Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 November 2020
19:34 uur

Veldwachter schiet zelf illegaal reeën dood: ‘Twintig met de feestdagen en je hebt 5.000 euro he’

De Standaard

20/11/2020 - 12:07

In een bos bij Aalst werden twee mannen gepakt die clandestien op reeën jaagden. Bij nacht, met verboden wapens. De job van een van hen: jachtopzichter. ‘Dat soort mannen bevestigt elk lelijk vooroordeel over de jacht.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook reeën slachtoffer van coronamaatregelen: "Meer gekwetste dieren door loslopende honden" (20/04/2020 - VRT NWS)
  Jagers en bijzondere veldwachters krijgen sinds de lockdownmaatregelen een meer meldingen binnen van opgeschrikte en gebeten reeën door loslopende honden. "De jonge reeën lopen het grootste gevaar", zegt Marcel Lemmens, bijzondere veldwachter in de regio Korbeek-Dijle.
  [naar artikel]
 2. Jager schiet rashond dood: zes maanden cel en 40.000 euro boete (13/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op vraag van een boer was jager René H. (60) eind maart 2015 op reeën aan het jagen, op de grens tussen Vlaams- en Waals-Brabant. Alleen vuurde hij per ongeluk vier kogels af op de Rhodesian Ridgeback van Dorothy McGoldrick, een hond die overzee al tal van prestigieuze prijzen had gewonnen. De zware rekening daarvoor: een celstraf van zes maanden en een boete van 40.000 euro.
  [naar artikel]
 3. Jager schiet rashond dood: zes maanden cel en 40.000 euro boete (13/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op vraag van een boer was jager René H. (60) eind maart 2015 op reeën aan het jagen, op de grens tussen Vlaams- en Waals-Brabant. Alleen vuurde hij per ongeluk vier kogels af op de Rhodesian Ridgeback van Dorothy McGoldrick, een hond die overzee al tal van prestigieuze prijzen had gewonnen. De zware rekening daarvoor: een celstraf van zes maanden en een boete van 40.000 euro.
  [naar artikel]
 4. Twintig feestelijke cadeaus voor de modebewuste vrouw (11/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De feestdagen zijn altijd een beetje glitter en glamour en hét ideale moment om iets te krijgen waar je misschien zelf niet meteen budget voor vrijgemaakt hebt. Deze twintig geschenken misstaan vast niet op je verlanglijstje. Geen nood: als er geen lijstje beschikbaar is, zit je met deze stuks ook goed als je voor het verrassingseffect gaat.
  [naar artikel]
 5. Natuurhulpcentrum waarschuwt: “Blijf van jonge reeën af” (01/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In mei verwacht het Natuurhulpcentrum een overrompeling van jonge reeën. Elk jaar opnieuw brengen mensen jonge reeën binnen, omdat ze denken dat de diertjes zijn achtergelaten door hun moeder. Maar dat klopt vaak niet. De medewerkers van het Natuurhulpcentrum vragen daarom om de jonge reeën niet zomaar aan te raken of mee te nemen.
  [naar artikel]
 6. Reeën tellen in het Zoniënwoud, hoe gebeurt dat precies? (28/03/2018 - VRT NWS)
  Er worden veel minder reeën gespot in het Zoniënwoud dan 10 jaar geleden. Betekent dat dat er veel minder reeën zijn of is er een andere verklaring? En hoe gebeurt dat precies, reeën tellen? "Karrewiet"-reporter Mira vroeg het aan Jan Vercammen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.
  [naar artikel]
 7. Twintig feestjurken voor minder dan vijftig euro (21/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Als je nog een nieuwe jurk zoekt voor de feestdagen, is het de hoogte tijd om in actie te schieten. Om je zoektocht online of in de winkelstraat te vergemakkelijken, zetten we alvast twintig party proof ontwerpen op een rij.
