Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
12:34 uur

"Ik sta met mijn rug tegen de muur": Tibo (19) is een van de 200 graduaatsstudenten die zijn richting ziet verdwijnen

VRT NWS

21/11/2020 - 13:10

Het zal je maar overkomen: als student vernemen dat je opleiding vanaf volgend jaar wordt afgeschaft. Tibo Smet (19) uit Sint-Niklaas volgt de graduaatsopleiding "Internet of Things" aan de Karel de Grotehogeschool in Antwerpen. Een opleiding die volgend jaar dus niet meer zal bestaan, verneemt hij deze week. Tibo is een van de 200 studenten die zijn toekomst van de ene dag op de andere in het water ziet vallen. "Nee, ik weet nu even niet hoe het verder moet, en ik had net mijn draai gevonden", vertelt hij aan VRT NWS.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tibo (19) neemt het op voor homovriend maar wordt lelijk toegetakeld: "Geen idee of ik gevoel in lip nog ooit terug krijg" (01/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Tibo De Vos (19) uit Lennik werd maandag op de Gentse Feesten aangevallen toen hij opkwam voor zijn vriend die werd beledigd wegens zijn geaardheid. Toen Tibo tussenbeide kwam, sloeg de agressor hem een gebroken kaak.
  [naar artikel]
 2. Bedrijf stopt met test medicijn: "We vrezen nu het ergste voor Tibo" (15/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een jongen van 18 met een zeldzame spierziekte - de ziekte van Duchenne - krijgt binnenkort niet langer de medicatie die hij nodig heeft. Tibo Van De Perre was al zeven jaar een van de proefpersonen voor een medicijn tegen zijn ziekte, maar het farmaceutisch bedrijf stopt nu met de testen. De ouders van de jongen vrezen nu het ergste.
  [naar artikel]
 3. Opmerkelijke oproep van burgemeester: "Gelieve de kasseien van De Muur niet uit te breken!" (30/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Muur van Geraardsbergen blijft hét Vlaamse wielermonument bij uitstek. Zij die heelhuids de tocht naar de top van de Oudenberg hebben overleefd, die pakken daar later ook graag mee uit. Zo verdwijnen er geregeld kasseien uit het wegdek van De Muur. Dat bezorgt de stadsdiensten niet alleen extra werk, het maakt de tocht over De Muur ook een pak gevaarlijker. Burgemeester Guido De Padt doet dan ook een oproep om de kasseien te laten liggen.
  [naar artikel]
 4. Controversieel kunstwerk van de muur getrokken en opgegeten (08/12/2019 - VRT NWS)
  Een banaan met ducttape tegen de muur gekleefd: dat kunstwerk van Maurizio Cattelan stal de show op de Art Basel-beurs in Miami Beach in de Verenigde Staten. Nog meer, nu een andere kunstenaar naar het werk wandelde, het van de muur trok, de banaan pelde en ze opat. "Een performance," zei de man, "'Hungry Artist'".
  [naar artikel]
 5. Jan Jaap van der Wal: "Ik ga er altijd van uit dat het wel zal lukken. Soms knal je dan met je kop tegen de muur" (07/09/2018 - De Morgen)
  Je moet maar het lef hebben. In de voetsporen van Otto-Jan Ham het vlaggenschip De ideale wereld gaan presenteren. Branie heeft comedian Jan Jaap van der Wal (38) genoeg. "Door mijn uiterlijk val ik sowieso op. Daar heb ik dan maar mijn handelsmerk van gemaakt."
  [naar artikel]
 6. Minister Weyts wil dolfinaria op termijn zien verdwijnen: "Kunnen we dit behouden, enkel voor ons plezier?" (24/03/2019 - VRT NWS)
  Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil op termijn geen dolfijnen in gevangenschap meer in Vlaanderen. Dat zegt hij in "De zevende dag". Op dit moment is er nog één dolfinarium in ons land, maar dat ziet Weyts in de toekomst dus het liefst verdwijnen. "In de natuur zwemmen dolfijnen 60 kilometer per dag. Moeten we dit dan blijven tolereren, puur voor ons plezier?"
  [naar artikel]
 7. Mexico herhaalt: "We betalen niet voor Trumps muur" (26/01/2017 - De Redactie)
  Trump heeft het besluit voor de bouw van de muur ondertekend. De Mexicanen zeggen de muur met geen cent te zullen financieren: "We geloven niet in muren."
