Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
04:16 uur

Vermoeide ogen van al het thuiswerken? Dan is oogyoga iets voor jou

Metro

21/11/2020 - 08:01

Door de coronacrisis en de gedeeltelijke lockdown waarin we momenteel zitten, werken heel wat mensen van thuis uit. En hoewel we vroeger heel wat over hadden voor een extra dagje thuiswerk per week, is dat nu wel anders. Heler dagen achter je te kleine thuisbureau zitten en langer werken dan normaal – na een tijdje […] Het bericht Vermoeide ogen van al het thuiswerken? Dan is oogyoga iets voor jou verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Met eenvoudige oefeningen kan je zicht écht verbeteren”: maakt oogyoga ook jouw bril overbodig? (19/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hatha yoga, bikramyoga, face yoga ... dat kennen we. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als oogyoga? Hoog tijd om er een blik op te werpen met...
  [naar artikel]
 2. Belgische make-upartiest heeft makkelijk trucje tegen vermoeide ogen (26/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na een korte nacht of een lange vlucht kan het weleens gebeuren dat je met donkere kringen onder je ogen zit. De Belgische make-upartist Peter Philips heeft er nu iets op gevonden om de impact te verkleinen, zo bewees hij tijdens de modeshow van luxelabel Fendi in Milaan.
  [naar artikel]
 3. Vermoeide dressuuramazone Verwimp hoopvol voor Rio (17/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een duidelijk vermoeide Jorinde Verwimp heeft zondag op het Wereldfestival van de Paardensport met een al even vermoeide Tiamo een persoonlijk record gereden op de kür op muziek. Zo groeit het geloof dat een finale op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro mogelijk is.
  [naar artikel]
 4. Thuiswerken kan de gezondheid schaden - maar u kunt er wat aan doen (13/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Thuiswerken kan de gezondheid schaden. Die zin zou zo op de affiche in de wachtkamer van uw kinesist kunnen hangen. Hoe meer we thuiswerken, hoe...
  [naar artikel]
 5. Thuiswerken? “Kleed je aan alsof je naar kantoor gaat”, zegt de expert (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Van kinderen die door het huis hollen tot de kat die op je bureau zit, thuiswerken is niet altijd gemakkelijk. Wij schakelen de hulp in van Sara Van Wesenbeeck. Ze is life- & businesscoach, geeft workshops en trainingen over thuiswerken en deelt haar ultieme thuiswerktips hier.
  [naar artikel]
 6. Thuiswerken: dat is meer én slechter zitten. Maar daar kunt u wat aan doen (13/08/2020 - De Morgen)
  Thuiswerken kan de gezondheid schaden. Die zin zou zo op de affiche in de wachtkamer van uw kinesist kunnen hangen. Hoe meer we thuiswerken, hoe meer en langer we zitten, hoe meer rug- en nekklachten opspelen. ‘Een dure bureaustoel thuis gaat dat niet oplossen.’
  [naar artikel]
 7. Thuiswerken kan de gezondheid schaden. Maar u kunt er wat aan doen (13/08/2020 - De Morgen)
  Thuiswerken kan de gezondheid schaden. Die zin zou zo op de affiche in de wachtkamer van uw kinesist kunnen hangen. Hoe meer we thuiswerken, hoe meer en langer we zitten, hoe meer rug- en nekklachten opspelen. ‘Een dure bureaustoel thuis gaat dat niet oplossen.’
  [naar artikel]
 8. VIDEO. Yoga voor je ogen: "Bril kan aan de kant" (08/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt zo weggelopen uit 'In de Gloria', maar de beoefenaars van oogyoga zijn ervan overtuigd dat het werkt. Door een reeks ontspanningsoefeningen zal je op relatief korte termijn je bril gewoon aan de kant kunnen leggen. Hoewel er nog geen wetenschappelijke bewijs is dat het werkt, hoopt bezieler en lesgever Marian Maleszka uit Genk wel dat er onderzoek komt, want hij is ervan overtuigd dat het werkt.
  [naar artikel]
 9. Eén Belg op drie mag thuiswerken (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een derde van de Belgische werknemers mag thuiswerken van de baas. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener SD Worx. Vooral wie lang moet...
