Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
13:38 uur

Spanje-reizigers moeten coronatest ondergaan: vanaf maandag strengere regels voor Belgen die op vakantie gaan

De Standaard

20/11/2020 - 13:27

Spanje verplicht vanaf nu maandag een coronatest voor alle Belgische reizigers. Luchtvaartmaatschappijen moeten bij vertrek in Brussel controleren of u in het bezit bent van een negatieve covid-test


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Strengere regels voor Belgen die op vakantie gaan: Spanje verplicht coronatest (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Spanje verplicht vanaf nu maandag een coronatest voor alle Belgische reizigers. Luchtvaartmaatschappijen moeten bij vertrek in Brussel controleren of u in het bezit bent van een negatieve Covid-test
  [naar artikel]
 2. Wie naar Spanje wil moet vanaf maandag negatieve coronatest kunnen voorleggen (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten alle Belgen die naar Spanje willen reizen verplicht een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Dat meldt Buitenlandse Zaken. De PCR-test mag maximaal 72 uur op voorhand uitgevoerd zijn.
  [naar artikel]
 3. Spanje is verboden terrein: Belgen die vandaag na 16u terugkeren, moeten in quarantaine (04/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf vanmiddag 16u is heel Spanje – Tenerife uitgezonderd – verboden terrein voor Belgen. Buitenlandse Zaken verbiedt niet-essentiële reizen naar het land, en terugkeerders moeten een coronatest ondergaan en twee weken in quarantaine. Belgen ter plaatse zeggen niets te begrijpen van die beslissing. “Het is hier veiliger dan in België.” Reisorganisaties doen intussen het nodige om de duizenden Belgische toeristen die er weg willen thuis te krijgen.
  [naar artikel]
 4. Touroperators betalen coronatest terug voor reizigers naar Griekenland (14/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Touroperators TUI en Sunweb betalen voortaan de coronatest terug van klanten die naar Griekenland gaan, zo meldt De Tijd. Vanaf maandag moeten Belgische reizigers er bij aankomst een negatieve test kunnen voorleggen.
  [naar artikel]
 5. Touroperators betalen coronatest terug voor reizigers naar Griekenland (14/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Touroperators TUI en Sunweb betalen voortaan de coronatest terug van klanten die naar Griekenland gaan, zo meldt De Tijd. Vanaf maandag moeten Belgische reizigers er bij aankomst een negatieve test kunnen voorleggen.
  [naar artikel]
 6. Enkel wie negatieve coronatest kan voorleggen, mag naar Sardinië reizen (12/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sardinië verscherpt maandag de regels om het Italiaanse eiland te mogen betreden. Inkomende reizigers moeten een negatieve coronatest voorleggen,...
  [naar artikel]
 7. Griekenland wordt oranje zone: Belgen moeten negatieve coronatest kunnen voorleggen (11/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Buitenlandse Zaken heeft dinsdag het reisadvies voor Griekenland aangepast. Het land wordt voor vertrekkende reizigers een oranje zone: vanaf 17 augustus moeten Belgen er een negatieve coronatest kunnen voorleggen.
  [naar artikel]
 8. Vanaf september coronatesten op Brussels Airport (13/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op Brussels Airport komt een mobiel lab waar reizigers een coronatest kunnen ondergaan. Dat meldt de luchthaven. De voorbije weken kwamen al duizenden Belgen terug uit rode zones met een verhoogd coronarisico.
  [naar artikel]
 9. Reizen in coronatijden: een handig overzicht. Waar zijn we nog welkom? Waar moeten we eerst testen? Waar moeten we mondmasker dragen? (11/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf volgende week maandag eist Griekenland een negatieve coronatest van Belgen. Sinds afgelopen weekend mogen we Finland zelfs niet meer binnen. Lastig om nu nog op vakantie te gaan. Wie laat ons nog binnen, wie legt welke voorwaarden op en als we dan binnen zijn aan welke coronamaatregelen moeten we ons dan houden? Een overzicht.
