Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
00:05 uur

Opnieuw politieman in Brussel in elkaar geslagen door man die geen mondmasker droeg

De Standaard

21/11/2020 - 17:21

Een agent van de politiezone Brussel-Hoofdstad is zaterdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in elkaar werfd geslagen door een man die geen mondmasker droeg. Toen de agent, die met de fiets was, de voorbijganger daarop aansprak, ging de man in eerste instantie lopen. “Maar toen de fietsende politieman hem bijbeende, kwam het tot een gevecht waarbij de agent behoorlijk gewond raakte en naar het ziekenhuis gebracht moest worden”, bevestigt Ilse Van De Keere, woordvoerster van de Brusselse politie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opnieuw geweld tegen politie in Brussel: agent krijgt klappen van man zonder mondmasker (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een politieman heeft klappen gekregen van een man die geen mondmasker droeg. De verdachte sloeg in eerste instantie op de vlucht. De agent achtervolgde de man op de fiets. In de hal van een gebouw ontstond een gevecht. De politieman is een aantal dagen arbeidsongeschikt verklaard.
  [naar artikel]
 2. Opnieuw geweld tegen politie in Brussel: agent krijgt klappen van man zonder mondmasker, dader vrijgelaten (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een politie-inspecteur van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft klappen gekregen van een man die geen mondmasker droeg. De verdachte sloeg in eerste instantie op de vlucht. De agent achtervolgde de man op de fiets. In de hal van een gebouw ontstond een gevecht. De politieman is een aantal dagen arbeidsongeschikt verklaard.
  [naar artikel]
 3. Opnieuw incident met politie in Brussel, agent overgebracht naar ziekenhuis  (21/11/2020 - VRT NWS)
  In Brussel is opnieuw een politieman gewond geraakt nadat een verdachte zich verzette bij een arrestatie. De agent wilde de verdachte interpelleren omdat hij geen mondmasker droeg. De man werd opgepakt en zal ter beschikking worden gesteld van het parket.
  [naar artikel]
 4. Geen quarantaine als u bij contact met coronapatiënt mondmasker droeg (02/10/2020 - Express)
  Wie in contact is gekomen met een coronapatiënt terwijl hij en de patiënt een mondmasker droegen, moet niet langer in... The post Geen quarantaine als u bij contact met coronapatiënt mondmasker droeg appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. KFC weigert klant zonder mondmasker te bedienen, hongerige dame gaat door het lint (18/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  In een KFC-restaurant in Californië is een hongerige dame volledig door het lint gegaan nadat een medewerkster van het restaurant haar weigerde te bedienen omdat ze geen mondmasker droeg. Op beelden zien we hoe de dame op de toonbank klimt om dan al roepend en tierend te vragen voor frieten en kip. “De woeste klant droeg geen mondmasker en hoestte maar in het rond. Op een bepaald moment dreigde ze er zelfs mee de KFC-medewerkers neer te steken als ze geen eten zou krijgen”, aldus Leah Chastain, die alles op beeld kon vastleggen.
  [naar artikel]
 6. Brusselse politieman bewusteloos geslagen met steen (12/07/2018 - VRT NWS)
  In Brussel is een politieman dinsdagavond bewusteloos geslagen met een steen. De agent was met verschillende collega's op weg naar huis toen hun voertuigen werden bekogeld. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar is intussen weer thuis. Voorlopig is er niemand opgepakt.
  [naar artikel]
 7. ? Pepperspray en vuistslag: incident met agent en jongere die geen mondmasker wil dragen in Roeselare (26/07/2020 - De Morgen)
  Op een veel gedeeld filmpje is te zien hoe een politieman in Roeselare hard optreedt tegen een jongeman die geen mondmasker wil dragen. De jongeman daagt de agent uit, die reageert fors. ‘Als blijkt dat de politieman over de schreef is gegaan, zullen we maatregelen nemen’, zegt korpschef Curd Neyrinck.
