Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 November 2020
19:55 uur

Moeder slaakt noodkreet over tekort aan openbare wc's: "Mijn dochter wil niet meer buitenkomen omdat ze nergens kan plassen"

VRT NWS

21/11/2020 - 12:20

Vera Vervoort doet een dringende oproep bij "De inspecteur" op Radio 2: ze vindt het niet kunnen dat er zo weinig toegankelijk, openbare toiletten te vinden zijn in Vlaanderen. "Het is altijd al moeilijk om een toilet te vinden. Maar in tijden van corona is het bijna onmogelijk geworden. En wat het is het gevolg? Mensen plassen massaal in de bosjes. Dat kan toch niet?"


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Moeder klaagt tekort aan openbare toiletten aan: “Mijn dochter komt niet meer buiten omdat ze nergens kan plassen” (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vera Vervoort, een moeder van een dochter met autisme en reuma, klaagt in het programma ‘De inspecteur’ op Radio 2 het tekort aan toegankelijke openbare wc’s in Vlaanderen aan. “Mijn dochter heeft een panische angst om in haar broek te plassen. Door corona is het onmogelijk geworden om een openbaar toilet te vinden.”
  [naar artikel]
 2. Ziekenhuisarts slaakt noodkreet over slechte mondmaskers: "Geef ons degelijk materiaal, in ons en uw eigen belang" (12/04/2020 - VRT NWS)
  In een open brief aan politici en het brede publiek slaakt ziekenhuisarts E. Van Looy een noodkreet over de ondermaatse kwaliteit van de mondmaskers waarmee ze Covid-19-patiënten moet verzorgen. "Het heeft amper zin om ze op te zetten want ze beschermen ons duidelijk niet."
  [naar artikel]
 3. Personeelslid 101-centrale slaakt noodkreet over personeelstekort: "Het water is ons in de mond aan het lopen" (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een anonieme brief aan persagentschap Belga slaakt een personeelslid van de 101-centrale in Vlaams-Brabant een noodkreet over het...
  [naar artikel]
 4. Jeugdhulp slaakt noodkreet: druk op sector neemt jaar om jaar toe (26/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De noodkreet die de jeugdhulp slaakt, is niet nieuw voor het Agentschap Jongerenwelzijn. "Cijfers tonen aan dat de druk op de jeugdhulp de laatste...
  [naar artikel]
 5. Vlaming (30) met clusterhoofdpijn slaakt noodkreet: “Vier tot acht weken per jaar leef ik in een totale hel” (13/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik wil zo graag werken, maar door mijn ziekte word ik overal ontslagen”, slaakt Joeri Swerts (30) uit het Limburgse Tongeren een noodkreet. Swerts, die aan clusterhoofdpijn lijdt, had sinds zijn 18de al verschillende jobs: bij een schildersbedrijf, in de bouw of de chemie. “Maar telkens als mijn clusterhoofdpijn opsteekt en ik voor enige tijd buiten strijd ben, wordt mijn contract plots niet meer verlengd. Ik ben ten einde raad.”
  [naar artikel]
 6. Moeder van Delphine: "Communicatie Albert is zoveelste slag in het gezicht van mijn dochter" (01/02/2020 - VRT NWS)
  Sybille de Sélys Longchamps, de moeder van Delphine Boël, is niet te spreken over de manier waarop koning Albert heeft bevestigd dat Delphine zijn biologische dochter is. "Een slag in het gezicht van mijn dochter", omschrijft ze het in de kranten van Sudpresse.
  [naar artikel]
 7. Tongenaar (30) met clusterhoofdpijn slaakt noodkreet: “Ik wil werken, maar word overal ontslagen” (13/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Ik wil zo graag werken, maar door mijn ziekte word ik overal ontslagen”, slaakt Tongenaar Joeri Swerts (30) een noodkreet. Swerts, die aan clusterhoofdpijn lijdt, had sinds zijn 18de al verschillende jobs: bij een schildersbedrijf, in de bouw of de chemie. “Maar telkens als mijn clusterhoofdpijn opsteekt en ik voor enige tijd buiten strijd ben, wordt mijn contract plots niet meer verlengd. Ik ben ten einde raad.”
  [naar artikel]
 8. Techlobby slaakt noodkreet over start-ups (03/04/2020 - Express)
  De Europese techindustrie wil meer aandacht voor start-ups bij het uitdelen van hulpfondsen na de coronacrisis. In een open brief... The post Techlobby slaakt noodkreet over start-ups appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Brandweer slaakt noodkreet: "Veiligheid burger komt in het gedrang" (06/04/2017 - De Redactie)
  De brandweerzones klagen dat ze te weinig geld krijgen om hun taken uit te voeren. "Men rukt steeds vaker uit met vier man, waar men vroeger met zes man moest uitrukken."
