Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
12:50 uur

Protestactie tegen uitlevering 62-jarige Baskische kokkin: “Morgen wordt ze al op vliegtuig gezet”

Het Nieuwsblad

21/11/2020 - 16:40

Vrienden en sympathisanten van de in Gent wonende Baskische terreurverdachte Maria “Jaoine” Espina, hebben deze namiddag voor de gevangenispoort aan de Nieuwewandeling actie gevoerd tegen de uitlevering aan Spanje van de 62-jarige vrouw die in Gent gekend is als kokkin van Baskische specialiteiten. “Haar was een enkelband beloofd maar ze zit al sinds woensdag in de gevangenis.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Actie aan gevangenis van Gent tegen uitlevering Spaanse kokkin Maria: “Dit verdient ze niet” (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de gevangenis van Gent is zaterdagnamiddag actie gevoerd tegen de uitlevering van Spaanse kokkin Maria Espina. Zij wordt door de Spaanse politie verdacht van het plegen van een aanslag op een luitenant-kolonel in 1981, en moet nu worden uitgeleverd. Zo’n 20 buurtbewoners van Maria betuigde steun aan de hand van spandoeken en met luide stem. “We roepen zo luid dat Maria ons tot in haar cel hoort”, klinkt het.
  [naar artikel]
 2. 62-jarige Baskische vrouw die al 20 jaar in Gent werkt als kokkin toch nog uitgeleverd aan Spanje (19/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zeventien jaar lang werd “Maria Sukalde” in Gent gewaardeerd om haar Baskische kookkunsten. Maar nu vreest zij voor eenzame opsluiting in een Spaanse gevangenis. “Maria is het slachtoffer van een politieke afrekening.”
  [naar artikel]
 3. Tegenstanders van Francken organiseren morgen protestactie (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het centraal station in Brussel wordt morgen om 11.00 uur een protestactie georganiseerd door de tegenstanders van het asielbeleid van Theo...
  [naar artikel]
 4. Na 17 jaar in Gent wordt Spaanse kokkin (62) toch nog uitgeleverd aan Spanje: “Ze wordt verdacht van aanslag op kolonel” (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het leek erop of Spaanse kokkin Maria Espina tot aan haar dood in Gent kon blijven. Eerder werd ze twee keer gearresteerd om te worden uitgeleverd aan haar geboorteland, omdat ze met terreurgroep ETA verdacht werd voor de moord op een kolonel. Maar telkens werd de uitlevering geweigerd door de Kamer van Inbeschuldigingstelling. Nu is het toch zover: ze moet binnenkort naar de gevangenis in Spanje.
  [naar artikel]
 5. Na 17 jaar in Gent wordt Spaanse kokkin (62) toch uitgeleverd aan Spanje: “Ze wordt verdacht van aanslag op kolonel” (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het leek erop dat Spaanse kokkin Maria Espina tot aan haar dood in Gent kon blijven. Eerder werd ze twee keer gearresteerd om te worden uitgeleverd aan haar geboorteland, omdat ze met terreurgroep ETA verdacht werd voor de moord op een kolonel. Maar telkens werd de uitlevering geweigerd door de Kamer van inbeschuldigingstelling. Nu is het toch zover: ze moet binnenkort naar de gevangenis in Spanje.
  [naar artikel]
 6. ETA-verdachte die als kokkin in Gent werkte is uitgeleverd aan Spanje (23/11/2020 - De Morgen)
  Maria Natividad Jauregui Espina, een voormalig lid van de Baskische afscheidingsbeweging ETA, die wordt verdacht van de moord op een Spaanse legerkolonel in 1981, is gisteren door België uitgeleverd aan Spanje. De vrouw verbleef sinds 2003 in ons land.
  [naar artikel]
 7. Baskische politie geeft Antwerpse collega’s tips over terreurbestrijding (13/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever en korpschef Serge Muyters ontvingen maandag een delegatie van de Baskische politie. De ontmoeting gebeurde in het kader een samenwerkingsakkoord tussen de beide politiekorpsen. Antwerpen is benieuwd naar de aanpak tegen radicalisme en terreur door de Baskische politie. De Baskische politie toont dan weer interesse in de Antwerpse snelleresponsteams (SRT’s).
