Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
09:26 uur

Steven Van Gucht: 'Tweede coronagolf is minder dodelijk dan eerste'

Knack

20/11/2020 - 15:45

De interfederale coronawoordvoerder maakt een vergelijking van de indicatoren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Van Gucht: “Tweede golf minder dodelijk dan de eerste” (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede golf van het coronavirus verloopt minder dodelijk dan de eerste. Dat heeft interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht gezegd op de persbriefing van gezondheidsinstituut Sciensano en het Crisiscentrum. Van Gucht hoopt verder dat de stabilisatie van de besmettingscijfers “een tijdelijk fenomeen” is geweest.
  [naar artikel]
 2. Tweede coronagolf is helft minder dodelijk (10/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De tweede golf in de coronacrisis is zwaarder dan de eerste, maar toch vallen er (veel) minder doden. Waarschijnlijk komen we uit op de helft minder overlijdens. “De woon-zorgcentra blijven dit keer beter gevrijwaard. Voorlopig toch”, zegt Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 3. Steven Van Gucht ontkracht gerucht: “Virus is niet minder dodelijk geworden” (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een Italiaanse arts uit de zwaar getroffen regio Lombardije beweert dat het coronavirus minder dodelijk is dan in de eerste weken van de crisis. Het bericht wordt vlot gedeeld op sociale media. “Klopt niets van”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “Dit is een gevaarlijke bewering.”
  [naar artikel]
 4. Crisiscentrum: “Tweede golf is minder dodelijk dan eerste” (20/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het nationaal crisiscentrum gaf een update over de coronacijfers. Alle indicatoren blijven dalen, en de tweede golf lijkt minder dodelijk te zijn dan de eerste. “Maar we moeten nog een lange weg begaan om in een veilige zone te belanden”, zei viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 5. Steven Van Gucht: “Na tweede golf kan 15 tot 20 procent antistoffen hebben, maar ook dat is nog lang niet genoeg voor groepsimmuniteit” (02/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl de tweede grote coronagolf in alle hevigheid over ons land rolt, weerklinkt opnieuw de vraag of er deze keer wél een vorm van groepsimmuniteit kan ontstaan. Daarbij is het percentage van mensen met antistoffen zo hoog dat het virus vanzelf uitdooft bij een gebrek aan mensen die besmet kunnen worden. IJdele hoop, volgens viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 6. Waarom de tweede coronagolf minder dodelijk is dan de eerste (18/11/2020 - De Morgen)
  Hoewel het aantal ziekenhuisopnames in de tweede golf een stuk hoger ligt, is de piek van het aantal coronasterfgevallen minder hoog dan in de eerste golf. Wat is daar de verklaring voor?
  [naar artikel]
 7. Dit is profiel van coronapatiënten in ziekenhuis tijdens eerste deel van tweede golf (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het profiel van de gehospitaliseerde patiënt tijdens opwaartse fase van de tweede coronagolf, is vrij gelijkaardig aan dat tijdens de eerste golf. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing over het coronavirus van de Crisiscel.
  [naar artikel]
 8. Dit is profiel van coronapatiënten in ziekenhuis tijdens eerste deel van tweede golf (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het profiel van de gehospitaliseerde patiënt tijdens de opwaartse fase van de tweede coronagolf, is vrij gelijkaardig aan dat tijdens de volledige eerste golf. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing over het coronavirus van de Crisiscel.
  [naar artikel]
 9. Dit is profiel van coronapatiënten in ziekenhuis tijdens tweede golf (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het profiel van de gehospitaliseerde patiënt tijdens de opwaartse fase van de tweede coronagolf, is vrij gelijkaardig aan dat tijdens de volledige eerste golf. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing over het coronavirus van de Crisiscel.
