De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nog veel vakantiedagen over? Zo zorg je ervoor dat er geen enkele verloren gaat

Het Belang van Limburg

21/11/2020 - 06:06

Het is een speciaal jaar geweest. Met lockdowns en veel tijdelijke werkloosheid. Gevolg is dat meer werknemers dan andere jaren nog met een karrenvracht aan vakantiedagen zitten. Maar hoe zit dat nu met al die resterende vrije dagen? Kan ik ze overdragen naar volgend jaar? Kan ik ze laten uitbetalen? Of ben ik ze kwijt?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Zo zorg je ervoor dat geen enkele vakantiedag verloren gaat (21/11/2020 - Het Belang van Limburg)
    Door de coronacrisis hebben heel wat werknemers nog een karrenvracht aan vakantiedagen over. Maar hoe zit dat nu met al die resterende vrije dagen? Kan ik ze overdragen naar volgend jaar? Kan ik ze laten uitbetalen? Of ben ik ze kwijt?
    [naar artikel]
  2. Nu al water besparen tegen de droogte? Onze tuinexperte legt uit hoe je op originele manieren geen enkele druppel verloren laat gaan (14/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Dé uitdaging voor onze tuinen wordt zonder twijfel de droogte. Maar hoe zorg je ervoor dat er geen enkele druppel regenwater uit jouw tuin ontsnapt? Onze tuinexperte Laurence Machiels deelt haar beste advies. “Vang je elke druppel van een dak van 100 m² op, dan ‘oogst’ je makkelijk 60.000 liter water.”
    [naar artikel]
  3. OVERZICHT. Zo tover je dit jaar 26 vakantiedagen om in 65 vrije dagen (02/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Een Belgische werknemer heeft gemiddeld 26,7 vakantiedagen per jaar. Wie een beetje goed plant, haalt daar echter veel meer vrije dagen uit. In 2017 kan u met 4 vakantiedagen al 33 dagen vrijaf hebben, met 26 liefst 65.
    [naar artikel]
  4. OVERZICHT. Zo tover je dit jaar 26 vakantiedagen om in 65 vrije dagen (02/01/2017 - Het Belang van Limburg)
    Een Belgische werknemer heeft gemiddeld 26,7 vakantiedagen per jaar. Wie een beetje goed plant, haalt daar echter veel meer vrije dagen uit. In 2017 kan u met 4 vakantiedagen al 33 dagen vrijaf hebben, met 26 liefst 65.
    [naar artikel]
  5. OVERZICHT. Zo tover je volgend jaar 26 vakantiedagen om in 65 vrije dagen (02/11/2016 - Het Nieuwsblad)
    Een Belgische werknemer heeft gemiddeld 26,7 vakantiedagen per jaar. Wie een beetje goed plant, haalt daar echter veel meer vrije dagen uit. In 2017 kan u met 4 vakantiedagen al 33 dagen vrijaf hebben, met 26 liefst 65.
    [naar artikel]
  6. Meer dan duizend sp.a’ers verzamelen op nationaal congres: “De juiste zorg voor iedereen” (18/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Leerplicht vanaf drie jaar, geen wachtlijsten in de zorg en een minimumpensioen van 1.500 euro. Het zijn enkele van de voorstellen die afgelopen zaterdag werden gelanceerd op het nationaal sp.a-congres in Antwerpen. “Wij gaan ervoor zorgen”, zei partijvoorzitter John Crombez.
    [naar artikel]
  7. 'Zorg ervoor dat de rotzooi eruit gaat' (13/04/2019 - De Morgen)
    De consument beschikt met het internet over een krachtig wapen om bedrijven te dwingen om meer waar voor hun geld te bieden. 'Bedrijven die denken dat ze met reclame slechte producten aan de man kunnen brengen, voeren een verloren strijd.'
