Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
08:07 uur

Coronabriefings kunnen een Emmy opleveren: gouverneur van New York in de prijzen "met shows over succes en mislukking"

VRT NWS

21/11/2020 - 12:25

Andrew Cuomo mag een Emmy in ontvangst nemen, meer bepaald de International Emmy Founders Award. De naam Cuomo doet niet meteen een belletje rinkelen in de tv-wereld. Hij is geen gevierd acteur, laat staan een producent. Cuomo is de Democratische gouverneur die New York door de coronacrisis probeert te loodsen. Hij krijgt de prijs voor zijn persconferenties over het virus, omdat ze "bijdragen aan de kwaliteit van wereldwijde tv-producties".


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Sorry voor alles" wint International Emmy Award (21/11/2017 - VRT NWS)
  Het Belgische televisieprogramma "Sorry voor alles" is in New York in de prijzen gevallen op de 45e International Emmy Awards. Het won het beeldje voor beste niet-gescripte programma ("non-scripted entertainment"). Ook de fictiereeks "Callboys" (VIER) maakte kans in de categorie comedy, maar kon zijn nominatie niet verzilveren.
  [naar artikel]
 2. 'Callboys' in New York voor de Emmy's: "We hebben al goed de toerist uitgehangen" (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht weten we of de Callboys in de prijzen vallen op de Emmy’s — zeg maar de Oscars van de televisie. Matteo Simoni, Bart Hollanders, Rik...
  [naar artikel]
 3. "Succession" en "Schitt's Creek" aan de haal met de meeste en belangrijkste (virtuele) Emmy's (21/09/2020 - VRT NWS)
  "Succession" en "Schitt's Creek" zijn de grote winnaars van de Emmy Awards, de belangrijkste tv-prijzen die deze keer door corona digitaal werden georganiseerd. De populaire sitcom "Schitt's Creek" ging aan de haal met álle (zeven) Emmy's in de categorie comedy. De felbegeerde Emmy voor beste dramaserie was voor "Succession".
  [naar artikel]
 4. Derde keer prijs voor Tim Van Aelst: VTM-programma "Hoe zal ik het zeggen?" wint internationale Emmy (20/11/2018 - VRT NWS)
  Het VTM-programma "Hoe zal ik het zeggen?" van het Belgische productiehuis Shelter heeft een internationale Emmy-award gewonnen in de categorie non-scripted entertainment. Dat raakte gisteravond bekend tijdens de 46e uitreiking van de internationale tv-prijzen in New York. Het is al de derde Emmy voor het productiehuis Shelter van televisiemaker Tim Van Aelst.
  [naar artikel]
 5. "Callboys" en "Sorry voor alles" genomineerd voor International Emmy Awards (27/09/2017 - VRT NWS)
  Vier-reeks "Callboys" en het Eén-programma "Sorry voor alles" zijn genomineerd voor de International Emmy Awards. Dat heeft de organisatie van de tv-prijzen bekendgemaakt. De International Emmy Awards zijn de internationale tegenhanger van de Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.
  [naar artikel]
 6. "Eindelijk, meneer de president, hier is uw Emmy" (18/09/2017 - VRT NWS)
  "The handmaid's tale" en "Big little lies" zijn de grote winnaars van de Emmy Awards geworden, de prestigieuze Amerikaanse prijzen voor tv-producties. Elisabeth Moss en Nicole Kidman mochten dan wel op het podium glunderen,  toch waren het collega Alec Baldwin en Sean Spicer die de zaal op hun hand kregen.  Gespreksonderwerp uiteraard: Donald Trump.
  [naar artikel]
 7. Wint "Hoe Zal Ik Het Zeggen?" vanavond een Emmy Award? (19/11/2018 - De Morgen)
  Het is nagelbijten voor de makers van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’. Het programma van productiehuis Shelter is genomineerd voor een Internationale Emmy Award, de prestigieuze internationale tv-prijzen die maandagavond in New York worden uitgereikt. Het programma kreeg een nominatie in de categorie Non-Scripted Entertainment. 
  [naar artikel]
 8. "Game of thrones" breekt record op Emmy Awards (19/09/2016 - De Redactie)
  Met de 12 prijzen van afgelopen nacht bijgeteld, heeft de fantasiereeks in totaal al 38 beeldjes binnengehaald. En ook de komische reeks "Veep" haalde net als vorig jaar heel wat prijzen binnen.
