Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
00:27 uur

Satelliet houdt binnenkort de uitstoot van elk schip op de oceaan in de gaten

Express

21/11/2020 - 17:12

Met behulp van satellietbeelden is het voortaan mogelijk om de uitstoot van stikstofdioxide door individuele schepen vanuit de ruimte te... The post Satelliet houdt binnenkort de uitstoot van elk schip op de oceaan in de gaten appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zo ziet een volledige rotatie van de zon eruit (12/05/2018 - VRT NWS)
  De NOAA-satelliet heeft een volledige rotatie van de zon vastgelegd. Het duurt 27,5 dagen voor de zon volledig om haar as is gedraaid. De Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) houdt met een satelliet de activiteiten op de zon in de gaten. De grote hoeveelheid energie die de zon uitstoot kan schadelijk zijn voor communicatieapperatuur op aarde.
  [naar artikel]
 2. Zelfvarend schip kan alleen de Atlantische Oceaan op (17/09/2020 - Express)
  Donderdag vaart het MAS, het Mayflower Autonomous Ship, uit. Het onderzoeksvaartuig kan de meeste omstandigheden zelfstandig aan en heeft een... The post Zelfvarend schip kan alleen de Atlantische Oceaan op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Nieuwe satelliet gaat stijging zeespiegel meten (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europa en de Verenigde Staten lanceren zaterdag een nieuwe satelliet, die nauwkeurig moet meten waar en hoe de zeespiegel stijgt. Wetenschappers houden de zeespiegelstijging al tientallen jaren vanuit de ruimte in de gaten. De huidige satelliet daarvoor nadert het einde van zijn leven. De nieuwe sonde moet die metingen voortzetten met nauwkeuriger gegevens dan zijn voorgangers.
  [naar artikel]
 4. Hawaïaanse vulkaan spuwt gloeiend hete lava in de oceaan (02/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Kilauea, de meest actieve vulkaan op het Amerikaanse eiland Hawaï, spuwde zondag een uitzonderlijke hoeveelheid gloeiend hete lava in de Grote Oceaan. De spectaculaire beelden van de uitbarsting werden gefilmd door de verschillende camera’s van de ‘United States Geological Survey’ (USGS), een agentschap dat onder andere de activiteit van vulkanen nauwlettend in de gaten houdt.
  [naar artikel]
 5. Hawaïaanse vulkaan spuwt gloeiend hete lava in de oceaan (02/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Kilauea, de meest actieve vulkaan op het Amerikaanse eiland Hawaï, spuwde zondag een uitzonderlijke hoeveelheid gloeiend hete lava in de Grote Oceaan. De spectaculaire beelden van de uitbarsting werden gefilmd door de verschillende camera’s van de ‘United States Geological Survey’ (USGS), een agentschap dat onder andere de activiteit van vulkanen nauwlettend in de gaten houdt.
  [naar artikel]
 6. Drie opvarenden opgevist in Stille Oceaan nadat hun schip maand op drift was (23/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de buurt van de Marshalleilanden in de Pacifische Oceaan zijn vorige week vier schipbreukelingen gered uit twee vissersboten, waarvan er een
  [naar artikel]
 7. Russische satelliet zou op drie na helderste object aan nachtelijke hemel worden en astronomen zijn in alle staten (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de lancering zal hij niet groter zijn dan een brood, maar een Russische satelliet die binnenkort in een baan om de aarde wordt gebracht, zou
  [naar artikel]
 8. Belgische satelliet beperkt ruimtepuin (08/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Boven onze hoofden zweeft sinds donderdag de Belgische satelliet Qarman voorbij. Hoogst ongewoon is dat het ruimtetuig binnenkort ook naar de aarde terugkeert. Een belangrijke stap in de toekomstige beperking van ruimtepuin.
  [naar artikel]
 9. Schip na 86 jaar opgediept (13/04/2019 - De Morgen)
  Een schip dat liefst 86 jaar vastzat in het ijs op de bodem van de Arctische Oceaan is opnieuw naar de oppervlakte gebracht. Bovendien verkeert het nog in verrassend goede staat.
