Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 November 2020
23:49 uur

Trein met honderden reizigers staat 2 uur lang stil door aanrijding ter hoogte van Dilbeek

Het Nieuwsblad

21/11/2020 - 21:00

Door een aanrijding met een onbekend voorwerp heeft een trein zaterdagavond ruim twee uur lang stilgestaan tussen Dilbeek en Brussel-Zuid. Er bevonden zich een zeshonderdtal reizigers in de trein, zo meldt spoorwegmaatschappij NMBS.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Trein met 600 passagiers staat twee uur stil in Dilbeek (21/11/2020 - VRT NWS)
  Door een aanrijding met een onbekend voorwerp heeft een trein ruim twee uur lang stilgestaan tussen Dilbeek en Brussel-Zuid. Er bevonden zich een zeshonderdtal reizigers in de trein, zo meldt spoorwegmaatschappij NMBS.
  [naar artikel]
 2. Trein met zeshonderd passagiers staat twee uur stil na aanrijding met onbekend voorwerp (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zaterdagavond kwam het tot een aanrijding tussen een trein en een onbekend voorwerp, dat meldt spoorwegmaatschappij NMBS. Hierdoor kwam de trein in Schepdaal (Dilbeek) twee uur lang stil te staan met ruim zeshonderd passagiers aan boord.
  [naar artikel]
 3. Trein met defecte stuurpost staat stil tussen Brussel en Leuven (07/08/2018 - Metro)
  Een drukbezette trein die omstreeks 17.15 uur in Brussel was vertrokken richting Eupen, heeft bijna een uur stilgestaan ter hoogte van Kortenberg wegens een defecte stuurpost. De airconditioning viel ook uit. De trein keerde uiteindelijk terug richting Brussel en omstreeks 18.15 uur hield hij halt in Nossegem, waar reizigers op een andere trein zullen kunnen overstappen. Medewerkers van Securail delen water en suikerwafels uit aan de reizigers. bron: Belga Het bericht Trein met defecte stuurpost staat stil tussen Brussel en Leuven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Zo’n 600 reizigers uit trein geëvacueerd na aanrijding in Deurle (21/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een aanrijding van een persoon in het Oost-Vlaamse Deurle heeft het treinverkeer tussen Gent en Deinze vrijdagavond ernstig verstoord. De 600 reizigers in de trein die betrokken was bij de aanrijding - een trein tussen Antwerpen en Poperinge - zijn intussen geëvacueerd en overgebracht naar Kortrijk, waar er ook door de NMBS voorzien wordt in waterbedeling. Dat is vernomen bij Infrabel.
  [naar artikel]
 5. Treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel ligt stil door persoonsaanrijding in Duffel (30/12/2018 - Metro)
  Het treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel is zondagavond in beide richtingen stilgelegd na een persoonsaanrijding. Dat melden de NMBS en spoornetbeheerder Infrabel. Ter hoogte van het station van Duffel heeft een trein die van Brussel naar Antwerpen onderweg was een persoon aangereden in nog onduidelijke omstandigheden. Op de trein bevonden zich zowat 300 reizigers. Treinen die normaal langs de locatie van de aanrijding moeten passeren, worden voorlopig opgehouden in omliggende stations. Het is niet duidelijk hoe lang de hinder zal aanslepen. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel ligt stil door persoonsaanrijding in Duffel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Reizigers Thalys-trein in Mechelen geëvacueerd, andere trein vast in Ruisbroek (25/07/2019 - Metro)
  De reizigers die vandaag een hele tijd op een stilstaande Thalys-trein zaten in de buurt van Mechelen, zijn uit de trein geholpen. Maar nu staat een tweede trein stil in Ruisbroek. Die tweede trein heeft problemen met de airco, zo meldt Thalys op Twitter. De 350 reizigers moeten uitstappen op het perron van Ruisbroek en zullen met andere treinen naar Brussel verder reizen. bron: Belga Het bericht Reizigers Thalys-trein in Mechelen geëvacueerd, andere trein vast in Ruisbroek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Honderden reizigers twee uur vast op defecte trein (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is momenteel geen treinverkeer mogelijk op de lijn Brussel-Gent door een defecte trein in Melle.  Op de trein zitten zo'n 500 reizigers al
  [naar artikel]
 8. Honderden reizigers brengen nacht door in gestrande Thalys-treinen (26/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden reizigers hebben vorige nacht in de Thalys-trein doorgebracht in de Gare du Nord in Parijs. Dat gebeurde nadat hun trein rechtsomkeer had...