  [naar artikel]
 10. Steven Van Gucht: “In december mogelijk minder dan 1.000 besmettingen per dag” (13/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als de coronacijfers aan dit tempo blijven dalen, is het mogelijk dat we begin december minder dan 1.000 besmettingen per dag hebben. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 11. In al het donkere coronanieuws: “Limburg is lichtpunt in tweede besmettingsgolf” (24/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Waar Limburg tijdens de eerste coronagolf nog dé broeihaard was, wordt onze provincie vandaag het minst hard getroffen. “We hebben een aantal vermoedens waarom Limburg vandaag het lichtpunt is, al is er geen eenduidige verklaring”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 12. Steven Van Gucht: “We moeten streven naar minder dan 100 besmettingen op 1 september” (24/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de week van 14 tot en met 20 augustus werden gemiddeld 493,3 besmettingen per dag geregistreerd, een daling van 15 procent. “Als die trend zich verderzet, dan zou dat betekenen dat er bij de start van de scholen nog steeds 400 besmettingen per dag zijn”, waarschuwt Steven Van Gucht. “Laten we ernaar streven om op 1 september aan minder dan 100 besmettingen te zitten.”
  [naar artikel]
 13. Lockdown 2.0 werpt vruchten af in Limburg: kantelpunt in tweede golf bereikt (06/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het kantelpunt in de tweede coronagolf is bereikt in Limburg. De curve van nieuwe besmettingen blijft zakken en ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames neemt af. “We gaan de goede kant uit, maar de weg is nog lang”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 14. KBC-baas: ‘Impact tweede coronagolf valt mee’ (12/11/2020 - Express)
  De tweede coronagolf lijkt nogal mee te vallen, in vergelijking met de eerste. Dat verklaarde Johan Thijs bij de voorstelling... The post KBC-baas: ‘Impact tweede coronagolf valt mee’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Steven Van Gucht: “Zoveel besmettingen zullen we tegen het einde van het jaar hebben” (23/11/2020 - Metro)
  Als de huidige trend aanhoudt, zullen we tegen de jaarwisseling gemiddeld zo’n 500 nieuwe besmettingen per dag hebben. Opvallend: bij de eerste golf werd er bij dat aantal besmettingen niet veel later voor het eerst versoepeld. De piek van de tweede coronagolf ligt intussen een tweetal weken achter ons. De cijfers blijven dalen, zij het minder snel. “Alle indicatoren blijven verder in positieve zin evolueren. We zien momenteel een verdere daling van zowel de besmettingscijfers, de ziekenhuiscijfers als de sterftecijfers. We zien echter wel dat de besmettingscijfers minder snel dalen dan in de eerste helft van november. Dit toont ons dat de weg nog lang blijft en niet zonder hindernissen zal zijn”, aldus viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van Sciensano. Einde van het jaar Van Gucht verwacht dat we tegen het einde van het jaar nog rond de 500 besmettingen per dag zullen vaststellen. “De afgelopen week werden er gemiddeld 3.672 nieuwe gevallen per dag vastgesteld. Dit komt overeen met een daling van 28 procent, ofwel een halvering van het aantal besmettingen om de 15 dagen. Daarmee is deze daling minder uitgesproken dan in de eerste helft van november. Toen noteerden we nog een daling van bijna 50 procent, of een halvering om de 7 dagen. Als deze trend aanhoudt, dan zullen we tegen het einde van dit jaar nog ergens gemiddeld rond de 500 nieuwe gevallen per dag detecteren”, klinkt het. Eerste versoepelingen in januari? Ter vergelijking met de eerste golf: rond het begin van mei werden er ongeveer 500 nieuwe besmettingen per dag vastgesteld. Tien dagen later volgden toen de eerste versoepelingen van de lockdown. De overige coronacijfers van vandaag kan je HIER bekijken. Lees ook: CORONACIJFERS. Gemiddeld aantal besmettingen, opnames en overlijdens in dalende lijn Het bericht Steven Van Gucht: “Zoveel besmettingen zullen we tegen het einde van het jaar hebben” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Viroloog Steven Van Gucht: “Eerste grote brand is geblust, maar hout smeult nog na” (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft op de wekelijkse persbriefing over het coronavirus opnieuw in sprekende bewoording een beeld geschetst van de...
  [naar artikel]
 17. Steven Van Gucht: “Eind dit jaar mogelijk nog 500 nieuwe besmettingen per dag” (23/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal coronabesmettingen in België blijft afnemen, maar die daling is minder uitgesproken dan in de eerste helft van november. “Dit toont ons dat de weg nog lang blijft en niet zonder hindernissen zal zijn”, zei viroloog Steven Van Gucht maandag tijdens de persconferentie van Sciensano en het Crisiscentrum. “Als de huidige trend aanhoudt, zullen we tegen het einde van het jaar rond de 500 nieuwe gevallen per dag detecteren.”
