Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
13:49 uur

Als wijken moeten wijken voor water

Apache

18/11/2020 - 08:02

Dankzij het Sigmaproject Demervallei krijgt de rivier de Demer meer ruimte. Overstromingen worden verleden tijd en de natuur in de verdroogde vallei zal opnieuw floreren. Toerisme, recreatie en erfgoed moeten er tegen 2030 beter van worden. Voor de bewoners van de natuurgebieden betekent het echter op zoek gaan naar een andere woonst. Het Gewestelijk Ruimtelijk


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Deze man weigert te wijken voor Spelen (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Olympische Spelen moeten een feest worden, maar voor dat feest zijn wel tienduizenden gezinnen moeten wijken. Hun huizen in de favela's, de
  [naar artikel]
 2. Deze man weigert te wijken voor Olympische Spelen (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Olympische Spelen moeten een feest worden, maar voor dat feest zijn wel tienduizenden gezinnen moeten wijken. Hun huizen in de favela's, de
  [naar artikel]
 3. Madrid kondigt lockdown aan in nog eens acht wijken (25/09/2020 - De Morgen)
  In de strijd tegen de stijgende coronacijfers heeft de regionale overheid van de Spaanse hoofdstad Madrid nog eens acht wijken een gedeeltelijke lockdown opgelegd. Daarmee zijn al 45 wijken, met in totaal 1 miljoen inwoners, getroffen.
  [naar artikel]
 4. Armste wijken in Antwerpen hardst getroffen door coronabesmettingen (07/08/2020 - VRT NWS)
  Het coronavirus sloeg de afgelopen twee maanden het zwaarste toe in de armste, jongste, dichtstbevolkte en meest gekleurde wijken van Vlaanderen. Dat blijkt uit data-analyse van De Tijd. Drie Antwerpse wijken in Borgerhout, Linkeroever en Antwerpen-Noord zijn het ergste getroffen.
  [naar artikel]
 5. De leukste wijken om rond te struinen in Europa (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Reismagazine Time Out polste bij 27.000 stadsbewoners naar de leukste wijken in hun thuisstad. Vervolgens wierpen redacteurs een blik op de antwoorden en stelden ze, aan de hand van het aantal hotspots, leuke eetgelegenheden, betaalbaarheid en het culturele aanbod, een lijst samen met de vijftig hipste buurten. Wij filterden er de wijken het dichtst bij huis uit voor wie in het najaar nog plannen koestert voor een citytrip.
  [naar artikel]
 6. WO I-monument van 600.000 beeldjes moet wijken voor... salamanders (09/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de Westhoek moet alles wijken voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Maar dit keer moet ‘den oorlog’ zelf wijken. In het belang van de natuur. Om een familie kamsalamanders een landbiotoop te geven, worden de 600.000 (!) beeldjes van de zeer succesvolle land-artinstallatie ComingWorldRememberMe na 11 november weggehaald uit het natuurdomein De Palingbeek in Ieper. “We leggen er ons bij neer.”
  [naar artikel]
 7. Ook niet-essentiële handelszaken moeten sluiten in sommige New Yorkse wijken (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In sommige wijken van New York zullen binnenkort gedurende minstens twee weken ook niet-essentiële handelszaken de deuren moeten sluiten. Synagogen...
  [naar artikel]
 8. Bouwstop sociale woningen in aantal Antwerpse wijken (27/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In wijken waar 9% of meer van het patrimonium uit sociale woningen bestaat, zal de stad Antwerpen niet langer gebruikmaken van haar voorkooprecht. Dat betekent concreet dat er in wijken met veel sociale woningen, zoals bijvoorbeeld het Kiel, vrijwel geen nieuwe meer bij zullen komen.
  [naar artikel]
 9. Meeste coronabesmettingen in allerarmste wijken (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavirus sloeg de afgelopen twee maanden het zwaarste toe in de armste, jongste, dichtstbevolkte en meest gekleurde wijken van Vlaanderen....
  [naar artikel]
 10. Meeste coronabesmettingen in allerarmste wijken (07/08/2020 - De Tijd)
  01:00 De 10 procent minst gefortuneerde wijken in Vlaanderen tellen ruim dubbel zoveel coronabesmettingen.