  [naar artikel]
 9. Trein staat uur stil na “aanrijding”, maar niemand vindt een slachtoffer (14/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een trein die onderweg was naar Kortrijk stond gistermiddag bijna een uur stil in Roeselare. De machinist was ervan overtuigd dat hij iemand had aangereden en trok aan de noodrem.
  [naar artikel]
 10. Bus- en tramverkeer valt stil in Gent: honderden reizigers in de kou (30/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Door een staking bij De Lijn stonden honderden reizigers in de Gentse binnenstad maandagavond onverwachts in de kou. Na 20 uur viel het volledige stadsnet in Gent stil, zonder dat er informatie beschikbaar was. De staking loopt nog tot vrijdag.
  [naar artikel]
 11. 350 reizigers vast op trein na aanrijding met wagen aan overweg in Pepingen (14/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Aan een overweg in het Vlaams-Brabantse Pepingen op spoorlijn 94 tussen Halle en Saintes (Tubeke) is er zondag rond half zeven een aanrijding geweest tussen een trein en een auto. “Volgens de eerste berichten zijn er geen gekwetsten in de trein of de auto”, zegt Infrabel-woordvoerster Leslie Buyle. “Er zit ongeveer een 350-tal reizigers op de trein.”
  [naar artikel]
 12. Machinist in shock door spoorlopers. Trein staat anderhalf uur stil (30/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een passagierstrein die met enkele honderden reizigers op weg was van Blankenberge naar Genk heeft vrijdagavond anderhalf uur stilgestaan in Erps-Kwerps nadat de bestuurder personen op de sporen had zien lopen. De bestuurder was in shock en moest vervangen worden, waarna de trein beperkt werd tot Leuven. Dat meldt de NMBS.
  [naar artikel]
 13. Ongeveer 500 reizigers vast op defecte trein Oostende-Eupen (08/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de hogesnelheidslijn tussen Leuven en Luik, ter hoogte van de Katspoelstraat in Bierbeek, viel omstreeks 17u50 een trein stil op de lijn...
  [naar artikel]
 14. Honderden reizigers moeten overnachten in gestrande Thalys-treinen (26/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden reizigers hebben vorige nacht in de Thalys-trein doorgebracht in de Gare du Nord in Parijs. Dat gebeurde nadat hun trein rechtsomkeer had...
  [naar artikel]
 15. Trein met 15 reizigers staat vast in Hoeselt (12/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een trein die vanuit Brussel-Zuid naar Tongeren aan het sporen was, is ter hoogte van de overweg Pasbrugstraat in Hoeselt in panne gevallen. Er bevinden zich een 15-tal reizigers aan boord.
  [naar artikel]
 16. 350-tal reizigers uur vast op defecte trein in Hoegaarden (21/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 350-tal reizigers heeft na de middag ongeveer een uur lang vastgezeten op een defecte trein ter hoogte van Hoegaarden. Dat melden Infrabel en
  [naar artikel]
 17. Honderden reizigers al uren vast in geblokkeerde trein in Denderleeuw (07/07/2017 - De Standaard)
  Het treinverkeer tussen Gent Sint-Pieters en Brussel ondervindt vrijdagochtend zware hinder door twee incidenten. Enkele honderden treinreizigers zitten al uren vast in een trein in de omgeving van Welle, bij Denderleeuw. De reizigers kregen al flesjes water toebedeeld.