  [naar artikel]
 10. Quarantaine voor vakantiegangers uit risicogebied: hoe zit dat juist? (06/07/2020 - De Morgen)
  Belgen die van vakantie terugkeren uit een regio die zwaar getroffen wordt door het coronavirus, zullen thuis tot twee weken in quarantaine moeten en een coronatest ondergaan, zo meldt bevoegd Vlaams minister Wouter Beke.
  [naar artikel]
 11. Vanaf vandaag kunnen we opnieuw op vakantie in Europa (15/06/2020 - Metro)
  Vanaf vandaag (maandag 15 juni) doen de meeste Europese landen hun binnengrenzen weer open. Maar de Belgen zijn nog niet in elk land welkom. Buitenlandse Zaken zet vanaf nu ook vereenvoudigde reisadviezen online. In onze buurlanden zijn we alvast welkom. Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg openen hun grenzen voor Belgen zonder beperkende maatregelen. We kunnen ook naar Italië, Zwitserland, Liechtenstein, Polen en Zweden reizen zonder een negatieve coronatest te moeten voorleggen of een verplichte zelfquarantaine te moeten doorstaan. Er zijn een aantal landen die vragen om veertien dagen in zelfquarantaine te gaan bij binnenkomst van het land. Het Verenigd Koninkrijk, IJsland en Estland zijn daar enkele voorbeelden van. In Tsjechië en Oostenrijk is er de keuze tussen een test of een zelfquarantaine van twee weken. Niet welkom In volgende landen zijn we voorlopig nog niet welkom: Spanje, Noorwegen, Denemarken, Cyprus, Hongarije en Finland. Voor een reis naar Spanje, een populaire vakantiebestemming onder de Belgen, is het nog even wachten tot 21 juni. Andere landen, zoals Cyprus, laten al een paar landen toe op basis van het risicogehalte, maar daar maakt België nog geen deel van uit. Buitenlandse Zaken zet vanaf maandag vereenvoudigde reisadviezen voor Europese landen online zodat Belgen makkelijk kunnen zien naar welk land ze mogen reizen en welke voorwaarden er gelden. De situatie kan immers snel veranderen. Op de website staan groene, oranje en rode lichtjes bij de reisadviezen, die in real time aangepast worden aan de nieuwe situaties. De Europese Commissie wil de buitengrenzen gradueel heropenen voor derde landen vanaf 1 juli. Lees ook: Deze bevolkingsgroep snakt het meeste naar vakantie in het buitenland Het bericht Vanaf vandaag kunnen we opnieuw op vakantie in Europa verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Coronatest en quarantaine voor terugkerende Belgen uit risicogebied (06/07/2020 - Express)
  De Vlaamse regering wil inwoners die uit een risicogebied terugkeren verplichten om een coronatest te ondergaan en in zelfisolatie te... The post Coronatest en quarantaine voor terugkerende Belgen uit risicogebied appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Bij terugkeer uit risicogebied verplicht in quarantaine: hoe zit dat juist? (06/07/2020 - De Morgen)
  Belgen die van vakantie terugkeren uit een regio die zwaar getroffen wordt door het coronavirus, zullen thuis tot twee weken in quarantaine moeten en een coronatest ondergaan, zo meldt bevoegd Vlaams minister Wouter Beke. Hoe zit dat precies?
  [naar artikel]
 14. Voetballers en staf in 1A en 1B moeten 72 uur voor elke match coronatest ondergaan, totale kosten lopen op tot 650.000 euro (26/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Raad van Bestuur van de Pro League heeft vrijdagnamiddag het licht op groen gezet voor het testprotocol voor de 24 professionele voetbalclubs. Vanaf volgende week moeten spelers en staf wekelijks een coronatest laten afnemen.
  [naar artikel]
 15. Britten genieten massaal van laatste avondje uit voor coronamaatregelen verstrengen (13/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 14 september gelden in het Verenigd Koninkrijk opnieuw strengere regels om corona te bestrijden. Vanaf maandag moeten de Britten zich aan de ‘bubbel van zes’ houden en worden boetes uitgeschreven als de regels niet nageleefd worden.
  [naar artikel]
 16. Touroperators betalen coronatest voor populair Griekenland terug (13/08/2020 - De Tijd)
  16:28 Vanaf maandag moeten Belgen bij hun aankomst in Griekenland een negatieve coronatest voorleggen. De touroperators TUI en Sunweb betalen de kostprijs terug om de trafiek naar hun populairste bestemming...