  [naar artikel]
 9. De Emmy's: "Game of thrones" beste drama, Claire Foy wint als de Queen, eindelijk voor The Fonz én een aanzoek (18/09/2018 - VRT NWS)
  De series "Game of thrones", "The crown" en "The marvelous Mrs. Maisel" hebben de belangrijkste Emmy Awards - de prestigieuze Amerikaanse tv-prijzen - gewonnen. Ook een oude bekende mocht het podium op: acteur Henry Winkler die in de jaren 70 bekend werd met zijn rol van The Fonz. Hij kreeg zijn eerste Emmy ooit voor een bijrol in de komedie "Barry". Het meest memorabele moment was voor regisseur Glenn Weiss die de ring van zijn pas overleden moeder bovenhaalde en zijn Jan ten huwelijk vroeg.  
  [naar artikel]
 10. "Three billboards" en "Big little lies" winnen Golden Globes (08/01/2018 - VRT NWS)
  "Three billboards outside Ebbing, Missouri" is de grote winnaar van de Golden Globes, de belangrijkste film- en tv-prijzen na de Oscars en de Emmy's. De film won vier prijzen, onder meer die van beste film en beste actrice. En ook de tv-reeks "Big little lies" viel vier keer in de prijzen.
  [naar artikel]
 11. Studio 100 neemt animatiebedrijf uit New York over dat al 21 Emmy's won (01/12/2017 - VRT NWS)
  Studio 100 heeft Little Airplane Productions overgenomen, een animatiebedrijf uit New York dat al heel wat internationale prijzen won, waaronder 21 Emmy Awards. 
  [naar artikel]
 12. 'Callboys' genomineerd voor Emmy: "Wil een hoge piet uit Hollywood samenwerken, dan bedanken we feestelijk" (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht weten we of de Callboys in de prijzen vallen op de Emmy’s — zeg maar de Oscars van de televisie. Matteo Simoni, Bart Hollanders, Rik...
  [naar artikel]
 13. Adriaan Van den Hoof: "Het is een groot gouden beeld... hoe gaan we dat in godsnaam op het vliegtuig krijgen?!" (21/11/2017 - VRT NWS)
  Ze kunnen het nog altijd niet geloven. Presentator Adriaan Van den Hoof en "Sorry voor alles"-bedenker Kamiel Debruyne hebben werkelijk een prestigieuze Emmy Award in hun handen vast. "Ik heb zachtjes geweend. Volgens Jan Eelen van "Callboys" was het fake wenen", reageert Van den Hoof vanuit New York.
  [naar artikel]
 14. Cynthia Nixon (Miranda Hobbes uit "Sex and the city") wil gouverneur van New York worden (19/03/2018 - VRT NWS)
  Cynthia Nixon heeft haar kandidatuur om gouverneur van New York to worden officieel bekendgemaakt. De ster uit "Sex and the city" doet dat met een filmpje op sociale media waarin ze vooral de torenhoge kloof tussen arm en rijk in de staat aan de kaak stelt.
  [naar artikel]
 15. Emmy voor ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’: "Ons geheim? Discipline, dedication & friendship" (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een derde Emmy Award. Voor minder gaat regisseur Tim Van Aelst niet naar New York. Nu zit hij er voor het VTM-programma 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?'....
  [naar artikel]
 16. Adriaan Van den Hoof en co doen een ouderwetse "hip hip hoera" in New York (21/11/2017 - VRT NWS)
  "We waren zo verrast én nog altijd", zegt Adriaan Van den Hoof in New York. Hij blikt na een korte nachtrust samen met Kamiel De Bruyne terug op de Emmy die ze gewonnen hebben voor hun programma "Sorry voor alles". Op vraag van onze corerespondent Björn Soenens tonen ze nog een keer hoe blij ze zijn met de onderscheiding.
  [naar artikel]
 17. Philippe Geubels en Kat Steppe grijpen met "Taboe" naast Emmy, Brits programma over borstkanker wint (26/11/2019 - VRT NWS)
  Het Eén-programma "Taboe" met Philippe Geubels wint dan toch geen Internationale Emmy Award. Het programma was genomineerd in de categorie Non-Scripted Entertainment, maar verloor in New York van het Britse programma "The real full monty: ladies night". Dat hebben de organisatoren van de prestigieuze internationale televisieprijzen via Twitter bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 18. Twee weken geen grote events in Antwerps Sportpaleis. Musical "Mamma Mia" met minder publiek  (11/03/2020 - VRT NWS)
  De uitbater van het Antwerpse Sportpaleis en de Stadsscouwburg neemt maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. "Wij vernemen dat gouverneur Berx een algemeen verbod zal uitvaardigen op evenementen met meer dan 1.000 mensen. Wij bekijken wat we kunnen doen met geplande shows", zegt Jan Van Esbroeck van de Sportpaleisgroep op Radio 2.
