Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
13:46 uur

Amerikaans zwemmer tekent in minder dan een uur voor twee nieuwe wereldrecords

Het Belang van Limburg

21/11/2020 - 22:00

Caeleb Dressel heeft zaterdag op de eerste finaledag van de International Swimming League in Boedapest (klein bad) twee wereldrecords verbeterd. In minder dan een uur scherpte de Amerikaan, die uitkomt voor Cali Condors, de besttijden aan op de 100 meter vlinder en de 50 meter vrije slag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Caeleb Dressel tekent met nieuwe besttijd op 50m vrij en 100m vlinder voor twee nieuwe wereldrecords in klein bad (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Caeleb Dressel heeft op de eerste finaledag van de International Swimming League in Boedapest (klein bad) twee wereldrecords verbeterd. In minder dan een uur scherpte de Amerikaan, die uitkomt voor Cali Condors, de besttijden aan op de 100 meter vlinder en de 50 meter vrije slag.
  [naar artikel]
 2. Vangramberen maakt jacht op wereldrecords (14/04/2019 - De Morgen)
  Wereldrecords en hoe ze te breken. Dat is de vraag waar sportjournalist Maarten Vangramberen zich de komende zeven weken in zijn nieuwe programma over buigt. 'Elke keer opnieuw denk je: 'Dit kan toch niet.''
  [naar artikel]
 3. Vangramberen maakt jacht op wereldrecords (08/01/2018 - De Morgen)
  Wereldrecords en hoe ze te breken. Dat is de vraag waar sportjournalist Maarten Vangramberen zich de komende zeven weken in zijn nieuwe programma over buigt. 'Elke keer opnieuw denk je: 'Dit kan toch niet.''
  [naar artikel]
 4. Aantal nieuwe studenten aan UHasselt daalt met 15 procent (12/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Twee weken voor de start van het nieuwe academiejaar, tekent zich een duidelijke trend af: universiteiten zijn minder populair. De UHasselt heeft zelfs 15 procent minder nieuwe inschrijvers dan vorig jaar, meldt De Standaard. Hogescholen blijven over het algemeen op hetzelfde niveau.
  [naar artikel]
 5. Twee wereldrecords voor Dolly Parton: "Dat zag ik niet aankomen!" (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niet een, maar twee wereldrecords in het beroemde Guinness Book of Records voor Dolly Parton. De countryzangeres kreeg de onderscheidingen omdat ze...
  [naar artikel]
 6. Pompoenen vermorzelen en popcorn happen: man schrijft niet één, maar twee maffe wereldrecords op zijn naam (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een man uit New York heeft twee maffe wereldrecords op zijn naam geschreven. Ashrita Furman is nu de trotse recordhouder in de disciplines 'in een...
  [naar artikel]
 7. Nog twee wereldrecords op slotdag Wereldbeker schaatsen in Salt Lake City (11/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse Miho Takagi en de Nederlander Kjeld Nuis hebben zondag op de Wereldbekerfinale schaatsen in het Amerikaanse Salt Lake City twee wereldrecords aan de reeks van dit weekeinde toegevoegd.
  [naar artikel]
 8. Zelfs de Britse royals steunen hem: hoe veteraan Tom Moore op 99-jarige leeftijd de wereldrecords aan elkaar rijgt (25/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse oorlogsveteraan Tom Moore heeft vrijdag twee wereldrecords gebroken met zijn actie voor het goede doel. De 99-jarige werd de oudste...
  [naar artikel]
 9. Zwemmer Sun Yang tekent beroep aan tegen schorsing van acht jaar (05/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese zwemmer Sun Yang, die van het Internationaal Sporttribunaal TAS een dopingschorsing van acht jaar kreeg, heeft beroep aangetekend tegen die beslissing bij een Zwitserse federale rechtbank. Dat meldt het magazine Swimming World maandag en wordt door een bron dichtbij het dossier bevestigd aan het persagentschap AFP.
  [naar artikel]
 10. Australische zwemmer Fraser-Holmes gaat in beroep tegen schorsing van 12 maanden (09/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische zwemmer Thomas Fraser-Holmes tekent bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) beroep aan tegen zijn schorsing van twaalf
  [naar artikel]
 11. Chinese zwemmer Sun Yang tekent beroep aan tegen schorsing van acht jaar (04/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese zwemmer Sun Yang, die van het Internationaal Sporttribunaal TAS een dopingschorsing van acht jaar kreeg, heeft beroep aangetekend tegen...