  [naar artikel]
 8. Personeel Samusocial houdt protestactie tegen terugkeer Peraïta (05/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbondsdelegaties en werknemers van Samusocial houden morgen om 10 uur op de Poincarélaan in Anderlecht een protestactie tegen de terugkeer van...
  [naar artikel]
 9. Personeel Samusocial houdt protestactie tegen terugkeer Peraïta (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbondsdelegaties en werknemers van Samusocial houden morgen om 10 uur op de Poincarélaan in Anderlecht een protestactie tegen de terugkeer van...
  [naar artikel]
 10. Moeder Nicky Verstappen reageert: “Hopen dat hij gaat praten, bang om wat hij zal zeggen” (28/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bushcrafter Jos Brech (55), verdacht van de twintig jaar oude moord op de 11-jarige Nicky Verstappen, verzet zich niet tegen zijn uitlevering aan Nederland, meldde het Spaanse gerecht gisteren. Eerstdaags wordt hij op het vliegtuig naar Nederland gezet. “Gehoopt, maar niet verwacht”, reageert Berthie Verstappen, mama van Nicky op de Nederlandse radio. “We hopen nu dat hij gaat praten.”
  [naar artikel]
 11. 41 dronken relschoppers uit vliegtuig gezet (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op Brussels Airport zijn gisteren 41 dronken herrieschoppers uit een vliegtuig gezet omdat ze zich hadden misdragen. Dat wordt bevestigd aan VTM
  [naar artikel]
 12. Mariano Rajoy morgen geen premier meer van Spanje, Baskische partij laat hem vallen (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Baskische Nationale Partij (PNV) heeft bekendgemaakt dat ze de motie van wantrouwen tegen premier Mariano Rajoy zal steunen. Die heeft de...
  [naar artikel]
 13. Moeder die peuter borstvoeding geeft van vliegtuig gezet (13/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten is afgelopen vrijdag een vrouw met haar 2-jarige peuter en haar ouders van een vliegtuig gezet omdat ze haar zoontje de...
  [naar artikel]
 14. [VIDEO] - DJ Sumirock, de 82-jarige swingende kokkin (12/04/2017 - De Redactie)
  De Japanse kokkin Sumiko Iwamuro is 82, maar geniet nog volop van het leven. Ze werkt nog steeds in haar familierestaurant, maar na haar uren staat ze achter de draaitafel als DJ Sumirock. En elke maand treedt ze op in een discotheek in Tokio.
  [naar artikel]
 15. Canadees neemt slaappilletje voor vlucht en wordt met gezin van vliegtuig gezet wegens “niet in staat om te vliegen” (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Canadese man werd samen met zijn vrouw en zoontje van het vliegtuig gezet omdat het boordpersoneel oordeelde dat hij niet in staat was om te...
  [naar artikel]
 16. Uitlevering moordenaar Nicky Verstappen pas als Nederlandse agenten er zijn (28/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De uitlevering van verdachte Jos B. hangt onder meer af van de begeleiding door de Nederlandse politie in het vliegtuig. Het is nu wachten op Nederlandse agenten, want zij moeten B. vergezellen tijdens de vlucht van Spanje naar Nederland. Dat heeft de Spaanse advocaat Inigo Cobo Martínez gezegd tegen RTLNieuws.
  [naar artikel]
 17. Uitlevering moordenaar Nicky Verstappen pas als Nederlandse agenten er zijn (28/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De uitlevering van verdachte Jos B. hangt onder meer af van de begeleiding door de Nederlandse politie in het vliegtuig. Het is nu wachten op Nederlandse agenten, want zij moeten B. vergezellen tijdens de vlucht van Spanje naar Nederland. Dat heeft de Spaanse advocaat Inigo Cobo Martínez gezegd tegen RTLNieuws.