    [naar artikel]
  8. Vakantiedagen opsparen kan in geen énkel bedrijf, ondanks nieuwe wet (31/08/2018 - De Morgen)
    De wet om vakantiedagen op te sparen lijkt een maat voor niets. Dat zegt Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert in Het Laatste Nieuws. Zeven maanden na de invoering van de wet vroeg amper één bedrijf om het systeem in te voeren en is het nog nergens in voege. "De regels zijn veel te strikt."
    [naar artikel]
  9. Vakantiedagen opsparen kan in geen énkel bedrijf (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
    De wet om vakantiedagen op te sparen lijkt een maat voor niets. Dat zegt Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert. Zeven maanden na de invoering van de...
    [naar artikel]
  10. Ziek tijdens uw vakantie? Binnenkort verliest u geen vakantiedagen meer (02/03/2018 - VRT NWS)
    Werknemers die ziek worden tijdens hun vakantie, zullen die vakantiedagen binnenkort kunnen recupereren. De sociale partners werken daarvoor een regeling uit, schrijft De Tijd. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) hoopt dat de nieuwe regeling binnen enkele weken een feit zal zijn. 
    [naar artikel]
  11. Onbeperkte vakantiedagen in de praktijk: vier vragen (30/01/2020 - Express)
    Eerder deze week kondigde vertaalbedrijf Jonckers aan dat zijn werknemers een onbeperkt aantal betaalde vakantiedagen mogen opnemen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Vier vragen en antwoorden. Is dat legaal? Ja, bedrijven mogen hun personeelsleden een onbeperkt aantal vakantiedagen toekennen. ‘Er bestaat enkel de verplichting om de twintig wettelijke vakantiedagen toe te kennen, naast […] The post Onbeperkte vakantiedagen in de praktijk: vier vragen appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  12. Hoe vermijd je dat je kind naar lockdownfeestjes gaat? Enkele experts weten raad (18/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Afstand bewaren, mondmaskers dragen en handen wassen. In tijden van corona wordt iedereen op zijn burgerzin aangesproken. Maar hoe zorg je ervoor...
    [naar artikel]
  13. EU: 'Geen uitholling van controle op rechtsstaat - geen enkele zaak gaat verloren' (11/12/2020 - Knack)
    Het compromis met Hongarije en Polen komt niet neer op een uitholling van het nieuwe mechanisme dat de uitkering van Europese fondsen voortaan koppelt aan het respect voor de rechtsstaat, zo heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzekerd. 'Er zal geen enkel dossier verloren gaan.'
    [naar artikel]
  14. Regeling in de maak voor overdracht van vakantiedagen naar nieuwe job (17/01/2020 - Het Belang van Limburg)
    Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) gaat bij de sociale partners aandringen dat er eindelijk een oplossing komt voor werknemers die van job veranderen maar hun vakantiedagen daardoor kwijtspelen.
    [naar artikel]
  15. Vakantiedagen weggeven aan collega’s? Dat doen we niet (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
    Het was een paradepaardje van minister van Werk Kris ­Peeters: de mogelijkheid om vakantiedagen op te sparen of weg te schenken aan een collega. Maar nog geen enkel bedrijf heeft er gebruik­ van gemaakt.
    [naar artikel]
  16. BV’s roepen op: “Kies voor een opleiding in de zorg” (18/04/2020 - Het Belang van Limburg)
    Zelden stond het belang van zorgpersoneel meer in de spotlights. Enkele BV’s moedigen dan ook een opleiding in de zorg aan in het kader van de wervingscampagne ‘Ik ga ervoor’ van de Vlaamse overheid. In een filmpje spreken onder andere Linde Merckpoel en Aster Nzeyimana jong en oud aan om een carrièreswitch te overwegen.
