Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
00:33 uur

Het studentenkot waar ze blijven feesten: ‘Ze trekken zich niks aan van corona’

De Standaard

20/11/2020 - 21:27

Bubbeloverschrijdende feesten zijn verboden sinds de lockdown. Maar op het kot in de Brusselsestraat 51A in Leuven storen ze zich daar niet aan. ‘Sinds de lockdown is de politie hier al vijftien keer langsgeweest om verboden kotfeestjes stil te leggen. Maar de studenten doen nooit open. Erger nog, als de politie afdruipt begint het feestje opnieuw. Ze trekken zich niks aan van corona’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Het kot waar ze blijven feesten: “Ze trekken zich niks aan van corona” (20/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bubbeloverschrijdende feesten zijn verboden sinds de lockdown. Maar op het kot in de Brusselsestraat 51A in Leuven storen ze zich daar niet aan. “Sinds de lockdown is de politie hier al vijftien keer langsgeweest om verboden kotfeestjes stil te leggen. Maar de studenten doen nooit open. Erger nog, als de politie afdruipt begint het feestje opnieuw. Ze trekken zich niks aan van corona”.
  [naar artikel]
 2. Politie al 15 keer opgeroepen, meisjes Limburgse studentenclub blijven feesten (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bubbeloverschrijdende feesten zijn verboden sinds de lockdown. Maar op het kot in de Brusselsestraat 51A in Leuven storen ze zich daar niet aan. “Sinds de lockdown is de politie hier al vijftien keer langsgeweest om verboden kotfeestjes stil te leggen. Maar de studenten doen nooit open. Erger nog, als de politie afdruipt begint het feestje opnieuw. Ze trekken zich niks aan van corona”.
  [naar artikel]
 3. Gentse Feesten extra beveiligd (15/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse Feesten starten vandaag en zullen meer dan een miljoen feestvierders naar Gent trekken. De Feesten blijven gewoon doorgaan maar er
  [naar artikel]
 4. Met deze tien geboden overleeft u de Gentse Feesten (13/07/2017 - De Standaard)
  In Gent begint vanaf morgen de 174e editie van de Gentse Feesten. Tien dagen lang zal de Gentse binnenstad in rep en roer staan. Elk jaar trekken de Feesten ruim 1 miljoen bezoekers. Maar aan welke regels moet u zich precies houden? Deze animatievideo zet u alvast op het goede pad.
  [naar artikel]
 5. Drugshandel opgerold na ‘bad trip’ op studentenkot in Gent (11/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Negen beklaagden hebben zich maandag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor hun aandeel in de verkoop van allerhande drugs. De bal ging aan het rollen toen iemand op een studentenkot in Gent erg slecht reageerde op een xtc-pil.
  [naar artikel]
 6. Deze mini koelkasten zijn ideaal voor een studentenkot (05/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een kleine ruimte, zoals misschien het studentenkot dat zoon of dochter vanaf september betrekt, moet je geen joekel van een koelkast...
  [naar artikel]
 7. Brand in Gents studentenkot door kortsluiting koelkast (09/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Posteernestraat in Gent is er vannacht omstreeks halftwaalf brand uitgebroken in een studentenkot. In een van de twaalf koten zou er
  [naar artikel]
 8. Wegens ingrijpende wegenwerken dit jaar geen Royse Feesten (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Royse Feesten eind augustus gaan dit jaar niet door. Het gebied waar de feesten georganiseerd worden, is vandaag een werf. “Om veiligheidsredenen dit jaar dus geen feesten”, zegt schepen van Evenementen Hanne Schrooten. “Maar in 2018 staan we er weer”, belooft Jaak Housen, voorzitter van de vzw Royse Feesten.
  [naar artikel]
 9. Roma verstoppen zich tussen bars Gentse Feesten om bekers te stelen: “Het is echt georganiseerd. Er zijn zelfs kinderen bij" (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw fenomeen op de Gentse Feesten, waar voor het eerst overal met herbruikbare bekers wordt gewerkt. Op de Vlasmarkt – waar elke nacht...