  [naar artikel]
 12. Keniaanse Jepkosgei loopt 4 wereldrecords in één klap (01/04/2017 - Sporza)
  Joyciline Jepkosgei heeft de wereldrecords op de 10 km, 15 km en 20 km (op de weg) én op de halve marathon scherper gesteld.
  [naar artikel]
 13. Russische zwemmer testte positief op meldonium (30/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Russische zwemmer Nikita Lobintsev heeft bij een antidopingcontrole in juni positief getest op meldonium. Dat heeft het Amerikaans antidopingagentschap USADA bevestigd. Lobintsev is een van de zeven Russische zwemmers die door de Internationale Zwemfederatie FINA geweerd zijn van deelname aan de komende Olympische Spelen in Rio.
  [naar artikel]
 14. Russische zwemmer Lobintsev testte positief op meldonium (30/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische zwemmer Nikita Lobintsev heeft bij een antidopingcontrole in juni positief getest op meldonium. Dat heeft het Amerikaans
  [naar artikel]
 15. "Zwemmer Ryan Lochte voor tien maanden geschorst" (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zwemmer Ryan Lochte is door de Amerikaanse zwembond, het Amerikaans olympisch comité en de IOC voor tien maanden geschorst. Dat meldt TMZ. Lochte
  [naar artikel]
 16. Chinese zwemmer Sun Yang vecht bij TAS geldigheid dopingcontrole aan (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese zwemmer Sun Yang, die een schorsing van twee tot acht jaar riskeert voor een dopingovertreding, heeft voor het Internationaal...
  [naar artikel]
 17. 1e dag Commonwealth Games opgeluisterd door 2 wereldrecords (05/04/2018 - Sporza)
  De Commonwealth Games vinden dit jaar van 4 tot 15 april plaats in Australië. Op de 1e dag sneuvelden al 2 wereldrecords, waaronder dat van de ploegenachtervolging.
  [naar artikel]
 18. Zwemmer stuit op wapens in vaart (23/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een zwemmer die donderdagavond in Muizen (Mechelen) in de Leuvense Vaart aan het zwemmen was, is op twee wapens gestuit.
  [naar artikel]
 19. Lochte wordt 10 maanden geschorst door Amerikaans Olympisch Comité (08/09/2016 - Sporza)
  Het Amerikaans Olympisch Comité heeft zwemmer Ryan Lochte voor tien maanden geschorst voor zijn aandeel in een incident tijdens de Olympische Spelen.
  [naar artikel]
 20. Zwemmer sterft door steek pijlstaartrog en haai bijt surfer voor Australische kust (18/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Baden in zee in Australië is niet zonder gevaar. Vrijdag werd op zo’n 150 kilometer ten zuiden van Sydney een surfer aangevallen door een haai. De man raakte gewond maar overleefde. In Tasmanië had een zwemmer minder geluk: hij stierf, waarschijnlijk na een steek van een rog.
  [naar artikel]
 21. Hasi tekent voor twee jaar bij Olympiakos (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Besnik Hasi is de nieuwe trainer van de Griekse recordkampioen (44) Olympiakos. Hasi tekent morgen een contract voor twee jaar bij de club van
  [naar artikel]
 22. Bolt: "Schandalig dat ze atletiekpiste van mijn wereldrecords willen afvoeren" (23/05/2017 - Sporza)
  Usain Bolt is niet te spreken over het idee om het olympisch stadion in Berlijn, waar hij zijn wereldrecords liep, tot een zuiver voetbalstadion om te bouwen voor Bundesliga-club Hertha Berlijn.
  [naar artikel]
 23. Het regent wereldrecords op het WK zwemmen: "Peaty is een beest" (27/07/2017 - Sporza)
  Het WK zwemmen in Boedapest leverde de voorbije dagen al 7 wereldrecords op. "Dat is erg knap", zegt zwemcoach Ronald Gaastra aan Sporza.
  [naar artikel]
 24. Zwemmer Conor Dwyer zet punt achter carrière na aankondiging dopingschorsing (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse zwemmer Conor Dwyer (30), die twee gouden olympische medailles op zijn palmares heeft, krijgt een dopingschorsing van 20 maanden. Er...
  [naar artikel]
 25. Zwemmer Jasper Aerents wil voortrekkersrol vervullen bij nieuwe 4x100m-ploeg (14/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zwemmer Jasper Aerents wil voortrekker worden van de nieuwe 4x100m-estafetteploeg, een belangrijk argument voor Sport Vlaanderen om zijn contract te verlengen. Maar ook individueel wil hij nog progressie maken en dat bepaalde in hoofdzaak zijn overstap van coach Rik Valcke naar de Brugse Zwemkring en het trainersduo Stefaan Obreno/Bruno Claeys.