    [naar artikel]
  17. Belg zette gemiddeld 2,5 vakantiedagen over naar 2021 (15/02/2021 - Express)
    75% van de Belgische bedienden zat eind 2020 met een overschot aan extralegale vakantiedagen. Dat is 7% meer dan het jaar daarvoor. Gemiddeld schoof de Belgische bediende 2,5 vakantiedagen door van 2020 naar dit jaar. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta. De Belgische bedienden uit de privésector droegen gemiddeld 2,5 vakantiedagen over uit […] The post Belg zette gemiddeld 2,5 vakantiedagen over naar 2021 appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  18. OVERZICHT. Zo haal je het meeste uit je vakantiedagen in 2022 (06/01/2022 - Het Belang van Limburg)
    Maar 23 dagen opnemen en er maar liefst 54 vakantiedagen voor in ruil krijgen. Het kan in 2022, door je vakantiedagen slim in te plannen. Een overzicht:
    [naar artikel]
  19. Plots een overschot aan vaccins in Willebroek: "Zoveel mogelijk mensen gecontacteerd en er is niets verloren gegaan" (10/06/2021 - VRT NWS)
    Het vaccinatiecentrum in Willebroek zat gisterenavond plots met een overschot aan vaccins van AstraZeneca. Het centrum heeft 's avonds nog een oproep gelanceerd voor alle mensen die ervoor in aanmerking kwamen. Uiteindelijk is geen enkel vaccin verloren gegaan. "Het ging vooral om mensen uit de zorg die hun tweede prik in juli zouden krijgen", zegt centrumverantwoordelijke Ann-Marie Morel.
    [naar artikel]
  20. Zo zorg je dat je fitnesstracker geen loopje met je privégegevens neemt (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Fitnesstrackers zijn overal: in je telefoon, je smartwatch, in een speciale ring of als armband. Deze slimme apparaten houden je slaappatronen bij, meten je hartslag en houden je route bij het hardlopen bij. Onderweg verzamelen ze wel heel veel informatie over jouw lijf. Hoe zorg je ervoor dat er niks geks gebeurt met jouw gezondheidsdata? Technologiesite Tweakers.be legt uit waar je op moet letten.
    [naar artikel]
  21. Wie in 2022 werkloos werd door corona verliest dan toch geen vakantiedagen of deel van vakantiegeld (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Werknemers die in het eerste semester van 2022 onder het systeem van coronawerkloosheid vielen, verliezen geen vakantiedagen of een deel van hun vakantiegeld. Dat kondigt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne aan.
    [naar artikel]
  22. Met deze tips betaal je niet te veel om je (zelfgemaakte) postkaart te versturen (12/12/2020 - VRT NWS)
    De kerstkaarten zijn helemaal terug, zeker in deze coronatijden. Als je er zelf wil versturen, let je maar beter op enkele eigenschappen, zoals grootte en gewicht. Hoe zorg je ervoor dat je niet te veel moet betalen om je kaartje op de bestemming te krijgen? "De inspecteur" van Radio 2 vat het samen.
    [naar artikel]
  23. Zo haal je het meest uit je vakantiedagen: 27 dagen thuis voor de prijs van 10 (31/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
    Nu 2019 op z’n einde loopt, loont het de moeite om al een blik te werpen op uw dienstlijst voor volgend jaar. Want wie z’n vakantie slim plant, kan zijn voordeel doen en gratis en voor niks extra vakantiedagen winnen. Zo zet je 10 vakantiedagen in om van 27 te kunnen genieten. Een overzicht.
    [naar artikel]
  24. Zo haal je het meest uit je vakantiedagen: 27 dagen thuis voor de prijs van 10 (31/12/2019 - Het Nieuwsblad)
    Nu 2019 op z’n einde loopt, loont het de moeite om al een blik te werpen op uw dienstlijst voor volgend jaar. Want wie z’n vakantie slim plant, kan zijn voordeel doen en gratis en voor niks extra vakantiedagen winnen. Zo zet je 10 vakantiedagen in om van 27 te kunnen genieten. Een overzicht.
