Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 May 2021
00:08 uur

Vaccins Pfizer en Moderna krijgen mogelijk in december al marktvergunning. Wat zijn de volgende stappen (voor België)?

De Standaard

20/11/2020 - 14:56

Als alles goed gaat, kunnen de coronavaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna tegen midden december een voorwaardelijke vergunning krijgen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen donderdagavond aangekondigd. Het gaat om de eerste stap in het op de markt brengen van een vaccin. Wat zijn de volgende stappen? En tegen wanneer kan het vaccin dan bij ons zijn?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. EU-Commissievoorzitter Von der Leyen: "Mogelijk al in december voorwaardelijke vergunning voor eerste coronavaccins" (19/11/2020 - VRT NWS)
  De eerste coronavaccins krijgen mogelijk al volgende maand een Europese voorwaardelijke marktvergunning. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd na een video-overleg met de Europese leiders over de aanpak van de coronapandemie. Zonder tegenslagen kunnen de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna nog voor het einde van het jaar een eerste groen licht krijgen, klinkt het.
  [naar artikel]
 2. Pfizer vraagt nu ook Europese goedkeuring voor coronavaccin aan (01/12/2020 - Metro)
  Het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech hebben bij het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) een aanvraag ingediend om een marktvergunning te krijgen voor hun coronavaccin. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Ze volgen daarmee Moderna op de voet. Het EMA moet de aanvraag nu behandelen. Volgens Pfizer en BioNTech is het mogelijk dat bij een snelle voorwaardelijke goedkeuring deze maand nog vaccins in omloop zouden kunnen komen. Dit jaar al 50 miljoen dosissen Tijdens de klinische proeven bleek het kandidaat-vaccin van Pfizer en BioNTech (BNT162b2) 95 procent doeltreffend om COVID-19 te voorkomen. Beide bedrijven verwachten dit jaar nog tot 50 miljoen dosissen te kunnen produceren, en tot 1,3 miljard tegen eind 2021. Het vaccin wordt onder meer geproduceerd in de fabriek van Pfizer in Puurs. Maandag al had ook het Amerikaanse farmabedrijf Moderna bekendgemaakt dat het zijn kandidaat-vaccin – dat eveneens een doeltreffendheid van bijna 95 procent zou hebben – nog de dag zelf ter goedkeuring zou voorleggen aan EMA en de Amerikaanse medicijnenwaakhond FDA. Pfizer en BioNTech dienden hun aanvraag in de Verenigde Staten al op 20 november in. Enkele weken geduld Midden november zei Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen dat als alles goed verloopt, de kandidaat-vaccins van Pfizer-BioNTech en Moderna in de tweede helft van de maand december een voorwaardelijke marktvergunning zouden kunnen krijgen in Europa. Lees ook: Coronavaccin wordt gratis én vrijwillig voor alle Belgen Het bericht Pfizer vraagt nu ook Europese goedkeuring voor coronavaccin aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Het vaccin van Moderna en pfizer, van bijwerkingen tot inhoud: dit zijn de bijsluiters (10/01/2021 - De Morgen)
  De goedgekeurde vaccins zijn een feit en eentje wordt al volop ingespoten in België. Maar wat haalde Europa precies in huis? Een journalistieke bijsluiter van de goedgekeurde vaccins van Pfizer en Moderna:
  [naar artikel]
 4. Uitrol Moderna-vaccins zorgt voor minder kopzorgen dan bij verdeling inentingen Pfizer (13/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het zal niet lang meer duren voor ook de Moderna-vaccins systematisch worden toegediend in België. Volgende week starten alvast proefprojecten in vier ziekenhuizen, waar het personeel ingeënt zal worden. “In eerste instantie is het de bedoeling dat we Moderna reserveren voor het ziekenhuispersoneel”, is te horen op een federaal kabinet.
  [naar artikel]
 5. Europees Commissievoorzitter Von der Leyen: “Mogelijk in december al vergunning voor eerste coronavaccins” (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als er de komende weken geen tegenslagen opduiken bij het testen van de coronavaccins van BioNtech-Pfizer en Moderna, kunnen ze in de tweede helft van de maand december al een voorwaardelijke marktvergunning krijgen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen donderdagavond gezegd.
