Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
09:24 uur

Voetbalsupporter vindt milieu belangrijk, maar handelt er niet naar

Express

21/11/2020 - 15:47

Hoewel voetbalfans veel belang hechten aan het leefmilieu, blijkt hun gedrag niet altijd even klimaatvriendelijk. Dat is de conclusie van... The post Voetbalsupporter vindt milieu belangrijk, maar handelt er niet naar appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Voetbalsupporter veroordeeld voor antisemitische uitlatingen (25/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse correctionele rechtbank heeft begin deze maand antisemitische uitspraken van een voetbalsupporter van Beerschot Wilrijk op Facebook veroordeeld als het verspreiden van denkbeelden gegrond op rassuperioriteit of rassenhaat, en het aanzetten tot haat of geweld. Dat meldt het inteferderaal gelijkekansencentrum Unia.
  [naar artikel]
 2. Vlaming vindt energiezuinigheid belangrijk, maar renoveert onvoldoende (07/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor 9 op de 10 Vlamingen is energiezuinigheid een belangrijk thema, en voor de helft zelfs heel belangrijk, maar toch voldoen slechts vier op de...
  [naar artikel]
 3. Het verschil tussen klimaat en milieu? Stijn Vercruysse legt het uit in 145 seconden (21/02/2019 - VRT NWS)
  Van “Ride dicks, not cars” en “Wij zijn het beu, red het milieu” tot “I want to surf in water, not in plastic”: de klimaatspijbelaars behoren tot de Instagram-generatie en wie likes wil, verzint best een originele slogan. Maar niet alle slogans roepen op tot meer actie voor het klimaat. De bijdrage van de plastic soep in de oceanen aan de klimaatopwarming is verwaarloosbaar. Milieuproblemen zijn niet per se klimaatproblemen en omgekeerd. Het onderscheid is belangrijk als we willen focussen op de juiste oplossingen. Stijn Vercruysse legt in onderstaande video uit wat het verschil is tussen milieu en klimaat.
  [naar artikel]
 4. Voetbalsupporter riskeert forse boete voor "Zwarte aap" en "Bananenplukker" (01/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een voetbalsupporter van RC Westmeerbeek moest zich voor de strafrechter verantwoorden omdat hij langs de zijlijn de scheldwoorden “bananenplukker”, “zwarte aap” en “kruip terug in uw boom” naar een zwarte voetballer van FCM Hallaar riep. Het openbaar ministerie eiste een geldboete van 1.800 euro tegen L.G., waarvan een groot deel met uitstel.
  [naar artikel]
 5. Regi vindt het belangrijk om zijn kinderen te zien opgroeien (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Regi is als muzikant veel van huis. Maar hij vindt het wel belangrijk om zijn kinderen te kunnen zien opgroeien. “Ik wilde niet zo’n typische CEO...
  [naar artikel]
 6. Onderzoek: Mensen willen meer betalen voor ‘duurzaam’ vliegen (24/06/2019 - Metro)
  Vliegen wordt steeds goedkoper, maar niet duurzamer. We pakken massaal het vliegtuig en dat heeft best wat impact op de natuur. Er worden allerlei maatregelen geopperd om dat terug te dringen. En wat blijkt? Mensen  zijn best bereid hun steentje bij te dragen.  Uit een onderzoek van Vliegtickets.nl blijkt dat de helft van de Nederlanders 25 cent per ticket extra wil neerleggen om het negatieve effect op het milieu te compenseren. Dat bedrag blijkt ook het maximum te zijn. Te weinig informatie Wel vindt 94,4%van de bevraagden het belangrijk om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Nog meer mensen zijn zich bewust van het effect van vliegen op het milieu. Nog geen 40% is van plan om wat minder te vliegen. Maar 44,4% blijft net zoveel vliegreisjes maken. Waarom we allemaal blijven vliegen? 69,9% van de respondenten vindt dat ze niet genoeg informatie krijgt over milieumaatregelen vanuit de luchtvaartmaatschappijen. Wel hebben ze ideeën over hoe dat moet: de ondervraagden vindt dat de luchtvaartsector CO2-uitstoot moet verminderen, aan het biobrandstof moet en meer duurzame producten moet gebruiken. Ook moeten ze wat aan het afval doen. Lees ook : Reisblogster lanceert petitie tegen… reizen Het bericht Onderzoek: Mensen willen meer betalen voor ‘duurzaam’ vliegen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Vlaming vindt energiezuinigheid belangrijk maar renoveert te weinig (07/10/2017 - Knack)
  Voor 9 op de 10 Vlamingen is energiezuinigheid een belangrijk thema, en voor de helft zelfs heel belangrijk, maar toch voldoen slechts vier op de tien woningen aan de energienorm. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse bevraging 'Rationeel Energiegebruik in Vlaanderen', door het Vlaams Energie Agentschap.
