Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
01:00 uur

Erik Van der Paal komt met tsunami aan procedures tegen Apache

Apache

19/11/2020 - 07:07

Met een carambole van vier procedures hoopt bouwpromotor Erik Van der Paal Apache, en bij uitbreiding andere media, voor jaren het zwijgen op te leggen. Het noemen van zijn naam zou een schending van zijn privacy inhouden en een fikse schadevergoeding met zich meebrengen. Erik Van der Paal zwaait met het zwaard van Damocles boven


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Apache publiceert offline gehaald artikel over Erik Van der Paal opnieuw: 'We staan recht in onze schoenen' (19/11/2020 - Knack)
  Nieuwswebsite Apache laat zich niet onder druk zetten door vier procedures die zakenman Erik Van der Paal heeft aangespannen tegen de publicatie van een artikel. Apache zet een offline gehaald stuk opnieuw online.
  [naar artikel]
 2. Pleinvrees van procureurs in dossiers Van der Paal (19/11/2020 - Apache)
  Apache zet het artikel over Erik Van der Paal opnieuw online. Dat is een moedige houding tegenover de vier procedures die Van der Paal heeft aangespannen om Apache monddood te maken. De door Van der Paal gevorderde schadevergoedingen zijn immers erg groot zodat, mochten die worden toegekend, ze het einde van de nieuwswebsite zouden betekenen.
  [naar artikel]
 3. Rechtszaak over privacy bouwpromotor Erik Van der Paal van start (13/10/2020 - Apache)
  Vandaag vindt voor de correctionele rechtbank in Antwerpen de inleidende zitting plaats van een rechtszaak waarbij Erik Van der Paal Apache viseert. Met het fameuze Fornuis-filmpje zou Apache de Antwerpse projectontwikkelaar belaagd hebben en zijn privacy hebben geschonden. De rechtszaak is een van de talloze juridische wegen die Erik Van der Paal al enkele jaren bewandelt
  [naar artikel]
 4. Erik Van der Paal dwingt Apache artikel offline te halen (16/09/2020 - Apache)
  Met een eenzijdig verzoekschrift verplicht lobbyist en projectontwikkelaar Erik Van der Paal Apache om het afgelopen maandag (14/09) gepubliceerde artikel ‘Antwerpse vastgoedoorlog over miljoenenproject Lageweg’ offline te halen. Doen we dat niet, dan moeten we per kalenderdag een schadevergoeding van 10.000 euro betalen. Over de reden waarom Erik Van der Paal ons dwingt het artikel
  [naar artikel]
 5. Van der Paal dient klacht in tegen opname en verspreiding Apache-fimpje (28/11/2017 - VRT NWS)
  De Antwerpse projectontwikkelaar Erik Van der Paal heeft een klacht ingediend in verband met het intussen beruchte filmpje over de aanwezigen op zijn verjaardagsfeestje dat op de nieuwssite Apache verscheen.  
  [naar artikel]
 6. Klacht tegen Apache in Antwerps vastgoeddossier (28/11/2017 - De Tijd)
  16:58 De Antwerpse bouwpromotor Erik Van der Paal heeft een klacht ingediend tegen nieuwssite Apache wegens de opnames aan het Antwerpse restaurant 't Fornuis van de gasten op zijn verjaardagsfeest.
  [naar artikel]
 7. Apache strafrechtelijk vervolgd voor undercoverbeelden De Wever (11/06/2020 - De Standaard)
  Het onafhankelijke online-nieuwsmedium Apache bracht het Antwerpse stadsbestuur eind 2017 in verlegenheid nadat het undercoverbeelden uitbracht van de aanwezigheid van Bart De Wever en enkele schepenen op een verjaardagsfeestje van projectontwikkelaar Erik Van der Paal. Apache wordt nu zelf strafrechtelijk vervolgd voor schending van de privacy en belaging.
  [naar artikel]
 8. Pol Deltour (VVJ): 'Vandaag is het Apache, morgen Knack of de VRT' (18/09/2020 - Knack)
  Na een eenzijdig verzoekschrift van de Antwerpse projectontwikkelaar Erik Van der Paal moest nieuwssite Apache begin deze week een artikel over een Antwerps vastgoedconflict offline halen. 'Censuur', zegt Pol Deltour, nationaal secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten.