  [naar artikel]
 18. ETA-lid opgepakt in Oostende (11/04/2019 - De Morgen)
  In Oostende is zaterdagochtend een vermoedelijk lid van de Baskische terreurbeweging ETA gearresteerd. De 29-jarige Spanjaard Luis Maria Zengotitabengoa was sinds januari internationaal geseind wegens ‘activiteiten in terroristische context’ en zou deel uitmaken van een reservegroep van de terreurbeweging. In afwachting van zijn uitlevering werd hij opgesloten in de gevangenis van Brugge.
  [naar artikel]
 19. Gezin van vijf van vliegtuig gezet "omdat baby tegen stoel voor haar schopte" (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Mandy Ifrah zegt dat lowcostmaatschappij JetBlue haar gezin met drie kinderen van het vliegtuig heeft gezet omdat haar baby tegen
  [naar artikel]
 20. "Gezin van vijf van vliegtuig gezet omdat baby tegen stoel voor haar schopte" (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Mandy Ifrah zegt dat lowcostmaatschappij JetBlue haar gezin met drie kinderen van het vliegtuig heeft gezet omdat haar baby tegen
  [naar artikel]
 21. Bejaarde man uit vliegtuig gezet omdat hij stewardess vraagt haar mondmasker weer op te zetten (11/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het internet staat bol met video’s van woedende personen die weigeren een mondmasker op te zetten en hardhandig uit supermarkten, vliegtuigen en andere plaatsen gezet worden. Maar het hoeft niet altijd zo te zijn: ook wanneer je correct je mondmasker draagt, kan je uit het vliegtuig gezet worden. Het overkwam een oudere man uit Florida, die uit het vliegtuig werd gezet nadat hij commentaar leverde op een stewardess die haar mondmasker niet correct droeg.
  [naar artikel]
 22. VS vragen formeel om uitlevering Julian Assange (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben de Britse autoriteiten om uitlevering gevraagd van de Australiër Julian Assange. De 47-jarige Assange wordt er in...
  [naar artikel]
 23. Kim Dotcom verliest beroep tegen uitlevering (05/07/2018 - De Morgen)
  In Nieuw-Zeeland heeft een rechtbank vandaag het beroep van Kim Dotcom, de oprichter van de downloadwebsite Megaupload, tegen zijn uitlevering naar de Verenigde Staten afgewezen. De 44-jarige Duitser legt zich echter niet neer bij de uitspraak en stapt naar het hooggerechtshof.
  [naar artikel]
 24. Vrouw weigert mondmasker te dragen en wordt uit vliegtuig gezet, passagiers geven luid applaus (25/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Luid geklap wanneer een Amerikaanse passagier van het vliegtuig gezet wordt nadat ze had geweigerd om een mondmasker te dragen. Het incident vond plaats op een vlucht van Ohio naar North Carolina in de VS, een vlucht die zo’n anderhalf uur duurt. De vrouw beweerde dat ze een medische conditie had waardoor ze het masker niet kon dragen.
  [naar artikel]
 25. Passagier bijna uit vliegtuig gezet omdat ze “ongepaste” outfit droeg (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Meer kleren aantrekken of het vliegtuig verlaten. Dat was de keuze die Latisha Rowe naar eigen zeggen kreeg toen ze samen met haar 8-jarige zoon...
  [naar artikel]
 26. Protestactie op ‘Winter in Antwerpen’ tegen komst nieuwe Ineos-fabriek in Antwerpse haven (05/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens de winterbarbecue zondag op de Scheldekaaien, waarmee ‘Winter in Antwerpen’ traditioneel wordt afgesloten, vond op het Zuiderterras omstreeks 12u30 een korte protestactie plaats tegen de geplande bouw van ‘Project One’ van het petrochemische concern Ineos.
  [naar artikel]
 27. Tegenstanders van Francken organiseren zaterdag protestactie in Brussel (29/12/2017 - Knack)
  De protestactie, van hoofdzakelijk Franstalige organisaties, wordt aangekondigd onder de titel 'Soyons + que 10'.