  [naar artikel]
 8. Borealis wil uitbreiden (21/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Borealis Polymers heeft en aanvraag tot uitbreiding ingediend. “De stad vindt het belangrijk om open en transparant te communiceren over de uitbreiding en hervergunning van Borealis Polymers,” aldus schepen van milieu Tijs Lemmens.
  [naar artikel]
 9. "Deze voetbalsupporter leert ons allen een lesje in multitasken" (15/03/2019 - VRT NWS)
  Naar een voetbalwedstrijd kijken, zelf iets eten, je dochter rustig houden door haar via de iPhone een film te laten kijken, terwijl die jonge dochter intussen ook honger heeft. Voor voetbalsupporter Andrew Louvat bleek het alvast geen enkel probleem toen hij afgelopen weekend naar een wedstrijd van zijn favoriete club, Atlanta United, ging kijken. De multitaskende Amerikaan kreeg op sociale media alvast superlatieven toegeworpen en werd nu al genomineerd voor de titel van "Vader van het jaar 2019".
  [naar artikel]
 10. Vlaming vindt mensenrechten belangrijk, maar kent ze niet (20/05/2019 - Het Nieuwsblad)

  [naar artikel]
 11. 'Het milieu is niet van onschatbare waarde' (30/11/2016 - Knack)
  "Veel mensen vinden het milieu van onschatbare waarde. Maar er geen waarde op plakken, is nog erger, vrees ik", zegt Milieu-econoom Ben Groom (LSE).
  [naar artikel]
 12. Ouders vinden levensbeschouwing en burgerschap op school belangrijk (20/04/2018 - Metro)
  Een grote meerderheid (91,3 procent) van de ouders in het gemeentelijk en provinciaal onderwijs vindt dat levensbeschouwing thuishoort op school. De meesten verkiezen één algemeen vak waar verschillende geloofsovertuigingen aan bod komen. Bijna alle ouders (96,6 procent) vinden ook dat burgerschap aan bod moet komen, maar de meesten opteren niet voor een apart vak. Dat blijkt uit een bevraging van KOOGO, de ouderkoepelvereniging van het officieel gesubsidieerd onderwijs, bij 1.847 ouders. In totaal zijn 1.687 ouders van mening dat levensbeschouwing thuishoort op school. Ongeveer 8,6 procent (159) vindt dat levensbeschouwing beter niet op school gegeven wordt. Op de vraag hoe dat onderwerp gegeven moet worden, antwoordt 56,4 procent (1.042) van de ouders dat één algemeen vak over levensbeschouwing waar kinderen leren over verschillende geloofsovertuigingen en levensvisies, het beste is voor hun kind. Voor 16,9 procent (313) zijn afzonderlijke vakken voor specifieke levensbeschouwingen het beste en 18 procent (332) verkiest vakoverschrijdende levensbeschouwing. Bijna alle ouders (1.784, 96.6 procent) vinden dat burgerschap op school aan bod moet komen. Een grote meerderheid (1.242, 67.2 procent) vindt dat dat het best vakoverschrijdend gebeurt. Momenteel gebeurt dat ook zo, burgerschapsvorming is immers opgenomen in de vakoverschrijdende eindtermen. Daarnaast vindt 29,3 procent (542) een apart vak burgerschapsvorming beter voor zijn kind. Slechts 3,4 procent (63) vindt dat burgerschapsvorming niet thuishoort op school. Mensenrechten (1.051, 56.9 procent), actualiteit (1.007, 54.5 procent), diversiteit (1.006, 54.5 procent), democratie (901, 48.8 procent), milieu (812, 44.0 procent) en vrede en conflict (758, 41.0 procent) zijn belangrijke thema’s voor ouders. bron: Belga Het bericht Ouders vinden levensbeschouwing en burgerschap op school belangrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. [VIDEO] - Wat vindt de kok in Jeroen Meus van de gezondheidshype? (29/09/2016 - De Redactie)
  Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuwste editie van "Dagelijkse kost" beantwoordt Jeroen Meus vragen van Facebook-surfers. Stoomkoken, gerechten zonder gluten, Meus vindt het interessant en belangrijk. "Maar we mogen ons culinaire erfgoed niet overboord gooien."
