Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
13:51 uur

Vrouw wil haar baby unieke corona-naam geven, maar iedereen waarschuwt haar…

Metro

20/11/2020 - 17:10

Een naam kiezen voor je baby is altijd iets speciaals, maar om je kind nu naar de coronacrisis te vernoemen, dat is misschien toch een brug te ver. Een vrouw wil dat doen, maar heel wat mensen waarschuwen haar dat ze er spijt van zal krijgen. De vrouw is zwanger van een meisje dat uitgerekend […] Het bericht Vrouw wil haar baby unieke corona-naam geven, maar iedereen waarschuwt haar… verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vrouw wil baby unieke naam geven, maar iedereen waarschuwt haar… (20/11/2020 - Metro)
  Een naam kiezen voor je baby is altijd iets speciaals, maar om je kind nu naar de coronacrisis te vernoemen, dat is misschien toch een brug te ver. Een vrouw wil dat doen, maar heel wat mensen waarschuwen haar dat ze er spijt van zal krijgen. De vrouw is zwanger van een meisje dat uitgerekend is voor april 2021. Ze overweegt om haar dochter Covidlynn te noemen en vroeg in een Facebookgroep wat anderen ervan denken. “Wat vinden jullie van Covidlynn voor een meisje? Ik zal immers een groot stuk van 2020 zwanger van haar zijn. Mijn echtgenoot vindt het een leuke naam, maar mijn moeder is er geen fan van en zegt dat ze haar Covy zal noemen”, schrijft ze. Niet enthousiast De meeste mensen vinden het duidelijk geen goed idee. “Euh, nee” en “Wat denk je van Quarantina? Grapje. Ik zou mijn kind persoonlijk niet vernoemen naar een virus dat wereldwijd een miljoen slachtoffers heeft gemaakt”, klinkt het onder meer. Pesten Ook op Reddit werd het bericht vlijtig becommentarieerd. “Waarom? Wil je je kind opzadelen met pestgedrag voor de rest van haar leven?” en “Het is niet eens een woordspeling. Ze zet gewoon ‘Covid’ voor ‘Lynn’”, lezen we. Facebook / Pregnant moms Lees ook: Mama annuleert babyborrel na kritiek op unieke naam Het bericht Vrouw wil baby unieke naam geven, maar iedereen waarschuwt haar… verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Vrouw teleurgesteld omdat ouders haar DEZE unieke naam gaven: “Niemand neemt me serieus” (11/05/2020 - Metro)
  Een doctoraatsstudente neemt het haar ouders kwalijk dat ze haar een speciale naam gegeven hebben. Ze heeft al vaak ondervonden dat mensen haar door haar naam “kinderachtiger” vinden dan ze is. Tegenwoordig doen heel wat ouders hun uiterste best om een zo opvallend mogelijke naam voor hun kinderen te verzinnen. Vorige week nog kreeg Tesla-topman Elon Musk een zoontje dat hij X Æ A-12 noemde. Onprofessioneel Een tijdje geleden riep een vrouw op om twee keer na te denken over de naam die ze aan hun kinderen geven. Haar ouders noemden haar bij de geboorte Petal Flora. De eind-twintiger vindt het jammer dat ze zo’n unieke naam heeft omdat mensen er lacherig over doen. “Hoi, ik ben Petal Flora. Ik ben een doctoraatsstudente en ik haat het feit dat mensen me vaak niet serieus nemen als ze mijn naam gehoord hebben. Als ze mijn naam ergens op een bord zien staan, denken ze dat ik een kind ben omdat het zo’n kinderachtige naam is. Besef alsjeblieft dat de naam van je kind later met zijn of haar werk geassocieerd wordt. Beeld je die naam in op een visitekaartje of als auteur van een boek. Werkt het niet? Denk dan na over een andere naam. Ik heb al vaak overwogen om mijn naam te veranderen, maar het is te veel gedoe”, schrijft ze. Artiestennaam Haar bericht werd hevig bediscussieerd. Heel wat mensen stelden voor om zonder de officiële weg een eigen naam te kiezen. “Ik heb mijn naam zelf veranderd. Je hoeft het niet eens legaal te doen. Neem gewoon een artiestennaam aan. Iedereen kent mij nu zo”, “Uniek zijn is leuk en belangrijk, maar vergeet niet dat je kind moet leven met de naam die jij kiest”, en “Dat is de reden waarom ik mijn kind David heb genoemd. Veel succes om zijn stommiteiten later online terug te vinden”, klinkt het onder meer. Lees ook: Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby DEZE naam geeft Het bericht Vrouw teleurgesteld omdat ouders haar DEZE unieke naam gaven: “Niemand neemt me serieus” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Mama annuleert babyborrel na kritiek op unieke naam (10/12/2018 - Metro)
