Lees dit artikel: Napolitaanse maffia vormt bedreiging voor Italiaanse mossel In Italië zijn recent twaalf individuen opgepakt voor de illegale handel in dadelmosselen. De operatie was het gevolg van een onderzoek dat de Italiaanse magistraat Giulio Vanacore, openbaar aanklager in Napels, drie jaar geleden was gestart. Daarbij kwam aan het licht dat de handel in belangrijke mate door de lokale maffia werd gedomineerd. ‘De dadelmossel […] Lees dit artikel: Napolitaanse maffia vormt bedreiging voor Italiaanse mossel [naar artikel]
Je houdt van een goede steak maar wil die weleens in een lichter gerechtje integreren? Maak dan tagliata, een Italiaanse schotel waarbij het vlees... [naar artikel]
Dagverse pasta’s en echte Italiaanse pizza’s. Daarvoor kan je vanaf nu terecht bij Sapori di Napoli in het centrum van Bocholt. De Italiaanse zussen Debora (29) en Rosanna (43) Iodice openden er hun pizzeria die klanten laat proeven van de Napolitaanse keuken. [naar artikel]
In restaurant Groenendijk, de oudste herberg van Weert (Bornem), serveren ze nog steeds de traditionele paling, verse mosselen, de klassieke entrecôte, hazenrug of hertenstoofvlees. Maar zaakvoerders Peter De Block (51) en Nele Onghena (42) hebben de voorbije jaren geruisloos ook een ander gamma geïntroduceerd, namelijk dat van de plantaardige keuken. Dat doen ze blijkbaar zo goed dat ze maandag kans maken op een Vegan Award. Voor de gelegenheid tonen ze één van hun vegan succesnummers: de steak met peperroomsaus, die geen steak is maar er toch veel van weg heeft. [naar artikel]
Less is more: het is een van de belangrijkste stelregels waarmee onder andere de Italiaanse keuken wereldwijd furore maakt. Ook in je eigen keuken... [naar artikel]
Na een opdracht vol onbekende en weinig gebruikte producten, is het woensdag tijd voor een klassieker in Celebrity MasterChef. Dat zorgt alvast niet voor minder spanning, want elke kandidaat heeft het gevoel dat die de opdracht met gemak kan volbrengen. Toch zal er opnieuw iemand de keuken moeten verlaten. In het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef nemen opnieuw tien kandidaten het tegen elkaar op. Na de vroege exit van Gunter Lamoot in de eerste week, zitten Olga Leyers, Titus De Voogdt, Serine Ayari, Thomas Briels, Daan Alferink, Jan Van Looveren, Liesa Naert, Fatma Taspinar en Kawtar Ehlalouch nog volop in de strijd. Steak-friet De tweede week van Celebrity MasterChef is volop bezig. In de eerste aflevering van deze week kregen de kandidaten alvast een opvallende mysterybox voorgeschoteld. Daarbij konden Serine Ayari en Daan Alferink de jury het meest overtuigen. Uiteindelijk was het die laatste die van de jury een eerste immuniteitspin kreeg. Of hij die pin al meteen zal moeten inzetten, valt af te wachten. Al lijkt de opdracht van woensdag voor niemand echt een issue. Elke kandidaat moet namelijk een zo goed mogelijke steak-friet maken, een echte Belgische klassieker. Hoewel dat in eerste instantie dus geen groot probleem zou mogen zijn, zorgt het wel voor veel zenuwen. Iedereen wil het namelijk écht heel goed doen deze keer, want een nieuwe exit ligt op de loer. “Een biefstuk, frieten en sla en de studio ontploft”, klinkt het bij jurylid Michaël Rewers. En dat neemt Liesa Naert bijna letterlijk want zij zet bijna de keuken in brand. Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag te zien op Play4. The post Vlaamse klassieker zet keuken ‘Celebrity MasterChef’ bijna letterlijk in vuur en vlam appeared first on Newsmonkey. [naar artikel]
In Italië is de 71-jarige Maria Licciardi, die aan het hoofd stond van de camorra, de Napolitaanse vleugel van de Italiaanse maffia, veroordeeld tot twaalf jaar en acht maanden cel. Dat melden Italiaanse media woensdag. [naar artikel]
