Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
14:01 uur

Vranckx: Vikings tegen Racisme

VRT NWS

21/11/2020 - 20:49

Vikingfanaten in Zweden hebben een imagoprobleem: neonazi's hebben hun eeuwenoude symbolen gekaapt. Zo worden mensen die aan re-enactment doen met traditionele klederdracht en getatoeëerde symbolen aanzien als neonazi's. Robin Lundin wil dat misverstand uit de wereld helpen en hij richtte een beweging op: Vikings tegen Racisme.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Klanten Mobile Vikings konden tijdlang niet bellen door storing (20/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Verschillende klanten van Mobile Vikings hadden dinsdagavond een tijdje geen internetverbinding en bereik. Te wijten aan een storing, klinkt het bij Mobile Vikings. Na meer dan twee uur raakte het probleem opgelost.
  [naar artikel]
 2. Klanten Mobile Vikings kunnen niet meer mobiel surfen buiten EU, "om hen te beschermen tegen torenhoge facturen" (31/07/2019 - VRT NWS)
  Mobile Vikings laat zijn klanten niet langer toe om data te verbruiken buiten de Europese Unie. De provider doet dat naar eigen zeggen om klanten te beschermen tegen torenhoge facturen. Tot nu toe kostte surfen buiten de EU bij Mobile Vikings 13 euro per MB.
  [naar artikel]
 3. Mobile Vikings zoekt andere wateren op (24/11/2020 - Express)
  Telecommer Mobile Vikings, momenteel een onderdeel van DPG Media, staat in de etalage. De rebelse dataprovider legde recent weer betere... The post Mobile Vikings zoekt andere wateren op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Klanten Mobile Vikings kunnen al meer dan uur niet meer bellen door storing (20/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Verschillende klanten van Mobile Vikings melden dat ze geen internetverbinding en bereik meer hebben. Momenteel is er een storing, klinkt het bij Mobile Vikings.
  [naar artikel]
 5. Mobile Vikings duikt fors onder de prijs voor onbeperkt bellen, surfen en sms'en: hoe kan dit? (17/06/2019 - VRT NWS)
  Telecomoperator Mobile Vikings laat klanten voortaan onbeperkt bellen, surfen en sms’en voor 29 euro per maand. De nieuwe abonnementsformule is een kwart goedkoper dan wat de concurrentie aanbiedt. Hoe kan Mobile Vikings dit aanbieden? En ontketent de kleine aanbieder hiermee een prijzenoorlog in België?
  [naar artikel]
 6. Bijna 4.000 mensen op straat in Brussel om te betogen tegen racisme (24/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel vond vandaag voor het tweede jaar op rij een betoging tegen racisme plaats, naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en...
  [naar artikel]
 7. Carrefour en Mobile Vikings verlagen prijzen (26/05/2020 - Express)
  Carrefour verlaagt tijdelijk de prijzen van 1.000 producten in ons land. En ook Mobile Vikings, de telecomoperator van mediagroep DPG... The post Carrefour en Mobile Vikings verlagen prijzen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Vikings geven een stukje loon aan Bednet (17/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op vrijdag, 17 maart werd de Nationale Pyjamadag door Bednet georganiseerd, een vzw die langdurig zieke kinderen internetonderwijs biedt. Meer dan 460 scholen doen mee aan de Pyjamadag. Maar de Vikings van het Hasseltse telecombedrijf Mobile Vikings gingen verder: ze kwamen niet alleen in pyjama werken maar ze stonden ook een stukje loon af voor Bednet.
  [naar artikel]
 9. “Uitslagen van 26 mei zijn logisch resultaat van laksheid in strijd tegen racisme” (05/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Coalitie voor een interfederaal actieplan tegen racisme, samengesteld uit 55 middenveldorganisaties, roept de nog te vormen federale en regionale regeringen op om structurele maatregelen te nemen tegen racisme. “De uitslagen van 26 mei zijn het logische resultaat van langdurige laksheid in de strijd tegen racisme (..) Een zin in de bestuursakkoorden zal niet volstaan.”
  [naar artikel]
 10. Rudi Vranckx loopt oude bekende tegen het lijf tijdens zijn instrumentenjacht (01/09/2017 - VRT NWS)
  "Ik zou graag muziekinstrumenten naar Mosul brengen", kondigde Rudi Vranckx van de week aan in het Radio 1-programma Hautekiet. De respons was overweldigend. Honderden Vlamingen boden een instrument aan. En een van hen was een tante van Vranckx. 