  [naar artikel]
 9. Bouwpromotor klaagt Apache aan voor verborgen opnames (28/11/2017 - De Standaard)
  Bouwpromotor Erik Van der Paal klaagt nieuwssite Apache aan voor schending van de privacy en belaging. Advocaat Walter Damen heeft de klacht bij de onderzoeksrechter ingediend. Dat werd bevestigd aan De Standaard.
  [naar artikel]
 10. Journalisten Apache voor rechter wegens maken van beelden aan ’t Fornuis: “Hebben volste vertrouwen in goede afloop” (11/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De raadkamer in Antwerpen heeft twee journalisten van de website Apache verwezen naar de correctionele rechtbank, omdat ze in 2017 de gasten van een receptie van projectontwikkelaar Erik Van der Paal hadden gefilmd met een verborgen camera. De raadkamer meent dat er voldoende aanwijzingen zijn dat Apache zich daarmee schuldig maakte aan schending van de privacy en belaging.
  [naar artikel]
 11. Bouwpromotor klaagt nieuwssite aan na opnames met verborgen camera: "Wat is het volgende? Stiekem filmen op het communiefeest?" (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bouwpromotor Erik Van der Paal klaagt nieuwssite Apache aan voor schending van de privacy en belaging. Hij vindt het niet kunnen dat Apache met een...
  [naar artikel]
 12. Journalistenvereniging VVJ: ‘Dit is censuur’ (16/09/2020 - Apache)
  Lobbyist en projectontwikkelaar Erik Van der Paal dwingt Apache met een eenzijdig verzoekschrift om het afgelopen maandag (14/09) gepubliceerde artikel ‘Antwerpse vastgoedoorlog over miljoenenproject Lageweg’ offline te halen. Pol Deltour van journalistenvereniging VVJ is niet te spreken over de rechterlijke beslissing. ‘Deze zaak bevestigt wat we al lang vragen.’ De rechter besliste dat Apache een
  [naar artikel]
 13. Nieuwsmedium Apache strafrechtelijk vervolgd voor maken van beelden die leidden tot ‘Fornuisgate’ (11/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Fornuisgate’ dreigt een serieus staartje te krijgen voor Apache. Het onafhankelijke online-nieuwsmedium bracht het Antwerpse stadsbestuur eind 2017 in verlegenheid nadat het undercoverbeelden uitbracht van de aanwezigheid van Bart De Wever en enkele schepenen op een verjaardagsfeestje van projectontwikkelaar Erik Van der Paal. Apache wordt nu zelf strafrechtelijk vervolgd voor schending van de privacy en belaging.
  [naar artikel]
 14. Nieuwsmedium Apache strafrechtelijk vervolgd voor maken van beelden die leidden tot ‘Fornuisgate’ (11/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  ‘Fornuisgate’ dreigt een serieus staartje te krijgen voor Apache. Het onafhankelijke online-nieuwsmedium bracht het Antwerpse stadsbestuur eind 2017 in verlegenheid nadat het undercoverbeelden uitbracht van de aanwezigheid van Bart De Wever en enkele schepenen op een verjaardagsfeestje van projectontwikkelaar Erik Van der Paal. Apache wordt nu zelf strafrechtelijk vervolgd voor schending van de privacy en belaging.
  [naar artikel]
 15. Journalisten Apache moeten voor rechter verschijnen wegens filmpje over verjaardagsfeest (11/06/2020 - Knack)
  De raadkamer in Antwerpen heeft twee journalisten van Apache naar de rechtbank verwezen in verband met het beruchte filmpje dat het nieuwsmedium maakte van het verjaardagsfeest van projectontwikkelaar Erik Van der Paal in restaurant 't Fornuis. Tal van politici waren op dat feest aanwezig.
  [naar artikel]
 16. Fornuisgate: persvrijheid en privacy uit balans? (15/06/2020 - Apache)
  De Antwerpse raadkamer besliste op 11 juni om een klacht van projectontwikkelaar Erik Van der Paal tegen Apache, na publicatie van de reeks ‘De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever’, door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Met die beslissing gaat de raadkamer in tegen het openbaar ministerie.