  [naar artikel]
 10. Zomerreeks: Wie woont in het gewijde studentenkot? (08/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Achter elke gevel schuilt een verhaal. En sommige gevels zijn zo intrigerend, dat iedereen die passeert zich afvraagt: wie zou hier in godsnaam wonen? Reporter Bert Heyvaert en fotograaf Geert Van de Velde trokken heel Vlaanderen door, op zoek naar de meest fascinerende huizen. Vandaag: het gewijde studentenkot in Brugge.
  [naar artikel]
 11. Bezoekers trekken zich niets aan van donkere wolken tijdens Antilliaanse Feesten (10/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Onder een sombere hemel maar vrolijk dansend zijn de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten op gang getrapt. De hoogmis van de Caraïbische muziek scoort bij de bezoekers goede punten voor sfeer en gezelligheid.
  [naar artikel]
 12. Niks + niks = niks (04/04/2019 - De Morgen)
  Anderlecht en Club zijn meer van de Jupilerliga dan van de Champions League en zouden dringend moeten beseffen waar hun belangen liggen
  [naar artikel]
 13. Roma verstoppen zich tussen bars Gentse Feesten om herbruikbare bekers te stelen: “Het is echt georganiseerd. Er zijn zelfs kinderen bij" (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw fenomeen op de Gentse Feesten, waar voor het eerst overal met herbruikbare bekers wordt gewerkt. Op de Vlasmarkt – waar elke nacht...
  [naar artikel]
 14. Beleggers laten corona links liggen (11/02/2020 - De Tijd)
  06:55 De aandelenbeurzen lijken zich weinig aan te trekken van het coronavirus en trekken hoger.
  [naar artikel]
 15. Wat met corona in conflictzones? Hulporganisaties slaan alarm (31/03/2020 - VRT NWS)
  Stel dat je vandaag in Mali woont, waar 93 procent van de ziekenhuizen en gezondheidsposten zijn vernield. Of wat als je in het oosten van Congo woont, dat al kreunt onder de ebola-epidemie en onveiligheid? Of misschien ben je een vluchteling in een overbevolkt kamp in Syrië of Griekenland. Wat als corona om zich heen grijpt op al die plaatsen? Enkele hulporganisaties trekken aan de alarmbel.
  [naar artikel]
 16. Als corona verantwoordelijk is voor de vele doden in Ecuador, lijkt het er zich niks aan te trekken van de warmte (03/04/2020 - De Morgen)
  De overbelaste lokale overheid van de Ecuadoraanse stad Guayaquil blijkt niet in staat om de lichamen van mensen die al dan niet aan Covid-19 zijn overleden op tijd op te halen. Inwoners laten uit wanhoop de ontbindende lichamen van hun familieleden op straat achter.
  [naar artikel]
 17. Drukste uitgaansbuurt is nu helemaal leeg: “We zitten plots in een spookstad” (15/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het is een van de drukste uitgaansbuurten van het land. Tijdens de Gentse Feesten een oord van decadentie waar beschonken lieden ’s ochtends in hun eigen vuiligheid staan te dansen. Maar zie, zelfs de Vlasmarkt krijgt corona klein. Gisterenavond, zaterdag, viel er geen bal te beleven. “We kwamen naar Gent om te feesten. Nu zitten we plots in een spookstad.”
  [naar artikel]
 18. Organisatoren van Lokerse Feesten wachten bang af: “Corona kan ook voor ons roet in het eten gooien” (03/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer mensen zich ook zorgen maken over de zomerfestivals. Medische specialisten stelden al vraagtekens rond Rock Werchter of Tomorrowland. Ook de organisatoren van de Lokerse Feesten wachten bang af.
  [naar artikel]
 19. Valse briefjes van 20 euro in omloop op Gentse Feesten, waar steeds meer mensen fiets verkiezen boven bus (15/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse Feesten verlopen bijzonder rustig en zonder noemenswaardige incidenten. Gisteravond bezochten 150.000 mensen de Feesten, dat zijn er...
  [naar artikel]
 20. Blijven de bussen rijden, wat met het drinkwater en wat doet de politie? Zo bereiden de diensten zich voor op corona-tsunami (12/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Politie, brandweer en andere veiligheids- en strategische diensten zetten zich schrap om de komende weken paraat te blijven. In gevangenissen worden nieuwe gedetineerden bijvoorbeeld extra gecontroleerd, om te verhinderen dat een corona-uitbraak tot gevaarlijke situaties leidt.