  [naar artikel]
 28. Zoo van Antwerpen hervat zeeleeuwenshows na protestactie van dierenactivisten (04/05/2018 - VRT NWS)
  De Antwerpse Zoo start volgende week opnieuw met haar zeeleeuwenshows na de protestactie van afgelopen zondag. Vanaf morgen kan je de trainingen voor de nieuwe show gaan bezichtigen, maar veel verandering zal er niet zijn.
  [naar artikel]
 29. Heistse drugsopa op weg naar Italiaanse cel (19/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse gerecht zet het licht op groen voor de uitlevering van Victor ‘Fik’ B. uit Heist-op-den-Berg aan Italië. De 77-jarige grootvader wordt verdacht van betrokkenheid bij een grootschalige internationale drugstrafiek. “Wie gaat er nu voor zijn moeder van 102 zorgen?”, reageert zijn advocaat, die de uitlevering betreurt.
  [naar artikel]
 30. Baskische ETA-verdachte die als kok in Gent werkte, overgeleverd aan Spanje (23/11/2020 - VRT NWS)
  Een voormalig lid van de Baskische afscheidingsbeweging ETA die wordt verdacht van de moord op een Spaanse legerkolonel in 1981, is zondag door België overgeleverd aan Spanje. De vrouw verbleef sinds 2003 in ons land.
  [naar artikel]
 31. Verdachte van moord op Sofie Muylle verschijnt op 5 juli voor Roemeense rechter voor uitlevering (30/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Roemeense verdachte in de zaak van de moord op Sofie Muylle zal op 5 juli voor een Roemeense rechtbank moeten verschijnen in het kader van zijn uitlevering. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het is nog niet duidelijk of de 23-jarige man zich verzet tegen zijn uitlevering.
  [naar artikel]
 32. Verdachte van moord op Sofie Muylle verschijnt op 5 juli voor Roemeense rechter voor uitlevering (30/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Roemeense verdachte in de zaak van de moord op Sofie Muylle zal op 5 juli voor een Roemeense rechtbank moeten verschijnen in het kader van zijn uitlevering. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het is nog niet duidelijk of de 23-jarige man zich verzet tegen zijn uitlevering.
  [naar artikel]
 33. Verdachte van moord op Sofie Muylle verschijnt op 5 juli voor Roemeense rechter voor uitlevering (30/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Roemeense verdachte in de zaak van de moord op Sofie Muylle zal op 5 juli voor een Roemeense rechtbank moeten verschijnen in het kader van zijn uitlevering. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het is nog niet duidelijk of de 23-jarige man zich verzet tegen zijn uitlevering.
  [naar artikel]
 34. Baskische partij Batasuna heft zichzelf op (13/04/2019 - De Morgen)
  De Baskische nationalistische partij Batasuna heft zichzelf op. De partij wil nu langs politieke weg tot de vorming van 'Euskal Herria' komen, de Baskische staat waarvan het grondgebied delen van Spanje en Frankrijk zou moeten omvatten.
  [naar artikel]
 35. VIDEO. Dokter hardhandig uit vliegtuig gezet omdat vlucht overboekt was (11/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een overboekte vlucht vanuit Chicago naar Louisville heeft heftige taferelen veroorzaakt in een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij United Airlines. Amateurbeelden die zondagavond op Facebook werden gepost, laten zien hoe een man hardhandig uit het vliegtuig werd gezet door de security. Ondertussen laten enkele andere passagiers luidruchtig hun ongenoegen weten.
  [naar artikel]
 36. Zo’n 200 Belgen blokkeerden mee: laatste activisten van het spoor gehaald na protestactie tegen bruinkoolwinning (28/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Milieuactivisten hebben vandaag hun grote protestactie tegen bruinkoolwinning bij het Duitse Hambach beëindigd. Tijdens de protesten bezetten...
  [naar artikel]
 37. Werd YouTube-ster uit vliegtuig gezet omdat hij Arabisch sprak? (21/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Adam Saleh, een 23-jarige New Yorker met Jemenitische roots, beweert dat hij woensdag uit een vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij Delta werd gezet, na klachten van enkele medepassagiers die het storend vonden dat hij Arabisch sprak. De jongeman filmde de gebeurtenissen en deelde die op zijn YouTubekanaal, waar hij 2,2 miljoen volgers heeft. De luchtvaarmaatschappij zelf heeft het over een “verstoring”, maar geeft verder geen details.