  [naar artikel]
 6. Na Pfizer loopt ook levering Moderna-vaccins vertraging op (29/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de Vlaamse ziekenhuisgangen overheerst de ontgoocheling. Want na Pfizer komt ook de levering van Moderna-vaccins trager op gang dan gehoopt. Welgeteld 6.200 dokters en verpleegkundigen zouden deze week hun eerste spuitje krijgen, maar de vaccins komen er dit weekend pas aan. Geraken we nog gevaccineerd voor de derde golf, vragen de verpleegkundigen in de frontlijn zich bang af.
  [naar artikel]
 7. Open en bloot: de ingrediënten van de Pfizer/BioNTech- en Moderna-vaccins (03/02/2021 - VRT NWS)
  In België worden op dit moment de vaccins van Pfizer-BioNTech en Moderna toegediend. Beiden maken gebruik van mRNA om je te beschermen tegen COVID-19. Maar wat zit er precies in die vaccins? Welke stoffen worden ons ingespoten? In onderstaande video's gaan we samen met viroloog Johan Neyts door de bijsluiters.
  [naar artikel]
 8. Moderna levert volgende week geen vaccins (09/03/2021 - Express)
  Het farmabedrijf Moderna gaat volgende week geen dosissen leveren van het coronavaccin. Dat heeft minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in het Vlaams Parlement. Volgens de huidige planning ontvangen we volgende week 63.180 dosissen van het Pfizer-vaccin en 53.800 dosissen van het AstraZeneca-vaccin. Dat brengt het totaal op 116.980 dosissen. Meer vaccins vanaf volgende […] The post Moderna levert volgende week geen vaccins appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Na Pfizer loopt ook levering Moderna-vaccins vertraging op: “Mentale jojo voor ziekenhuispersoneel” (29/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de Vlaamse ziekenhuisgangen overheerst de ontgoocheling. Want na Pfizer komt ook de levering van Moderna-vaccins trager op gang dan gehoopt. Welgeteld 6.200 dokters en verpleegkundigen zouden deze week hun eerste spuitje krijgen, maar de vaccins komen er dit weekend pas aan. Geraken we nog gevaccineerd voor de derde golf, vragen de verpleegkundigen in de frontlijn zich bang af.
  [naar artikel]
 10. EU: Pfizer-vaccins vanaf 27 december beschikbaar (21/12/2020 - Knack)
  Na een positief advies van het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA heeft de Europese Commissie het coronavaccin van Pfizer en BioNTech een voorwaardelijke marktvergunning gegeven. Daarmee wordt de deur geopend voor de lancering van de vaccinatiecampagnes in de lidstaten van de Europese Unie vanaf 27 december.
  [naar artikel]
 11. LIVE. België koopt 2 miljoen vaccins van Moderna - “Ministers Volksgezondheid botsen over vaccinatiestrategie” (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verenigd Koninkrijk is het eerste land ter wereld dat goedkeuring heeft gegeven voor vaccinatie met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Het middel moet vanaf volgende week beschikbaar zijn. In België worden ten vroegste halfweg januari vaccins tegen Covid-19 verwacht. Mogelijk kan er dan ook al gevaccineerd worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
  [naar artikel]
 12. Wetenschappers ontleden mRNA-vaccins van Moderna en Pfizer en delen het ‘recept' online (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers van de Stanford University (VS) hebben de Covid-19-vaccins van Pfizer en Moderna ontleed door stukjes RNA te ontcijferen. Het resultaat - het ‘recept’ van de vaccins, zo je wil - publiceerden ze op Github, een online platform waar softwarecode op kan worden geplaatst.
  [naar artikel]
 13. Vlaamse ziekenhuizen krijgen extra dosissen Pfizer-vaccin (12/02/2021 - De Tijd)
  20:11 Er is geschoven met de vaccinplanning voor de kleinere Vlaamse ziekenhuizen. Door de vertraging van de geplande leveringen van Moderna-vaccins krijgen ze ter compensatie Pfizer-vaccins voor de inentin...
  [naar artikel]
 14. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor Pfizer-vaccin (21/12/2020 - De Standaard)
  Het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) besliste maandagmiddag over de marktvergunning van het coronavaccin van Pfizer/BioNtech. Het Amerikaans-Duitse vaccin krijgt een voorwaardelijke marktvergunning. Dat betekent dat Europa kort na Kerstmis, wellicht op 27 december, kan beginnen vaccineren.
  [naar artikel]
 15. Grote ziekenhuizen staan volgende week 13.000 Pfizer-vaccins af aan kleinere hospitalen (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is geschoven met de vaccinplanning voor de Vlaamse ziekenhuizen. Dat schrijft De Tijd vanavond en het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt het nieuws aan Belga. De kleinere, zogenaamde Moderna-ziekenhuizen, krijgen naast AstraZeneca-vaccins nu ook een extra levering van het Pfizer-vaccin. Op die manier wil de Vlaamse overheid een gelijke tred tussen de verschillende ziekenhuizen vrijwaren.