    [naar artikel]
  25. Zo haal je het meest uit je vakantiedagen: 27 dagen thuis voor de prijs van 10 (31/12/2019 - Het Belang van Limburg)
    Nu 2019 op z’n einde loopt, loont het de moeite om al een blik te werpen op uw dienstlijst voor volgend jaar. Want wie z’n vakantie slim plant, kan zijn voordeel doen en gratis en voor niks extra vakantiedagen winnen. Zo zet je 10 vakantiedagen in om van 27 te kunnen genieten. Een overzicht.
    [naar artikel]
  26. Door taboe lopen “te veel” Belgen palliatieve zorg mis: “Niet synoniem met de dood” (10/10/2020 - Het Nieuwsblad)
    In België linkt men palliatieve zorg nog te vaak aan enkel en alleen levensbeëindiging. Ook hangt er een taboesfeer rond het woord die ertoe leidt dat mensen geen gebruikmaken van zorg die is aangepast aan hun specifieke noden. Dat melden de Belgische federaties voor palliatieve zorg naar aanleiding van de Internationale dag voor Palliatieve Zorg die zaterdag plaatsvindt.
    [naar artikel]
  27. “Je hoeft je autobanden minder snel te vervangen dan je denkt”: met deze tips gaan je banden veel langer mee (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De autoband van de toekomst gaat nooit meer lek en gaat een half miljoen kilometers mee. Maar voorlopig zijn banden nog de snelst slijtende onderdelen van een auto. Hoe zorg je ervoor dat je er zo lang mogelijk gebruik van kunt maken?
    [naar artikel]
  28. Hoe zorg je ervoor dat de verkiezingen niet gehackt kunnen worden? (11/10/2018 - De Morgen)
    In Vlaanderen stemmen 163 gemeenten zondag elektronisch. Voor een grote hack van onze gemeenteraadsverkiezingen moeten we niet meteen vrezen. Maar hoe zorg je ervoor dat de software voor de verkiezingen echt veilig is? 
    [naar artikel]
  29. Opsparen vakantiedagen kan in geen enkel bedrijf (31/08/2018 - Het Nieuwsblad)
    Bijna zeven maanden na de invoering van de wet die het opsparen van vakantiedagen regelt, heeft amper één bedrijf gevraagd om het systeem in te voeren en is het nog nergens van kracht. Dat bericht Het Laatste Nieuws vrijdag.
    [naar artikel]
  30. Opsparen vakantiedagen kan in geen enkel bedrijf (31/08/2018 - Knack)
    Bijna zeven maanden na de invoering van de wet die het opsparen van vakantiedagen regelt, heeft amper één bedrijf gevraagd om het systeem in te voeren en is het nog nergens in voege. Dat bericht Het Laatste Nieuws vrijdag.
    [naar artikel]
  31. Pleegzorg Vlaanderen vraagt extra verlof voor ouders: “Deze kinderen hebben sowieso meer zorg nodig” (23/04/2020 - Het Nieuwsblad)
    In de plannen van minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V), om alleenstaande thuiswerkende ouders extra coronaverlof te geven, vallen pleegouders compleet uit de boot. Want, zo redeneert ze, die kunnen een beroep doen op tijdskrediet en andere stelsels om job en privé beter te combineren. Alleen: pleegmama’s en -papa’s hebben daar nog steeds geen recht op. En dus offeren ze vakantiedagen op om het hoofd boven water te houden. “Alles wat we hebben opgebouwd, zijn we op vijf weken verloren”, zegt Wouter.
    [naar artikel]
  32. Verdubbel je verlof: zo tover je 29 vakantiedagen om in 65 vrije dagen (17/09/2018 - De Morgen)
    Het vraagt wat puzzel- en rekenwerk, maar wie zijn vakantiedagen voor 2019 zorgvuldig plant rond feestdagen, kan die op magische wijze meer dan verdubbeld zien. Al is daar in de praktijk wel heel veel goede wil van de werkgever bij nodig, nuanceert Geert Vermeir van SD Worx. 
