Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
07:47 uur

Eerste proefvlucht met coronasneltest bij Brussels Airlines

Express

20/11/2020 - 18:53

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voerde vrijdag een eerste vlucht uit waarbij passagiers een Covid-19-sneltest moeten laten afnemen. Dat bevestigt de maatschappij... The post Eerste proefvlucht met coronasneltest bij Brussels Airlines appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kwart minder vluchten Brussels Airlines omdat niemand nog het vliegtuig op wil (05/03/2020 - Express)
  Na een eerdere beperking van de vluchten heeft Brussels Airlines het aanbod opnieuw verlaagd. Tussen 8 en 28 maart zal Brussels Airlines het aanbod aan vluchten opnieuw met 23 procent verlagen. Rechtstreekse aanleiding is het coronavirus covid-19, waardoor minder mensen willen vliegen. Dat meldt Brussels Airlines in een persbericht. In eerste instantie verlaagde Brussels Airlines […] The post Kwart minder vluchten Brussels Airlines omdat niemand nog het vliegtuig op wil appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Liveblog: Pilotenstaking bij Brussels Airlines "maar kwart van de vluchten vertrekt toch" (14/05/2018 - VRT NWS)
  Vandaag leggen de piloten bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines het werk neer. Het is nog maar de tweede keer in de geschiedenis van Brussels Airlines dat er gestaakt wordt. Vandaag is de eerste van twee stakingsdagen: ook woensdag zullen er veel vliegtuigen van Brussels Airlines aan de grond blijven staan. Volg de stakingsdag hier op de voet.
  [naar artikel]
 3. Brussels Airlines wordt onderdeel van lagekostenmaatschappij (15/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het personeel en de vakbondsafgevaardigden van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zijn donderdagochtend op de hoogte gebracht van de plannen van het Duitse Lufthansa om Brussels Airlines over te nemen. Op het eerste gezicht zal er op korte termijn weinig veranderen en gaan alle geplande investeringen gewoon door.
  [naar artikel]
 4. Brussels Airlines zet door met Congolees 'spookproject' (13/04/2019 - De Morgen)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is niet van zins de plannen voor Korongo Airlines, de nieuwe Congolese maatschappij, op te bergen. Het project krijgt maar geen vergunning van de Congolese overheid, terwijl Brussels Airlines er al fors in investeerde. De Belgische vakbonden eisen dat een revisor de facturen inkijkt, omdat ze vrezen dat het 'spookproject' Brussels Airlines nodeloos op kosten jaagt.
  [naar artikel]
 5. Brussels Airlines sluit historisch hoofdstuk af (28/10/2017 - VRT NWS)
  Zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober. Twee dagen die in de geschiedenisboeken van de Belgische luchtvaart terechtkomen. Brussels Airlines voert haar laatste vluchten uit met een Avro. Een bijzonder vliegtuig dat er vanaf de eerste seconde van de maatschappij bij was. Een stukje Sabena dat Brussels Airlines nu definitief loslaat.
  [naar artikel]
 6. Thomas Cook stuurt meerderheid klanten op reis met Brussels Airlines (20/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airlines zal vanaf eind oktober ongeveer 80 procent van de vliegtuigreizigers van reisorganisator Thomas Cook België vervoeren. Dat komt omdat Brussels Airlines de meeste activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) overneemt. “De grootste uitbreiding in de geschiedenis van Brussels Airlines”, zei Bernard Gustin, de topman van de luchtvaartmaatschappij, woensdag tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 7. Brussels Airlines-CEO: 'Het merk Brussels Airlines staat niet meer ter discussie' (24/06/2019 - De Tijd)
  17:32 CEO Christina Foerster verdedigt het nieuwe soloscenario voor Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 8. Brussels Airlines wordt deel van lagekostenmaatschappij (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Lufthansa bevestigt de overname van de resterende 55 procent van Brussels Airlines voor 2,6 miljoen euro. Brussels Airlines zal "onderdeel
  [naar artikel]
 9. Brussels Airlines duikt diep in het rood (06/08/2020 - Express)
  Brussels Airlines heeft in de eerste jaarhelft 182 miljoen euro bedrijfsverlies geïncasseerd. ‘Het coronavirus, dat de luchtvaart wereldwijd binnen enkele... The post Brussels Airlines duikt diep in het rood appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Brussels Airlines zet vluchten vier weken stop (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines bouwt de komende dagen haar vluchtaanbod helemaal af. Dat heeft Brussels Airlines dinsdag officieel...