  [naar artikel]
 8. De boswachter die echt stroper werd: jachtopzichter in uniform betrapt terwijl hij clandestien op reeën joeg (20/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Dit is het verhaal van een boswachter die stroper werd. Letterlijk. In een bos bij Aalst werden twee mannen gepakt die clandestien op reeën jaagden. Bij nacht, met verboden wapens. De job van een van hen: jachtopzichter. “Dit voelt wrang. Ik had geen idee dat hij zo te werk ging”, zegt een collega. En andere jagers: “Dat soort mannen bevestigt elk lelijk vooroordeel over de jacht. Voor wat geldgewin. Want malse reetjes brengen op, met de feestdagen in aantocht.”
  [naar artikel]
 9. Plantentuin Meise zal geen reeën meer afschieten (10/02/2020 - De Standaard)
  De reeën die momenteel rondlopen in de Plantentuin van Meise zullen volgende week verhuizen. Eind vorig jaar ontstond er nog commotie toen de Plantentuin reeën had laten afschieten omdat de populatie schade had aangericht in de tuin.
  [naar artikel]
 10. Veldwachter in uniform betrapt op stropen in Aalst (19/11/2020 - VRT NWS)
  De bijzondere veldwachter, die instaat voor het naleven van de jachtwetgeving op jachtgebieden, werd samen met zijn compagnon na zonsondergang betrapt in het Kravaalbos met geladen geweren. Bij latere huiszoekingen werd heel wat stropersmateriaal ontdekt.
  [naar artikel]
 11. Twintig huiszoekingen in het hele land voor illegaal wapenbezit (29/11/2017 - Knack)
  De politie is woensdagochtend binnengevallen op twintig plaatsen in het hele land in een groot onderzoek naar illegaal wapenbezit. Dat meldt het federaal parket in een mededeling.
  [naar artikel]
 12. Koploper Chelsea flink in het voordeel tijdens drukke feestdagen (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens en rond de feestdagen wordt er in de Premier League weer volop gevoetbald. De schema's van alle twintig clubs verschillen echter nog
  [naar artikel]
 13. Na schietincident vorig jaar: reeën in Plantentuin Meise verhuizen (11/02/2020 - VRT NWS)
  De reeën in de Plantentuin van Meise zullen gevangen worden en verhuizen. Eind vorig jaar werden er nog een tiental reeën neergeschoten om de planten en bomen te beschermen. Daarop kwam felle kritiek, daarom wordt nu voor een "zachtere" aanpak gekozen.
  [naar artikel]
 14. Peperdure rozentuin kaalgevreten, dus laat plantentuin reeën afknallen (12/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Jagers hebben een kudde reeën doodgeschoten die de rozentuin in de Plantentuin van Meise heeft kaalgevreten. Een noodzakelijk kwaad, volgens de directie, omdat de groep reeën te groot werd en ook andere planten bedreigde. Maar Gaia is boos en zegt dat er voor de gemakkelijkste oplossing is gekozen. Bovendien, zeggen experts, zal de populatie toch weer snel uitbreiden.
  [naar artikel]
 15. Veldwachter blust auto en redt bestuurder nadat die tegen boom knalt (22/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een auto is zondagavond rond 21 uur tegen een boom terechtgekomen op de Bosselaar in Rijkhoven. De bestuurder, een jonge twintiger uit Hoeselt, raakte gewond. De auto vloog in brand, maar een veldwachter die toevallig passeerde kon de vlammen blussen.
  [naar artikel]
 16. Zo ga je om met de grootste ergernissen tijdens de feestdagen (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Van je bankrekening die plots hapert - nog maar twintig euro, kan toch niet? - tot het saaie jaarlijkse relaas van je oersaaie achternicht op een...
