Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 November 2020
19:53 uur

Vrouw wil baby unieke naam geven, maar iedereen waarschuwt haar…

Metro

20/11/2020 - 18:49

Een naam kiezen voor je baby is altijd iets speciaals, maar om je kind nu naar de coronacrisis te vernoemen, dat is misschien toch een brug te ver. Een vrouw wil dat doen, maar heel wat mensen waarschuwen haar dat ze er spijt van zal krijgen. De vrouw is zwanger van een meisje dat uitgerekend […] Het bericht Vrouw wil baby unieke naam geven, maar iedereen waarschuwt haar… verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vrouw wil haar baby unieke corona-naam geven, maar iedereen waarschuwt haar… (20/11/2020 - Metro)
  Een naam kiezen voor je baby is altijd iets speciaals, maar om je kind nu naar de coronacrisis te vernoemen, dat is misschien toch een brug te ver. Een vrouw wil dat doen, maar heel wat mensen waarschuwen haar dat ze er spijt van zal krijgen. De vrouw is zwanger van een meisje dat uitgerekend is voor april 2021. Ze overweegt om haar dochter Covidlynn te noemen en vroeg in een Facebookgroep wat anderen ervan denken. “Wat vinden jullie van Covidlynn voor een meisje? Ik zal immers een groot stuk van 2020 zwanger van haar zijn. Mijn echtgenoot vindt het een leuke naam, maar mijn moeder is er geen fan van en zegt dat ze haar Covy zal noemen”, schrijft ze. Niet enthousiast De meeste mensen vinden het duidelijk geen goed idee. “Euh, nee” en “Wat denk je van Quarantina? Grapje. Ik zou mijn kind persoonlijk niet vernoemen naar een virus dat wereldwijd een miljoen slachtoffers heeft gemaakt”, klinkt het onder meer. Pesten Ook op Reddit werd het bericht vlijtig becommentarieerd. “Waarom? Wil je je kind opzadelen met pestgedrag voor de rest van haar leven?” en “Het is niet eens een woordspeling. Ze zet gewoon ‘Covid’ voor ‘Lynn’”, lezen we. Facebook / Pregnant moms Lees ook: Mama annuleert babyborrel na kritiek op unieke naam Het bericht Vrouw wil haar baby unieke corona-naam geven, maar iedereen waarschuwt haar… verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Vrouw teleurgesteld omdat ouders haar DEZE unieke naam gaven: “Niemand neemt me serieus” (11/05/2020 - Metro)
  Een doctoraatsstudente neemt het haar ouders kwalijk dat ze haar een speciale naam gegeven hebben. Ze heeft al vaak ondervonden dat mensen haar door haar naam “kinderachtiger” vinden dan ze is. Tegenwoordig doen heel wat ouders hun uiterste best om een zo opvallend mogelijke naam voor hun kinderen te verzinnen. Vorige week nog kreeg Tesla-topman Elon Musk een zoontje dat hij X Æ A-12 noemde. Onprofessioneel Een tijdje geleden riep een vrouw op om twee keer na te denken over de naam die ze aan hun kinderen geven. Haar ouders noemden haar bij de geboorte Petal Flora. De eind-twintiger vindt het jammer dat ze zo’n unieke naam heeft omdat mensen er lacherig over doen. “Hoi, ik ben Petal Flora. Ik ben een doctoraatsstudente en ik haat het feit dat mensen me vaak niet serieus nemen als ze mijn naam gehoord hebben. Als ze mijn naam ergens op een bord zien staan, denken ze dat ik een kind ben omdat het zo’n kinderachtige naam is. Besef alsjeblieft dat de naam van je kind later met zijn of haar werk geassocieerd wordt. Beeld je die naam in op een visitekaartje of als auteur van een boek. Werkt het niet? Denk dan na over een andere naam. Ik heb al vaak overwogen om mijn naam te veranderen, maar het is te veel gedoe”, schrijft ze. Artiestennaam Haar bericht werd hevig bediscussieerd. Heel wat mensen stelden voor om zonder de officiële weg een eigen naam te kiezen. “Ik heb mijn naam zelf veranderd. Je hoeft het niet eens legaal te doen. Neem gewoon een artiestennaam aan. Iedereen kent mij nu zo”, “Uniek zijn is leuk en belangrijk, maar vergeet niet dat je kind moet leven met de naam die jij kiest”, en “Dat is de reden waarom ik mijn kind David heb genoemd. Veel succes om zijn stommiteiten later online terug te vinden”, klinkt het onder meer. Lees ook: Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby DEZE naam geeft Het bericht Vrouw teleurgesteld omdat ouders haar DEZE unieke naam gaven: “Niemand neemt me serieus” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Mama annuleert babyborrel na kritiek op unieke naam (10/12/2018 - Metro)