  [naar artikel]
 17. De diepe wortels van Erik Van der Paal (20/11/2017 - Apache)
  Naar aanleiding van onze onthullingen over ‘de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever’ loopt op de site De Rijkste Belgen momenteel een zeer boeiende reeks over projectontwikkelaar Erik Van der Paal. In ‘de diepe wortels van Erik Van der Paal’ wordt een beeld geschetst van de opmerkelijke zakelijke voorgeschiedenis en de (zakelijke) relaties van de
  [naar artikel]
 18. Apache moet artikel offline halen na klacht projectontwikkelaar: "Censuur die we moeten bestrijden" (17/09/2020 - VRT NWS)
  Nieuwswebsite Apache heeft een artikel offline moeten halen na een klacht van Antwerpse projectontwikkelaar en lobbyist Erik Van der Paal. "Het gaat om een bijzonder gevaarlijke procedure waarbij het medium wordt gecensureerd", zegt Pol Deltour van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ). "We raden Apache aan om verzet aan te tekenen."
  [naar artikel]
 19. Erik Van der Paal en vrienden: een groepsportret (28/11/2017 - Knack)
  Wie is die Erik Van der Paal, die erin slaagt al dat schoon volk samen te krijgen op een feestje voor zijn 45e verjaardag in het Antwerpse restaurant 't Fornuis?
  [naar artikel]
 20. ‘De pers is er om de geregeerde te dienen en niet de regeerders’ (16/06/2020 - Apache)
  De raadkamer in Antwerpen besliste om een klacht van projectontwikkelaar Erik Van der Paal tegen Apache, na publicatie van een reeks over Bart De Wever door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Verontwaardiging is daarbij niet onterecht.
  [naar artikel]
 21. Land Invest Group en Joeri Dillen stoppen gerechtelijke strijd tegen Apache (16/05/2018 - Metro)
  Projectontwikkelaar Land Invest Group en de voormalig kabinetschef van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), Joeri Dillen, gaan niet in beroep tegen het recente vonnis van de rechtbank waarin hun klacht tegen nieuwswebsite Apache ongegrond werd verklaard. Dat meldt Apache vandaag zelf. De projectontwikkelaar liet de beroepstermijn verstrijken en ook Dillen zou volgens zijn advocaat geen beroep hebben ingediend. De klachten tegen Apache draaiden rond een reeks artikels van de nieuwswebsite over omstreden vastgoedprojecten in Antwerpen zoals de Tunnelplaats. Apache maakte daarin gewag van erg nauwe banden tussen bouwpromotoren en het stadsbestuur onder leiding van De Wever. Land Invest Group en Dillen pikten dat niet en trokken naar de rechtbank. Ze vroegen om de artikels waarin volgens hen ongenuanceerde en foutieve informatie stond te laten verwijderen en om schadevergoedingen van in totaal 350.000 euro. De rechtbank van eerste aanleg oordeelde in februari dat er geen fouten in de artikels stonden die een schadevergoeding rechtvaardigen. Apache reageerde daar toen al erg tevreden op en stelde dat de klacht allicht vooral bedoeld was als intimidatiepoging. Er loopt wel nog steeds een strafklacht van voormalig Land Invest-topman Erik Van der Paal, maar die draait rond het filmpje dat Apache online zette van het bezoek van een groot deel van het Antwerpse schepencollege aan het verjaardagsfeestje van Van der Paal in restaurant ’t Fornuis. bron: Belga Het bericht Land Invest Group en Joeri Dillen stoppen gerechtelijke strijd tegen Apache verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Het oog van de meester maakt het paard vet (03/12/2017 - Apache)
  Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met Bart De Wever, Erik Van der Paal en Walter Damen.
  [naar artikel]
 23. Bouwpromotor klaagt Apache aan voor opnames met verborgen camera (28/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bouwpromotor Erik Van der Paal klaagt nieuwssite Apache aan voor schending van de privacy en belaging. Hij vindt het niet kunnen zijn gasten werden gefilmd met een verborgen camera terwijl ze naar zijn verjaardagsfeestje kwamen in sterrenrestaurant ’t Fornuis. Advocaat Walter Damen heeft de klacht bij de onderzoeksrechter ingediend.
  [naar artikel]
 24. Raadkamer verwijst Apache-journalisten naar rechter voor filmpje van ‘t Fornuis (11/06/2020 - De Morgen)
  De raadkamer in Antwerpen heeft twee journalisten van Apache, onder wie hoofdredacteur Karl van den Broeck, naar de rechtbank verwezen in verband met het beruchte filmpje dat de nieuwssite maakte van het verjaardagsfeest van projectontwikkelaar Erik Van der Paal in restaurant ‘t Fornuis, waar tal van Antwerpse politici op aanwezig waren. Dat bevestigt het Antwerpse parket.
