Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
04:00 uur

Willebroek lost strenge maatregelen weer wat meer

Gazet van Antwerpen

21/11/2020 - 14:14

In Willebroek worden de strenge regels die de rust in de gemeente moesten doen terugkeren, opnieuw wat afgebouwd. Het vervroegde sluitingsuur voor handelszaken wordt opgeheven en het samenscholingsverbod is nog maar van toepassing in een veertiental straten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoofd Brussels ziekenhuis waarschuwt voor te strenge maatregelen: “Kleine bubbels hebben geen zin als we clusters beheersen” (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de andere kant van de taalgrens gaan steeds meer stemmen op om komaf te maken met de strenge maatregelen die gelden in het hele land. Zo is...
  [naar artikel]
 2. Hoofd Brussels ziekenhuis waarschuwt voor te strenge globale maatregelen: “Kleine bubbels in heel het land hebben geen zin” (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de andere kant van de taalgrens gaan steeds meer stemmen op om komaf te maken met de strenge maatregelen die gelden in het hele land. Zo is...
  [naar artikel]
 3. Rustig weekend in Willebroek: strengere maatregelen werpen vruchten af (16/11/2020 - VRT NWS)
  In het centrum van Willebroek bleef het dit weekend rustig nadat de gemeente een vervroegde avondklok en een samenscholingsverbod voor meer dan twee personen invoerde. De strengere maatregelen komen er na verschillende incidenten met jongeren die overlast veroorzaakten.
  [naar artikel]
 4. Willebroek schaft avondklok weer af na storm van kritiek (18/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Willebroek trekt de omstreden avondklok, die het had ingevoerd wegens overlast, in. De maatregelen stuitte op breed protest en Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx en minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) bestudeerden een eventuele vernietiging.
  [naar artikel]
 5. Willebroek schaft avondklok weer af na storm van kritiek (18/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Willebroek trekt de omstreden avondklok, die het had ingevoerd wegens overlast, in. De maatregelen stuitte op breed protest en Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx en minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) bestudeerden een eventuele vernietiging.
  [naar artikel]
 6. Argentinië verlengt strenge maatregelen tot 11 oktober (21/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Argentinië heeft de strenge maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten beperken opnieuw verlengd tot 11 oktober. Dat blijkt uit een...
  [naar artikel]
 7. Gemeente Willebroek bekijkt maatregelen na granaataanval (15/07/2019 - Knack)
  De gemeente Willebroek gaat bekijken welke maatregelen kunnen genomen worden op bestuurlijk niveau, na een granaataanval op een shishabar maandagochtend. Dat zegt burgemeester Eddy Bevers.
  [naar artikel]
 8. Nederland treft strenge maatregelen voor bezoek Turkse minister (11/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse campagnebijeenkomst die vanavond in Rotterdam plaatsvindt zal gepaard gaan met strenge maatregelen om de openbare veiligheid te
  [naar artikel]
 9. Brandweer in Willebroek wéér tot na middernacht aan het werk voor opruimen stormschade (12/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De post Willebroek van hulpverleningszone Rivierenland is ook maandag tot na middernacht in de weer geweest met tussenkomsten voor stormschade. De laatste interventie van de dag was het beveiligen van een dak in de Baeckelmansstraat in Tisselt (Willebroek).
  [naar artikel]
 10. Geen shishabars meer welkom in Willebroek (16/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De gemeente Willebroek neemt drastische maatregelen na de granaataanslag van maandagochtend. Zo mag de politie vanaf nu zonder enige aanleiding identiteitscontroles uitvoeren en zijn shishabars, cafés waar een waterpijp kan gerookt worden, niet meer welkom in de gemeente.
  [naar artikel]
 11. Strenge maatregelen in Spanje na Belgische lockdownfeestjes (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Spaanse overheid zag hoe de situatie in België uit de hand liep vanwege de lockdownfeestjes. Ze neemt nu strenge maatregelen om dit niet in Spanje te laten gebeuren.
  [naar artikel]
 12. Ook Israël neemt opnieuw strenge maatregelen na nieuwe opstoot coronavirus (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweede golf van het coronavirus in Israël dwingt de regering om opnieuw strenge maatregelen in te voeren. Alle cafés, nachtclubs, zwembaden en...
