Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Horeca Vlaanderen: "Veel te vroeg om uitspraken te doen over heropening van cafés en restaurants"

17/11/2020 - 12:51
"Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. <B>Horeca Vlaanderen: </B>“Veel te vroeg om uitspraken te doen over heropening” (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van cafés en restaurants. Daarmee reageert de sectorfederatie op biostatisticus Niel Hens en viroloog Marc Van Ranst, die vrezen dat de heropening niet meer voor dit jaar is. “Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede”, zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. &quot;Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden&quot;, zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


3. Horeca Vlaanderen: “We mikken op half maart voor heropening cafés en restaurants” (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


4. Was horeca sluiten juiste beslissing? Ja, zegt studie uit VS. Horeca Vlaanderen: "Álle binnenruimten zijn een probleem"  (12/11/2020 - VRT NWS)

Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: &quot;De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken.&quot; [naar artikel]


5. CO2-meter mogelijk verplicht bij heropening van de horeca (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


6. Horeca Vlaanderen wil tijdlijn voor heropening en extra crisissteun: “Het geld is op” (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]


7. "Gitzwarte dag", maar welke steun krijgt de horeca nu cafés en restaurants voor een maand de deuren moeten sluiten? (17/10/2020 - VRT NWS)

&quot;Het is een gitzwarte dag voor de horeca.&quot; Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden &quot;ruimschootse compensaties&quot; beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen? [naar artikel]


8. Horeca West-Vlaanderen: "Veel zaken hebben problemen, omdat personeel overloopt naar warenhuisketens" (20/01/2021 - VRT NWS)

Terwijl Horeca Vlaanderen aan de overheid vraagt om de cafés en restaurants op 1 maart te openen, signaleert de West-Vlaamse afdeling 2 andere problemen: er zijn te veel afhaalmaaltijden en intussen loopt het personeel weg naar de grote warenhuisketens. &quot;Veel zaken zitten met de handen in het haar&quot;, zegt de voorzitter van Horeca West-Vlaanderen, Yves Van Moorter. [naar artikel]


9. Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca (07/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]


10. Nauwelijks klanten, horeca in Oostenrijk sluit alweer de deuren na heropening (24/05/2020 - VRT NWS)

In Oostenrijk gaan veel cafés en restaurants na de heropening van een week geleden alweer dicht. De horeca mag opnieuw klanten ontvangen, onder strenge voorwaarden. De heropening is op veel plaatsen niet rendabel. Daarom beslissen veel horecazaken om voorlopig de deuren te sluiten. [naar artikel]


11. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)

De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen." [naar artikel]


12. Cafébaas over heropening horeca: "Voorwaarden zijn onhaalbaar voor veel zaken" (03/06/2020 - VRT NWS)

De voorwaarden om cafés te kunnen heropenen, zijn onhaalbaar voor sommige eigenaars. Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad over een eventuele heropening van de horeca. De voorwaarden die met zo'n heropening gepaard gaan, zijn al bekend. &quot;En sommige regels zijn echt absurd&quot;, vindt cafébaas Jens Wouters uit Sint-Pieters-Leeuw. [naar artikel]


13. "Eén op de vijf cafés en restaurants gaat failliet door coronacrisis" (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]


14. Oproep Horeca West-Vlaanderen: "We willen 1 reglement voor alle strandbars" (03/08/2020 - VRT NWS)

Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. &quot;We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust&quot;, zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. &quot;Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet.&quot; [naar artikel]


15. Horeca-actoren voeren gezamenlijke campagne voor veilige heropening op 1 mei (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Meerdere federaties uit de horecasector hebben de krachten gebundeld voor een nationale campagne, die pleit voor een veilige heropening van cafés en restaurants op 1 mei. Met de slogan "Een stil café kan je ook wakker houden" wil men de politiek en de publieke opinie overtuigen van de noodzaak tot heropening. Voor zes op de tien horecazaken staat het water intussen aan de lippen na meer dan een half jaar verplichte sluiting. [naar artikel]