  [naar artikel]
 18. Steven Van Gucht: “De weg blijft lang, en zal niet zonder hindernissen zijn” (23/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal coronabesmettingen in België blijft afnemen, maar die daling is minder uitgesproken dan in de eerste helft van november. “Dit toont ons dat de weg nog lang blijft en niet zonder hindernissen zal zijn”, zei viroloog Steven Van Gucht maandag tijdens de persconferentie van Sciensano en het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 19. Steven Van Gucht: ‘Tweede lockdown in winter niet uitgesloten’ (23/04/2020 - De Morgen)
  ‘De komende weken en maanden zitten we goed, maar de winter wordt mogelijk een kritieke periode. Hopelijk komt er geen tweede lockdown, maar het is niet uitgesloten.’ Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 20. Waarom we ook na tweede golf niet op groepsimmuniteit hoeven te rekenen (02/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl de tweede grote coronagolf in alle hevigheid over ons land rolt, weerklinkt opnieuw de vraag of het deze keer wél mogelijk is dat er een vorm van groepsimmuniteit ontstaat. Daarbij is het percentage van mensen met antistoffen zó hoog, dat het virus vanzelf uitdooft bij een gebrek aan mensen die besmet kunnen worden. IJdele hoop, volgens viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 21. Waarom we ook na tweede golf niet op groepsimmuniteit moeten rekenen (02/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl de tweede grote coronagolf in alle hevigheid over ons land rolt, weerklinkt opnieuw de vraag of het deze keer wél mogelijk is dat er een vorm van groepsimmuniteit ontstaat. Daarbij is het percentage van mensen met antistoffen zó hoog, dat het virus vanzelf uitdooft bij een gebrek aan mensen die besmet kunnen worden. IJdele hoop, volgens viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 22. Steven Van Gucht: “Hopen dat stabilisatie besmettingscijfers tijdelijk fenomeen was” (20/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal nieuwe besmettingen in de week tot 16 november is uitgekomen op 4.353, een daling met 37 procent. De cijfers halveren zo om de elf dagen. Dat is minder uitgesproken dan een week geleden, toen er nog een halvering om de zeven dagen was, zei interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht op de persbriefing van gezondheidsinstituut Sciensano en het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 23. Viroloog Steven Van Gucht: “We zijn worstcasescenario aan het vermijden” (11/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus zakte tot gemiddeld minder dan 8.000 per dag, maar het aantal overlijdens zit wel nog in stijgende lijn. “We zijn een worstcasescenario aan het vermijden”, aldus Steven Van Gucht op de persconferentie van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 24. Viroloog Steven Van Gucht: “Tests voorzien voor iedereen? Onbegonnen werk” (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft maandag uitgelegd waarom niet iedereen kan getest worden op een besmetting van het coronavirus. “Er moet in eerste instantie al gekeken worden naar de prioriteit van wie we testen”, aldus Van Gucht. “Verder is het puur mathematisch gezien gewoon onbegonnen werk.”
  [naar artikel]
 25. Van Gucht: ‘Binnen een maand zitten we misschien op minder dan duizend besmettingen per dag’ (11/11/2020 - Express)
  Tijdens een persconferentie waarbij van het Crisiscentrum toelichting gaf over de coronacijfers was de viroloog Steven Van Gucht voorzichtig positief... The post Van Gucht: ‘Binnen een maand zitten we misschien op minder dan duizend besmettingen per dag’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Steven Van Gucht: "Mogelijk hebben we piek achter de rug" (06/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel het aantal coronabesmettingen hoog blijft, evolueren de cijfers in goede zin. Dat heeft interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht vrijdag gezegd tijdens de persconferentie over de situatie van de coronapandemie in ons land. “Mogelijk tekent de piek van de tweede golf zich af.”