  [naar artikel]
 8. "Muur aan Mexicaans-Amerikaanse grens is misdrijf" (03/09/2016 - De Redactie)
  De Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski noemt het voorstel van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump om een muur te bouwen aan de grens met Mexico een "misdrijf". Zelf heeft hij de Berlijnse Muur nog meegemaakt.
  [naar artikel]
 9. Van Avermaet: "Met mijn kop tegen de muur gereden" (10/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/s8Z7sfLIqmpaDSN_ragoLYQgqHo/diocontent/120191949/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 10. Weyts na heisa rond de kilometerheffing: “Men hoopte dat N-VA tegen de muur zou knallen” (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Men heeft gehoopt dat N-VA zich tegen de muur zou knallen. In zo'n spel wil ik absoluut niet meespelen." Dat zegt Vlaams Mobiliteitsminister Ben...
  [naar artikel]
 11. Weyts na heisa rond kilometerheffing: “Men hoopte dat N-VA tegen de muur zou knallen” (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Men heeft gehoopt dat N-VA zich tegen de muur zou knallen. In zo'n spel wil ik absoluut niet meespelen." Dat zegt Vlaams Mobiliteitsminister Ben...
  [naar artikel]
 12. Trump richt zich op tv tot de natie om miljarden voor muur te bekomen:  "Er zullen duizenden levens verloren gaan" (09/01/2019 - VRT NWS)
  In een live tv-toespraak aan de natie heeft Amerikaans president Donald Trump de situatie aan de Mexicaanse grens "een humanitaire crisis" genoemd. Hij pleitte nogmaals voor een muur op de grens met Mexico, die om en bij de 5,7 miljard dollar zal kosten. Volgens Trump moet de muur een groeiende humanitaire en veiligheidscrisis aan de grens stoppen. Tegelijk moet die muur de Verenigde Staten ook beschermen tegen misdadigers en illegale drugs.
  [naar artikel]
 13. "Of wat, klootzak?" Journaliste ontslagen na heftige scheldtirade tegen agent (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Of wat? Of wat, klootzak? Lik mijn reet. Dit is de reden waarom niemand de politie graag ziet. Idioten in dit onnozele dorp." Colleen Campbell
  [naar artikel]
 14. Franse president Emmanuel Macron: "Als Europa zichzelf niet ziet als een wereldmacht, zal het verdwijnen" (07/11/2019 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn bezorgdheid uitgedrukt over de toekomst van de NAVO en de Europese Unie. "Ik ben niet pessimistisch of schilder geen veel te somber beeld af als ik deze dingen zeg. Ik zeg gewoon dat als we nu niet wakker worden, dan is er een groot risico dat we op lange termijn geopolitiek zullen verdwijnen", zegt Macron in een interview met The Economist.
  [naar artikel]
 15. "Hoop dat flandrien als Van Avermaet 1e bolletjestrui verovert op de Muur" (16/01/2018 - Sporza)
  Guido De Padt is natuurlijk in de wolken door de Tour-passage over de Muur. "Ik krijg al kippenvel als ik eraan denk hoe onze stad zal bruisen tijdens deze rit."
  [naar artikel]
 16. Kristien Hemmerechts: "De dt-regel zal verdwijnen" (17/06/2018 - VRT NWS)
  "Ik denk dat de dt-regel gaat verdwijnen." Dat zegt auteur Kristien Hemmerechts in het groot onderwijsdebat dat werd gehouden in "De zevende dag". De tijden zijn veranderd en het onderwijs moet daarop inspelen, vindt Hemmerechts.
  [naar artikel]
 17. Hoe pakt Senegal de bouw van de "Grote Groene Muur" aan?   (07/03/2019 - VRT NWS)
  Op de website van de Grote Groene Muur (greatgreenwall.org), een bosstrook die de Sahara groener moet maken, spreken ze over een nieuw wereldwonder, onder een spectaculaire foto van de woestijn die abrupt overgaat in een weelderig groen landschap vol bomen. Er zouden inderdaad een paar plekken zijn waar de Grote Groene Muur er zo uitziet, maar in Senegal hebben wij ze niet gezien. In het droge seizoen ziet de Sahel er vooral dor en zanderig uit.
