Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
00:03 uur

Alle specialisten zijn 'Specialist van het Jaar 2020'

Knack

20/11/2020 - 16:54

Morgenvoormiddag 21 november reikt minister Vandenbroucke de prijs 'Specialist van het Jaar' van Artsenkrant uit aan 'alle artsen-specialisten' omwille van hun enorme inspanningen in de strijd tegen covid-19. Symbolisch neemt prof Erika Vlieghe (UAntwerpen) het beeldje in ontvangst. De geldprijs, 10.000 euro, gaat naar Dokters van de Wereld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Specialisten willen beter beveiligde ziekenhuizen (16/02/2017 - Knack)
  Bijna zeven op de tien specialisten vinden dat na de aanslagen van 22 maart de ziekenhuizen veiliger moeten worden. Dat blijkt uit een enquête die het vakblad De Specialist tussen oktober en december 2016 uitvoerde bij 1.286 artsen-specialisten.
  [naar artikel]
 2. Greta Dereymaeker verkozen tot Specialist van het Jaar (26/11/2018 - Knack)
  Orthopedisch chirurg Greta Dereymaeker werd door haar collega's verkozen tot Specialist van het Jaar 2018, een referendum georganiseerd door Artsenkrant en het Verbond der Belgische Specialisten (VBS).
  [naar artikel]
 3. Artsen-specialisten willen geen maximumloon: “Gemiddelde specialist komt helemaal niet aan 9.500 euro netto per maand” (26/09/2017 - VRT NWS)
  De Gentse professor huisartsengeneeskunde Jan De Maeseneer pleit aan de vooravond van zijn emeritaat voor een plafonnering van het loon van artsen-specialisten in ziekenhuizen. Die zouden volgens hem niet meer mogen verdienen dan de premier. De artsen-specialisten zelf vinden die suggestie maar niets, zo bleek nog maar eens in “De wereld vandaag” op Radio 1.
  [naar artikel]
 4. “Ik verdien ongeveer 400.000 euro bruto per jaar, maar om als specialist miljonair te worden moet je niet in België zijn” (29/11/2018 - De Morgen)
  Vanaf vrijdag komt De Morgen met een nieuwe, spraakmakende onderzoeksreeks. We werpen een licht op het loon van dokters-specialisten in ons land.
  [naar artikel]
 5. Oorlog tussen huisartsen en specialisten: “Hoe denigrerend kan je zijn over collega’s?” (12/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Hoe denigrerend kan je zijn over collega’s?” Razend zijn ze bij huisartsenfederatie Domus Medica over de inhoud van een nieuwe visietekst van het VBS, de beroepsvereniging voor specialisten. In de tekst wordt onder meer getwijfeld aan de capaciteiten van huisartsen als het over psychologische problemen gaat, zoals burn-out. De huisarts heeft hulp nodig, vindt de specialist. Maar de uitgestoken hand komt over als een opgestoken middenvinger.
  [naar artikel]
 6. Knack onderzoekt de wachttijden bij 75 artsen: drie maanden geduld alstublieft (10/05/2017 - Knack)
  Om bij een specialist op consult te gaan, moet je vaak maanden wachten. Dat komt doordat patiënten voor elk pijntje naar de specialist rennen of gewoon niet komen opdagen voor hun afspraak. Knack nam de proef op de som en probeerde een afspraak te versieren bij 75 Vlaamse specialisten.
  [naar artikel]
 7. Minstens één op de zes Vlaamse specialisten verdient meer dan de premier (30/11/2018 - De Morgen)
  Zeker één op de zes Vlaamse specialisten heeft een hoger inkomen dan de premier. Dat blijkt uit een groot onderzoek van De Morgen. Er gaapt een zeer brede kloof tussen de lonen van ziekenhuisartsen. De ene specialist verdient makkelijk drie keer meer dan de andere. Ook naargelang het ziekenhuis waarin artsen werken, schommelen de inkomens in ruime mate.
  [naar artikel]
 8. Honorarium huisartsen en specialisten stijgt met 1,68 procent (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De raadpleging van een huisarts of specialist wordt 1,68 procent duurder. Dat zijn de artsenverenigingen en ziekenfondsen overeengekomen in het...
  [naar artikel]
 9. 3D-specialist Materialise vliegt op alle motoren (31/10/2018 - De Tijd)
  18:23 De Leuvense specialist in 3D-printing Materialise trekt zijn winstvooruitzichten op dankzij een gezonde groei in zijn drie afdelingen. Ook in de belangrijke autosector ziet het bedrijf ‘licht aan het ...