  [naar artikel]
 8. ? Agent in Roeselare geeft vuistslag en spuit pepperspray op jongere die geen mondmasker wil dragen (26/07/2020 - De Morgen)
  Op een veel gedeeld filmpje is te zien hoe een politieman in Roeselare hard optreedt tegen een jongeman die geen mondmasker wil dragen. De jongeman daagt de agent uit, die reageert fors. ‘Als blijkt dat de politieman over de schreef is gegaan, zullen we maatregelen nemen’, zegt korpschef Curd Neyrinck.
  [naar artikel]
 9. Koning - met mondmasker - brengt dochter naar school (15/05/2020 - De Standaard)
  Prinses Eléonore is een van de duizenden leerlingen die sinds vrijdag opnieuw naar school moet. Ze zit in het zesde leerjaar in het Sint-Jan-Berchmanscollege in Brussel en werd vanochtend door haar vader, koning Filip, naar school gebracht. De koning droeg daarbij een mondmasker, zoals u in de video hierboven ziet.
  [naar artikel]
 10. Man die geen mondmasker droeg in station van Leuven moet voor de rechter verschijnen (05/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een 21-jarige man zal in juni voor de rechter moeten verschijnen omdat hij geen mondmasker droeg in het station van Leuven en weerspannig werd naar agenten die hem daarop aanspraken.
  [naar artikel]
 11. Taxichauffeur in elkaar geslagen in Brussel (12/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een taxichauffeur van het Hasseltse taxibedrijf Axi Taxi is in de nacht van donderdag op vrijdag in elkaar geslagen en beroofd in Brussel. Dat meldt de eigenaar van het bedrijf op zijn Facebookpagina. Er wordt nog gezocht naar de daders.
  [naar artikel]
 12. Limburgse taxichauffeur in elkaar geslagen in Brussel (12/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een taxichauffeur van het Hasseltse taxibedrijf Axi Taxi is in de nacht van donderdag op vrijdag in elkaar geslagen en beroofd in Brussel. Dat meldt de eigenaar van het bedrijf op zijn Facebookpagina. Er wordt nog gezocht naar de daders.
  [naar artikel]
 13. Man die geen mondmasker droeg in station van Leuven moet voor de rechter verschijnen (05/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een 21-jarige man zal in juni voor de rechter moeten verschijnen omdat hij geen mondmasker droeg in het station van Leuven en weerspannig werd naar agenten die hem daarop aanspraken. Dat meldt het parket van Leuven.
  [naar artikel]
 14. Politieman Brussel Zuid opgepakt met granaat in koffer (10/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een politieman van de zone Brussel Zuid is afgelopen woensdag opgepakt omdat er een granaat in de koffer van zijn wagen werd aangetroffen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De man werd opgepakt in Schaarbeek, kort nadat in die omgeving een schietpartij had plaatsgevonden maar volgens het parket is er op dit moment geen enkele aanwijzig dat beide feiten met elkaar in verband staan.
  [naar artikel]
 15. Burgemeester verdedigt toelating voor betoging: “99,9 procent van manifestanten droeg een mondmasker” (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De burgemeester van Brussel, Philippe Close (PS), heeft maandag uitgelegd waarom de protestactie tegen racisme en politiegeweld zondag heeft kunnen plaatsvinden. “Als burgemeester moet ik het evenwicht bewaren tussen de openbare orde, de vrijheid van meningsuiting en de problematiek van de volksgezondheid”, zei hij in interviews op RTBF en Bel RTL. Close benadrukte “de grote verantwoordelijkheidszin van de manifestanten, van wie 99,9 procent een mondmasker droeg”.
  [naar artikel]
 16. Politieman aangevallen in Brusselse metro (20/07/2020 - De Standaard)
  Een agent in burger is vorige vrijdag met geweld bestolen in de Brusselse metro. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het lijkt erop dat de daders behoorden tot een groep jongeren die de politieman voordien had terechtgewezen omdat ze geen mondmasker droegen. Twee verdachten werden opgepakt.