  [naar artikel]
 18. 500.000 euro voor trainer als Cercle zich plaatst... en 8.000 euro als Beerschot Wilrijk zich plaatst (02/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  "Er zijn duidelijke verschillen met Cercle Brugge, alleen al als je budgettair ziet wat ze kunnen", vertelde Marc Brys donderdagavond in "De Derde Helft". Een voorbeeld: "Als je de premie van mijn collega ziet. Hij krijgt 500.000 euro als ze zich plaatsen, ik krijg er 8.000".
  [naar artikel]
 19. Vanhaezebrouck: "We stonden al vaker met de rug tegen de muur" (03/08/2017 - Sporza)
  AA Gent moet op bezoek bij Altach zijn Europese seizoen proberen te redden. "We hebben geen faalangst", zegt de coach.
  [naar artikel]
 20. Prof sociale psychologie: "Je kunt studentendopen laten voortbestaan, maar een andere invulling geven" (12/12/2018 - VRT NWS)
  Initiatierituelen zijn van alle tijden, zegt professor sociale psychologie Frank Van Overwalle (VUB) in "De wereld vandaag". Hij ziet het fenomeen van "dopen" bij eerstejaarsstudenten dan ook niet meteen verdwijnen. "Maar je kan er wel een andere invulling aan geven. Dat vernederende karakter is niet nodig."
  [naar artikel]
 21. Trump lanceert "zijn" idee voor muur van zonnepanelen: "Op die manier zal Mexico minder moeten betalen!" (22/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  President Donald Trump heeft tijdens een bijeenkomst in Iowa gisteren herhaald dat hij nog steeds een muur wil bouwen op de grens met Mexico. Hij
  [naar artikel]
 22. Vanhaezebrouck LIVE voor 'topper' in Oostende: "Ik sta NIET met mijn rug tegen de muur" (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag wacht om 18u dé wedstrijd van deze speeldag: KV Oostende versus AA Gent. Het nummer laatst tegen het nummer voorlaatst. Wij volgen de
  [naar artikel]
 23. Vanhaezebrouck zondag in Oostende voor match van de laatste kans? "Ik sta NIET met mijn rug tegen de muur" (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag wacht om 18u dé wedstrijd van deze speeldag: KV Oostende (1 op 18) versus AA Gent (net als Eupen 3 op 18). Het nummer laatst tegen het
  [naar artikel]
 24. Trump: "De muur komt er" (11/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Die muur aan de grens met Mexico komt er", dat heeft Donald Trump gezegd tijdens de eerste persconferentie sinds zijn verkiezing. Trump noemde
  [naar artikel]
 25. Bekijk: 30 jaar val van de Berlijnse muur, hoe verschillend was het leven van de "Ossies" en de "Wessies"? (10/11/2019 - VRT NWS)
  Op 9 november 1989 viel de Berlijnse muur, die 28 jaar lang de Duitse hoofdstad opsplitste in Oost- en West-Berlijn. De muur deelde de stad fysiek in twee, en verscheurde zo ook families. De twee stadsdelen verschilden echter ook cultureel: de westkant stond onder invloed van het kapitalistische Westen, terwijl de oostkant onder een communistisch regime viel. Bekijk hieronder hoe anders het leven van "Ossies" en "Wessies" eruitzag.
  [naar artikel]
 26. Elise Mertens: "Mijn opslag moet beter tegen Gavrilova" (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik ben al heel tevreden met mijn derde ronde op Roland Garros". Zo legde Elise Mertens (WTA 16) uit. "Ik heb mijn punten van vorig jaar verdedigd....
  [naar artikel]
 27. [VIDEO] - Trucker Dario: "Ik voel me als een vogeltje in de lucht" (02/05/2017 - De Redactie)
  "Mijn camion is mijn vrijheid, dat is mijn beste maatje." Dario wordt er in "Iedereen beroemd" helemaal lyrisch van als hij het heeft over zijn job als vrachtwagenchauffeur.
  [naar artikel]
 28. "Mijn hoofd doet er nog pijn van" (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik zag het eerst niet zitten, maar ik liet het uiteindelijk toch toe", lacht Aaron Santy (15) uit Menen. "Het ziet er spectaculair uit, maar het
  [naar artikel]
 29. Trump wil "nationale noodtoestand" aan grens met Mexico uitroepen om muur te bouwen (14/02/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal wellicht het compromis tussen Democraten en Republikeinen omtrent de financiering van de federale overheid ondertekenen om op die manier een nieuwe "shutdown" te vermijden. Tegelijkertijd wil hij een "nationale noodtoestand" aan de Mexicaanse grens uitroepen om daar een muur te bouwen om illegale immigratie tegen te gaan. De Republikeinse fractieleider in de Senaat Mitch McConnell zegt dat het staatshoofd hem dit heeft verteld.