  Een Amerikaanse mama in spe heeft haar babyborrel geannuleerd omdat de genodigden de naam van haar ongeboren kind maar niets vonden. De vrouw koos dan ook voor een vrij unieke voornaam: Squire (schildknaap) Sebastian Senator. In een Facebookpost schreef de Amerikaanse haar frustraties van zich af. “Zijn naam is Squire Sebastian Senator. Je kan me niet dwingen om zijn naam te veranderen. Ik zal ook niet toestaan dat hij een bijnaam krijgt, hij moet bij zijn volledige voornaam genoemd worden. Nee, ik ben niet gek. Nee, ik ben niet mentaal onstabiel. Nee, ik was niet zat toen ik de naam bedacht. Jullie kunnen allemaal mijn rug op.” Gepest De Facebookpost werd gedeeld op Reddit. Heel wat personen gaan akkoord met het standpunt van de familie. “Ik hou wel van unieke namen, maar dit is een brug te ver”, klonk het. “Arme jongen, hij gaat heel zijn leven gepest worden vanwege zijn naam”, reageerde iemand anders. Lees ook : Baby van 5,7 kilo gezond en wel op de wereld gezet Het bericht Mama annuleert babyborrel na kritiek op unieke naam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Horecazaak zet vrouw op straat omdat ze baby borstvoeding wilde geven (16/02/2020 - De Morgen)
  Een jonge vrouw meldt dat een Aalsterse horecazaak haar weggestuurd heeft toen ze haar drie maanden oude baby borstvoeding wilde geven. Op sociale media regent het verontwaardigde reacties.
  [naar artikel]
 5. Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby DEZE NAAM geeft (22/03/2019 - Metro)
  Een Britse moeder heeft het gehad met de negatieve commentaren op de naam van haar dochter. Ze trekt op Facebook stevig van leer tegen de haters. Vijf maanden geleden werd het dochtertje van Jade Jeanes geboren. De 27-jarige vrouw uit Weston-super-Mare (Taunton) in Engeland is al jaar en dag een grote fan van Disney en wilde haar dochter aanvankelijk Belle noemen. Maar uiteindelijk besloten zij en haar echtgenoot om voor Disney te gaan. Toen ze het nieuws kenbaar maakte op Facebook, stootte ze op heel wat negatieve kritiek. Mensen lachten haar uit met de naamkeuze en beweerden zelfs dat Disney haar moest aanklagen. Niet verwacht Hoewel ze erg geraakt werd door de commentaren, heeft ze geen spijt van haar naamkeuze, al hoopte ze dat mensen het wat luchtiger hadden opgevat. “Sommige mensen zijn gewoonweg walgelijk. Ik hoop dat jullie zich als ouders goed voelen om een vijf maanden oude baby te viseren. Als moeder moet je nu eenmaal keuzes maken, maar dat begrijpen jullie kennelijk niet omdat jullie te druk bezig zijn met mij en mijn dochter belachelijk te maken. Doe zo voort. Ik krijg meer steun dan negatieve reacties, maar pest alsjeblieft geen vijf maanden oude baby omwille van haar naam! We hebben die naam gekozen omdat hij uniek is. Ik wist niet dat een vijf maanden oude baby gebombardeerd zou worden met dergelijke afschuwelijke reacties.” “Dus omdat ik niet bekend ben, mag ik mijn kind geen unieke naam geven? Sommige mensen beweren zelfs dat Disney ons moet aanklagen omwille van de naam. Hallo? Wat dan met beroemdheden die hun kind Abcde, North West of Zondag noemen? Moeten zij dan ook aangeklaagd worden omdat iemand die naam ooit verzon? PS: Denk maar niet dat dit ons kapot zal maken. Kijk gewoon naar haar gezichtje…”, klinkt het op Facebook. Ook unieke naam voor volgend kind Behalve Disney houdt Jade ook enorm van videospelletjes. Mocht haar tweede kind een jongen worden, dan overweegt ze om hem Sonic te noemen, zoals het gelijknamige Hedgehog-personage. Lees ook : Mama annuleert babyborrel na kritiek op unieke naam Het bericht Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby DEZE NAAM geeft verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby ZO noemt (22/03/2019 - Metro)