  [naar artikel]
 11. Mechelen start campagne tegen racisme (11/06/2020 - VRT NWS)
  Omdat het in coronatijden moeilijk is om grote samenkomsten van protest te houden, heeft Mechelen iets anders bedacht. De stad start met een campagne tegen racisme. Er komt een website met enkele concrete acties en verhalen waar je ook gevallen van racisme en discriminatie kan melden. Elk gezin krijgt een sticker tegen racisme in de bus, met voetjes op, die je voor je deur op de stoep kan kleven.
  [naar artikel]
 12. Politie betoogt tegen kritiek en beschuldigingen van racisme: “België is Amerika niet” (20/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Honderden politieagenten protesteerden vrijdag tegen beschuldigingen van racisme en politiegeweld, aan het Justitiepaleis in Brussel. Een symbolische plek, want een paar weken eerder ging er op hetzelfde Poelaertplein een massabetoging tegen politiegeweld en racisme door. De agenten zijn niet akkoord met de stelling dat er in België systematisch racisme aanwezig is in de politiekorpsen.
  [naar artikel]
 13. Netwerk van Mobile Vikings verstoord: provider zelf niet bereikbaar (06/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maandagochtend melden Mobile Vikings-klanten dat ze geen netwerkontvangst meer hebben. Hoe groot de storing bij het Base-netwerk is, moet later op de dag blijken. Mobile Vikings was door de storing een tijdlang zelf niet bereikbaar voor commentaar. Via zijn Facebookpagina en Twitter laat de provider weten dat die naar een oplossing zoekt.
  [naar artikel]
 14. Razend populair: videoclip ‘Da Da Ta’ van Mobile Vikings al bijna een miljoen keer bekeken (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hij moet op dit moment zowat de populairste persoon op televisie zijn, de blonde jongeman van Mobile Vikings die al surfend door het leven gaat. De...
  [naar artikel]
 15. 'Vikings leefden in koud klimaat' (06/04/2019 - De Morgen)
  Tot nog toe dachten we dat de Vikings van Groenland uitzwermden door een verandering in het klimaat. Maar blijkbaar was het daar al koud toen ze er nog woonden.
  [naar artikel]
 16. OPROEP. Merk jij dat racisme ook bij ons nog veel voorkomt? (04/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De massale protesten in de Verenigde Staten na de dood van George Floyd hebben ervoor gezorgd dat over heel de wereld racisme wordt aangeklaagd. Op Instagram plaatsten gisteren honderdduizenden mensen een zwart beeld tegen racisme. Ook in ons land gebeurde dat, want ook hier komt racisme nog elke dag voor.
  [naar artikel]
 17. Franse Gemeenschap herlanceert campagne tegen racisme (13/03/2019 - Knack)
  Een campagne tegen racisme die in 2017 in het Franstalige landsgedeelte op gang gebracht werd, is woensdag weer gelanceerd onder de slogan "Le racisme, vous valez mieux que ça!" (racisme, u bent meer waard dan dat). Dit heeft de minister-president van de Franse Gemeenschap, Rudy Demotte (PS), bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 18. Vlaamse app 'Road Vikings' redt mensenlevens (10/04/2019 - De Morgen)
  Vanaf vandaag speelt uw smartphone Sinterklaas. Als u uw wagen voorbeeldig door het verkeer stuurt, krijgt u beloningen zoals filmtickets en waardebonnen. Dat gebeurt via de app 'Road Vikings' van de Leuvense start-up Motosmarty.
  [naar artikel]
 19. De Vikings zijn terug (17/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTDe Mobile Vikings staan er weer. Vandaag lanceert de Hasseltse virtuele mobiele operator een abonnement voor ongelimiteerde data, sms’en en bellen aan 29 euro per maand. Dat is pakweg een kwart goedkoper dan de vergelijkbare abonnementen van de andere, grote spelers.
  [naar artikel]
 20. Mobile Vikings haalt telecomprijzen weer stevig omlaag (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mobile Vikings lanceert vandaag een nieuw aanbod mobiele abonnementen. Daarmee duikt de telecomdochter van DPG Media weer fors onder de gangbare...
  [naar artikel]
 21. Ex-voetballer Smertin ontkende in 2015 racisme, maar is nu inspecteur tegen racisme (21/02/2017 - Sporza)
  De Russische voetbalbond heeft met ex-international Aleksej Smertin een opvallende figuur aangesteld als inspecteur tegen racisme en discriminatie op het WK van 2018 in Rusland.