  [naar artikel]
 19. "Westworld" en "Saturday night live" kapen meeste Emmy-nominaties weg (13/07/2017 - De Redactie)
  De HBO-serie en het satirische programma op NBC hebben elk 22 nominaties op zak voor de prijzen voor de beste Amerikaanse tv-producties. "Stranger things" van Netflix haalt 18 nominaties binnen.
  [naar artikel]
 20. 'Sorry voor alles' wint Emmy-award (21/11/2017 - De Tijd)
  06:39 Het Belgische televisieprogramma 'Sorry voor alles' (Eén) is maandagavond in New York in de prijzen gevallen op de 45ste International Emmy Awards.
  [naar artikel]
 21. 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' genomineerd voor Internationale Emmy Award (27/09/2018 - De Morgen)
  Hoe Zal Ik Het Zeggen?, het feelgoodprogramma van productiehuis Shelter, is zopas genomineerd voor een Internationale Emmy Award, een van de meest prestigieuze internationale tv-prijzen. Het programma kreeg een nominatie in de categorie Non-Scripted Entertainment. Op 19 november worden de prijzen op een gala in New York uitgereikt.
  [naar artikel]
 22. 3de Emmy voor Tim Van Aelst met ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’: "Ons geheim? Discipline, dedication & friendship" (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een derde Emmy Award. Voor minder gaat regisseur Tim Van Aelst niet naar New York. Nu zit hij er voor het VTM-programma 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?'....
  [naar artikel]
 23. ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ genomineerd voor International Emmy Award (27/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, een programma van productiehuis Shelter, is genomineerd voor een Internationale Emmy Award, een van de meest prestigieuze internationale tv-prijzen. Het programma kreeg een nominatie in de categorie Non-Scripted Entertainment. De prijzen worden op 19 november op een gala in New York uitgereikt. Dat meldt VTM donderdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 24. 'Sorry voor Alles' en 'Callboys' genomineerd voor International Emmy’s (27/09/2017 - De Standaard)
  De Belgische tv-programa’s 'Sorry voor Alles' (Eén) en 'Callboys' (Vier) zijn genomineerd voor de prestigieuze tv-prijzen International Emmy Awards in de Verenigde Staten. Terwijl de Emmy’s voor de Amerikaanse programma’s bedoeld zijn, bekronen de 'International' Emmy Awards de beste buitenlandse programma’s. De prijsuitreiking vindt plaats op 20 november in New York.
  [naar artikel]
 25. 'Sorry voor Alles' en 'Callboys' genomineerd voor International Emmy’s (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische tv-programa’s 'Sorry voor Alles' (Eén) en 'Callboys' (Vier) zijn genomineerd voor de prestigieuze tv-prijzen International Emmy Awards in de Verenigde Staten. Terwijl de Emmy’s voor de Amerikaanse programma’s bedoeld zijn, bekronen de 'International' Emmy Awards de beste buitenlandse programma’s. De prijsuitreiking vindt plaats op 20 november in New York.
  [naar artikel]
 26. 'Sorry voor Alles' en 'Callboys' genomineerd voor International Emmy’s (27/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Belgische tv-programa’s 'Sorry voor Alles' (Eén) en 'Callboys' (Vier) zijn genomineerd voor de prestigieuze tv-prijzen International Emmy Awards in de Verenigde Staten. Terwijl de Emmy’s voor de Amerikaanse programma’s bedoeld zijn, bekronen de 'International' Emmy Awards de beste buitenlandse programma’s. De prijsuitreiking vindt plaats op 20 november in New York.
  [naar artikel]
 27. Emmy's voor "Game of thrones" en "Fleabag", oproep voor "meer verdraagzaamheid" in dankspeeches (23/09/2019 - VRT NWS)
  In Los Angeles in de Verenigde Staten zijn de Emmy Awards uitgereikt, de belangrijkste televisieprijzen. "Game of thrones" heeft de Emmy voor beste dramareeks gewonnen. De prijs voor beste comedyreeks ging naar de Britse reeks "Fleabag". Opvallend waren de geëngageerde dankspeeches van de winnende acteurs Billy Porter en Patricia Arquette waarin ze een oproep deden voor meer verdraagzaamheid ten aanzien van de lgbtq-gemeenschap.
  [naar artikel]
 28. Wint Philippe Geubels vannacht een Emmy voor ‘Taboe’? "Ik heb zelfs al een mopje voorbereid" (25/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als het even meezit, kan Philippe Geubels (38) vannacht - onze tijd - in New York een Emmy Award in de wacht slepen voor zijn programma 'Taboe'....
