Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
08:25 uur

Veel belangstelling voor enorme colonne van oude brandweerwagens op E313

Gazet van Antwerpen

21/11/2020 - 16:34

Een enorme colonne van oude brandweerwagens op de E313 zorgde zaterdagnamiddag voor veel kijklustigen. Maar liefst 60 voertuigen, waarvan een aantal meer dan 100 jaar oud,werden door vrijwillige takeldiensten van Aalst naar Ravels vervoerd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. IN BEELD. Indrukwekkende colonne oude brandweervoertuigen verhuisd van Aalst naar Ravels (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende takeldiensten uit heel Vlaanderen hebben zaterdagnamiddag de laatste veertig oude brandweerwagens verhuisd van Aalst naar Weelde (Ravels) in de provincie Antwerpen. Het Brandweermuseum zal in een van de NAVO-hallen een nieuw onderkomen krijgen. “We zijn de tientallen vrijwilligers waaronder de takeldiensten ontzettend dankbaar”, zegt Maarten Van Severen van Netwerk Brandweer.
  [naar artikel]
 2. 100-tal oude brandweerwagens op enkele dagen tijd van Aalst naar Ravels gebracht: "Zoveel solidariteit, dat is iets om nooit te vergeten" (09/11/2020 - VRT NWS)
  Zo goed als de volledige collectie oude brandweerwagens is op een weekend tijd van Aalst naar Weelde, bij Ravels verhuisd, dankzij de hulp van heel wat takelbedrijven en vrijwilligers. Brandweercommandant Luc Faes is onder de indruk van zoveel solidariteit. "Ik heb niet veel uren geslapen, net zoals veel vrijwilligers, maar het was ongelofelijk."
  [naar artikel]
 3. Imposant konvooi van oude brandweerwagens is blikvanger op autosnelweg (07/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een van de grootste brandweermusea ter wereld krijgt onderdak in de Kempen. Maar 133 brandweervoertuigen van vroeger en nu, dat verhuis je niet zomaar. Sommige wagens mogen of kunnen helemaal niet meer rijden. Met behulp van de Civiele Bescherming, het leger en veel vrijwilligers met een hart voor de brandweer, werden zaterdag al heel wat brandweerwagens vanuit Aalst overgebracht naar een van de zeventien reusachtige legerhallen op de oude NAVO-legerbasis in Ravels. Samen vormden ze een echt uitzonderlijk konvooi.
  [naar artikel]
 4. Konvooi oude brandweerwagens is blikvanger op autosnelweg (07/11/2020 - De Standaard)
  Een van de grootste brandweermusea ter wereld zal openen in de Kempen. Maar 133 brandweervoertuigen van vroeger en nu zijn niet zo gemakkelijk te verhuizen. Sommige wagens mogen of kunnen niet meer rijden. Met behulp van de Civiele Bescherming, het leger en vrijwilliger , werden zaterdag al heel wat brandweerwagens vanuit Aalst overgebracht naar een van de zeventien reusachtige legerhallen op de oude NAVO-legerbasis in Ravels.
  [naar artikel]
 5. Woningbrand in Zwevegem: brandweerwagens massaal ter plaatse (26/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Oude Lettenhofstraat in Zwevegem is dinsdagavond een zware brand ontstaan in een woning. De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend, maar brandweerwagens en hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.
  [naar artikel]
 6. Erfgoedcollectie brandweerwagens van schroothoop gered: "Het wordt een uitdaging om ze op tijd in Ravels te krijgen" (29/10/2020 - VRT NWS)
  Een unieke erfgoedcollectie van oude brandweerwagens verhuist van Aalst naar een van de vroegere legerhallen op het voormalige militair domein in Weelde Statie in Ravels. De collectie staat op dit moment in een oud fabrieksgebouw in Aalst. De brandweerwagens moesten daar voor het einde van dit jaar weg. Anders zouden ze op de schroothoop belanden. "Het wordt wel een hele uitdaging om de auto's op tijd in Ravels te krijgen", zegt Luc Faes, zonecommandant van de Hulpverleningszone Taxandria.
