Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
00:54 uur

Pfizer-vaccin mogelijk al voor Kerstmis in Europa

Express

21/11/2020 - 09:01

Het is niet onwaarschijnlijk dat we nog voor Kerstmis al de eerste coronavaccins in Europa krijgen. Dat heeft de directeur... The post Pfizer-vaccin mogelijk al voor Kerstmis in Europa appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Pfizer-vestiging in Puurs geselecteerd voor productie van een potentieel corona-vaccin (06/05/2020 - VRT NWS)
  De fabriek van farmaceutisch bedrijf Pfizer in Puurs is uitgekozen als een van de vier productiecentra voor een mogelijk Covid-19-vaccin dat het bedrijf aan het ontwikkelen is. Als Pfizer dit jaar nog een vaccin goedgekeurd krijgt, wil het in 2020 al miljoenen vaccindoses produceren.
  [naar artikel]
 2. Vaccin van Pfizer en BioNTech mogelijk nog dit jaar verdeeld (19/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccin tegen het coronavirus waaraan het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech werken kan nog dit jaar verdeeld worden in zowel de Verenigde Staten als Europa. De topman van BioNTech noemde dat donderdag “mogelijk”.
  [naar artikel]
 3. Vaccin van Pfizer en BioNTech mogelijk nog dit jaar verdeeld (19/11/2020 - Knack)
  Het vaccin tegen het coronavirus waaraan het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech werken kan nog dit jaar verdeeld worden in zowel de Verenigde Staten als Europa. De topman van BioNTech noemde dat donderdag "mogelijk".
  [naar artikel]
 4. Antwerpse CEO van Oxford University Hospitals over Pfizer-vaccin: “Voor Kerstmis nog meer van dit nieuws” (14/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Deze week losten farmabedrijven Pfizer en BioNTech hoopgevende resultaten van hun vaccin tegen coronavirus Sars-CoV-2. Er is snel nog meer nieuws op komst, belooft Bruno Holthof. De Antwerpenaar is CEO van Oxford University Hospitals en ontwikkelt mee het vaccin dat gelicentieerd werd aan het Britse farmabedrijf AstraZeneca.
  [naar artikel]
 5. Acht miljoen Pfizer-vaccins voor ons land (12/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  België is sinds woensdag zeker van bijna 8 miljoen dosissen van het veelbelovende Pfizer-vaccin. Toch is het allesbehalve zeker dat elke Belg - vermoedelijk kosteloos -?met dit specifieke vaccin wordt ingeënt. Het vaccin heeft immers ook nadelen, waardoor concurrenten van Pfizer ook nog grote kans maken.
  [naar artikel]
 6. Vaccin van Pfizer en BioNTech mogelijk al in december klaar voor verdeling (19/11/2020 - De Morgen)
  In een interview met het Franse persagentschap AFP verklaart U?ur ?ahin, de CEO van BioNTech, dat het vaccin dat zijn bedrijf samen met Pfizer heeft ontwikkeld mogelijks reeds in december wereldwijd verspreid kan worden.
  [naar artikel]
 7. Oxford-vaccin komt er mogelijk al voor kerstmis (04/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoopgevend nieuws uit Oxford. De verantwoordelijke voor het testen van het Oxford-vaccin, professor Andrew Pollard, heeft verklaard dat er ‘een kleine kans’ is dat het vaccin gebruiksklaar zou kunnen zijn voor Kerstmis.
  [naar artikel]
 8. Is nieuw vaccin beter dan Pfizer? Dit weten we al over Moderna (16/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na Pfizer vorige week lijkt nu ook het Amerikaanse Moderna in de laatste rechte lijn te zitten voor een vaccin tegen Covid-19. De resultaten zijn spectaculair. Zo zou Moderna een effectiviteit van 94,5 procent bieden. Het bedrijf is zo overtuigd dat ze de testers die het placebo hebben gekregen, onmiddellijk willen inenten met het echte vaccin. Wat weten wel al over Moderna? En wat is het verschil met Pfizer?