  [naar artikel]
 10. Moeder slaakt noodkreet nadat zoon (13) stierf aan xtc: “Vind de dealer die de drugs aan mijn jongen heeft verkocht” (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een moeder uit Wales heeft de politie wanhopig gesmeekt om de drugsdealer te vinden die xtc-pillen gaf aan haar zoon. De dertienjarige Carson Price...
  [naar artikel]
 11. Papa Quintana slaakt noodkreet: "Ze zijn mijn zoon aan het opbranden. Hij had de Tour nooit mogen rijden" (15/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de achtste plek prijkt hij voorlopig, Nairo Quintana. En daarmee blijft de Colombiaan van Movistar, die op ruim twee minuten volgt van gele
  [naar artikel]
 12. Moeder getuigt over laatste weken: "Ik had nét mijn happy dochter terug" (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De moeder en stiefvader van de vermoorde Mailys Descamps (18) voelen zich in de steek gelaten door de politie. Sinds hun dochter brak met Alex D.
  [naar artikel]
 13. Vrouwenraad roept op tot meer openbare toiletten: "Nu de horeca gesloten is, kunnen kwetsbare groepen nergens nog terecht" (26/10/2020 - VRT NWS)
  "Dringend gevraagd: voldoende openbare toiletten!", zo roept de Vrouwenraad op. Nu de horecazaken gesloten zijn, vraagt ze aan de lokale overheden om extra in te zetten op openbare toiletten. Kwetsbare groepen kunnen namelijk nergens nog terecht voor een dringende boodschap. Ze zijn zo bijna genoodzaakt om weg te blijven uit de openbare ruimte", zegt de voorzitster van de Vrouwenraad, Magda De Meyer, bij Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 14. VIDEO. Moeder slaakt noodkreet: "Hoe moet het de komende jaren verder met onze zieke zoon?" (24/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De ouders van de veertienjarige Max uit Hoboken trekken aan de alarmbel. Hun zoon, die een beperking heeft, zit sinds een jaar thuis. Zijn ouders zorgen noodgedwongen zelf voor hem, maar vragen zich af hoe lang die situatie nog houdbaar is.
  [naar artikel]
 15. Alles weg, "alleen deurwaarder was er nog” (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op een dag kwam een moeder uit Diepenbeek thuis, en zag dat een deurwaarder haar eigendommen in beslag had genomen. “Ook juwelen van mijn moeder en de pc van een vriend. Omdat mijn dochter schulden had. Mag dat allemaal zomaar?”
  [naar artikel]
 16. "Mijn moeder beleefde alvast meer opwinding dan ik" (22/06/2017 - De Redactie)
  Wachten op je dochter die een rondleiding krijgt aan de universiteit waar ze wil gaan studeren, deze moeder profiteerde ervan om het nuttige/nutteloze met het aangename te verenigen.
  [naar artikel]
 17. Moeder getuigt over laatste weken van Mailys: "Ik had nét mijn happy dochter terug" (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De moeder en stiefvader van de vermoorde Mailys Descamps (18) voelen zich in de steek gelaten door de politie. Sinds hun dochter brak met Alex D.
  [naar artikel]
 18. "Enige oplossing? Km-heffing voor auto's" (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De transportsector slaakt een noodkreet over het steeds grotere fileleed. Doordat vrachtwagenchauffeurs langer in de file staan en ze zich ook
  [naar artikel]
 19. CINEMATEK slaakt financiële noodkreet (04/04/2019 - De Morgen)
  Internationaal erg hoog aangeschreven, maar niettemin in nauwe financiële schoenen: filmarchief CINEMATEK slaakt een noodkreet. 'We hebben dringend nieuwe middelen nodig', zegt directeur Gabrielle Claes, 'want we hebben het moeilijk in ons dagelijks bestaan.'
  [naar artikel]
 20. Moeder filmt hoe ze haar 16 maanden oude dochter misbruikt: "Als ik niet gehoorzaamde zou mijn vriend me straffen" (12/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jerrica Lackey heeft in Oklahama 25 jaar cel gekregen voor het seksueel misbruik van haar 16 maanden oude dochter. De Amerikaanse moeder (30)...