  [naar artikel]
 16. Pfizer en BioNTech vragen Europese goedkeuring voor vaccin aan (01/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech hebben maandag bij het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) een aanvraag ingediend om een voorwaardelijke marktvergunning te krijgen voor hun coronavaccin. Dat hebben beide bedrijven dinsdag bekendgemaakt. Het EMA moet de aanvraag nu behandelen. Volgens Pfizer en BioNTech is het mogelijk dat bij een snelle voorwaardelijke goedkeuring deze maand nog vaccins in omloop zouden kunnen komen.
  [naar artikel]
 17. Nog genoeg vaccins op overschot, en dus wordt tweede fase van vaccinatieplan al gestart: ziekenhuispersoneel wordt ingeënt met Moderna én Pfizer (15/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan de helft van alle Vlaamse woon-zorgcentra zijn op dit moment gevaccineerd. En aangezien er nog genoeg vaccins van Pfizer op overschot zijn, kunnen we de tweede fase van het vaccinatieplan al aansnijden. Het ziekenhuispersoneel mag zich opmaken voor vaccinatie, met Pfizer óf Moderna.
  [naar artikel]
 18. Europees Geneesmiddelenagentschap beslist deze maand nog over geodkeuring BioNTech-Pfizer-vaccin (01/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) wil ten laatste op 29 december beslissen over de voorwaardelijke marktvergunning voor het kandidaat-vaccin van BioNTech en Pfizer. Over het kandidaat-vaccin van Moderna wil EMA ten laatste op 12 januari de knoop doorhakken.
  [naar artikel]
 19. Vergunningen geraken misschien snel rond, kunnen we vanaf december vaccineren? (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als alles goed gaat, kunnen de coronavaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna tegen midden december een voorwaardelijke vergunning krijgen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen donderdagavond aangekondigd. Het gaat om de eerste stap in het op de markt brengen van een vaccin. Wat zijn de volgende stappen? En tegen wanneer kan het vaccin dan bij ons zijn?
  [naar artikel]
 20. Is het nieuw vaccin beter dan Pfizer? Dit weten we al over Moderna (16/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Na Pfizer vorige week lijkt nu ook het Amerikaanse Moderna in de laatste rechte lijn te zitten voor een vaccin tegen Covid-19. De resultaten zijn spectaculair. Zo zou Moderna een effectiviteit van 94,5 procent bieden. Wat weten we al over Moderna? En wat is het verschil met Pfizer?
  [naar artikel]
 21. Zweden transporteert meer dan 2.000 Moderna-vaccins bij een te lage temperatuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken” (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Zweden zijn 2.100 vaccins van Moderna bij een te lage temperatuur bewaard, waardoor ze mogelijk niet langer werken. Dat schrijven verschillende Zweedse media. Het liep fout tijdens een levering van het Moderna-vaccin waarbij de transportfirma de temperatuur had ingesteld op de aanbevolen temperatuur voor het vaccin van Pfizer/BioNTech. Die ligt echter een stuk lager dan de aanbevolen temperatuur van -40 graden voor het transport van het Moderna-vaccin.
  [naar artikel]
 22. Zweden transporteert meer dan tweeduizend Moderna-vaccins bij een te lage temperatuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken” (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Zweden zijn 2.100 vaccins van Moderna bij een te lage temperatuur bewaard, waardoor ze mogelijk niet langer werken. Dat schrijven verschillende Zweedse media. Het liep fout tijdens een levering van het Moderna-vaccin waarbij de transportfirma de temperatuur had ingesteld op de aanbevolen temperatuur voor het vaccin van Pfizer/BioNTech. Die ligt echter een stuk lager dan de aanbevolen temperatuur van -40 graden voor het transport van het Moderna-vaccin.
  [naar artikel]
 23. “Begin volgend jaar kan vaccinatie in België starten”: Pfizer haalt ook bij ouderen 94 procent (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu het vaccin van Pfizer zo goed klaar is en ook dat van AstraZeneca en Moderna de eindmeet in zicht hebben, is het aan de geneesmiddelenagentschappen om de vaccins goed te keuren. Om te vermijden dat dat zeven maanden duurt, is het Europese EMA al meer dan een maand bezig met de evaluatie van verschillende vaccins, nog voor ze helemaal klaar zijn.
