Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
07:49 uur

Live - G20 wil gezamenlijke bestrijding coronapandemie

De Morgen

21/11/2020 - 17:31

In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oproep tot gezamenlijke bestrijding coronapandemie bij G20-top (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op de G20-top hebben meerdere deelnemers opgeroepen tot nauwere samenwerking in de strijd tegen de coronapandemie. De Britse premier Boris Johnson voerde campagne om wereldwijd gelijke toegang tot vaccins te garanderen.
  [naar artikel]
 2. Live - Coronavirus. G20 wil gezamenlijke bestrijding coronapandemie (22/11/2020 - De Morgen)
  In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 3. LIVE. WHO geeft persconferentie over nieuwe recordcijfers in coronapandemie: “We bereiken elke dag een duister record” (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft op een persconferentie meer uitleg over de wereldwijde stand van zaken in de coronapandemie. Tedros...
  [naar artikel]
 4. Wereldfonds zamelt 14 miljard dollar in voor bestrijding van aids, tbc en malaria (10/10/2019 - Metro)
  Het Wereldfonds ter bestrijding van aids, tuberculose en malaria heeft het doel van haar fondsenwerving bereikt tijdens een donorconferentie in Lyon. Er werd 14 miljard dollar, of zo’n 12,7 miljard euro, ingezameld, meldt het fonds. In totaal werd er vanaf 2020 voor gedurende drie jaar 14,02 miljard dollar beloofd door zowel gouvernementele als non-gouvernementele schenkers, verklaart Peter Sands, uitvoerend directeur van het Wereldfonds. “Dus we zijn ontzettend gelukkig”, zei hij tijdens een gezamenlijke persconferentie met Frans president Emmanuel Macron. De grootste donatie kwam van de Verenigde Staten, die een bedrag van 4,68 miljard dollar (ongeveer 4,2 miljard euro) beloofden. Bron: Belga   Het bericht Wereldfonds zamelt 14 miljard dollar in voor bestrijding van aids, tbc en malaria verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Quiz: 35 jaar na Live Aid (13/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag exact 35 jaar geleden dat Live Aid werd gehouden, het grootste benefietconcert aller tijden. De opbrengst was voor de bestrijding...
  [naar artikel]
 6. Bestrijding eikenprocessierups gaat van start (09/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij een terreincontrole in Bree en Maaseik werden woensdag eikenprocessierupsen in het derde vervellingsstadium aangetroffen. Tot het einde van dat stadium kan de bestrijding van de rups uitgevoerd worden.
  [naar artikel]
 7. Bestrijding processierupsen vanaf begin mei (22/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ten vroegste over een week kan er in Limburg gestart worden met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierupsen. Dat is gebleken na een terreinbezoek van het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) in Maaseik, Kinrooi en Bree.
  [naar artikel]
 8. Omzet met 98% gekelderd: megaverlies voor Live Nation (05/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Concertorganisator Live Nation heeft in het tweede kwartaal een forse klap gekregen nu er door de coronapandemie nauwelijks concerten en festivals...
  [naar artikel]
 9. ‘Coronapandemie heeft wereldwijde leiderschapscrisis blootgelegd’ (12/10/2020 - Express)
  Er is wereldwijd sprake van een groot leiderschapsprobleem. Dat is door de uitbraak van de coronapandemie duidelijk aan het licht... The post ‘Coronapandemie heeft wereldwijde leiderschapscrisis blootgelegd’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Bestrijding eikenprocessierups (07/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Oudsbergen bereidt de bestrijding van de processierups nu al voor met een preventieve behandeling.  Die behandeling duurt maximum drie weken. 
  [naar artikel]
 11. Gezondheid en pensioenen: pensioenleeftijd blijft vastgeklikt op 67 (17/09/2020 - De Standaard)
  De preformateursnota begint met gezondheidszorg en de bestrijding van de coronapandemie, dat kan ook bijna niet anders. Het bestrijden van coronamoeheid, inzetten op preventie en de aanpak van een mogelijke volgende pandemie zijn de grote lijnen. Daarvoor wordt gewerkt aan betere communicatie en aan manieren om het openbare leven en de economie toch aan de gang te houden. Een commissaris moet het beleid van de federale overheid en de deelstaten stroomlijnen.
  [naar artikel]
 12. Coronapandemie vlakt af, beurs veert op (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Beleggers zijn optimistisch na het nieuws dat de coronapandemie in verschillende Europese landen lijkt af te vlakken. De Bel20-index stond kort na...
  [naar artikel]
 13. Reactie op coronapandemie ook bepalend voor de toekomst van de energiesector (13/10/2020 - Express)
  De reactie van de wereld op de coronapandemie zal de volgende jaren een bepalende impact hebben op de evoluties in... The post Reactie op coronapandemie ook bepalend voor de toekomst van de energiesector appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Chinezen consumeren meer nu coronapandemie in hun land is ingedijkt (16/11/2020 - Express)
  China lijkt de coronapandemie, op enkele lokale lokale uitbraken na, onder controle te hebben. En dat heeft een positieve impact... The post Chinezen consumeren meer nu coronapandemie in hun land is ingedijkt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. WHO trekt aan alarmbel over nieuwe stijgingen in coronapandemie: “We bereiken elke dag een duister record” (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op een persconferentie meer uitleg gegeven over de wereldwijde stand van zaken in de coronapandemie....
  [naar artikel]
 16. Spanje roept noodtoestand uit voor bestrijding virus (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse premier Pedro Sánchez roept vrijdag de "alarmtoestand" uit om de bestrijding van het coronavirus beter te kunnen aanpakken, meldden...
  [naar artikel]
 17. Bestrijding buxusmot heeft niets te maken met koolmezensterfte (12/11/2019 - De Standaard)
  De koolmezensterfte is waarschijnlijk niet het gevolg van de bestrijding van buxusmotrupsen. De dodelijke insecticiden zijn waarschijnlijk afkomstig van diergeneesmiddelen tegen vlooien en teken bij honden en katten.
  [naar artikel]
 18. Limburg start met bestrijding eikenprocessierups (15/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Overpelt en Lanaken zijn maandag gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups. Bree, Kinrooi, Maaseik en Bocholt, de andere gemeenten waar de eikenprocessierups traditioneel voorkomt, starten deze of volgende week met de verdelging.
  [naar artikel]
 19. Hitte stuurt bestrijding processierups in de war (26/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De extreme hitte van deze week heeft de bestrijding van de eikenprocessierups in Maaseik grondig verstoord. Om het probleem van de rupsen de baas te kunnen, schakelde het stadsbestuur de hulp in van de civiele bescherming. Maar na amper twee dagen moest die de strijd al staken. Het was gewoon te warm. In Maaseik hopen ze op korte termijn de civiele bescherming toch nog in te schakelen. Intussen plannen de burgemeesters uit Noord-Oost-Limburg een overleg samen met de provincie om een actieplan op te stellen voor de bestrijding van de eikenprocessierups.
  [naar artikel]
 20. Coronapandemie dreigt wereldwijde mentale gezondheid te ondermijnen (14/05/2020 - Express)
  Door de coronapandemie dreigt een wereldwijde vloedgolf van psychische aandoeningen. Over de hele wereld worden miljoenen burgers immers door dood... The post Coronapandemie dreigt wereldwijde mentale gezondheid te ondermijnen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Nintendo maakt zes keer meer winst sinds coronapandemie (06/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronapandemie legt de Japanse videogamemaker Nintendo geen windeieren. In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar maakte het bedrijf...
  [naar artikel]
 22. [VIDEO] - Volg live: persconferentie van Merkel en Trump (17/03/2017 - De Redactie)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel is op bezoek bij de Amerikaanse president Donald Trump. Omstreeks 18.30u geven ze een gezamenlijke persconferentie die u hier live kunt volgen.
  [naar artikel]
 23. Terug naar Wuhans onhygiënische markten, waar coronapandemie begon (08/04/2020 - De Tijd)
  14:20 Na elf weken isolatie opent de Chinese miljoenenstad Wuhan, het oorspronkelijke epicentrum van de coronapandemie, voorzichtig haar poorten. Het virus kwam van een vlees- en vismarkt. Hoe hygiënisch is...
  [naar artikel]
 24. Bolsonaro belooft ‘zero tolerance’ in Amazone en zet leger in bij bestrijding branden (24/08/2019 - De Morgen)
  De Braziliaanse regering gaat militairen inzetten bij de bestrijding van de branden in de Amazone. President Jair Bolsonaro heeft vrijdagmiddag een decreet uitgevaardigd dat dat mogelijk maakt.