  [naar artikel]
 17. Australiër schiet tweelingbroer dood en geeft zichzelf aan (07/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 24-jarige Lucas Cawte schoot vorige vrijdag zijn tweelingbroer Jake dood en gaf zich daarna zelf aan bij de politie. Naar eigen zeggen had
  [naar artikel]
 18. CD&V en Francken botsen over boetes voor wie illegaal in België verblijft (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V wil niet weten van boetes voor mensen die illegaal in ons land verblijven. "U hebt onze volle steun om mensen die illegaal in ons land
  [naar artikel]
 19. Reeën moeten voorlopig niet verhuizen uit Plantentuin Meise: "Willen geen stress voor drachtige dieren"  (04/05/2020 - VRT NWS)
  De reeën die rondlopen in de Plantentuin van Meise zullen daar nog een tijdje mogen blijven. In februari werd beslist om de dieren te verhuizen, maar die plannen worden uitgesteld. "Verschillende vrouwelijke reeën zijn drachtig, wat een verhuis nu bemoeilijkt", klinkt het.
  [naar artikel]
 20. Geval van "moeskopperij": dief steelt aardappelen uit veld in Ternat (10/08/2020 - VRT NWS)
  Een man van Poolse afkomt is gearresteerd nadat hij illegaal aardappelen aan het rooien was op een veld in Ternat. Hij deed dat samen met een kompaan, die kon ontsnappen. Een veldwachter betrapte het duo.
  [naar artikel]
 21. Twintig Chinezen illegaal aan het werk bij Genks bedrijf op Henry Fordlaan (03/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Carma arresteerde dinsdagochtend twintig Chinezen bij een bedrijf op de Henry fordlaan in Genk. Ze waren daar illegaal aan het werk.
  [naar artikel]
 22. Plantentuin van Meise laat reeën neerschieten omdat ze te veel planten opeten (12/10/2019 - VRT NWS)
  De directie van de Plantentuin van Meise, bij Brussel, heeft een tiental reeën laten doodschieten door een jager omdat de dieren in het park heel wat planten had opgegeten. In de rozentuin bleek de schade vooral erg groot. "We hebben eerst geprobeerd om op verschillende manieren de planten tegen de reeën te beschermen, maar niets hielp", zegt de Plantentuin.
  [naar artikel]
 23. Natuurpunt waarschuwt voor vossen, everzwijnen en reeën op de weg (01/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Natuurpunt waarschuwt voor vossen, everzwijnen en reeën op de weg. Deze periode kleurt traditioneel rood voor de drie diersoorten, waarvan de Belg er in één jaar tijd 878 aanreed – dat is meer dan twee dode dieren per dag. Elk jaar rijden we meer wilde dieren dood, en dat is naast hun eigen fout ook de schuld van onze bouwdrift en... onze bloeiende natuur.
  [naar artikel]
 24. "Illegaal huisdier": opzichter schiet hert dood op oprit van gezin dat dier adopteerde (09/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De McGaugheys uit de Amerikaanse staat Kansas zijn ontroostbaar. Het hert Faline, dat ze als huisdier hielden en naar een personage uit 'Bambi'
  [naar artikel]
 25. Drieling reeën dartelt rond in De Averegten (09/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In provinciaal groendomein De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg) huist een drieling reeën. Het aandoenlijke fenomeen is te zien op beelden van een wildcamera waarmee de dieren plots oog in oog stonden.
  [naar artikel]
 26. Vader (50) schiet man dood en probeert schuld op 14-jarige zoon te schuiven. Hij raakt er niet mee weg (08/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Hier is het geweer, zeg de politie dat jij de trekker hebt overgehaald.” Dat zei de Britse Matthew Moseley (50) in oktober vorig jaar aan zijn...
  [naar artikel]
 27. Syrisch leger schiet zeker twintig betogers dood (10/04/2019 - De Morgen)
  Tijdens protesten in Syrië zijn zeker twintig doden gevallen nadat veiligheidstroepen het vuur openden op betogers. In minstens vijf steden kwamen na het vrijdaggebed duizenden burgers op straat tegen het bewind van president Assad. De protesten vormen de grootste uitdaging voor Assads Baath Partij, die al 48 jaar over Syrië heerst.
  [naar artikel]
 28. Man uit Veurne krijgt boete van 12.000 euro voor vergiftigen buizerd (06/10/2020 - VRT NWS)
  Een ex-veldwachter van 73 uit Veurne moet 12.000 euro boete betalen, omdat hij een buizerd vergiftigd heeft in een jachtgebied.
