Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
08:32 uur

Run op droogijs geeft 116 jaar oud familiebedrijf vleugels

De Tijd

21/11/2020 - 01:04

01:00 Meer online bestellingen van diepvriesvoeding en straks de run op droogijs voor vaccinvervoer bezorgen IJsfabriek Strombeek, een familiebedrijf van de vierde generatie, een boerenjaar. ‘We installeerd...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kunstwerk 'Jij geeft me vleugels' voor 't Weyerke (01/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De receptie na BijZolder had dit jaar met de toelichting van het beeldhouwwerk ‘Je geeft me Vleugels’ van Greetje Van Aken nog een beetje meer glans.
  [naar artikel]
 2. Verkoop van droogijs piekt door aanhoudende hitte (26/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De hittegolf doet de verkoop van droogijs pieken. Het bedrijf ACP in Heusden-Zolder noteert een recordmaand met de productie van 1.500 ton droogijs. De vakantie is sowieso top vanwege het groter aantal maaltijden dat in de vliegtuigen gekoeld moet worden. De piek wordt geduwd door de stijgende vraag bij supermarkten en cateraars.
  [naar artikel]
 3. Russische feestvierders gedood door lading droogijs in zwembadwater (29/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Russen badgasten zijn vrijdag een erg bijzondere manier aan hun einde gekomen. Beiden kwamen om toen een grote hoeveelheid droogijs in een...
  [naar artikel]
 4. Verkoop van droogijs piekt bij hoge temperaturen (26/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij Air Products in Heusden-Zolder zorgt de extreme hitte voor een piek in de verkoop van droogijs. De productie steeg met liefst dertig procent. Het zijn voornamelijk supermarkten en cateraars die voor de groei zorgen. De vakantie is sowieso top vanwege het groter aantal maaltijden dat in de vliegtuigen gekoeld moet worden.
  [naar artikel]
 5. Coronavirus geeft groene leningen en fietsleningen vleugels (06/10/2020 - Express)
  Het aantal mensen dat een lening afsluit voor een groene renovatie of fiets is tussen maart en september stevig toegenomen... The post Coronavirus geeft groene leningen en fietsleningen vleugels appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Patrick verkocht het familiebedrijf. “De moeilijkste beslissing van mijn leven!” (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Inkommatten: dat is de specialiteit van het Brugse familiebedrijf Verimpex. Bruno d’hondt nam anderhalf jaar geleden het roer van zijn vader over....
  [naar artikel]
 7. Barco-oudgediende stapt op bij familiebedrijf Niko (04/12/2019 - De Tijd)
  11:03 Paul Matthijs heeft het amper 2,5 jaar uitgehouden als CEO van het familiebedrijf Niko. De reden van zijn vertrek is onduidelijk.
  [naar artikel]
 8. Hoopvolle test coronavaccin Moderna geeft beurzen vleugels (18/05/2020 - Express)
  De Amerikaanse beurzen staan na de eerste handelsuren met koerswinsten tussen 2,6 procent (Nasdaq) en 3,6 procent (Dow Jones) op... The post Hoopvolle test coronavaccin Moderna geeft beurzen vleugels appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Familiezaak failliet na 114 jaar: de Poldenaar sluit deuren (08/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Drankenhandel en likeurstokerij De Poldernaar heeft de boeken neergelegd. Na 114 jaar geeft het familiebedrijf er de brui aan. Er meldden zich al geïnteresseerde overnemers.
  [naar artikel]
 10. Antwerps familiebedrijf maakt rolstoelen in (en voor) India (15/09/2016 - De Tijd)
  17:56 Vermeiren, een familiebedrijf uit het Antwerpse Kalmthout, opent in India een fabriek waar op termijn 100.000 rolstoelen per jaar zullen buitenrollen. Het gaat om een investering van in totaal 10 milj...
  [naar artikel]
 11. Bekende blogster geeft verjaardagsfeest, echtgenoot en twee vrienden overlijden aan “visueel effect” (29/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Rusland zijn drie mensen overleden en nog eens zeven gewond geraakt op een feestje van een bekende blogster. De oorzaak: droogijs dat voor een bijzondere sfeer moest zorgen.
  [naar artikel]
 12. Niet alledaagse opvolging binnen Limburgs familiebedrijf: dochters, schoonzonen én manager nemen Deaplus over (23/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  HEUSDEN-ZOLDERJos Vaes (61), oprichter van de Zolderse groep van keukens, badkamers en maatkasten Deaplus, geeft na meer dan 30 jaar de fakkel door. Zijn dochters Katrijn en Annelies nemen samen met hun partners Bert Alders en Alwin Put de leiding van de zaak over. Om al dat jonge familiale enthousiasme in goede banen te leiden, werd ook Ronny Kuppens aan boord gehaald als operationeel manager. Een toch niet alledaagse opvolging binnen een Limburgs familiebedrijf.