  [naar artikel]
 14. Al zingend naar de top (13/04/2019 - De Morgen)
  De twaalfde man blaast vanaf zaterdag verzamelen voor een vers voetbalseizoen. De stembanden worden gesmeerd, de clubliederen opgefrist. Maar wat zingt hij precies, die voetbalsupporter, en meer: hoe klinkt de perfecte voetbalhymne?
  [naar artikel]
 15. VUB-professor Psychologie: “Ga er tijdens tweede golf niet van uit dat mens rationeel handelt” (17/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij een mogelijke tweede golf van het coronavirus mag er vooral niet van uitgegaan worden dat de mens handelt op basis van rationeel gedrag. Zo klinkt het in een analyse van VUB-professor psychologie, Timothy Desmet, in het e-book ‘Post Viraal naar een Nieuw Normaal’. Volgens Desmet is de reden waarom vele mensen de lockdownmaatregelen aan hun laars lapten, volledig te verklaren vanuit de menselijke psychologie en moet daar meer rekening mee worden gehouden bij een tweede golf.
  [naar artikel]
 16. Hij mag van zijn vrouw niet mee met vrienden naar WK. Ze nemen hem tòch mee… in karton (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Javier, een Mexicaanse voetbalsupporter, mocht van zijn vrouw niet mee naar het WK voetbal in Rusland. Zijn vrienden kwamen met een hilarische...
  [naar artikel]
 17. Joke Schauvliege: "Wij doen wél heel veel tegen luchtvervuiling" (11/09/2017 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering treedt wel doortastend op in de aanpak van luchtvervuiling. Dat zegt Vlaams minister voor Milieu Joke Schauvliege (CD&V) in een reactie op de ingebrekestelling van Greenpeace. De milieu-organisatie vindt dat Vlaanderen de ernst van de situatie niet inziet en de impact van vervuilde lucht op onze gezondheid en op ons klimaat onderschat.
  [naar artikel]
 18. Voetbalsupporter die kraakpand in Gent bestormde komt vrij onder voorwaarden (23/11/2017 - Metro)
  De 24-jarige voetbalsupporter die begin deze maand betrokken was bij een bestorming van een kraakpand aan het Stapelplein in Gent, komt vrij onder voorwaarden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. De krakers hebben inmiddels de woning vrijwillig verlaten. Het pand was gekraakt voor de nieuwe strengere kraakwet op donderdag 16 november in werking trad. De politie kon de groep niet uitzetten omdat het kraken van een onbewoond pand onder de vorige wetgeving niet strafbaar is. Het pand werd in de nacht van 3 op 4 november bestormd door een twintigtal gemaskerde mensen en één relschopper werd daarna aangehouden. De raadkamer besliste eerder dat de man vrij kon komen, maar het parket ging daartegen in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling oordeelde dat de man wordt vrijgelaten onder voorwaarden. Hij mag drie maanden niet naar het voetbal gaan en mag niet langer voorzitter zijn van een supportersclub. Volgens zijn verdediging ontstond het plan voor de raid in de euforie na de overwinning van AA Gent tegen Standard en is de man tot inzicht gekomen. bron: Belga
  [naar artikel]
 19. “Bio is niet beter voor milieu en gezondheid” (22/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Bio is niet beter voor het milieu, niet beter voor je gezondheid en minstens één derde duurder dan gewone voeding en dat is wetenschappelijk niet te verantwoorden. Dat is de stelling van Stijn Bruers deze maand in EOS magazine. Bruers noemt zichzelf nochtans een milieu-activist en is doctor in de wetenschappen.