  [naar artikel]
 11. Schoten te horen in verschillende wijken in Kinshasa (20/12/2016 - De Redactie)
  Vanwaar de schoten komen, die gehoord worden in twee wijken in het noorden van de stad, is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 12. Meeste coronabesmettingen in allerarmste wijken (07/08/2020 - De Morgen)
  Het coronavirus sloeg de afgelopen twee maanden het zwaarste toe in de armste, jongste, dichtstbevolkte en meest gekleurde wijken van Vlaanderen. Dat blijkt uit data-analyse van De Tijd.
  [naar artikel]
 13. 'Trage tsunami' bedreigt hartje Bangkok (29/03/2019 - De Morgen)
  Nieuw water klopt aan de poorten van Bangkok. 'De megagolven moeten nog komen', schreeuwt de Engelstalige krant The Nation. De inkt is nog niet droog of het water likt al aan het vliegveld Don Mueang. De luchtmachtbasis aan de rand ervan staat blank, en in de straten van de omliggende wijken staat ineens meer dan een meter water.
  [naar artikel]
 14. Anderlecht verbiedt openbare alcoholconsumptie in drie wijken (29/06/2020 - De Standaard)
  In het Anderlechtse centrum en de wijken Kuregem en Rad-Bizet is het van 1 juli tot en met september verboden om op straat alcohol te drinken. Burgemeester Fabrice Cumps (PS) nam die beslissing na klachten over overlast.
  [naar artikel]
 15. Nieuw windpark langs E34 oogst tegenwind: 60 gezonde bomen moeten wijken (24/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De bouw van een nieuw windpark langs de E34 in Retie oogst felle tegenwind in het dorp. “Het is wrang dat zestig gezonde bomen moeten wijken voor de productie van groene stroom”, zegt gemeenteraadslid Guy Vanherck (CD&V).
  [naar artikel]
 16. Waarom 600.000 kunstwerkjes moeten verhuizen voor een paar salamanders (09/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Westhoek moet alles wijken voor de ­herdenking van de Eerste ­Wereldoorlog. Maar dit keer moet den oorlog zelf wijken. In het belang van de natuur. Om een familie kamsalamanders een biotoop te geven, worden de 600.000 beeldjes van de zeer succesvolle kunst­installatie Coming World - Remember Me na 11 november weg­gehaald uit het natuurdomein De Palingbeek in Ieper.
  [naar artikel]
 17. Madrid plaatst nog eens acht wijken in lockdown, terwijl regionale en nationale regering botsen (25/09/2020 - VRT NWS)
  De regionale overheid van Madrid plaatst vanaf maandag nog eens acht wijken in en rond de stad in lockdown. In 37 wijken mochten mensen hun wijk al niet meer uit, tenzij voor essentiële verplaatsingen. Dat worden er nu 45, met samen meer dan één miljoen inwoners. In die wijken zijn er meer dan duizend coronabesmettingen per 100.000 inwoners. De nationale regering vindt dat de maatregel beter uitgebreid wordt naar de hele stad, maar daar wil de regionale overheid niet van weten.
  [naar artikel]
 18. Jinnih Beels: "Wijkagenten zijn niet aanwezig in de wijken" (03/10/2018 - VRT NWS)
  "Ik hoor de burgemeester zeggen dat er extra wijkagenten zijn, maar ze moeten wel aanwezig zijn in de wijken." Dat zegt Jinnih Beels, die de lijst van SP.A in Antwerpen trekt bij de lokale verkiezingen, in "Terzake". Het budget voor politie wordt er volgens Beels niet correct gebruikt. "80 procent van de bevolking is tevreden over de werking van wijkagenten in de gemeente. De aanwezigheid van agenten in wijken is drastisch verhoogd", verdedigt minister van Veiligheid Jambon het beleid van burgemeester en partijgenoot Bart De Wever (N-VA). 
  [naar artikel]
 19. Extra activiteiten voor jongeren moeten verveling tegen gaan en relletjes voorkomen in Genkse wijken (24/11/2020 - VRT NWS)
  Door de coronamaatregelen is er weinig te doen en dat leidt tot problemen in enkele Genkse wijken. Zo werd er al vuurwerk afgestoken en worden jongeren via sociale media aangezet om de politie uit te dagen. Daarom wil de stad samen met de jongeren en met Jeugdwelzijnswerk Gigos bekijken wat ze daaraan kan doen.