  [naar artikel]
 17. Football Talk. Standard biedt drie jeugdspelers profcontract aan - Charleroi-spelers ondergaan coronatest (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vooraleer zaterdag een batterij fysieke tests te ondergaan en maandag de training te hervatten, moeten de Carolo’s zich op de club bij dr. Claes...
  [naar artikel]
 18. Ryanair verstrengt beleid voor handbagage (15/01/2018 - VRT NWS)
  Reizigers die vliegen met Ryanair moeten vanaf vandaag rekening houden met strengere regels omtrent handbagage.
  [naar artikel]
 19. Ryanair-topman pleit voor strengere controles op moslimmannen: “Daar komt de dreiging van” (22/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ryanair-topman Michael O'Leary vindt dat moslimmannen op luchthavens strengere veiligheidscontroles zouden moeten ondergaan dan andere reizigers....
  [naar artikel]
 20. Quarantaine verplicht, maar amper af te dwingen en te controleren (06/07/2020 - De Standaard)
  Belgen die terugkeren uit risicogebied, moeten in quarantaine gaan en een coronatest ondergaan. De burgerzin van de terugkeerders zal bepalen hoe sterk die maatregelen worden opgevolgd, al wordt er gewerkt aan een verplichting.
  [naar artikel]
 21. Ryanair verstrengt beleid voor handbagage (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Reizigers die vliegen met Ryanair moeten vanaf vandaag rekening houden met strengere regels omtrent handbagage. De Ierse prijsvechter wil het in-...
  [naar artikel]
 22. Ryanair-topman pleit voor strengere controles op moslimmannen (22/02/2020 - De Morgen)
  Ryanair-topman Michael O'Leary vindt dat moslimmannen op luchthavens strengere veiligheidscontroles zouden moeten ondergaan dan andere reizigers. ‘at is waar de dreiging van komt’, zegt hij.
  [naar artikel]
 23. Volgende maand een feit: slechts één stuk handbagage bij Ryanair (13/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Reizigers die vliegen met Ryanair moeten vanaf 15 januari rekening houden met strengere regels voor handbagage. De prijsvechter wil het in- en...
  [naar artikel]
 24. Volgende maand een feit: slechts één stuk handbagage meer bij Ryanair (13/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Reizigers die vliegen met Ryanair moeten vanaf 15 januari rekening houden met strengere regels voor handbagage. De prijsvechter wil het in- en...
  [naar artikel]
 25. Griekenland eist vanaf 17 augustus negatieve coronatest voor Belgen (10/08/2020 - De Tijd)
  18:18 Passagiers op vluchten van België naar Griekenland moeten vanaf maandag 17 augustus na aankomst aantonen dat ze niet met corona zijn besmet.
  [naar artikel]
 26. Spanje zet reizigers twee weken in quarantaine (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Reizigers naar Spanje moeten vanaf vrijdag verplicht 14 dagen in quarantaine. Dat blijkt uit een ministeriële regeling die in het Staatsblad is...
  [naar artikel]
 27. Ryanair verstrengt beleid voor handbagage: enkel nog maar handtas of laptoptas in de cabine (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Reizigers die vliegen met Ryanair moeten vanaf vandaag rekening houden met strengere regels omtrent handbagage. De Ierse prijsvechter wil het in-...
  [naar artikel]
 28. Tientallen Belgen mogen niet naar Griekenland wegens ‘te vroege’ coronatest (19/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een vijftigtal Belgen die dinsdag op vakantie wilden vertrekken naar Griekenland strandden op de luchthaven van Charleroi. De Belgen moesten een negatieve coronatest afleggen maximaal 72 uur voor vertrek. Maar velen deden dat een dag te vroeg en dat accepteert Griekenland niet.
  [naar artikel]
 29. Tientallen Belgen mogen niet naar Griekenland wegens ‘te vroege’ coronatest (19/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een vijftigtal Belgen die dinsdag op vakantie wilden vertrekken naar Griekenland strandden op de luchthaven van Charleroi. De Belgen moesten een negatieve coronatest afleggen maximaal 72 uur voor vertrek. Maar velen deden dat een dag te vroeg en dat accepteert Griekenland niet.