  [naar artikel]
 18. 350 reizigers vast op trein na aanrijding aan overweg in Pepingen (14/04/2019 - Metro)
  Aan een overweg in het Vlaams-Brabantse Pepingen op spoorlijn 94 tussen Halle en Saintes (Tubeke) is er zondag rond half zeven een aanrijding geweest tussen een trein en een auto. “Volgens de eerste berichten zijn er geen gekwetsten in de trein of de auto”, zegt Infrabel-woordvoerster Leslie Buyle. “Er zit ongeveer een 350-tal reizigers op de trein.” Er wordt nu bekeken om een bus in te zetten om de reizigers te onzetten. Voor het spoorverkeer bleek uiteindelijk geen vervangende busdienst nodig. De treinen kunnen via een lokale omleiding via de lijnen 96 (Brussel-Quévy-Frankrijk) en 90 (Denderleeuw-Jurbise) verder sporen. Op de plaats van het ongeval zelf is het treinverkeer waarschijnlijk de rest van de treindienst onderbroken. “De technische ploegen zijn onderweg.” De oorzaak van de aanrijding op de overweg is nog niet duidelijk. De trein in kwestie was onderweg van Doornik naar Zaventem. bron: Belga Het bericht 350 reizigers vast op trein na aanrijding aan overweg in Pepingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Duitse hogesnelheidstrein staat stil in Soumagne (25/09/2017 - Metro)
  Ongeveer tweehonderd reizigers zijn deze namiddag uit een Duitse hogesneltrein geëvacueerd geworden. De trein stond sinds 11.30 uur geblokkeerd in de tunnel van Soumaghne (Luik), met zijn 6,5 kilometer een van de langste treintunnels in België. Dat heeft woordvoerder Frédéric Sacré van Infrabel meegedeeld. Twee Thalystreinen en twee Intercity-Expresstreinen werden omgeleid via Verviers. De geblokkeerde reizigers worden met pendelbussen voortgeholpen. De trein verzorgde de verbinding van Frankfurt naar Brussel-Zuid. De trein stond maandagnamiddag omstreeks 16.00 uur nog steeds stil. bron: Belga
  [naar artikel]
 20. Honderden reizigers al uren vast in geblokkeerde trein in Denderleeuw (07/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele honderden treinreizigers zitten al uren vast in een trein in de omgeving van Welle, bij Denderleeuw. Dat werd bevestigd aan onze redactie. De reizigers kregen al flesjes water toebedeeld.
  [naar artikel]
 21. Honderden reizigers al uren vast in geblokkeerde trein in Denderleeuw (07/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Enkele honderden treinreizigers zitten al uren vast in een trein in de omgeving van Welle, bij Denderleeuw. Dat werd bevestigd aan onze redactie. De reizigers kregen al flesjes water toebedeeld.
  [naar artikel]
 22. Drie treinen geblokkeerd in Brussel, enkele honderden reizigers zitten vast (09/10/2017 - VRT NWS)
  Er is hinder op het spoor, door een geblokkeerde trein op de lijn Brussel- Gent. De trein raakte defect toen hij Brussel buiten reed, net op de splitsing van de oude en de nieuwe treinverbinding naar Gent. Achter de defecte trein staan nog eens twee treinen vast, met in totaal enkele honderden reizigers aan boord. Er wordt nu geprobeerd om die treinen te laten terugrijden naar Brussel. 
  [naar artikel]
 23. Treinverkeer staat stil na aanrijding tussen Bilzen en Beverst (16/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het treinverkeer raakte woensdagmiddag verstoord door een aanrijding ter hoogte van de Laakstraat in Bilzen.
  [naar artikel]
 24. Trein zonder airco valt stil: 200 tot 300 passagiers geëvacueerd (27/07/2018 - De Standaard)
  In de buurt van Diegem is rond 15.20 uur een trein zonder stroom gevallen door een probleem met de bovenleiding. Aan boord zijn 200 tot 300 reizigers, en de trein heeft geen airco.
  [naar artikel]
 25. 200 reizigers gestrand na aanrijding tussen trein en auto in Varsenare (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Aan een overweg in het West-Vlaamse Varsenare (Jabbeke) is het omstreeks 19.15 uur tot een aanrijding gekomen tussen een trein die op weg was van
  [naar artikel]
 26. Treinverkeer tussen Gent en Brussel onderbroken, honderden treinreizigers geblokkeerd (03/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Sinds iets na 16 uur is het treinverkeer op de snelle spoorlijn tussen Gent en Brussel onderbroken, meldt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman donderdag. Er staat ook een trein met honderden passagiers geblokkeerd op de lijn van Genk naar Blankenberge, ter hoogte van Erpe-Mere. Die reizigers wachten om geëvacueerd te worden.
