Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 November 2020
23:01 uur

Gerontologe Christel Geerts steekt ‘meisjes van vijftig en meer’ een hart onder de riem: “Het nieuwe veertig? Waarom mag vijftig niet gewoon vijftig zijn?”

Het Nieuwsblad

21/11/2020 - 15:37

Er zijn 700.000 vrouwen van 65-plus in Vlaanderen, maar geen enkele groep is zo onzichtbaar in de samenleving. Gerontologe Christel Geerts (59) ­– dat is ook de moeder van Conner Rousseau – schreef met Meisjes van vijftig en meer een boek over ­vrouwen in die bijzondere tweede levenshelft. “De kinderen staan op eigen benen en de druk om je te bewijzen valt weg, eigenlijk zou dit hét moment van je leven moeten zijn.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vijftig is het nieuwe veertig en dus start dit koppel een nieuwe zaak: "Vijftig zijn, betekent niet dat je achter geraniums moet gaan hangen" (19/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de Statiestraat opent binnenkort Schoenen Passo. De enthousiaste vijftigers Laurens Dielens (52) en Marina Borremans (55) zijn vastbesloten om de enige schoenwinkel in Nijlen tot een succes te maken. “Ja, we zijn over de vijftig, maar dat wil niet zeggen dat we niets nieuws meer uit de grond kunnen stampen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 2. Brantano opent vijftig nieuwe winkels (22/02/2018 - De Tijd)
  16:30 De schoenwinkelketen Brantano wil tegen 2020 vijftig nieuwe winkels openen, waarvan veertig merkkledingwinkels. Er komen 250 nieuwe jobs.
  [naar artikel]
 3. Veertig à vijftig procent Syriëstrijders keerde inmiddels terug (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Veertig tot vijftig procent van de buitenlandse terroristische strijders (ftf’s) die vertrokken zijn naar Syrië en Irak, zijn volgens cijfers van de lidstaten van de Europese Unie inmiddels teruggekeerd. Dat zei Jean-Paul Laborde van het Uitvoerend Directoraat van het Antiterrorismecomité (CTED) van de Verenigde Naties donderdag in Brussel.
  [naar artikel]
 4. Vijftig granieten tegels vernield aan Shopping 1 (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Aan de zijde van de Molenstraat zijn in totaal zo’n vijftig granieten wandtegels stuk geslagen. Wie of waarom de schade heeft veroorzaakt is niet duidelijk. Wereldhave, eigenaar van het gebouw is niet te spreken over het vandalisme.
  [naar artikel]
 5. Racing Genk-fans zwaaien spelers uit voor rit richting Heizel (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met een vijftig-zestigtal waren ze. De Genk-supporters besloten de spelers voor de bekerfinale en de busrit naar het Koning Boudewijnstadion nog een warm hart onder de riem te steken. Een voor een schreeuwden ze hun clubliefde uit. Bengaals vuur ontbrak zeker niet. Al was het de 4,5 maanden oude Siebe Geerts, vernoemd naar Siebe Schrijvers, die met alle aandacht ging lopen.
  [naar artikel]
 6. Niet voor arachnofoben: vijftig nieuwe spinnensoorten ontdekt in Australië (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers hebben in het noorden van Australië tijdens één veldreis meer dan vijftig nieuwe spinnensoorten ontdekt. Daaronder zijn enkele
  [naar artikel]
 7. Vijftig massagraven ontdekt in westen van Congo (26/01/2019 - Metro)
  In het westen van de Democratische Republiek Congo heeft een gezamenlijke onderzoeksmissie van de VN en de autoriteiten meer dan vijftig massagraven ontdekt, na de moordpartijen van midden december in de regio. Dat hebben de Verenigde Naties meegedeeld. “We hebben in Yumbi in de provincie Mai-Ndombe meer dan vijftig massagraven of individuele graven geïdentificeerd”, verklaarde Abdoul Aziz Thioye, directeur van het VN-Mensenrechtenbureau (BCNUDH) in Congo. Bron: Belga   Het bericht Vijftig massagraven ontdekt in westen van Congo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Licht Genks elektriciteitshuisje brandt al vijftig jaar klok rond (26/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het elektriciteitshuisje aan de Lieve Vrouwstraat in Waterschei brandt het licht al meer dan vijftig jaar. En mogelijk langer. “Ik heb nooit anders geweten en woon hier al vijftig jaar”, zegt naaste buur Ron Rerren. Al maakt hij zich vooral zorgen om de bouwvalligheid van het huisje.