  [naar artikel]
 10. Thuiswerken wérkt: expert geeft tips voor je home office (11/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Misschien ben je deze nieuwe week begonnen met een dagje thuiswerken? 1 op de 3 mag dat van de baas. Maar productief werken bij je thuis lukt niet...
  [naar artikel]
 11. Verplicht thuiswerken levert Microsoft meer omzet op (23/07/2020 - Express)
  De lockdownmaatregelen met het verplichte thuiswerken hebben Microsoft een sterk kwartaal bezorgd. Vooral de clouddiensten zijn de uitblinker. De Amerikaanse... The post Verplicht thuiswerken levert Microsoft meer omzet op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Thuiswerken norm voor ambtenaren (08/06/2020 - De Tijd)
  09:13 Als het van Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) afhangt, blijven de ambtenaren ook na de coronacrisis massaal thuiswerken.
  [naar artikel]
 13. Thuiswerken ook na corona norm voor ambtenaren (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als het van Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) afhangt, blijven de ambtenaren ook na de coronacrisis massaal thuiswerken.
  [naar artikel]
 14. Vijf tips om echt goed te kunnen thuiswerken (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Thuiswerken: veel mensen dromen er hardop van. Maar zoals wel vaker strookt ons romantische beeld ervan niet helemaal met de realiteit. Ook wie...
  [naar artikel]
 15. Whatsapp ‘Dark Mode’ is nu voor iedereen beschikbaar: zo zet je het aan (04/03/2020 - De Morgen)
  Wie ‘s avonds laat nog even Whatsapp wil checken, hoeft daarvoor niet meer in een ‘gloeilamp’ te staren. WhatsApp heeft sinds deze week een donkere modus, voor “vermoeide ogen in omgevingen met weinig licht”.
  [naar artikel]
 16. Vermoeide Toma Nikiforov pas zevende in Bakoe (12/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Toma Nikiforov (-100 kg) heeft vandaag erg matig gepresteerd op de Grand Slam judo in het Azerische Bakoe. Een vermoeide Nikiforov kon geen kamp
  [naar artikel]
 17. Duitse regering ruziet over recht op thuiswerken (05/10/2020 - De Tijd)
  21:31 De Duitse minister van Werk wil dat werknemers minstens 24 dagen per jaar kunnen thuiswerken, maar de christendemocratische coalitiepartner ziet dat niet zitten.
  [naar artikel]
 18. Thuiswerken lost fileprobleem niet op: slechts kleine daling in aantal ritten (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook als we massaal gaan thuiswerken, blijft de druk op onze wegen hoog. Dat zegt het Federaal Planbureau in een nieuwe studie, meldt De Standaard.
  [naar artikel]
 19. Deze tips uit de topsportwereld helpen je om thuiswerken vol te houden (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Om het thuiswerken vol te houden, moeten we volgens leiderschapscoach Godelieve Meeuwissen lessen trekken uit de topsport: genoeg slapen, voldoende bewegen, goed eten en ontspannen.
  [naar artikel]
 20. Waarom je altijd extra moe bent tijdens je maandstonden (03/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Je maandelijkse bezoekje van Tante Roza is sowieso niet iets waar je reikhalzend naar uitkijkt. En dat vermoeide gevoel dat er steeds mee gepaard...
  [naar artikel]
 21. Een dag thuiswerken kost u 2 euro: wie betaalt die factuur? (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Thuiswerken kost een werknemer gemiddeld 2 euro per dag volgens Nederlands onderzoek. Vandaag lijkt de werknemer echter vaak op te draaien voor...
  [naar artikel]
 22. Somers wil van thuiswerken de norm maken (08/06/2020 - De Standaard)
  Werken we ook na de coronacrisis massaal thuis? Als het van minister voor Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) afhangt wel. De Mechelaar wil van thuiswerken de norm maken bij ambtenaren, zo laat hij verstaan aan De Morgen.
  [naar artikel]
 23. 'Het mag geen verkapte kinderopvang worden' (13/04/2019 - De Morgen)
  Dat uitgerekend een bedrijf als Yahoo thuiswerken verbiedt: dat was opzienbarend. Maar is het ook trendsettend? 'Neen', zegt Jan Denys van Randstad. 'Het zegt meer over het businessmodel van Yahoo.' Ook bij ons zit thuiswerken immers in de lift.