  [naar artikel]
 20. Politiek luistert naar wat jeugd belangrijk vindt (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 21. DP World-topman: “Antwerpse haven moet digitaliseren, of het verliest containers aan Hamburg” (16/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Alle spelers in de Antwerpse haven moeten dringend hun data delen via nieuwe technologieplatformen. Dat vindt Rob Harrison, de topman van de tweede grootste containerterminal in Antwerpen, die van DP World aan het Deurganckdok. Goed voor het milieu, en ook belangrijk: “Als we niets doen, raken we onze containers misschien kwijt.”
  [naar artikel]
 22. Donkere wolken boven terugkeer F1 naar Zandvoort: milieu-organisaties stappen naar rechter (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort staat op de helling. Milieu-actiegroep Mobilisation for the Environment (MOB) stapt naar de rechtbank...
  [naar artikel]
 23. Drijvende Russische kerncentrale naar de Noordpool: milieu­organisaties maken zich zorgen over "Tsjernobyl op ijs" (23/08/2019 - VRT NWS)
  De Akademik Lomonosov, een gigantische drijvende kerncentrale, vertrekt vanuit de Russische stad Moermansk naar het noordpoolgebied. Een volgende Russische stap in de strijd om de noordpool. Maar milieu-organisaties zijn niet blij met de nucleaire kolos in het kwetsbare gebied.
  [naar artikel]
 24. Opera 'best belangrijk voor de economie' (12/04/2019 - De Morgen)
  Als de operadirecteurs van Europa in Wenen vergaderen over opera en burgerschap, vindt Commissievoorzitter Barroso dat belangrijk genoeg om de openingsrede te houden.
  [naar artikel]
 25. Zweden geeft milieu een duwtje in de rug en voert vliegtuigtaks in (03/04/2018 - Metro)
  Wie in Zweden binnenkort het vliegtuig wil nemen, zal een milieutoeslag moeten betalen. De overheid hoopt met de vliegtuigtaks de CO2-uitstoot te beperken. Afhankelijk naar waar passagiers vliegen zal er een taks van 6 tot 39 euro gerekend worden. Dit is exclusief voor vliegtuigpersoneel, baby’s en toeristen die een rechtstreekse vlucht nemen. Maar volgens het Environmental Protection Agency heeft de maatregel maar weinig nut. Beperkt effect  “Het heeft geen groot effect op het milieu, maar je moet ergens beginnen om het milieu te redden”, aldus woordvoerder van het EPA, Mats Björsell. Door de invoering van de taks zou de uitstoot van CO2 maximum met 2% dalen. Nut of niet, het merendeel van de Zweedse bevolking gaat akkoord met de toeslag. Lees ook : Zweden gaat H&M-kledij gebruiken om energie op te wekken Het bericht Zweden geeft milieu een duwtje in de rug en voert vliegtuigtaks in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. De psychologie van de voetbalsupporter: 'Anderlechtfans zijn niet per se gelukkiger dan die van Beerschot' (06/10/2017 - Knack)
  Psycholoog Filip Boen schreef een prikkelend boek over voetbal, supporters en wat het betekent om fan te zijn. 'Wees voorzichtig naar welke match je een kind meeneemt: het kan zijn leven veranderen.'
  [naar artikel]
 27. Debbie van ‘Kamp Waes’ organiseert sportieve pelgrimstocht naar Scherpenheuvel (18/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Debbie Verstraeten van CrossFit Brug 6 in Beerse, ook bekend van het tv-programma Kamp Waes, pakt zondag uit met een originele uitdaging voor sportievelingen. Veertig teams van twee personen ondernemen een sportieve pelgrimstocht van Beerse naar Scherpenheuvel. Belangrijk detail: ze mogen maar één fiets gebruiken. “In deze tijden blijven sport en gezondheid heel belangrijk”, vindt Debbie Verstraeten.
  [naar artikel]
 28. Jeugd van tegenwoordig ligt wakker van milieu, onderwijs en psychisch welzijn (14/09/2017 - Knack)
  De kinderen en jongeren in Vlaanderen zijn bekommerd om het onderwijs en het milieu en vinden het bovendien belangrijk zich goed in hun vel te voelen. Dat blijkt donderdag uit een bevraging die de Vlaamse Jeugdraad bij een achthonderdtal jongeren heeft laten uitvoeren. Op basis van die bevraging wil de Vlaamse Jeugdraad later enkele concrete aanbevelingen voor de Vlaamse regering formuleren.
  [naar artikel]
 29. Dit zijn de opvallendste cijfers en weetjes na de Champions League-finale 2018/19 (02/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In vergelijking met de knotsgekke wedstrijden die de voetbalsupporter dit CL-seizoen al voorgeschoteld kreeg, was de ontknoping ervan maar een...
  [naar artikel]
 30. Tips om wél graag naar je werk te gaan (26/02/2018 - Metro)
  Ben je spontaan slechtgezind als je wekker afgaat? En moet je je vervolgens met tegenzin naar je werk slepen? Gelukkig kan het ook anders. Dankzij deze Japanse tips vertrek je met volle goesting naar kantoor. Ikigai, zo heet het Japanse principe waarbij je leeft met een reden. Ken Mogi schreef ‘The Little Book of Ikigai’, een boek vol tips om meer te genieten van het leven. Stuk voor stuk zijn ze perfect om met meer zin aan je werkdag te beginnen. Ochtendritueel Het is belangrijk om ’s ochtends iets te doen wat je graag doet. Dat kan iets heel simpel zijn, zoals een koffie zetten of de krant lezen. Als je dat doet, komt er dopamine vrij in je hersenen, waardoor je opstaan gaat associëren met een beloning. Zo raak je gemakkelijker uit bed. Ambitie Vergeet het woord “oké” en wees enkel tevreden met het allerbeste. Toon een beetje ambitie en leg je niet te snel neer bij wat je doet. Zo gaan anderen je ook bewonderen, wat je extra voldoening geeft. Flow Tijdens het werken zoek je best naar een zogenoemde flow. Dat is een staat waarbij je heel hard opgaat in wat je aan het doen bent. Dat wil niet zeggen dat je handelt op automatische piloot, maar dat je af en toe de tijd neemt om na te denken over wat je eigenlijk aan het doen bent. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag waarom je een bepaalde taak leuk vindt. Passie Ten slotte moet je zoeken naar je passie. Als je geluk hebt is dat je job, maar bij veel mensen is dat niet het geval. Wie geen voldoending haalt uit z’n baan, kan beter op zoek gaan naar een andere hobby. Sporten, koken of lezen, het kan alles zijn, zolang je het maar écht graag doet.
  [naar artikel]
 31. U vindt het isoleren van uw huis belangrijk, maar toch doet u het onvoldoende (07/10/2017 - VRT NWS)
  Zes op de tien woningen in Vlaanderen voldoet niet aan de energienorm. Dat blijkt uit een bevraging van het Vlaams Energie Agentschap. 
  [naar artikel]
 32. Villa niet altijd slechter voor milieu dan stadswoning (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je kan niet zomaar op basis van het soort woning zeggen of die nu een grote of een kleine impact heeft op het milieu. Dat blijkt uit een studie van...
  [naar artikel]
 33. GENERATIES. De twintigers: 'Hoe meer communicatie er is, hoe minder waardevol die wordt' (11/07/2016 - De Standaard)
  Hoe is het om twintiger te zijn anno 2016? VRT-reporter Lidewij Nuitten (24): 'Eigenlijk zijn wij een vrij narcistische generatie. We doen alsof we het niet belangrijk vinden wat de wereld van ons vindt, maar eigenlijk vinden we dat zo belangrijk dat het onze keuzes bepaalt.' En toch ziet ze kansen voor haar generatie. 'Ik kan me inbeelden dat het vroeger moeilijker moet zijn geweest.'
  [naar artikel]
 34. Portugal nodigt wenende Fransman uit (12/07/2016 - Sporza)
  De toeristische dienst van Portugal is op zoek naar de Franse voetbalsupporter, die na de EK-finale getroost werd door een jonge Portugese fan.
  [naar artikel]
 35. EU moet meer doen op vlak van terrorisme, werkloosheid en milieu (19/09/2018 - Metro)
  De EU moet meer doen op het vlak van terrorisme, werkloosheid en het milieu. Dat blijkt uit de resultaten van een nieuwe Eurobarometer. In België vindt meer dan de helft van de respondenten dat de EU onvoldoende doet op het vlak van migratie, werkloosheid, belastingfraude en milieubescherming. Veel Europeanen blijken ontevreden over het EU-beleid op een aantal terreinen. Maar de tevredenheid is wel toegenomen tegenover de vorige enquête in april 2016. Zo vindt 57 procent van de respondenten dat de EU onvoldoende doet op het vlak van terreurbestrijding. In april 2016 ging het nog om 69 procent van de ondervraagden. Verder vindt 58 procent dat de EU onvoldoende doet op het vlak van migratie. Vorige keer was dat nog 66 procent. En ook op het vlak van werkloosheidsbestrijding is er beterschap. Zo geeft 59 procent van de bevraagden het EU-beleid op dat vlak nog wel een onvoldoende, maar in april 2016 lag dat cijfer nog een stuk hoger (69 procent). Specifiek voor België blijkt dat meer dan de helft van de respondenten vindt dat het EU-beleid op het gebied van migratie (57 procent) ontoereikend is, net als op het vlak van werkloosheid (55 procent), de aanpak van belastingfraude (56 procent) en milieubescherming (54 procent). De tevredenheid van de Belg over het EU-beleid is wel toegenomen. Zo bestempelt 42 procent van de respondenten het EU-beleid op het vlak van terreurbestrijding als adequaat. Twee jaar geleden was dat amper 21 procent. En ook op het vlak van buitenlands beleid (15 procentpunten), economisch beleid (14 procentpunten) en bescherming van de buitengrenzen (13 procentpunten) is er een duidelijke verbetering. bron: Belga Het bericht EU moet meer doen op vlak van terrorisme, werkloosheid en milieu verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Sp.a vindt geen derde schepen: wat zijn de opties voor de socialisten? En waarom is die post zo belangrijk? (24/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De partij vindt (voorlopig) niemand in eigen rangen vindt. Dus zitten er voorlopig geen drie, maar slechts twee sp.a-schepenen in het nieuwe Antwerpse college onder N-VA-burgemeester Bart De Wever. Wat nu? Herwig Reynaert van het Centrum voor Lokale Politiek van de UGent beantwoordt enkele prangende vragen.
  [naar artikel]
 37. F1-coureurs leveren in, maar rond wereldkampioen blijft het stil: “Dat Hamilton nu maar bewijst dat hij geld niet belangrijk vindt” (23/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Formule 1 heeft het water tegen de lippen. Vijf teams kondigden al aan dat hun coureursmoeten inleveren. Zelfs halfgod Vettel onderhandelt met...
  [naar artikel]
 38. Sané vindt troost na niet-selectie WK in armen van vriendin (13/06/2018 - Metro)
  Manchester City-speler Leroy Sané vindt troost in de armen van zijn geliefde. De voetballer is verrassend genoeg niet geselecteerd voor het WK, maar gelukkig is zijn vriendin Candice Brooks er nog. De 22-jarige voetballer bevindt zich op dit moment in Californië, samen met zijn vriendin Candice Brooks. De Amerikaanse R&B-zangeres postte een foto op Instagram, en die laat weinig aan de verbeelding over. Sané verschuilt zich in de armen van een schaars geklede zangeres. De twee maakten hun relatie bekend eind vorig jaar. Niet geselecteerd De vleugelspits kon de Duitse Joachim Löw niet overtuigen om hem mee te nemen naar Rusland. Nochthans had de speler een belangrijk aandeel in de landstitel van de Britse ploeg, want hij scoorde maar liefst tien doelpunten en gaf vijftien assists. Het bericht Sané vindt troost na niet-selectie WK in armen van vriendin verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Facebook-CEO Zuckerberg vindt ‘godsdienst erg belangrijk’ (02/01/2017 - Express)
  Facebook-CEO Mark Zuckerberg is niet langer atheïst. Toen hij tijdens de voorbije feestdagen zijn lezers via zijn eigen tijdlijn ‘ “Merry Christmas and Happy Hanukkah” wenste, kreeg hij van iemand de vraag voorgeschoteld of hij geen atheist was? ‘Neen,’ was zijn antwoord en hij voegde er aan toe dat hij joods is opgevoed, maar dan door een periode ging waarin hij de zaken in vraag stelde, maar dat hij nu denkt dat ‘godsdienst erg belangrijk is’. Zuckerbergs profiel stelde hem als een atheïst voor, maar daar is dus nu een einde aan gekomen. Welke godsdienst hij aanhangt is niet duidelijk, al lijkt hij wel te zijn beïnvloed door het boeddhistische geloof van zijn echtgenote Priscilla Chan. Zuckerberg werd vorig jaar ook door Paus Franciscus ontvangen. Beide bespraken hoe ze moderne technologie tot bij de armsten van deze wereld konden brengen. Hij toonde zich na zijn ontmoeting met de leider van de katholiek kerk vooral onder de indruk ‘van diens warmte en vriendelijkheid en zijn drang om mensen te helpen.’ The post Facebook-CEO Zuckerberg vindt ‘godsdienst erg belangrijk’ appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 40. Trump schroeft verbod op plastic flesjes in nationale parken terug: "Bewijs dat milieu niet belangrijk is" (21/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/hpEjXa0pzSTwU3oUDwb9nbLZRR4/diocontent/74408506/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 41. “De mens zal zichzelf vernietigen” (09/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dominiek Plouvier uit Lommel zit al heel zijn leven in de bossen. Niet in die van Limburg, maar vooral in die van het Amazonewoud of Afrika. Hij is hoofd van de Europese afdeling van de milieu-ngo Amazon Conservation Team en ook gastprofessor Tropisch Bos aan de KU Leuven. Wat vindt hij van de bosbrossers? En van de interesse voor het klimaat? Een hype?
  [naar artikel]
 42. Internationale Teutentocht WSV Milieu 2000 (08/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De zoveelste warme zomerdag brak aan, maar de aanhoudende hitte hield zo'n kleine 1.000 wandelaars niet tegen om deel te nemen aan de Internationale Teutentocht van wandelclub Milieu 2000.
  [naar artikel]
 43. Helft van huishoudmiddelen schaadt gezondheid of milieu (31/08/2019 - Metro)
  Schoonmaakmiddelen zijn bedoeld om je huis een opkikker te geven, zodat het voor jou aangenamer én schoner leven is. Het is dan ook meer dan opmerkelijk dat heel wat van die huishoudmiddelen allesbehalve onschuldig zijn. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat maar liefst de helft ervan schadelijk is voor jezelf of het milieu. In je huis wil je het aantal schadelijke middelen tot een minimum beperken. Dat is niet alleen veiliger voor je kinderen, maar ook voor jezelf. Al schrobbend hang je namelijk recht boven al die chemische stoffen en dat kan niet anders dan slecht voor je zijn. Heel wat mensen kiezen daarom tegenwoordig voor producten met het Ecolabel, maar ook die zijn volgens het magazine 60 millions de consommateurs lang niet altijd onschadelijk. Instant werking Voor de studie analyseerde het blad de schoonmaakmiddelen van een honderdtal huishoudens. Er werd onderzocht wat de impact van de producten was op de gezondheid en op het milieu. Maar liefst de helft bleek gevaarlijk tot zeer gevaarlijk te zijn. Slechts 10% scoorde goed en 40% kon door de beugel. Opvallende cijfers en de kans is groot dat ook jij heel wat ongezonde middelen in huis hebt staan. Maar hoe moet je die dan vermijden? Volgens 60 millions de consommateurs is het belangrijk om geen schoonmaakmiddelen te gebruiken die vermelden dat je ‘niet moet schrobben’, dat ze ‘instant’ werken of die ‘ultra sterk’ zijn. Als je je huis regelmatig schoonmaakt, zijn zulke agressieve producten helemaal niet nodig en kan je beter kiezen voor ecologische alternatieven. Lees ook : “Zelf je schoonmaakmiddel maken duurt maar enkele minuten” Het bericht Helft van huishoudmiddelen schaadt gezondheid of milieu verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Mazzu vindt weer liefde bij Union: “Wat jullie denken, vind ik niet belangrijk” (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Of jullie me nu zien als ‘un petit Mazzu’ of ‘un grand Mazzu’... Ik vind dat niet belangrijk.” Felice Mazzu (54) zet een stap terug voor...