  Een Britse moeder heeft het gehad met de negatieve commentaren op de naam van haar dochter. Ze trekt op Facebook stevig van leer tegen de haters. Vijf maanden geleden werd het dochtertje van Jade Jeanes geboren. De 27-jarige vrouw uit Weston-super-Mare (Taunton) in Engeland is al jaar en dag een grote fan van Disney en wilde haar dochter aanvankelijk Belle noemen. Maar uiteindelijk besloten zij en haar echtgenoot om voor Disney te gaan. Toen ze het nieuws kenbaar maakte op Facebook, stootte ze op heel wat negatieve kritiek. Mensen lachten haar uit met de naamkeuze en beweerden zelfs dat Disney haar moest aanklagen. Niet verwacht Hoewel ze erg geraakt werd door de commentaren, heeft ze geen spijt van haar naamkeuze, al hoopte ze dat mensen het wat luchtiger hadden opgevat. “Sommige mensen zijn gewoonweg walgelijk. Ik hoop dat jullie zich als ouders goed voelen om een vijf maanden oude baby te viseren. Als moeder moet je nu eenmaal keuzes maken, maar dat begrijpen jullie kennelijk niet omdat jullie te druk bezig zijn met mij en mijn dochter belachelijk te maken. Doe zo voort. Ik krijg meer steun dan negatieve reacties, maar pest alsjeblieft geen vijf maanden oude baby omwille van haar naam! We hebben die naam gekozen omdat hij uniek is. Ik wist niet dat een vijf maanden oude baby gebombardeerd zou worden met dergelijke afschuwelijke reacties.” “Dus omdat ik niet bekend ben, mag ik mijn kind geen unieke naam geven? Sommige mensen beweren zelfs dat Disney ons moet aanklagen omwille van de naam. Hallo? Wat dan met beroemdheden die hun kind Abcde, North West of Zondag noemen? Moeten zij dan ook aangeklaagd worden omdat iemand die naam ooit verzon? PS: Denk maar niet dat dit ons kapot zal maken. Kijk gewoon naar haar gezichtje…”, klinkt het op Facebook. Ook unieke naam voor volgend kind Behalve Disney houdt Jade ook enorm van videospelletjes. Mocht haar tweede kind een jongen worden, dan overweegt ze om hem Sonic te noemen, zoals het gelijknamige Hedgehog-personage. Lees ook : Mama annuleert babyborrel na kritiek op unieke naam Het bericht Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby ZO noemt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Vrouw met twee baarmoeders en vagina's bevalt van kerngezonde baby (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gynaecologen raadden de Britse Eleanor Rowe (36) met grote stelligheid af om ooit zwanger te worden vanwege haar unieke anatomie, maar de vrouw...
  [naar artikel]
 8. 'Mijn baby bleef krijsen in mijn hoofd' (10/04/2019 - De Morgen)
  Een vrouw verdrinkt haar baby omdat ze het onophoudelijke gekrijs niet meer aankan. Weinig moeders die durven toe te geven dat zo'n allesoverheersende onmacht herkenbaar is. Bea (35) praat nu wel, al was het maar om het taboe te doorbreken. 'Ik zag die baby niet als mijn zoon, maar als een parasiet.'
  [naar artikel]
 9. Moeder geeft baby raarste naam ooit (09/07/2018 - Metro)
  Tegenwoordig kunnen ouders nogal creatief zijn met de naam van hun pasgeborene. Maar deze baby heeft een wel héél speciale naam. Mama Annalise D meldde op het forum Netmums dat het dochtertje van een vriendin een wel heel unieke naam heeft. Het meisje heet ‘Abcde’, een naam waar Annalise D. nog nooit eerder van had gehoord. Je spreekt de naam op zijn Engels uit volgens de Britse krant The Sun, en dat klinkt dan ongeveer als ‘ejbie-sie-die’. De reacties van de moeders op het internetforum zijn geshockeerd, gaande van “Het zou illegaal moeten zijn om kinderen met zo’n naam op te zadelen. Verschrikkelijk.” tot “OMG dat is hilarisch! “. Spaanse naam Eén mama op het forum heeft wat opzoekingswerk gedaan, en daaruit blijkt dat er nog baby’tjes dezelfde naam dragen. In 2014 droegen volgens Vocativ 328 baby’s de naam ‘Abcde’. Blijkbaar zou het een naam zijn die in Spaanse en Latinofamilies vaker voorkomt, vooral dan in de Amerikaanse staat New Mexico volgens The Sun.       Lees ook : Deze muziek horen ongeboren baby’s het liefst Het bericht Moeder geeft baby raarste naam ooit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Frans gerecht moet beslissen of baby ‘Jihad’ mag worden genoemd (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Frankrijk is er een debat ontstaan over de naam van een pasgeboren baby. De ouders van het kindje wilden de jongen ‘Jihad’ noemen. Maar hoe gepast is het om die naam, in tijden van islamterreur in Europa, aan een kind te geven?
  [naar artikel]
 11. Frans gerecht moet beslissen of baby ‘Jihad’ mag worden genoemd (24/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Frankrijk is er een debat ontstaan over de naam van een pasgeboren baby. De ouders van het kindje wilden de jongen ‘Jihad’ noemen. Maar hoe gepast is het om die naam, in tijden van islamterreur in Europa, aan een kind te geven?