  [naar artikel]
 11. Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen (25/05/2018 - Metro)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vanochtend twaalf vluchten vanuit Brussel moeten annuleren door technische problemen aan twee eigen vliegtuigen en aan toestellen van partner CityJet, die voor Brussels Airlines vluchten uitvoert. Dat is vernomen van Brussels Airlines-woordvoerster Kim Daenen. Brussels Airlines zoekt oplossingen voor de getroffen passagiers. bron: Belga Het bericht Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Brussels Airlines wordt dan toch geen lowcostmaatschappij (24/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat de Lufthansa-groep haar dochter Brussels Airlines zowel zalft als slaat. Aan de ene kant krijgt Brussels Airlines een eigen plek...
  [naar artikel]
 13. Facebook-drone op zonne-energie maakt proefvlucht (23/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De drone van Facebook die ontworpen is om internet naar afgelegen plaatsen te brengen, heeft zijn eerste proefvlucht met succes afgelegd. Dat
  [naar artikel]
 14. Brussels Airlines ontvangt eerste A320 in Eurowings-kleuren (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op Brussels Airport is deze namiddag een nieuwe Airbus A320 in de vloot van Brussels Airlines geland. Op zich niet zo bijzonder, behalve dan dat...
  [naar artikel]
 15. ‘September catastrofe voor Brussels Airlines’ (05/09/2020 - De Morgen)
  Na een redelijk goede zomer moet Brussels Airlines zijn capaciteit opnieuw terugschroeven door het groeiend aantal rode coronazones. Dat zegt Dieter Vranckx, CEO van Brussels Airlines, in L’Echo en De Tijd.
  [naar artikel]
 16. Op de eerste vlucht van Brussels Airlines: 'Dit is het nieuwe vliegen' (15/06/2020 - De Tijd)
  18:00 Veel desinfecterende doekjes, één balorige passagier en geen drank. De Tijd stapte aan boord van het eerste vliegtuig dat Brussels Airlines na drie maanden coronapauze de lucht instuurde. 'Het is toch...
  [naar artikel]
 17. “September wordt catastrofe voor Brussels Airlines” (05/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na een redelijk goede zomer moet Brussels Airlines zijn capaciteit opnieuw terugschroeven door het groeiend aantal rode coronazones. Dat zegt Dieter Vranckx, CEO van Brussels Airlines, in L’Echo en De Tijd.
  [naar artikel]
 18. Van Sabena over Brussels Airlines naar Lufthansa: historiek (14/12/2016 - De Redactie)
  De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wordt helemaal overgenomen door Lufthansa. We geven u een overzicht van de geschiedenis van Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 19. Ruzie tussen piloten Brussels Airlines en Thomas Cook (26/01/2018 - VRT NWS)
  Er is nog steeds geen akkoord over het statuut dat piloten moeten krijgen die voor Thomas Cook Airlines Belgium werkten, maar nu zijn overgeheveld naar Brussels Airlines. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Sinds november voert Brussels Airlines alle vakantievluchten uit voor touroperator Thomas Cook. 40 piloten en 120 cabinemedewerkers kwamen zo bij Brussels Airlines terecht.
  [naar artikel]
 20. Bijna 30 uur vertraging voor vlucht Brussels Airlines uit Djerba (21/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zowat 180 passagiers van Brussels Airlines hebben door een technisch probleem met hun vliegtuig een extra nacht moeten doorbrengen op het Tunesische eiland Djerba. Ze zullen normaal zaterdag rond 16.40 uur landen op Brussels Airport, in plaats van vrijdag om 12.50 uur. Dat werd vernomen bij Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 21. Groen licht voor steunpakket van 460 miljoen euro voor Brussels Airlines (24/07/2020 - VRT NWS)
  Het steunpakket van 460 miljoen euro voor Brussels Airlines dat werd afgesproken met de federale regering, is goedgekeurd door zowel Brussels Airlines als moedermaatschappij Lufthansa. Dat heeft een woordvoerster van Brussels Airlines bevestigd.