  Een Amerikaanse mama in spe heeft haar babyborrel geannuleerd omdat de genodigden de naam van haar ongeboren kind maar niets vonden. De vrouw koos dan ook voor een vrij unieke voornaam: Squire (schildknaap) Sebastian Senator. In een Facebookpost schreef de Amerikaanse haar frustraties van zich af. “Zijn naam is Squire Sebastian Senator. Je kan me niet dwingen om zijn naam te veranderen. Ik zal ook niet toestaan dat hij een bijnaam krijgt, hij moet bij zijn volledige voornaam genoemd worden. Nee, ik ben niet gek. Nee, ik ben niet mentaal onstabiel. Nee, ik was niet zat toen ik de naam bedacht. Jullie kunnen allemaal mijn rug op.” Gepest De Facebookpost werd gedeeld op Reddit. Heel wat personen gaan akkoord met het standpunt van de familie. “Ik hou wel van unieke namen, maar dit is een brug te ver”, klonk het. “Arme jongen, hij gaat heel zijn leven gepest worden vanwege zijn naam”, reageerde iemand anders. Lees ook : Baby van 5,7 kilo gezond en wel op de wereld gezet Het bericht Mama annuleert babyborrel na kritiek op unieke naam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Horecazaak zet vrouw op straat omdat ze baby borstvoeding wilde geven (16/02/2020 - De Morgen)
  Een jonge vrouw meldt dat een Aalsterse horecazaak haar weggestuurd heeft toen ze haar drie maanden oude baby borstvoeding wilde geven. Op sociale media regent het verontwaardigde reacties.
  [naar artikel]
 5. Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby DEZE NAAM geeft (22/03/2019 - Metro)
  Een Britse moeder heeft het gehad met de negatieve commentaren op de naam van haar dochter. Ze trekt op Facebook stevig van leer tegen de haters. Vijf maanden geleden werd het dochtertje van Jade Jeanes geboren. De 27-jarige vrouw uit Weston-super-Mare (Taunton) in Engeland is al jaar en dag een grote fan van Disney en wilde haar dochter aanvankelijk Belle noemen. Maar uiteindelijk besloten zij en haar echtgenoot om voor Disney te gaan. Toen ze het nieuws kenbaar maakte op Facebook, stootte ze op heel wat negatieve kritiek. Mensen lachten haar uit met de naamkeuze en beweerden zelfs dat Disney haar moest aanklagen. Niet verwacht Hoewel ze erg geraakt werd door de commentaren, heeft ze geen spijt van haar naamkeuze, al hoopte ze dat mensen het wat luchtiger hadden opgevat. “Sommige mensen zijn gewoonweg walgelijk. Ik hoop dat jullie zich als ouders goed voelen om een vijf maanden oude baby te viseren. Als moeder moet je nu eenmaal keuzes maken, maar dat begrijpen jullie kennelijk niet omdat jullie te druk bezig zijn met mij en mijn dochter belachelijk te maken. Doe zo voort. Ik krijg meer steun dan negatieve reacties, maar pest alsjeblieft geen vijf maanden oude baby omwille van haar naam! We hebben die naam gekozen omdat hij uniek is. Ik wist niet dat een vijf maanden oude baby gebombardeerd zou worden met dergelijke afschuwelijke reacties.” “Dus omdat ik niet bekend ben, mag ik mijn kind geen unieke naam geven? Sommige mensen beweren zelfs dat Disney ons moet aanklagen omwille van de naam. Hallo? Wat dan met beroemdheden die hun kind Abcde, North West of Zondag noemen? Moeten zij dan ook aangeklaagd worden omdat iemand die naam ooit verzon? PS: Denk maar niet dat dit ons kapot zal maken. Kijk gewoon naar haar gezichtje…”, klinkt het op Facebook. Ook unieke naam voor volgend kind Behalve Disney houdt Jade ook enorm van videospelletjes. Mocht haar tweede kind een jongen worden, dan overweegt ze om hem Sonic te noemen, zoals het gelijknamige Hedgehog-personage. Lees ook : Mama annuleert babyborrel na kritiek op unieke naam Het bericht Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby DEZE NAAM geeft verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby ZO noemt (22/03/2019 - Metro)