  [naar artikel]
 13. The day after: Willebroek was vandaag de veiligste plek van het land (08/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een dag nadat een 14-jarige tiener op weg van school naar huis in Willebroek door een onbekende kidnapper in een zwarte bestelwagen werd gesleurd en zichzelf kon bevrijden, namen ouders, scholen en politie in Willebroek extra maatregelen om hun kinderen een veiliger gevoel te geven. “Een goede aanpak”, volgens twee psychologen.
  [naar artikel]
 14. Vanaf 12 uur: ‘Strenge controles en boetes na maatregelen regering’ (18/03/2020 - Express)
  Op woensdag om 12 uur gaan de nieuwe, strengere maatregelen in om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.... The post Vanaf 12 uur: ‘Strenge controles en boetes na maatregelen regering’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Kangoeroes Willebroek verhuist naar Mechelen (25/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kangoeroes Willebroek verhuist volgend seizoen naar Mechelen. Dat maakte de basketbaleersteklasser donderdag op een persconferentie bekend. De club doet dat om tegemoet te kunnen komen aan de licentievereisten van de Pro Baskeball League, waarvoor de club in zijn eerste seizoenen uitstel gekregen had. De infrastructuur in de gemeente Willebroek voldoet niet aan de strenge vereisten van de Pro League.
  [naar artikel]
 16. Treinverkeer weer hersteld tussen Willebroek en Mechelen (01/12/2017 - Metro)
  Het treinverkeer tussen Willebroek en Mechelen is vrijdagochtend weer hersteld op lijn 54 (Mechelen-Sint-Niklaas). Het treinverkeer was er donderdagavond onderbroken, nadat een vrachtwagen tegen een spoorbrug was gereden in de Guido Gezellestraat in Willebroek. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Als gevolg van het ongeval werden tijdelijk pendelbussen ingezet tussen Mechelen en Willebroek. Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit zegt dat “na controle, inspectie en kleine herstellingen” aan de brug het spoor rond 0.30 uur weer gebruiksklaar was. bron: Belga
  [naar artikel]
 17. Cultuurhuizen dopen zich om tot voetbalclubs uit protest tegen strenge maatregelen (08/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende cultuurhuizen voeren op sociale media een ludieke actie tegen de strenge voorwaarden voor culturele evenementen. Onder meer KVS,...
  [naar artikel]
 18. Drastische maatregelen in Willebroek omdat overlast escaleert: wat vinden inwoners ervan? (16/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Willebroek heeft het gemeentebestuur zaterdag drastische maatregelen genomen na een week vol overlast door jongeren. De avondklok gaat al in vanaf 22u en in het centrum geldt een samenscholingsverbod. Inwoners reageren verdeeld, al vinden ze het vooral spijtig dat het zover moest komen.
  [naar artikel]
 19. Strenge maatregelen bij heropening Chinese scholen (31/03/2020 - Express)
  De Covid-19 pandemie in China lijkt onder controle. Het dagelijkse leven begint terug op gang te komen en de scholen... The post Strenge maatregelen bij heropening Chinese scholen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Trump: “Er zullen nog meer mensen sterven als maatregelen niet worden opgeheven” (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse economie lijdt enorm onder de coronaviruspandemie. Zolang er zulke strenge maatregelen van kracht blijven om de verspreiding van het...
  [naar artikel]
 21. Inwoners reageren op drastische maatregelen in Willebroek na overlast: “Dat zijn jongeren uit Brussel, denk ik” (16/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Willebroek heeft het gemeentebestuur zaterdag drastische maatregelen genomen na een week vol overlast door jongeren. De avondklok gaat al in vanaf 22 uur en in het centrum geldt een samenscholingsverbod. Inwoners reageren verdeeld. “Dit scheelt een derde van mijn omzet.”
  [naar artikel]
 22. Granaat ontploft in Willebroek: burgemeester start procedure om shishabar te sluiten (15/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Willebroek neemt bestuurlijke maatregelen na de granaataanval op een shishabar maandagochtend. Er komen meer cameratoezicht en extra politiepatrouilles. Burgemeester Eddy Bevers heeft ook de procedure gestart om de zaak te sluiten.