  [naar artikel]
 20. Volkstuintjes moeten wijken voor parking Ringtrambus in Vilvoorde (11/06/2020 - VRT NWS)
  In Vilvoorde moet een reeks volkstuintjes wijken voor de aanleg van een parking voor de gebruikers van de Ringtrambus. Dit najaar start de aanleg van een grote halte en van een bijhorend Mobipunt.
  [naar artikel]
 21. Beweegscans van Antwerpse wijken moeten leiden tot een betere openbare ruimte (07/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wordt naast veiligheid en verkeersdoorstroming ook de bevordering van lichaamsbeweging nauwgezet bekeken bij de aanleg van straten en pleinen? Dat is in elk geval het doel van de ‘beweegscans’ die in vijf Antwerpse wijken werden uitgevoerd. “De beste manier om mensen te laten bewegen, is het in te bouwen in hun dagelijks leven”, zegt professor Stedenbouw Maarten Van Acker.
  [naar artikel]
 22. Rik Daems wil Leuvense wijken jaarbudget geven (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams parlementslid Rik Daems (Open Vld) heeft gisterenavond tijdens de Leuvense gemeenteraad aan het stadsbestuur gevraagd om de 47 wijken in
  [naar artikel]
 23. Zes wijken in Melbourne geïsoleerd na nieuwe corona-uitbraak (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische autoriteiten proberen zes wijken in de stad Melbourne te isoleren nadat er nieuwe besmettingshaarden van Covid-19 zijn vastgesteld.
  [naar artikel]
 24. Antwerpse wijken Dam en Schijnpoort krijgen extra politietoezicht (19/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse lokale politie gaat de controle-acties in de wijken Dam en Schijnpoort opvoeren. Dat werd beslist na een reeks ernstige incidenten.
  [naar artikel]
 25. Vlaamse over lockdown in Madrid: "Dit zijn onlogische maatregelen” (21/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In 37 wijken in Madrid valt vanaf maandag het openbare leven zo goed als stil. De nieuwe lockdown treft vooral arme wijken in het zuiden van de...
  [naar artikel]
 26. Kleine sprankjes hoop moeten algauw weer wijken voor de gruwel in 'Een klein leven' van Ivo van Hove (25/09/2018 - De Morgen)
  Een stomp in je maag, nee, in je gezicht, dat is de voorstelling Een klein leven in de regie van Ivo van Hove. En nog één. En nog één. Het geweld wordt afgewisseld met korte, tedere momenten van troost. Kleine sprankjes hoop, die algauw weer moeten wijken voor de gruwel, tot er geen ontkomen meer aan is: het besef van volstrekte uitzichtloosheid.
  [naar artikel]
 27. Bourgeois Berlijn verdringt bohemien (11/04/2019 - De Morgen)
  Kunst tegen kapitaal, bohemien tegen bourgeois. Die strijd wordt al zeker tien jaar gevoerd in de Berlijnse wijken Mitte en Prenzlauer Berg. Met de nakende sluiting van kunsttempel Tacheles lijkt het gevecht nu beslecht. De wijken die na de val van de Muur uitgroeiden tot het hart van de artistieke en alternatieve scene van Berlijn, moeten de duimen leggen voor de yuppies.Door Jeroen de Preter
  [naar artikel]
 28. PVDA-Antwerpen lanceert verkiezingsprogramma: "Betaalbaar wonen in leefbare wijken" (16/04/2018 - VRT NWS)
  De Antwerpse afdeling van PVDA heeft haar verkiezingsprogramma voor 't stad gelanceerd. Volgens PVDA zet het huidige stadsbestuur te veel in op prestigeprojecten en moet de focus in de toekomst liggen op betaalbaar wonen. Alle wijken moeten voor PVDA eigen scholen, postkantoren en wijkgezondheidscentra hebben.
  [naar artikel]
 29. Drie Antwerpse wijken krijgen stadsmariniers (24/10/2019 - De Standaard)
  Antwerpen heeft in september drie stadsmariniers geselecteerd. Vanaf begin volgend jaar gaan ze aan de slag in drie wijken: het Kiel, Deurne-Noord en Oud-Merksem.
  [naar artikel]
 30. Beels (sp.a): "Wijkagenten zijn niet aanwezig in de Antwerpse wijken" (03/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik hoor de burgemeester zeggen dat er extra wijkagenten zijn, maar ze moeten wel aanwezig zijn in de wijken." Dat zegt Jinnih Beels, die de lijst...