  [naar artikel]
 10. Webcam die slechtvalken in het oog houdt op Mechelse Sint-Romboutstoren wordt binnenkort vervangen (03/11/2020 - VRT NWS)
  De 15 camera's op de Sint-Romboutstoren in Mechelen worden binnenkort vervangen. De camera's zijn al meer dan 15 jaar oud en werken niet meer goed door de ouderdom of de barre weersomstandigheden. Ook de webcam die al jaren een familie slechtvalken in de gaten houdt, wordt vernieuwd.
  [naar artikel]
 11. Vliegdekschip USS Hornet na 77 jaar teruggevonden: "Dit is 'em, dit is de Hornet!" (13/02/2019 - VRT NWS)
  In de Stille Oceaan is een Amerikaans vliegdekschip uit de Tweede Wereldoorlog teruggevonden. Het schip, de USS Hornet, werd in 1942 door Japanse bommenwerpers en torpedojagers tot zinken gebracht. Sindsdien ligt het op de bodem van de Stille Oceaan bij de Solomonseilanden. Toen het schip zonk, kwamen 140 van de meer dan 2.000 mariniers aan boord om het leven. Richard Nowatzki (95) overleefde het. Hij was destijds kanonnier. Dat de USS Hornet nu teruggevonden is, betekent veel voor hem.
  [naar artikel]
 12. Satelliet naar ruimte met Belgische toets (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Deze voormiddag is een nieuwe Europese satelliet gelanceerd waar ook tientallen Belgische wetenschappers aan hebben meegewerkt. De satelliet zal de...
  [naar artikel]
 13. Kapitein en adjunct van vastgelopen schip in Mauritius zijn aangehouden (18/08/2020 - VRT NWS)
  Op het eiland Mauritius in de Indische Oceaan zijn de twee hoogste gezagvoerders van het schip dat daar een ecologische ramp veroorzaakt heeft, aangehouden. Het schip is dit weekend doormidden gebroken en er wordt gevreesd voor grote milieuschade door gelekte olie. Mogelijk zou de ramp gebeurd zijn tijdens een verjaardagsfeestje aan boord.
  [naar artikel]
 14. Mensenhaar moet milieuramp Mauritius minimaliseren: "Het is elastisch, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar” (10/08/2020 - VRT NWS)
  In Mauritius werd een oproep gelanceerd om haar te doneren waarmee men olie in de oceaan wil opruimen. Menselijk haar is erg geschikt om olie op te ruimen uit water, dat heeft Jan Feys van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) gezegd in "De wereld Vandaag" op Radio 1. Voor de kust van het eiland is eind vorige maand een schip vastgelopen op een rif, intussen is al 1.000 ton olie in de oceaan gelekt. Het schip heeft zo’n 4.000 ton brandstof aan boord. Milieuorganisaties vrezen voor een natuurramp.
  [naar artikel]
 15. China gaat uitstoot van broeikassen meten van uit de ruimte (27/12/2016 - Express)
  China heeft woensdag een satelliet de ruimte in gestuurd die de hoeveelheid koolstofdioxide gaat meten die in de atmosfeer wordt uitgestoten. Volgens het officiële Chinese persbureau wordt het land zo na de Verenigde Staten en Japan het derde land in de wereld dat de uitstoot van broeikasgassen in de ruimte gaat opmeten. De satelliet wil nagaan of de landen die het COP21-klimaatakkoord van Parijs hebben ondertekend zich ook daadwerkelijk aan de hen opgelegde CO2-reducties houden. Zo kan elke afwijking van meer dan 1% van de vooropgestelde normen worden vastgesteld en zullen de data om de 16 dagen worden verzameld. De Chinese overheid wil daarna zijn beslissingen omtrent het milieu gaan afstemmen op de data die ze via de satelliet doorgespeeld krijgt. Vervuilende industrieën worden vanaf 2018 extra belast Het Chinese parlement heeft zondag ook een wet gestemd die vervuilende industrieën vanaf 2018 extra belastingen gaat opleggen.  Daarmee wil het land een einde maken aan de frequente luchtvervuiling in het land die delen van de economie paralyseert. Zo moesten vorige week in het noorden van het land nog scholen en bedrijven worden gesloten vanwege een ongezond dikke laag smog. The post China gaat uitstoot van broeikassen meten van uit de ruimte appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 16. Nederlandse gezondheidsdienst houdt achttien Limburgers extra in de gaten (01/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Zuid-Limburg houdt achttien Nederlands-Limburgers extra in de gaten, omdat zij het risico lopen dat ze besmet zijn met het coronavirus. Eerder op de middag waren dat er zestien.