    [naar artikel]
  33. Belg neemt op de valreep meer vakantiedagen op (21/12/2021 - Het Belang van Limburg)
    Belgische werknemers namen de voorbije maanden massaal vakantiedagen op. Daardoor is de achterstand van vakantiedagen kleiner dan andere jaren, zelfs kleiner dan voor de coronapandemie. Dat zegt SD Worx dinsdag in een persbericht, op basis van de loongegevens bij 70.000 werkgevers en bijna 1 miljoen werknemers uit de privésector.
    [naar artikel]
  34. We nemen de voorbije maanden massaal onze vakantiedagen op (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Belgische werknemers namen de voorbije maanden massaal vakantiedagen op. Hierdoor is de achterstand van vakantiedagen kleiner dan andere jaren, zelfs kleiner dan voor de coronapandemie. Dat zegt hr-bedrijf SD Worx dinsdag in een persbericht.
    [naar artikel]
  35. ”Macrons overwinning blijft gekleurd door de twijfels van veel kiezers in een ten diepste verdeeld Frankrijk” (08/05/2017 - Het Belang van Limburg)
    De nationaal-populistische golf kent nog geen Frans vervolg. De overwinning van Emmanuel Macron zorgde ervoor dat we zondagavond geen schok te verwerken kregen zoals tijdens de Amerikaanse verkiezingsnacht. Ze bespaarde ons de zorg en de ontgoocheling van de dag na de Brexit-uitslag.
    [naar artikel]
  36. Zo word je geen wielerterrorist: BIVV verspreidt tips voor wielertoeristen (23/03/2017 - Het Nieuwsblad)
    De start van de lente luidt het wielerseizoen in. Profrenners stappen terug op hun fiets en wielertoeristen volgen hun voorbeeld. Maar hoe zorg je ervoor dat je geen wielerterrorist wordt? Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid heeft enkele tips voor jou.
    [naar artikel]
  37. 54 dagen vakantie en er maar 23 opnemen: zo haal je het meeste uit je vakantiedagen in 2022 (06/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Maar 23 dagen opnemen en er maar liefst 54 vakantiedagen voor in ruil krijgen. Het kan in 2022, door je vakantiedagen slim in te plannen. Een overzicht:
    [naar artikel]
  38. Maag- en darmarts Jochen Nijs over afbouw reguliere zorg: "Gevolg is diagnoses die veel te laat komen"  (23/10/2020 - VRT NWS)
    Jochen Nijs, maag- en darmspecialist in het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden, maakt zich zorgen over de afbouw van de reguliere zorg in de ziekenhuizen. Hoewel noodzakelijk, zegt hij, zorgt die afbouw ervoor dat heel wat Belgen de zorg die ze nodig hebben niet zullen krijgen.
    [naar artikel]
  39. Dit zegt de wet over niet opgenomen vakantiedagen (24/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Je werk af en toe even vaarwel kunnen zeggen is broodnodig voor je (mentale) gezondheid, zo simpel is dat. De 20 wettelijke vakantiedagen die je...
    [naar artikel]
  40. Tandartsen mogen naast dringende zorg nu ook noodzakelijke zorg verlenen (04/05/2020 - Het Nieuwsblad)
    Vanaf vandaag kunnen patiënten ook voor noodzakelijke zorg, en dus niet enkel voor dringende zorg, naar hun tandarts. Dat is een gevolg van de versoepeling van enkele coronamaatregelen, die vanaf 4 mei geldt. De gefaseerde heropstart van de activiteiten van de tandartsen gaat evenwel gepaard met verschillende voorzorgsmaatregelen om tandarts én patiënt te beschermen.
    [naar artikel]
  41. Steeds minder coronapatiënten op intensieve zorg: wie zijn de mensen die er nu nog liggen? (16/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
    In steeds meer ziekenhuizen ligt er geen énkele coronapatiënt meer op intensieve zorg. Woensdag waren er in ons land in het totaal nog 256 ernstig zieke Covid-19-patiënten. Gaat het hier om oudere mensen met onderliggende aandoeningen of zijn het jonge mensen die voorheen kerngezond waren? “Eén van onze patiënten ligt al sinds het einde van de tweede golf op intensieve zorg. Dat is meer dan 125 dagen”, zegt topdokter Philippe Meersseman (45). Hij is pneumoloog-intensivist in het UZ Leuven en vertelt hoe het er nu aan toe gaat op zijn afdeling.