  [naar artikel]
 7. Gekantelde bestelwagen zorgt voor enorme verkeershinder op E313 (05/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Door een ongeval op de E313 in Ranst is er maandagavond heel wat hinder in de richting van Hasselt. Een bestelwagen kantelde na een ongeval, er zijn drie rijstroken versperd.
  [naar artikel]
 8. Veel hinder op Ring en E313 na ongeval (26/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een ongeval op de E313 in Antwerpen-Oost (richting Ranst) zorgt maandagochtend voor veel fileleed.
  [naar artikel]
 9. Veel hinder op Ring en E313 na ongeval (26/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een ongeval op de E313 in Antwerpen-Oost (richting Ranst) zorgt maandagochtend voor veel fileleed.
  [naar artikel]
 10. Aanrijding op E313: wachttijden tot twee (!) uur (13/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een kop-staartaanrijding op de E313 richting Antwerpen, ter hoogte van Wommelgem, zorgt momenteel voor enorme wachttijden. Het is al meer dan twee uur aanschuiven vanaf Herentals. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten aan om via Brussel te rijden.
  [naar artikel]
 11. Man overleden na ongeval, veel hinder op E313 richting Antwerpen (09/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij een ongeval op de aansluiting van de E313 met de Antwerpse Ring is vrijdagmorgen een dodelijk slachtoffer gevallen. Door het ongeval zit het verkeer op de E313 vanuit Hasselt zwaar in de knoop.
  [naar artikel]
 12. OPROEP. Zit u vast in de file of geraakt u niet op uw bestemming door ongeval op E313? (05/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Door een ongeval met een tankwagen op de E313 in Geel-Oost is er enorme verkeershinder. De wachttijd op de snelweg loopt op tot twee uur en ook in de omgeving is er veel fileleed. Staat u ook in de file of geraakt u vandaag niet op uw bestemming door het ongeval? Laat onze redactie dan zeker iets weten via onderstaand formulier.
  [naar artikel]
 13. Enorme rookontwikkeling bij zware brand in Oude Blekerij (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk staat op dit moment de Oude Blekerij in brand. Dat zorgt voor een enorme rookontwikkeling. Niemand mag door in de ruime omgeving. De
  [naar artikel]
 14. Meer dan twee uur aanschuiven na ongeval op E313 (13/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een kop-staartaanrijding op de E313 richting Antwerpen, ter hoogte van Wommelgem, zorgt momenteel voor enorme wachttijden. Het is om 7 uur al meer dan twee uur aanschuiven vanaf Herentals. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten aan om via Brussel te rijden.
  [naar artikel]
 15. Colonne legervoertuigen trekt door Bergen om 75e verjaardag bevrijding te vieren (01/09/2019 - VRT NWS)
  Een colonne legervoertuigen is vanmiddag 75 jaar na de bevrijding van Bergen door de straten van de hoofdstad van Henegouwen gereden. Bergen was de eerste stad in België die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bevrijd werd. Een colonne legervoertuigen zal de komende twee weken ons land doorkruisen om de 75e verjaardag van de bevrijding te herdenken.
  [naar artikel]
 16. Het drama van Bergamo: indrukwekkende colonne legertrucks voert doodskisten weg (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het zijn beelden waar je stil van wordt. Een indrukwekkende colonne legervoertuigen doorkruiste gisteravond het centrum van de Italiaanse stad...
  [naar artikel]
 17. Aanrijding op E313: wachttijden tot twee (!) uur richting Antwerpen (13/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een kop-staartaanrijding op de E313 richting Antwerpen, ter hoogte van Wommelgem, zorgt momenteel voor enorme wachttijden. Het is al meer dan twee uur aanschuiven vanaf Herentals. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten aan om via Brussel te rijden.