  [naar artikel]
 17. Amerikaans leger houdt de Kerstman nauwlettend in de gaten: “Ik denk dat zijn reis vlekkeloos zal verlopen” (24/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Kerstman is in aantocht en dat is ook het Amerikaanse leger opgevallen. NORAD, een militaire organisatie die normaal het luchtruim van de Verenigde Staten en Canada bewaakt, houdt zondagavond de wacht om de reis van de Kerstman in de gaten te houden.
  [naar artikel]
 18. Amerikaans leger houdt de Kerstman nauwlettend in de gaten: “Ik denk dat zijn reis vlekkeloos zal verlopen” (24/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Kerstman is in aantocht en dat is ook het Amerikaanse leger opgevallen. NORAD, een militaire organisatie die normaal het luchtruim van de Verenigde Staten en Canada bewaakt, houdt zondagavond de wacht om de reis van de Kerstman in de gaten te houden.
  [naar artikel]
 19. Schip met 3.500 nieuwe Nissans drijft stuurloos op de oceaan na brand, vijf bemanningsleden mogelijk omgekomen (04/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een autotransportschip met 3.500 splinternieuwe Nissans drijft stuurloos rond op de Grote Oceaan na een brand op oudejaarsavond. Zestien...
  [naar artikel]
 20. Protest tegen Saoedisch schip in Antwerpse haven (24/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Binnenkort meert het Saoedische schip Bahri Yanbu opnieuw aan in de Antwerpse haven. En dat baart de vzw Vredesactie zorgen. Want dat schip haalt wereldwijd wapens op voor Saoedi-Arabië en bij Vredesactie vrezen ze dat dat ook nu weer het geval zal zijn. Zij willen niet dat de Antwerpse haven een draaischijf wordt voor de oorlog in Jemen. De vzw gaat daarom in aanloop naar de komst van het schip actie voeren.
  [naar artikel]
 21. "Belgische" satelliet Proba-2 ontdekt "gaten" in de corona van de zon (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Proba-2 heeft gisteren "gaten" ontdekt in de corona van de zon. Dat heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA, voor wie het Kruibeekse bedrijf...