  [naar artikel]
 30. "Ik ben er kapot van, hij is mijn alles": hondje van dakloze vrouw blaft naar ruziënde man. Hij stampt het dood (04/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In San Francisco zoekt de politie een man die een hondje brutaal tegen een muur trapte. Het diertje liep een schedelfractuur op en overleed aan...
  [naar artikel]
 31. Dana Winner: "Soms wil ik mijn hoofd tegen de muur slaan van de pijn" (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een allesoverheersende pijn die je belemmert in je carrière en bij de zorg voor je gezin: veel mensen, vooral vrouwen, worden getroffen door
  [naar artikel]
 32. "We vrezen nu het ergste voor Tibo" (15/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een jongen van 18 met een zeldzame spierziekte - de ziekte van Duchenne - krijgt binnenkort niet langer de medicatie die hij nodig heeft. De
  [naar artikel]
 33. CD&V-voorzitter Wouter Beke: "Er is een stilzwijgende meerderheid die weg wil van extremen" (01/04/2019 - VRT NWS)
  "Compromis", "enerzijds, anderzijds" en "redelijkheid". Het zijn begrippen die al langer te verbinden zijn met de Belgische christendemocraten. Nu voegt voorzitter Wouter Beke daar ook "de stilzwijgende meerderheid" aan toe. Hij wil "de stille, harde werkers die zelden gehoord worden", een stem geven bij de verkiezingen in mei, en trekt van leer tegen "de extremen". Een kritiek richting Groen en N-VA? 
  [naar artikel]
 34. Van de Weghe: "China doet niet anders dan "alternatieve feiten" publiceren" (23/01/2017 - De Redactie)
  VRT-journalist Tom Van de Weghe was jarenlang correspondent in China en in de VS. Hij ziet gelijkenissen tussen de manier waarop president Trump met de pers omgaat en hoe dat sinds jaar en dag in China gebeurt. "In de VS gaat het een beetje dezelfde richting uit."
  [naar artikel]
 35. N-VA-voorzitter De Wever:  "Er staat een muur tussen mijn inclusief nationalisme en een populistisch nationalisme" (03/05/2019 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever zet zich af tegen een absoluut nationalisme zoals dat in Europa opgang maakt en wat in eigen land terug te vinden is bij organisaties zoals Schild & Vrienden. Hij heeft daarover een boek geschreven en in "De afspraak op vrijdag" gaf hij meer commentaar.
  [naar artikel]
 36. "Die aandacht van vrouwen is serieus geminderd hoor": Kürt Rogiers over de liefde en het leven (28/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Toen een vrouw neerbuigend deed over Els, kon ik haar wel tegen de muur kwakken", zegt Kürt Rogiers (47). "Maar dan slaagt Els er wonderwel in om...
  [naar artikel]
 37. Wim De Vilder in "Die huis": "Uitgesloten worden is nog altijd een van mijn grootste angsten" (28/11/2017 - VRT NWS)
  Vanavond is Wim De Vilder te gast geweest in "Die huis" op Eén. Het anker van "Het Journaal" van de VRT vertelde onder meer over zijn jeugd, zijn geaardheid en de passie voor zijn job. "Ik zou mijn 18-jarige zelf willen zeggen dat alles goed komt."
  [naar artikel]
 38. Zet je sofa niet tegen de muur, tipt een designer in Elle Decor (09/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Elle Decor vroeg een interieurdesigner wat het eerste is wat opvalt als ze het huis van iemand binnenstapt. "In heel veel interieurs staat de sofa tegen de muur, en dat is eigenlijk not done", vertelt ze op de website.
  [naar artikel]
 39. [VIDEO] - Stadsgedichten komen tot leven op Roeselaars stadhuis (03/02/2017 - De Redactie)
  Voor gedichtendag is Roeselare op zoek gegaan naar de meest poëtische scholier. De drie beste gedichten zijn visueel tot leven gekomen met een projectie op het stadhuis van de West-Vlaamse stad. In volgorde ziet u de gedichten "Mijn stad, mijn trots", "Roeselare is 'r voor jou" en "Droom". De projecties zijn het werk van Alexander Stragier/Limen Visual.