16. Burgemeester Maasmechelen wil geen Nederlanders in zijn cafés of restaurants: "Waar wij eerder verantwoordelijkheid namen, is het nu aan hen" (14/10/2020 - VRT NWS)

Gisteren kondigde de Nederlandse premier Rutte strengere maatregelen aan in Nederland. Cafés en restaurants moeten dicht, evenementen zijn verboden en sociaal contact wordt beperkt. De burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen (CD&amp;V) hoopt dat Nederland zélf vermijdt dat Nederlanders naar de Belgische horeca komen.&quot;Als wil dat je eigen regels slagen, dan moet je dat doen&quot;, zegt hij. [naar artikel]


17. Restaurants in Duitsland opnieuw volgeboekt na heropening (05/06/2020 - Express)

Een weekend voor de Belgische cafés en restaurants heropenen rijst de vraag of de horeca wel kan herstellen van de... The post Restaurants in Duitsland opnieuw volgeboekt na heropening appeared first on Business AM. [naar artikel]


18. Horeca Vlaanderen reageert op Amerikaans onderzoek naar risico coronavirus in restaurants en cafés: “Laten we dingen toch wat nuanceren” (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat restaurants en café een belangrijke rol hebben in de verspreiding van het coronavirus. Ook bij ons wijst onderzoek in die richting, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen wil die cijfers nuanceren. “Zo maar Amerika vergelijken met ons dat lijkt me gevaarlijk", klinkt het bij hem, “we zouden dat ook niet op politiek vlak doen.” [naar artikel]


19. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]


20. Biostatisticus Niel Hens blijft rustig bij heropening scholen: "De coronacurve zal normaal blijven dalen" (16/11/2020 - VRT NWS)

De kans dat de (gedeeltelijke) heropening van de scholen een opflakkering van het coronavirus veroorzaakt, is klein. Dat zegt biostatisticus Niel Hens in &quot;De afspraak&quot;. Over de heropening van cafés en restaurants is hij minder positief. Die verwacht hij dit jaar niet meer. [naar artikel]


21. Enkele cafés openden vannacht al even de deuren: "Het zeveren met elkaar, dat hebben we gemist" (08/06/2020 - VRT NWS)

Om middernacht zijn de eerste cafés in Vlaanderen weer opengegaan, wel maar voor een uurtje want een van de voorwaarden voor de heropening van de horeca is dat alle zaken om 1 uur 's nachts moeten sluiten. Onze ploegen van Radio 2 gingen mee op café. [naar artikel]


22. Zo wil de horeca heropenen in mei: enkel terrassen, ‘bubbel +1’ aan tafel (13/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]


23. Tijdelijke openbare wc op marktplein Tienen: "Nood is groot, nu cafés en restaurants dicht zijn" (20/10/2020 - VRT NWS)

Nu de horeca voor een maand sluit, komt er een openbare toilet op de Grote Markt van Tienen. &quot;De nood is hoog&quot;, zegt burgemeester Katrien Partyka, &quot;nu marktkramers en bezoekers niet meer in cafés of restaurants terecht kunnen&quot;. Op termijn komt er een permanente openbare wc op de Grote Markt in Tienen. [naar artikel]


24. Zo wil horeca heropenen in mei: enkel terras open, ‘bubbel + 1’ aan tafel (13/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité vandaag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Vanaf 1 of 3 mei mogen enkel de terrassen open, maar de steunmaatregelen blijven. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]


25. Limburgs voorzitter Horeca Vlaanderen "Draconische gevolgen" (13/03/2020 - VRT NWS)

Om het coronavirus tegen te houden, moeten restaurants, discotheken en cafés vanaf middernacht dicht. En dat tot aan de paasvakantie. Filip Vanheusden is voorzitter van Horeca Vlaanderen, maar baat ook het Borrelhuis en de Kwizien in Hasselt uit en het Thor park in Genk. De gevolgen zijn volgens hem heel groot voor de horecasector. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!