  [naar artikel]
 22. Zware sanering bij Lufthansa, ook Brussels Airlines getroffen (07/04/2020 - Express)
  De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa kondigt een ‘eerste saneringspakket’ aan in een reactie op de coronacrisis. Van dochterbedrijf Brussels Airlines worden... The post Zware sanering bij Lufthansa, ook Brussels Airlines getroffen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Ook spanningen met Congo raken Brussels Airlines (05/02/2018 - De Tijd)
  14:46 Brussels Airlines moet het aantal vluchten op de Congolese hoofdstad Kinshasa terugschroeven van zeven naar vier per week. Dat hebben de Congolese autoriteiten beslist, zo werd bij Brussels Airlines v...
  [naar artikel]
 24. Brussels Airlines boekt verlies van 233 miljoen euro in eerste jaarhelft (05/11/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een verlies geleden van 233 miljoen euro ‘als... The post Brussels Airlines boekt verlies van 233 miljoen euro in eerste jaarhelft appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Brussels Airlines stelt uitbreiding aanbod opnieuw uit (15/07/2020 - De Tijd)
  12:41 Door de verslechterde financiële situatie annuleert Brussels Airlines de extra vluchten die de luchtvaartmaatschappij in de eerste week van augustus had gepland.
  [naar artikel]
 26. Brussels Airlines mag hopen op meer Duits geld (28/09/2016 - Knack)
  Lufthansa neemt Brussels Airlines volledig over. Nochtans maakt de Duitse luchtvaartmaatschappij tot nu enkel verlies met de Belgische carrier. Maar Lufthansa heeft wellicht mooie plannen voor Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 27. Brussels Airlines mag geen aanwervingen doen (03/01/2020 - Express)
  De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa kondigt bij dochterbedrijf Brussels Airlines een aanwervingsstop af. ‘Door interne herstructurering en kostenbesparingsmaatregelen geldt er bij Brussels Airlines, Eurowings en Lufthansa Cargo momenteel een aanwervingsstop, met enkele uitzonderingen’, zo staat vrijdag in een persbericht van de Lufthansa-groep. Bij Brussels Airlines heeft die ‘hiring freeze’ te maken met het herstructureringsplan ‘Reboot’, dat […] The post Brussels Airlines mag geen aanwervingen doen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Brussels Airlines moet overheidssteun terugbetalen (24/03/2017 - De Tijd)
  16:58 De federale regering vraagt de 19 miljoen euro staatssteun terug die het in 2014 aan de luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines, TUI fly en Thomas Cook Airlines gaf.
  [naar artikel]
 29. Onvoorspelbare reisvooruitzichten vertroebelen toekomst Brussels Airlines (06/08/2020 - De Tijd)
  20:47 Het coronavirus, dat de luchtvaart wereldwijd in enkele weken tot stilstand bracht, heeft een dramatische impact op de financiële resultaten van Brussels Airlines in het eerste halfjaar van 2020. Ook ...
  [naar artikel]
 30. Brussels Airlines verkleint aanbod naar Italië nog meer (03/03/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines schrapt nog meer vluchten van en naar Italië door het coronavirus covid-19. Dat meldt het bedrijf dinsdag. De inkrimping van het aanbod wordt verlengd en uitgebreid. Brussels Airlines blijft wel al haar bestemmingen in Italië bedienen. Vorige week besliste Brussels Airlines al om, gezien de snel teruglopende vraag naar vluchten binnen Europa, […] The post Brussels Airlines verkleint aanbod naar Italië nog meer appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Lufthansa zet Brussels Airlines op dieet (07/11/2019 - De Morgen)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines moet tegen 2022 een kostenbesparing realiseren van meer dan 160 miljoen euro op jaarbasis. Het doel is tot een plan te komen dat door de vakbonden wordt ondersteund, zegt de directie. ‘Ik ben niet pessimistisch voor Brussels Airlines’, reageert luchtvaarteconoom Eddy Van de Voorde.