  [naar artikel]
 21. Karel De Gucht over de Amerikaanse presidentsverkiezingen: 'Dit zal de wereld niks opbrengen' (09/11/2016 - Knack)
  Nu de productiviteit aftakelt en de vergrijzing haar tol eist, was internationale handel een van de laatst overgebleven bronnen van economische groei. Maar Donald Trump beloofde zijn kiezers om tolmuren op te trekken en handelsakkoorden te herzien. Zal het bij grote woorden blijven? "Met Hillary Clinton wist je ongeveer waar je aan toe was. Met Trump weet je dat niet."
  [naar artikel]
 22. Waarom jongeren feesten alsof corona niet bestaat: “Zodra het donker wordt, vergeet iedereen die bubbels” (21/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jongeren die erop los feesten in een tent in Anderlecht, de politie die raveparty’s stillegt in de bossen van Houffalize en in een maïsveld in het...
  [naar artikel]
 23. Amerikanen blijven weg van Corona-bier (28/02/2020 - Express)
  Door de uitbraak van het coronavirus heeft een deel van de Amerikanen zich ook afgekeerd van het gelijknamige bier, het Mexicaanse Corona in handen van AB InBev. Uit een rondvraag van onderzoeksbureau 5W Public Relations blijkt dat 38 procent van de Amerikanen verklaarde ‘onder geen beding’ het bier nog te zullen kopen. 14 procent van […] The post Amerikanen blijven weg van Corona-bier appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Verdacht overlijden in studentenkot Kortrijk (01/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een studentenkot in Kortrijk is vanmorgen een verdacht overlijden vastgesteld. Het parket is afgestapt en een wetsdokter is ter plaatse. Wat er...
  [naar artikel]
 25. ‘Er staan 20.000 mensen op een wachtlijst. Daar heeft corona niks aan veranderd’ (08/06/2020 - De Morgen)
  Nu de eerste grote coronastorm is gaan liggen, wil Hendrik Delaruelle, directeur van het Vlaams Welzijnsverbond, ervoor zorgen dat in de toekomst de kinderopvang, jeugdhulp of gehandicaptenzorg niet opnieuw vergeten wordt. ‘Er staan 20.000 mensen op een wachtlijst. Daar heeft corona niks aan veranderd.’
  [naar artikel]
 26. Het studentenkot in cijfers (13/11/2016 - Express)
  Express.Live The post Het studentenkot in cijfers appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 27. Nieuwe Makro gaat zich specialiseren in feesten, wonen en eten (24/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Makro zal er binnenkort helemaal anders uitzien. De winkel waar je alles kan vinden, maakt verlies en wil zich herlanceren. Alles wordt opgebouwd rond drie grote pijlers: feesten, wonen en lekker eten. Media Markt palmt een deel van winkelruimte in en neemt alles wat elektronica is over.
  [naar artikel]
 28. Zus vermoorde studente in Kortrijk doet emotionele oproep: “Los relatieproblemen niet op met geweld” (03/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De familie van de negentienjarige studente die maandag met haar ex-vriend dood werd aangetroffen in een studentenkot in Kortrijk, vormt zich stilaan een beeld over wat er zich die fatale avond heeft afgespeeld. De zus van de vermoorde Youlia getuigde in Het Journaal en deed een emotionele oproep om dergelijke drama’s te vermijden. “Geweld lost niks op, je doet er niet alleen de persoon mee pijn, maar ook de mensen rond die persoon.”
  [naar artikel]
 29. Niet te missen op de Gentse Feesten (12/04/2019 - De Morgen)
  Van 14 tot en met 23 juli is het weer van dattum: Gentse Feesten! De 174ste editie alweer van het culturele volksfeest waar iedereen welkom is én waar voor iedereen wel wat leuks te vinden en doen is. Muziek en theater uiteraard, maar ook hoogtepunten van een heel ander kaliber.
  [naar artikel]
 30. Niet te missen op de Gentse Feesten (28/06/2017 - De Morgen)
  Van 14 tot en met 23 juli is het weer van dattum: Gentse Feesten! De 174ste editie alweer van het culturele volksfeest waar iedereen welkom is én waar voor iedereen wel wat leuks te vinden en doen is. Muziek en theater uiteraard, maar ook hoogtepunten van een heel ander kaliber.