  [naar artikel]
 22. Kapot Nederlands vrachtschip na een week op oceaan gered (25/08/2019 - Metro)
  Een Iers sleepvaartbedrijf heeft een onder de Nederlandse vlag varend vrachtschip Onego Rio naar de kust gesleept, nadat het schip vorige week op de Atlantische Oceaan panne had gekregen. Sleepvaartbedrijf Atlantic Towage reageerde vorige week vrijdag op een noodoproep dat de Onego Rio, met twaalf man aan boord, in de problemen was geraakt op ongeveer 600 zeemijlen (ruim 1.000 kilometer) van de Ierse westkust. Een sleepboot vertrok die avond nog en arriveerde maandag bij de 143 meter lange Onego Rio. Het duurde daarna vijf dagen om het vasteland te bereiken, melden Ierse media. Het schip met als thuishaven Rotterdam ligt nu voor anker in de Bantrybaai in Ierland om gerepareerd te worden. bron: Belga Het bericht Kapot Nederlands vrachtschip na een week op oceaan gered verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Kapot Nederlands vrachtschip na een week op oceaan gered (25/08/2019 - Metro)
  Een Iers sleepvaartbedrijf heeft een onder de Nederlandse vlag varend vrachtschip Onego Rio naar de kust gesleept, nadat het schip vorige week op de Atlantische Oceaan panne had gekregen. Sleepvaartbedrijf Atlantic Towage reageerde vorige week vrijdag op een noodoproep dat de Onego Rio, met twaalf man aan boord, in de problemen was geraakt op ongeveer 600 zeemijlen (ruim 1.000 kilometer) van de Ierse westkust. Een sleepboot vertrok die avond nog en arriveerde maandag bij de 143 meter lange Onego Rio. Het duurde daarna vijf dagen om het vasteland te bereiken, melden Ierse media. Het schip met als thuishaven Rotterdam ligt nu voor anker in de Bantrybaai in Ierland om gerepareerd te worden. Bron: Belga   Het bericht Kapot Nederlands vrachtschip na een week op oceaan gered verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Kapot Nederlands vrachtschip na een week op oceaan gered (25/08/2019 - Metro)
  Een Iers sleepvaartbedrijf heeft een onder de Nederlandse vlag varend vrachtschip Onego Rio naar de kust gesleept, nadat het schip vorige week op de Atlantische Oceaan panne had gekregen. Sleepvaartbedrijf Atlantic Towage reageerde vorige week vrijdag op een noodoproep dat de Onego Rio, met twaalf man aan boord, in de problemen was geraakt op ongeveer 600 zeemijlen (ruim 1.000 kilometer) van de Ierse westkust. Een sleepboot vertrok die avond nog en arriveerde maandag bij de 143 meter lange Onego Rio. Het duurde daarna vijf dagen om het vasteland te bereiken, melden Ierse media. Het schip met als thuishaven Rotterdam ligt nu voor anker in de Bantrybaai in Ierland om gerepareerd te worden. bron: Belga   Het bericht Kapot Nederlands vrachtschip na een week op oceaan gered verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Europese satelliet ontsnapt aan botsing met SpaceX-satelliet: het wordt druk in de ruimte (03/09/2019 - De Morgen)
  Maandag voerde de Europese ruimtevaartorganisatie ESA een koerscorrectie uit met de aardobservatiesatelliet Aeolus. De manoeuvre was nodig om een botsing met een Starlink-satelliet van SpaceX te voorkomen.
  [naar artikel]
 26. China lanceert succesvol satelliet voor maanmissie (21/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Chinese ruimtevaartbureau CNSA heeft succesvol een satelliet gelanceerd voor de later dit jaar geplande maanmissie. De satelliet werd deze...
  [naar artikel]
 27. Hogere Zeevaartschool brengt uitstoot schepen in kaart (25/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Hogere Zeevaartschool in Antwerpen voert volop onderzoek naar de uitstoot van schepen en de impact ervan op de luchtkwaliteit aan boord. Ze wil daarmee voorloper zijn om studenten af te leveren die aan een duurzame maritieme toekomst kunnen bouwen. Ondertussen ligt het aanmeren van vervuilende cruiseschepen in de stad zwaar onder vuur. De partij Groen legde dat maandagavond voor op de Antwerpse gemeenteraad. Bij de Hogere Zeevaartschool onderzoeken ze hoe ze de uitstoot van een schip kunnen opvangen.
  [naar artikel]
 28. Deze oude bekenden houdt u bij de 'kleintjes' vanavond best in de gaten in de Croky Cup (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De beker: altijd een fijn weerzien met (oude) bekenden. Deze drie houdt u vanavond maar beter in de gaten bij de 'kleintjes'. En wie zien we nog...
  [naar artikel]
 29. Juventus houdt contractsituatie van Mousa Dembélé in de gaten (11/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vertrekt Mousa Dembélé (30) na dit seizoen bij Tottenham? De middenvelder gaat deze zomer zijn laatste contractjaar in en de Italiaanse grootmacht Juventus houdt zijn situatie nauwlettend in de gaten. De technische staf van Juve was enorm onder de indruk van de prestatie van de Rode Duivel in de Champions League-wedstrijd in Turijn (2-2).