  [naar artikel]
 18. Simons: "Nu ben ik niet meer "den oude", maar "den oudste"" (14/11/2016 - Sporza)
  Timmy Simons is sinds gisteren de oudste Rode Duivel en staat daardoor even in het middelpunt van de belangstelling. "Ik ben met een enorme glimlach opgestaan."
  [naar artikel]
 19. Veel belangstelling voor kunstlabo Delphine Boël in Mu-zee-um (09/11/2018 - VRT NWS)
  Delphine Boël heeft in Mu-zee-um in Oostende een workshop gehouden die op veel belangstelling kon rekenen. Die populariteit heeft ze naast haar kunst misschien ook te danken aan de strijd die ze al vijf jaar voert om erkend te worden als kind van koning Albert.
  [naar artikel]
 20. Veel verkeershinder na autobrand op E313 in Hasselt (21/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Donderdagochtend om iets over acht uur is er een auto volledig uitgebrand op de pechstrook van de E313 net voor de afrit in Kuringen. De chauffeur kon tijdig uit de wagen stappen.
  [naar artikel]
 21. Historische colonne doet bevrijding over (09/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een colonne van 50 historische voertuigen zal de bevrijding van ons land overdoen en in september onder andere door Leopoldsburg trekken.
  [naar artikel]
 22. Militaire colonne doorkruist België voor 75 jaar bevrijding (21/08/2019 - Metro)
  Een militaire colonne houdt tussen 31 augustus en 15 september in verschillende steden halt om de 75ste verjaardag van de bevrijding van ons land tijdens de Tweede Wereldoorlog te vieren. Dat heeft het War Heritage Institute vandaag aangekondigd. De bevrijdingscolonne zal bestaan uit een zeventigtal voertuigen, waaronder 20 gerestaureerde tanks uit de Tweede Wereldoorlog. Op 31 augustus vertrekt de colonne in Bergen en passeert dan verschillende steden waaronder Halle (2 september), Brussel (3 en 4 september), Mechelen, Antwerpen (7 en 8 september) en Turnhout om uiteindelijk in Leopoldsburg aan te komen op 15 september. bron: Belga Het bericht Militaire colonne doorkruist België voor 75 jaar bevrijding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Enorme rookontwikkeling bij zware brand op Oude Blekerij (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk woedt een hevige brand op de site van de Oude Blekerij. De brand gaat gepaard met een enorme rookontwikkeling. Niemand mag door in de
  [naar artikel]
 24. Franse luchtmacht bombardeert gewapende colonne in Tsjaad (04/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Franse Mirages hebben gisteren in het noorden van Tsjaad een colonne van 40 pickups gebombardeerd die vanuit Libië het land was binnengetrokken....
  [naar artikel]
 25. Nepvideo met colonne legervoertuigen in Zellik circuleert op sociale media (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Via sociale media verspreidt fake news over de bestrijding van het coronavirus zich razendsnel. Zo dook een nepvideo van een colonne...
  [naar artikel]
 26. Indrukwekkende colonne legertrucks voert doodskisten weg in Italiaanse stad Bergamo (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het zijn beelden waar je stil van wordt. Een indrukwekkende colonne legervoertuigen doorkruiste gisteravond het centrum van de Italiaanse stad...
  [naar artikel]
 27. VIDEO. Carnaval in Venetië herdenkt gebeurtenis uit 946 met traditionele “Mariaparade” (24/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Venetië kreeg de Mariaparade gisteren erg veel belangstelling. De jaarlijkse parade is een oude traditie van het carnaval. Elk jaar worden...
  [naar artikel]
 28. Verkeer muurvast op E34 en E313: ruim 2 uur aanschuiven (14/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E313 en E34 vanuit de Kempen richting Antwerpen staan er vanochtend lange files na twee ongevallen op de E313 ter hoogte van Wommelgem.