  [naar artikel]
 27. Steven Van Gucht: ‘Contactonderzoek blijft kernstrategie’ (29/06/2020 - De Morgen)
  Ondanks de afbouw van het aantal contacttracers blijft contactonderzoek de “kernstrategie” in België om het aantal besmettingen met het coronavirus naar beneden te krijgen. “Het is zeker niet de bedoeling om dit af te bouwen of stop te zetten. Maar als je zo'n 90 gevallen per dag hebt, heb je minder contactonderzoekers nodig”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 28. Steven Van Gucht en Marc Van Ranst over de signalen die hoop kunnen geven (maar niet té veel) (03/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Of toch eerste voorzichtige lichtpuntjes, zo zei Steven Van Gucht op de persconferentie over de coronacijfers maandagochtend. Die dalen vooralsnog niet, maar stijgen wél minder snel, en dat is goed nieuws. “Ik verwacht niet dat we binnen twee weken boven de 2.000 intensieve zorgbedden uitschieten”, zegt Van Gucht. Al gaat het voorlopig enkel om ‘theelichtjes’, benadrukt Marc Van Ranst. Onze twee topvirologen over vier signalen die hoop kunnen geven, maar niet té veel.
  [naar artikel]
 29. Steven Van Gucht: “Tweede golf is niet alleen een probleem van Antwerpen” (03/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Al dertien gemeenten tellen meer dan 1 op 1.000 besmette personen in de voorbije week. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht maandag gezegd tijdens een persconferentie van het crisiscentrum. Het virus is dan ook niet alleen in Antwerpen een probleem, benadrukte hij.
  [naar artikel]
 30. Steven Van Gucht: “10 tot 20 procent zal antilichamen hebben na tweede golf, maar groepsimmuniteit is nog veraf” (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de tweede golf zal 10 tot 20 procent van de bevolking antilichamen hebben tegen het coronavirus, maar dat betekent nog lang niet dat we in de buurt komen van groepsimmuniteit. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing van de Crisiscel rond het coronavirus. Zo meteen meer.
  [naar artikel]
 31. Steven Van Gucht: “We zijn nog ver verwijderd van veilige haven” (25/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er liggen opnieuw minder dan 5.000 patiënten in de Belgische ziekenhuizen, maar de druk op de zorg blijft hoog. “De besmettingsgraad in België is nu lager dan die in Nederland, Frankrijk en Luxemburg”, zegt Steven Van Gucht. “Maar we zijn nog een heel eind verwijderd van de veilige haven.”
  [naar artikel]
 32. Steven Van Gucht: 'We moeten de discipline erin houden' (13/09/2020 - Knack)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. Het is vooral verontrustend dat de stijging versnelt, waarschuwt Sciensano-viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 33. Steven Van Gucht en Marc Van Ranst over de signalen die hoop kunnen geven (maar niet té veel): “Dit moéten we ook wel echt zien” (02/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Of toch eerste voorzichtige lichtpuntjes, zo zei Steven Van Gucht op de persconferentie over de coronacijfers maandagochtend. Die dalen vooralsnog niet, maar stijgen wél minder snel, en dat is goed nieuws. “Ik verwacht niet dat we binnen twee weken boven de 2.000 intensieve zorgbedden uitschieten”, zegt Van Gucht. Al gaat het voorlopig enkel om ‘theelichtjes’, benadrukt Marc Van Ranst. Onze twee topvirologen over vier signalen die hoop kunnen geven, maar niet té veel.
  [naar artikel]
 34. Steven Van Gucht: “Positieve coronacijfers maskeren belangrijke regionale verschillen” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De stijging van het aantal bevestigde gevallen van het coronavirus in ons land lijkt te vertragen, maar viroloog Steven Van Gucht maant toch aan...
  [naar artikel]
 35. Eerste coronagolf kost ons land nu al meer dan een half miljard (12/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste coronagolf heeft ons land al zeker 512 miljoen euro gekost aan ziekenhuiskosten en behandelingen. Dat blijkt uit een eerste becijfering van het Riziv. “Het is afwachten wat de tweede golf nog brengt.”
  [naar artikel]
 36. Copywriters aller landen, draal toch niet langer om Steven Van Gucht aan de haak te slaan (17/06/2020 - De Morgen)
  Dirk Leyman zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: de voorbije livestreams en metaforen van Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 37. Wie is Boudewijn Catry, de man die Steven Van Gucht tijdelijk vervangt op persconferenties? (20/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Geen Steven Van Gucht maandag bij de heropstart van de persconferenties met een stand van zaken over het coronavirus in ons land. Van Gucht – die al maandenlang onafgebroken in de weer was – is een tijdlang met vakantie. Hij wordt gedurende zijn afwezigheid vervangen door Sciensano-collega Boudewijn Catry.