  [naar artikel]
 21. Ziekenhuis Oost-Limburg slaakt noodkreet (21/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk slaakt een noodkreet. Het aantal coronapatiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis, stijgt razendsnel. Er liggen nu 42 coronapatiënten in het ZOL, het meest van alle Limburgse ziekenhuizen. De afdeling intensieve zorgen ligt al van maandag vol. Dokters en verpleegkundigen zijn bijzonder ongerust over de situatie, omdat ze ook zien dat de opgenomen patiënten zieker zijn dan een paar weken geleden.
  [naar artikel]
 22. Moeder slaakt noodkreet: "Moeten wij zo nog twee jaar verder? (24/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De ouders van een jongen van veertien uit Hoboken trekken aan de alarmbel. Hun zoon, Max, die een beperking heeft zit sinds een jaar thuis. De ouders zorgen noodgedwongen zelf voor hun kind.
  [naar artikel]
 23. Vrouw doet oproep aan inbrekers: "Breng kettinkje met as van onze overleden dochter terug" (21/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Inbrekers hebben de hanger met de as van mijn overleden dochtertje ­gestolen." De noodkreet van Cindy Stevenhaagen op haar Facebook­pagina wordt
  [naar artikel]
 24. VN: "De wereld heeft Jemen de rug toegekeerd" (07/12/2016 - De Redactie)
  Een verantwoordelijke van de Verenigde Naties in Jemen slaakt een noodkreet over de hongersnood in het land, een gevolg van de aanslepende oorlog.
  [naar artikel]
 25. Jeugdhulp slaakt noodkreet: "Crisisopvang is nooit evident, zeker niet tijdens de vakantieperiode" (26/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het regent meldingen van kinderen die tijdens deze kerstdagen geen opvangplek hebben. Er is te weinig plaats, waardoor ze voortdurend worden...
  [naar artikel]
 26. Moeder getuigt over laatste weken vermoorde Mailys: "Ik had nét mijn happy dochter terug" (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De moeder en stiefvader van de vermoorde Mailys Descamps (18) voelen zich in de steek gelaten door de politie. Sinds hun dochter brak met Alex D.
  [naar artikel]
 27. Gatz: "Als het met je dochter of je vrouw gebeurt, is het helemaal niet meer grappig" (12/11/2017 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) doet een oproep om meer empathie te tonen voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Als het met je vrouw, je dochter, je zus of je moeder gebeurt, is het helemaal niet meer grappig, dan word je razend", zegt hij in "De zevende dag". 
  [naar artikel]
 28. Defecte liften gijzelen bewoners: “Onze hond moest binnen plassen, want ik kan hem niet naar beneden dragen” (10/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Pas na een ultieme noodkreet op sociale media raakte de lift in sociale woningblok De Notelaar in Oostmalle zondag gerepareerd. De tweede lift in het flatgebouw is al bijna vier jaar buiten werking. “Mijn hondje moest binnen plassen, omdat ik hem al die trappen niet kan afdragen”, zegt een 74-jarige huurster van de sociale woningen.
  [naar artikel]
 29. Vlaamse tiener getuigt: "Niet meer welkom bij mijn moeder, omdat ik homo ben" (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Simon aan zijn moeder vertelde dat hij een vriend had, wees zij hem de deur. Hij werd niet aanvaard omwille van zijn homoseksualiteit. Zo’n...
  [naar artikel]
 30. Pastoor van Holsbeek slaakt noodkreet: "Trouwen mensen hier niet meer?" (06/10/2017 - VRT NWS)
  De kersverse pastoor van Holsbeek kampt met een vervelend probleem: een lege agenda. In zijn parochie in Holsbeek lijken de mensen niet meer te trouwen. Zelfs begrafenissen zijn een uitzondering.
  [naar artikel]
 31. Tommy Wieringa schreef emotioneel boek over zijn "rare" moeder (31/01/2019 - VRT NWS)
  Tommy Wieringa (°1967) heeft met "Dit is mijn moeder" een onthutsend portret geschetst van een uitzonderlijke en onvergetelijke vrouw. Zijn moeder overleed 4 jaar geleden. Op haar sterfbed zei Wieringa haar dat ze een boek zou worden. Ze vond het prima. "Mijn moeder was een geschenk voor een auteur", zei Wieringa in "De Wereld Vandaag" op Radio 1 en "De Afspraak" op Canvas.  