  Een Britse moeder heeft het gehad met de negatieve commentaren op de naam van haar dochter. Ze trekt op Facebook stevig van leer tegen de haters. Vijf maanden geleden werd het dochtertje van Jade Jeanes geboren. De 27-jarige vrouw uit Weston-super-Mare (Taunton) in Engeland is al jaar en dag een grote fan van Disney en wilde haar dochter aanvankelijk Belle noemen. Maar uiteindelijk besloten zij en haar echtgenoot om voor Disney te gaan. Toen ze het nieuws kenbaar maakte op Facebook, stootte ze op heel wat negatieve kritiek. Mensen lachten haar uit met de naamkeuze en beweerden zelfs dat Disney haar moest aanklagen. Niet verwacht Hoewel ze erg geraakt werd door de commentaren, heeft ze geen spijt van haar naamkeuze, al hoopte ze dat mensen het wat luchtiger hadden opgevat. “Sommige mensen zijn gewoonweg walgelijk. Ik hoop dat jullie zich als ouders goed voelen om een vijf maanden oude baby te viseren. Als moeder moet je nu eenmaal keuzes maken, maar dat begrijpen jullie kennelijk niet omdat jullie te druk bezig zijn met mij en mijn dochter belachelijk te maken. Doe zo voort. Ik krijg meer steun dan negatieve reacties, maar pest alsjeblieft geen vijf maanden oude baby omwille van haar naam! We hebben die naam gekozen omdat hij uniek is. Ik wist niet dat een vijf maanden oude baby gebombardeerd zou worden met dergelijke afschuwelijke reacties.” “Dus omdat ik niet bekend ben, mag ik mijn kind geen unieke naam geven? Sommige mensen beweren zelfs dat Disney ons moet aanklagen omwille van de naam. Hallo? Wat dan met beroemdheden die hun kind Abcde, North West of Zondag noemen? Moeten zij dan ook aangeklaagd worden omdat iemand die naam ooit verzon? PS: Denk maar niet dat dit ons kapot zal maken. Kijk gewoon naar haar gezichtje…”, klinkt het op Facebook. Ook unieke naam voor volgend kind Behalve Disney houdt Jade ook enorm van videospelletjes. Mocht haar tweede kind een jongen worden, dan overweegt ze om hem Sonic te noemen, zoals het gelijknamige Hedgehog-personage. Lees ook : Mama annuleert babyborrel na kritiek op unieke naam Het bericht Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby ZO noemt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Koppel geeft pasgeboren tweeling wel heel toepasselijke namen (06/04/2020 - Metro)
  Een Indiaas koppel heeft hun tweeling Covid en Corona genoemd. De baby’s werden geboren tijdens de lockdown als gevolg van het coronavirus. Preeti Verma beviel op 27 maart in Chhattisgarh van een tweeling, een jongetje en een meisje. Zij en haar vriend kozen ervoor om hen Covid (jongetje) en Corona (meisje) te noemen. De 27-jarige moeder kreeg tijdens de bevalling met heel wat complicaties te maken, maar de tweeling werd uiteindelijk kerngezond geboren. “Omdat het een lastige bevalling was, wilden we deze dag memorabel maken. Al kan het zijn dat we ons later bedenken en hen toch nog een andere naam zullen geven”, vertelde ze aan Press Trust of India. Hygiëne en goede gewoonten In India vielen tot nu toe 118 doden door het coronavirus. In het totaal werden 4.314 mensen besmet door het virus. “Het is een levensbedreigend virus, maar de pandemie heeft ervoor gezorgd dat iedereen weer meer focust op hygiëne en goede gewoonten”, besluit de vrouw, die het ziekenhuis samen met haar twee spruiten intussen mocht verlaten. Lees ook: Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby DEZE naam geeft Het bericht Koppel geeft pasgeboren tweeling wel heel toepasselijke namen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Vrouw met twee baarmoeders en vagina's bevalt van kerngezonde baby (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gynaecologen raadden de Britse Eleanor Rowe (36) met grote stelligheid af om ooit zwanger te worden vanwege haar unieke anatomie, maar de vrouw...
  [naar artikel]
 9. Oostenrijkse vindt pasgeboren baby voor haar deur (29/12/2019 - Metro)
  In het Oostenrijkse Lichtenberg heeft een vrouw een pasgeboren baby voor haar deur gevonden. Van de ouders ontbreekt voorlopig elk spoor. De baby was licht onderkoeld, maar stelt het volgens de politie goed. De vrouw vond het pasgeboren baby’tje rond 1 uur ’s nachts voor haar deur. Volgens informatie van de politie was de baby nog maar een uur voordien geboren. De baby werd met lichte onderkoeling overgebracht naar het ziekenhuis van Linz. De politie probeert de moeder van het kind op te sporen. bron: Belga Het bericht Oostenrijkse vindt pasgeboren baby voor haar deur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Albert Heijn ziet muziek in klacht van klant: “Oh baby, baby” (06/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Nederlandse vrouw heeft maandag haar beklag gedaan over de eetrijpe avocado’s van Albert Heijn. Ze was duidelijk niet tevreden over haar aankoop en luchtte haar hart op de Facebookpagina van de supermarkt. De vrouw kreeg meteen reactie op haar bericht, maar het was misschien niet wat ze verwacht had.