  [naar artikel]
 24. LIVE. Moderna levert volgende week 20 procent minder vaccins - Geen exportverbod voor vaccins Noord-Ierland - Frankrijk sluit de grenzen voor niet-essentieel reisverkeer van buiten EU (30/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het wetenschappelijk comité van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft zijn goedkeuring gegeven voor het coronavaccin van AstraZeneca. Het is het derde vaccin tegen Covid-19 zijn dat een voorwaardelijke vergunning krijgt, na die van Pfizer/BioNTech en Moderna. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 25. Ruim 500 Pfizer-vaccins van Jessa en Trudo naar andere ziekenhuizen (16/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Jessa in Hasselt en Sint-Trudo in Sint-Truiden krijgen respectievelijk 418 en 100 Pfizer-vaccins minder geleverd. Deze vaccins gaan naar de Moderna-ziekenhuizen, zoals het ZOL in Genk. Op die manier wil de overheid een gelijke tred tussen de ziekenhuizen aanhouden.
  [naar artikel]
 26. Eindelijk bewijs: na inenting met vaccins Pfizer en Moderna ben je een pak minder besmettelijk (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het heeft er alle schijn van dat de coronavaccins van Pfizer/Biontech en Moderna de verspreiding van het virus grotendeels voorkomen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in de VS. De besmettingskans daalt na de tweede prik met liefst 90 procent.
  [naar artikel]
 27. Onrust bij verpleegkundigen: “Ik wil AstraZeneca-vaccin niet, zorgpersoneel moet het beste vaccin krijgen” (20/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er heerst onrust in de ziekenhuizen waar de vaccinatie van het personeel is gestart. De meeste verpleegkundigen krijgen allicht het vaccin van AstraZeneca, dat volgens studies prima werkt maar toch minder efficiënt is dan de vaccins van Pfizer en Moderna. “Ik wil geen AstraZeneca-vaccin. Zorgpersoneel moet eenvoudigweg de beste vaccins krijgen en dat zijn die van Pfizer en Moderna”, zegt Evelien Van den Bossche, verpleegkundige in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst. Veel verpleegkundigen volgen Van den Bosschie, maar de vaccinatie is geen keuzemenu, reageert Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie.
  [naar artikel]
 28. België kan alleen Pfizer in Puurs vertrouwen (en dat levert zelfs meer dan beloofd) (27/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl de Taskforce Vaccinatie niet eens weet hoeveel vaccins Moderna en AstraZeneca volgende week aan ons land zullen bezorgen, levert de Pfizer-fabriek in Puurs klokvast en binnenkort wellicht meer dan beloofd.
  [naar artikel]
 29. Vlaamse ziekenhuizen herverdelen Pfizer-vaccins (12/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er is geschoven met de vaccinplanning voor de Vlaamse ziekenhuizen. Dat schrijft De Tijd vrijdag en het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt het nieuws. De kleinere, zogenaamde Moderna-ziekenhuizen, krijgen naast AstraZeneca-vaccins nu ook een extra levering van het Pfizer-vaccin. Op die manier wil de Vlaamse overheid een gelijke tred tussen de verschillende ziekenhuizen vrijwaren.
  [naar artikel]
 30. Eerste 1.000 Moderna-vaccins komen aan in ZOL in Genk (20/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De eerste 1.000 Moderna-vaccins zijn aangekomen in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. Het ZOL zal dienst doen als verdeelcentrum van Moderna-vaccins voor ziekenhuizen in Vlaanderen. Wanneer de vaccins effectief kunnen ingezet worden, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 31. Is nieuw vaccin beter dan Pfizer? Dit weten we al over Moderna (16/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na Pfizer vorige week lijkt nu ook het Amerikaanse Moderna in de laatste rechte lijn te zitten voor een vaccin tegen Covid-19. De resultaten zijn spectaculair. Zo zou Moderna een effectiviteit van 94,5 procent bieden. Het bedrijf is zo overtuigd dat ze de testers die het placebo hebben gekregen, onmiddellijk willen inenten met het echte vaccin. Wat weten wel al over Moderna? En wat is het verschil met Pfizer?