  [naar artikel]
 23. Hamertjes en beiteltjes kopen mag weer: maar gaan alle doe-het-zelvers open en wordt dat geen enorme stormloop? (16/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De doe-het-zelf-zaken mogen straks weer open, mits het naleven van enkele strenge voorwaarden. Daarmee is de zeer geleidelijke afschaling van de maatregelen gestart. De grote ketens willen alvast het goede voorbeeld geven en gaan de maatregelen zeer strikt toepassen.
  [naar artikel]
 24. Nederlandse coronacijfers blijven fors stijgen, viroloog: "We waren te soepel, strenge maatregelen waren nodig" (29/09/2020 - VRT NWS)
  De coronacijfers in Nederland gaan pijlsnel naar omhoog. Afgelopen week telde het land gemiddeld 2.760 bevestigde besmettingen per dag. De nieuwe - strenge - maatregelen, waren volgens de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus meer dan nodig. "De vraag is of iedereen de adviezen zal volgen. Het kan ook dat de cijfers nog slechter worden."
  [naar artikel]
 25. HET DEBAT. Moeten we de strenge maatregelen volhouden tot we nog nauwelijks besmettingen hebben in België? (11/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal nieuwe besmettingen daalt al enkele dagen, en ook de ziekenhuisopnames nemen sinds kort af. Reden om (binnenkort) de teugels te vieren? Of houden we toch nog beter vast aan de strenge maatregelen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
  [naar artikel]
 26. Na 3 nederlagen weet Willebroek weer wat winnen is (28/04/2018 - Sporza)
  Willebroek heeft de 30e speeldag geopend met een zege tegen Limburg United. Het klautert zo naar een gedeelde 5e plaats.
  [naar artikel]
 27. Hoofd van Brussels ziekenhuis waarschuwt voor te verregaande coronamaatregelen: "Bubbel van vijf en nationale maatregelen zijn onzin" (20/08/2020 - VRT NWS)
  In heel België maatregelen strenge maatregelen opleggen en leven in kleine bubbels is onzin. Dat zegt professor Jean-Luc Gala, hoofd van het Saint-Luc-ziekenhuis in Brussel. De infectioloog zegt in “De ochtend” op Radio 1 dat al te strenge maatregelen hun doel helemaal voorbijschieten en onze economie nodeloos kapotmaken. In zijn ziekenhuis ziet Gala niet het minste teken van een tweede coronagolf: er is geen verhoging van het aantal COVID-patiënten en “op de afdeling intensieve zorgen blijft de toestand kalm en absoluut onder controle”.
  [naar artikel]
 28. Verkeerswijzigingen in Willebroek zitten handelaar hoog: “Deze fietsstraat is geen coronamaatregel meer” (13/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Luc Vleminckx, uitbater van speciaalzaak ‘t Willebroeks Poelierke in de August Van Landeghemstraat in Willebroek, maakt brandhout van de coronamaatregelen die de gemeente nam rond veilig winkelen. “Mensen geraken hier niet meer”, zegt de ondernemer. Willebroek Winkelhart, ondernemersorganisatie Unizo en de gemeente zeggen heel veel positiefs te horen over de beslissingen.
  [naar artikel]
 29. Strenge controles op coronamaatregelen: ‘Niemand ontsnapt nog aan boete: geen genade meer’ (02/11/2020 - De Morgen)
  Het moge duidelijk zijn: wie de strenge coronamaatregelen overtreedt, zal het voelen. De politie controleert al fors - tot nu schreven ze al 143.000 pv’s uit - en voert die inspanning nog op. Dat verzekerden Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zondag. ‘De maatregelen zijn er om nageleefd te worden, niet om er via achterpoortjes aan te ontsnappen.’
  [naar artikel]
 30. Strenge controles op coronamaatregelen: “Niemand ontsnapt nog aan boete: geen genade meer” (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het moge duidelijk zijn: wie de strenge coronamaatregelen overtreedt, zal het voelen. De politie controleert al fors - tot nu schreven ze al 143.000 pv’s uit - en voert die inspanning nog op. Dat verzekerde Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zondag. “De maatregelen zijn er om nageleefd te worden, niet om er via achterpoortjes aan te ontsnappen.”