  [naar artikel]
 24. ‘Er komt een periode aan waarin heel wat mensen gaan uitvallen’ (09/09/2020 - De Morgen)
  Iedereen noemt het thuiswerken, maar eigenlijk waren de voorbije zes maanden chaos. Dat zeggen wij niet, maar Frederik Anseel. De managementprofessor hekelt zowel het gejammer als het gejuich over thuiswerken.
  [naar artikel]
 25. Een dag thuiswerken kost u 2 euro: wie betaalt die factuur? (30/07/2020 - De Morgen)
  Thuiswerken kost een werknemer gemiddeld 2 euro per dag volgens Nederlands onderzoek. Vandaag lijkt de werknemer echter vaak op te draaien voor zijn bureaugerief, elektriciteit of zelfs velletjes wc-papier.
  [naar artikel]
 26. Thuiswerken bezorgt Microsoft sterk kwartaal (22/07/2020 - De Tijd)
  22:46 Microsoft heeft in het vierde kwartaal van het boekjaar 2019/2020 beter gepresteerd dan verwacht. Met dank aan het vele thuiswerken, waardoor druk beroep werd gedaan op de clouddiensten.
  [naar artikel]
 27. Thuiswerken is de voorbije maanden populairder geworden, 9 op 10 bedrijven biedt het aan (18/09/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat we massaal zijn beginnen thuiswerken. Dat was aanpassen voor werknemers, maar ook voor bedrijven. In bijna 9 op de 10 bedrijven is thuiswerk nu toegestaan, voor maart was dat nog maar in 6 op de 10 bedrijven.
  [naar artikel]
 28. Zo word je beter in thuiswerken (28/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van thuis uit werken klinkt vaak als een godsgeschenk. Je kan wat langer blijven liggen, niemand geeft er iets om als je haar niet gewassen is en...
  [naar artikel]
 29. Do’s-and-don’ts om ogen van kinderen te beschermen (29/08/2017 - Metro)
  Almaar meer kinderen gebruiken tablets op school en die overmatige blootstelling aan digitale schermen heeft nefaste gevolgen voor hun ogen, waarschuwen artsen en opticiens. Jongeren tussen 12 en 17 jaar brengen meer dan 42 uur per week door voor hun schermen, zo blijkt uit een studie (juni 2016) van het Franse onderzoekscentrum Credoc. Specialisten raden dan ook aan enkele goede gewoonten in het achterhoofd te houden om de effecten van het blauwe licht van tablets, computerschermen, smartphones en de verlichting in huis te beperken. Op korte termijn veroorzaakt dat blauwe licht vermoeide, droge ogen. Op lange termijn verhoogt het de risico’s op netvliesveroudering. Naast die gevolgen voor onze ogen, vertraagt blauw licht ook de vrijmaking van melatonine, het slaaphormoon dat gewoonlijk rond 21u in werking treedt, en verstoort het dus de slaap. Dat slaaptekort kan indirect een rol spelen in slechtere schoolprestaties. Ook al blijkt uit de eerste resultaten van experimenten in scholen dat de leerlingen net gemotiveerder zijn en efficiënter samenwerken als ze tablets gebruiken. Helderheid verminderen Een van de dingen die je kan doen om kinderen te beschermen tegen te veel blauw licht, is de helderheid van het scherm van smartphones en computers verminderen en de tekst op het scherm vergroten. Vraag ook advies aan je opticien. Sommigen bieden corrigerende brilglazen met bescherming tegen blauw licht aan voor jongeren onder de 16 jaar. Netvlies laten rusten Om vermoeide en droge ogen tegen te gaan, is het aangeraden regelmatig enkele seconden te kijken naar een voorwerp in de verte dat geen blauw licht uitstraalt. Andere techniek: elke 20 minuten die je voor een scherm zit, moet je 20 seconden pauzeren om te kijken naar een voorwerp op ongeveer 6 meter afstand. Knipper daarbij vaak om je ogen te rehydrateren. Meer buiten spelen Om de uren voor het scherm te compenseren, is het belangrijk dat kinderen genoeg buiten spelen en blootgesteld worden aan natuurlijk licht.