  [naar artikel]
 25. [VIDEO] - Live: Zuhal Demir over racisme en discriminatie (21/03/2017 - De Redactie)
  Staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) heeft er flink van langs gekregen in de Turkse media. Haar betrachting is nochtans de bestrijding van elke vorm van racisme en discriminatie. Volg hier live haar reactie.
  [naar artikel]
 26. Naast pandemie krijgen India en Pakistan nu ook sprinkhanenplaag op hun bord (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  India en Pakistan zitten nog middenin de coronapandemie, maar krijgen nu ook af te rekenen met een andere plaag: sprinkhanen. Miljoenen exemplaren duiken op in verschillende regio’s en vreten gewassen kaal. “De ergste aanval in drie decennia”, aldus lokale boeren. De bestrijding van de plaag wordt bemoeilijkt door het coronavirus en de hitte. Maar als er snel niets aan wordt gedaan, dreigt de hongersnood.
  [naar artikel]
 27. Start bestrijding eikenprocessierups (04/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 4 mei en als het weer het toe laat, start Bocholt met de bestrijding van de eikenprocessierups. Schepen van leefmilieu Erik Vanmierlo : “De inspanningen worden verdubbeld. Twee ploegen van vier werknemers werken elke dag tussen 6 uur en 22 uur en dat met de inzet van twee sproeimachines.”
  [naar artikel]
 28. N-VA wil bestrijding van Jodenhaat opvoeren: “Gewenning aan antisemitisme kan echt niet” (12/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Niet alleen in eigen land, maar ook in de rest van Europa is het antisemitisme opnieuw toegenomen”, zegt Antwerps N-VA-Kamerlid Johan Klaps. Daarom dient zijn partij een voorstel van resolutie in om de bestrijding van antisemitisme op te voeren.
  [naar artikel]
 29. Internationaal toerisme verliest door coronapandemie dit jaar 1.000 miljard dollar inkomsten (27/08/2020 - Express)
  De wereldwijde toeristische industrie heeft door de coronapandemie een gigantische schade geleden. Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar... The post Internationaal toerisme verliest door coronapandemie dit jaar 1.000 miljard dollar inkomsten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Rode Kruis sjoemelt met 5 miljoen euro voor bestrijding ebolacrisis (04/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Rode Kruis heeft toegegeven dat er gesjoemeld is met geld dat bestemd was voor de bestrijding van de ebolacrisis in West-Afrika. Dat meldt de BBC.
  [naar artikel]
 31. Fake news over bestrijding coronavirus: nepvideo met legervoertuigen opgedoken (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Via sociale media verspreidt fake news over de bestrijding van het coronavirus zich razendsnel. Zo dook een nepvideo van een colonne...
  [naar artikel]
 32. Volg LIVE vanaf 11.30 uur: bekendmaking project SP.A en Groen in Antwerpen (13/10/2017 - VRT NWS)
  Groen en SP.A maken om 11.30 uur hun gezamenlijke plannen bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Hoe ziet hun project eruit dat SP.A als "uniek in de politieke wereld" bestempelt?  U kan het hier live volgen.
  [naar artikel]
 33. Lanaken bestrijdt eikenprocessierups (15/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In opdracht van het gemeentebestuur van Lanaken gaat de firma Loonwerken Leonard van maandag 15 mei tot en met woensdag 17 mei de bestrijding van de eikenprocessierups aan. De bestrijding zal plaatsvinden in straten met laanbomen zoals onder andere de Paalsteenlaan, Schuttershofstraat, Roelerdreef, Pannestraat en de Bosstraat. De firma zal het bestrijdingsmiddel met een hogedruksproeier in de kruinen van de bomen te spuiten.
  [naar artikel]
 34. Europese autoverkoop ruimschoots gehalveerd door coronapandemie (17/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese autoverkoop is in maart gekelderd onder invloed van de coronapandemie. Er werden in de Europese Unie 567.308 nieuwe personenwagens...
  [naar artikel]
 35. Overheid richt nationaal platform ter bestrijding van manipulatie van sportwedstrijden op (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land kent sinds vandaag een nationaal platform ter bestrijding van de manipulatie van sportwedstrijden. Op www.sportfraude.be kunnen...
  [naar artikel]
 36. Tumult rond bestrijding eikenprocessierups: “We vrezen voor peperdure rekening curatieve behandeling” (18/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De preventieve bestrijding van de eikenprocessierups is mislukt. Althans dat vindt oppositiepartij Open Vld. “De bomen zitten vol. Het prijskaartje voor de curatieve behandeling zal de pan uitswingen”, gelooft raadslid Ilse Van Den Heuvel.