  [naar artikel]
 17. Frituur in Beselare krijgt coronaboete van 750 euro omdat uitbater geen mondmasker droeg: “Er was niemand en ik was mijn zaak aan het sluiten” (16/10/2020 - VRT NWS)
  Brigitte Colleit van Frituur Bolleke in Beselare kreeg een boete omdat ze geen mondmasker droeg in haar frituur. Terwijl er niemand was, en ze haar zaak aan het sluiten was.
  [naar artikel]
 18. Jongere die mondmasker niet draagt hardhandig aangepakt door agent (26/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Roeselare heeft zich zaterdagnamiddag een ernstig incident voorgedaan op de Traxsite. Een jongere die geen mondmasker droeg en een politieagent kregen het er zwaar aan de stok. Omstaanders filmden hoe de agent de jongeman een vuistslag gaf en tegen de grond werkte.
  [naar artikel]
 19. Moeder in de boeien geslagen op school: vrouw droeg geen mondmasker en was agressief tegen politie (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Schilde is dinsdagnamiddag aan de lagere school Wonderwijzer een moeder geboeid weggevoerd van de lagere school Wonderwijzer. De vrouw (48) uit Schilde weigerde bij het ophalen van haar kind een mondmasker op te zetten aan de schoolpoort. Ze stelde zich agressief op tegenover een politie-inspectrice. De school betreurt de feiten. “Het is vooral jammer dat jonge kinderen hier getuige van geweest zijn”, reageert woordvoerder Frank Jagers.
  [naar artikel]
 20. Mogelijk ruim honderd mensen in Kruisem besmet door huisarts die geen mondmasker droeg: “Onbegrijpelijk en onverantwoord” (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een huisarts in het Oost-Vlaamse Kruisem heeft mogelijk ruim honderd patiënten besmet met het coronavirus, door tijdens consultaties geen mondmasker te dragen. De gemeente organiseert nu halsoverkop tests voor de betrokken patiënten.
  [naar artikel]
 21. Prostituee op straat in elkaar geslagen in Sint-Truiden (23/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een vrouw werd woensdag in de vroege ochtend door drie mannen opgewacht en in elkaar geslagen.
  [naar artikel]
 22. “Nu zwijg ik niet meer: mijn dochter werd opnieuw in elkaar geslagen door haar vriend” (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bont en blauw geslagen, met gebroken tanden en een zware oogbreuk erbovenop: een negentienjarig meisje heeft in het Henegouwse dorp...
  [naar artikel]
 23. Hoofd spoed Waals ziekenhuis ontslagen omdat hij mondmasker niet droeg (19/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het ziekenhuis van Libramont is het hoofd van de spoedafdeling, dokter Guy Mazairac, de laan uitgestuurd omdat hij zelf in een interview had gezegd dat hij zijn mondmasker niet altijd droeg tijdens het werk in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 24. Hoofd spoeddienst Waals ziekenhuis ontslagen omdat hij mondmasker niet droeg (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het ziekenhuis van Libramont is het hoofd van de spoedafdeling, dokter Guy Mazairac, de laan uitgestuurd omdat hij zelf in een interview had gezegd dat hij zijn mondmasker niet altijd droeg tijdens het werk in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 25. Man draagt geen mondmasker en deelt kopstoot uit aan agent die hem daarop aanspreekt (15/09/2020 - VRT NWS)
  In Leuven heeft een 22-jarige man een kopstoot uitgedeeld aan een politieagent. De agent sprak de man aan omdat hij geen mondmasker droeg op straat. De politieagent moest naar het ziekenhuis voor verzorging en is zeven dagen arbeidsongeschikt.
  [naar artikel]
 26. Jongere die mondmasker niet draagt hardhandig aangepakt door agent in Roeselare (26/07/2020 - De Standaard)
  In Roeselare heeft zich zaterdagnamiddag een ernstig incident voorgedaan op de Traxsite. Een jongere, die geen mondmasker droeg, en een politieagent geraakten er serieus in conflict. Enkele andere jongeren filmden hoe de agent de jongere een vuistslag gaf en tegen de grond werkte.