  [naar artikel]
 29. Brand vernielt hoeve naast E313 in Geel (04/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Klaver in Geel is dinsdag rond 18u brand opgemerkt in een oude boerderij. Passanten merkten sterke rookontwikkeling op onder het dak. De hoeve ligt pal naast de E313/in Geel.
  [naar artikel]
 30. Brandweer verhuist met indrukwekkende colonne naar nieuwe kazerne (15/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met een indrukwekkende colonne van 32 interventiewagens zijn de Mechelse brandweermannen dinsdagnamiddag verhuisd naar hun nieuwe kazerne aan de Nekkerhal. Schoolkinderen en collega’s juichten hen bij aankomst toe.
  [naar artikel]
 31. Bestuurder uit presidentiële colonne van Donald Trump opgepakt met wapen (19/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een bestuurder van een van de wagens uit de presidentiële colonne van de Amerikaanse president Donald Trump in Mar-A-Lago is opgepakt omdat hij een...
  [naar artikel]
 32. Antwerpse politie rijd colonne auto’s klem in Borgerhout: één persoon opgepakt (14/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse politie heeft zaterdag een colonne auto’s klemgereden in de Kroonstraat in Borgerhout.
  [naar artikel]
 33. Antwerpse politie rijd colonne auto’s klem in Kroonstraat: één persoon opgepakt (14/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft zaterdag een colonne auto’s klemgereden in de Kroonstraat in Borgerhout.
  [naar artikel]
 34. Afschaffen Woonbonus: plots veel belangstelling voor bouwgronden (08/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De geplande afschaffing van de Woonbonus door de Vlaamse regering zorgt ervoor dat de belangstelling voor bouwgronden die de gemeente Herenthout in de etalage heeft staan toeneemt. De gemeente gaat een viertal percelen nu uit de hand verkopen.
  [naar artikel]
 35. Rookhinder op E313 in Beringen (11/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Door een ongeval ter hoogte van Beringen is er op de E313 momenteel veel rookhinder in beide richtingen.
  [naar artikel]
 36. Oude brug Stokrooie onder heel wat belangstelling probleemloos afgebroken (22/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend is de oude kanaalbrug die van Stokrooie naar Bolderberg leidde, maar die al sinds 28 augustus buiten dienst is, afgebroken. Dat gebeurde grotendeels in de nacht van zaterdag op zondag. Het Albertkanaal wordt in de vooravond vrijgegeven.
  [naar artikel]
 37. Veel hinder op E313 door ongeval in Massenhoven: verkeer moet langs pechstrook (11/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Door een ongeval op de E313 in Massenhoven is er momenteel veel hinder.
  [naar artikel]
 38. Veel hinder op E313 door ongeval in Massenhoven: verkeer moet langs pechstrook (11/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door een ongeval op de E313 in Massenhoven is er momenteel veel hinder.
  [naar artikel]
 39. Veel belangstelling voor Carwash Chiro Spratike (19/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Veel belangstelling voor Carwash Chiro Spratike Chiro Spratike (Guigoven-Vliermaal) hield, op de parking aan het Kerkplein van Guigoven, een carwash t.v.v. hun eigen werking.