  [naar artikel]
 29. 'Hoe zal ik het zeggen?' wint internationale Emmy (20/11/2018 - Knack)
  Het VTM-programma 'Hoe zal ik het zeggen?' van het Belgische productiehuis Shelter heeft een internationale Emmy-award gewonnen in de categorie non-scripted entertainment. Dat raakte maandagavond (lokale tijd) bekend tijdens de 46ste uitreiking van de internationale tv-prijzen in New York.
  [naar artikel]
 30. ‘Hoe zal ik het zeggen?’ wint internationale Emmy (20/11/2018 - Metro)
  Het VTM-programma ‘Hoe zal ik het zeggen?’ van het Belgische productiehuis Shelter heeft een internationale Emmy-award gewonnen in de categorie non-scripted entertainment. Dat raakte maandagavond (lokale tijd) bekend tijdens de 46ste uitreiking van de internationale tv-prijzen in New York. bron: Belga Het bericht ‘Hoe zal ik het zeggen?’ wint internationale Emmy verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. De Bruyne: "Hopelijk kunnen we met dit jonge team prijzen blijven winnen" (17/04/2018 - Sporza)
  Manchester City won dit seizoen twee prijzen, maar Kevin De Bruyne is hongerig naar meer. "Het team is jong. Daar kunnen we de komende seizoenen op bouwen."
  [naar artikel]
 32. 'Game of Thrones' genomineerd voor 23 Emmy's (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De HBO-serie "Game of Thrones" is genomineerd voor 23 Emmy Awards, de prijzen voor beste televisieproducties van het afgelopen jaar. De serie is
  [naar artikel]
 33. "Labels", "Pano" en vrtnws.be in de prijzen bij Belfius Persprijzen (30/10/2020 - VRT NWS)
  Voor de 57e keer heeft Belfius prijzen uitgereikt uit aan journalisten en persfotografen die het afgelopen jaar opmerkelijk werk hebben geleverd. Verschillende inzendingen van VRT NWS zijn in de prijzen gevallen: YouTube-reportage "Labels: Jong en op straat" wint de zogenoemde "Coup de coeur", "Pano"-reportage "Zijn humanitaire visa te koop?" wint in de rubriek "TV/video" en een samenwerking tussen VRT NWS, De Standaard en Knack over mensenhandel in nagelsalons wint bij "Print/Web".
  [naar artikel]
 34. "Historische" topontmoetingen door de eeuwen heen: succes en mislukking (01/07/2019 - VRT NWS)
  De paar voetstappen die de Amerikaanse president Donald Trump over de gedemilitariseerde zone in Noord-Korea heeft gezet, worden als historisch omschreven. Toch heeft de ontmoeting met Kim Jong-un niet lang geduurd en is het de vraag of er een inhoudelijk vervolg komt aan die "show".
  [naar artikel]
 35. 'Sorry voor alles' wint internationale Emmy (21/11/2017 - Knack)
  Het Belgische televisieprogramma 'Sorry voor alles' (Eén) is maandagavond in New York in de prijzen gevallen op de 45ste International Emmy Awards. Het won het beeldje voor beste niet-gescripte programma ('non-scripted entertainment'). Fictiereeks 'Callboys' (VIER) verzilverde de nominatie in de categorie comedy niet.
  [naar artikel]
 36. Met Emmy's overladen, maar hoe goed is "The handmaid's tale" écht? (18/09/2017 - VRT NWS)
  Afgelopen nacht heeft "The handmaid's tale" de belangrijkste Emmy's in de wacht gesleept. De bekendste tv-prijs ter wereld gaat voor het eerst naar een streaming-medium. Onze filmman Ward Verrijcken kijkt vanuit de VS goedkeurend toe naar de zegetocht van "The handmaid's tale." Volgens hem is het een van de beste tv-series van de jongste jaren. 
  [naar artikel]
 37. Emmy-winnares openhartig over angststoornis: "Ik vond mezelf klote" (29/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ze won recent de Emmy voor 'Beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie', maar zelfs een bekroonde actrice als Claire Foy -die in 'The Crown' tot...
  [naar artikel]
 38. Vlaming Jakob Verbruggen pakt Emmy voor visuele effecten bij "The alienist" (18/09/2018 - VRT NWS)
  Tussen de maar liefst 122 Emmy's die er te winnen vielen, is er ook een bescheiden Vlaamse overwinning: regisseur Jakob Verbruggen kreeg een prijs voor de visuele effecten bij de Netflix-reeks "The alienist". Verbuggen is geen nobele onbekende in de (internationale) tv-wereld: zo was hij de regisseur van het eerste seizoen van de geprezen crimereeks "The fall", draaide hij enkele afleveringen van "House of cards" en maakte "Code 37 - de film" met Veerle Baetens. 