  [naar artikel]
 9. Marktkramers boos over beperking tot vijftig kramen: “De overheid vertrouwt ons niet” (14/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Dat markten maximaal vijftig kramen mogen tellen, veroorzaakt praktische problemen in onder meer Mechelen (met normaal gezien 109 kramen) en Lier (75 kramen). De marktkramers zijn misnoegd over de beperking.
  [naar artikel]
 10. Strand van Oostende bij de vijftig mooiste van Europa (04/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie zoekt naar een mooi strand, hoeft helemaal niet ver te reizen. Volgens een peiling van het online reismagazine Flightnetwork.com ligt een van de mooiste Europese stranden gewoon in ons Belgenlandje. Het strand van Oostende sluit de top vijftig af.
  [naar artikel]
 11. Meer dan vijftig doden in Haïti als gevolg van vervuild rivierwater (06/04/2019 - De Morgen)
  De afgelopen dagen zijn in verschillende Haïtiaanse steden al meer dan vijftig mensen om het leven gekomen na een epidemie van buikloop. De oorzaak ligt wellicht bij de slechte kwaliteit van het drinkwater, zo melden de nationale gezondheidsdiensten.
  [naar artikel]
 12. Vijftig inidanenstammen werken samen tegen pijpleidingen (23/09/2016 - De Redactie)
  Meer dan vijftig stammen uit Canada en Noord-Amerika hebben een verdrag gesloten om samen te strijden tegen vervuilende olieprojecten en de aanleg van nieuwe pijpleidingen.
  [naar artikel]
 13. ‘Mai ’68 was niet alleen Parijs’ (11/05/2018 - Apache)
  Vijftig jaar na Mei 68 vraagt Freddy De Pauw, getuige vanop de eerste rij, zich af wat nu exact de impact was van dit memorabel omwentelingsjaar waarvan‘deelnemers’, zoals hij, vijftig jaar later blij zijn dat ze ‘er bij waren’.
  [naar artikel]
 14. De vijftig beste bars ter wereld vind je hier (09/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Reizen zit er misschien nog niet meteen in, maar om de noodlijdende horecasector een hart onder de riem te stekken, werd de ranglijst van de World’s 50 Best Bars toch bekendgemaakt. Helemaal bovenaan staat dit jaar de Connaught Bar, gevestigd in het Londense Connaught Hotel.
  [naar artikel]
 15. Vijftig doden bij aanslag in Somalië (14/10/2017 - Knack)
  Bij de bomaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn volgens officiële bronnen zeker vijftig mensen om het leven gekomen. Er vielen daarnaast minstens tachtig gewonden.
  [naar artikel]
 16. VN ontdekken vijftig massagraven in westen van Congo (26/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het westen van de Democratische Republiek Congo heeft een gezamenlijke onderzoeksmissie van de VN en de autoriteiten meer dan vijftig...
  [naar artikel]
 17. Vijftig doden bij noodweer in Indonesische provincie Papoea (17/03/2019 - VRT NWS)
  In de Indonesische provincie Papoea hebben plotselinge overstromingen en aardverschuivingen aan ongeveer vijftig mensen het leven gekost. Er raakten ook heel wat mensen gewond. Volgens politiewoordvoerder Suryadi Diaz werden "ongeveer vijftig lichamen het ziekenhuis binnengebracht".
  [naar artikel]
 18. In eigen rangen: vijftig extremisten in Belgisch leger (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Belgische leger telt ongeveer vijftig soldaten met extremistische sympathieën. Ze worden niet ontslagen zolang ze niets strafbaars doen, maar
  [naar artikel]
 19. Dierenpopulaties in wouden in vijftig jaar gehalveerd (13/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De wereldwijde populaties van in wouden levende dieren zijn de voorbije vijftig jaar meer dan gehalveerd. De belangrijkste boosdoener daarbij is de...
  [naar artikel]
 20. Nieuwe klap voor Boeing: United bestelt vijftig vliegtuigen bij Airbus (04/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft vijftig nieuwe vliegtuigen besteld bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus. Het nieuws...
  [naar artikel]
 21. "Rokjes van meisjes zijn te kort": school en leerlingen in de clinch over Chiro-uniform (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftig leerlingen van het Heilig Hart College in Halle protesteren vanochtend aan de schoolpoort tegen de nieuwe regels die de directie invoert
  [naar artikel]
 22. Vijftig gewonden bij protesten tegen pensioenhervorming in Argentinië (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Argentinië zijn gisteren minstens vijftig mensen gewond geraakt bij protesten in de hoofdstad Buenos Aires. De vakbond CGT had opgeroepen tot...
  [naar artikel]
 23. Zwaarste aanslag in Irak sinds Mosoel heroverd werd: minstens vijftig doden (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een dubbele aanslag in Nassiriya (zuiden van Irak) zijn zeker vijftig doden en 87 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn ook Iraniërs.
  [naar artikel]
 24. Club zet meer dan vijftig spelertjes aan de deur: "Alleen de getalenteerde kindjes mogen blijven" (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voetbalclub Svelta Melsele heeft zich de woede van heel wat ouders op de hals gehaald door meer dan vijftig jeugdspelers aan de deur te zetten.
  [naar artikel]
 25. Visser van klif gered na aanval van vijftig agressieve zeehonden (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Schotse visser is door reddingswerkers van een rotswand gehaald nadat hij daar zijn toevlucht had gezocht omdat een groep van zo’n vijftig...
  [naar artikel]
 26. Twintig feestjurken voor minder dan vijftig euro (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Oudjaar staat voor de deur en misschien ben je nog op zoek naar een feestelijke jurk . Niet veel budget meer over omdat de kerstcadeautjes duur zijn uitgevallen? Deze outfits scoor je voor minder dan vijftig euro.
  [naar artikel]
 27. Twintig feestjurken voor minder dan vijftig euro (28/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Oudjaar staat voor de deur en misschien ben je nog op zoek naar een feestelijke jurk . Niet veel budget meer over omdat de kerstcadeautjes duur zijn uitgevallen? Deze outfits scoor je voor minder dan vijftig euro.
  [naar artikel]
 28. Duitser had vijftig pythons in huis (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse politie heeft bij een inwoner van de stad Fulda ongeveer vijftig koningspythons aangetroffen. De reptielen verkeerden volgens de politie...
  [naar artikel]
 29. Vijftig pv’s bij snelheidscontroles in Diest (19/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de campagne Graag Traag om het belang van de zone 30 in het centrum van Diest te benadrukken heeft de politie Demerdal al meer dan vijftig pv’s uitgeschreven. De controles gebeurden onder meer in de Schaffensestraat en in de Koning Albertlaan. De politie heeft voor de komende dagen nog extra snelheidscontroles in de zone 30 aangekondigd.
  [naar artikel]
 30. ‘Stoute’ leerlingen krijgen na 50 jaar toch hun proclamatie (16/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ze zijn allemaal 68 jaar, maar nu pas konden ze hun proclamatie vieren. Vijftig jaar na datum, vijftig jaar nadat enkelen van hen tijdens een schooluitstap betrapt waren op roken. Prompt werden alle zesdejaars van het Mater Dei in Overpelt geschorst van een hele reeks schoolse activiteiten, waaronder de proclamatie. Maar nu kregen ze dus eerherstel. “Uit rancune ben ik vijftig jaar niet naar die school teruggekeerd, maar dit vond ik een heel fijne geste”, zegt Betty.
  [naar artikel]
 31. Wim Opbrouck steekt iedereen een hart onder de riem met een dagelijkse meezinger (20/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wim Opbrouck steekt iedereen een hart onder de riem met een dagelijkse meezinger. Vandaag brengt hij, net als meer dan honderd Europese radiozenders, You’ll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers.
  [naar artikel]
 32. Vijftig extra jobs bij Ecochem in Tisselt (31/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het bedrijf Ecochem, een producent van brandwerend materiaal, creëert vijftig nieuwe jobs in Tisselt (Willebroek). Dat komt omdat het enkele buitenlandse vestigingen sluit.
  [naar artikel]
 33. Vannacht opnieuw geen luchtverkeer mogelijk, vijftig vluchten getroffen op Brussels Airport (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe nachtelijke onderbreking bij luchtverkeersleider skeyes zal gevolgen hebben voor vijftig vluchten op Brussels Airport. Dat zegt een...
  [naar artikel]
 34. Vijftig dollar per ace voor slachtoffers van orkaan Maria: Australisch enfant terrible toont goed hart (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nick Kyrgios mag dan wel bekend staan als het enfant terrible van het Australische tennis, voor de slachtoffers van de Orkaan Maria op Puerto Rico toont de 22-jarige sporter zijn goede hart. Per ace zal Kyrgios vijftig dollar doneren aan de slachtoffers van de ramp.
  [naar artikel]
 35. Vijftig dollar per ace voor slachtoffers van orkaan Maria: Australisch enfant terrible toont goed hart (05/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Nick Kyrgios mag dan wel bekend staan als het enfant terrible van het Australische tennis, voor de slachtoffers van de Orkaan Maria op Puerto Rico toont de 22-jarige sporter zijn goede hart. Per ace zal Kyrgios vijftig dollar doneren aan de slachtoffers van de ramp.
  [naar artikel]
 36. Bergbeklimmers vinden lichaam vijftig jaar na vliegtuigcrash (21/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftig jaar nadat een toestel van de Indiase luchtmacht crashte in de deelstaat Himachal Pradesh in het uiterste noorden van India, hebben...
  [naar artikel]
 37. Vijftig Republikeinse veiligheidsexperts keren zich in open brief tegen Trump (09/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftig Republikeinen die belangrijke functies hebben uitgeoefend binnen de Amerikaanse nationale veiligheidsdiensten, hebben gisteren in een
  [naar artikel]
 38. Vijftig coronagevallen vastgesteld op Frans vliegdekschip (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftig bemanningsleden van het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle zijn besmet met het coronavirus. Dat zegt het Franse ministerie van...
  [naar artikel]
 39. Terreuraanslagen Christchurch – Alle vijftig slachtoffers van aanslag in Christchurch geïdentificeerd (21/03/2019 - Metro)
  Alle vijftig slachtoffers van de aanslag in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn geïdentificeerd. Dat zegt de politie van Nieuw-Zeeland donderdag. De overledenen kunnen nu begraven worden. “Enkele minuten geleden is de identificatieprocedure beëindigd van alle vijftig slachtoffers. Alle families zijn op de hoogte”, zei politiecommissaris Mike Bush. “Dit is een keerpunt in deze procedure.” Bron: Belga   Het bericht Terreuraanslagen Christchurch – Alle vijftig slachtoffers van aanslag in Christchurch geïdentificeerd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. De vele wegen van de verf (11/04/2019 - De Morgen)
  Het S.M.A.K. zet zo'n vijftig werken uit zijn vaste collectie schilderkunst in de kijker. Er wordt gekeken naar de uiteenlopende wegen die schilders de voorbije vijftig jaar zijn opgewandeld, tot installatie en performance toe.
  [naar artikel]
 41. Na vijftig jaar eerherstel voor atleten Black Power-groet (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een kleine vijftig jaar nadat ze op de Olympische Spelen van Mexico met gebogen hoofd en een gehandschoende vuist in de lucht opschudding
  [naar artikel]
 42. Massacrash op Duitse snelweg door gladheid na felle hagelbui: meer dan vijftig auto’s botsen op elkaar, minstens vier zwaargewonden (28/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Plotselinge gladheid heeft in de Duitse deelstaat Thüringen geleid tot een enorme crash op de snelweg A71. Daarbij waren meer dan vijftig...
  [naar artikel]
 43. Jan werkte vijftig jaar(!) bij dezelfde baas: ”Bij een goede werkgever wil je niet weg hé” (22/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Janneke Meeuwes klopt vrijdag zijn laatste uren in de drukkerij Joos in Turnhout. Hij heeft er vijftig jaar gewerkt. “Ik heb wel eens een aanbod van een ander bedrijf gehad, maar ik werk hier te graag”, zegt hij.
  [naar artikel]
 44. ’Stoute leerlingen’ uit Overpelt krijgen na 50 jaar eindelijk proclamatie en eerherstel (16/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ze zijn allemaal 68 jaar, maar nu pas konden ze hun proclamatie vieren. Vijftig jaar na datum, vijftig jaar nadat enkelen van hen tijdens een schooluitstap betrapt waren op roken. Prompt werden alle zesdejaars van het Mater Dei in Overpelt geschorst van een hele reeks schoolse activiteiten, waaronder de proclamatie. Maar nu kregen ze dus eerherstel. “Uit rancune ben ik vijftig jaar niet naar die school teruggekeerd, maar dit vond ik een heel fijne geste”, zegt Betty.
  [naar artikel]
 45. Limburger die begon met één groepsreis, stuurt nu avonturiers naar vijftig landen (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Buiten coronatijden organiseert Beyond Borders, een reisbureau van Bocholtenaar Joris Meermans, avontuurlijke groepsreizen naar meer dan vijftig landen over de hele wereld. Een succesformule die begon met één avontuur in Noorwegen.
  [naar artikel]
 46. Ruim vijftig moraliteitsgetuigen op proces tegen neurochirurge (11/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Verspreid over drie zittingsdagen worden voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven ruim vijftig moraliteitsgetuigen opgeroepen in het...
  [naar artikel]
 47. Moskee dacht vijftig pakketten voedsel per dag te verdelen tijdens ramadan, het werden er véél meer (13/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De moskee Arrahmaan uit de ­Otterstraat organiseert tijdens de ramadan een dagelijkse voedselbedeling in snackbar ­Rapido in de Herentalsstraat. De medewerkers rekenden op vijftig pakketten per dag. Het zijn er al vijfhonderd geworden.
  [naar artikel]
 48. Dodental bosbranden in Californië loopt op tot vijftig (14/11/2018 - De Morgen)
  Het aantal slachtoffers van de bosbranden in Californië is gestegen tot vijftig. In Noord-Californië werden in het zwaar getroffen stadje Paradise weer zes lichamen geborgen. Het aantal dodelijke slachtoffers enkel in die regio liep zo op tot 48, aldus Kory Honea, de sheriff van Butte county. Enkele dagen geleden werden ook in Malibu twee lichamen ontdekt, wat het totaal aantal doden nu op vijftig brengt. 
  [naar artikel]
 49. Colombia stuurt vijftig ton hesp naar Venezuela (31/12/2017 - VRT NWS)
  Colombia heeft vijftig ton hesp gestuurd naar Venezuela. In het land, dat het voorbije jaar al kampte met verschillende tekorten, was onvrede ontstaan omdat nu ook hesp niet meer voldoende voorradig was, een populaire feestdis tijdens de eindejaarsperiode.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.