Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
01:13 uur

‘Coronavaccin verplichten zou anti-vaxxers in de kaart spelen’

Apache

18/11/2020 - 17:05

Nu de overheid de knoop doorgehakt heeft om een coronavaccin niet verplicht te maken moet ze op zoek naar een breder draagvlak bij de bevolking. De regering mikt op zeven op de tien Belgen. Op dit moment is slechts de helft daartoe bereid. Experts zijn tevreden dat vaccinatie niet verplicht wordt gemaakt. Feitelijke informatie wordt


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mazelen in opmars door complottheorieën: “Proficiat, anti-vaxxers! Jullie droom is werkelijkheid ­geworden" (20/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTViroloog Marc Van Ranst maakt zich ernstig zorgen over de wereldwijde opmars van de mazelen. Hij roept op om meer te vaccineren en hekelt de beweging van de zogenaamde “anti-vaxxers”, die op sociale media campagne voeren tegen inenting. “Zelfs Vlaanderen blijft vatbaar voor een uitbraak van de mazelen.”
  [naar artikel]
 2. ‘Weinig animo’ bij overheid om coronavaccin te verplichten (12/11/2020 - De Morgen)
  De jongste dagen regent het hoopgevend nieuws over vaccins die ons moeten beschermen tegen het coronavirus. Niet alleen worden vaccinatiecampagnes voorzien voor volgend jaar, alvast één vaccin blijkt veel effectiever te zijn dan gehoopt. Maar de kans is zeer klein dat de overheid het coronavaccin zal verplichten.
  [naar artikel]
 3. Gezocht: vaccin tegen misinformatie op sociale media over vaccinatie (24/02/2019 - De Morgen)
  Hoe bestrijd je anti-vaccinatiepropaganda op sociale media? Onder toenemende druk proberen Facebook, Twitter, YouTube en Pinterest ‘anti-vaxxers’ te dwarsbomen. “Als er in Europa in 2018 72 mensen sterven aan mazelen, is dat de gedeelde verantwoordelijkheid van de ouders, de overheid en zij die tegenstanders van vaccinatie een luidspreker geven.”
  [naar artikel]
 4. Anti-vaxxers winnen aan terrein en kunnen binnen 10 jaar (online) in de meerderheid zijn (15/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In een tijd waarin tal van mensen gespannen hun adem inhouden totdat er een veilig vaccin bestaat dat Covid-19 de wereld uit helpt, lijkt het haast...
  [naar artikel]
 5. 4-jarig jongetje sterft aan de griep, nadat anti-vaxxers moeder overtuigen geen medicijnen te geven (07/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Colorado, de Verenigde Staten is een 4-jaar oud jongetje woensdag gestorven aan de griep. De moeder vroeg op Facebook aan een groep...
  [naar artikel]
 6. Deze Hasselaar beslist over coronavaccins voor alle Europeanen (13/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hoe waak je over de kwaliteit van een vaccin met de ogen van de hele wereld in je rug? Hasselaar Noël Wathion leidt de Covid-taskforce bij het Europees Geneesmiddelenagentschap. "Onderschat de impact van anti-vaxxers niet."
  [naar artikel]
 7. 4-jaar oude jongen sterft aan de griep, nadat anti-vaxxers moeder overtuigen geen medicijnen te geven (07/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Colorado, de Verenigde Staten is een 4-jaar oud jongetje woensdag gestorven aan de griep. De moeder vroeg op Facebook aan een groep...
  [naar artikel]
 8. Covid-19 is de doodsteek voor de anti-vaxxers, dachten we. Het tegendeel is waar (11/05/2020 - De Morgen)
  Het leek over en uit voor de antivax nu corona aan de hele wereld pijnlijk duidelijk maakt hoe noodzakelijk vaccins zijn. Maar zo eenvoudig is het niet. ‘Het zijn gouden tijden voor complotdenkers.’
  [naar artikel]
 9. Deze Belg beslist over coronavaccins voor alle Europeanen: “Als ze in Amerika snel beginnen te vaccineren, komt de vraag: en wij?” (13/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hoe waak je over de kwaliteit van een vaccin met de ogen van de hele wereld in je rug? De Belg Noël Wathion leidt de covid-taskforce bij het Europees Geneesmiddelenagentschap. “Onderschat de impact van anti-vaxxers niet.”
  [naar artikel]
 10. Premier Johnson roept Britten op om griepprik te halen en haalt uit naar anti-vaxxers: “Ze zijn gek” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier en hersteld coronapatiënt Boris Johnson heeft iedereen opgeroepen zich in de aanloop naar de winter te laten inenten tegen griep....