  [naar artikel]
 10. Overnamemarkt zit op slot door corona (14/05/2020 - De Tijd)
  12:15 2020 wordt een blinde vlek in de kronieken van de bedrijfsovernames. Alle Belgische specialisten verwachten minder deals. De meesten zien een daling van minstens 30 procent.
  [naar artikel]
 11. Eerst twaalf jaar voor specialist studeren, dan jaren werkloos (19/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Van de 187 gynaecologen die de komende vijf jaar afstuderen, zal slechts de helft (91) meteen aan de slag kunnen. Dat blijkt uit een onderzoek van twee assistent-gynaecologen dat in het medische tijdschrift De Specialist verschijnt. Ook voor andere specialisaties, zoals chirurgie en radiotherapie, is er een groot overschot. “Er zijn al chirurgen die terechtgekomen zijn in de reissector of in een tuincentrum”, zegt Pascal Selleslagh, hoofdredacteur van De Specialist.
  [naar artikel]
 12. Bancontact maakt restaurantrekening delen mogelijk (06/06/2017 - De Tijd)
  13:45 De specialist in betaaldiensten zoekt nieuwe toepassingen voor zijn mobiele en werkt daarvoor samen met andere specialisten in financiële technologie.
  [naar artikel]
 13. EVS rekent op 'gebald' wielerseizoen om 2020 te redden (14/05/2020 - De Tijd)
  08:36 De specialist in beeldservers voor live sportverslaggeving hoopt de schade in 2020 te perken, vanaf 2021 moet de Axon-deal de winst een boost geven.
  [naar artikel]
 14. Is jouw trap toe aan een make-over? Specialist zet alle oplossingen op een rij (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je uitgekeken op je oude trap? Specialist Rick Steyvers geeft een overzicht van de mogelijkheden op de bouwsite Livios. “In negen van de tien...
  [naar artikel]
 15. Dokter Marc Moens krijgt prijs als ‘Specialist van het Jaar’ (24/11/2019 - Metro)
  Dokter Marc Moens is zaterdag bekroond als ‘Specialist van het Jaar’. Moens kreeg de prijs uit handen van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. De prijs is een initiatief van de Arstenkrant. Meer dan 3.000 artsen, huisartsen en specialisten, brachten hun stem uit. Voor Moens was het een soort Lifetime Achievement Award voor zijn levenslange syndicale engagement. Moens was niet alleen 40 jaar lang actief als klinisch bioloog/hematoloog in het Imeldaziekenhuis van Bonheiden, sinds 1988 verdedigde hij ook de belangen van dokters. Zo was hij jarenlang secretaris-generaal van het Verbond der Belgische Specialisten en voorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (Bvas). Tijdens zijn carrière ‘versleet’ Moens 28 ministers. Van die ministers maakte Jean-Luc Dehaene volgens Moens de meeste indruk. Ook voor de dossierkennis van Frank Vandenbroucke heeft Moens appreciatie. Op huidig minister Maggie De Block (Open Vld) en Magda Aelvoet (Groen) na, ging dokter Moens altijd in de clinch met socialistische excellenties. “De portemonnee van De Block blijft veel harder toegeknepen dan onder haar socialistische collega’s. Deze legislatuur bespaarden we een miljard, dat is gigantisch”, zegt dokter Moens aan Artsenkrant. Met een kwinkslag stelt hij: “Als arts/vrije beroepsbeoefenaar zou je best liberaal denken, maar als het om de centen gaat zou je best socialistisch stemmen…” Al geeft hij toe dat de medezeggenschap van de artsen in de netwerken er onder een socialistisch minister nooit zou gekomen zijn. bron: Belga Het bericht Dokter Marc Moens krijgt prijs als ‘Specialist van het Jaar’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Werkloosheid dreigt voor specialisten in opleiding (18/05/2018 - Metro)
  Tal van specialisten dreigen met te veel af te studeren. De gynaecologen luiden de alarmbel: hooguit de helft van de Vlaamse assistenten gynaecologie in opleiding hebben onmiddellijk uitzicht op een job, zo blijkt uit een enquête waarmee vakblad De Specialist uitpakt. Ook radiotherapeuten, nefrologen, vasculair en abdominaal chirurgen en radiologen zitten in de gevarenzone. Gynaecoloog Toenga De Vos en assistent Bart Vergauwe deden een enquête bij assistenten, gynaecologen die minder dan vijf jaar afgestudeerd zijn, en bij alle Vlaamse diensten gynaecologie. Daaruit blijkt dat nu al 187 Vlaamse assistenten gynaecologie in