  [naar artikel]
 27. “Nu zwijg ik niet meer: mijn dochter werd opnieuw in elkaar geslagen door achterneef Elio Di Rupo” (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bont en blauw geslagen, met gebroken tanden en een zware oogbreuk erbovenop: een negentienjarig meisje heeft in het Henegouwse dorp...
  [naar artikel]
 28. Honderden mensen komen samen op Flageyplein in Brussel, dicht bij elkaar en zonder mondmasker (21/06/2020 - VRT NWS)
  Afgelopen nacht zijn honderden mensen samengekomen op het Flageyplein in Brussel, wat tijdens deze coronatijden nog steeds verboden is. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. Mensen stonden dicht bij elkaar en zonder mondmasker.
  [naar artikel]
 29. Jongen die mondmasker niet draagt hardhandig aangepakt door agent: “Niet de bedoeling om zo op te treden” (26/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Roeselare (West-Vlaanderen) heeft zich zaterdagnamiddag een ernstig incident voorgedaan op de Traxsite. Een jongen die geen mondmasker droeg, kreeg het zwaar aan de stok met een politieagent. Omstaanders filmden hoe de agent de jongeman een vuistslag gaf en tegen de grond werkte.
  [naar artikel]
 30. Politieman met ‘Punisher’-badge moet die verwijderen (01/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een politieman van de zone Brussel West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Sint-Jans-Molenbeek) die een “Punisher”-badge op zijn uniform droeg, is verplicht geworden die te verwijderen. Dat meldt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone. De badge strookt niet met zijn professionele missie, klinkt het.
  [naar artikel]
 31. Jongere die mondmasker niet draagt hardhandig aangepakt door agent: “Niet de bedoeling om zo op te treden” (25/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Roeselare heeft zich zaterdagnamiddag een ernstig incident voorgedaan op de Traxsite. Een jongere, die geen mondmasker droeg, en een politieagent geraakten er serieus in conflict. Enkele andere jongeren filmden hoe de agent de jongere een vuistslag gaf en tegen de grond werkte.
  [naar artikel]
 32. “Laat iedereen een mondmasker dragen” (06/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het had een klein feestje moeten worden, maar de eerste profkoers na de coronabreak werd helaas overschaduwd door de dood van belofte Niels de Vriendt daags voordien in Wortegem. Toch hebben de renners genoten van de Grote Prijs Vermarc, net als de wielerfans. Helaas droeg die laatste groep op kritieke plaatsen geen mondmasker en was van social distancing weinig sprake.
  [naar artikel]
 33. Buschauffeur in het ziekenhuis na slag van reiziger die weigert mondmasker te dragen (25/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Maandagmiddagis een buschauffeur van De Lijn in het ziekenhuis beland nadat een passagier hem aanviel. De chauffeur zou de jongeman aangesproken hebben omdat die geen mondmasker droeg, waarna het tot onenigheid kwam tussen de twee.
  [naar artikel]
 34. Lesbisch koppel in elkaar geslagen in Londen, nadat het had geweigerd om te kussen (07/06/2019 - VRT NWS)
  In het Verenigd Koninkrijk zijn twee lesbische vrouwen in elkaar geslagen door een groep jonge mannen, omdat ze weigerden elkaar te kussen. Het koppel moest voor verzorging naar het ziekenhuis. 
  [naar artikel]
 35. Twintiger weigert mondmasker te dragen en deelt kopstoot uit aan agent (14/09/2020 - De Morgen)
  Een 22-jarige man uit Leuven moest vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen omdat hij afgelopen weekend een kopstoot heeft uitgedeeld aan een agent. De man droeg geen mondmasker op de Oude Markt en bleef de politie uitdagen.
  [naar artikel]
 36. Griekse burgemeester in elkaar geslagen tijdens herdenking: “Het was een nachtmerrie” (21/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De burgemeester van Thessaloniki is bij een herdenkingsplechtigheid in elkaar geslagen door extreemrechtse nationalisten. Twee personen zijn opgepakt.