  [naar artikel]
 30. Thuiswerken met de Franse slag? Kijk uit, de baas bespioneert je (01/05/2020 - De Morgen)
  Ontspannen thuiswerken kun je voortaan vergeten: de baas controleert met gluurprogrammatuur wat zijn personeel in de baas zijn tijd uitspookt. Met dank aan de cashende surveillance-industrie.
  [naar artikel]
 31. ‘De slinger van het thuiswerken is doorgeslagen’: experte ergonomie Veerle Hermans (22/05/2020 - De Morgen)
  Bij het begin van de lockdown was thuiswerken voor veel mensen een zegen. Maar hoe langer de situatie duurt, hoe meer de negatieve kanten ervan zich opstapelen. Dat zegt expert ergonomie Veerle Hermans (VUB).
  [naar artikel]
 32. Zeker 1 op 4 bleef thuiswerken na versoepelingen (10/11/2020 - Express)
  In oktober, toen thuiswerk nog geen verplichting was, werkte minstens een kwart van de bedienden van thuis uit. Op managementniveau... The post Zeker 1 op 4 bleef thuiswerken na versoepelingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Chokri maakt balans op: “Tijdens optreden Willy Sommers gebeurde iets speciaals” (19/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een vermoeide Chokri reageert op de afgelopen editie van Pukkelpop. Vier vragen nog voordat hij achter twee weken even de riem er kan van af leggen.
  [naar artikel]
 34. Ethias laat helft personeel voortaan thuiswerken (29/04/2020 - De Tijd)
  19:10 Ook na de versoepeling van de lockdown laat Ethias de helft van zijn werknemers thuiswerken, zegt topman Philippe Lallemand. De storm op de beurzen woog in het eerste kwartaal zwaar op de resultaten v...
  [naar artikel]
 35. Denise Betsema wint in Otegem, vermoeide Cant pas negende (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Denise Betsema heeft maandag de veldrit in Otegem gewonnen. De 25-jarige Nederlandse haalde het afgescheiden voor Loes Sels. De laatste podiumplaats ging naar de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado. De Amerikaanse Katherine Compton legde beslag op de vierde plaats. Een vermoeide Sanne Cant, die zaterdag voor de tiende keer Belgisch kampioene werd, werd negende.
  [naar artikel]
 36. Telenet laat personeel thuiswerken tot Nieuwjaar (19/08/2020 - Express)
  Telenet gaat nog zeker tot eind dit jaar thuiswerk als norm aanhouden voor 2.600 van zijn 3.025 werknemers. Dat meldt... The post Telenet laat personeel thuiswerken tot Nieuwjaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Bedrijfspsycholoog Frederik Anseel: ‘Er komt een periode aan waarin heel wat mensen gaan uitvallen’ (09/09/2020 - De Morgen)
  Iedereen noemt het thuiswerken, maar eigenlijk waren de voorbije zes maanden chaos. Dat zeggen wij niet, maar Frederik Anseel. De managementprofessor hekelt zowel het gejammer als het gejuich over thuiswerken.
  [naar artikel]
 38. Vermoeide Toma Nikiforov pas zevende op Grand Slam judo in Bakoe (12/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Toma Nikiforov (-100 kg) heeft zondag erg matig gepresteerd op de Grand Slam judo in het Azerische Bakoe. Een vermoeide Nikiforov kon geen kamp winnen in de klasse onder 100 kilogram en moest zo vrede nemen met de zevende plaats.
  [naar artikel]
 39. Somers wil van thuiswerken de norm maken voor Vlaamse ambtenaren (08/06/2020 - Express)
  Als minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) doorzet met zijn plannen, dan zou het kunnen dat thuiswerk de... The post Somers wil van thuiswerken de norm maken voor Vlaamse ambtenaren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Somers wil dat thuiswerken de norm wordt, maar wordt iedereen daar beter van? “Wie opslag wil, zit alvast in het verliezende kamp” (08/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) wil dat thuiswerken voor ambtenaren de norm wordt en gaat alvast uit van een gemiddelde van één à drie dagen per week. En volgens onderzoek van de UGent is er door de coronacrisis nu ook binnen de privé veel animo bij werkgevers voor het thuiswerken. Veel werknemers zullen in de handen wrijven bij dat idee. Maar wordt iedereen daar beter van? Kortom: wie of wat zijn de winnaars en verliezers van de shift naar meer werken in eigen kot? Diegene die promotie of opslag wil, zit alvast in het verliezende kamp.