  [naar artikel]
 31. Mag ik barbecueën met mooi weer? Crisiscentrum legt uit wat kan en niet kan (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De paasvakantie staat voor de deur en het kan dit weekend tot 22 graden worden. Door de coronacrisis gelden er echter strenge maatregelen. Het...
  [naar artikel]
 32. “No mercy”: Antwerps gouverneur Cathy Berx waarschuwt bevolking om nieuwe maatregelen strikt op te volgen (29/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Gouverneur Cathy Berx (CD&V) heeft op een persconferentie meer uitleg gegeven over de strenge maatregelen die gelden in de provincie Antwerpen.
  [naar artikel]
 33. Tweede golf startte eigenlijk al begin juli: hoe is het virus weer kunnen opflakkeren? (03/08/2020 - De Morgen)
  Het begin van de zomervakantie heeft het coronavirus vrij spel gegeven. Dat blijkt onder meer uit de gedetailleerde lokale cijfers die de steden en gemeenten sinds eind vorige week krijgen. Tien dagen ver in de vakantie, ongeveer de duur van de incubatietijd, gingen de besmettingscurves aan het stijgen. Pas eind juli zou de Veiligheidsraad weer strenge maatregelen invoeren.
  [naar artikel]
 34. Gemeenten van politiezone Pajottenland nemen strenge maatregelen tegen coronavirus: “We moeten beest buiten houden” (30/07/2020 - VRT NWS)
  De zes gemeenten van de politiezone Pajottenland nemen samen strenge maatregelen om de stijging van de coronacijfers tegen te gaan. Zo verbieden de burgemeesters alle evenementen met eten en kermissen. “We hebben de laatste weken amper coronabesmettingen en dat willen we ook zo houden”, aldus burgemeester van Gooik Michel Doomst.
  [naar artikel]
 35. Trump: ‘Er zullen nog meer mensen sterven als maatregelen niet worden opgeheven’ (24/03/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse economie lijdt enorm onder de coronaviruspandemie. Zolang er zulke strenge maatregelen van kracht blijven om de verspreiding van het virus in te dijken, kan de economie niet hervatten en dat baart Trump meer zorgen dan het steeds toenemende aantal besmettingen en doden in zijn land.
  [naar artikel]
 36. Ongeziene drukte in VOC Neteland: “Speciaal veldhospitaal opgericht om meer ruimte te creëren” (01/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het is nog nooit zo druk geweest in dierenopvangcentrum VOC Neteland. Er werden nu al ongeveer vierhonderd dieren meer binnengebracht tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het mooie weer, maar ook het feit dat mensen veel meer tijd hebben om te wandelen en te klussen heeft daar mee te maken. En de vaste werkkrachten moesten het dan nog eens stellen met minder vrijwilligers, door de strenge maatregelen.
  [naar artikel]
 37. “Versterking van federale politie en strenge controles in de stations”: gouverneur neemt maatregelen tegen nieuwe rellen en wil geen extra treinen meer naar de kust (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na overleg met de provinciale crisiscel en korpschefs heeft waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens enkele maatregelen afgekondigd...
  [naar artikel]
 38. Strenge controles op naleven coronamaatregelen: ‘Niemand ontsnapt nog aan boete: geen genade meer’ (02/11/2020 - De Morgen)
  Het moge duidelijk zijn: wie de strenge coronamaatregelen overtreedt, zal het voelen. De politie controleert al fors - tot nu schreven ze al 143.000 pv’s uit - en voert die inspanning nog op. Dat verzekerden Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zondag. ‘De maatregelen zijn er om nageleefd te worden, niet om er via achterpoortjes aan te ontsnappen.’
  [naar artikel]
 39. Strenge controles op naleven coronamaatregelen: “Niemand ontsnapt nog aan boete: geen genade meer” (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het moge duidelijk zijn: wie de strenge coronamaatregelen overtreedt, zal het voelen. De politie controleert al fors - tot nu schreven ze al 143.000 pv’s uit - en voert die inspanning nog op. Dat verzekerde Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zondag. “De maatregelen zijn er om nageleefd te worden, niet om er via achterpoortjes aan te ontsnappen.”