  [naar artikel]
 25. Erik Van der Paal biedt op woning zoon Jeroen Piqueur (20/09/2018 - De Tijd)
  08:30 Het hoger bod op de woning van Ruben Piqueur in Deurle (Sint-Martens-Latem) is van de hand van de omstreden Antwerpse vastgoedondernemer Erik Van der Paal.
  [naar artikel]
 26. Bouwpromotor klaagt nieuwssite Apache aan voor opnames met verborgen camera aan ’t Fornuis (28/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bouwpromotor Erik Van der Paal klaagt nieuwssite Apache aan voor schending van de privacy en belaging. Hij vindt het niet kunnen zijn gasten werden gefilmd met een verborgen camera terwijl ze naar zijn verjaardagsfeestje kwamen in sterrenrestaurant ’t Fornuis. Advocaat Walter Damen heeft de klacht bij de onderzoeksrechter ingediend.
  [naar artikel]
 27. Erik Van der Paal grijpt naast huis zoon Jeroen Piqueur (20/09/2018 - De Tijd)
  16:06 Het historische pand in Deurle (Sint-Martens-Latem) van de zoon van Jeroen Piqueur is verkocht, maar niet aan de Antwerpse vastgoedondernemer Erik Van der Paal. Dat vernam De Tijd.
  [naar artikel]
 28. Correctionele rechtbank moet zich uitspreken over Fornuisgate (11/06/2020 - Apache)
  De Antwerpse raadkamer besliste vandaag (11/06) om de klacht die projectontwikkelaar Erik Van der Paal indiende tegen Apache, na publicatie van de reeks ‘De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever’, door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Het openbaar ministerie had de niet-doorverwijzing gevraagd, maar de raadkamer wil het geschil toch ten gronde voorleggen aan
  [naar artikel]
 29. Veel rook, weinig vuur: banden tussen Antwerpse politici en vastgoedsector roepen lastige vragen op (17/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een filmpje van nieuwssite Apache doet heel wat stof opwaaien.Daarop is te zien hoe het bijna voltallige Antwerpse schepencollege, burgemeester Bart de Wever op kop, in het sterrenrestaurant ’t Fornuis de verjaardag van vastgoedontwikkelaar Erik Van der Paal komt vieren. De banden tussen sommige politici en de firma Land Invest Group zijn al langer omstreden.
  [naar artikel]
 30. De no go zone van Bart De Wever (08/10/2018 - Apache)
  De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever betaalde de rekening van de kabinetschef van Bart De Wever. Niet die van een of ander etentje in sterrenrestaurant ’t Fornuis, maar een rekening van minstens 18.000 euro voor de rechtszaak tegen Apache. U leest dat goed: Erik Van der Paal, zeer goed bevriend met de burgemeester, betaalde
  [naar artikel]
 31. Antwerps college heeft lot Erik Van der Paal in handen (05/12/2017 - Apache)
  Medeaandeelhouders binnen Land Invest Group willen af van Erik Van der Paal. Intussen lopen de schulden van de projectontwikkelaar op. Het Antwerps college heeft de sleutel in handen.
  [naar artikel]
 32. INTERVIEW. Erik Van der Paal: “Ik geef elk jaar een feestje, nooit eerder had ik Bart uitgenodigd” (02/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het verjaardagsfeestje van projectontwikkelaar Erik Van der Paal bracht zelfs Antwerps burgemeester Bart De Wever even van zijn melk. In De Standaard doet de vermeende spin in het web voor het eerst zelf zijn verhaal. “Was het maar waar dat we slechts met de vingers moeten knippen.”
  [naar artikel]
 33. Erik Van der Paal verkoopt aandelen Land Invest aan Triple Living (26/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Projectontwikkelaar Triple Living van de familie Cavens en Paeleman verwerft de helft van Land Invest naast Ogeo Fund. Erik Van der Paal en Mark en Paul Schaling zijn de verkopers. Dat vernam De Standaard.
  [naar artikel]
 34. Erik Van der Paal stapt uit Land Invest Group (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse zakenman Erik Van der Paal heeft zijn aandelen bij de Antwerpse projectontwikkelaar Land Invest Group onlangs verkocht. Dat bericht De...