  [naar artikel]
 22. Klanten Mobile Vikings kunnen niet meer mobiel surfen buiten EU (01/08/2019 - Metro)
  Mobile Vikings laat zijn klanten niet langer toe om data te verbruiken buiten de Europese Unie. De provider doet dat naar eigen zeggen om klanten te beschermen tegen torenhoge facturen. Tot nu toe kostte surfen buiten de EU bij Mobile Vikings 13 euro per MB. In de lidstaten van de Europese Unie en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen zijn er geen extra roamingkosten, maar gaat verbruik gewoon van de binnenlandse bundel af. Buiten die zone, bijvoorbeeld in vakantielanden als Zwitserland en Turkije, gelden wel nog roamingkosten. Aan 13 euro per MB liepen die kosten snel op. En in tegenstelling tot andere providers verkocht Mobile Vikings geen voordelige datapakketten voor het buitenland. “We nemen de maatregel ter bescherming van onze klanten. Sommigen beseften soms niet dat ze buiten de EU-zone gingen. We zagen daar veel problemen mee.” Bellen en sms’en buiten de EU blijft wel nog mogelijk. Klanten die toch nog willen surfen op hun smartphone in verre oorden, raadt Mobile Vikings aan om wifi te zoeken of een lokale simkaart aan te schaffen. Bron: Belga   Het bericht Klanten Mobile Vikings kunnen niet meer mobiel surfen buiten EU verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Klanten Mobile Vikings kunnen niet meer mobiel surfen buiten EU (31/07/2019 - Metro)
  Mobile Vikings laat zijn klanten niet langer toe om data te verbruiken buiten de Europese Unie. De provider doet dat naar eigen zeggen om klanten te beschermen tegen torenhoge facturen. Tot nu toe kostte surfen buiten de EU bij Mobile Vikings 13 euro per MB. In de lidstaten van de Europese Unie en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen zijn er geen extra roamingkosten, maar gaat verbruik gewoon van de binnenlandse bundel af. Buiten die zone, bijvoorbeeld in vakantielanden als Zwitserland en Turkije, gelden wel nog roamingkosten. Aan 13 euro per MB liepen die kosten snel op. En in tegenstelling tot andere providers verkocht Mobile Vikings geen voordelige datapakketten voor het buitenland. “We nemen de maatregel ter bescherming van onze klanten. Sommigen beseften soms niet dat ze buiten de EU-zone gingen. We zagen daar veel problemen mee.” Bellen en sms’en buiten de EU blijft wel nog mogelijk. Klanten die toch nog willen surfen op hun smartphone in verre oorden, raadt Mobile Vikings aan om wifi te zoeken of een lokale simkaart aan te schaffen. bron: Belga   Het bericht Klanten Mobile Vikings kunnen niet meer mobiel surfen buiten EU verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. REACTIES. Vranckx over strafschopfase: “Hij raakt mij in plaats van ik hem” (23/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Na zijn doelpunt vorig seizoen tegen Anderlecht maakte Aster Vranckx tegen Cercle zijn tweede doelpunt in de Jupiler Pro League. Anders dan tegen paars-wit leverde zijn treffer nu geen punten op.
  [naar artikel]
 25. Mobile Vikings mikt met abonnementen op dataverslinders (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mobiele operator Mobile Vikings lanceert voor het eerst abonnementsformules, die  vooral voor dataverslindende mobiele surfers erg scherp zijn
  [naar artikel]
 26. JIM Mobile en Mobile Vikings verkassen naar Orange (24/05/2018 - De Morgen)
  De ongeveer 365.000 klanten van JIM Mobile en Mobile Vikings zullen vanaf het voorjaar van 2019 bellen, sms'en en surfen via het netwerk van Orange Belgium. 
  [naar artikel]
 27. Mobile Vikings mikt met abonnementen op dataverslinders (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mobiele operator Mobile Vikings lanceert voor het eerst abonnementsformules, die  vooral voor dataverslindende mobiele surfers erg scherp zijn
  [naar artikel]
 28. Operator eert klanten met persoonlijk gedicht (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van gedichtendag, antwoordt Mobile Vikings hun klanten al dichtend. De poëzie van operator Mobile Vikings is te lezen op Twitter.
  [naar artikel]
 29. Mobile Vikings even getroffen door storing (01/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mobile Vikings werd vanmiddag getroffen door een algemene panne. Inmiddels zouden de problemen opgelost moeten zijn, meldt de mobiele provider op...