  [naar artikel]
 32. België koopt 2 miljoen Moderna-vaccins (02/12/2020 - Express)
  Ons land bestelt 2 miljoen dosissen van het Moderna-vaccin. Dat kondigen de acht ministers van Volksgezondheid aan na de interministriële... The post België koopt 2 miljoen Moderna-vaccins appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Grote ziekenhuizen staan 16.000 Pfizer-vaccins af aan kleinere hospitalen (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is geschoven met de vaccinplanning voor de Vlaamse ziekenhuizen. Dat schrijft De Tijd vanavond en het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt het nieuws aan Belga. De kleinere, zogenaamde Moderna-ziekenhuizen, krijgen naast AstraZeneca-vaccins nu ook een extra levering van het Pfizer-vaccin. Op die manier wil de Vlaamse overheid een gelijke tred tussen de verschillende ziekenhuizen vrijwaren.
  [naar artikel]
 34. Vlaanderen diende 96 procent van ontvangen Pfizer-dossissen toe, veel minder bij andere vaccins (02/03/2021 - De Morgen)
  In Vlaanderen is 96 procent van de ontvangen Pfizer-vaccins toegediend. Bij de andere vaccins ligt dat cijfer nog veel lager: 30 procent van de geleverde Moderna-vaccins is gezet, bij AstraZeneca is dat nog maar 19 procent. In totaal gaat het om 73 procent van de geleverde vaccins die zijn toegediend. Dat blijkt uit een analyse van de nieuwe leveringscijfers van het federaal agentschap voor de geneesmiddelen FAGG.
  [naar artikel]
 35. Vlaanderen diende 96 procent van ontvangen Pfizer-dossissen toe, veel minder bij andere vaccins (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Vlaanderen is 96 procent van de ontvangen Pfizer-vaccins toegediend. Bij de andere vaccins ligt dat cijfer nog veel lager: 30 procent van de geleverde Moderna-vaccins is gezet, bij AstraZeneca is dat nog maar 19 procent. In totaal gaat het om 73 procent van de geleverde vaccins die zijn toegediend. Dat blijkt uit een analyse van de nieuwe leveringscijfers van het federaal agentschap voor de geneesmiddelen FAGG.
  [naar artikel]
 36. Moderna levert volgende week vijfde minder vaccins (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de eerste week van februari levert het Amerikaanse farmabedrijf Moderna zowat 20 procent minder vaccins aan België dan eerder gepland. Dat bevestigt het geneesmiddelenagentschap FAGG. Terwijl aanvankelijk 31.200 doses werden verwacht, krijgt ons land er 25.200.
  [naar artikel]
 37. Vaccinatiecentra krijgen voor half maart eerst Pfizer-vaccins geleverd (23/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De 95 Vlaamse vaccinatiecentra, die tot nog toe enkel AstraZeneca-vaccins ontvingen, zullen nog voor half maart de eerste Pfizer-vaccins geleverd krijgen. Die Pfizer-vaccins zullen in eerste instantie gebruikt worden voor eerstelijnszorgverleners die ouder zijn dan 55 jaar.
  [naar artikel]
 38. Europa bestelt tot 600 miljoen extra vaccins bij Pfizer-BioNTech en Moderna (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft nieuwe contracten gesloten met Pfizer-BioNTech en Moderna voor de aankoop van tot 600 miljoen bijkomende doses van hun coronavaccins. Dat heeft de Commissie woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 39. LIVE. Frankrijk sluit de grenzen voor niet-essentieel reisverkeer van buiten EU - Moderna levert volgende week 20 procent minder vaccins (30/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het wetenschappelijk comité van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft zijn goedkeuring gegeven voor het coronavaccin van AstraZeneca. Het is het derde vaccin tegen Covid-19 zijn dat een voorwaardelijke vergunning krijgt, na die van Pfizer/BioNTech en Moderna. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 40. LIVE. Frankrijk sluit de grenzen voor niet-essentieel reisverkeer van buiten EU - Moderna levert volgende week 20 procent minder vaccins (30/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het wetenschappelijk comité van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft zijn goedkeuring gegeven voor het coronavaccin van AstraZeneca. Het is het derde vaccin tegen Covid-19 zijn dat een voorwaardelijke vergunning krijgt, na die van Pfizer/BioNTech en Moderna. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 41. Pfizer en BioNTech vragen Europese vergunning voor coronavaccin, goedkeuring mogelijk nog deze maand (01/12/2020 - De Morgen)
  De farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben een vergunning aangevraagd om hun coronavaccin in Europa op de markt te brengen. De Europese geneesmiddelenautoriteit EMA gaat de eerste vaccins beoordelen. Mogelijk is die beoordeling voor het eind van het jaar afgerond. Gisteren diende ook het Amerikaanse bedrijf Moderna zijn aanvraag in.