  [naar artikel]
 12. Vrouw redt baby uit snikhete wagen op parkeerterrein winkelcentrum: ”Maar bewaking hielp me niet” (30/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Kinderen achterlaten in snikhete wagens, is onverantwoord en levensgevaarlijk. Daarvoor waarschuwt de politie continu. Terecht, zo blijkt, want alweer heeft een vrouw haar baby van twee maanden oud achtergelaten in haar bloedhete auto, zodat ze zelf kon gaan winkelen in de Britse stad Barnes Hill. Een voorbijgangster vertelde aan de Britse media hoe ze het jongetje redde, al werkten de beveiligingsagenten van het winkelcentrum allesbehalve mee.
  [naar artikel]
 13. Primeur: transvrouw is in staat haar baby borstvoeding te geven (15/02/2018 - VRT NWS)
  Een 30-jarige Amerikaanse transgender vrouw staat officieel te boek als de eerste die haar baby borstvoeding heeft gegeven. Een experimentele behandeling van 3,5 maanden met hormonen, een middel tegen misselijkheid en stimulatie van de borsten, stelde de vrouw in staat om gemiddeld zo'n 230 gram melk per dag te produceren.
  [naar artikel]
 14. Oostenrijkse vindt pasgeboren baby voor haar deur (29/12/2019 - Metro)
  In het Oostenrijkse Lichtenberg heeft een vrouw een pasgeboren baby voor haar deur gevonden. Van de ouders ontbreekt voorlopig elk spoor. De baby was licht onderkoeld, maar stelt het volgens de politie goed. De vrouw vond het pasgeboren baby’tje rond 1 uur ’s nachts voor haar deur. Volgens informatie van de politie was de baby nog maar een uur voordien geboren. De baby werd met lichte onderkoeling overgebracht naar het ziekenhuis van Linz. De politie probeert de moeder van het kind op te sporen. bron: Belga Het bericht Oostenrijkse vindt pasgeboren baby voor haar deur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Is dit de nieuwe naam van de royal baby? (27/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er circuleert opnieuw een hint over de naam van de nieuwe royal baby en dit keer zou het er wel eens op kunnen zijn. De hertog en de hertogin van Cambridge zullen hun pasgeboren zoontje de naam Albert geven. Dat wordt gespeculeerd aan de hand van de website van het koningshuis.
  [naar artikel]
 16. Vrouw waarschuwt andere mama's nadat haar baby stierf door borstvoeding (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Toen baby Landon werd geboren, waren zijn ouders Jillian en Jarrod Johnson door het dolle heen. Maar hun geluk zou van korte duur zijn. Hun
  [naar artikel]
 17. Burgerlijke stand weigert naam van Antwerpse vrouw (37) officieel te maken: “Ruzie heten mag wel...” (16/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het is de naam die op haar geboortekaartje staat, de naam die ze als klein meisje leerde schrijven en de naam waaronder iedereen haar kent, maar de burgerlijke stand in Antwerpen weigert om de naam Ruud officieel te maken. “Blijkbaar kan Ruzie wel als vrouwennaam, maar Ruud niet. Dat doet zeer”, zegt Ruud Lelieur (37).
  [naar artikel]
 18. Vrouw verandert naam omdat schrijfwijze te moeilijk is: “Egoïstisch van ouders” (27/05/2020 - Metro)
  Een vrouw heeft haar naam laten veranderen in een ‘normalere’ variant omdat ze mensen altijd moest uitleggen hoe de naam geschreven moest worden. Haar ouders waren echter niet blij met die wijziging. De ouders van de vrouw gaven haar de naam ‘Qur’stylle’, (‘crystal’ uitgesproken). Als jong meisje vond ze het lastig dat ze haar naam altijd moest spellen voor andere mensen, en toen ze dat deed, werd ze vaak vreemd aangekeken. Daarom zei ze tegen haar vrienden op den duur dat ze gewoon ‘Chrystal’ heette. Toen haar ouders ontdekten dat ze tegen haar vrienden over de spelling ‘loog’, werd ze vreemd genoeg gestraft. Dreigement Nu ze volwassen is geworden, heeft ze besloten om haar naam te veranderen naar Chrystal, de meer gangbare versie. Toen haar ouders dat te weten kwamen, vonden ze dat Chrystal hen bedrogen had en dreigden ze ermee om haar uit de familie te zetten. Volwassen beslissing De vrouw kaartte de kwestie aan op Reddit. Ze vroeg op het forum of het fout was om haar naam te veranderen. “Je ouders waren egoïstisch om je dat aan te doen. Er is voor ouders geen enkele reden om hun kinderen een vreemde naam te geven. Ze weten immers goed genoeg dat mensen wreed kunnen zijn” en “Je bent nu volwassen, dus je mag ontevreden zijn met je naam en hem veranderen. Je ouders mogen dat niet leuk vinden, maar ze mogen je niet bedreigen omwille van een volwassen beslissing”, klinkt het onder meer in de reacties. Lees ook: Vrouw teleurgesteld omdat ouders haar DEZE unieke naam gaven: “Niemand neemt me serieus” Het bericht Vrouw verandert naam omdat schrijfwijze te moeilijk is: “Egoïstisch van ouders” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Burgerlijke stand weigert naam Antwerpse vrouw (37) officieel te maken: “Waarom mag ik niet Ruud heten?” (16/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is de naam die op haar geboortekaartje staat, de naam die ze als klein meisje leerde schrijven en de naam waaronder iedereen haar kent, maar de burgerlijke stand in Antwerpen weigert om de naam Ruud officieel te maken. “Blijkbaar kan Ruzie wel als vrouwennaam, maar Ruud niet. Dat doet zeer”, zegt Ruud Lelieur (37).