    [naar artikel]
  42. Zo bespaar je op benzinekosten tijdens je autovakantie (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)
    De zomervakantie komt er weer aan. Veel Nederlanders zullen ondanks de torenhoge benzineprijzen weer op reis gaan met hun trouwe vierwieler, zeker nu Schiphol vluchten gaat schrappen. Maar hoe zorg je ervoor dat je auto zo weinig mogelijk van het vakantiebudget opslurpt?
    [naar artikel]
  43. Kim Vaessen: “Er gaat veel vrouwelijk ondernemend potentieel verloren” (25/11/2020 - Het Belang van Limburg)
    Al tien jaar staat Kim Vaessen aan het hoofd van Climatrix, maar als vrouwelijke bedrijfsleidster in de bouwsector blijft de Dilsense anno 2020 nog altijd een uitzondering. “Er gaat ontzettend veel vrouwelijk ondernemend potentieel verloren.”
    [naar artikel]
  44. Steeds meer werknemers ruilen eindejaarspremie in voor fiets of vakantiedagen, maar wat zijn de voor- en nadelen?  (20/12/2022 - VRT NWS)
    Een op de twee werknemers kiest ervoor zijn eindejaarspremie te ruilen voor voordelen als dat wordt aangeboden. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over een fiets, een gsm of extra vakantiedagen. Dat schrijft Het Nieuwsblad na een analyse van HR-dienstenbedrijf Acerta. Wat zijn de voor- en nadelen van zo'n "cafetariaplan"?
    [naar artikel]
  45. Nog niet al je vakantiedagen opgenomen? Stop dan nu met werken (24/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Je werk af en toe even vaarwel kunnen zeggen is broodnodig voor je (mentale) gezondheid, zo simpel is dat. De 20 wettelijke vakantiedagen die je...
    [naar artikel]
  46. Hoe zorg je ervoor dat je spaargeld nog iets oplevert? ‘Veel economen noemen cryptomunten grootste zeepbel uit de geschiedenis’ (15/11/2022 - De Morgen)

    [naar artikel]
  47. Bedienden dragen 5,25 miljoen vakantiedagen van 2020 over (15/02/2021 - Het Belang van Limburg)
    Door de coronacrisis hebben we vorig jaar een pak minder verlof genomen, zo blijkt uit een analyse van HR-dienstverlener Acerta. Zo’n 75 procent van de bedienden had eind 2020 nog vakantiedagen over. Zij schoven in totaal liefst 5,25 miljoen vakantiedagen door naar dit jaar. En dat kan de bedrijven in de problemen brengen.