  [naar artikel]
 32. Vikki (23) kan al drie jaar niet meer plassen: "Ik zag er op zeker moment 20 weken zwanger uit" (31/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Aanvankelijk dacht ze dat ze gewoon een blaasontsteking had. De Britse Vikky Black (23) kon eind 2014 moeilijk plassen en ze veronderstelde dat
  [naar artikel]
 33. Winkelier verdedigt zich na storm van protest nadat kleuter niet naar toilet mocht: "Wat een drama kan men toch maken!" (10/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  'Bristol, de winkel waar mijn dochter van 3 in haar broek moest plassen. ????????????!!!!!", heeft een jonge moeder uit Halle-Zoersel op Facebook gepost. Haar dochtertje van drie moest tijdens de schoenenjacht bij Bristol Zoersel plots dringend naar het toilet, maar de jonge moeder kreeg geen toestemming. Haar getuigenis lokte direct verontwaardigde reacties uit van andere jonge ouders. Ook de betrokken winkelier heeft intussen gereageerd. Volgens hem is hij dit niet wettelijk verplicht en moet hij anders 30 keer per dag met klanten naar het toilet.
  [naar artikel]
 34. "Ik wil niet dat mijn dochter met Marokkanen omgaat", sms't moeder naar jongen van twaalf (23/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een facebookpost die al ruim 700 keer werd gedeeld, uit de moeder van een twaalfjarige jongen haar verontwaardiging over een sms die haar
  [naar artikel]
 35. G-gymclub slaakt noodkreet: Kindjes met beperking noodgedwongen op wachtlijst door tekort aan begeleiders (25/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  STB Gymnastics Berchem, een turnvereniging die in sporthal Brilschans turnlessen aanbiedt aan personen met een mentale of fysieke beperking, kampt met een groot tekort aan begeleiders. Hierdoor moesten dit jaar al een twintigtal kinderen op een wachtlijst worden gezet.
  [naar artikel]
 36. Jani ontmoet Pommeline en haar moeder: "Ik had je niet herkend met kleren aan" (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jani doopt zijn programma 'Zo Man Zo Vrouw' vanavond om tot 'Zo Moeder Zo Dochter' en gaat op bezoek bij 'Temptation Island'-verleidster Pommeline en haar moeder. Terwijl mama vindt dat Pommeline haar vormen wat meer zou mogen uitspelen, gelooft dochter dat haar moeder zich net wat meer naar haar leeftijd zou mogen kleden. Werk aan de winkel voor de stylist, die grote ogen trekt als hij binnenkomt. "Ik had je niet herkend met kleren aan! Terwijl Pommeline wél haar handelsmerk op haar trui had laten printen.
  [naar artikel]
 37. Jani ontmoet Pommeline en haar moeder: "Ik had je niet herkend met kleren aan" (05/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Jani doopt zijn programma 'Zo Man Zo Vrouw' vanavond om tot 'Zo Moeder Zo Dochter' en gaat op bezoek bij 'Temptation Island'-verleidster Pommeline en haar moeder. Terwijl mama vindt dat Pommeline haar vormen wat meer zou mogen uitspelen, gelooft dochter dat haar moeder zich net wat meer naar haar leeftijd zou mogen kleden. Werk aan de winkel voor de stylist, die grote ogen trekt als hij binnenkomt. "Ik had je niet herkend met kleren aan! Terwijl Pommeline wél haar handelsmerk op haar trui had laten printen.
  [naar artikel]
 38. Moeder verongelukte kleuter (6) kapot van verdriet: "Yamen was zo'n opgewekte jongen" (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is zo onwezenlijk dat Yamen hier niet meer is. Ik probeer me sterk te houden voor de rest van mijn gezin." De moeder die vorige week haar
  [naar artikel]
 39. Moeder prijst dochter (14) voor vermoorden van haar vader: "Ze is mijn heldin" (09/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een heldin. Zo omschrijft een moeder haar dochter van veertien die haar bloedeigen vader vermoord heeft. Volgens haar moeder heeft ze haar gezin
  [naar artikel]
 40. Ex eist meer geld van Chris Brown "omdat ze zijn dochter niet met rust laten" (17/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De moeder van het dochtertje van Chris Brown wil meer alimentatie, omdat fans van de zanger de kleuter niet met rust laten. Nia Guzman vraagt in...
  [naar artikel]
 41. “Mijn dochter eet niet meer en is doodsbang”: Sophia (6) belandt in ziekenhuis door pesters (31/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Britse moeder uit Tiverton heeft op Facebook een aangrijpende foto van haar 6-jarige dochter in een ziekenhuisbed gedeeld. “Dit is mijn dochter...
  [naar artikel]
 42. Bodybuilder (21) die naast 'Popeye' ook vrouw wil worden, slaakt noodkreet: "Nu kan ik alleen nog bidden" (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met de Russische bodybuilder Kiril Tereshin (21) gaat het niet goed. Volgens zijn laatste post is 'Popeye', zo luidt zijn bijnaam, zwaar ziek nadat...