  [naar artikel]
 30. Indrukwekkende beelden: schip vangt raketdeel met gigantisch net (08/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een autonoom schip van SpaceX, dat vanop een afstand wordt bestuurd, heeft dinsdag een deel van een raket gevangen in een gigantisch net. Het onderdeel was afkomstig van de Falcon 9-raket die dinsdag gelanceerd werd. Bovenstaande video toont de succesvolle vangst in de Atlantische Oceaan.
  [naar artikel]
 31. NASA vindt satelliet na 10 jaar terug… na een tip van een amateur (01/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  NASA gaf dinsdag toe dat ze de IMAGE-satelliet hebben teruggevonden. Het gevaarte verdween tien jaar geleden van hun radar, maar duikt nu opnieuw op na een tip van een amateur. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie hoopt nu de satelliet nieuw leven te kunnen inblazen.
  [naar artikel]
 32. NASA vindt satelliet na 10 jaar terug… na een tip van een amateur (01/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  NASA gaf dinsdag toe dat ze de IMAGE-satelliet hebben teruggevonden. Het gevaarte verdween tien jaar geleden van hun radar, maar duikt nu opnieuw op na een tip van een amateur. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie hoopt nu de satelliet nieuw leven te kunnen inblazen.
  [naar artikel]
 33. China lanceert succesvol satelliet voor maanmissie (21/05/2018 - De Morgen)
  Het Chinese ruimtevaartbureau CNSA heeft succesvol een satelliet gelanceerd voor de later dit jaar geplande maanmissie. De satelliet werd deze ochtend vanaf de lanceerbasis in Xichang (provincie Sichuan) met een Lange Mars-4C-draagraket afgevuurd.
  [naar artikel]
 34. "Antwerpen houdt 557 mensen in de gaten in kader van terreurbestrijding" (21/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Antwerpen houdt 557 mensen in de gaten in het kader van radicalisering en terreurbestrijding. Dat vertelt burgemeester Bart De Wever
  [naar artikel]
 35. Vastgelopen schip voor kust van Mauritius is in tweeën gebroken (15/08/2020 - VRT NWS)
  Het Japanse schip dat eind vorige maand vastliep voor de kust van het eiland Mauritius, in de Indische Oceaan, is zo goed als in tweeën gebroken. Gevreesd wordt dat er daardoor nog brandstof in zee zal terechtkomen.
  [naar artikel]
 36. UEFA houdt coronavirus met oog op het EK sterk in de gaten (25/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “We houden de situatie rond het coronavirus in de gaten.” Dat vertelde vice-voorzitter Michele Uva van de Europese voetbalbond UEFA op een...
  [naar artikel]
 37. Europese satelliet Cheops met dag vertraging gelanceerd (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met een dag vertraging is de Sojoez-draagraket met onder meer de Europese satelliet Cheops gelanceerd. De satelliet moet exoplaneten bestuderen.
  [naar artikel]
 38. Zo beveilig je je huis met slimme apparaten (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een app waarmee je je voordeur ontgrendelt, een videodeurbel die buiten alles in de gaten houdt en een IP-camera die rekening houdt met je privacy:...
  [naar artikel]
 39. Tienduizenden zeevaarders zitten vast op zee, Vlaming op Indische Oceaan doet zijn verhaal (13/06/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis is nog niet voorbij, dat is zeker het geval voor de tienduizenden zeevaarders op zee. Velen zitten nu al maanden vast op hun schip. De VN roept op om voor hen snel een oplossing te vinden. Een Vlaamse kapitein in de Indische Oceaan vertelt ons met welke problemen hij geconfronteerd wordt.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe satelliet die stijging zeespiegel meet gelanceerd (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europa en de Verenigde Staten hebben zaterdag om 18.17 uur Belgische tijd vanaf de ruimtebasis Vandenberg in Californië een nieuwe satelliet gelanceerd. Die moet nauwkeurig gaan meten waar en hoe de zeespiegel stijgt. Ongeveer 1,5 uur na de lancering moet de satelliet voor het eerst een teken van leven geven vanuit de ruimte.