  [naar artikel]
 38. Wie is Boudewijn Catry, de man die Steven Van Gucht tijdelijk vervangt op persconferenties? (20/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Geen Steven Van Gucht maandag bij de heropstart van de persconferenties met een stand van zaken over het coronavirus in ons land. Van Gucht – die al maandenlang onafgebroken in de weer was – is een tijdlang met vakantie. Hij wordt gedurende zijn afwezigheid vervangen door Sciensano-collega Boudewijn Catry.
  [naar artikel]
 39. Wie is Boudewijn Catry, de man die Steven Van Gucht tijdelijk vervangt op persconferenties? (20/07/2020 - De Standaard)
  Geen Steven Van Gucht maandag bij de heropstart van de persconferenties met een stand van zaken over het coronavirus in ons land. Van Gucht – die al maandenlang onafgebroken in de weer was – is een tijdlang met vakantie. Hij wordt gedurende zijn afwezigheid vervangen door Sciensano-collega Boudewijn Catry.
  [naar artikel]
 40. Steven Van Gucht: ‘Ik hou mijn hart vast voor het najaar' (11/04/2020 - De Tijd)
  01:02 Nationaal coronabestrijder Steven Van Gucht begrijpt dat de bedrijfswereld smacht naar het afbouwen van de maatregelen om het virus in te dijken, maar roept op tot voorzichtigheid. ‘In april moeten we...
  [naar artikel]
 41. Steven Van Gucht: “Lokale uitbraak betekent niet dat we scholen moeten sluiten” (04/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Viroloog Steven Van Gucht van het Nationaal Crisiscentrum blijft voorzichtig positief over de dalende trend die zich optekent in de meest recente coronacijfers.
  [naar artikel]
 42. Steven Van Gucht: “We zien de ijsberg onder water nu veel beter liggen” (07/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Gemiddeld 550 mensen per dag hebben de voorbije week het coronavirus opgelopen, een stijging van 46 procent. Dat heeft Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 43. Steven Van Gucht: ‘Eerste grote vaccinatieperiode tegen coronavirus tussen maart en juni’ (04/11/2020 - De Standaard)
  Het coronavaccin komt er wellicht pas tegen de lente van 2021. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht bevestigd op de persconferentie van Nationaal Crisiscentrum. Vermoedelijk tussen maart en juni komt er een eerste grote vaccinatiecampagne.
  [naar artikel]
 44. Steven Van Gucht: “Versnelling van verspreiding coronavirus is verontrustend” (13/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ons land telt opnieuw meer dan 600 besmettingen per dag. “Verontrustend”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 45. Steven Van Gucht: “Eerste grote vaccinatieperiode tegen coronavirus tussen maart en juni” (04/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavaccin komt er wellicht pas tegen de lente van 2021, dat heeft viroloog Steven Van Gucht zopas bevestigd. Vermoedelijk tussen maart en juni komt er een eerste grote vaccinatiecampagne.
  [naar artikel]
 46. Steven Van Gucht: “Eerste grote vaccinatieperiode tegen coronavirus tussen maart en juni” (04/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het coronavaccin komt er wellicht pas tegen de lente van 2021, dat heeft viroloog Steven Van Gucht zopas bevestigd. Vermoedelijk tussen maart en juni komt er een eerste grote vaccinatiecampagne.
  [naar artikel]
 47. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Eerste grote brand is geblust, maar hout smeult nog na’ (05/06/2020 - De Morgen)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft op de wekelijkse persbriefing over het coronavirus opnieuw in sprekende bewoording een beeld geschetst van de situatie in ons land. ‘We kunnen zeggen dat we de eerste grote brand hebben geblust, maar het hout is nog aan het nasmeulen’, klonk het.
  [naar artikel]
 48. Steven Van Gucht: “Eerste grote vaccinatieperiode tegen corona hopelijk tussen maart en juni” (04/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het coronavaccin komt er wellicht pas tegen de lente van 2021, dat zegt viroloog Steven Van Gucht. Vermoedelijk tussen maart en juni komt er een eerste grote vaccinatiecampagne.
  [naar artikel]
 49. Viroloog Steven Van Gucht: “Laat de toiletbril naar beneden als je doorspoelt” (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is aangetoond dat het coronavirus in beperkte mate in uitwerpselen kan uitgescheiden worden. Dat zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.