  [naar artikel]
 31. Buur redt eik van kap: boom moest wijken voor school maar gemeente past plan aan (24/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De zomereik op het terrein van de toekomstige nieuwe gemeenteschool wordt dan toch niet gekapt, nadat een buurtbewoner daarover zijn beklag had gedaan bij de gemeente. Een haagbeuk op het terrein moet wel wijken.
  [naar artikel]
 32. Straatverlichting uitgevallen op Turnhoutsebaan en in Borgerhoutse wijken (03/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout en de wijken errond is dinsdagavond de straatverlichting uitgevallen. Huizen en winkels zouden wel nog elektriciteit hebben.
  [naar artikel]
 33. Drie doden bij schietpartij vlakbij toeristische wijken in Rio de Janeiro (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij tussen drugshandelaars en politieagenten in de favela Pavao-Pavaozinho, die vlakbij de toeristische wijken van Rio de
  [naar artikel]
 34. Bussen Brussel-Noord wijken uit naar vier locaties (06/05/2019 - De Standaard)
  De bussen van De Lijn stoppen sinds maandag niet langer aan het Noordstation, na klachten van de buschauffeurs. Chauffeurs wijken voornamelijk uit naar het Rogierplein, maar ook Bockstael, Weststation of Simonis worden voor sommige lijnen tijdelijke eindhaltes.
  [naar artikel]
 35. Hoe het beter kan met afval in Antwerpen: “Laat overtreders een maand lang zelf sluikstort opkuisen” (21/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met veel ambitie trokken de witte tornado’s twintig jaar geleden voor het eerst de straat op om de Antwerpse wijken schoon te houden. Met resultaat, al ligt er in sommige wijken door heel wat omstandigheden nog altijd veel vuil op straat. “De politici moeten nu echt in actie komen. België blijft achter op de buurlanden”, vinden kenners Peter Van Lint en Esther Hiel.
  [naar artikel]
 36. Antwerpen kent jaarlijkse volksverhuis: in sommige wijken vertrekt de helft (07/02/2020 - De Morgen)
  In sommige Antwerpse wijken verhuist elk jaar bijna de helft van de bevolking. Dat blijkt uit een 'sociale foto' van Antwerpen, die werd voorgesteld op de eerste Staten-Generaal van het sociaal beleid.
  [naar artikel]
 37. Harvey: AB Inbev switcht van bier naar water (29/08/2017 - De Tijd)
  17:00 Witte blikjes drinkwater zijn één van de meest herkenbare symbolen geworden van de hulpverlening in de Amerikaanse Texas, zo heeft de krant Houston Chronicle gemeld. Bier moest zelfs wijken voor water...
  [naar artikel]
 38. Stationsbuffet in Hasselt moet wijken voor koffiebar van Starbucks (12/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vaste klanten van het Stationsbuffet kunnen er nog tot eind dit jaar terecht voor een versgetapte pint en dan sluiten de deuren voorgoed. Volgens TVL moet het café in het voorjaar van 2020 wijken voor een filiaal van Starbucks, de Amerikaanse keten van koffiebars.
  [naar artikel]
 39. Bart De Wever grendelt met Operatie Nachtwacht Antwerpse wijken af (03/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse politie zet de grote middelen in om aanslagen in het drugsmilieu zo veel mogelijk te verhinderen. Vanaf vrijdag zal de politie de getroffen wijken intrekken om de orde en rust te herstellen met extra patrouilles, identiteitscontroles en zelfs roadblocks in bepaalde straten.
  [naar artikel]
 40. Wat is er aan de hand in de Brusselse wijken? ‘De straat is het enige wat we hebben’ (08/05/2020 - De Morgen)
  Brusselse jongeren schoppen keet tegen agenten. De politievakbonden klagen dat ze niet mogen optreden, de jongeren voelen zich net extra geviseerd. De dialoog lijkt zoek. Wat is er aan de hand in de wijken van onze hoofdstad?
  [naar artikel]
 41. Beels (sp.a): "Wijkagenten zijn niet aanwezig in de Antwerpse wijken" (03/10/2018 - De Morgen)
  "Ik hoor de burgemeester zeggen dat er extra wijkagenten zijn, maar ze moeten wel aanwezig zijn in de wijken." Dat zegt Jinnih Beels, die de lijst van sp.a in Antwerpen trekt bij de lokale verkiezingen, in Terzake. Het budget voor politie wordt er volgens Beels niet correct gebruikt.  