    [naar artikel]
  48. Drie op de vier Belgen willen vakantiedagen opsparen voor later (11/01/2021 - Metro)
    Bijna drie vierde van de Belgen (73%) wil vakantiedagen of overuren opsparen om op een later moment in hun loopbaan te gebruiken. Meestal zouden ze die inzetten om sneller met pensioen te kunnen gaan. Dat blijkt uit een rondvraag van hr-dienstverlener Acerta bij 2.000 werkende Belgen. Veel Belgen zaten eind vorig jaar nog met een overschot aan vakantiedagen, een gevolg van de coronacris. In veel bedrijven moesten ze die nog voor het jaareinde opnemen, wat volgens Acerta soms tot operationele problemen kon leiden voor het bedrijf. Loopbaansparen Acerta herinnert eraan dat er een systeem bestaat om vakantiedagen op lange termijn op te nemen, met name het loopbaansparen. Uit de rondvraag blijkt dat 73% dat ook zou willen doen, als dat mogelijk zou zijn op hun werk. Ruim de helft van hen (56%) zou die opgespaarde dagen op het einde van de carrière inzetten, om vroeger met pensioen te kunnen gaan. Zorgsector Acerta pleit ervoor om na te denken over loopbaansparen in de zorgsector. Dat is de sector bij uitstek waar vorig jaar door de coronacrisis overuren werden opgestapeld en waar het moeilijk was om vakantie op te nemen. De sectoren waarin het loopbaansparen momenteel al is geactiveerd en waarin ondernemingen een ondernemings-cao kunnen sluiten, zijn onder meer de scheikundige nijverheid en de petroleumnijverheid (telkens arbeiders en bedienden) en het paritair comité 200, de aanvullende sector voor de bedienden. Die laatste omvat een kwart van alle bedienden in België. Lees ook: “Vaccin-optimisme” doet aantal vakantieboekingen weer fors stijgen Het bericht Drie op de vier Belgen willen vakantiedagen opsparen voor later verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  49. Zo zorg je ervoor dat je schoenen altijd passen (10/05/2020 - Metro)
    Herinner je je nog dat je als kind naar de schoenenwinkel ging? Je schoenmaatje werd perfect opgemeten en je nieuwe stapvriendjes zaten altijd als gegoten. Maar nu je volwassen bent, moet je het helemaal alleen uitzoeken. Waar moet je nu precies op letten als je nieuwe schoenen wil kopen? Uiteraard kunnen we meteen zeggen of schoenen te groot of te klein zijn, maar hoe weet je nu of ze ook perfect passen? Een exemplaar dat niet goed past, kan veel pijn veroorzaken, zoals blaren of eelt. Duimbreedte De Britse podoloog Tony Gavin geeft aan Metro UK enkele tips: “Zorg er in eerste instantie voor dat je de juiste schoen voor de juiste activiteit koopt. Je wil niet op hakken een wandeling in het bos gaan maken.” “Tussen het einde van je tenen en de top van je schoen moet een duimbreedte zitten,” gaat hij verder. “Het voorste deel van je schoen, moet breed en diep genoeg zijn voor je tenen. Dat deel is echt belangrijk. Vaak gaat het daar mis als schoenen toch niet perfect blijken te passen. Als je tenen bijvoorbeeld niet helemaal recht staan, zullen ze meer plaats innemen en zal het voorste gedeelte van de schoen er druk op uitoefenen.” “Als je nieuwe schoenen hebt gekocht, wandel je er best eventjes in rond. Neem je tijd. Geen enkele winkeleigenaar zal zich er vragen bij stellen. Als ze in de winkel al niet goed zitten, dan zullen ze thuis ook niet goed zitten”, aldus Gavin. Kousen  Susannah Davda, in Groot-Brittannië ook wel gekend als ‘The Shoe Consultant’, geeft ook enkele geheimen prijs. “Zorg ervoor dat je de juiste kousen draagt als je nieuwe schoenen aandoet. Als je normaal sokken draagt in veterschoenen, probeer ze dan ook met sokken aan. Als je normaal een dunne panty aanhebt wanneer je pumps draagt, zorg er dan voor dat je ook een panty aanhebt wanneer je gaat shoppen.” “Besteed ook aandacht aan de hiel van je nieuw schoeisel”, zegt Davda. “Als de schoen je hiel niet in een, als het ware, liefdevolle knuffel omhelst, dan is deze schoen niet voor jou. De grip moet perfect zijn. Als dat niet zo is, kan je blaren krijgen.” Schoenen besteld?  Wanneer je schoenen bestelt, kan je ze thuis wat langer uitproberen. Probeer op tapijt te lopen, zodat je ze niet vuil maakt en probeer ze op verschillende momenten in de dag uit. Zo weet je ook meteen of ze nog perfect passen als je voeten wat opgezwollen zijn. Lees ook : Lijken deze schoenen van Puma op Hitler of niet? Het bericht Zo zorg je ervoor dat je schoenen altijd passen verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy