Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 November 2020
19:29 uur

"Met een klein gebaar maak je nu écht het verschil": de hoogtepunten uit de vlogreeks van Linde in "haar" Edegem 

VRT NWS

21/11/2020 - 14:46

VRT-vlogger Linde Merckpoel maakte de afgelopen twee weken vlogs over en in haar eigen buurt, in de Antwerpse gemeente Edegem. Elke dag bezorgde ze haar buren en omgeving met kleine acties en attenties - zoals kaartjes voor rusthuisbewoners en een etentje voor haar overburen - een geluksmomentje. We spraken met Linde over de video's die het meest teweeg hebben gebracht. "Het viel me op hoe snel je een toffe dynamiek kan creëren, als je zelf met een leuk idee komt."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Het creatieve lab van... Linde Merckpoel: "Plezier maak je zelf" (29/04/2017 - De Redactie)
  Je bent creatief of je bent het niet, beweren sommigen. Maar klopt dat wel? Voortaan vragen we het elke zaterdag aan een multitalent in de rubriek "Het creatieve lab van…". Deze week: Linde Merckpoel, presentator van StuBru-ochtendprogramma Linde staat op.
  [naar artikel]
 2. "Ik had echt schrik": Erik Van Looy over de rijkunsten van Linde Merckpoel (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Die arme Erik Van Looy toch. Tijdens een carpool met Linde Merckpoel bleek snel dat Erik geen fan is van haar 'roekeloos' rijgedrag. "Zij reed echt...
  [naar artikel]
 3. Christophe Vekeman over "Mensen als ik": "Een zelfportret maak je altijd een beetje op de tast" (27/03/2018 - VRT NWS)
  Christophe Vekeman heeft met "Mensen als ik" een nieuwe roman klaar. Net als "Hotel Rozenstok" is het een autobiografisch verhaal. "Alles is echt gebeurd, behalve wat ik heb verzonnen", zegt hij in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 4. "Verschil tussen ja en neen is immens klein, een land kan moeilijk nog meer verdeeld zijn" (17/04/2017 - De Redactie)
  Een meerderheid van de Turken heeft "ja" gestemd tijdens het referendum over de uitbreiding van de presidentiële macht. Maar het verschil tussen het ja- en het neen-kamp is erg klein.
  [naar artikel]
 5. "Vandaag maak je het verschil door je klanten écht te waarderen" Zo beleefde onze Goestingrecensent zijn bezoek (08/11/2017 - De Morgen)
  Wanneer we uitbaatster Saskia Vancampenhout spreken, druipt de passie ervan af. "Dit restaurant is mijn leven, mijn alles." Geen wonder dat jullie zo talrijk op haar stemden. De verdiende winnares van de Gouden Goesting!
  [naar artikel]
 6. "Ik had echt schrik": Erik Van Looy reed mee met Linde Merckpoel naar de studio (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Die arme Erik Van Looy toch. Tijdens een carpool met Linde Merckpoel bleek snel dat Erik geen fan is van haar 'roekeloos' rijgedrag. "Zij reed echt...
  [naar artikel]
 7. Linde moet haar tranen verbijten: "Dit voelt als afgeschoten worden. Bedankt" (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik denk dat ik me vanavond niet te veel zorgen moet maken", voorspelde Linde Merckpoel de afloop van de 24ste aflevering van de 'De Slimste Mens'....
  [naar artikel]
 8. "Ik ben Alissar uit Damascus" - Babs Mertens (15/01/2017 - De Redactie)
  Door contacten met vluchtelingen besef ik des te meer hoe elk positief gebaar van medemenselijkheid en solidariteit, hoe klein ook, telt. Het kan voor hen een wereld van verschil maken.
  [naar artikel]
 9. StuBru-gezicht Linde Merckpoel trekt met "ambitie en goesting" naar de digitale kanalen van zender Eén (28/06/2020 - VRT NWS)
  Studio Brussel-gezicht en gewezen presentatrice Linde Merckpoel zal vanaf september als creatieveling de onlineploeg van zender Eén versterken. Merckpoel maakte al verhalen voor de digitale kanalen van Studio Brussel met "Linde vlogt/volgt" en met "Bij Linde".
  [naar artikel]
 10. Vanderhaeghe: "Zondag namen mijn spelers congé: nu zullen ze uitgerust zijn" (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ja, Yves Vanderhaeghe gelooft in, wat hij "een klein mirakel" noemt. KV Oostende moet met minstens twee goals verschil winnen van Marseille. "We
  [naar artikel]
 11. "De mol" spreekt: "Ik leefde drie weken lang op stress, dit kostte een paar jaar van mijn leven" (27/03/2017 - De Redactie)
  De saboteur van het afgelopen seizoen van de mol vat het avontuur samen als "een van de hoogtepunten van mijn leven". "Het verzwijgen was eigenlijk niet zo moeilijk". Spoiler alert!
  [naar artikel]
 12. "Comfortzone", "me-time", "leuk" en "super" bij irritantste woorden van 2017 (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Comfortzone", "me-time", "leuk", "super", "dagdagelijks", "eigenlijk", "groentjes", "ik heb zoiets van", "absoluut" en "naar de toekomst toe"...
  [naar artikel]
 13. "De 3 wijzen" in originele bezetting: 5 hoogtepunten (24/04/2017 - De Redactie)
  Kobe Ilsen heeft vanavond een special van de nieuwe "De drie wijzen" gepresenteerd. Hij mocht "de gouden combinatie" van weleer verwelkomen.
  [naar artikel]
 14. Macron roept Netanyahu op tot "moedig gebaar" naar Palestijnen (10/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opgeroepen tot een "moedige gebaar" ten opzichte van de...
  [naar artikel]
 15. Radio 2-collega's over Lutgart Simoens: "Haar man liep achter haar aan in de gang met twee netzakken vol LP's" (16/11/2020 - VRT NWS)
  In Edegem is radiocoryfee Lutgart Simoens (92) overleden. Vanuit de studio van Radio 2 Antwerpen aan de Jan Van Rijswijklaan presenteerde ze jarenlang de legendarische programma's "Platenpoets" en "Vragen staat vrij". Haar collega's Luc Milio en Els Broekmans halen herinneringen op aan Simoens en aan die periode.
  [naar artikel]
 16. Lampaert kiest voor X!NK: "Hoop dat mijn banden dit voorjaar ook nooit stuk zullen gaan" (22/02/2018 - Sporza)
  Yves Lampaert kan niet wachten tot het nieuwe wielerseizoen begint. In "Linde staat op" peilde Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel naar zijn gevoel op en naast de fiets.
  [naar artikel]
 17. Van Avermaet kiest voor "De eenzame fietser": "Hopelijk morgen ook" (23/02/2018 - Sporza)
  Greg Van Avermaet heeft bij Linde Merckpoel vooruitgeblikt naar het nieuwe wielerseizoen. Na het gesprek wilde hij graag "Jimmy" van Boudewijn de Groot horen.
  [naar artikel]
 18. Vandaag is alles "hallucinant", "schandalig", "knettergek", "krankzinnig" of ... (15/10/2017 - VRT NWS)
  Hoogleraar Jan Blommaert bestudeert onze taal en hoe we die gebruiken. We spreken steeds forser: "Zeg niet gewoon "nonsens", wel "complete nonsens", en "onbegrijpelijk" is "volstrekt onbegrijpelijk". En dat heeft politieke gevolgen".
  [naar artikel]
 19. In lockdown met 3 kleuters en een thuiskantoor: "Als koppel echt qualitytime gemist" (13/11/2020 - VRT NWS)
  In één jaar tijd wordt je leven overhoop gegooid: door de coronacrisis moet je met twee thuiswerken en je hebt daar ook nog drie kleuters rondlopen. Dat is het verhaal van George en Lisa. "Uitdagend positief", evalueren ze het afgelopen jaar. Maar wat ze echt gemist hebben? "Qualitytime met zijn twee." Linde Merckpoel deed hen even vergeten dat ze drie kinderen hadden. Bekijk de video hieronder.
  [naar artikel]
 20. Officiële fotografe Miss België wil toetreden tot 'Orde der Maagden': "Bikinifoto's maak ik niet" (20/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ze is diepgelovig, noemt zichzelf "Jezus' bruid" en wil haar leven leiden als "Godgewijde maagd". Tegelijk is Selina De Maeyer (30) uit Antwerpen...