  [naar artikel]
 42. Wat is er aan de hand in (bepaalde) Brusselse wijken? Straathoekwerker: "Nog moeilijker opereren voor politie door corona" (08/05/2020 - VRT NWS)
  Hoe zit het nu in Brussel? Wat is er aan de hand in bepaalde wijken? En hoe komt het dat de problematieken niet opgelost geraken? Het zijn vragen die zich opdringen, nadat er al verschillende incidenten tussen de politie en bewoners geweest zijn. "Er zijn gigantische uitdagingen in bepaalde wijken", vertelt straathoekwerker Thomas Devos. "En voor de politie is het moeilijk opereren, dat klopt. En corona maakt het nog moeilijker, dat klopt zeker."
  [naar artikel]
 43. Acht woningen wijken voor weg naar nieuw ziekenhuis: "Met dit bod kan je geen ander huis kopen" (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  HasseltHasselt gaat acht huizen kopen die onteigend moeten worden voor het nieuwe Jessa Ziekenhuis, dat aan de huidige Salvatorcampus komt te liggen. De woningen moeten wijken voor de ontsluitingsweg die Wegen en Verkeer zal aanleggen naar het ziekenhuis. “We kopen ze nu al, om de bewoners niet langer in onzekerheid te laten leven”, zegt schepen Tom Vandeput (CD&V). Vijf gezinnen hebben getekend, twee denken nog even na. Eén gezin weigert. De geboden prijzen liggen tussen 220.000 en 350.000 euro, afhankelijk van het pand.
  [naar artikel]
 44. VIDEO. Bejaard koppel wil niet wijken voor mastodont met 22 appartementen in Bredene (26/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een bejaard koppel uit Bredene wil niet wijken voor de bouw van nieuwe kustappartementen. De buren zijn wel al gezwicht voor het geld van de...
  [naar artikel]
 45. In welke wijken flakkert het virus op? Vlaamse overheid kan burgemeesters nu toch meer data doorspelen (17/07/2020 - VRT NWS)
  De noodkreet van de lokale besturen gisteren lijkt te zijn gehoord: het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid werkt nu aan een online overzicht voor burgemeesters en provinciegouverneurs waarin ze zullen kunnen zien in welke wijken het virus opflakkert.
  [naar artikel]
 46. Na De Roeck, moet ook beloftencoach Janssens wijken bij STVV (21/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ook beloftencoach Bart Janssens moet wijken, vrijdag kreeg Jonas De Roeck van de Japanse STVV-bazen te horen dat het verhaal voor hem eindigt na dit seizoen. Intussen gaan de Japanners verder met hun ‘opruiming’.
  [naar artikel]
 47. Extra verkeersmaatregelen tegen hardrijders en sluipverkeer in wijken langs Tervuursesteenweg (17/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Mechelen neemt bijkomende maatregelen in de wijken langs de Tervuursesteenweg om sluipverkeer en overdreven snelheid tegen te gaan. Er komen onder andere verkeersdrempels en een trajectcontrole. Er wordt ook sterker ingezet op deelmobiliteit.
  [naar artikel]
 48. ‘Investeer in betere informatie over corona in achterstandswijken’ (02/11/2020 - Apache)
  In sommige Antwerpse wijken zoals Borgerhout en Antwerpen Noord is een gebrek aan juiste informatie over corona. Dat stellen opbouwwerkers van Samenlevingsopbouw vast. Zij trekken met meertalige flyers, posters en audiobestanden de wijken in om bewoners te informeren. ‘Niet iedereen heeft de VRT NWS-app en kijkt naar Het Journaal om zeven uur. Er is zelfs
  [naar artikel]
 49. Drie Antwerpse wijken bij district Ekeren gevoegd en dat brengt automobilisten onverwacht geld op (09/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse wijken Edison, Rozemaai en Schoonbroek behoren voortaan tot het district Ekeren. En dat is goed nieuws voor automobilisten die er wonen. Omdat je in Ekeren statistisch gezien minder kans op schadegevallen loopt, zakt ook de verzekeringspremie met zo’n 10 procent.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.