  [naar artikel]
 40. Eerste sociale woonwijk van het land moet verdwijnen: "Waar zullen we ooit nog zo'n plek vinden?" (30/06/2018 - De Morgen)
  Het lot van Klein Rusland is bezegeld. De sociale woonwijk aan de rand van Zelzate moet verdwijnen. De overgebleven 'Russen' reageren gelaten. "Als we eerlijk zijn, wisten we al langer dat dit er zat aan te komen."
  [naar artikel]
 41. Op zoek naar de liefde van mijn leven op Pukkelpop: "Eerst Nina Kraviz en dan gij als dessert" (19/08/2018 - De Morgen)
  De festivalweide is de meest vruchtbare kweekgrond om de liefde te laten openbloeien, maar hoe vind je die in godesnaam? "Op Tinder ziet ge of het een knappe is, maar ge ziet niet of ze danst als uw zatte nonkel of dat ze luistert naar Lil' Kleine."
  [naar artikel]
 42. Wellens (18e) na de Waalse Pijl: "Ik ben op mijn waarde geklopt" (19/04/2017 - Sporza)
  Lotto-Soudal rekende vandaag op Tim Wellens voor een goeie eindnotering, maar Wellens kwam niet verder dan een 18e plaats. "Ik kon de beteren niet meer volgen op de Muur."
  [naar artikel]
 43. Stoffel Vandoorne na foutje tegen de muur: "Toch was het een goede dag" (09/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed gisteren tijdens de tweede oefensessie in Canada tegen de muur. Vandoorne moest daardoor zijn wagen vroegtijdig aan de kant zetten maar toch was het volgens hem een goede dag.
  [naar artikel]
 44. "Oh my god!": leukemiepatiëntje Jorgo (8) ziet grootste wens in vervulling gaan (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Oh mijn god", zei Jorgo (8) stilletjes met de handen voor zijn mond toen hij gisteren zijn blinddoek mocht afnemen. Het leukemiepatiëntje zag zijn...
  [naar artikel]
 45. Emily Ratajkowski geeft toe: "Wat je op mijn Instagram ziet, is niet het echte leven" (14/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zelf telt model en actrice Emily Ratajkowski (27) zo'n 19 miljoen volgers op Instagram, maar in een interview met Byrdie heeft ze toegegeven dat wat daar te zien valt helemaal niet altijd de realiteit weergeeft. "Wat je ziet is niet mijn echte leven, maar wel een wereld die door mij vorm werd gegeven", zegt ze.
  [naar artikel]
 46. Almaar groter gebied in Zwitserland ziet geen vlok sneeuw: skiërs moeten steeds hogerop (13/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "De sneeuw in Zwitserland is aan het verdwijnen", waarschuwt de universiteit van Genève na onderzoek van satellietbeelden. "Het gaat van kwaad naar...
  [naar artikel]
 47. Rolstoeldanseres Kim vindt liefde bij verpleger Sonny: "Hij ziet mij, niet mijn rolstoel" (30/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kim (32) uit Hasselt werd geboren met een spierziekte en zit al haar hele leven in een rolstoel. Maar dat is nooit een probleem geweest voor Sonny. Ze leerde de verpleger uit Borgloon kennen via een datingsite en amper drie maanden later waren ze al verloofd. "Hij ziet mij, niet mijn rolstoel", aldus Kim. “Dat gaat ver, hoor. Laatst waren we aan het wandelen. Ik zei: Heb je als kind nooit door de velden gelopen? Pas daarna besefte ik dat dat helemaal niet kon", lacht Sonny.
  [naar artikel]
 48. Trump adviseerde Spanje een muur te bouwen door de Sahara-woestijn (20/09/2018 - De Morgen)
  Donald Trump heeft Spanje geadviseerd om een muur te bouwen tegen migratie over de Middellandse zee. De Spaanse muur moet, volgens Trump, door de hele Sahara komen. "Dat is zeker niet langer dan onze grens met Mexico", schatte hij de situatie verkeerd in.
  [naar artikel]
 49. "Mijn hond plast op de vloer als hij mij ziet" (01/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider3.demorgen-cdn.be/photo/-mijn-hond-plast-op-de-vloer-als-hij-mij-ziet/mruw6lzwha4domrsge4s6rsxf43dimq/b4e80eae14fb97247b6bc6c48ecdf946039af7d97eb11549ef7e89ecd6ddc2fb/fitwidth_642x0_68872219.jpg?v=pSCbkSc
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.