  [naar artikel]
 27. Kind sterft na aanrijding door trein (16/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanochtend is een kind overleden nadat het werd aangereden door een trein op de lijn Brussel-Ottiginies. Het treinverkeer ligt er volledig stil,...
  [naar artikel]
 28. 400 reizigers zitten vast op trein na aanrijding in Zwijndrecht (26/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinverkeer op de lijn 59 Antwerpen-Gent was vanmiddag een tijdlang verstoord na een persoonsongeval ter hoogte van een overweg in Zwijndrecht.
  [naar artikel]
 29. Honderden Japanners 15 uur lang vast in trein door zware sneeuwval (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden mensen moesten door zware sneeuwval in Japan noodgedwongen de nacht doorbrengen in een overvolle trein. De onfortuinlijke passagiers...
  [naar artikel]
 30. Defecte trein verstoort ochtendspits rond Brussel (20/09/2018 - Metro)
  Door een defecte trein in Jette is het treinverkeer onderbroken op het ringspoor rond Brussel en op de lijn voor stoptreinen tussen Brussel en Gent. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. De defecte trein staat sinds 6.50 uur stil ter hoogte van Bockstael, aldus Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. De stroomafnemer van de trein zit klem in de bovenleiding. De trein was op weg van Dendermonde naar Brussel-Zuid. Door het incident is er momenteel geen treinverkeer mogelijk op de lijnen 28 (ringspoor rond Brussel) en 50 (de klassieke lijn tussen Brussel en Gent). Lijn 50A, waarover de IC-treinen rijden tussen Brussel en Gent, is wel beschikbaar. Het is nog niet duidelijk hoe lang de hinder zal duren. bron: Belga Het bericht Defecte trein verstoort ochtendspits rond Brussel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Nieuwe Beneluxtrein staat twee uur en 30 minuten stil (10/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Beneluxtrein arriveerde maandag nog maar voor het eerst in Antwerpen. Dinsdagavond stond de trein al meer dan twee uur stil met zo’n 300 reizigers aan boord wegens een technisch defect.
  [naar artikel]
 32. 50-tal reizigers zitten drie uur op defecte trein in Holsbeek (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een vijftigtal reizigers hebben deze namiddag drie uur op een stilstaande trein gezeten, ter hoogte van Holsbeek. Dat meldt de NMBS.
  [naar artikel]
 33. VIDEO. Trein stilgelegd na ongezien vandalisme, reizigers gewond (18/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ongeziene taferelen op twee treinen in Aalst en in Denderleeuw. Vandalen hebben dinsdagavond delen van de trein kort en klein geslagen. De noodhamer werd losgerukt en verschillende ramen en binnendeuren sneuvelden. De schade was zelfs zo groot dat de NMBS niet anders kon dan de trein in Aalst stil te leggen. Reizigers liepen namelijk het risico om zich te verwonden aan het stukgeslagen glas.
  [naar artikel]
 34. VIDEO. Trein stilgelegd na ongezien vandalisme, reizigers gewond (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ongeziene taferelen op twee treinen in Aalst en in Denderleeuw. Vandalen hebben dinsdagavond delen van de trein kort en klein geslagen. De noodhamer werd losgerukt en verschillende ramen en binnendeuren sneuvelden. De schade was zelfs zo groot dat de NMBS niet anders kon dan de trein in Aalst stil te leggen. Reizigers liepen namelijk het risico om zich te verwonden aan het stukgeslagen glas.
  [naar artikel]
 35. 500 reizigers twee uur vast op trein in Melle (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is momenteel geen treinverkeer mogelijk op de lijn Brussel-Gent door een defecte trein in Melle.  Op de trein zitten zo'n 500 reizigers al
  [naar artikel]
 36. Honderden reizigers moeten zich bij deze hitte in veel te korte trein wringen: “Als haringen in een ton” (25/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dinsdagmorgen raakten honderden mensen niet op de trein Antwerpen-Charleroi. Die was maar een kwart van zijn normale lengte. “We excuseren ons daarvoor bij onze klanten”, zegt Bart Crols van de NMBS.
  [naar artikel]
 37. Trein staat lange tijd stil in Kontich door beschadigde bovenleiding (31/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een trein staat dinsdagochtend al twee uur stil aan het station van Kontich door een beschadigde bovenleiding in Mortsel.