  [naar artikel]
 21. "Dik of zwanger?": Nederlands spelprogramma roept controverse op (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Is deze vrouw dik of zwanger? Zijn haar borsten echt of nep?" Het nieuwe Nederlandse programma "Neem je zwemspullen mee" flirt wel heel erg met
  [naar artikel]
 22. "Dik of zwanger?": Nederlands spelprogramma roept controverse op (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Is deze vrouw dik of zwanger? Zijn haar borsten echt of nep?" Het nieuwe Nederlandse programma "Neem je zwemspullen mee" flirt wel heel erg met
  [naar artikel]
 23. Linde Merckpoel volgt de eerste week van Danira als talkshowhost "Vandaag" (06/09/2019 - VRT NWS)
  Het was een spannende week voor Danira Boukhriss Terkessidis. Maandag ging haar talkshow "Vandaag" in première op Eén. Linde Merckpoel mocht alles van op de eerste rij meevolgen en maakte er deze vlog van voor Studio Brussel.
  [naar artikel]
 24. "Leuk hoe Ivanka Trump in die microfoon sprak" (28/04/2017 - De Redactie)
  Daarbij maakte een Amerikaanse nieuwsjournalist een weinig subtiel gebaar, waardoor de link naar orale seks snel gemaakt was. "Maar ik had het over haar zoetgevooisde stem", verdedigt hij zich nu.
  [naar artikel]
 25. "De Advocaat" van Deurle kan mooiste boom van Vlaanderen worden (02/09/2020 - VRT NWS)
  Een 250 jaar oude linde uit Deurle is de Oost-Vlaamse inzending voor de verkiezing "Boom van het jaar". De boom krijgt van omwonenden de naam "De Advocaat". Nog tot begin oktober is de linde 1 van de 5 kandidaten voor de titel van mooiste boom. Er is één genomineerde per provincie.
  [naar artikel]
 26. Dit waren de hoogtepunten van het Gala van de Gouden K’s (04/02/2018 - VRT NWS)
  Op de vijfde editie van de Gouden K's van Ketnet waren de "Ghost Rockers" de grootste slokop. In groep haalden ze de K's voor beste Ketnet-serie en beste band binnen, solo won "Ghost-Rocker"-actrice Tinne Oltmans een K voor "Beste actrice/acteur" en "Grave griet". Als kers op de taart werd een zoen tussen Mila, haar personage in de reeks, en Jonas verkozen tot "Kus van het jaar."
  [naar artikel]
 27. Linde Merckpoel slaat mea culpa na vlog in de auto: "Ik heb onder mijn voeten gekregen en ze hadden gelijk" (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op haar YouTube-kanaal geeft Linde Merckpoel haar volgers iedere week een inkijk in haar leven door middel van vlogs. De laatste aflevering van...
  [naar artikel]
 28. Naomi Klein: "Straffeloosheid door rijkdom, dat is Trumps merk" (30/10/2017 - VRT NWS)
  Donald Trump is het onderwerp in "No is not enough", het nieuwe boek van Naomi Klein. De Canadese schrijfster en activiste schrijfster werd wereldberoemd met "No logo" in 2000, waarin ze de strategie blootlegt van bedrijven die merken in plaats van producten verkopen. Voor Klein is Trump het ultieme merk: "Donald Trump en het merk Trump zijn compleet verweven". Afgelopen weekend stelde Klein haar boek voor op de Boekenbeurs. Bekijk hierboven het interview van onze reporter Bart Aerts  met de schrijfster.
  [naar artikel]
 29. Maak van "Dagen zonder Vlees" beter "Dagen zonder voedselverspilling" (01/03/2017 - De Redactie)
  Ex-Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche zou liever een "duurzame en nuttige gedragsverandering teweeg brengen", laat hij weten in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 30. "Karrewiet" zoekt uit: Wat is het verschil tussen pesten en plagen? (05/02/2018 - VRT NWS)
  "Karrewiet" heeft uitgezocht wat het verschil is tussen pesten en plagen. "Pesten gebeurt door iemand die echt de bedoeling heeft om iemand te kwetsen. Plagen is als grapje bedoeld", zegt psychologe Telidja Klaï.