  [naar artikel]
 40. Puzzelen aan de grens in Baarle, een zakdoek groot met toch verschillende coronamaatregelen (30/07/2020 - VRT NWS)
  In de provincie Antwerpen gelden er erg strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Over de grens, in Nederland, is er van dergelijke strenge maatregelen geen sprake. En dan krijg je opmerkelijke situaties zoals in Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Het ene deel behoort tot Antwerpen, het andere deel tot Nederland. Hoe de inwoners daarmee omgaan, dat ziet u in bovenstaande video.
  [naar artikel]
 41. Mag ik barbecueën met mooi weer? Crisiscentrum schept klaarheid over wat kan en niet kan (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De paasvakantie staat voor de deur en het kan dit weekend tot 22 graden worden. Door de coronacrisis gelden er echter strenge maatregelen. Het...
  [naar artikel]
 42. Landen uit de lockdown: een overzicht (14/05/2020 - De Tijd)
  10:49 De strenge maatregelen om het coronavirus in te dijken worden stilaan weer versoepeld. Hier geven we u een overzicht van wat welk land doet.
  [naar artikel]
 43. Charleroi springt weer naast Aalstar na logische zege tegen Willebroek (18/04/2018 - Sporza)
  Charleroi heeft zich lekker kunnen uitleven tegen Willebroek, in een vooruitgeschoven match van de 27e speeldag. Het komt zo weer naast Aalstar op de 2e plaats.
  [naar artikel]
 44. Vlamingen in Italië, dat met met burgerzin, familiegevoel en strenge regels het virus onder controle houdt: “Zeg dat hun oma gevaar loopt, dat werkt” (23/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de eerste golf was Italië dé brandhaard van het coronavirus in Europa. Het land ging in een lange lockdown en de strenge maatregelen lijken...
  [naar artikel]
 45. HET DEBAT. Moeten we de strenge maatregelen volhouden tot we nog nauwelijks besmettingen hebben in België? Dit is jullie mening (11/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst sinds lange tijd is er beterschap in zicht want het aantal nieuwe besmettingen daalt sinds enkele dagen, en de ziekenhuisopnames nemen sinds kort af. Reden om (binnenkort) de teugels te vieren? Of houden we toch nog beter vast aan de strenge maatregelen? Eerder lieten we de experts aan het woord. Nu is het jullie beurt: “Versoepelen of niet?” Dit is jullie mening.
  [naar artikel]
 46. Antwerps gouverneur Cathy Berx verdedigt corona-aanpak: “Als de maatregelen werken, krijg je de reactie ‘waarom was dit nodig?’” (17/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Antwerpen heeft provinciegouverneur Cathy Berx donderdag tekst en uitleg gegeven bij de aanpak van de coronacrisis de voorbije maanden, en dan vooral tijdens de zomervakantie toen ze strenge provinciale maatregelen nam om het stijgend aantal besmettingen een halt toe te roepen. “We kampen met de preventieparadox”, zegt ze. “Als de maatregelen werken en de cijfers snel weer lager worden, krijg je de reactie ‘waarom was dit nodig?’.”
  [naar artikel]
 47. Van afhaalfrituur tot kapper: wat valt er allemaal wél en niet onder nieuwe strenge coronamaatregelen (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering neemt drastische maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. De maatregelen gaan om middernacht...
  [naar artikel]
 48. Live - Al 80 doden en 2.744 besmettingen door coronavirus: steeds meer landen nemen strenge maatregelen (27/01/2020 - De Morgen)
  De dodentol en het aantal besmettingen van het coronavirus in China loopt verder op. Intussen zijn 80 mensen aan het virus overleden. Drastische maatregelen moeten de verspreiding van het coronavirus voorkomen. Volg de laatste ontwikkelingen in deze liveblog.
  [naar artikel]
 49. Kangoeroes Willebroek fuseert met Pitzemburg: na 23 jaar weer topbasketbal in Mechelen (25/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Groot nieuws in het Belgische basketbal. Mechelen krijgt 23 jaar nadat Racing Mechelen de stad heeft verlaten weer topbasketbal voorgeschoteld. Kangoeroes verlaat namelijk Willebroek en speelt vanaf volgend seizoen aan de Winketkaai.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.