  [naar artikel]
 38. Treinverkeer Gent-Antwerpen onderbroken door persoonsongeval: reizigers geëvacueerd (31/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Door een persoonsongeval in Oostakker ligt het treinverkeer op de lijn 59 tussen Antwerpen en Gent stil in beide richtingen, laat NMBS-woordvoerder Bart Crols dinsdagmiddag weten. De trein van Poperinge naar Antwerpen staat stil, en de inzittenden worden geëvacueerd.
  [naar artikel]
 39. Winterprik – 400 reizigers urenlang gestrand in Thalys met panne ter hoogte van Brasschaat (11/12/2017 - Metro)
  Tussen Antwerpen en de Nederlandse grens is maandagavond een Thalys gestrand op de HST-lijn ter hoogte van Brasschaat. Dat bevestigen spoornetbeheerder Infrabel en operator Thalys zelf. 400 reizigers zitten er al zowat twee uur lang vast, een latere Thalys moet hen oppikken en naar hun bestemming Amsterdam brengen. Volgens de NMBS is dat omdat het evacueren van reizigers een verantwoordelijkheid van de operator zelf is. De Thalys kwam volgens Infrabel tot stilstand door een probleem tussen de stroomafnemer van de trein en de bovenleiding. Het overige treinverkeer kan er nog over één spoor langs. Er worden ook pendelbussen ingezet tussen het station Noorderkempen en Antwerpen-Centraal. Voor de reizigers op de gestrande Thalys was het donderdagavond erg lang wachten geblazen voor ze hulp kregen. Volgens Thalys zullen ze uiteindelijk zowat 3 uur later dan voorzien in Amsterdam arriveren, omstreeks 22.45 uur. bron: Belga
  [naar artikel]
 40. Nieuwe Beneluxtrein staat meer dan twee uur stil (11/04/2018 - De Standaard)
  De Beneluxtrein arriveerde maandag nog maar voor het eerst in Antwerpen. Dinsdagavond stond de trein al meer dan twee uur stil met zo’n 300 reizigers aan boord wegens een technisch defect.
  [naar artikel]
 41. Nieuwe Beneluxtrein staat meer dan twee uur stil (11/04/2018 - De Standaard)
  De Beneluxtrein arriveerde maandag nog maar voor het eerst in Antwerpen. Dinsdagavond stond de trein al meer dan twee uur stil met zo’n 300 reizigers aan boord wegens een technisch defect.
  [naar artikel]
 42. Trein in Halle ontruimd door verdachte persoon en verdacht pakket (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een vijftigtal reizigers die op de trein van de luchthaven in Zaventem naar Doornik zaten is ter hoogte van het station van Halle geëvacueerd.
  [naar artikel]
 43. Tot zaterdag hinder op sporen tussen Kortrijk en Oudenaarde door aanrijding (20/06/2019 - Metro)
  Door een ongeval met een vrachtwagen en een trein op een overweg in Deerlijk, zal er nog tot zaterdagochtend hinder zijn op de lijn tussen Kortrijk en Oudenaarde. Dat zegt spoorwegbeheerder Infrabel. “Er was erg veel schade na de aanrijding.” Ter hoogte van de overweg in de Pladijsstraat in Deerlijk reed een trein donderdag rond iets na 16 uur een vrachtwagen aan. Het voertuig zou aan het manoeuvreren geweest zijn op de overweg en kon niet tijdig wegrijden voor de aankomende trein. Aan boord waren een zeventigtal reizigers, drie van hen raakten lichtgewond. “Er is erg veel schade aan de infrastructuur”, vertelt Thomas Baeken van Infrabel. “Onze diensten voeren op dit moment de nodige herstellingen uit zodat een van de twee sporen tussen Kortrijk en Oudenaarde morgenochtend/vrijdag weer kan worden gebruikt. Het tweede spoor zal pas zaterdagochtend hersteld zijn.” Het is lang niet de eerste keer dat een trein een voertuig aanrijdt aan een overweg. Infrabel lanceert net vandaag/donderdag een campagne rond spoorlopen en veiligheid aan overwegen, in samenwerking met de televisieserie Thuis. Infrabel raadt bestuurders aan om zich er steeds van te vergewissen dat ze de overweg in een vlotte beweging kunnen kruisen vooraleer over te steken. bron: Belga Het bericht Tot zaterdag hinder op sporen tussen Kortrijk en Oudenaarde door aanrijding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Treinverkeer tussen Antwerpen en Gent ligt stil na persoonsongeval, 400 reizigers worden geëvacueerd (31/07/2018 - De Morgen)
  Door een persoonsongeval in Oostakker ligt het treinverkeer op de lijn 59 tussen Antwerpen en Gent stil in beide richtingen, laat NMBS-woordvoerder Bart Crols weten. De trein van Poperinge naar Antwerpen staat stil, en de inzittenden worden geëvacueerd.