  [naar artikel]
 42. Amerika wil nog dit jaar 40 miljoen dosissen vaccins te verdelen (24/11/2020 - Metro)
  In de Verenigde Staten kunnen nog voor het einde van het jaar 40 miljoen dosissen verdeeld worden van de coronavaccins van Pfizer-BioNTech en Moderna. Dat heeft generaal Gus Perna gezegd, de operationele leider van ‘Operation Warp Speed’, de strijd van de regering tegen het coronavirus. Van het vaccin van het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTec, dat mogelijk rond 10 december goedgekeurd zal worden, zouden al in de eerste week 6,4 miljoen dosissen verdeeld kunnen worden. “We kunnen eender waar in Amerika leveren”, stelde de generaal. Pfizer heeft speciale containers ontwikkeld waarin het vaccin met droog ijs tot twee weken op -70 graden Celsius gehouden kan worden, klonk het. “We zullen enkele uren na goedkeuring klaar zijn om het vaccin te verdelen”, hadden Pfizer en BioNTech zelf eerder ook al gezegd. Ook het vaccin van het Amerikaanse Moderna wordt wellicht nog in december goedgekeurd in de VS. Gouverneurs hebben de ‘final call’ De eerste levering van 6,4 miljoen Pfizer-vaccins zal proportioneel verdeeld worden over het land. De federale overheid zal aanbevelingen doen over wie het best eerst gevaccineerd wordt (bijvoorbeeld rusthuisbewoners, medisch personeel…), maar het zijn de gouverneurs van de staten die uiteindelijk over de prioritiare doelgroepen beslissen. De regering verwacht dat het mogelijk zal zijn om alle Amerikanen die een vaccin willen, in het tweede kwartaal te vaccineren. Lees ook: BELGODYSSEE. Geloof tijdens corona: “Mensen baden plots op terras” Het bericht Amerika wil nog dit jaar 40 miljoen dosissen vaccins te verdelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. OVERZICHT. België ontving bijna 500.000 vaccins, 283.500 ervan zijn toegediend (30/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn in ons land de voorbije weken ongeveer 478.000 vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna geleverd. De komende weken komen er daar nog ongeveer 800.000 bij, waarvan tegen midden februari ook 380.000 van het gisteren goedgekeurde vaccin van AstraZeneca. 283.500 vaccins zijn toegediend, de rest van de stock staat geprogrammeerd voor de tweede inspuiting van wie al een eerste prik kreeg.
  [naar artikel]
 44. OVERZICHT. België ontving bijna 500.000 vaccins, 283.000 ervan zijn toegediend (30/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn in ons land de voorbije weken ongeveer 478.000 vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna geleverd. De komende weken komen er daar nog ongeveer 800.000 bij, waarvan tegen midden februari ook 380.000 van het gisteren goedgekeurde vaccin van AstraZeneca. 283.500 vaccins zijn toegediend, de rest van de stock staat geprogrammeerd voor de tweede inspuiting van wie al een eerste prik kreeg.
  [naar artikel]
 45. De drie coronavaccins doorgelicht: Moderna beschermt het best, Pfizer werkt het snelst en Oxford is het goedkoopst (16/11/2020 - Express)
  Drie vaccins zijn nu al onderweg naar de geneesmiddelenautoriteiten. Het vaccin van Moderna beschermt voor 94,5 procent tegen het coronavirus,... The post De drie coronavaccins doorgelicht: Moderna beschermt het best, Pfizer werkt het snelst en Oxford is het goedkoopst appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Ook Moderna wil nog deze maand effectiviteit van coronavaccin aantonen (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de aankondiging van Pfizer begin deze week verwacht nu ook concurrent Moderna nog voor het eind van de maand te weten hoe doeltreffend het eigen coronavaccin is. De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci heeft alvast goede hoop op even bemoedigende resultaten als die van Pfizer/BioNTech, gezien het om soortgelijke vaccins gaat.
  [naar artikel]
 47. België krijgt volgende week toch 93.000 vaccins geleverd van Pfizer (16/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  België krijgt volgende week niet 40.000 maar slechts 7.000 minder doses geleverd van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. Dat zegt de taskforce die instaat voor de vaccinatiestrategie vanavond.
  [naar artikel]
 48. België krijgt volgende week toch 93.000 vaccins geleverd van Pfizer (16/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  België krijgt volgende week niet 40.000 maar slechts 7.000 minder doses geleverd van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. Dat zegt de taskforce die instaat voor de vaccinatiestrategie zaterdagavond.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.