  [naar artikel]
 11. Albert Heijn ziet muziek in klacht van klant: “Oh baby, baby” (06/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een Nederlandse vrouw heeft maandag haar beklag gedaan over de eetrijpe avocado’s van Albert Heijn. Ze was duidelijk niet tevreden over haar aankoop en luchtte haar hart op de Facebookpagina van de supermarkt. De vrouw kreeg meteen reactie op haar bericht, maar het was misschien niet wat ze verwacht had.
  [naar artikel]
 12. Primeur: transvrouw is in staat haar baby borstvoeding te geven (15/02/2018 - VRT NWS)
  Een 30-jarige Amerikaanse transgender vrouw staat officieel te boek als de eerste die haar baby borstvoeding heeft gegeven. Een experimentele behandeling van 3,5 maanden met hormonen, een middel tegen misselijkheid en stimulatie van de borsten, stelde de vrouw in staat om gemiddeld zo'n 230 gram melk per dag te produceren.
  [naar artikel]
 13. Vrouw vindt beste vriend in bed bij haar baby (05/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een jonge moeder heeft zich haar goede daad erg beklaagd. Toen haar beste vriend vroeg of hij mocht blijven slapen, liet ze dat zonder nadenken toe. Maar ’s nachts werd ze wakker en betrapte de man in bed met haar dochter van amper 21 maanden oud. De baby had haar luier rond haar enkels en de broek van de man stond open.
  [naar artikel]
 14. Vrouw vindt beste vriend in bed bij haar baby (05/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een jonge moeder heeft zich haar goede daad erg beklaagd. Toen haar beste vriend vroeg of hij mocht blijven slapen, liet ze dat zonder nadenken toe. Maar ’s nachts werd ze wakker en betrapte de man in bed met haar dochter van amper 21 maanden oud. De baby had haar luier rond haar enkels en de broek van de man stond open.
  [naar artikel]
 15. Vrouw redt baby uit snikhete wagen op parkeerterrein winkelcentrum: ”Maar bewaking hielp me niet” (30/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Kinderen achterlaten in snikhete wagens, is onverantwoord en levensgevaarlijk. Daarvoor waarschuwt de politie continu. Terecht, zo blijkt, want alweer heeft een vrouw haar baby van twee maanden oud achtergelaten in haar bloedhete auto, zodat ze zelf kon gaan winkelen in de Britse stad Barnes Hill. Een voorbijgangster vertelde aan de Britse media hoe ze het jongetje redde, al werkten de beveiligingsagenten van het winkelcentrum allesbehalve mee.
  [naar artikel]
 16. Vrouw verandert naam omdat schrijfwijze te moeilijk is: “Egoïstisch van ouders” (27/05/2020 - Metro)
  Een vrouw heeft haar naam laten veranderen in een ‘normalere’ variant omdat ze mensen altijd moest uitleggen hoe de naam geschreven moest worden. Haar ouders waren echter niet blij met die wijziging. De ouders van de vrouw gaven haar de naam ‘Qur’stylle’, (‘crystal’ uitgesproken). Als jong meisje vond ze het lastig dat ze haar naam altijd moest spellen voor andere mensen, en toen ze dat deed, werd ze vaak vreemd aangekeken. Daarom zei ze tegen haar vrienden op den duur dat ze gewoon ‘Chrystal’ heette. Toen haar ouders ontdekten dat ze tegen haar vrienden over de spelling ‘loog’, werd ze vreemd genoeg gestraft. Dreigement Nu ze volwassen is geworden, heeft ze besloten om haar naam te veranderen naar Chrystal, de meer gangbare versie. Toen haar ouders dat te weten kwamen, vonden ze dat Chrystal hen bedrogen had en dreigden ze ermee om haar uit de familie te zetten. Volwassen beslissing De vrouw kaartte de kwestie aan op Reddit. Ze vroeg op het forum of het fout was om haar naam te veranderen. “Je ouders waren egoïstisch om je dat aan te doen. Er is voor ouders geen enkele reden om hun kinderen een vreemde naam te geven. Ze weten immers goed genoeg dat mensen wreed kunnen zijn” en “Je bent nu volwassen, dus je mag ontevreden zijn met je naam en hem veranderen. Je ouders mogen dat niet leuk vinden, maar ze mogen je niet bedreigen omwille van een volwassen beslissing”, klinkt het onder meer in de reacties. Lees ook: Vrouw teleurgesteld omdat ouders haar DEZE unieke naam gaven: “Niemand neemt me serieus” Het bericht Vrouw verandert naam omdat schrijfwijze te moeilijk is: “Egoïstisch van ouders” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Vrouw die zwanger werd van man in hotel mag naam van haar bedpartner niet weten (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Negen maanden na haar verblijf in een hotel, beviel een vrouw uit het Duitse Halle van een baby. Van de mogelijke vader kende ze enkel de
  [naar artikel]
 18. Oostendse van 103 geneest van corona (21/04/2020 - VRT NWS)
  In het revalidatiecentrum KEI in Oostduinkerke is een vrouw van 103 uit Oostende genezen van corona. De vrouw kwam naar het centrum om te revalideren na een operatie aan haar knie. Toen ze plots last kreeg van haar longen bleek ze besmet met corona.