  [naar artikel]
 30. Tientallen Belgen mogen niet naar Griekenland wegens ‘te vroege’ coronatest (19/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een vijftigtal Belgen die dinsdag op vakantie wilden vertrekken naar Griekenland strandden op de luchthaven van Charleroi. De Belgen moesten een negatieve coronatest afleggen maximaal 72 uur voor vertrek. Maar velen deden dat een dag te vroeg en dat accepteert Griekenland niet.
  [naar artikel]
 31. Opgelet: Ryanair verstrengt beleid voor handbagage vanaf vandaag (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Reizigers die vliegen met Ryanair moeten vanaf vandaag/maandag rekening houden met strengere regels omtrent handbagage. De Ierse prijsvechter wil het in- en uitstappen door passagiers vlotter laten verlopen, luidt de officiële uitleg. Enerzijds om vertragingen te voorkomen, anderzijds om het volume van bagage in de cabine te verminderen. Voor de klant komt het echter neer op een zoveelste extra kost, als hij zeker wil zijn dat zijn handbagage niet in het ruim verdwijnt.
  [naar artikel]
 32. Strengere regels van start: hier moet u zich vanaf vandaag aan houden (29/07/2020 - Knack)
  Nauw sociaal contact is vanaf vandaag en minstens een maand lang slechts toegestaan met vijf mensen bovenop het eigen huishouden, kinderen jonger dan 12 uitgezonderd. Daarnaast gelden vanaf nu opnieuw strengere regels voor wie gaat winkelen en worden evenementen aan banden gelegd.
  [naar artikel]
 33. Vlaamse regering zet licht op groen voor strengere regels voor sportmakelaars vanaf 1 juni (08/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) wil de strengere Vlaamse regels voor sportmakelaars laten ingaan vanaf 1 juni 2019. De Vlaamse regering heeft vrijdag definitief het licht op groen gezet voor die strengere regels in het kader van de operatie ‘Propere Handen’. Een van de meest opvallende ingrepen is dat spelersmakelaars hun diensten niet mogen aanbieden aan jongeren onder de 15 jaar.
  [naar artikel]
 34. Ryanair-topman O’Leary pleit voor strengere controles op moslimmannen in luchthavens (22/02/2020 - De Morgen)
  Ryanair-topman Michael O'Leary vindt dat moslimmannen op luchthavens strengere veiligheidscontroles zouden moeten ondergaan dan andere reizigers. ‘at is waar de dreiging van komt’, zegt hij.
  [naar artikel]
 35. Ryanair-topman pleit voor strengere controles op moslimmannen: “Kans dat gezinnen met kinderen zich opblazen is fucking nihil (22/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ryanair-topman Michael O’Leary vindt dat moslimmannen op luchthavens strengere veiligheidscontroles zouden moeten ondergaan dan andere reizigers. “Dat is waar de dreiging van komt”, zei hij in een interview met The Times. Er komt kritiek op de uitspraken.
  [naar artikel]
 36. Vanaf september coronatesten op Brussels Airport (13/08/2020 - Express)
  Op Brussels Airport komt een mobiel lab waar vertrekkende en aankomende reizigers een coronatest kunnen ondergaan. Dat meldt de luchthaven.... The post Vanaf september coronatesten op Brussels Airport appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Opgelet: Vanaf morgen strengere identiteitscontroles (en langer wachten) voor wie Europa in- en uitreist (06/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wie in of uit de Schengenzone reist mag zich vanaf morgen aan strengere identiteitscontroles verwachten. Zo worden vanaf morgen alle reizigers door politiedatabanken gehaald. Deze maatregelen gelden niet enkel op de verschillende luchthaven maar ook voor wie de trein neemt. De politie raadt alle reizigers aan op tijd te vertrekken omdat de wachttijden kunnen oplopen.