  [naar artikel]
 9. ‘Oxford-vaccin’ geraakt mogelijk nog voor Kerstmis klaar (04/11/2020 - Express)
  Het coronavaccin waar het farmaceutische bedrijf AstraZeneca samen met de Universiteit van Oxford aan werkt zou mogelijk al gebruiksklaar zijn... The post ‘Oxford-vaccin’ geraakt mogelijk nog voor Kerstmis klaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. 8 miljoen Pfizer-vaccins op komst, maar ook concurrenten zullen hard nodig zijn (12/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  België is sinds woensdag zeker van bijna 8 miljoen dosissen van het veelbelovende Pfizer-vaccin. Toch is het allesbehalve zeker dat elke Belg – vermoedelijk kosteloos – met dit specifieke vaccin wordt ingeënt. Het vaccin heeft immers ook nadelen, waardoor concurrenten van Pfizer ook nog grote kans maken.
  [naar artikel]
 11. Nieuw vaccin ter goedkeuring voorgelegd aan Europa (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Duitse BioNtech en het Amerikaanse Pfizer, die samen een Covid-19-vaccin ontwikkelen, hebben hun vaccin ter goedkeuring voorgelegd aan het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Op die manier hopen ze versneld goedkeuring te krijgen om het vaccin op de markt te brengen.
  [naar artikel]
 12. 8 miljoen Pfizer-vaccins op komst, maar ook concurrenten hard nodig: hoeveel zal het kosten en wanneer zullen we het krijgen? (12/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  België is sinds woensdag zeker van bijna 8 miljoen dosissen van het veelbelovende Pfizer-vaccin. Toch is het allesbehalve zeker dat elke Belg – vermoedelijk kosteloos – met dit specifieke vaccin wordt ingeënt. Het vaccin heeft immers ook nadelen, waardoor concurrenten van Pfizer ook nog grote kans maken.
  [naar artikel]
 13. Is het nieuw vaccin beter dan Pfizer? Dit weten we al over Moderna (16/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Na Pfizer vorige week lijkt nu ook het Amerikaanse Moderna in de laatste rechte lijn te zitten voor een vaccin tegen Covid-19. De resultaten zijn spectaculair. Zo zou Moderna een effectiviteit van 94,5 procent bieden. Wat weten we al over Moderna? En wat is het verschil met Pfizer?
  [naar artikel]
 14. Zo werkt het veelbelovende vaccin van Pfizer tegen corona (11/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Covid-19-vaccin van farmagigant Pfizer heeft een doeltreffendheid van maar liefst 90 procent. Het vaccin is intussen getest op 43.500 mensen in zes landen, maar hoe werkt het? En is het coronavirus een van de ingrediënten? Deze video legt het uit.
  [naar artikel]
 15. Pfizer-vaccin is made in Belgium, maar Belgen krijgen geen voorrang (10/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Covid-19-vaccin van farmagigant Pfizer heeft een doeltreffendheid van maar liefst 90 procent, maar dat betekent niet dat we over enkele weken ons mondmasker mogen opbergen. Alle vragen én antwoorden over het vaccin op een rijtje.
  [naar artikel]
 16. Goedkeuring Pfizer-vaccin loopt vertraging op (27/10/2020 - Express)
  Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer moest deze week normaal gezien genoeg data hebben over de effectiviteit van zijn coronavaccin, maar die... The post Goedkeuring Pfizer-vaccin loopt vertraging op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Waarom het Pfizer-vaccin voorlopig niet voor ons land is (10/11/2020 - De Standaard)
  Hoewel de Belgische vestiging van Pfizer in Puurs is ge­selec­teerd om de productie op gang te trekken, zal het nog een tijd duren voor Belgen het vaccin krijgen toegediend.
  [naar artikel]
 18. Pfizer: ‘Droomscenario van vaccin voor kerst wordt steeds waarschijnlijker’ (21/11/2020 - De Morgen)
  Het wordt steeds waarschijnlijker dat we voor kerst al een vaccin tegen het coronavirus zullen hebben in Europa. Dat heeft de directeur van farmabedrijf Pfizer in Nederland gezegd in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur op de Nederlandse openbare omroep. Marc Kaptein sprak over ‘een droomscenario’ dat werkelijkheid kan worden.
  [naar artikel]
 19. Pfizer: “Droomscenario van vaccin voor kerst wordt steeds waarschijnlijker” (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het wordt steeds waarschijnlijker dat we voor kerst al een vaccin tegen het coronavirus zullen hebben in Europa. Dat heeft de directeur van farmabedrijf Pfizer in Nederland gezegd in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur op de Nederlandse openbare omroep. Marc Kaptein sprak over “een droomscenario” dat werkelijkheid kan worden.