opleiding zijn voor 91 vacatures de volgende vijf jaar. “Heel wat collega’s komen maar moeilijk aan de bak. Ze dreigen zich na 12 jaar studie te moeten heroriënteren”, klinkt het. Uitwijken naar het buitenland is amper een optie: ook daar is er een overschot. “Het ergste is dat men bij aanvang van de opleiding nog suggereert dat je beslist werk vindt. Maar op het einde van de rit dreigt de desillusie”, zegt De Vos. Komt daarbij dat het spanningsveld tussen universitaire ziekenhuizen die – goedkope – assistenten nodig hebben en er dus veel opleiden om te blijven draaien, en de afkalvende arbeidsmarkt, niet van die aard is om de toestand te verbeteren. Vergauwe en De Vos speelden hun precieze gegevens door naar de Planningscommissie om tot een eerlijk(er) aantal opgeleide gynaecologen te komen. Want die adviseert 19 uitstromende gynaecologen per jaar, terwijl er met de dubbele cohorte in 2023 rekening zal moeten houden met 60 in plaats van 30 uitstromende gynaecologen. bron: Belga Het bericht Werkloosheid dreigt voor specialisten in opleiding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Het HierNuMaals (2000-2020): zijn de voorspellingen uit 2000 uitgekomen of niet? (21/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dat jaartallen die eindigen op een nul meer het geliefkoosde onderwerp zijn van voorspellingen dan ordinaire jaren met een minder sexy laatste cijfer, is ook voorspelbaar. Zo verleidde het jaar 2020 profeten van allerlei slag tot prognoses, verwachtingen en waarzeggerij. We doken in de archieven van Gazet van Antwerpen en kwamen naar boven met een rijke buit aan voorspellingen voor 2020, gaande van een voetgangersbrug over de Schelde over minder files op de wegen tot de uitbraak van een nieuwe ‘Grote Oorlog’. Wat denken de specialisten van vandaag – verkeersdeskundigen, historici, weersvoorspellers en zo meer – over tien boude voorspellingen in hun domein? Zijn ze uitgekomen of niet?
  [naar artikel]
 18. Technisch werkloze arts-specialisten in opleiding vallen zonder inkomen (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Door het wegvallen van alle niet-dringende klinische activiteiten wordt er voor vele arts-specialisten in opleiding technische werkloosheid...
  [naar artikel]
 19. Een op vier specialisten onder hoogspanning (12/04/2019 - De Morgen)
  Een op de twaalf specialisten zoekt professionele hulp om weerstand te bieden aan mentale druk. Een op de vier vreest door die zorgen minder goed te functioneren. Dat blijkt uit een enquête van vakblad De Specialisten.
  [naar artikel]
 20. Greta De Reymaeker, Specialist van het Jaar: 'Als we willen dat geneeskunde vooruitgaat, kan dat niet zonder risico's' (13/12/2018 - Knack)
  Greta Dereymaeker is verkozen tot Specialist van het Jaar. Ze zorgde ervoor dat voet- en enkelchirurgie in ons land en daarbuiten ernstig wordt genomen. Een gesprek over schoenen, implantaten, geld en geduld.
  [naar artikel]
 21. "Europa heeft nood aan 28.000 specialisten internetveiligheid" (20/03/2019 - VRT NWS)
  Er zijn veel te weinig mensen gespecialiseerd in internetveiligheid. Dat zeggen specialisten die vandaag en morgen samenkomen op Infosecurity, dat is de grootste beurs over internetveiligheid van ons land. Door het tekort swingen de tarieven voor goede specialisten de pan uit. 
  [naar artikel]
 22. QUIZ. Ben jij een Gouden Schoen-specialist? Bewijs het hier en geef een antwoord op onze tien vragen (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 65ste Gouden Schoen is in aantocht. Om ons ongeduld tot het ‘moment supême’ nog even te sussen, schotelen wij de zelfverklaarde specialisten...
  [naar artikel]
 23. Drie Belgische specialisten in ernstige toestand in quarantaine (15/03/2020 - De Standaard)
  Drie specialisten van rond de veertig jaar zijn besmet met het sars-CoV-2-virus en liggen in een ernstige toestand in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 24. De 7 belangrijkste uitdagingen voor onze cyberveiligheid in 2020 (04/01/2020 - VRT NWS)
  Wat staat ons in 2020 te wachten op het vlak van cyberveiligheid? Specialist Arnout Van de Meulebroucke maakt een lijstje met de belangrijkste uitdagingen voor ons land.