  [naar artikel]
 20. Afscheid van Christina (79), de vrouw die iedereen 'zoetje' noemde en de hele ziekenhuisafdeling op aardbeien en champagne trakteerde (08/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een halve eeuw lang was Christina Van Kerckhove (78) het gezicht van de gekende fruitwinkel Fruitco in de Kammerstraat. De vrouw die iedereen aansprak met ‘zoetje’ en haar voldoening haalde uit geven aan anderen. Ze overwon nog het coronavirus, maar haar strijd was gestreden. Ze overleed eind mei.
  [naar artikel]
 21. Vrouw die zwanger werd van man in hotel mag naam van haar bedpartner niet weten (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Negen maanden na haar verblijf in een hotel, beviel een vrouw uit het Duitse Halle van een baby. Van de mogelijke vader kende ze enkel de
  [naar artikel]
 22. 3 jaar cel met uitstel voor vrouw die baby te vondeling legde in fruitplantage (03/12/2018 - VRT NWS)
  Een vrouw van 34 uit Genk krijgt drie jaar cel met uitstel, omdat ze haar baby te vondeling gelegd had. Drie jaar geleden beviel de vrouw in haar auto, waarna ze het meisje achterliet in een fruitplantage bij Sint-Truiden. Een buschauffeur van De Lijn ontdekte de huilende baby de volgende ochtend. De vrouw moet nu begeleiding blijven volgen voor haar psychologische en financiële problemen.
  [naar artikel]
 23. Vrouw krijgt baby met baarmoeder van eigen moeder (07/10/2016 - De Redactie)
  De vrouw van 30 uit Zweden werd geboren zonder baarmoeder maar kreeg de baarmoeder van haar moeder ingeplant. Haar baby is intussen twee jaar, maar het nieuws raakte nu pas bekend.
  [naar artikel]
 24. Albert Heijn ziet muziek in klacht van klant: “Oh baby, baby” (06/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een Nederlandse vrouw heeft maandag haar beklag gedaan over de eetrijpe avocado’s van Albert Heijn. Ze was duidelijk niet tevreden over haar aankoop en luchtte haar hart op de Facebookpagina van de supermarkt. De vrouw kreeg meteen reactie op haar bericht, maar het was misschien niet wat ze verwacht had.
  [naar artikel]
 25. Albert Heijn ziet muziek in klacht van klant: “Oh baby, baby” (06/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Nederlandse vrouw heeft maandag haar beklag gedaan over de eetrijpe avocado’s van Albert Heijn. Ze was duidelijk niet tevreden over haar aankoop en luchtte haar hart op de Facebookpagina van de supermarkt. De vrouw kreeg meteen reactie op haar bericht, maar het was misschien niet wat ze verwacht had.
  [naar artikel]
 26. Vrouw steelt kinderwagen, maar vergeet haar eigen baby (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie vrouwen en twee kinderen stapten vorige week een winkel met babyspulletjes in New Jersey binnen, maar hadden niet de intentie om daar veel geld uit te geven. Een van de dames was enkele minuten in de weer om een kinderwagen in te klappen, maar zodra dat was gelukt, stapte ze de deur uit zonder te betalen. Ze vergat echter één belangrijk detail in de winkel: haar baby. Het duurde maar liefst zes minuten voor ze terugkeerde om het kind op te pikken.
  [naar artikel]
 27. Hallucinant: moeder vergeet buggy met baby op kruispunt terwijl ze ruzie maakt met automobilist (30/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een ruzie tussen een moeder met een buggy en een baby loopt volledig uit de hand in het midden van een kruispunt in het Canadese Toronto. Terwijl de moeder met haar baby oversteekt wordt ze bijna aangereden door een bestuurder die een stopbord negeert. De vrouw is furieus en wilt haar telefoon nemen. Op dat moment probeert de automobilist ervandoor te gaan maar de vrouw springt op de motorkap en wordt enkele meters meegesleurd. Maar wat lijkt ze vergeten te zijn? Haar baby in een buggy die op een super druk kruispunt staat.