  [naar artikel]
 11. Miljoenen kinderen krijgen geen vaccins (15/07/2019 - De Morgen)
  Meer dan 20 miljoen kinderen wereldwijd hebben de noodzakelijke vaccins voor mazelen, difterie en tetanus niet gekregen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef. Onder andere de opmars van ‘anti-vaxxers’ dragen toe tot de stagnatie van het aantal gevaccineerde mensen.
  [naar artikel]
 12. Mazelen in opmars door complottheorieën (20/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Viroloog Marc Van Ranst maakt zich ernstige zorgen over de wereldwijde opmars van de mazelen. Hij roept op om meer te vaccineren en hekelt de beweging van de zogenaamde “anti-vaxxers”, die op sociale media campagne voeren tegen inenting. “Zelfs Vlaanderen blijft vatbaar voor een uitbraak van de mazelen.”
  [naar artikel]
 13. Groen Europarlementslid steunt omstreden anti-vaccinatielobby (09/02/2017 - Apache)
  Franse politica vertoont de controversiële documentaire Vaxxed in Brussel met Europese middelen. Vaxxed trekt de kaart van de anti-vaccinatielobby.
  [naar artikel]
 14. Dubbele tegenvaller in race naar coronavaccin (23/04/2020 - De Tijd)
  19:50 Een test met een anti-ebolamedicijn bij coronapatiënten is uitgedraaid op een flop, terwijl hydroxychloroquine evenmin een wondermiddel tegen het virus blijkt.
  [naar artikel]
 15. Heidi Larson probeert ‘anti-vaxxers’ te begrijpen: “Enkel informatiecampagnes opzetten zal niet volstaan” (01/04/2019 - De Morgen)
  Wat bezielt de antivaccinatiebeweging? Dat is de vraag die antropologe Heidi Larson, wereldwijde autoriteit in de steeds fellere discussie over het nut van en het verzet tegen vaccinaties, al jaren bezighoudt. De Amerikaanse ontvangt donderdag een eredoctoraat van de Universiteit Antwerpen. “100 procent veilige vaccins bestaan niet, maar dat heeft de medische wereld te weinig duidelijk gemaakt.”
  [naar artikel]
 16. Staatsveiligheid: “Aanslagen spelen in de kaart van extreemrechts” (21/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselVolgens de Belgische Staatsveiligheid spelen de aanslagen in Parijs en Brussel in de kaart van extreemrechts. Justitieminister Koen Geens (CD&V) spreekt in de Waalse Supdresse-kranten over “een golf van activiteit” en zegt dat zelfs “aanslagen van extreemrechtse burgerwachten niet uit te sluiten zijn”.
  [naar artikel]
 17. Ook tweede coronavaccin is bijna klaar (15/11/2020 - Express)
  Nadat Pfizer eerder al uitpakte met goed nieuws over een coronavaccin, komen er ook positieve berichten uit de andere farmabedrijven.... The post Ook tweede coronavaccin is bijna klaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Pfizer is gestart met productie coronavaccin (19/10/2020 - Express)
  De geneesmiddelenfabrikant Pfizer heeft in de fabriek Puurs-Sint-Amands de productie van zijn coronavaccin op gang getrokken. Er zouden al honderdduizenden... The post Pfizer is gestart met productie coronavaccin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Spelen jobcijfers Trump in de kaart? (01/10/2020 - De Tijd)
  17:15 De Amerikaanse werkloosheid is nog steeds veel hoger dan in februari. Als het banenrapport meevalt, speelt dat Trump in de kaart.
  [naar artikel]
 20. Hoop op coronavaccin stuwt Europese beurzen hoger (02/07/2020 - Express)
  Omdat het potentiële coronavaccin van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer positieve voorlopige resultaten kan voorleggen, stuwen beleggers de... The post Hoop op coronavaccin stuwt Europese beurzen hoger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Eerste Belgisch coronavaccin op komst (30/06/2020 - De Tijd)
  01:05 De Vlaamse biotechstart-up Ziphius Therapeutics is van plan zijn coronavaccin in oktober voor het eerst op mensen uit te testen.
  [naar artikel]
 22. Van Kortrijk tot de Vlaamse Ardennen: steeds meer steden en gemeenten verplichten mondmasker (24/07/2020 - De Morgen)
  De Nationale Veiligheidsraad besloot om het mondmasker te verplichten op drukken plaatsen te verplichten. Een aantal steden en gemeenten, zoals Kortrijk, vraagt zijn burgers om een mondmasker op te zetten zodra ze buiten komen.