  [naar artikel]
 37. ‘Trump wil Noord-Korea helpen bij bestrijding coronavirus’ (21/03/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in een brief aangeboden om samen te werken bij de bestrijding van het coronavirus. Dat hebben Noord-Koreaanse staatsmedia gemeld.
  [naar artikel]
 38. Na tien jaar begint Bokrijk met bestrijding everzwijnen (23/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Tien jaar na de eerste waarneming, is domein Bokrijk begonnen met de bestrijding van everzwijnen. Omdat de beestjes te veel schade aanrichten in heel park, zijn twee domeinwachters dit seizoen gestart met het afschieten van everzwijnen.
  [naar artikel]
 39. Deze technologische vernieuwingen op luchthavens kunnen we misschien overhouden aan de coronapandemie (27/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronapandemie verplicht luchthavens naar vernieuwingen te zoeken om reizen ook in deze tijden zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dat kan...
  [naar artikel]
 40. Bestrijding eikenprocessierups vraagt grensoverschrijdende aanpak (07/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De bestrijding van de eikenprocessierups moet grensoverschrijdend worden aangepakt. Dat zeggen experten in Belgisch én Nederlands Limburg. Samen met de provincies Antwerpen en Noord-Brabant in Nederland wisselen beide Limburgen informatie uit over hoe ze de rups best bestrijden. Zo ging onze provincie deze week een proefproject bekijken in Born, vlak over de grens in Maaseik.
  [naar artikel]
 41. G20-landen bereiken akkoord over gezamenlijke verklaring. Trump en Poetin hadden korte ontmoeting (01/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De landen van de G20 hebben zich op de top in Buenos Aires na ruim 50 uur vergaderen over woordgebruik en formuleringen achter een gezamenlijke...
  [naar artikel]
 42. WHO: ‘Coronapandemie blijft wereldwijd versnellen’ (22/06/2020 - De Standaard)
  Tedros Adhanom Ghebreyesus, de algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), heeft maandag een waarschuwing gelanceerd. ‘De coronapandemie blijft wereldwijd versnellen’, zegt hij tijdens een virtuele persconferentie in Dubai.
  [naar artikel]
 43. WHO: “Coronapandemie blijft wereldwijd versnellen” (22/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tedros Adhanom Ghebreyesus, de algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), heeft maandag een waarschuwing gelanceerd. “De coronapandemie blijft wereldwijd versnellen”, zegt hij tijdens een virtuele persconferentie in Dubai.
  [naar artikel]
 44. Drone voor het eerst gebruikt bij bestrijding natuurbrand in Limburg (20/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op donderdag 19 april heeft hulpverleningszone Noord-Limburg voor het eerst haar drone ingezet bij de bestrijding van een natuurbrand. De brand vond plaats in Leopoldsburg.
  [naar artikel]
 45. België vraagt Europese steun bij bestrijding Afrikaanse varkenspest (20/09/2018 - Knack)
  België gaat maandag op de Europese landbouwraad steun vragen voor de bestrijding van de Afrikaanse varkenspest. Dat zegt Vlaams Landbouwminister Joke Schauvliege (CD&V) donderdag.
  [naar artikel]
 46. WHO: “Het kan twee jaar duren eer coronapandemie achter de rug is” (22/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus heeft gezegd dat het twee jaar kan duren eer de coronapandemie...
  [naar artikel]
 47. Livestream: De Croo kondigt 'verstrengde lockdown' aan (30/10/2020 - Knack)
  Het Overlegcomité dat sinds 13 uur samenzat om belangrijke knopen door te hakken over een strengere aanpak van de coronapandemie, is afgelopen. Volg de aankondiging van de nieuwe maatregelen hier live.
  [naar artikel]
 48. LIVE. Corona heeft wereldwijd meer dan 500.000 slachtoffers gemaakt: volg hier de persconferentie van de WHO (29/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amper een week geleden trok de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al eens aan de alarmbel, omdat de coronapandemie versnelt. Toen was er sprake van...
  [naar artikel]
 49. LIVE. Corona heeft wereldwijd meer dan 500.000 slachtoffers gemaakt: “Het ergste moet nog komen” (29/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amper een week geleden trok de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al eens aan de alarmbel, omdat de coronapandemie versnelt. Toen was er sprake van...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.