  [naar artikel]
 20. Pfizer: “Droomscenario van vaccin voor kerst wordt steeds waarschijnlijker” (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het wordt steeds waarschijnlijker dat we voor kerst al een vaccin tegen het coronavirus zullen hebben in Europa. Dat heeft de directeur van farmabedrijf Pfizer in Nederland gezegd in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur op de Nederlandse openbare omroep. Marc Kaptein sprak over “een droomscenario” dat werkelijkheid kan worden.
  [naar artikel]
 21. Ook Pfizer belooft vaccin tegen eind dit jaar (14/09/2020 - Express)
  Na AstraZeneca beweert nu ook Pfizer dat het tegen eind 2020 een vaccin op de markt kan krijgen. Tegen november... The post Ook Pfizer belooft vaccin tegen eind dit jaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Kandidaat-vaccin van Pfizer en BioNTech is voor 90 procent effectief (09/11/2020 - Express)
  Het potentiële vaccin dat de farmabedrijven Pfizer en BioNTech samen ontwikkelen, is voor 90 procent effectief tegen het coronavirus. Dat... The post Kandidaat-vaccin van Pfizer en BioNTech is voor 90 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. België koopt vaccin Pfizer-BioNTech (18/11/2020 - De Tijd)
  15:06 Ons land stapt mee in de Europese aankoopdeal over het vaccin van de bedrijven Pfizer en BioNTech.
  [naar artikel]
 24. Pfizer-vaccin is doeltreffend maar niet het meest praktische (10/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Goed nieuws van het vaccinfront: het Pfizer-vaccin lijkt goed te werken en biedt wel 90% bescherming, zo meldt het bedrijf zelf. Al roept die mededeling meteen nieuwe vragen op: kunnen wij dat vaccin krijgen? En zullen er dan ook vaccins in omloop zijn die minder goed werken?
  [naar artikel]
 25. België nog niet zeker of het Pfizer-vaccin wil: ‘Volgende week beslissing’ (10/11/2020 - Express)
  Ons land kan pas ergens volgende week met zekerheid zeggen of het intekent op het veelbelovende vaccin van Pfizer en... The post België nog niet zeker of het Pfizer-vaccin wil: ‘Volgende week beslissing’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. “Pfizer-vaccin kan mogelijk nog dit jaar verdeeld worden” (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer zou nog voor kerst verdeeld kunnen worden. Dat heeft de CEO van BioNTech gezegd. Ons land heeft er vijf miljoen stuks van besteld. Daarmee zouden 2,5 miljoen landgenoten geholpen kunnen worden, want er zijn twee vaccinatiebeurten nodig.
  [naar artikel]
 27. Pfizer Puurs krijgt sleutelrol in productie corona-vaccin (05/05/2020 - De Tijd)
  19:31 De Belgische productiesite van Pfizer in Puurs werden samen met vier andere sites werd geselecteerd voor de productie van een potentieel toekomstig vaccin.
  [naar artikel]
 28. Pfizer en BioNTech willen vaccin-test uitbreiden (13/09/2020 - De Tijd)
  16:07 Pfizer en BioNTech, die samen een Covid-19-vaccin ontwikkelen, willen 44.000 deelnemers in plaats van 30.000 rekruteren voor hun fase-3-studie, om de diversiteit te vergroten en meer data te vergaren.
  [naar artikel]
 29. CEO BioNTech: “Pfizer-vaccin kan mogelijk nog dit jaar verdeeld worden” (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer zou nog voor kerst verdeeld kunnen worden. Dat heeft de CEO van BioNTech gezegd. Ons land heeft er vijf miljoen stuks van besteld. Daarmee zouden 2,5 miljoen landgenoten geholpen kunnen worden, want er zijn twee vaccinatiebeurten nodig.
  [naar artikel]
 30. CEO BioNTech: “Pfizer-vaccin kan mogelijk nog dit jaar verdeeld worden” (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer zou nog voor kerst verdeeld kunnen worden. Dat heeft de CEO van BioNTech gezegd. Ons land heeft er vijf miljoen stuks van besteld. Daarmee zouden 2,5 miljoen landgenoten geholpen kunnen worden, want er zijn twee vaccinatiebeurten nodig.