  [naar artikel]
 23. Al 400 Belgen proefkonijn voor potentieel coronavaccin (17/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Al meer dan 400 vrijwilligers hebben zich gemeld om het potentiële coronavaccin van het Belgische ­Janssen Pharmaceutica en moederbedrijf Johnson &...
  [naar artikel]
 24. Groen licht voor EU-contract voor coronavaccin van Pfizer en BioNTech: wat met de andere vaccins? (11/11/2020 - VRT NWS)
  De Europese Commissie heeft formele goedkeuring gegeven voor het contract met farmabedrijven Pfizer en BioNTech die werken aan een veelbelovend coronavaccin. Maar wat nu met de contracten voor de andere vaccins? Vaccinoloog Pierre Van Damme zegt dat het beter is om op veilig te spelen, en dat er niet te veel vaccins besteld zijn. “Misschien is het nodig dat we na één of twee jaar een herhalingsvaccin moeten geven.”
  [naar artikel]
 25. Stefaan (59), Johan (59) en Glenn (28) kregen het coronavaccin al (12/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Proefpersonen voor het coronavaccin: ze stellen hun lichaam ten dienste van de wetenschap en dat doen ze niet zonder risico, bleek deze week. In...
  [naar artikel]
 26. De proefkonijnen die het coronavaccin gaan uittesten: “Aan de zijlijn blijven staan is niets voor mij” (20/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is nog even wachten op de officiële toestemming van overheid en ethische commissies vooraleer de Belgische universiteiten het coronavaccin...
  [naar artikel]
 27. Potentieel coronavaccin Johnson & Johnson zit in laatste testfase (23/09/2020 - Express)
  De Amerikaanse farmagigant Johnson & Johnson opent de zoektocht naar 60.000 patiënten voor de fase 3-testen van zijn potentieel coronavaccin,... The post Potentieel coronavaccin Johnson & Johnson zit in laatste testfase appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Pfizer dient verzoek in voor versnelde goedkeuring van coronavaccin (20/11/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse farmareus Pfizer en het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech zullen vandaag een verzoek voor de noodprocedure indienen bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA). Op die manier wil Pfizer zijn coronavaccin vervroegd op de Amerikaanse markt brengen. Het is de eerste aanvraag ter goedkeuring van een coronavaccin in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 29. Trumps anti-establishmentoorlog speelt Democraten in de kaart (05/04/2019 - De Morgen)
  Willem Post is VS-deskundige van Instituut Clingendael in Den Haag. Hij schreef deze bijdrage op uitnodiging van De Morgen.
  [naar artikel]
 30. Gents bio-informaticabedrijf werkt mee aan coronavaccin (01/07/2020 - De Tijd)
  15:17 De Gentse start-up myNeo werkt mee aan een coronavaccin dat binnenkort op muizen zal worden getest.
  [naar artikel]
 31. Dj-producer wil scoren met anti-oorlogslied: “Ik zoek voor de clip nog mannelijke dansers in Arendonk” (02/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dj-producer Rick De Hey (35) uit Arendonk heeft een platencontract afgesloten met een Duits dance-label. Zijn nieuwste single is een knallend anti-oorlogslied waarmee hij meteen een hit wil scoren. “Zoals elke deejay droom ook ik ervan om op het hoofdpodium van Tomorrowland te spelen”, zegt hij ambitieus.
  [naar artikel]
 32. ‘Een Spoetnikmoment’: Moskou heeft een coronavaccin, maar twijfels blijven (29/07/2020 - Express)
  Rusland wordt ’s werelds eerste land met een goedgekeurd coronavaccin. Ondanks dat er twijfels zijn over de werking en veiligheid... The post ‘Een Spoetnikmoment’: Moskou heeft een coronavaccin, maar twijfels blijven appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. AstraZeneca hervat proeven met coronavaccin (12/09/2020 - De Tijd)
  16:53 De testen van het mogelijke coronavaccin, waarvan ons land 7,5 miljoen dosissen besteld heeft, waren deze week stopgezet toen een proefpersoon onwel werd.
  [naar artikel]
 34. De wereldwijde race naar het coronavaccin (deel 1): de kansen van de acht koplopers op een rij (05/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag test Janssen Pharmaceutica een coronavaccin uit op liefst 60.000 proefpersonen in Brazilië, Chili en de VS. Daarmee vervoegt het van...
  [naar artikel]
 35. Proefpersonen gezocht voor coronavaccin: wie kan deelnemen? En wanneer is het vaccin klaar? (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het UZ Gent zet een belangrijke stap in de ontwikkeling van een coronavaccin. Het ziekenhuis start met een grootschalig ‘fase 3’-onderzoek naar de...