  [naar artikel]
 38. Vanaf vrijdag strengere identiteitscontroles (en langer wachten) voor wie Europa in- en uitreist (06/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie in of uit de Schengenzone reist mag zich vanaf morgen (vrijdag) aan strengere identiteitscontroles verwachten. Zo worden vanaf morgen alle reizigers door politiedatabanken gehaald. Deze maatregelen gelden niet enkel op de verschillende luchthaven maar ook voor wie de trein neemt. De politie raadt alle reizigers aan op tijd te vertrekken omdat de wachttijden kunnen oplopen.
  [naar artikel]
 39. Vanaf vrijdag strengere identiteitscontroles (en langer wachten) voor wie Europa in- en uitreist (06/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie in of uit de Schengenzone reist mag zich vanaf morgen (vrijdag) aan strengere identiteitscontroles verwachten. Zo worden vanaf morgen alle reizigers door politiedatabanken gehaald. Deze maatregelen gelden niet enkel op de verschillende luchthaven maar ook voor wie de trein neemt. De politie raadt alle reizigers aan op tijd te vertrekken omdat de wachttijden kunnen oplopen.
  [naar artikel]
 40. Eén Belg op vijf gaat niet met vakantie (en als we wel gaan voelen we ons schuldig over de uitgaven) (11/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl twee op de vijf Belgen dit jaar twee keer of meer met vakantie gaan, lukt dat niet voor één op de vijf Belgen. Een gebrek aan financiën is de belangrijkste reden om niet vakantie te gaan. En één op de tien Belgen voelt zich vaak of altijd schuldig over het geld dat tijdens de vakantie is uitgegeven.
  [naar artikel]
 41. Enkel nog één klein stuk handbagage bij Ryanair, anders extra betalen (13/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Reizigers die vliegen met Ryanair moeten vanaf 15 januari rekening houden met strengere regels omtrent handbagage. De Ierse prijsvechter wil het in- en uitstappen door passagiers vlotter laten verlopen, luidt de officiële uitleg.
  [naar artikel]
 42. Protestactie gepland tegen strengere regels rond inkomensgarantie voor ouderen (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende maandag is er om 10 uur een actie gepland aan het kabinet van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine tegen de strengere regels bij de...
  [naar artikel]
 43. Alle hotels vol? hier zijn 4 campingadresjes op het Spaanse vakantie-eiland Ibiza (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Spanje is ook deze zomer een topbestemming voor Belgen om op vakantie te gaan. De populariteit van het land is zelfs zo groot dat er een tekort
  [naar artikel]
 44. Meer Belgen op vakantie maar met kleiner budget en voor kortere periode (30/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zes op de tien Belgen gaan deze zomer op vakantie. Dat is een pak meer dan vorig jaar, toen nog niet de helft van de Belgen op vakantie trok in
  [naar artikel]
 45. Strengere regels voor online campagnevoeren in VK (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verenigd Koninkrijk gaat strengere regels invoeren voor het online campagne voeren. Politieke partijen en campagnevoerders moeten duidelijker...
  [naar artikel]
 46. Crisis in ziekenhuizen dwingt politiek naar strengere regels (23/10/2020 - De Tijd)
  01:00 Nu het sneller dan verwacht begint te nijpen in de ziekenhuizen stuurt de federale regering aan op fors strengere regels voor de sport- en de cultuursector. Zo gaan de voetbalstadions de komende weken...
  [naar artikel]
 47. Strengere politiecontroles in provincie Antwerpen: “Mensen moeten echt begrijpen dat de situatie ernstig is” (24/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Verschillende politiezones in de provincie Antwerpen gaan vanaf dit weekend weer nadrukkelijker aanwezig zijn in het straatbeeld. Wie zich niet houdt aan de nieuwe en strengere maatregelen, mag ook een boete verwachten. “Het is voor niemand leuk, maar we zagen dat men de regels minder ging respecteren”, klinkt het. Overtreders riskeren boetes tot 250 euro.
  [naar artikel]
 48. G20 pleit voor strengere fiscale regels (23/07/2016 - De Tijd)
  10:33 Er moeten strengere fiscale regels komen en er moet onderling meer fiscale informatie uitgewisseld worden. Dat zeggen de ministers van Financiën en centrale bankiers op de top van de G20 in China.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.