  [naar artikel]
 41. Somers wil dat thuiswerken de norm wordt, maar wordt iedereen daar beter van? “Wie opslag wil, zit alvast in het verliezende kamp” (08/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) wil dat thuiswerken voor ambtenaren de norm wordt en gaat alvast uit van een gemiddelde van één à drie dagen per week. En volgens onderzoek van de UGent is er door de coronacrisis nu ook binnen de privé veel animo bij werkgevers voor het thuiswerken. Veel werknemers zullen in de handen wrijven bij dat idee. Maar wordt iedereen daar beter van? Kortom: wie of wat zijn de winnaars en verliezers van de shift naar meer werken in eigen kot? Diegene die promotie of opslag wil, zit alvast in het verliezende kamp.
  [naar artikel]
 42. 1 op de 3 werknemers wil thuiswerken (maar mag niet van baas) (13/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een derde van de werknemers wil en kan thuiswerken, maar mag niet van de baas. Nochtans kan zo een op de zes woon-werkkilometers worden vermeden.
  [naar artikel]
 43. Zweden mogen zeker tot volgend jaar thuiswerken, cijfers evolueren in goede richting (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Inwoners van Zweden mogen door de coronacrisis zeker tot volgend jaar thuiswerken. De Zweedse regering blijft mensen aanmoedigen om niet naar hun...
  [naar artikel]
 44. Gezocht: 10.000 militairen die willen thuiswerken (06/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Militairen mogen vaker thuiswerken en hun loon wordt opgetrokken in een bijna ultieme poging de job aantrekkelijker te maken. Hard nodig, aldus defensieminister Ludivine Dedonder (PS): “Het aantal militairen daalt pijlsnel, we verliezen veel ervaring en kennis.” Ze vreest zelfs met te weinig militairen te eindigen, waardoor er geen “effectieve defensie” meer is.
  [naar artikel]
 45. Britse activisten leven in boomhutten uit protest: ‘Half Engeland gaat toch thuiswerken’ (28/08/2020 - De Morgen)
  Eerder dit jaar begon in Engeland de bouw van een hogesnelheidslijn die Londen met het noorden moet verbinden, ondanks massale protesten van milieuactivisten. Die bivakkeren nu in boomhutten om de aanleg te belemmeren. ‘Na de covidcrisis gaat half Engeland thuiswerken, dus wat is nog het nut?’
  [naar artikel]
 46. Thuiswerken duwt Microsoft opnieuw boven de lat (28/10/2020 - Express)
  De coronapandemie legt de Amerikaanse softwarereus Microsoft opnieuw geen windeieren. De cloudtak, Microsoft Teams en Skype zijn de paradepaardjes, aangezien... The post Thuiswerken duwt Microsoft opnieuw boven de lat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Massaal thuiswerken? Laptopverkopers wrijven zich (nu nog) in de handen (15/03/2020 - Express)
  Nu almaar meer bedrijven hun personeel aanmanen om thuis te werken, moeten die ondernemingen massaal op zoek naar hopen laptops.... The post Massaal thuiswerken? Laptopverkopers wrijven zich (nu nog) in de handen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Bureaustoelen populair door thuiswerken: "Vroeger gaven mensen geld uit aan restaurant en reizen, nu denken ze aan comfort" (26/10/2020 - VRT NWS)
  Het vele thuiswerken laat zich voelen in de meubelwinkels. Vooral bureaustoelen vliegen de deur uit. Je hebt die in alle soorten en prijzen. "Het Journaal" trok vanmiddag naar een budgetwinkel en een speciaalzaak in de buurt van Gent en kwam terug met bovenstaande reportage.
  [naar artikel]
 49. “Thuiswerken is des duivels” (10/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Thuiswerken is het nieuwe nec plus ultra van het moderne werknemerschap. Jullie willen het allemaal om ter hardst: zelfs één op de drie ambtenaren zit nu al thuis achter zijn computer in plaats van op kantoor. Zowel aan werkgevers- als aan werknemerskant worden de voordelen gepredikt van het thuiswerk-walhalla (Minder files! Minder infrastructuur nodig! Betere focus! Grotere flexibiliteit! Efficiëntere tijdsbesteding!) maar ik heb vastgesteld: ik vind het des duivels.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.