  [naar artikel]
 26. Justin Bieber breekt acht wereldrecords (30/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Justin Bieber heeft maar liefst acht wereldrecords op zijn naam staan in de nieuwste editie van het Guinness World Records 2017 Edition Book. De
  [naar artikel]
 27. Chinese zwemmer Sun Yang vecht bij TAS geldigheid dopingcontrole aan (15/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese zwemmer Sun Yang, die een schorsing van twee tot acht jaar riskeert voor een dopingovertreding, heeft vrijdag voor het Internationaal Sporttribunaal TAS de geldigheid van de bewuste dopingcontrole uit september 2018 aangevochten.
  [naar artikel]
 28. KV Kortrijk versterkt defensie met Amerikaans international van Manchester City (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  KV Kortrijk krijgt serieuze versterking in de defensie. Één van de grootste talenten van het Amerikaans voetbal tekent een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen bij KV Kortrijk.
  [naar artikel]
 29. Van Groeningen tekent bij Amerikaans topagentschap (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Zoekactie naar vermiste jonge zwemmer in Limburg (13/08/2020 - De Standaard)
  De brandweerpost Maasmechelen van de hulpverleningszone Oost-Limburg is al meer dan twee uur aan het zoeken naar een vermiste zwemmer in de grindplas Het Greven in Lanklaar (Dilsen-Stokkem), dichtbij de grens met Eisden-Dorp (Maasmechelen).
  [naar artikel]
 31. WK zwemmen – Buitenlandse zwemmer opgepakt wegens vermoede ongewenste intimiteiten (28/07/2019 - Metro)
  Op het WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju is zondag een buitenlandse zwemmer opgepakt wegens vermoede ongewenste intimiteiten. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap bericht onder aanhaling van de politie. De identiteit en nationaliteit van de zwemmer zijn onduidelijk. Alleen is geweten dat hij 22 jaar is en op de Olympische Spelen in 2016 een bronzen medaille won. Hij zou zondag in een club een 18-jarige vrouw lastiggevallen hebben, aldus de politie. De vrouw verwittigde onmiddellijk de politie en de zwemmer werd ter plekke gearresteerd. Hij ontkent de beschuldigingen. De politie wil een reisverbod uitvaardigen tegen de zwemmer. Het incident vindt plaats zo’n 24 uur nadat in een nachtclub in Gwangju twee Zuid-Koreanen omkwamen toen een balkon instortte. Er vielen ook zestien gewonden, onder wie acht atleten die aan het WK zwemmen deelnemen. Het WK zwemmen eindigt zondagavond. bron: Belga Het bericht WK zwemmen – Buitenlandse zwemmer opgepakt wegens vermoede ongewenste intimiteiten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Minder kijkers voor Amerikaans verkiezingsdebat dan vier jaar geleden (30/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het eerste verkiezingsdebat tussen president Donald Trump en uitdager Joe Biden, waarin de twee rivalen elkaar de huid volscholden, heeft minder...
  [naar artikel]
 33. Nieuw wereldrecord voor wereldrecordhouder wereldrecords: 72.000 kaarsen op een taart (28/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/nieuw-wereldrecord-voor-wereldrecordhouder-wereldrecords-72-000-kaarsen-op-een-taart/mruw6lzwhe4tsnrzgi2s6rsxf43dimq/fa82adec413bd71f998f880439b6fa4b2361aae6bd6347dedfff6fbc253b1383/fitwidth_642x0_69996925.jpg?v=pVacoUA
  [naar artikel]
 34. Nederlandse zwemmer voltooit Elfstedenzwemtocht: ‘Een echte winnaar’ (24/06/2019 - De Morgen)
  De Nederlandse zwemmer Maarten van der Weijden heeft maandagavond in Leeuwarden zijn Elfstedenzwemtocht voltooid. Na 195 kilometer door de Friese wateren kreeg de 38-jarige zwemmer onder enorme belangstelling zijn elfde en laatste stempel. Met zijn tocht haalde hij ruim 3,9 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Nog voor hij zijn tocht voltooid had, werd in Burdaard een standbeeld voor de man ingehuldigd.
  [naar artikel]
 35. Daar zijn Engvall en Togui: twee nieuwe spitsen voor Malinwa (29/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Igor de Camargo is nog out, maar KV Mechelen heeft twee nieuwe spitsen beet. Togui Mel tekent vandaag voor drie seizoenen met optie, “stuntaankoop” Gustav Engvall voor twee plus twee. Dankzij de transfer van Coosemans naar Gent komt er ook geld in het laatje.