  [naar artikel]
 31. Deze Antwerpenaars kunnen níét feesten op oudejaarsavond: “Vieren? Niks van, werken!” (31/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als er een nacht is in het jaar om te feesten, dan is het wel die van 31 december op 1 januari. Maar niet iedereen heeft die luxe. Uw krant ging op zoek naar enkele minder voor de hand liggende jobs en de mensen die ze zondag om middernacht ten uitvoer zullen brengen, terwijl u aftelt en de volgende fles cava ontkurkt.
  [naar artikel]
 32. 'Vurig' openingsevenement moet 174ste Gentse Feesten op gang trekken (10/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met een vuurspektakel, vanaf de stadshal tot verschillende pleinen in de feestenzone, zal de 174ste editie van de Gentse Feesten dit jaar op gang
  [naar artikel]
 33. Nieuwe Makro richt zich op feesten, wonen en lekker eten (24/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Makro zal er binnenkort helemaal anders uitzien. De winkel waar je alles kan vinden, maakt verlies en wil zich herlanceren. Alles wordt opgebouwd rond drie grote pijlers: feesten, wonen en lekker eten. Media Markt palmt een deel van winkelruimte in en neemt alles wat elektronica is over.
  [naar artikel]
 34. Nieuwe Makro richt zich op feesten, wonen en lekker eten (24/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Makro zal er binnenkort helemaal anders uitzien. De winkel waar je alles kan vinden, maakt verlies en wil zich herlanceren. Alles wordt opgebouwd rond drie grote pijlers: feesten, wonen en lekker eten. Media Markt palmt een deel van winkelruimte in en neemt alles wat elektronica is over.
  [naar artikel]
 35. Zij treuren niet om Gentse Feesten: “Organiseer ze om de twee jaar. Dit is een goed moment om ermee te beginnen” (17/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er heerst collectieve treurnis in Gent over de afgelasting van de Gentse Feesten. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Deze twee Gentenaars liggen er niet wakker van. "Ofwel heb je al die artiesten al tien keer gezien, ofwel trekt het op niks.”
  [naar artikel]
 36. Feestzaaluitbaatster uit Gingelom ziet heropening op 1 juli niet zitten: “Vrees dat er geen enkel feest zal kunnen doorgaan” (04/06/2020 - VRT NWS)
  Dat feestzalen vanaf 1 juli weer mogen openen, betekent niet meteen dat er ook feesten kunnen doorgaan. Tine Vandendriessche baat samen met haar man een feestzaal uit in Gingelom, en bekijkt het somber. “Feesten waar je niet mag dansen en aan tafel moet blijven, zijn niet leuk.”
  [naar artikel]
 37. Zijn de Gentse Feesten nog wel Géntse Feesten? (03/06/2019 - De Morgen)
  Doen de Gentse Feesten het straks met enkele pleinen minder, om zo ruimte te geven aan kleine, authentieke projecten? Dat lijkt de inzet van een debat dat volop woedt in Gent. ‘We moeten de Feesten teruggeven aan de Gentenaars.’
  [naar artikel]
 38. Tien dagen Gentse Feesten: the morning after (23/07/2018 - VRT NWS)
  De Gentse Feesten zitten erop en de opkuis is begonnen. Het laatste feestgedruis verzamelt zich op de Vlasmarkt en op de andere pleinen keert de stilte weer. Onze fotograaf Alexander Dumarey trok vanochtend door de stad en legde de post-Feesten-sfeer vast.
  [naar artikel]
 39. Zijn onze corona­maatregelen te streng? In Nederland nog feesten met 100 man en amper mondmaskers (14/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Nederland mag je nog feesten met honderd mensen en hoeft het mondmasker maar zelden op. Terwijl onze noorderburen nu meer besmettingen hebben dan toen België de schroeven aandraaide. Is ons land te streng?
  [naar artikel]
 40. Zijn onze corona­maatregelen te streng? In Nederland nog feesten met 100 man en amper mondmaskers (14/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Nederland mag je nog feesten met honderd mensen en hoeft het mondmasker maar zelden op. Terwijl onze noorderburen nu meer besmettingen hebben dan toen België de schroeven aandraaide. Is ons land te streng?