  [naar artikel]
 25. Coronavirus: ‘3 specialisten en een huisarts besmet in België’ (15/03/2020 - Express)
  Twee Franstalige vakbladen maken melding van een toenemend aantal specialisten en huisartsen die in ons land met covid-19 zijn besmet. ... The post Coronavirus: ‘3 specialisten en een huisarts besmet in België’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Drie Belgische specialisten in ernstige toestand in quarantaine (15/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Drie specialisten van rond de veertig jaar zijn besmet met het nieuwe coronavirus (Covid-19) en liggen in een ernstige toestand in het ziekenhuis. Ze werken in Henegouwen en in Brussel, schrijft zondag het vaktijdschrift Le Spécialiste op zijn website.
  [naar artikel]
 27. Honorarium huisartsen en specialisten stijgt met 1,68 procent, maar patiënt moet niet méér betalen (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het honorarium van een huisarts en een specialist stijgt met 1,68 procent, maar een raadpleging wordt niet duurder voor de patiënt zelf. Dat zijn...
  [naar artikel]
 28. Nieuwerkerken schrapt alle gemeentelijke activiteiten in 2020 (01/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het schepencollege besliste om alle evenementen tot eind december 2020 te annuleren. Dit betekent dat het optreden van Jacques Vermeire, de kerstmarkt en de nieuwjaarsreceptie niet zullen doorgaan.
  [naar artikel]
 29. Bellen met onze VS-specialist: ‘De uitspraak van Trump moeten we heel ernstig nemen’ (04/11/2020 - De Morgen)
  President Trump claimde onterecht de overwinning voor alle uitslagen geteld zijn. Dat de zittende president nu al met gerechtelijke stappen dreigt om de stemming in zijn voordeel te bevriezen, is volgens onze Amerika-specialist Maarten Rabaey ongezien. ‘Dit moeten we heel ernstig nemen.’
  [naar artikel]
 30. MDxHealth heeft snel vers geld nodig (29/08/2019 - De Tijd)
  09:02 Tegen het tempo dat de specialist in prostaatkankertests nu cash verbrandt is de kas begin 2020 leeg.
  [naar artikel]
 31. België dissonant in groeiverhaal Shurgard (26/02/2020 - De Tijd)
  08:14 De specialist in opslagruimtes zag de groei in 2020 in ons land haperen, in Frankrijk en Nederland stegen de inkomsten stevig.
  [naar artikel]
 32. CM kreeg dit jaar 75 meldingen over mogelijke fraude (06/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Via haar fraudemeldpunt heeft de Christelijke Mutualiteit (CM) sinds begin dit jaar 75 meldingen over mogelijke fraude binnengekregen. Volgens berekeningen van het vakblad De Specialist komt dat erop neer dat 0,41 procent van alle erkende artsen zijn gesignaleerd.
  [naar artikel]
 33. CM kreeg dit jaar 75 meldingen over mogelijke fraude (06/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Via haar fraudemeldpunt heeft de Christelijke Mutualiteit (CM) sinds begin dit jaar 75 meldingen over mogelijke fraude binnengekregen. Volgens berekeningen van het vakblad De Specialist komt dat erop neer dat 0,41 procent van alle erkende artsen zijn gesignaleerd.
  [naar artikel]
 34. CM kreeg dit jaar 75 meldingen over mogelijke fraude (06/09/2018 - De Morgen)
  Via haar fraudemeldpunt heeft de Christelijke Mutualiteit (CM) sinds begin dit jaar 75 meldingen over mogelijke fraude binnengekregen. Volgens berekeningen van het vakblad De Specialist komt dat erop neer dat 0,41 procent van alle erkende artsen zijn gesignaleerd.
  [naar artikel]
 35. Stadsmoestuin Hof van Eef al op eerste dag uitverkocht voor 2020 (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de educatieve stadsmoestuin ‘Hof van Eef’ op de Runksterkiezel in Hasselt hebben de eerste klanten hun groentepakket afgehaald. Via een abonnement krijgen ze een jaar lang verse groenten, maar voor 2020 zijn alle abonnementen al de deur uit.
  [naar artikel]
 36. 21 weken wachten op een gynaecoloog in Antwerpen of een oogarts in Limburg (10/05/2017 - Knack)
  Iedereen herkent het, maanden moet je soms wachten om bij een specialist op consult te gaan. Knack nam de proef op de som, probeerde een afspraak te versieren bij 75 Vlaamse specialisten, en zocht naar de oorzaken van de lange wachttijden. 'Mensen komen op consult om te vragen welke dagcrème ze het best gebruiken.'