  [naar artikel]
 37. ‘Nu draag ik altijd een mondmasker in de supermarkt’ (25/06/2020 - De Morgen)
  Begin mei zei hij in De Morgen dat hij geen masker droeg in de supermarkt. De laatste dagen pleitte hij voor een verplichting. Wat deed Steven Van Gucht van mening veranderen? Joël De Ceulaer ging hem opnieuw bevragen.
  [naar artikel]
 38. ‘Nu draag ik altijd een mondmasker in de supermarkt’ (25/06/2020 - De Morgen)
  Begin mei zei hij in De Morgen dat hij geen masker droeg in de supermarkt. De laatste dagen pleitte hij voor een verplichting. Wat deed Steven Van Gucht van mening veranderen? Joël De Ceulaer ging hem opnieuw bevragen.
  [naar artikel]
 39. Nauw contact gehad met coronapatiënt én jullie droegen mondmasker? Geen quarantaine meer verplicht (02/10/2020 - VRT NWS)
  Wie in nauw contact is gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus, maar een mondmasker droeg, moet niet meer in quarantaine. Tenminste als ook de besmette persoon zelf een mondmasker aanhad. Dat is bekendgemaakt op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. En vanaf volgende week mogelijk code rood voor heel Frankrijk als situatie blijft verslechteren.
  [naar artikel]
 40. Caféuitbaters in elkaar geslagen door buren: “We worden al een jaar gepest” (08/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een burenruzie tussen twee koppels die elk een horecazaak uitbaten in Meulebeke liep zondagnacht uit de hand. Het kwam tot een confrontatie, waarbij Ann en Nathalie van Den Biechtstoel in elkaar werden geslagen.
  [naar artikel]
 41. Politieman bewusteloos geslagen tijdens interventie voor interfamiliaal geweld in Ichtegem (17/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een politieman van zone Kouter is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een interventie in Bekegem, deelgemeente van Ichtegem.
  [naar artikel]
 42. Steven Van Gucht is bijgedraaid: “Ik draag nu altijd een mondmasker in de winkel” (25/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Twee maanden geleden zei viroloog Steven Van Gucht nog dat hij geen mondmasker droeg in de supermarkt. De laatste dagen stelde hij zijn mening bij en pleitte hij zelfs samen met de andere experten voor een verplichting. “Het moet een gewoonte worden om er een op zak te hebben.”
  [naar artikel]
 43. Politie opent onderzoek naar filmpje waarop te zien is hoe jongen in elkaar wordt geslagen in Turnhout (26/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op Facebook is opnieuw een filmpje opgedoken over geweld tussen enkele jongeren. Dit keer in Turnhout. Een jongeman wordt daar in elkaar geslagen door vier jongeren. De beelden zijn intussen van het net gehaald maar de politie heeft wel een onderzoek geopend
  [naar artikel]
 44. Zo moet het niet: prins Laurent meermaals in de fout met mondmasker en sociale afstand (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Laurent heeft geen goede beurt gemaakt op onze nationale feestdag. Hij droeg zijn mondmasker niet op de juiste manier en hield zich niet aan...
  [naar artikel]
 45. Huisarts zonder mondmasker besmette mogelijk 100 patiënten (17/10/2020 - De Tijd)
  19:30 In het Oost-Vlaamse Kruisem is een corona-uitbraak terug te brengen naar één arts. De dokter droeg niet altijd zijn mondmasker.
  [naar artikel]
 46. Zo moet het niet: Prins Laurent verscheidene keren in de fout met mondmasker en sociale afstand (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Laurent heeft geen goede beurt gemaakt op onze Nationale Feestdag. Hij droeg zijn mondmasker niet op de juiste manier en hield zich niet aan...
  [naar artikel]
 47. Man mag bus niet op zonder mondmasker en probeert vervolgens steen door raam te gooien (04/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een reiziger die geen masker droeg, wilde op de TEC-bus stappen in Jemeppe, maar mocht niet van
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.