  [naar artikel]
 29. Aantal reeën in het Zoniënwoud in tien jaar gehalveerd (26/02/2018 - VRT NWS)
  De reeënpopulatie in het Zoniënwoud daalt dramatisch. Dat blijkt uit de meest recente telling van het aantal reeën in het woud. Waar in 2009 bij diezelfde tellingen nog 174 waarnemingen werden gedaan, waren dat er in 2017 maar 82.
  [naar artikel]
 30. Auto rijdt vluchtende illegaal dood op E40 bij Jabbeke (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Langs de E40 in Jabbeke richting Oostende is gisterenavond even na 23 uur een overstekende jonge man doodgereden. Het slachtoffer, een illegaal,...
  [naar artikel]
 31. Slechte tijd van het jaar voor reeën, vossen en padden (01/10/2018 - De Standaard)
  Natuurpunt waarschuwt voor vossen, everzwijnen en reeën op de weg. Deze periode kleurt traditioneel rood voor die dieren. Elke dag worden er meer dan twee doodgereden.
  [naar artikel]
 32. Slechte tijd van het jaar voor reeën, vossen en padden (01/10/2018 - De Standaard)
  Natuurpunt waarschuwt voor vossen, everzwijnen en reeën op de weg. Deze periode kleurt traditioneel rood voor die dieren. Elke dag worden er meer dan twee doodgereden.
  [naar artikel]
 33. Vier reeën in opvangcentrum stellen het goed (21/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De vier kleine reeën die in het Vogelopvangcentrum werden binnengebracht, stellen het goed en zullen volgend jaar in vrijheid worden gesteld.
  [naar artikel]
 34. Reeën en eekhoorns op de speelplaats in Asse (29/04/2020 - VRT NWS)
  Nu er geen leerlingen meer rondlopen op het schooldomein Vijverbeek in Asse, komen verschillende dieren naar de speelplaats. Er werden al reeën, eekhoorns en een buizerd gezien.
  [naar artikel]
 35. “Wisselkoersbewegingen kunnen uw beleggingen maken of kraken”: onze geldexpert geeft alternatieven voor de euro als betaalmiddel (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  U hebt het ongetwijfeld al gemerkt wanneer u ooit zelf betaald hebt in bijvoorbeeld Zwitserse frank of Britse pond: de prijs van je bestelling kan,...
  [naar artikel]
 36. Dit bruidsgebak ziet er erg professioneel uit, maar je kan het gewoon zelf maken (14/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de website van BBC Good Food hebben ze een recept gedeeld voor een bruidstaart die ze zelf "de makkelijkste ooit" noemen. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn de ingrediënten en enkele spullen plus twintig minuten voorbereiding en een uurtje om het gebak zelf te maken. Bovendien is het nog eens stukken goedkoper dan een exemplaar bij de bakker halen.
  [naar artikel]
 37. Russische vorser schiet ijsbeer dood op Spitsbergen (11/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider0.demorgen-cdn.be/photo/russische-vorser-schiet-ijsbeer-dood-op-spitsbergen/mruw6lzvguzdoobsg4zc6rsxf43dimq/3ca8dd17d43c62affe6a239b59d0078771d69e52a19e911903ebd44aee4b519d/fitwidth_642x0_55278272.jpg?v=pTBmTar
  [naar artikel]
 38. Laatste veldwachter van Pulle overleden: “Ingestorte brug maakte onuitwisbare indruk op ‘de gerre’” (14/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de kerk van Pulle wordt zaterdag om 11u afscheid genomen van Fons De Beuckeleer. De laatste veldwachter van het dorp overleed zondagavond thuis omringd door zijn familie op 88-jarige leeftijd. Fons was ‘de gerre’ toen de brug van Pulle instortte. “Hij schreef zelden een proces-verbaal. Vader loste problemen liever op met een goed gesprek”, zeggen zijn kinderen.
  [naar artikel]
 39. Goedeles liefdesrecept: zo overleef je als koppel de feestdagen (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ?Ah, die feestdagen! ‘Jingle Bells’, haardvuur, familie, cadeautjes, kalkoen en … relatiebreuken. Veel koppels overleven de feestdagen niet. Te...