  [naar artikel]
 30. Mobile Vikings spoelt rotjaar door met scherpgeprijsd data-aanbod (17/06/2019 - De Tijd)
  06:00 Telecomoperator Mobile Vikings lanceert een aanbod met ongelimiteerde mobiele data, aan een merkelijk lagere prijs dan de concurrentie. Het probeert zo het sentiment rond het merk te keren.
  [naar artikel]
 31. [VIDEO] - Vranckx: De advocaat van de doden (02/04/2017 - De Redactie)
  Vranckx volgt en forensisch criminoloog in El Salvador. Israel Ticas spoort lijken op en wil de moorden oplossen om nabestaanden te helpen. Maar hij voelt zich machteloos tegen de bendeoorlogen.
  [naar artikel]
 32. Mobile Vikings kampt met algemene storing (01/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mobile Vikings kampt momenteel met een algemene panne. Dat bevestigt de mobiele provider op Twitter.
  [naar artikel]
 33. Vikings varen voortaan onder Medialaan-vlag (05/04/2019 - De Morgen)
  Medialaan, de eigenaar van onder andere VTM en Qmusic, neemt de vooral bij jongeren populaire gsm-operator Mobile Vikings op. 'Een deal waar iedereen beter van wordt', zegt professor media & innovatie Lieven De Marez (UGent).
  [naar artikel]
 34. Mobile Vikings rekent nu al af met roamingkosten (15/05/2017 - De Standaard)
  Mobile Vikings schaft de roamingkosten vroegtijdig af. Vanaf vandaag worden klanten geen extra kosten voor bellen of surfen meer aangerekend in het buitenland. Op 15 juni verdwijnen alle roamingkosten binnen de Europese Unie.
  [naar artikel]
 35. (Alweer) problemen voor klanten van Mobile Vikings (11/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Klanten van telecomoperator Mobile Vikings melden op sociale media massaal problemen met sms’en, bellen en/of het gebruik van internet. Volgens de website allestoringen.be zijn er sinds 13u13 problemen.
  [naar artikel]
 36. Drie getuigenissen over racisme in Antwerpen: “Wie denkt dat racisme een fenomeen uit Amerika is, moet oogkleppen afzetten” (05/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Amerika brandt. Protesten tegen politiegeweld en racisme verspreiden zich over heel het land. Ook in Europa blijft het niet stil. En dat is maar goed ook. “Wie denkt dat racisme een fenomeen uit Amerika is, moet dringend de oogkleppen afzetten.” Aan het woord zijn drie personen die weten wat racisme in België is. 
  [naar artikel]
 37. Coalitie voor interfederaal actieplan tegen racisme: "Uitslagen van 26 mei zijn logisch resultaat van laksheid in strijd tegen racisme" (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Coalitie voor een interfederaal actieplan tegen racisme roept de volgende federale en regionale regeringen op om structurele maatregelen te...
  [naar artikel]
 38. Protest tegen racisme aan omstreden standbeeld van Leopold II in Oostende (07/06/2020 - VRT NWS)
  In Oostende hebben vanmiddag een 300-tal mensen geprotesteerd tegen racisme ter hoogte van de Drie Gapers. De actie had een dubbel doel: protesteren tegen racisme met de slogan "Black Lives Matter", maar de betogers willen ook het omstreden standbeeld van Leopold II weg.
  [naar artikel]
 39. [VIDEO] - Rudi Vranckx praat met Belgische piloten die strijden tegen IS (30/09/2016 - De Redactie)
  Aan de frontlijn kreeg Rudi Vranckx een uitzonderlijke kijk achter de schermen van de Belgische F-16 piloten, in hun strijd tegen IS. Onze ploeg kon er praten met enkelen van hen. Om veiligheidsredenen werden ze onherkenbaar gefilmd.
  [naar artikel]
 40. Mobile Vikings en JIM Mobile ruilen BASE in voor Orange Belgium (24/05/2018 - De Tijd)
  18:28 Het mobiele netwerk van Orange Belgium krijgt er binnenkort 365.000 bellers en surfers bij. Het gaat om de gebruikers van Mobile Vikings en JIM Mobile, de twee telecommerken van mediabedrijf Medialaan...
  [naar artikel]
 41. Mobile Vikings staat na woelige jaren weer te koop (24/11/2020 - De Tijd)
  01:00 Amper vijf jaar na de vorige verkoop staat de mobiele telecomoperator Mobile Vikings weer in de etalage. Het merk sluit daarmee een woelige periode af.