  [naar artikel]
 32. Verzoeningsvergadering bij Brussels Airlines mislukt (07/05/2018 - VRT NWS)
  De verzoeningsvergadering voor het conflict bij Brussels Airlines heeft niets opgeleverd. De bonden bij Brussels Airlines hebben een stakingsaanzegging ingediend, die loopt tot nu vrijdag. Het sociaal conflict duurt er nu al maanden
  [naar artikel]
 33. Brussels Airlines wordt onderdeel van lagekostenmaatschappij van Lufthansa (15/12/2016 - De Redactie)
  Brussels Airlines zal zijn naam nog behouden gedurende 2 jaar. Het merk Brussels Airlines wordt na verloop van tijd aangevuld met "lid van de Eurowings Groep".
  [naar artikel]
 34. Verstrengde mondmaskerregels op Brussels Airlines (26/08/2020 - Express)
  Brussels Airlines zal de regels rond mondmaskerdracht aan boord verstrengen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij in een persbericht. Wie geen mondmasker... The post Verstrengde mondmaskerregels op Brussels Airlines appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Akkoord over reddingsplan Brussels Airlines: 290 miljoen staatssteun in ruil voor toekomstgaranties (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na maandenlang onderhandelen is een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. De overheid zal Brussels Airlines 290 miljoen euro lenen...
  [naar artikel]
 36. Brussels Airlines dreigt politieke nachtmerrie te worden (12/05/2020 - De Tijd)
  20:09 Het dossier Brussels Airlines bezorgt de regering-Wilmès slapeloze nachten. Hoe moet de regering uitleggen dat ze Brussels Airlines niet gaat redden, als Lufthansa niet met de gevraagde spijkerharde g...
  [naar artikel]
 37. Brussels Airlines gaat ook tickets van andere maatschappijen terugbetalen (11/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Passagiers die door de pilotenstaking bij Brussels Airlines, een kaartje moeten boeken bij een andere maatschappij, zullen ook dat ticket terugbetaald krijgen omdat Brussels Airlines geen alternatief kan bieden. Dat heeft VTM Nieuws zonet vernomen op een persconferentie.
  [naar artikel]
 38. Brussels Airlines slokt Thomas Cook Airlines op (12/04/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines neemt zijn sectorgenoot Thomas Cook Airlines België over. Zo'n 160 piloten en cabinemedewerkers gaan mee over, maar bij het grondpersoneel staan 40 banen op de tocht.
  [naar artikel]
 39. Alle bagage mag weer op Brussels Airlines-vlucht (23/08/2017 - De Tijd)
  19:19 Wie met Brussels Airlines reist mag terug alle bagage meebrengen om in te checken. Dat zegt woordvoerder Geert Sciot van Brussels Airlines woensdagavond.
  [naar artikel]
 40. Personeel Brussels Airlines helpt gedupeerden van Ryanair uit de nood (19/09/2017 - VRT NWS)
  Personeelsleden van Brussels Airlines delen op social media kortingcodes uit. Daarmee kunnen mensen met korting een vlucht beoeken bij Brussels Airlines, als hun Ryanair-vlucht de komende dagen of weken geschrapt is.
  [naar artikel]
 41. Akkoord over redding Brussels Airlines: 290 miljoen staatssteun in ruil voor toekomstgaranties (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na maandenlang onderhandelen is een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. Dat meldt VRT NWS. De overheid zal Brussels Airlines 290...
  [naar artikel]
 42. Bijna 200 jobs op de helling bij Brussels Airlines (12/05/2018 - De Morgen)
  De integratie van Brussels Airlines in Eurowings, de lagekostendivisie van moedergroep Lufthansa, zet in Brussel zowat 190 banen op de tocht. Dat staat vandaag in De Tijd en L'Echo. Vooral bij het administratief personeel en de ondersteunende diensten zijn banen bedreigd. Bij Brussels Airlines werken in totaal 3.500 mensen.