  [naar artikel]
 40. Colonne van Braziliaanse oud-president Lula beschoten (28/03/2018 - Metro)
  In het zuiden van Brazilië is de colonne auto’s van Inacio Lula da Silva dinsdag beschoten. Dat meldde de voormalige president zelf op de microblogwebsite Twitter. Niemand raakte gewond. De colonne werd “door minstens drie schoten” geraakt op weg van Quedas do Iguacu naar Laranjeiras do Sul, steden in de zuidelijke staat Paraná. Ze reed daar zonder politie-escorte. “Wat ik nu zie, is de opkomst van het nazisme”, aldus Lula. “Als je mij wilt verslaan, is het simpel: daag mij uit voor de stembus en win.” De oud-president, aan de macht van 2003 tot 2011, kijkt aan tegen een celstraf van 12 jaar en 1 maand voor corruptie. Het Hooggerechtshof buigt zich volgende week over een beroep tegen de straf. Indien dat de uitspraak bevestigt, mag de erg populaire Lula zich in oktober niet kandidaat stellen bij de presidentsverkiezingen. Bron: Belga   Het bericht Colonne van Braziliaanse oud-president Lula beschoten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Zware brand in oude blekerij (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk staat op dit moment de oude blekerij in brand. Dat zorgt voor een enorme rookontwikkeling. Niemand mag door in de ruime omgeving. De
  [naar artikel]
 42. ‘Brokkelbrug’ over E313 gaat permanent dicht (14/01/2020 - De Standaard)
  De brug van de Wijnegemsteenweg over de E313 in Wommelgem, waar eind december enkele stukken beton afbrokkelden, blijft permanent afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In 2022 zal er een nieuwe brug over de E313 worden gebouwd.
  [naar artikel]
 43. Twee rijstroken versperd op E313 na kettingbotsing tussen vrachtwagens (16/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de E313 heeft zich dinsdagvoormiddag net voor de splitsing richting Hasselt ter hoogte van Ranst een kettingbotsing met verschillende vrachtwagens voorgedaan. Eén persoon raakte gewond. Er is plaatselijk veel file en het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omleiding te volgen.
  [naar artikel]
 44. Enorme uitbarsting vulkaan in Alaska droeg bij tot ondergang Romeinse Republiek (25/06/2020 - VRT NWS)
  Een internationaal team van onderzoekers heeft een verband gevonden tussen een mysterieuze periode van extreme koude in het oude Rome en een enorme uitbarsting van de Okmok-vulkaan in Alaska, aan de andere kant van de aardbol. De erg koude en regenachtige weersomstandigheden die daar het gevolg van waren, hebben volgens de onderzoekers bijgedragen aan de val van de Romeinse Republiek en de Ptolemaeïsche dynastie in het oude Egypte.
  [naar artikel]
 45. “Laat kermissen doorgaan”: colonne van ruim honderd foorkramers trekt door Limburg (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim honderd foorkramers zijn door de provincie Limburg getrokken om te protesteren tegen de coronamaatregelen. De colonne van ruim drie kilometer...
  [naar artikel]
 46. Veel belangstelling voor bezoek van koning bij Janssen Pharma (17/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Onder ruime belangstelling is koning Filip aangekomen bij Janssen Pharmaceutica in Beerse. Samen met de Turnhoutse topman Paul Stoffels van farmareus Johnson&Johnson betreedt hij de zaal waar een werkvergadering plaatsvindt. Daarna volgt een bezoek aan een labo.
  [naar artikel]
 47. Veel belangstelling voor installatie van gemeenteraad in Houthalen-Helchteren (03/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ook in Houthalen-Helchteren is onder heel wat belangstelling de aftrap gegeven voor de installatievergadering van de gemeenteraad. Voor voorzitter Maurice Vanoevelen is het de laatste. De eedaflegging verliep nagenoeg vlekkeloos. Daarna komen de administratieve geplogenheden aan bod gevolgd door al dan niet een feestje met familieleden die het bijzonder moment van dichtbij wilde meemaken.
  [naar artikel]
 48. Bruidegom veel te laat op eigen huwelijk door monsterfile op E313: “Het waren verschrikkelijke momenten” (24/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sanne Turelinckx en Joeri Goossens zijn sinds zaterdag gelukkig getrouwd. Met een paar uur vertraging weliswaar, omdat Joeri vastzat in een monsterfile na een ongeval op de E313.
  [naar artikel]
 49. Bruidegom veel te laat op eigen huwelijk door monsterfile op E313: “Het waren verschrikkelijke momenten” (24/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Sanne Turelinckx en Joeri Goossens zijn sinds zaterdag gelukkig getrouwd. Met een paar uur vertraging weliswaar, omdat Joeri vastzat in een monsterfile na een ongeval op de E313.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.