  [naar artikel]
 31. Linde promoot de linde, de oudste boom van België (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Hij heeft humor, is een talenknobbel en luistert naar goede muziek." Na typetje Kamiel Spiessens heeft ook Studio Brussel-presentatrice Linde
  [naar artikel]
 32. Linde promoot de linde, de oudste boom van België (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Hij heeft humor, is een talenknobbel en luistert naar goede muziek." Na typetje Kamiel Spiessens heeft ook Studio Brussel-presentatrice Linde
  [naar artikel]
 33. Studio Brussel wordt 35: verhalen van 3 generaties presentatoren (25/03/2018 - VRT NWS)
  Volgend weekend viert radiozender Studio Brussel zijn 35e verjaardag. In "De zevende dag" bliktken drie presentatoren terug op hun Stubru-jaren: van Jan Hautekiet (62), die er vanaf de eerste dag bij was, tot "nonkel" Christophe Lambrecht (47) en ochtendstem Linde Merckpoel (33). "Die verjaardag wordt niet echt gevierd op de redactie, want elke radiodag is voor ons een feest."
  [naar artikel]
 34. Tom Van Dyck en Linde Merckpoel in ode aan Christophe Lambrecht: "Hij kon van iets donkers iets extreem licht maken" (07/05/2019 - VRT NWS)
  Van sponsen pyjama's tot ritjes op kamelen: Tom Van Dyck haalde op Studio Brussel vanochtend herinneringen op aan zijn jeugdvriend, de onverwachts overleden Christophe Lambrecht. En ook collega Linde Merckpoel bracht een mooie ode aan haar goede vriend. "Het is zo jammer dat hij niet weet hoe geliefd hij was. Hij zou zo verlegen worden."
  [naar artikel]
 35. Linde Merckpoel nodigt schansspringer Robert "the flying moustache" Johansson uit voor "rosse gangbang" (23/02/2018 - VRT NWS)
  Dat Linde Merckpoel een boon heeft voor de Noorse schansspringer met de sierlijke rosse snor Robert Johansson werd deze week al duidelijk. Vanochtend kreeg ze hem tijdens haar show op Studio Brussel aan de lijn en ze deed hem meteen een opmerkelijk voorstel.  
  [naar artikel]
 36. " type="video" width="568" height="316 expirationDate="20191007220000"" templateId="HBVLTHEOPLAYER" previewImage="false"> Disney gee (08/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Disney heeft een eerste teaser vrijgegeven van de live-actionversie van ‘Mulan’.
  [naar artikel]
 37. Edegemse Facebookgroep brengt buren dichter bij elkaar: "De solidariteit is zo groot nu" (09/05/2020 - VRT NWS)
  In Edegem heeft Radio 2-luisteraar Elke Bernaerts een speciale Facebookgroep opgericht. "#Coronahulp Buren helpen buren" heet die. "Mijn apothekeres merkte dat er nog veel oudere mensen naar de apotheek en de winkel kwamen", vertelt Elke. "Ik wilde hen helpen met deze groep", zegt ze in "Bedankt Beste Buren" op Radio 2.
  [naar artikel]
 38. 29 maart 2019 in de Britse kranten: "Al 1.009 dagen heb je ons verveeld, maak het af!" (29/03/2019 - VRT NWS)
  29 maart 2019, de dag dat Groot-Brittannië uit de Europese Unie had moeten stappen. Twee jaar geleden gingen de Britten ervan uit dat vandaag een glorieuze dag zou zijn, maar dat is het niet bepaald. De Britse pers laat niet na om het contrast in de verf te zetten, op een meer of minder dramatische toon. Van "Maak het af!" over "de dag des oordeels" en "je hebt nog één kans" tot "Groot-Brittannië na May: de Eigenaardige Eilanden": een overzicht.   
  [naar artikel]
 39. Thiam: "Dat ik internationale erkenning krijg, is echt geweldig" (25/11/2017 - Sporza)
  Nafi Thiam mag zich de beste atlete van het jaar noemen. Ze kreeg die titel op het IAAF-gala. "Deze beloning raakt me", reageert ze. "Ik ben echt blij."
  [naar artikel]
 40. "Tante" Terry Van Ginderen is overleden (30/01/2018 - VRT NWS)
  Televisiepionier Terry Van Ginderen is overleden. Van Ginderen begon haar televisiecarrière als omroepster, maar ze werd vooral bekend als "tante Terry", het gezicht van "Klein klein kleuterke", het kinderprogramma dat ze 18 jaar lang zou presenteren. Generaties kleuters hingen op woensdagnamiddag aan haar lippen. Terry Van Ginderen is 86 jaar geworden.
  [naar artikel]
 41. Tom Cruise: "Opnames "Top gun 2" starten binnenkort" (24/05/2017 - De Redactie)
  Dat heeft de acteur gezegd op de Australische televisie. "Het gaat nu echt gebeuren", voegde hij eraan toe.