  [naar artikel]
 35. INTERVIEW. Veelbesproken Erik Van der Paal: “Ik geef elk jaar een feestje, nooit eerder had ik Bart uitgenodigd” (02/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het verjaardagsfeestje van projectontwikkelaar Erik Van der Paal bracht zelfs Antwerps burgemeester Bart De Wever even van zijn melk. In De Standaard doet de vermeende spin in het web voor het eerst zelf zijn verhaal. “Was het maar waar dat we slechts met de vingers moeten knippen.”
  [naar artikel]
 36. Fornuisgate: onderzoeksjournalistiek op de beklaagdenbank (12/06/2020 - Apache)
  Wat weegt het zwaarst: het recht op privacy van Erik Van der Paal of het aantonen van politieke vriendendiensten in bouwdossiers waarmee vele tientallen miljoenen euro’s zijn gemoeid? Dat is de afweging die de correctionele rechtbank moet maken, nu de Antwerpse raadkamer heeft beslist om twee journalisten van Apache door te verwijzen. De beelden die
  [naar artikel]
 37. Land Invest – Bouwpromotor dient klacht in tegen opnames aan ’t Fornuis (28/11/2017 - Metro)
  De Antwerpse bouwpromotor Erik Van der Paal heeft een klacht ingediend in verband met het intussen beruchte filmpje dat enkele weken geleden bij nieuwssite Apache verscheen en waarop te zien is hoe onder meer leden van het Antwerpse schepencollege arriveren op het verjaardagsfeest van Van der Paal in restaurant ’t Fornuis. Volgens zijn advocaat Walter Damen gaat het om een klacht tegen de cameraman en tegen onbekenden. Van der Paal zou in het filmen en de publicatie van de beelden een schending van de privacy zien, onder meer omdat het om een verborgen camera ging. Dat nieuwssite Apache niet rechtstreeks geviseerd wordt, heeft er allicht mee te maken dat nog officieel moet worden vastgesteld of zij de opdrachtgever waren. De beelden, waarop onder meer burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) te zien zijn, leidden de voorbije weken tot heel wat commotie. Voor Groen vormden ze de aanleiding om een klacht in te dienen bij het stedelijke integriteitsbureau om na te gaan of het stadsbestuur niet in de fout ging door aanwezig te zijn op een feestje van een bouwpromotor die via Land Invest betrokken is bij verschillende grote projecten in Antwerpen waarover nog vergunningstrajecten lopen. Lokaal sp.a-voorzitter Tom Meeuws haalde vervolgens ook hard uit naar het stadsbestuur, maar kwam zelf in het oog van de storm terecht toen bleek dat hij via zijn job als consultant ook contacten onderhoudt met Land Invest en Van der Paal. bron: Belga
  [naar artikel]
 38. Projectontwikkelaar Erik Van der Paal: “Ik geef elk jaar een feestje, nooit eerder had ik Bart uitgenodigd” (02/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het verjaardagsfeestje van projectontwikkelaar Erik Van der Paal bracht zelfs Antwerps burgemeester Bart De Wever even van zijn melk. In De Standaard doet de vermeende spin in het web voor het eerst zelf zijn verhaal. “Was het maar waar dat we slechts met de vingers moeten knippen.”
  [naar artikel]
 39. Rob Van de Velde gaat vastgoed ontwikkelen met stroman van Erik Van der Paal (11/02/2020 - Apache)
  Voormalig Antwerps schepen voor Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA) wordt projectontwikkelaar. Hij richtte daarvoor eind november 2019 een vennootschap op, samen met een stroman van Erik Van der Paal. Als schepen duwde Van de Velde twee omstreden bouwprojecten van de toenmalige sterke man van Land Invest Group door: de Lins Tower op de
  [naar artikel]
 40. Erik Van der Paal verkoopt zijn aandelen in Land Invest (26/01/2018 - VRT NWS)
  Projectontwikkelaar Erik Van der Paal heeft zijn aandelen in Land Invest van de hand gedaan. Dat schrijft De Standaard en is aan onze redactie bevestigd. De koper is projectontwikkelaar Triple Living, van de familie Cavens en Paeleman. Zij krijgen de helft van Land Invest in handen.
  [naar artikel]
 41. Walter Daemen: "Men probeert de perceptie vastgoed = corrupt te creëren" (28/11/2017 - VRT NWS)
  De Antwerpse projectontwikkelaar Erik Van der Paal dient een klacht in in verband met het beruchte Apache-filmpje over zijn verjaardagsfeestje. Zijn advocaat Walter Daemen, die zelf ook op het feestje was, legt in "Terzake" uit waarom.