  [naar artikel]
 13. Het nieuwe goud in de race om coronavaccins: bedrijf in Gent ziet vraag naar droogijsmachines pieken (25/11/2020 - VRT NWS)
  De producenten van droogijs bereiden zich voor op de komst van de coronavaccins. Vaak moeten die bij koude temperaturen bewaard worden en dus zal er veel droogijs nodig zijn. In Gent ziet de enige Belgische producent van droogijsmachines de vraag bijna verviervoudigen. De machines zijn niet voor ons land bestemd, wij hebben er genoeg, maar veel landen zijn nog niet voorbereid. "Het Journaal" maakte bovenstaane reportage.
  [naar artikel]
 14. Wall Street - Bekeerde analist geeft GE vleugels (13/12/2018 - De Tijd)
  17:13 Een analist van JP Morgan draait na twee jaar zijn kar en heft een verkoopadvies voor GE op.
  [naar artikel]
 15. Verkoop steeds vaker alternatief voor schenking familiebedrijf (24/08/2018 - De Tijd)
  01:02 Almaar minder ondernemers dragen het familiebedrijf over aan de volgende generatie. Eenvoudiger regels moeten daar verandering in brengen.
  [naar artikel]
 16. Trumps familiebedrijf is tien keer minder waard dan hij aangaf (16/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Trump Organization zakt 37 plaatsen in de lijst van de grootste privébedrijven van New York. Het familiebedrijf van de president blijkt slechts...
  [naar artikel]
 17. Ryanair geeft Brussels Airport vleugels (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. Callboy Jay Vleugels geeft aftrap in Jan Breydel (17/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Callboy Jay Vleugels geeft de aftrap in Jan Breydel
  [naar artikel]
 19. Familiebedrijf TVH krijgt 2 CEO's (14/02/2018 - De Tijd)
  09:59 De families Thermote en Vanhalst zetten een stap terug in het familiebedrijf TVH dat twee CEO's krijgt. Patrick Lecluyse (ex-CEO Betafence) wordt voorzitter.
  [naar artikel]
 20. Vandalisme op duiven door jaloezie en irritatie: vleugels afknippen, pennen uittrekken, ringen stelen (19/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vandalisme is overal. Ook op de duiventil. Kwekers die een concurrerende duif binnenkrijgen, knippen vleugels af, trekken pennen uit en stelen pootringen. Dit weekend kreeg een speler zijn jonge duif terug met afgeknipte vleugels.
  [naar artikel]
 21. Lockdown geeft Ahold Delhaize vleugels (05/08/2020 - De Tijd)
  08:47 De retailer is overduidelijk een van de winnaars van de coronacrisis. Ahold Delhaize mikt dit jaar op een winstgroei van minstens 20 procent.
  [naar artikel]
 22. Laag IQ, alcoholicus of slechtziend? Dit familiebedrijf in Deurne werft u graag aan (17/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal werklozen in de provincie Antwerpen is in januari 2019 gedaald naar het laagste niveau in tien jaar. Daardoor wordt het voor veel bedrijven nóg moeilijker om geschikt personeel te vinden. Door de krapte op de arbeidsmarkt werft het familiebedrijf Plastiek Van Wauwe uit Deurne ook mensen met zware sociale en psychologische problemen aan.
  [naar artikel]
 23. Adelaar van Ambiorix kanzijn vleugels weer uitslaan (05/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De bronzen adelaar die een halve eeuw geleden gestolen werd van het Ambiorixbeeld op de Tongerse Grote Markt, wordt binnenkort teruggeplaatst. Kunstenaar Patrick Beusen heeft de ontbrekende vleugels mogen ontwerpen. “Ik heb de bronzen adelaar grondig bestudeerd. De vleugels heb ik eerst in klei gemaakt en vervolgens in was. Daarna werden ze in brons gegoten.”
  [naar artikel]
 24. Familiebedrijf Globo legt de boeken neer (19/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het bedrijf Globo van de familie Cillen in Bree heeft de boeken neergelegd. Tot voor kort was de derde generatie aan de slag in dit familiebedrijf.
  [naar artikel]
 25. Tubes Voltaren komen voortaan van familiebedrijf uit Puurs (13/10/2017 - De Tijd)
  01:05 Het Antwerpse familiebedrijf Purna gaat in opdracht van de farmareus GSK jaarlijks miljoenen tubes Voltaren maken, een van de meest verkochte pijnstillers en ontstekingsremmers.