  [naar artikel]
 45. Treinreizigers urenlang vast door koppige Franse machinist (11/04/2019 - De Morgen)
  Een zestigtal reizigers heeft bijna vier uur vast gezeten op de trein van Brecht naar Antwerpen-Centraal. Nadat hun trein ter hoogte van Ekeren in panne viel, weigerde een locomotief van de Franse spoorwegen SNCF hun trein te takelen.
  [naar artikel]
 46. Trein met vierhonderd passagiers stilgevallen (23/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een trein die vanuit Antwerpen-Centraal op weg was naar het station van Leuven is ter hoogte van de Kesselsesteenweg in Lier stilgevallen door een technisch defect. De vierhonderd reizigers werden weggebracht met bussen en met een trein die op het andere spoor kwam te staan. Dat werd vernomen bij de NMBS en spoorwegnetbeheerder Infrabel.
  [naar artikel]
 47. Brusselse Buitenring versperd na ongeval in Dilbeek (30/08/2017 - Metro)
  De Brusselse Buitenring is woensdagavond sinds ongeveer 20.00 uur versperd ter hoogte van Dilbeek, nadat een lichte vrachtwagen er over de kop is gegaan. Dat melden het Vlaams Verkeerscentrum en de federale politie. Door het ongeval, en een eerder ongeval ter hoogte van Jette, staat er een lange file op de Buitenring. Het Verkeerscentrum raadt dan ook aan om de Brusselse Buitenring te mijden. Het eerste ongeval gebeurde omstreeks 19.00 uur ter hoogte van Jette. Daar waren een vrachtwagen en twee personenwagens betrokken bij een aanrijding, waardoor een deel van de Buitenring versperd was. Dat leidde al snel tot een file die reikte tot in Diegem. Rond 20.00 uur ging een lichte vrachtwagen dan over de kop ter hoogte van Dilbeek. Het voertuig botste vervolgens tegen de middenberm en kwam tot stilstand in het midden van de rijbaan, zodat de hele Buitenring versperd is. Het Verkeerscentrum raadt aan om de Buitenring te mijden. Wie vanuit het knooppunt Machelen of het knooppunt Strombeek-Bever de E19 naar Bergen en Charleroi wil bereiken, doet dat best via de Binnenring. Bestuurders die vanuit Brussel naar Gent willen, volgen het best de E19 om via Antwerpen te rijden, of kunnen via de A12 en de N16 naar de E17. Wie vanuit Hasselt naar Gent wil, rijdt ook best via Antwerpen. bron: Belga
  [naar artikel]
 48. Trein geblokkeerd in Welle: reizigers geëvacueerd en vertragingen op lijn Brussel-Gent (03/05/2018 - VRT NWS)
  Het treinverkeer tussen Brussel en Gent is verstoord door een stilstaande trein. De trein staat geblokkeerd in Welle, waardoor de snelle spoorlijn Brussel-Gent in beide richtingen onderbroken is. Treinen worden nu omgeleid via de trage spoorlijn. De 600 reizigers van de gestrande trein worden geëvacueerd.
  [naar artikel]
 49. Aanrijding tussen auto en trein richting Antwerpen: 200 reizigers gestrand (19/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Aan een overweg in het West-Vlaamse Varsenare (Jabbeke) is het zondagavond omstreeks 19.15 uur tot een aanrijding gekomen tussen een auto en een trein die op weg was van Oostende naar Antwerpen. De bestuurder van de auto zou de klap niet hebben overleefd. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.