  [naar artikel]
 28. BIZAR. Nederlander wil zoon ‘unieke’ naam geven, maar daarvoor moet vrouw in België bevallen (16/01/2020 - Metro)
  Een Nederlander is samen met zijn vrouw holder de bolder de grens over gereden zodat zijn vrouw hier in België kon bevallen. De reden? De man wou zijn zoon Brian Feyenoord noemen, maar dat mag niet in Nederland. In het Nederlandse Q-music-programma ‘Mattie & Marieke’ legde vader Mikey Wilson het bevallingsverhaal in geuren en kleuren uit. “Mijn zoon heet Brian Feyenoord. Die naam mag je in Nederland niet geven, dus mijn ex moest destijds als de sodemieter naar België toe om daar te bevallen.” “Dat gaat mij niet gebeuren” De vervolgvraag stelt hij zichzelf al: “Dan vraag je jezelf natuurlijk af: ‘Waarom geef je een kind de naam Feyenoord?’ Ja, luister. In die tijd dat mijn oudste zoon geboren werd, speelde Leonardo bij Feyenoord. En heel veel gasten die ik ken, gaven hun zoons de naam Leonardo. En wat gebeurt er nou? Die knoepert gaat in no time spelen bij 020. Ja, dan heet je zoon Leonardo. Snap je? Ik denk: ‘Ja, dat gaat mij niet gebeuren’.   Dit bericht bekijken op Instagram   Geen woorden maar daden nam hij wel heel letterlijk.. Een bericht gedeeld door Mattie & Marieke (@mattiemarieke) op 14 Jan 2020 om 6:37 (PST) Maar daar bleef het niet bij. Tijdens het telefoongesprek komen Mattie en Marieke te weten dat zijn andere zoon ook al eens het internet heeft veroverd met deze foto: Ondertussen is deze driftige uk al wat ouder: Kent u dat ene jochie nog? Nou die is wat ouder en tja. pic.twitter.com/RKiqIsizij — Jonne Gustæf (@Gustaef) August 4, 2014 Lees ook : Model ontdekt dat ze zwanger is… tijdens de bevalling Het bericht BIZAR. Nederlander wil zoon ‘unieke’ naam geven, maar daarvoor moet vrouw in België bevallen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Vrouw toont baby van vriendin aan moeder, maar haar reactie is TE eerlijk (video) (05/08/2020 - Metro)
  Een Amerikaanse vrouw heeft haar moeder goed liggen gehad door haar een zogezegde foto van de pasgeboren baby van een vriendin te tonen. En dat terwijl de vriendin meekeek naar haar reactie… Hannah Karris uit New York toonde onlangs een foto van de baby van haar vriendin aan haar moeder. “Mama, kijk, de baby van mijn vriendin”, zien we op de beelden. De moeder reageert met afschuw, tot Hannah duidelijk maakt dat haar vriendin live meekijkt via FaceTime. De moeder schaamt zich dood terwijl de vader de gênante situatie probeert recht te zetten. “Ze ziet er prachtig uit”, reageert hij. Prank Pijnlijke situatie, want niemand wil dat anderen hun baby lelijk vinden. Maar gelukkig ging het dus om een prank, wat het niet minder grappig maakt. @hannahkarrisshe trIED TO RUN AND HIDE LMAOOOO ##fyp ##foryoupage ##facetimeprank? original sound – hannahkarris Lees ook: Pasgeboren baby test positief op coronavirus: “Geen idee hoe dit is kunnen gebeuren” Het bericht Vrouw toont baby van vriendin aan moeder, maar haar reactie is TE eerlijk (video) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Vrouw was verdrietig na bevalling, maar dan deed haar baby iets dat haar deed stralen (29/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse Ashley Rockhill is onlangs bevallen van haar derde kindje, zoontje Ace. Ze wilde hem borstvoeding geven, maar dat lukte niet. Twee dagen erna dronk het jongetje wel aan de borst en dat bijzondere moment is vastgelegd op een emotioneel kiekje.
  [naar artikel]
 31. Kylie Jenner wil nog een dochtertje (08/10/2018 - Metro)
  Kylie Jenner is nog maar net bevallen van haar dochtertje Stormi, maar ze denkt al voorzichtig na over een gezinsuitbreiding. De 21-jarige Kylie zou namelijk graag een zusje willen voor haar zeven maanden oude dochter. Tijdens een Q&A-sessie op Snapchat liet Kylie weten dat ze nog wel een tweede kindje wil. “Ben ik van plan nog een baby te krijgen? Dat wil ik wel, maar de vraag is wanneer. Maar ik wil zeker nog een meisje en ik wil haar een hele vrouwelijke naam geven. Ik heb alleen nog geen naam gevonden die ik écht leuk vind.” Lees ook : Kylie Jenner is nieuwe ambassadrice van Adidas Het bericht Kylie Jenner wil nog een dochtertje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Hoe zal de baby van Kai-Mook heten? Volg het live (08/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Baby T, de dochter van Kai-Mook, krijgt vandaag haar echte naam. Dierenpark Planckendael maakte de naam donderdagmorgen bekend tijdens een bijzondere Indiase ceremonie.