  [naar artikel]
 41. Corona doodsteek voor nachtleven? ‘Dan krijg je meer illegale feesten waar het virus niet lijkt te bestaan’ (17/09/2020 - De Morgen)
  Discotheek Highstreet in Hoogstraten, ooit een icoon van het Vlaamse uitgaansleven, legt de boeken neer. Het nachtleven is door de coronacrisis in heel Vlaanderen stilgevallen en uitbaters van nachtclubs en discotheken missen elk perspectief. Een sociaal bloedbad kondigt zich aan. ‘Maar indien de overheid wat mee wil, zijn er oplossingen mogelijk.’
  [naar artikel]
 42. Partywatch: Ontdek hier waar je kan feesten in Limburg (11/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Er valt in Limburg op meer plaatsen te feesten dan je zou denken. Om die feestjes te verzamelen, werkt hbvl.be voortaan samen met Partywatch. Deze handige app laat je zien waar je terecht kan in de leukste bars, nachtclubs of fuiven in jouw buurt. Organiseer je zelf een feestje, dan kan je dat toevoegen aan dit overzicht via partywatchapp.com.
  [naar artikel]
 43. Corona doodsteek voor nachtleven? “Dan krijg je meer illegale feesten waar het virus niet lijkt te bestaan” (16/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Discotheek Highstreet in Hoogstraten, ooit een icoon van het Vlaamse uitgaansleven, legt de boeken neer. Het nachtleven is door de coronacrisis in...
  [naar artikel]
 44. Zware brand in Leuvens studentenkot: vijf studenten afgevoerd, schade is aanzienlijk (16/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Parkstraat in Leuven heeft vrijdagochtend een zware brand gewoed in een studentenkot van de KU Leuven. Vijf mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht, de schade aan het pand is aanzienlijk.
  [naar artikel]
 45. VGP en Fagron trekken de kar op de Brusselse beurs (06/08/2020 - Express)
  Belgische beleggers staan stevig op de rem nu bekend raakte dat de banken zich voorbereiden op een corona-effect. VGP en... The post VGP en Fagron trekken de kar op de Brusselse beurs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Gentse Feesten zonder winkelkraampjes (13/04/2019 - De Morgen)
  Binnenkort kunnen de handelaars meedingen naar een standje op de Gentse Feesten van volgend jaar. De klassieke houten chalets waar je allerlei prullaria op de kop kon tikken verdwijnen echter.
  [naar artikel]
 47. Hulpverlener Elien toont het monster corona: "Frustrerend dat mensen er hun voeten aan blijven vegen"  (17/04/2020 - VRT NWS)
  Elien Deneut is vroedvrouw bij AZ Jan Portaels in Vilvoorde. Sinds enkele weken werkt ze daar op de covid-19-afdeling, waar patiënten die besmet zijn met het nieuwe coronavirus verzorgd worden. Ze heeft zich afgelopen weekend enorm geërgerd aan mensen die blijven afspreken om samen iets te drinken of te barbecueën. Zelfs haar eigen vrienden treden de regels met de voeten. Linde Merckpoel van Studio Brussel vroeg haar om "het monster corona" concreter te maken voor ons, zodat we weten waartegen we vechten.
  [naar artikel]
 48. Zware brand in Leuvens studentenkot: vijf studenten naar ziekenhuis (16/02/2018 - De Standaard)
  LEUVEN - In de Parkstraat in Leuven heeft vrijdagochtend een zware brand gewoed in een studentenkot van de KU Leuven. Vijf mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht, de schade aan het pand is aanzienlijk.
  [naar artikel]
 49. Dubbele moord op studentenkot blijkt passioneel drama (02/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De dubbele moord op een studentenkot in Kortrijk blijkt een passioneel drama, zo bevestigen bronnen dichtbij het onderzoek aan onze redactie. De twee slachtoffers, een achttienjarige Afghaan en een voorlopig onbekende vrouw, werden allebei doodgestoken. De vermoedelijke dader, eveneens een Afghaan, werd intussen opgepakt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.