  [naar artikel]
 26. 90-jarige wereldspeler Ivens in Lillo plaatste al opslagtanks in 45 landen: “Toch blijven we een echt familiebedrijf” (10/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Constructiebedrijf Ivens had aan de Noorderlaan een groot verjaardagsfeest gepland. Maar corona besliste daar helaas anders over. Negentig jaar geleden startte plaatslager Leon Ivens met het maken van ketels. Zoon Ward bouwde het familiebedrijf uit. Kleinzoon Peter Van de Perck bouwt nu tanks die over heel de wereld dienstdoen.
  [naar artikel]
 27. Nieuwe fabriek geeft frietmaker Agristo boost (08/10/2019 - De Tijd)
  16:46 De winst van de Belgische diepvriesfrietenmaker Agristo is vorig jaar met de helft gestegen. Een nieuwe West-Vlaamse fabriek deed het familiebedrijf fors meer verkopen in de hele wereld.
  [naar artikel]
 28. Amerikaanse industrie geeft Wall Street vleugels (01/04/2019 - De Tijd)
  17:02 Het gaat goed met de industriële activiteit in de VS en China.
  [naar artikel]
 29. Zwitsers nemen Belgisch familiebedrijf Vasco over (17/05/2018 - VRT NWS)
  Het Belgische familiebedrijf Vasco Group, opgericht door industrieel Jos Vaessen en gespecialiseerd in design- en badkamerradiatoren, wordt overgenomen door het Zwitserse Arbonia een toeleverancier voor de bouwsector. 
  [naar artikel]
 30. Leon Spronken (55), CEO van bekend orthopediebedrijf, onverwacht overleden: “Hij was gedreven door innovatie” (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Leon Spronken, baas van het gelijknamige familiebedrijf Spronken Orthopedie, is donderdag in de late namiddag onverwacht thuis overleden. Hij is 55 jaar geworden. Samen met vader en moeder Spronken bouwde hij samen met zijn zus en medewerkers, het familiebedrijf uit tot een vaste waarde binnen de paramedische sector.
  [naar artikel]
 31. Opnieuw drama bij Kempens familiebedrijf: werknemer (44) verongelukt (09/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een tragisch arbeidsongeval is maandag bij Hermans Heftrucks in Rijkevorsel een 44-jarige werknemer uit Rijkevorsel om het leven gekomen. Het is de tweede keer in korte tijd dat het familiebedrijf door het noodlot wordt getroffen.
  [naar artikel]
 32. Nv Familiebedrijf is ruggengraat van onze economie (11/04/2019 - De Morgen)
  Niet minder dan 77 procent van de Belgische economie wordt bevolkt door familiebedrijven. Over dat type bedrijven bestaan veel vooroordelen. Van paternalistisch en oubollig tot stabiel en minder risicovol. De verschillende tinten grijs van het familiebedrijf.
  [naar artikel]
 33. Fans van Callboys herdenken Jay Vleugels aan Vlooybergtoren (21/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond vindt in Tielt-Winge een herdenkingsplechtigheid plaats voor Jay Vleugels, het personage uit Callboys dat gisteren is komen te gaan. Al
  [naar artikel]
 34. Aviapartner: van trots familiebedrijf tot zorgenkind op de dool (29/10/2018 - De Morgen)
  Tenzij er een oplossing uit de lucht valt, zit de luchthaven van Zaventem aan stakingsdag zes. Het personeel van Aviapartner is nog steeds niet aan de slag. Het ooit zo bloeiende familiebedrijf Belgavia zit vandaag, in zijn huidige gedaante, dieper dan ooit.
  [naar artikel]
 35. Opnieuw drama bij Kempens familiebedrijf: werknemer (44) uit Rijkevorsel komt om (09/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een tragisch arbeidsongeval is maandag bij Hermans Heftrucks in Rijkevorsel een 44-jarige werknemer uit Rijkevorsel om het leven gekomen. Het is de tweede keer in korte tijd dat het familiebedrijf door het noodlot wordt getroffen.
  [naar artikel]
 36. Dit is de vrouw die de beroemde Victoria's Secret-vleugels maakt en ze toont hoe ze dat doet (22/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bekende Victoria's Secret-vleugels zijn maar voor weinig modellen weggelegd die meelopen in het jaarlijkse modespektakel van het lingerielabel. Dat hoeft ook niet te verbazen als je ziet hoeveel werk er in kruipt om ze te maken. Who What Wear zocht daarom Marian 'Killer' Hose op. Zo konden ze kennismaken met de vrouw achter de bekende vleugels en zien hoe ze te werk gaat.
  [naar artikel]
 37. Naar 3 procent erfbelasting op vastgoed in een familiebedrijf? (21/02/2020 - De Tijd)
  17:12 De rechtbank van Gent oordeelt dat vastgoed in een familiebedrijf kan genieten van het verlaagd tarief van 3 procent in de erfbelasting.