  [naar artikel]
 39. Te lang in beeld, weg Emmy-nominatie voor "beste bijrol" (21/07/2016 - De Redactie)
  Volgens de Television Academy, die de Emmy's organiseren, verschijt acteur Peter MacNicol iets te lang in beeld in "Veep", waardoor hij strikt gezien geen bijrol speelt. Zijn nominatie is ingetrokken.
  [naar artikel]
 40. Antwerps gouverneur: "Moeten tijd winnen tot er een vaccin is” (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Antwerps gouverneur Cathy Berx moeten we "allemaal samen tot een strategie komen waarin we met het virus kunnen leven" en op die manier...
  [naar artikel]
 41. Gouverneur West-Vlaanderen vraagt Europese kleurcode: "Verwarrende toestanden aan Franse grens" (08/09/2020 - VRT NWS)
  De steden en gemeenten aan de grens met Frankrijk maken zich zorgen. Frankrijk geeft het Noorderdepartement code rood, maar België niet. De gouverneur wil nu dat de EU-landen de kleurcodes op elkaar afstemmen. "Dit is allemaal zo verwarrend én we kunnen niets doen."
  [naar artikel]
 42. Gouverneur Decaluwé over tweedeverblijvers: "Alle 200.000 holderdebolder toelaten? We zijn daar niet klaar voor" (20/05/2020 - VRT NWS)
  Wellicht wordt vandaag of één van de volgende dagen beslist dat de mensen met een buitenverblijf daar weer naartoe kunnen. Voor de kust zou dat betekenen dat er zo'n 200.000 mensen mogen komen. "Dat is een kleine volksverhuizing hé", reageert de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé. "Als we nu ongecontroleerd loslaten, dan komt de zomer misschien wel in gevaar."
  [naar artikel]
 43. Gouverneur Vlaams-Brabant bekijkt inzet leger: "Misschien kunnen ze helpen bij ziekenvervoer" (18/03/2020 - VRT NWS)
  Vandaag zit Lodewijk De Witte, gouverneur van Vlaams-Brabant, samen met het provinciale coördinatiecomité. Daarin zitten mensen van de politie, het leger, de medische en de logistieke sector. Het comité bekijkt hoe ze gemeenten kunnen ondersteunen nu de maatregelen verstrengen om het coronavirus in te dijken. "Bijvoorbeeld: Kan het leger ziekenwagens inzetten als dat nodig blijkt?"
  [naar artikel]
 44. ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ sleept Emmy Award in de wacht: “Zo gelukkig. Dit is de belangrijkste tv-award ter wereld” (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  VTM-programma ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ heeft vannacht op de 46ste International Emmy Awards in New York de Emmy gewonnen in de categorie...
  [naar artikel]
 45. Geubels grijpt naast Emmy voor ‘Taboe’: “Een harde tik, omdat we écht wilden winnen” (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Geen vijfde Emmy voor een Vlaams tv-programma op het International Emmy Awards-gala in New York. Een behoorlijke tik voor de grote Vlaamse...
  [naar artikel]
 46. "Game of thrones" voert nominatielijst Emmy Awards aan (12/07/2018 - VRT NWS)
  Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks "Game of thrones" de gepubliceerde nominatielijst voor de Emmy Awards, de Amerikaanse televisieprijzen die dit jaar voor de 70e keer uitgereikt zullen worden.
  [naar artikel]
 47. VIDEO. ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ sleept Emmy Award in de wacht: “Zo gelukkig. Dit is de belangrijkste tv-award ter wereld” (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  VTM-programma ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ heeft vannacht op de 46ste International Emmy Awards in New York de Emmy gewonnen in de categorie...
  [naar artikel]
 48. Houben: "Missen van play-off 1 is mislukking, maar geen drama" (12/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het heeft niet mogen zijn voor KRC Genk. Ondanks een mooie 0-4 overwinning tegen Westerlo, wordt Racing naar play-off 2 verwezen. "Het is een mislukking, maar geen drama", blijft voorzitter Herbert Houben nog enigszins positief.
  [naar artikel]
 49. Emmy-winnares noemt Trump "totaal gevaarlijk monster" (19/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Regisseur Jill Soloway, die gisteren de Emmy-award in ontvangst mocht nemen voor beste regisseur van een komische reeks, heeft het niet begrepen
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.