  [naar artikel]
 42. Land Invest Gate: de verdwenen miljoenen (28/11/2018 - Apache)
  Documenten die Apache en Le Vif konden inkijken, tonen hoe Erik Van der Paal - de protegé van N-VA-voorzitter Bart De Wever - en zijn Nederlandse kompaan Marc Schaling zes jaar lang miljoenen euro's uit Land Invest zogen. De projectontwikkelaar kon al die tijd rekenen op opvallende politieke steun bij omstreden Antwerpse bouwprojecten.
  [naar artikel]
 43. De discrete vergaderingen achter ’t Scheldt (17/09/2020 - Apache)
  Social media expert Gert Van Mol, betrokken bij ’t Scheldt, startte samen met vastgoedlobbyist Erik Van der Paal en enkele bevriende advocaten een “privé-project dat enige discretie vroeg wegens gevoelige linken naar de media”. Dat tonen documenten die Apache kon inkijken. Van verhalen over naaktfoto’s van BV’s over filmpjes van politici die zich niet aan de Covid-regels
  [naar artikel]
 44. Een procureur-generaal is geen rechter (26/07/2016 - Apache)
  Procureur-generaal Liégeois kreeg in Knack een interview. Hij voelde zich duidelijk onrecht aangedaan door Apache: “Apache, dat zijn indianen, en indianen schrijven indianenverhalen.” Wat Apache op grond van stukken over de diamantoorlog bracht, was volgens de heer Liégeois “één verzonnen verhaal”. Het stuk op Apache over de telefoontap werd weerlegd door een ‘onderzoek’. Strafklacht wegens de onterechte beweringen doet Liégeois niet: “Als u denkt dat ik mijn hoofddoel moet opzijschuiven om procedures te beginnen tegen mensen die nonsens schrijven, dan vergist u zich.” De auteur van het interview, Kristof Clerix, gaf ons een verklaring voor de drie bladzijden interview: hij werkt alleen als documenten voor handen zijn die bewijzen wat geschreven wordt.
  [naar artikel]
 45. Apache wint Arkprijs van het Vrije Woord 2017 (08/03/2017 - Apache)
  Het Arkcomité wil kritische onderzoeksjournalistiek aanmoedigen. De prijs komt op een uitgelezen moment voor Apache.
  [naar artikel]
 46. De Ridder: "Wie iets te verbergen heeft, spreekt niet in centrum af, vermoed ik" (21/11/2017 - VRT NWS)
  Vlaams parlementslid Annick De Ridder (N-VA) is niet blij met het filmpje waar ze te zien is op het verjaardagsfeest van bouwpromotor Erik Van der Paal (Land Invest). De website Apache bracht vorige week beelden van het verjaardagsfeest in het Antwerpse sterrenrestaurant Het Fornuis. Naast burgemeester Bart De Wever (N-VA) tekende ook een groot deel van het schepencollege en Annick De Ridder present.      
  [naar artikel]
 47. ‘Dag van Apache’ met Joris Luyendijk (03/05/2018 - Apache)
  Op 2 juni 2018 organiseert Apache een 'Dag van Apache' met op het programma een lezing door Joris Luyendijk en de uitreiking van de Pen van Apache. We stellen ook onze eigen toekomstplannen voor.
  [naar artikel]
 48. Fundraisingdiner met Geert Wilders spekt partijkas VB (27/09/2018 - Apache)
  Een dertigtal zakenlui, waaronder Maurice De Velder en Erik Van der Paal, betaalden 300 euro cash aan Vlaams Belang voor een etentje met Geert Wilders in restaurant 'Au Vieux Port'. Dewinter bevestigt aan Apache dat het om een fundraisingdiner ging. "Dat geld was natuurlijk ten dele voor het eten en het drinken, dus zoveel blijft er nu ook weer niet van over. Maar het klopt dat het een fundraisingdiner was voor de partij."
  [naar artikel]
 49. In Antwerpen regeert de leugen (17/01/2018 - Apache)
  ‘Amerikaanse toestanden’. Twee maanden nadat Apache het dossier ‘De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever’ publiceerde, is dat de term die media gemeenzaam gebruiken om de huidige staat van de Antwerpse kiescampagne te omschrijven. Het filmpje dat Apache als introductie van de reeks online zette, en waarop te zien is hoe bouwpromotor Erik Van der
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.