  [naar artikel]
 36. Proefpersonen gezocht voor coronavaccin: wanneer komt het vaccin er? En wie kan deelnemen? (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het UZ Gent zet een belangrijke stap in de ontwikkeling van een coronavaccin. Het ziekenhuis start met een grootschalig ‘fase 3’-onderzoek naar de...
  [naar artikel]
 37. Eerste testresultaten van coronavaccin zijn “veelbelovend” (20/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin dat aan de Universiteit van Oxford wordt ontwikkeld, is volgens de eerste onderzoeksresultaten veilig en roept een krachtige...
  [naar artikel]
 38. Amerikanen kopen 100 miljoen dosissen van potentieel coronavaccin (22/07/2020 - Express)
  De Amerikaanse regering heeft 100 miljoen dosissen van het potentiële coronavaccin van BioNTech/Pfizer gekocht. Daarvoor betalen de Amerikanen bijna twee... The post Amerikanen kopen 100 miljoen dosissen van potentieel coronavaccin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Pfizer wil eind november in VS versnelde goedkeuring coronavaccin vragen (16/10/2020 - Express)
  De Amerikaanse farmagigant Pfizer, die samen met het Duitse BioNTech aan een coronavaccin bezig is, zal in de derde week... The post Pfizer wil eind november in VS versnelde goedkeuring coronavaccin vragen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. AstraZeneca onderbreekt proeven met coronavaccin na ‘ongewenste bijwerkingen’ bij proefpersoon (09/09/2020 - De Morgen)
  Het Britse farmabedrijf AstraZeneca en de Universiteit van Oxford onderbreken om veiligheidsredenen de vergevorderde proeven met hun potentieel coronavaccin. Het kandidaat-vaccin heeft mogelijk ongewenste bijeffecten veroorzaakt bij een proefpersoon. De Europese Commissie ondertekende met AstraZeneca al een eerste contract voor de aankoop het coronavaccin. Voor België zijn 7,5 miljoen dosissen gereserveerd.
  [naar artikel]
 41. Trumps anti-establishmentoorlog speelt Democraten in de kaart (28/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/noG4l-tvSj4C14Zjcg41IwdPA3U/diocontent/110601452/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 42. Wallonië levert cruciaal ingrediënt voor Brits coronavaccin (15/06/2020 - De Tijd)
  17:20 De actieve substantie van het coronavaccin van de Brits-Zweedse farmareus AstraZeneca zal in België geproduceerd worden.
  [naar artikel]
 43. Coronavaccin Phizer stuwt Wall Street (01/07/2020 - De Tijd)
  16:13 Phizer kan mooie onderzoeksresultaten voorleggen voor zijn coronavaccin. Macy's ziet de omzet bijna halveren.
  [naar artikel]
 44. School mag klimaatmarcheren niet verplichten (07/06/2019 - De Standaard)
  Scholen mogen van de klimaatmarsen wel een schooluitstap maken, maar hun leerlingen tot deelname verplichten is een brug te ver. Dat oordeelt de commissie zorgvuldig bestuur van het departement onderwijs.
  [naar artikel]
 45. Rusland publiceert eerste bewijs dat coronavaccin wel degelijk werkt (04/09/2020 - Express)
  Het coronavaccin dat Rusland aan toptempo ontwikkelde, lijkt de eerste (beperkte) peer-review tests goed te doorstaan. De proefpersonen ontwikkelen resistentie... The post Rusland publiceert eerste bewijs dat coronavaccin wel degelijk werkt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. MR wil werkzoekenden verplichten tot opleiding knelpuntberoep (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franstalige liberalen van de MR willen laagopgeleide Waalse werkzoekenden wettelijk verplichten om zich om te scholen met het oog op een
  [naar artikel]
 47. MR wil werkzoekenden verplichten tot opleiding knelpuntberoep (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franstalige liberalen van de MR willen laagopgeleide Waalse werkzoekenden wettelijk verplichten om zich om te scholen met het oog op een
  [naar artikel]
 48. MR wil werkzoekenden verplichten tot opleiding knelpuntberoep (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franstalige liberalen van de MR willen laagopgeleide Waalse werkzoekenden wettelijk verplichten om zich om te scholen met het oog op een
  [naar artikel]
 49. Pfizer wil eind dit jaar al 100 miljoen dosissen van coronavaccin op de markt brengen (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het farmabedrijf Pfizer is in de Verenigde Staten gestart met een volgende fase in de ontwikkeling van een mogelijke coronavaccin. Uit vier...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.