  [naar artikel]
 45. Dankzij deze tips ga je wel graag naar je werk (13/02/2018 - Metro)
  Ben je spontaan slecht gezind als je wekker afgaat? En moet jij je vervolgens met een lichte tegenzin naar je werk slepen? Gelukkig kan het ook anders. Dankzij deze Japanse tips vertrek je met volle goesting naar kantoor.  Ikigai, zo heet het Japanse principe waarbij je leeft met een reden. Ken Mogi schreef ‘The Little Book of Ikigai’, een boek vol tips om meer te genieten van het leven. Stuk voor stuk zijn ze perfect om met meer zin aan je werkdag te beginnen. Ochtendritueel Het is belangrijk om ’s ochtends iets te doen wat je graag doet. Dat kan iets heel simpel zijn, zoals een koffie zetten of de krant lezen. Als je dat doet, komt er dopamine vrij in je hersenen, waardoor je opstaan gaat associëren met een beloning. Zo raak je gemakkelijker uit bed. Ambitie Vergeet het woord “oké” en wees enkel tevreden met het allerbeste. Toon een beetje ambitie en leg je niet te snel neer bij wat je doet. Zo gaan anderen je ook bewonderen, wat je extra voldoening geeft. Flow Tijdens het werken, zoek je best naar een zogenoemde flow. Dat is een staat waarbij je heel hard opgaat in wat je aan het doen bent. Pas op: dat wil niet zeggen dat je handelt op automatische piloot, maar dat je af en toe de tijd neemt om na te denken over wat je eigenlijk aan het doen bent. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag waarom je een bepaalde taak leuk vindt. Passie Ten slotte moet je zoeken naar je passie. Als je geluk hebt is dat je job, maar bij veel mensen is dat niet het geval. Wie geen voldoending haalt uit z’n baan, kan beter op zoek gaan naar een andere hobby. Gaan sporten, koken of lezen, het kan alles zijn, zolang je het maar écht graag doet.
  [naar artikel]
 46. Meerderheid van de Duitsers kant zich tegen vluchtelingenbeleid van Merkel (16/06/2018 - De Morgen)
  Een meerderheid van de Duitsers vindt het vluchtelingenbeleid van bondskanselier Angela Merkel (CDU) volgens een peiling verkeerd. Circa 57 procent van de Duitsers is gekant tegen Merkels aanpak van de vluchtelingencrisis. Dat blijkt uit de bevraging die het Instituut voor Opinieonderzoek Emnid voor Bild am Sonntag uitvoerde. Slechts 33 procent vindt dat Merkel juist handelt. Tien procent van de bevraagden was onzeker of had geen voorkeur.
  [naar artikel]
 47. Belg wil wel duurzaam bouwen als het goedkoop kan (28/04/2019 - De Tijd)
  20:44 85 procent van de Belgen vindt duurzaam en energiezuinig wonen belangrijk, maar gaat wel op zoek naar de goedkoopste optie. Het idee dat er meer in de hoogte moet worden gebouwd, botst op het 'not in ...
  [naar artikel]
 48. Corona even beu? Hier vindt u al ons andere nieuws (13/03/2020 - Knack)
  Het coronavirus is niet meer weg te slaan uit het dagelijkse leven. Maar er is uiteraard nog ander, belangrijk nieuws. Al onze artikels die niet over het coronavirus gaan, bundelen we voor u in dit overzicht.
  [naar artikel]
 49. Javier beleeft dolle avonturen op WK... In karton, want hij mocht van zijn vrouw niet mee met vrienden (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Javier, een Mexicaanse voetbalsupporter, mocht van zijn vrouw niet mee naar het WK voetbal in Rusland. Zijn vrienden kwamen met een creatieve...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.