  [naar artikel]
 43. Help, mijn dochter heeft twee papa's en het is Moederdag! - Tom De Cock (13/05/2017 - De Redactie)
  Een Brusselse school wil geen knutselwerkjes meer laten maken voor Moederdag en Vaderdag, onder meer omdat er steeds meer "complexe" gezinsvormen bestaan. Een beslissing waar MNM-presentator Tom De Cock zich niet in kan vinden. "Het zou net een dag kunnen zijn om die rijkdom aan verscheidenheid in de klas te bespreken en te vieren."
  [naar artikel]
 44. Twitter grapt over thuisonderwijs: "Leraar ontslagen omdat hij drinkt op het werk!" (29/03/2020 - VRT NWS)
  "Het gaat niet zoals gepland. Mijn moeder raakt overspannen. Ze raakt helemaal het noorden kwijt. We hebben een pauze moeten inlassen, zodat mijn moeder zich kan herpakken. En ik zeg het nogmaals: het gaat echt niet goed." Met deze boodschap in zijn schoolagenda maakte de 8-jarige Ben na de eerste dag thuisonderwijs duidelijk dat zijn moeder er helemaal niets van bakte. Moeder Candice Hunter Kennedy deelde een foto van de boodschap op haar Facebookpagina, onder de noemer 'mijn zoon wees me zopas terecht', waarna die massaal gedeeld en besproken werd. Want thuisonderwijs is geen pretje, zo lieten andere ouders op onder meer Twitter weten, al was een humoristische en relativerende ondertoon nooit ver weg.
  [naar artikel]
 45. "Wie kan ons helpen om te achterhalen welke enge ziekte mijn dochter heeft?" (02/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een wanhopige moeder heeft foto's vrijgegeven van haar dochter die onnoemelijk lijdt na het oplopen van een mysterieuze aandoening. De ellende
  [naar artikel]
 46. Puerto Rico slaakt noodkreet aan Trump: "Wij sterven hier en jullie doden ons met inefficiëntie" (30/09/2017 - VRT NWS)
  Tien dagen na de doortocht van orkaan Maria blijft de toestand op het Amerikaanse eiland Puerto Rico bijzonder schrijnend. De noodhulp raakt niet tijdig bij de getroffen burgers. De burgemeester van hoofdstad San Juan richtte zich tot de Amerikaanse president Trump. "Wij sterven hier", zei ze. "En jullie doden ons met inefficiëntie en bureaucratie."
  [naar artikel]
 47. Dochter Apple aan mama Gwyneth: "Post geen foto van mij online zonder mijn toestemming" (29/03/2019 - VRT NWS)
  In het openbaar op de vingers getikt worden door je puberzoon of -dochter, het overkomt elke ouder wel eens, ook ouders met een bekend gezicht. Apple, de 14-jarige dochter van actrice Gwyneth Paltrow, had commentaar op een foto die haar moeder van hen op Instagram had gezet. "Mama, we hebben het er al over gehad, je post geen foto's van mij zonder mijn toestemming." En de virtuele discussie tussen voor- en tegenstanders was vertrokken.
  [naar artikel]
 48. Zuhal Demir fragiel in "Die huis": "Het is heel moeilijk te aanvaarden dat je moeder er niet meer is" (20/11/2018 - VRT NWS)
  In "Die huis" hebben we vanavond de vrouw achter staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (38, N-VA) leren kennen: een vat vol emoties. De Belgische politica met Turk-Koerdische roots, geboren in een mijnwerkersgezin in Genk zal het bij Eric Goens vaak hebben over haar afkomst, én over haar geliefde moeder. Demir betekent "ijzer" in het Turks, maar de politica ging er bijna onderdoor na de dood van haar moeder eerder dit jaar. "Ik had net een baby, maar ik raakte mijn bed niet meer uit", vertelt ze zonder schroom.     
  [naar artikel]
 49. Evenementensector slaakt noodkreet: "Door corona al 1 op de 4 bedrijven in financiële problemen" (05/05/2020 - VRT NWS)
  Door de coronacrisis en de lockdown zit 25 procent van de bedrijven uit de evenmentensector in financiële problemen. Het gaat dan vooral om kleine bedrijven zoals bijvoorbeeld licht- en geluidsfirma’s. De sector trekt nu aan de alarmbel omdat het aantal bedrijven in financiële moeilijkheden zal blijven stijgen als de lockdown blijft voortduren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.