  [naar artikel]
 19. Afscheid van Christina (79), de vrouw die iedereen 'zoetje' noemde en de hele ziekenhuisafdeling op aardbeien en champagne trakteerde (08/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een halve eeuw lang was Christina Van Kerckhove (78) het gezicht van de gekende fruitwinkel Fruitco in de Kammerstraat. De vrouw die iedereen aansprak met ‘zoetje’ en haar voldoening haalde uit geven aan anderen. Ze overwon nog het coronavirus, maar haar strijd was gestreden. Ze overleed eind mei.
  [naar artikel]
 20. Vrouw begint zich uit te kleden langs weg in Schulen omdat corona-boete dreigt (08/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een 26-jarige vrouw heeft woensdagmiddag twee agenten verwond die haar een coronaboete wilden geven. De vrouw werd bestuurlijk aangehouden. Op het ogenblik van haar arrestatie droeg ze enkel een badjas.
  [naar artikel]
 21. 'Mijn baby bleef krijsen in mijn hoofd' (10/04/2019 - De Morgen)
  Een vrouw verdrinkt haar baby omdat ze het onophoudelijke gekrijs niet meer aankan. Weinig moeders die durven toe te geven dat zo'n allesoverheersende onmacht herkenbaar is. Bea (35) praat nu wel, al was het maar om het taboe te doorbreken. 'Ik zag die baby niet als mijn zoon, maar als een parasiet.'
  [naar artikel]
 22. Burgerlijke stand weigert naam van Antwerpse vrouw (37) officieel te maken: “Ruzie heten mag wel...” (16/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het is de naam die op haar geboortekaartje staat, de naam die ze als klein meisje leerde schrijven en de naam waaronder iedereen haar kent, maar de burgerlijke stand in Antwerpen weigert om de naam Ruud officieel te maken. “Blijkbaar kan Ruzie wel als vrouwennaam, maar Ruud niet. Dat doet zeer”, zegt Ruud Lelieur (37).
  [naar artikel]
 23. Vrouw was verdrietig na bevalling, maar dan deed haar baby iets dat haar deed stralen (29/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse Ashley Rockhill is onlangs bevallen van haar derde kindje, zoontje Ace. Ze wilde hem borstvoeding geven, maar dat lukte niet. Twee dagen erna dronk het jongetje wel aan de borst en dat bijzondere moment is vastgelegd op een emotioneel kiekje.
  [naar artikel]
 24. Corona Willekes wil haar naam veranderen omwille van coronavirus (05/03/2020 - Metro)
  Corona Willekes is haar naam beu. Het is zo erg dat de Nederlandse vrouw haar naam snel wil aanpassen. Maar eerst hoopt ze dat de virus in de media enkel nog covid-19 wordt genoemd. “Mijn naam is besmettelijk en wordt nu continu gelinkt aan de virus”, zegt ze. De 57-jarige Corona Willekes uit Utrecht hoopt dat de Nederlandse media in de toekomst de naam covid-19 gaat gebruiken voor het nieuwe coronavirus. “Mijn naam wordt nu voor altijd gelinkt aan een virus”, zegt ze aan EditieNL. Nu twijfelt ze eraan om haar voornaam aan te passen. “Ik heb altijd heel mooie reacties gehad op mijn naam. Maar nu denk ik erover om hem te veranderen. Misschien naar de Franse variant Caronne”, vertelt Willekes. Nederland telt 44 inwoners met de voornaam Corona, in België zijn het er vijf volgens het rijksregister van 2019. Hotel Corona  Het Hotel Boutique Corona in Den Haag haalt er dan weer voordeel uit. “Sinds er sprake is van het coronavirus maken mensen hier selfies voor het gebouw. We merken ook een stijging in het aantal reserveringen”, zegt Lisa Muller van het Corona Boutique Hotel aan EditieNL. Toch hopen de werknemers van het hotel dat het virus snel voorbij is, ondanks dat het enkel positief is voor hen. Lees ook: Voorspelden Asterix en Obelix de corona-epidemie?   Het bericht Corona Willekes wil haar naam veranderen omwille van coronavirus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. 3 jaar cel met uitstel voor vrouw die baby te vondeling legde in fruitplantage (03/12/2018 - VRT NWS)
  Een vrouw van 34 uit Genk krijgt drie jaar cel met uitstel, omdat ze haar baby te vondeling gelegd had. Drie jaar geleden beviel de vrouw in haar auto, waarna ze het meisje achterliet in een fruitplantage bij Sint-Truiden. Een buschauffeur van De Lijn ontdekte de huilende baby de volgende ochtend. De vrouw moet nu begeleiding blijven volgen voor haar psychologische en financiële problemen.