  [naar artikel]
 42. Belgen in het buitenland – Serie A reageert met campagne tegen racisme op oerwoudgeluiden tegen Lukaku (03/09/2019 - Metro)
  De Lega Serie A lanceert in oktober een nieuwe campagne tegen racisme. Ze reageert daarmee op de oerwoudgeluiden die Inter Milaan-spits Romelu Lukaku zondag in Cagliari te horen kreeg. Er wordt een “Team tegen racisme” opgestart. Dat zal bestaan uit twintig voetballers, één van elke ploeg uit de Serie A. Zij zullen respect en fair-play in het voetbal promoten. Cagliari veroordeelt zelf ook het gedrag van zijn fans. De club verklaarde maandag dat ze zal trachten de individuen die zich schuldig maakten aan racisme te identificeren en uit het stadion te bannen. . bron: Belga Het bericht Belgen in het buitenland – Serie A reageert met campagne tegen racisme op oerwoudgeluiden tegen Lukaku verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Amper 17-jarige Aster Vranckx matchwinnaar tegen Anderlecht: “Iedereen in de kleedkamer applaudisseerde” (16/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen kon zaterdag tegen Anderlecht eindelijk nog eens winnen (2-0). De Kakkers dankten de zege in grote mate aan Aster Vranckx, die voor het eerst scoorde. “Deze avond vergeet ik nooit meer”, reageerde de youngster.
  [naar artikel]
 44. Ook in België protestacties tegen racisme (07/06/2020 - De Tijd)
  16:08 In verschillende Belgische steden trokken zondag honderden mensen de straat op om te protesteren tegen racisme. Tot nog toe verliepen de acties zonder incidenten.
  [naar artikel]
 45. [VIDEO] - IS in het Vizier: Rudi Vranckx sprak met teruggekeerde Syriëstrijder (18/08/2016 - De Redactie)
  In deze nieuwe reeks trekt Rudi Vranckx naar landen waar mensen niet alleen met wapens strijden tegen IS, maar ook met het hoofd en het hart.
  [naar artikel]
 46. 3.000 mensen trekken door Brussel tegen racisme en discriminatie (24/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een nationale manifestatie tegen racisme, discriminatie, haat, ongelijkheid en agressie trekt zaterdag door de straten van Brussel. Meer dan 120 organisaties nemen deel aan de stoet die om 14 uur van start ging aan het Noordstation. De aanleiding voor de stoet is is de internationale dag tegen racisme en discriminatie, afgelopen woensdag 21 maart. Na een eerste telling spreekt de politie van zo’n 3.000 tot 4.000 deelnemers.
  [naar artikel]
 47. 3.000 mensen trekken door Brussel tegen racisme en discriminatie (24/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een nationale manifestatie tegen racisme, discriminatie, haat, ongelijkheid en agressie trekt zaterdag door de straten van Brussel. Meer dan 120 organisaties nemen deel aan de stoet die om 14 uur van start ging aan het Noordstation. De aanleiding voor de stoet is is de internationale dag tegen racisme en discriminatie, afgelopen woensdag 21 maart. Na een eerste telling spreekt de politie van zo’n 3.000 tot 4.000 deelnemers.
  [naar artikel]
 48. ?? ‘Jezelf geen racist noemen, maar niks tegen racisme doen? Dat is te gemakkelijk’ (24/07/2020 - De Morgen)
  Na onder meer de dood van George Floyd en de commotie rond de bloedige erfenis van Leopold II in eigen land, laait het debat over racisme wereldwijd op. In een videoreeks van drie afleveringen laat De Morgen mensen van kleur aan het woord. Kunnen we racisme echt definiëren? Hoe beïnvloedt het de mensen die het ervaren? En hoe kunnen we als samenleving racisme aanpakken?
  [naar artikel]
 49. Unia behandelde vorig jaar 11 procent meer dossiers over racisme (21/03/2019 - VRT NWS)
  Het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia heeft vorig jaar 866 dossiers over racisme behandeld, 11 procent meer dan in 2017. Op 5 jaar tijd is er zelfs een stijging van 55 procent. Achter elk dossier zitten 2 of 3 meldingen, zegt Unia. Naar aanleiding van de internationale dag tegen racisme en discriminatie lanceert minister van Gelijke Kansen Kris Peeters (CD&V) daarom een nieuw actieplan tegen racisme. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.