  [naar artikel]
 31. Pfizer-vaccin voor 95 procent effectief (18/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech is 95 procent doeltreffend. Dat blijkt uit de volledige studieresultaten nu de klinische proeven werden afgerond, zo heeft de farmaceut Pfizer woensdag zelf gemeld.
  [naar artikel]
 32. Het Pfizer-vaccin: ontdekt door kinderen van Turkse gastarbeiders (10/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dat het vaccin van Pfizer zulke goede resultaten boekt, is mede te danken aan het onderzoekswerk van een Duits echtpaar, nakomelingen van Turkse gastarbeiders.
  [naar artikel]
 33. Antwerpse CEO aan Oxford: “Voor Kerstmis nog meer nieuws over vaccins” (14/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Deze week losten farmabedrijven Pfizer en BioNTech hoopgevende resultaten van hun vaccin tegen coronavirus Sars-CoV-2. Er is snel nog meer nieuws op komst, belooft Bruno Holthof. De Antwerpenaar is CEO van Oxford University Hospitals en ontwikkelt mee het vaccin dat gelicentieerd werd aan het Britse farmabedrijf AstraZeneca.
  [naar artikel]
 34. Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: Pfizer-vaccin is 90 procent effectief, zegt fabrikant (09/11/2020 - De Morgen)
  Pfizer Inc heeft aangekondigd dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Dat blijkt uit de eerste gegevens van een grootschalige studie. Het is het beste resultaat tot nu toe in de wereldwijde race naar een vaccin, en een grote overwinning in het gevecht tegen de pandemie.
  [naar artikel]
 35. Topviroloog Fauci: ‘Vaccin Moderna kan gelijkaardige resultaten behalen als dat van Pfizer’ (09/11/2020 - Express)
  Het coronavaccin van farmaceut Moderna zou even effectief kunnen zijn als dat van branchegenoot Pfizer. De vooraanstaande Amerikaanse immunoloog Anthony... The post Topviroloog Fauci: ‘Vaccin Moderna kan gelijkaardige resultaten behalen als dat van Pfizer’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Pfizer-vaccin is doeltreffend maar niet het meest praktische: komen er ook ‘slechtere’ vaccins op de markt en wie bepaalt wat we krijgen? (10/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Goed nieuws van het vaccinfront: het Pfizer-vaccin lijkt goed te werken en biedt wel 90% bescherming, zo meldt het bedrijf zelf. Al roept die mededeling meteen nieuwe vragen op: kunnen wij dat vaccin krijgen? En zullen er dan ook vaccins in omloop zijn die minder goed werken?
  [naar artikel]
 37. Wie wint de race naar het vaccin? En wat is het verschil tussen twee grote kanshebbers van farmabedrijven AstraZeneca en Pfizer? (10/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Het vaccin is klaar in december, in januari kunnen we beginnen vaccineren”, zo luidde de boodschap van farmabedrijf AstraZeneca enkele dagen geleden. Gisteren volgde de mededeling van Pfizer - een Amerikaanse farmareus met een tweede vestiging in Puurs. Hun vaccin heeft een werkzaamheid van maar liefst 90 procent. En zo zitten de twee kandidaat-vaccins van farmareuzen Pfizer en AstraZeneca elkaar op de hielen. Wat hebben ze met elkaar gemeen, en wat zijn de verschillen tussen de twee grote kanshebbers?
  [naar artikel]
 38. Wie wint de race naar het vaccin? En wat is het verschil tussen twee grote kanshebbers van farmabedrijven AstraZeneca en Pfizer? (10/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Het vaccin is klaar in december, in januari kunnen we beginnen vaccineren”, zo luidde de boodschap van farmabedrijf AstraZeneca enkele dagen geleden. Gisteren volgde de mededeling van Pfizer - een Amerikaanse farmareus met een tweede vestiging in Puurs. Hun vaccin heeft een werkzaamheid van maar liefst 90 procent. En zo zitten de twee kandidaat-vaccins van farmareuzen Pfizer en AstraZeneca elkaar op de hielen. Wat hebben ze met elkaar gemeen, en wat zijn de verschillen tussen de twee grote kanshebbers?