  [naar artikel]
 26. Burgerlijke stand weigert naam Antwerpse vrouw (37) officieel te maken: “Waarom mag ik niet Ruud heten?” (16/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is de naam die op haar geboortekaartje staat, de naam die ze als klein meisje leerde schrijven en de naam waaronder iedereen haar kent, maar de burgerlijke stand in Antwerpen weigert om de naam Ruud officieel te maken. “Blijkbaar kan Ruzie wel als vrouwennaam, maar Ruud niet. Dat doet zeer”, zegt Ruud Lelieur (37).
  [naar artikel]
 27. Vrouw (33) “bevalt” 10 dagen na haar overlijden nog van haar baby (22/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De 33-jarige Nomveliso Nomasonto Mdoyi overleed plots na klachten van kortademigheid in haar huis in Mthayisi in Zuid-Afrika. De mama van vijf kindjes lag opgebaard in een mortuarium te wachten op haar begrafenis, toen een medewerker een dag voor haar begrafenis een dode baby tussen haar benen vond. Dat schrijven verschillende lokale media.
  [naar artikel]
 28. Vrouw toont baby van vriendin aan moeder, maar haar reactie is TE eerlijk (video) (05/08/2020 - Metro)
  Een Amerikaanse vrouw heeft haar moeder goed liggen gehad door haar een zogezegde foto van de pasgeboren baby van een vriendin te tonen. En dat terwijl de vriendin meekeek naar haar reactie… Hannah Karris uit New York toonde onlangs een foto van de baby van haar vriendin aan haar moeder. “Mama, kijk, de baby van mijn vriendin”, zien we op de beelden. De moeder reageert met afschuw, tot Hannah duidelijk maakt dat haar vriendin live meekijkt via FaceTime. De moeder schaamt zich dood terwijl de vader de gênante situatie probeert recht te zetten. “Ze ziet er prachtig uit”, reageert hij. Prank Pijnlijke situatie, want niemand wil dat anderen hun baby lelijk vinden. Maar gelukkig ging het dus om een prank, wat het niet minder grappig maakt. @hannahkarrisshe trIED TO RUN AND HIDE LMAOOOO ##fyp ##foryoupage ##facetimeprank? original sound – hannahkarris Lees ook: Pasgeboren baby test positief op coronavirus: “Geen idee hoe dit is kunnen gebeuren” Het bericht Vrouw toont baby van vriendin aan moeder, maar haar reactie is TE eerlijk (video) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Vrouw krijgt baby met baarmoeder van eigen moeder (07/10/2016 - De Redactie)
  De vrouw van 30 uit Zweden werd geboren zonder baarmoeder maar kreeg de baarmoeder van haar moeder ingeplant. Haar baby is intussen twee jaar, maar het nieuws raakte nu pas bekend.
  [naar artikel]
 30. Vrouw waarschuwt andere mama's nadat haar baby stierf door borstvoeding (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Toen baby Landon werd geboren, waren zijn ouders Jillian en Jarrod Johnson door het dolle heen. Maar hun geluk zou van korte duur zijn. Hun
  [naar artikel]
 31. Fiona (23) komt met haar baby in hevige hagelstorm terecht en aarzelt geen seconde: ze gebruikt haar lichaam als schild (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australische moeder roept iedereen op om nooit meer met de wagen te rijden tijdens een hagelstorm. De vrouw was gisteren onderweg met haar oma...
  [naar artikel]
 32. Fiona (23) komt met haar baby in hevige hagelstorm terecht en ze aarzelt geen seconde: ze gebruikt haar lichaam als schild (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australische moeder roept iedereen op om nooit meer met de wagen te rijden tijdens een hagelstorm. De vrouw was gisteren onderweg met haar oma...