  [naar artikel]
 33. Koppel geeft pasgeboren tweeling wel heel toepasselijke namen (06/04/2020 - Metro)
  Een Indiaas koppel heeft hun tweeling Covid en Corona genoemd. De baby’s werden geboren tijdens de lockdown als gevolg van het coronavirus. Preeti Verma beviel op 27 maart in Chhattisgarh van een tweeling, een jongetje en een meisje. Zij en haar vriend kozen ervoor om hen Covid (jongetje) en Corona (meisje) te noemen. De 27-jarige moeder kreeg tijdens de bevalling met heel wat complicaties te maken, maar de tweeling werd uiteindelijk kerngezond geboren. “Omdat het een lastige bevalling was, wilden we deze dag memorabel maken. Al kan het zijn dat we ons later bedenken en hen toch nog een andere naam zullen geven”, vertelde ze aan Press Trust of India. Hygiëne en goede gewoonten In India vielen tot nu toe 118 doden door het coronavirus. In het totaal werden 4.314 mensen besmet door het virus. “Het is een levensbedreigend virus, maar de pandemie heeft ervoor gezorgd dat iedereen weer meer focust op hygiëne en goede gewoonten”, besluit de vrouw, die het ziekenhuis samen met haar twee spruiten intussen mocht verlaten. Lees ook: Moeder keihard aangepakt omdat ze haar baby DEZE naam geeft Het bericht Koppel geeft pasgeboren tweeling wel heel toepasselijke namen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Chinese baby’s brengen fortuin op (09/09/2016 - Express)
  Haar idee om het online platform Specialname.cn op te zetten, levert de Britse tiener Beau Jessup een omzet van 16.000 pond per maand op. Dat heeft Charles Clark, redacteur bij het magazine Business Insider, gemeld. De website van de zestienjarige Jessup, afkomstig uit Gloucestershire in Engeland, moet Chinese ouders helpen voor hun baby’s een Engelstalige naam te vinden. Jessup kreeg het idee voor haar onderneming tijdens een familiereis naar China, waar ze moest vaststellen dat haar herhaaldelijk gevraagd werd voor kleine kinderen Engelstalige namen te suggereren. De tiener wil de inkomsten van de website gebruiken om haar eigen universitaire studies te financieren. Carrière Chinese ouders geven hun baby’s vaak ook een Engelstalige naam, in de hoop dat hun kinderen later in Groot-Brittannië werk zouden kunnen vinden. “Een culturele kloof zorgt er echter voor dat er daarbij vaak ongeschikte namen – zoals Gandalf of Rolex – worden gekozen,” aldus Charles Clark. “Beau Jessup getuigt bij haar reis naar China steeds gevraagd te zijn namen op te geven voor de baby’s van de vrienden van haar vader. Volgens de Chinezen is een Engelstalige naam cruciaal, aangezien een Chinese naam volgens hen in de communicatie met onder meer een Britse universiteit niet kan worden gebruikt.” Door de beperkte online toegang kunnen veel Chinese gezinnen geen beroep doen op gespecialiseerde websites met lijsten en suggesties voor namen. “Daardoor worden vaak woorden gebruikt die men onder meer in films of in andere media werden opgepikt,” aldus nog Charles Clark. “Beau Jessup zegt snel een unieke kans gezien te hebben om Chinese ouders te helpen. De website van de Britse tiener heeft inmiddels al meer dan 220.000 namen gesuggereerd. Voor elke naamgeving rekent Jessup een vergoeding van 60 pence aan.” De naam wordt gekozen volgens de karaktereigenschappen van het kind. De ouders krijgen ook een certificaat waarin de naam wordt bevestigd. (mah) The post Chinese baby’s brengen fortuin op appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 35. ‘Horecazaak zette mij op straat omdat ik borstvoeding wilde geven’ (16/02/2020 - De Morgen)
  Een jonge vrouw meldt dat een Aalsterse horecazaak haar weggestuurd heeft toen ze haar drie maanden oude baby borstvoeding wilde geven. Op sociale media regent het verontwaardigde reacties.
  [naar artikel]
 36. "Raak me niet aan": moeder gaat plots topless om haar baby borstvoeding te geven op Sint-Pietersplein (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Commotie op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad vorige zondag: een vrouw begon er tussen de horden toeristen plots haar baby borstvoeding te...
  [naar artikel]
 37. Hoogzwangere bestuurster raakt onwel en botst tegen paal: vrouw en baby komen om (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een zwangere vrouw en haar ongeboren baby zijn gisteren om het leven gekomen in Gembloux, in de provincie Namen. De vrouw werd onwel en botste...