  [naar artikel]
 38. In dienst van de Führer: kokkin van Hitler stond "constant met één been in het graf" (22/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Constanze Manziarly was de vaste kokkin van Adolf Hitler, maar ervoer dat niet bepaald als een bevoorrechte positie. "Je stuit op onvermoede...
  [naar artikel]
 39. Populaire kokkin op Instagram onder vuur om "giftige recepten", voedingsexperts maken zich zorgen (01/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Misschien doet de naam Johnna Holmgren een belletje rinkelen. De kokkin wist met haar blog vol aanlokkelijke foto's van gerechten en haar...
  [naar artikel]
 40. Tara Reid vliegtuig uit gezet na woede-aanval (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tara Reid is maandag door Delta Airlines uit een vliegtuig gezet. Dat gebeurde nadat de 'Sharknado'-actrice luidkeels haar woede had geuit over de...
  [naar artikel]
 41. Opnieuw protestacties bij Vandemoortele (16/02/2018 - VRT NWS)
  Bij voedingsbedrijf Vandemoortele wordt er vrijdag opnieuw actie gevoerd tegen het ontslag van een hoofdagevaardigde van ABVV Horval. De man werd eind vorig jaar aan de deur gezet. De protestactie ging van start in Izegem maar werd verdergezet in Seffene na tussenkomst van de politie.
  [naar artikel]
 42. Meer politie dan betogers voor protestactie tegen moskee in Rabotwijk (07/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Hoewel het grootste kopstuk van het Vlaams Belang naar Gent was afgezakt, bracht de protestactie gisteravond tegen de geplande “megamoskee” van de Rabotwijk niet meer dan een zestigtal man op de been.
  [naar artikel]
 43. Passagier uit vliegtuig gezet omdat ze veiligheidsinstructies weigerde te volgen (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrouw is in Wellington uit een vliegtuig van Air New Zealand gezet omdat ze de veiligheidsvideo weigerde te volgen, noch een oog op de kaart...
  [naar artikel]
 44. Kim Dotcom verliest beroep tegen uitlevering (05/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Nieuw-Zeeland heeft een rechtbank vandaag het beroep van Kim Dotcom, de oprichter van de downloadwebsite Megaupload, tegen zijn uitlevering naar...
  [naar artikel]
 45. Amerikaan springt morgen zonder parachute uit vliegtuig... om in vangnet te landen (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Skydiver Luke Aikins (41), de Amerikaanse waaghals van het Red Bull Air Force Team, springt morgen uit een vliegtuig vanop 7.600 meter hoogte...
  [naar artikel]
 46. Man roept "Oooh sexy" naar stewardess en wordt uit vliegtuig gezet (13/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hij dacht de lachers in het vliegtuig op zijn hand te krijgen, maar in plaats daarvan kon een passagier van Alaska Airlines zijn koffers pakken.
  [naar artikel]
 47. MegaUpload-baas Kim Dotcom wint proces in gevecht tegen uitlevering aan VS (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Daar is Kim Dotcom nog eens. De oprichter van MegaUpload heeft een juridische overwinning behaald in de strijd die hij voert tegen zijn uitlevering...
  [naar artikel]
 48. Frankrijk vraagt uitlevering Mehdi Nemmouche (29/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Franse autoriteiten hebben op 25 augustus aan ons land gevraagd om Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Joods Museum in Brussel in 2014, uit te leveren. Dat meldt La Dernière Heure zaterdag. De verdediging van de jihadist verzet zich tegen een uitlevering zolang de man niet in België berecht wordt.
  [naar artikel]
 49. Frankrijk vraagt uitlevering Mehdi Nemmouche (29/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Franse autoriteiten hebben op 25 augustus aan ons land gevraagd om Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Joods Museum in Brussel in 2014, uit te leveren. Dat meldt La Dernière Heure zaterdag. De verdediging van de jihadist verzet zich tegen een uitlevering zolang de man niet in België berecht wordt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.