  [naar artikel]
 42. "PS geeft verzet tegen opdracht voor De Wever op, maar de kans dat het hem lukt is zeer klein" (27/01/2020 - VRT NWS)
  Krijgt N-VA-voorzitter van het paleis de opdracht om de federale formatie uit het slop te trekken? Die kans bestaat volgens Wetstraatwatcher Ivan De Vadder. "Ik hoor bij de PS dat ze hun verzet daartegen hebben opgegeven", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "Al zeggen ze er meteen bij dat de kans dat het lukt klein is."
  [naar artikel]
 43. Hoe sociale media soms een mensenleven kunnen redden: "Toon dat je bezorgd bent, iedereen kan het verschil maken" (16/01/2020 - VRT NWS)
  Op radiozender Studio Brussel was deze middag het verhaal te horen van hoe reacties op sociale media misschien een mensenleven gered hebben. Want de vele hartverwarmende berichten aan het adres van iemand met depressieve gedachten kunnen echt een verschil maken. "Dat soort positieve verhalen komen nu nog veel te weinig aan bod", klinkt het bij de Zelfmoordlijn. "Nochtans kan iedereen daar een rol in spelen."
  [naar artikel]
 44. Nostalgie troef: VRT NU zet "Postbus X", "W817" en co online (27/11/2017 - VRT NWS)
  "Postbus X", "Samson & Gert", "Kulderzipken", "Spring", "W817", "De boomhut",... Het lijstje van succesvolle Ketnetprogramma's is lang. Om de 20e verjaardag van de zender te vieren, zet VRT NU een heleboel programma's online. Keer even terug mee in de tijd.
  [naar artikel]
 45. "Jonge vrouw die haren verliest: da's echt erg" (25/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "'Als je haar maar goed zit', zegt men weleens. Maar dat is ook écht zo." Kapster Isabelle Nijs (36) weet waarover ze praat: met
  [naar artikel]
 46. Cafébazin en oudste inwoonster "Klein Rusland" in Zelzate overleden: "Ze was bijna 100, net als de wijk zelf" (12/11/2020 - VRT NWS)
  Zelzate rouwt om Martha De Block, de oudste inwoonster van de tuinwijk "Klein Rusland". De Block werd 99. Ze was als voormalig cafébazin een bevoorrechte getuige van de gloriejaren van de volkswijk. "Klein Rusland" is na een eeuw in verloedering geraakt. Vlaanderen wil de wijk laten verdwijnen, de gemeente verzet zich daar fel tegen.
  [naar artikel]
 47. N-VA-Kamerlid Freilich stoort zich aan gebaar voor "jood", Vlaams Centrum Gebarentaal: "Wij zijn geen scheidsrechter" (17/09/2019 - VRT NWS)
  N-VA-Kamerlid Michael Freilich stoort zich aan het gebaar voor "jood" in het woordenboek Vlaamse Gebarentaal. Daarbij omlijnt de gebarentolk een grote haakneus, "een eeuwenoud en achterhaald antisemitisch cliché", vindt Freilich. Het Centrum Vlaamse Gebarentaal, die de gebaren beschrijft en publiceert, wijst erop dat zij niet optreden als scheidsrechter.
  [naar artikel]
 48. De Britten ontdekken Belgische tv-series: "Is Belgian drama the new Scandi-noir?" (22/02/2018 - VRT NWS)
  Na de Scandinavische en Franse tv-series hebben de Britten blijkbaar de Belgische fictie ontdekt, én die wordt fel gesmaakt. De krant The Guardian schrijft er een heel artikel over. "Dit jaar wordt Belgische tv echt groots in ons land", valt er te lezen. De Britten verwachten "13 commandments" (bij ons "13 geboden") en kregen eerder al "The out-laws" (of "Clan") en "Professor T." voorgeschoteld.
  [naar artikel]
 49. Maak kennis met "The last of us II": "Deze game blijft aan je lijf plakken" (19/06/2020 - VRT NWS)
  Liefhebbers van games hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar vandaag is het zover: "The last of us II" komt uit op PlayStation 4. In deze game volg je Ellie die haar weg moet zoeken in een verwoest Seattle, terwijl ze strijdt tegen zombies. "De game blijft aan je lijf plakken", zegt Christophe De bont, gamejournalist van De Standaard in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.