  [naar artikel]
 33. Hallucinant: moeder vergeet buggy met baby op kruispunt terwijl ze ruzie maakt met automobilist (30/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een ruzie tussen een moeder met een buggy en een baby loopt volledig uit de hand in het midden van een kruispunt in het Canadese Toronto. Terwijl de moeder met haar baby oversteekt wordt ze bijna aangereden door een bestuurder die een stopbord negeert. De vrouw is furieus en wilt haar telefoon nemen. Op dat moment probeert de automobilist ervandoor te gaan maar de vrouw springt op de motorkap en wordt enkele meters meegesleurd. Maar wat lijkt ze vergeten te zijn? Haar baby in een buggy die op een super druk kruispunt staat.
  [naar artikel]
 34. Amy Schumer verandert naam van haar zoontje: "Want die verwees te veel naar geslachtsdelen" (15/04/2020 - VRT NWS)
  Het was heuglijk nieuws, begin mei 2019, voor stand-upcomedian en actrice Amy Schumer en haar echtgenoot Chris Fisher: de geboorte van hun eerste kind. "A royal baby is born", zo omschreef Schumer, onder meer bekend van het bioscoopsucces "Trainwreck", de verwelkoming van haar zoontje op haar Instagramaccount. Enkele dagen later maakte ze ook de naam van haar baby publiekelijk: Gene Attell. Waarbij Attell verwees naar een van Schumers beste vrienden, collega-komiek Dave Attell. Maar al snel werd duidelijk dat die keuze niet echt kindvriendelijk was en daarom besliste Shumer de naam van haar kind alsnog te veranderen.
  [naar artikel]
 35. Vrouw steelt kinderwagen, maar vergeet haar eigen baby (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie vrouwen en twee kinderen stapten vorige week een winkel met babyspulletjes in New Jersey binnen, maar hadden niet de intentie om daar veel geld uit te geven. Een van de dames was enkele minuten in de weer om een kinderwagen in te klappen, maar zodra dat was gelukt, stapte ze de deur uit zonder te betalen. Ze vergat echter één belangrijk detail in de winkel: haar baby. Het duurde maar liefst zes minuten voor ze terugkeerde om het kind op te pikken.
  [naar artikel]
 36. Kylie Jenner wil nog een dochtertje (08/10/2018 - Metro)
  Kylie Jenner is nog maar net bevallen van haar dochtertje Stormi, maar ze denkt al voorzichtig na over een gezinsuitbreiding. De 21-jarige Kylie zou namelijk graag een zusje willen voor haar zeven maanden oude dochter. Tijdens een Q&A-sessie op Snapchat liet Kylie weten dat ze nog wel een tweede kindje wil. “Ben ik van plan nog een baby te krijgen? Dat wil ik wel, maar de vraag is wanneer. Maar ik wil zeker nog een meisje en ik wil haar een hele vrouwelijke naam geven. Ik heb alleen nog geen naam gevonden die ik écht leuk vind.” Lees ook : Kylie Jenner is nieuwe ambassadrice van Adidas Het bericht Kylie Jenner wil nog een dochtertje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Boze, zwangere vrouw sms't vader van haar baby, of dat denkt ze toch (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De zwangere Abbie wou Aidan, de vermeende vader van haar baby, voor zijn verantwoordelijkheden stellen en sms'te hem in een boze bui. Maar haar...
  [naar artikel]
 38. Baby verdrinkt nadat moeder haar alleen in bad laat zitten (22/10/2019 - Metro)
  Een 17 maanden oude baby is overleden nadat haar moeder haar alleen achterliet in bad. De vrouw werd opgepakt en kreeg een gevangenisstraf. De feiten speelde zich twee jaar geleden af, maar de moeder kreeg haar verdict onlangs pas te horen. Aarazoo Tawfeeq liet destijds haar dochtertje, Alia, alleen in bad en bleef een hele tijd beneden in haar huis in Burslem, een plaats in het Engelse graafschap Staffordshire. Toen de 36-jarige vrouw terug naar boven liep, trof ze haar kindje levenloos aan. Ze voerde haar nog naar het ziekenhuis, maar er kon geen hulp meer baten. Doodslag door ernstige nalatigheid De vrouw werd beschuldigd van doodslag door ernstige nalatigheid en gaf de feiten toe. Ze kreeg een gevangenisstraf van negen maanden met twaalf maanden uitstel. Lees ook : Baby stikt nadat dronken moeder in slaap valt op haar Het bericht Baby verdrinkt nadat moeder haar alleen in bad laat zitten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Moeder riskeert jarenlange celstraf voor schudden met haar baby: “Alles wijst naar haar” (13/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een vrouw uit De Pinte riskeert vijf jaar cel voor het schudden met haar baby, die voor het leven verlamd is. Tijdens het onderzoek legde ze verschillende keren bekentenissen af, maar daar komt ze nu op terug. Haar advocaat gaat voor de vrijspraak.