  [naar artikel]
 36. Zwemmer uit zee gered in Nieuwpoort (27/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Reddingsdiensten hebben vanochtend een man uit zee gehaald in Nieuwpoort. De zwemmer was in moeilijkheden geraakt door de sterke stroming, meldt...
  [naar artikel]
 37. Verdronken zwemmer in grindplas in Lanklaar teruggevonden (14/08/2020 - De Standaard)
  Duikers van de brandweer van hulpverleningszone Oost-Limburg hebben vrijdagvoormiddag het lichaam teruggevonden van de 19-jarige zwemmer uit Maasmechelen.
  [naar artikel]
 38. Zwemmer vermist in het Kanaal (19/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een zwemmer die aan een geïmproviseerde boei hing, is sinds zondagnamiddag vermist in het Kanaal. Hij werd laatst gespot op 22 kilometer voor de...
  [naar artikel]
 39. VIDEO. Ongelofelijke stunt levert BMW twee wereldrecords op: even driftend bijtanken in midden van langste drift (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  BMW is de nieuwe Guinness World Records-houder van de langste drift ter wereld, met een drift waarmee zomaar even 374.17 kilometer is afgelegd in...
  [naar artikel]
 40. 44e Memorial Van Damme in leeg stadion vanavond: “Wereldrecords pakken met stadiongeluiden en opzwepende muziek” (04/09/2020 - VRT NWS)
  Ook voor de Memorial Van Damme is het nu al een editie om nooit te vergeten. Vanavond nemen toppers het tegen elkaar op in een leeg Koning Boudewijnstadion in Brussel. Zonder toeschouwers, maar wel met véél goesting, opnames van applaus en een dj. “We gaan voor drie wereldrecords” vertelt meetingdirecteur Cédric Van Brantegem in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel.
  [naar artikel]
 41. Jonge Britse zwemmer nu al een van dé sensaties in Rio, maar ook zijn oma maakt furore (zij het via Twitter) (08/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de sensaties van de Olympische Spelen tot dusver is zonder twijfel Adam Peaty. De 21-jarige zwemmer uit Groot-Brittannië verpulverde op
  [naar artikel]
 42. Jonge Britse zwemmer nu al een van dé sensaties in Rio, maar ook zijn oma maakt furore (zij het op haar manier) (08/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de sensaties van de Olympische Spelen tot dusver is zonder twijfel Adam Peaty. De 21-jarige zwemmer uit Groot-Brittannië verpulverde op
  [naar artikel]
 43. Russische zwemmer Morozov trekt naar TAS (30/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische zwemmer Vladimir Morozov heeft bij het Internationaal Sporttribunaal TAS in het Zwitserse Lausanne beroep aangetekend tegen de
  [naar artikel]
 44. Syrische zwemmer smeekt om einde oorlog (16/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sport en politiek gaan wel degelijk samen. De Syrische zwemmer Ibrahim Al Hussein bewees dat op de Paralympische Spelen. Al Hussein, een
  [naar artikel]
 45. Zwemmer verdrinkt in meren van l'Eau d'Heure (27/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de site van de meren van l'Eau d'Heure in Froidchapelle is vanmiddag een zwemmer verdronken nabij het onthaalcentrum aan Plate-Taille. Het
  [naar artikel]
 46. Zoekactie naar vermiste jonge zwemmer in grindplas in Lanklaar (13/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De brandweerpost Maasmechelen van de hulpverleningszone Oost-Limburg is al meer dan twee uur aan het zoeken naar een vermiste zwemmer in de grindplas Het Greven in Lanklaar (Dilsen-Stokkem), dichtbij de grens met Eisden-Dorp (Maasmechelen). Een groepje jongeren was deze namiddag gaan zwemmen in de plas van de voormalige grindgroeve, maar plotseling bleek een van hen verdwenen.
  [naar artikel]
 47. Amerikaanse zwemmer betaalt 10.000 euro om vervolging te ontlopen (19/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse zwemmer Jimmy Feigen zal zo'n 10.000 euro schenken aan een goed doel in Brazilië om het dispuut rond de verzonnen roofoverval in
  [naar artikel]
 48. Johan Boskamp tekent de Rode Duivels van de toekomst uit: “Het wordt altijd minder dan nu” (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Goed van Roberto Martínez dat hij nu al die jonge jongens al laat proeven”, vindt Johan Boskamp. ‘Bossie’ kijkt vooruit en tekent na veel wikken...
  [naar artikel]
 49. Kimi Räikkönen tekent voor twee jaar bij Sauber, toptalent Leclerc stapt over naar Ferrari (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kimi Räikkönen vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ferrari en tekent voor de komende twee jaar bij Sauber. Als opvolger van de laatste...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.