  [naar artikel]
 43. Swissport Cleaning verliest contract met Brussels Airlines (11/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Swissport Cleaning, één van de bedrijven die op Brussels Airport instaan voor het schoonmaken van vliegtuigen, heeft zijn contract met Brussels Airlines verloren, zo is maandag bekendgemaakt op een ondernemingsraad. Swissport Cleaning schrapt hierdoor 110 van de 240 jobs. Al die medewerkers kunnen evenwel de overstap maken naar Mobility Masters, dat het contract met Brussels Airlines won, zo meldt de ceo van Mobility Masters. Brussels Airlines blijft, wat ground handling en bagageafhandeling betreft, met Swissport samenwerken.
  [naar artikel]
 44. Swissport Cleaning verliest contract met Brussels Airlines (11/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Swissport Cleaning, één van de bedrijven die op Brussels Airport instaan voor het schoonmaken van vliegtuigen, heeft zijn contract met Brussels Airlines verloren, zo is maandag bekendgemaakt op een ondernemingsraad. Swissport Cleaning schrapt hierdoor 110 van de 240 jobs. Al die medewerkers kunnen evenwel de overstap maken naar Mobility Masters, dat het contract met Brussels Airlines won, zo meldt de ceo van Mobility Masters. Brussels Airlines blijft, wat ground handling en bagageafhandeling betreft, met Swissport samenwerken.
  [naar artikel]
 45. Goedlachse peoplemanager is nieuwe CEO Brussels Airlines (19/04/2018 - De Tijd)
  10:51 Christina Foerster gaf gisteren haar eerste publieke optreden als nieuwe CEO van Brussels Airlines. Ze beloofde banengroei ondanks de scepsis over de toekomst.
  [naar artikel]
 46. Brussels Airport-topman: 'Maak van Brussels Airlines geen lagekostenmaatschappij' (04/10/2016 - Knack)
  Brussels Airlines gaat beter niet volledig op in Eurowings, waarschuwt Arnaud Feist, topman van de luchthaven van Zaventem. 'Dat wordt geen positief verhaal, noch voor Brussels Airlines noch voor ons.'
  [naar artikel]
 47. Brussels Airlines heeft 6.000 mensen gerepatrieerd (17/04/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft sinds midden maart 37 repatriëringsvluchten uitgevoerd, waarmee 6.086 reizigers naar huis werden gebracht. Dat heeft Brussels... The post Brussels Airlines heeft 6.000 mensen gerepatrieerd appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Brussels Airlines – Belgische topmanagers pleiten voor “sterk” Brussels Airlines (04/02/2018 - Metro)
  Een vijftigtal Belgische topmanagers pleit voor een sterk Brussels Airlines. Ze doen dat in een brief die is verschenen op de websites van VRT NWS en De Tijd. De vluchten die Brussels Airlines uitvoert naar de rest van de wereld “zijn van strategisch belang”, luidt het. De brief is ondertekend door onder meer toplui van Belfius, BNP Paribas, Deme, Bekaert, Pairi Daiza, EDF Luminus, Infrabel en Solvay. Ze pleiten ervoor dat Brussels Airlines “een sterke, in Brussel verankerde luchtvaartmaatschappij blijft, die tegemoet komt aan de wensen van de verschillende segmenten in de markt”. De managers vinden het cruciaal dat Brussels Airlines de hub in Brussel en zijn vluchtennetwerk verder kan ontwikkelen. bron: Belga  
  [naar artikel]
 49. TUI gaat samenwerken met Brussels Airlines (11/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Touroperator TUI gaat vanaf Kerstmis samenwerken met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Een Airbus A320 met 180 stoelen zal de bestaande capaciteit versterken, zo meldt TUI woensdag. De door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten zullen in de beginfase de Middellandse Zee-bestemmingen aanvliegen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.