  [naar artikel]
 40. Zie jij wat er zo straf is aan dit ‘standbeeld’ van een hond? (14/01/2019 - Metro)
  Toen Sandra Pineda een foto van haar hond online zette, was werkelijk iedereen ervan overtuigd dat het een foto van een standbeeld was. Niets was minder waar… De 22-jarige Filipijnse plaatste vorige week een foto van haar eenjarige, Mexicaanse naakthond Piper online. Haar foto ging al snel viraal, met meer dan 10.000 likes en comments in minder dan een uur tijd. Unieke looks De reden? Zowat iedereen dacht dat het om een standbeeld van haar hond ging, maar de studente geneeskunde wist wel beter. Volgens haar komt het door de ‘unieke looks’ van haar hond. Lees ook : VIDEO. Hond laat scheet. De reactie van de kat is misselijkmakend grappig! Het bericht Zie jij wat er zo straf is aan dit ‘standbeeld’ van een hond? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. ‘Horecazaak zette mij op straat omdat ik borstvoeding wilde geven’ (16/02/2020 - De Morgen)
  Een jonge vrouw meldt dat een Aalsterse horecazaak haar weggestuurd heeft toen ze haar drie maanden oude baby borstvoeding wilde geven. Op sociale media regent het verontwaardigde reacties.
  [naar artikel]
 42. Moeder met baby wordt uit rijtuig gejaagd door eersteklassepassagiers (13/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De kerstsfeer was afgelopen vrijdag ver te zoeken in het eersteklasserijtuig van deze Britse trein. Een moeder met baby wilde gebruikmaken van een zitje dat gereserveerd is voor zwangere vrouwen en mensen met een beperking, maar dat was niet naar de zin van haar medepassagiers. Een bejaarde vrouw wilde niet dat de moeder en haar “schreeuwende baby” naast haar kwamen zitten, waardoor een verhitte discussie ontstond.
  [naar artikel]
 43. Jessica Simpson onthult de naam van haar ongeboren baby (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jessica Simpson zit nog steeds op haar roze zwangerschapswolk en heeft via Instagram de naam van haar aanstaande kindje alvast wereldkundig...
  [naar artikel]
 44. Chrissy Teigen krijgt forse kritiek voor het 'verkeerd' dragen van haar baby (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Chrissy Teigen, badpakkenmodel en vrouw van John Legend, krijgt op Twitter af te rekenen met een horde 'mommy shamers'. Die geven kritiek nadat er foto's waren opgedoken waarop Teigen haar baby een beetje onhandig vast lijkt te houden. Ongepast klinkt het in de reacties. Meer dan de commentaren zat, heeft ze nu haar Twitter privé gemaakt.
  [naar artikel]
 45. Chrissy Teigen krijgt forse kritiek voor het 'verkeerd' dragen van haar baby (24/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Chrissy Teigen, badpakkenmodel en vrouw van John Legend, krijgt op Twitter af te rekenen met een horde 'mommy shamers'. Die geven kritiek nadat er foto's waren opgedoken waarop Teigen haar baby een beetje onhandig vast lijkt te houden. Ongepast klinkt het in de reacties. Meer dan de commentaren zat, heeft ze nu haar Twitter privé gemaakt.
  [naar artikel]
 46. "Raak me niet aan": moeder gaat plots topless om haar baby borstvoeding te geven op Sint-Pietersplein (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Commotie op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad vorige zondag: een vrouw begon er tussen de horden toeristen plots haar baby borstvoeding te...
  [naar artikel]
 47. Primeur: transgender vrouw geeft borstvoeding (16/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse transvrouw is erin geslaagd om haar baby borstvoeding te geven. Ze wilde dat omdat haar zwangere partner daar zelf geen interesse...
  [naar artikel]
 48. Buur redt bejaarde bewoonster uit woningbrand: “Ik heb gedaan wat iedereen zou doen” (03/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 81-jarige vrouw uit het Oost-Vlaamse Wortegem dankt haar leven aan het kordate optreden van haar buurman. Die redde haar maandagmiddag uit haar brandende woning. “Ik een held? Maar neen, ik heb gedaan wat iedereen toch zou doen.”
  [naar artikel]
 49. Turnhoutse moeder (31) zwaarder gestraft voor dooreenschudden baby (07/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse hof van beroep heeft een 31-jarige vrouw uit Turnhout zwaarder bestraft voor de mishandeling van haar drie maanden oude baby. Ze had haar dochter zo hard door elkaar geschud dat ze nu zwaar gehandicapt is en hulpbehoevend voor de rest van haar leven. De vrouw had in eerste aanleg twee jaar cel gekregen. Het hof veroordeelde haar woensdag tot vijf jaar cel, waarvan vier jaar effectief. Ze moet de voogd van haar dochter 323.300 euro schadevergoeding betalen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.