  [naar artikel]
 41. Echte CO2-uitstoot tot 38% hoger (05/04/2019 - De Morgen)
  Autofabrikanten liegen steeds meer over de uitstoot en het brandstofverbruik van personenwagens. Het verschil tussen wat een autofabrikant u belooft aan CO2-uitstoot en verbruik en wat de auto werkelijk uitstoot en verbruikt, is ondertussen opgelopen tot 38 procent. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de onderzoeksinstantie die eerder al het gesjoemel bij Volkswagen onthulde.
  [naar artikel]
 42. Politie houdt Shia LaBeouf in de gaten (24/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Shia LaBeouf wordt door de New Yorkse politie nauwlettend in de gaten gehouden, meldt TMZ. De Transformers-acteur zendt sinds vrijdag 20 januari
  [naar artikel]
 43. Van Canada tot China: iedereen wil ‘zwavelsnuivende’ vliegtuigen van Belgische kustwacht kopen (19/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Van Canada tot in China willen ze alles weten over het zwavelsnuivende vliegtuig van de Belgische kustwacht. Die houdt tijdens zogenaamde sniffer-vluchten de uitstoot van schepen in de gaten. Het vliegtuig is een unicum, maar dat kan snel veranderen. Zeker als vanaf 2020 de internationale norm voor zwaveluitstoot op zee daalt naar 0,5 procent.
  [naar artikel]
 44. Racing Genk houdt spelers nauwlettend in de gaten: "Ze weten zelfs wanneer we seks hebben" (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Big Brother woont in Limburg en hij ziet nog steeds alles. De voetballers van KRC Genk worden de klok rond in de gaten gehouden door de club....
  [naar artikel]
 45. Amerikaanse Space Force lanceert zijn eerste satelliet (26/03/2020 - Express)
  Op Cape Canaveral in Florida is door de United Launch Alliance (ULA) een militaire Advanced Extremely High Frequency (AEHF) satelliet... The post Amerikaanse Space Force lanceert zijn eerste satelliet appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Eerste waterstofschip ter wereld dit weekend te bezichtigen in Antwerpen (23/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ultramodern ziet het eruit, de Energy Observer die aan het Antwerpse Havenhuis ligt aangemeerd. De catamaran is het eerste schip ter wereld dat vaart op eigen opgewekte energie uit waterstof, zon en wind en promoot over de hele wereld scheepvaart zonder uitstoot. Dit weekend is het indrukwekkende vaartuig te bezichtigen in het Kattendijkdok. Wij namen vrijdag al een kijkje op het schip van de toekomst.
  [naar artikel]
 47. Coronamaatregelen zijn goed voor de luchtkwaliteit en dat zie je vanuit de ruimte (20/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus heeft geleid tot een vermindering van de uitstoot van vervuilende stoffen. Dat zien Nederlandse wetenschappers heel duidelijk vanuit de ruimte met de Copernicus Sentinel-satelliet.
  [naar artikel]
 48. Uitbraak coronavirus heeft onverwacht positief effect: uitstoot broeikasgassen in China is drastisch gedaald (25/02/2020 - VRT NWS)
  De uitstoot van broeikasgassen is door de stilgevallen economie in China drastisch gedaald. Dat bewijzen kaarten die wetenschappers van het BIRA (Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie) gemaakt hebben uit data die het TROPOMI-instrument op de Sentinel 5P Satelliet doorgestuurd heeft. Het nieuwe coronavirus, dat heel wat leed veroorzaakt in het land, heeft zo een onverwacht positief effect voor klimaat en milieu.
  [naar artikel]
 49. Racing Genk houdt spelers nauwlettend in de gaten en dat zorgt voor controverse: "Ze weten zelfs wanneer we seks hebben" (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Big Brother woont in Limburg en hij ziet nog steeds alles. De voetballers van KRC Genk worden de klok rond in de gaten gehouden door de club....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.