  [naar artikel]
 38. 62 en een baby: bijna de oudste moeder ter wereld (03/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In Australië is een vrouw van 62 jaar bevallen van een gezonde baby. Ze is daarmee de oudste Australische vrouw die een kind op de wereld zet, maar haar dokters krijgen ook veel kritiek.
  [naar artikel]
 39. Vrouw vindt beste vriend in bed bij haar baby (05/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een jonge moeder heeft zich haar goede daad erg beklaagd. Toen haar beste vriend vroeg of hij mocht blijven slapen, liet ze dat zonder nadenken toe. Maar ’s nachts werd ze wakker en betrapte de man in bed met haar dochter van amper 21 maanden oud. De baby had haar luier rond haar enkels en de broek van de man stond open.
  [naar artikel]
 40. Vrouw vindt beste vriend in bed bij haar baby (05/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een jonge moeder heeft zich haar goede daad erg beklaagd. Toen haar beste vriend vroeg of hij mocht blijven slapen, liet ze dat zonder nadenken toe. Maar ’s nachts werd ze wakker en betrapte de man in bed met haar dochter van amper 21 maanden oud. De baby had haar luier rond haar enkels en de broek van de man stond open.
  [naar artikel]
 41. Poolse vrouw die baby te vondeling legde moet voor rechter verschijnen (12/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft een Poolse vrouw uit Antwerpen naar de correctionele rechtbank verwezen omdat ze haar baby te vondeling had gelegd. Dat werd vernomen bij het hof van beroep. De raadkamer had haar een opschorting gegeven, maar het parket was tegen die beslissing in beroep gegaan.
  [naar artikel]
 42. Amy Schumer verandert naam van haar zoontje: "Want die verwees te veel naar geslachtsdelen" (15/04/2020 - VRT NWS)
  Het was heuglijk nieuws, begin mei 2019, voor stand-upcomedian en actrice Amy Schumer en haar echtgenoot Chris Fisher: de geboorte van hun eerste kind. "A royal baby is born", zo omschreef Schumer, onder meer bekend van het bioscoopsucces "Trainwreck", de verwelkoming van haar zoontje op haar Instagramaccount. Enkele dagen later maakte ze ook de naam van haar baby publiekelijk: Gene Attell. Waarbij Attell verwees naar een van Schumers beste vrienden, collega-komiek Dave Attell. Maar al snel werd duidelijk dat die keuze niet echt kindvriendelijk was en daarom besliste Shumer de naam van haar kind alsnog te veranderen.
  [naar artikel]
 43. “U mag geen borstvoeding geven in het openbaar!” (17/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een Franse vrouw was met haar vriend in een politiekantoor om een aantal administratieve zaken te regelen. Toen de baby honger kreeg, mocht de moeder geen borstvoeding geven in het kantoor.
  [naar artikel]
 44. “U mag geen borstvoeding geven in het openbaar!” (17/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Franse vrouw was met haar vriend in een politiekantoor om een aantal administratieve zaken te regelen. Toen de baby honger kreeg, mocht de moeder geen borstvoeding geven in het kantoor.
  [naar artikel]
 45. 62 en een baby: bijna de oudste moeder ter wereld (03/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Australië is een vrouw van 62 jaar bevallen van een gezonde baby. Ze is daarmee de oudste Australische vrouw ter wereld die een kind op de wereld zet, maar haar dokters krijgen ook veel kritiek.
  [naar artikel]
 46. Vrouw en baby dood aangetroffen in Frankrijk (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrouw en haar enkele maanden oude baby zijn dood aangetroffen in een appartement in het Franse Romilly-sur-Seine (Aube). De vrouw was uit het...
  [naar artikel]
 47. Jonge moeder verdacht van doden eigen baby (12/03/2018 - De Standaard)
  Een 23-jarige vrouw uit het Limburgse Dilsen-Stokkem moet vrijdag voor de Tongerse raadkamer verschijnen. Ze werd afgelopen weekend opgepakt op verdenking van doodslag op haar eigen baby. De vrouw zou in het ouderlijk huis bevallen zijn, waarna ze de baby om het leven zou gebracht hebben.
  [naar artikel]
 48. Jonge moeder verdacht van doden eigen baby (12/03/2018 - De Standaard)
  Een 23-jarige vrouw uit het Limburgse Dilsen-Stokkem moet vrijdag voor de Tongerse raadkamer verschijnen. Ze werd afgelopen weekend opgepakt op verdenking van doodslag op haar eigen baby. De vrouw zou in het ouderlijk huis bevallen zijn, waarna ze de baby om het leven zou gebracht hebben.
  [naar artikel]
 49. Hartverwarmend: in dit ziekenhuis haken verpleegsters unieke kersttruien voor alle pasgeboren baby'tjes (18/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Magee-Womens Hospital in Pittsburgh (VS) krijgen pasgeboren baby’s een unieke kersttrui. De verpleegsters van het ziekenhuis hebben ze...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.