  [naar artikel]
 37. Deze profielen verdienen waarschijnlijk meer dan hun bazen (25/12/2018 - De Morgen)
  Je kunt op twee manieren carrière maken: of je werkt je op tot manager, of je wordt specialist in je eigen vakgebied. De absolute experts binnen een bedrijf of een bepaalde sector verdienen soms zelfs meer dan hun bazen. De directeur van het ziekenhuis versus de specialisten die er werkzaam zijn, zijn een voor de hand liggend voorbeeld, maar ook in de volgende jobs kan het voorvallen. 
  [naar artikel]
 38. Specialisten hekelen goednieuwsshow van Geert Bourgeois: “Factuur voor Oosterweel en groene energie volgt nog” (26/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering gaat volgend jaar meer dan 600 miljoen euro investeren en heeft opnieuw een begroting in evenwicht. “Maar Oosterweel en de energieheffing gaan we in de toekomst nog betalen”, zeggen specialisten.
  [naar artikel]
 39. De beste robotstofzuigers op de markt: dit zijn de toppers volgens onze specialist (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zijn woonruimte graag zoveel mogelijk vrijhoudt van stof en kruimels, heeft wel iets aan een robotstofzuiger. Onze specialist van...
  [naar artikel]
 40. Oorlog tussen huisartsen en specialisten (12/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSELIn een tekst gericht aan de politiek uit de beroepsvereniging van specialisten (VBS) twijfels over de capaciteiten van huisartsen als het over psychologische problemen gaat. De huisartsen zijn razend.
  [naar artikel]
 41. Alle geneeskundestudenten mogen specialisatie volgen (16/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Alle geneeskundestudenten die in 2020 afstuderen, krijgen toegang tot een specialisatieopleiding of opleiding tot huisarts. De ministerraad gaat eveneens akkoord om extra kandidaat-tandartsen toe te laten tot hun stage, bovenop het maximaal aantal bepaald voor 2020.
  [naar artikel]
 42. Alle geneeskundestudenten mogen specialisatie volgen (16/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Alle geneeskundestudenten die in 2020 afstuderen, krijgen toegang tot een specialisatieopleiding of opleiding tot huisarts. De ministerraad gaat eveneens akkoord om extra kandidaat-tandartsen toe te laten tot hun stage, bovenop het maximaal aantal bepaald voor 2020.
  [naar artikel]
 43. Krijgt het diplomatenkorps een politieke kleur? Specialisten vrezen van wel (01/08/2018 - De Standaard)
  Een nieuw KB bepaalt expliciet dat iemand ambassadeur kan worden zonder diplomatenexamen. Volgens specialisten dreigt politisering.
  [naar artikel]
 44. Krijgt het diplomatenkorps een politieke kleur? Specialisten vrezen van wel (01/08/2018 - De Standaard)
  Een nieuw KB bepaalt expliciet dat iemand ambassadeur kan worden zonder diplomatenexamen. Volgens specialisten dreigt politisering.
  [naar artikel]
 45. “Zeker één op de zes Vlaamse specialisten verdient meer dan de premier” (30/11/2018 - VRT NWS)
  Ziekenhuisartsen verdienen tussen 76.000 en 314.000 bruto per jaar in Vlaanderen. In Brussel schommelt dat tussen 52.000 en 284.000 euro. Dat concludeert De Morgen na een uitgebreid onderzoek naar de inkomsten van specialisten in ziekenhuizen. Het blijft wel moeilijk om juiste cijfers te krijgen omdat de ziekenhuizen geen open kaart spelen.
  [naar artikel]
 46. Specialisten niet verbaasd (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Specialisten zijn niet meteen verbaasd: Kapaza is net iets minder sterk als naam en op internet geldt gewoon de wet van de sterkste, zeggen ze.
  [naar artikel]
 47. Toeristische gids 2020 is er ! (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De toeristische gids voor 2020 is er al! Nog net iets vroeger dan vorig jaar, pakt Toerisme Tongeren uit met zijn vernieuwde infogids in 4 talen. Naast een overzicht van de toeristisch relevante highlights met tijdloze info over de attracties, presenteert de gids alle nieuwigheden op vlak van ontspanning, uitstappen, gastronomie, horeca en logies.
  [naar artikel]
 48. Rookmelders vanaf 2020 in alle Vlaamse woningen verplicht (23/12/2016 - De Redactie)
  Over drie jaar moeten in alle woningen op alle verdiepingen rookmelders hangen. Dat hebben de Vlaamse meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD beslist.
  [naar artikel]
 49. Rookmelders vanaf 2020 in alle woningen verplicht (23/12/2016 - De Standaard)
  Alle woningen moeten vanaf 2020 verplicht met rookmelders uitgerust zijn. De Vlaamse meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld zijn het daarover eens.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.