  [naar artikel]
 38. Mechels bouwbedrijf neemt Hasselts familiebedrijf Kumpen over (09/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Willemen Groep uit Mechelen, de grootste familiale bouwgroep van het land, krijgt het Limburgse familiebedrijf Kumpen uit Hasselt vanaf 1 juli volledig in handen. Daardoor ontstaan twee nieuwe bedrijven: Willemen Construct en Willemen Infra.
  [naar artikel]
 39. Truiens familiebedrijf bestaat 110 jaar: “Water is de olie van de 21ste eeuw” (02/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Het wordt hoog tijd dat we het belang van waterbeheer onder ogen zien, want water is de olie van de 21ste eeuw.” Dat zegt Luc Vandebeek, directeur van Ecobeton Water Technologies. Het Truiense familiebedrijf, gespecialiseerd in oplossingen voor het hergebruik van regenwater, bestaat 110 jaar. Hij hoopt dat particulieren, bedrijven en overheden, kortom iedereen, het belang inziet van slim met water om te gaan. Enkel door innovatieve toepassingen kunnen we volgens hem de uitdagingen aan die de klimaatsverandering ons voor de voeten heeft geworpen.
  [naar artikel]
 40. Tusk geeft pond vleugels (11/10/2019 - De Tijd)
  13:22 Donald Tusk ziet 'beloftevolle' signalen voor een brexit-deal.
  [naar artikel]
 41. Latere lente, hete zomers, kleinere nesten, kleinere vleugels: dit doet klimaatverandering met de nachtegaal (02/04/2020 - VRT NWS)
  Nachtegalen in Spanje hebben de voorbije jaren kleinere vleugels gekregen. Het resultaat van de klimaatopwarming, zeggen wetenschappers, waardoor hun broedseizoen korter wordt en kleinere nesten meer kans op succes hebben. Het is de natuur die zich aanpast aan de veranderende omstandigheden, maar een echt voordeel is het niet: kortere vleugels verkleinen de kans dat ze hun jaarlijkse trek naar het zuiden overleven.
  [naar artikel]
 42. Fan vindt Jay Vleugels-munt tijdens nachtelijke zoektocht aan Vlooybergtoren (23/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De befaamde munt van Jay Vleugels die Randy Paret in de laatste aflevering van Callboys van de Vlooybergtoren gooide, is terecht. Fan Kasper
  [naar artikel]
 43. “That’s Amore”: onze man ziet hoe ook nieuwe liefde Inter Romelu Lukaku weer vleugels geeft (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vier op een rij. ‘Big Rom’ kwam bij Inter binnen zoals ‘Big Rom’ dat doorgaans doet: met een doelpunt in zijn debuutmatch. Een nieuwe liefde geeft...
  [naar artikel]
 44. Boeing geeft Wall Street loden vleugels (22/04/2019 - De Tijd)
  18:40 Een artikel in de New York Times werpt een schaduw over het aandeel Boeing.
  [naar artikel]
 45. Duvel Moortgat is nu ook beste familiebedrijf (06/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Brouwerij Duvel Moortgat heeft donderdagavond de Family Business Award of Excellence 2019 gewonnen: de prijs voor het beste familiebedrijf zeg maar. Dat is een wedstrijd die al voor de zesde keer op rij door EY wordt georganiseerd.
  [naar artikel]
 46. Vleugels van Boeing en Airbus haken in elkaar op JFK (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Haken de vleugels van twee vliegtuigen nooit in elkaar tijdens het taxiën? Dat is een vraag die we ons al weleens durven stellen. Het antwoord werd...
  [naar artikel]
 47. Machtswissel aan top van Brouwerij Haacht: senior van der Kelen (87) geeft fakkel door aan zoon (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De 87-jarige Frédéric van der Kelen, de oudste CEO van het land, kapt ermee. Vanaf maandag komt zijn zoon Boudewijn (50) aan het roer van Brouwerij Haacht. Vader van der Kelen stond een dik halve eeuw aan de top van het 122 jaar oude familiebedrijf.
  [naar artikel]
 48. Machtswissel aan de top van Brouwerij Haacht: senior van der Kelen (87) geeft fakkel door aan zoon (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De 87-jarige Frédéric van der Kelen, de oudste CEO van het land, kapt ermee. Vanaf maandag komt zijn zoon Boudewijn (50) aan het roer van Brouwerij Haacht. Vader van der Kelen stond een dikke halve eeuw aan de top van het 122 jaar oude familiebedrijf.
  [naar artikel]
 49. Mogelijk haarscheurtjes in vleugels A380 (09/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vliegtuigbouwer Airbus roept maatschappijen die vliegen met de superjumbo A380 op om de vleugels extra te controleren. Volgens de Europese luchtvaartorganisatie EASA kunnen daar haarscheurtjes in zitten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.