  [naar artikel]
 40. Dit is wat de Limburgers eten tijdens de feestdagen? (27/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de feestdagen hoort natuurlijk lekker eten, en dat hebben de Limburgers massaal gedaan. Van gevulde kalkoen tot vis. De feestdagen zijn een uitdaging voor ons spijsverteringsstelsel waardoor we soms al snel met een opgeblazen gevoel aan tafel zitten. Wij trokken de straat op met de vraag 'wat at u al tijdens de feestdagen?'
  [naar artikel]
 41. Vijf reeën gruwelijk afgeslacht in privébos (07/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In een omheind privébos op de grens van Grobbendonk en Pulle werden vijf reeën op gruwelijke wijze afgeslacht. De dader liet de kadavers liggen. Het was hem dus niet om het vlees te doen. De eigenares van het domein verwittigt iedereen voor deze dierenbeul.
  [naar artikel]
 42. Dader vuurt op klanten in druk restaurant, gewapende burger schiet hem dood (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een gewapende burger heeft een einde kunnen maken aan een schietpartij in een druk restaurant in Oklahoma. Hij schoot de dader daarbij zelf dood....
  [naar artikel]
 43. Amerikaanse agent schiet vrouw in pyjama dood die zelf politie had gebeld (18/07/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/IUQujVHX4-bHCIwGFA_fA0UXd7M/diocontent/108878014/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 44. Schepen lozen 's nachts illegaal massa's olie in Noordzee (29/03/2019 - De Morgen)
  In Nederland loost de scheepvaart jaarlijks ongeveer een half miljoen liter olie illegaal in de Noordzee, vooral 's nachts. Dat blijkt uit een analyse van de bevindingen van patrouillerende kustwachtvliegtuigen over de afgelopen twintig jaar.
  [naar artikel]
 45. Veldwachter (28/09/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 46. 18.000 euro in beslag genomen bij blootlegging illegaal gokcafé (02/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse recherche heeft vrijdagnacht een illegaal gokcafé opgerold. Bij controle van het pand aan de Gasstraat werd onder meer 18.000 euro in beslag genomen.
  [naar artikel]
 47. An Lemmens deelt opvoedingsadvies voor de feestdagen: “Verplicht je kind niet om te kussen of knuffelen” (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de feestperiode verwachten veel ouders dat hun kinderen hun affectie tonen aan familieleden. “Geef oma en opa drie nieuwjaarskussen of trakteer je tante eens op een dikke knuffel”: je hebt als kind misschien zelf die opdracht gekregen. En daar knelt het schoentje voor presentatrice An Lemmens, want in haar ogen mag affectie geen opdracht zijn. Kinderen mogen zelf beslissen wat ze doen.
  [naar artikel]
 48. “Wij deden álles: van distels bestrijden tot overspel vaststellen” (24/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Meneer de champetter. Vroeger telde elke Limburgse gemeente er minstens één, maar met de grote politiehervorming midden jaren 90 verdween ook het beroep van veldwachter. De volkse, bemiddelende champetter moest plaatsmaken voor de lokale politie. “Gezond verstand was ons belangrijkste wapen”, klinkt het bij Thieu Goossens (75) uit Bocholt, Jan Gielen (86) uit Kinrooi en Jozef Nijs (89) uit As, drie Limburgse veldwachters op rust. In ‘Meneer de Champetter’ van auteur Philip Vanoutrive blikt het trio samen met dertig oud-collega’s terug op hun leven als veldwachter in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 49. Waarschuwing: meer reeën op de weg door bronstperiode (20/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Hubertus Vereniging waarschuwt vrijdag voor meer overstekende reeën op de weg, omdat het paarseizoen op een hoogtepunt komt. “Rij langzaam, contacteer de politie bij een aanrijding en raak het dier nooit met blote handen aan”, waarschuwt de vereniging die naar eigen zeggen twee derde van de Vlaamse jagers vertegenwoordigt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.