  [naar artikel]
 39. Wie wint de race naar het vaccin? En wat is het verschil tussen twee grote kanshebbers van farmabedrijven AstraZeneca en Pfizer? (10/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Het vaccin is klaar in december, in januari kunnen we beginnen vaccineren”, zo luidde de boodschap van farmabedrijf AstraZeneca enkele dagen geleden. Gisteren volgde de mededeling van Pfizer - een Amerikaanse farmareus met een tweede vestiging in Puurs. Hun vaccin heeft een werkzaamheid van maar liefst 90 procent. En zo zitten de twee kandidaat-vaccins van farmareuzen Pfizer en AstraZeneca elkaar op de hielen. Wat hebben ze met elkaar gemeen, en wat zijn de verschillen tussen de twee grote kanshebbers?
  [naar artikel]
 40. Pfizer-CEO verkocht miljoenen aan aandelen na goed rapport voor vaccin (12/11/2020 - Express)
  Albert Bourla, de CEO van Pfizer, is 5,6 miljoen dollar rijker. Hij verkocht duizenden aandelen op de dag dat de... The post Pfizer-CEO verkocht miljoenen aan aandelen na goed rapport voor vaccin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. “Pfizer-vaccin kan nog dit jaar verdeeld worden” (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer zou nog voor kerst verdeeld kunnen worden. Dat heeft de CEO van BioNTech gezegd.
  [naar artikel]
 42. EU koopt 300 miljoen dosissen Pfizer-BioNTech-vaccin (11/11/2020 - De Tijd)
  13:35 De Europese Unie heeft een deal gesloten met de biotechbedrijven Pfizer en BioNTech om 300 miljoen dosissen van hun coronavaccin te kopen. Het vaccin zou 90 procent effectiviteit bieden tegen het coro...
  [naar artikel]
 43. Vaccins Pfizer en Moderna krijgen mogelijk in december al marktvergunning. Wat zijn de volgende stappen (voor België)? (20/11/2020 - De Standaard)
  Als alles goed gaat, kunnen de coronavaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna tegen midden december een voorwaardelijke vergunning krijgen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen donderdagavond aangekondigd. Het gaat om de eerste stap in het op de markt brengen van een vaccin. Wat zijn de volgende stappen? En tegen wanneer kan het vaccin dan bij ons zijn?
  [naar artikel]
 44. Vaccins Pfizer en Moderna krijgen mogelijk in december al marktvergunning. Wat zijn de volgende stappen (voor België)? (20/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Als alles goed gaat, kunnen de coronavaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna tegen midden december een voorwaardelijke vergunning krijgen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen donderdagavond aangekondigd. Het gaat om de eerste stap in het op de markt brengen van een vaccin. Wat zijn de volgende stappen? En tegen wanneer kan het vaccin dan bij ons zijn?
  [naar artikel]
 45. België verzekert zich van Pfizer/BioNTech-vaccin (18/11/2020 - Knack)
  België tekent in op de Europese aankoop van het verrassend efficiënte kandidaat-vaccin van Pfizer en BioNTech tegen covid-19. Dat heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist. Met de voor ons land voorbehouden 5 miljoen dosissen kunnen 2,5 miljoen mensen worden gevaccineerd.
  [naar artikel]
 46. België verzekert zich van Pfizer/BioNTech-vaccin (18/11/2020 - Knack)
  De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft vandaag/woensdag beslist dat ons land intekent op de Europese aankoop van het vaccin van Pfizer en BioNTech. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 47. Vaccin van Pfizer-BioNTech werkt nog beter dan gedacht: 95 procent doeltreffend (18/11/2020 - Knack)
  De gedeeltelijke resultaten van het onderzoek naar het Pfizer-BioNTech vaccin toonden een efficiëntie van 90 procent. Het eindresultaat blijkt nog beter: een doeltreffendheid van 95 procent.
  [naar artikel]
 48. Farmareus Pfizer: “Ons kandidaat-vaccin biedt 90 procent bescherming” (09/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Opvallend nieuws uit de farmawereld: het kandidaat-vaccin van Pfizer zou tot 90 procent bescherming bieden. Een onverhoopt hoog cijfer: heel wat landen zouden al vaccins aankopen die tot 50 procent dekking garanderen.
  [naar artikel]
 49. Farmareus Pfizer: “Ons kandidaat-vaccin biedt 90 procent bescherming” (09/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Opvallend nieuws uit de farmawereld: het kandidaat-vaccin van Pfizer zou tot 90 procent bescherming bieden. Een onverhoopt hoog cijfer: heel wat landen zouden al vaccins aankopen die tot 50 procent dekking garanderen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.