De kunst om een Napolitaanse pizza te bereiden behoort sinds donderdag tot het immaterieel Werelderfgoed van de Verenigde Naties (Unesco). De instelling herhaalt dat de bereiding van pizza verschillende onderdelen omvat, waaronder het in de lucht gooien van het deeg. De originele pizza margherita werd voor het eerst in de Italiaanse stad Napels gemaakt. Die […] The post Napolitaanse pizza is nu Werelderfgoed van de Unesco appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
In de Italiaanse stad Bologna opent op 15 november Eataly World de deuren. Het pretpark dat volledig in het teken staat van de Italiaanse keuken, claimt wereldwijd de grootste in zijn soort te zijn. Je kunt er leren hoe parmigiano en pasta wordt gemaakt, maar natuurlijk vooral heel veel proeven van al dat lekkers. [naar artikel]
Van uitzicht net een echte steak, die -dankzij rode biet als belangrijk ingrediënt- zelfs jus en kookvocht afgeeft. De plantaardige Vivera-steak die Carrefour lanceert, is visueel amper van het echte werk te onderscheiden. De steak is echter honderd procent plantaardig en bestaat uit soja, tarwe en… rode biet. [naar artikel]
De 71-jarige Maria Licciardi werd woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar en acht maanden. De vrouwelijke maffiabaas stond aan het hoofd van de Camorra, de Napolitaanse vleugel van de Italiaanse maffia. Jarenlang was ze één van de meest gezochte criminelen in Italië. Wie is ze en hoe groeide ze uit tot een beruchte maffiabazin? [naar artikel]
Op 1 maart opende Peter Merken in Runkst een brasserie, die hij “een eresaluut aan mama’s keuken” noemt. Op de kaart staan klassiekers (stoofpotje, steak tartaar...), maar ook vegan en pasta. [naar artikel]
Geluk begint in je keuken. Dat beweert althans Roberta Schira, kokkin en culinair journaliste, die als volbloed Italiaanse haar jeugd in de keuken van grootmoeder doorbracht. Ze schreef er het boek ‘Cucinotherapia’ over, dat filosofie combineert met praktische tips en onlangs vertaald werd in het Nederlands als ‘Leve de Keuken!’. [naar artikel]
In Italië is de 71-jarige Maria Licciardi, die aan het hoofd stond van de camorra, de Napolitaanse vleugel van de Italiaanse maffia, veroordeeld tot twaalf jaar en acht maanden cel. Dat melden Italiaanse media woensdag. [naar artikel]
Ramenlasagne verovert momenteel het internet, een gerecht dat de Japanse én de Italiaanse keuken combineert. Op videoplatform TikTok tovert de Amerikaan Ivan McCombs de veelzijdige noedels in no-time om tot een niet zo traditionele Italiaanse lasagne. Ook wij zijn benieuwd naar de hype, dus we doen een smaaktest. “Instant flashbacks naar de tijd dat ik nog op kot zat.” [naar artikel]
Een goed stuk vlees klaarmaken, lijkt misschien makkelijk, maar dat is het allesbehalve. Daar weet sterrenchef Luc Bellings alles van. Hij trekt langs vijf zaken aan de Belgische kust en neemt de proef op de som: hebben ze hier wél kaas gegeten van goed gebakken steak, een versgeklopte bearnaisesaus en verse frietjes erbij? Of blijf je hier liefst ver van die steak bearnaise op de menukaart? “Deze chef faket in de keuken dat hij saus klopt: die komt overduidelijk uit een potje.” [naar artikel]
De Italiaanse keuken ligt de Italianen nauw aan het hart. Maar tot grote verbazing van velen, blijkt de oorsprong van heel wat Italiaanse klassiekers buiten de landsgrenzen van het Zuid-Europese land te liggen. Alberto Grandi, een Italiaanse voedselhistoricus en jurylid van het wereldkampioenschap tiramisu, heeft zijn carrière gewijd aan het ontkrachten van de mythes rond Italiaans eten – en daarmee shockeert hij heel wat landgenoten. [naar artikel]
Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak [naar artikel]
Lotte Kopecky verschijnt vandaag aan de start van de heuvelachtige Italiaanse klassieker Trofeo Alfredo Binda. Normaal zou de wereldkampioene dit weekend deelnemen aan de Nations Cup baanwielrennen in Hongkong, maar ze skipte die wedstrijd. Volg de koers in onderstaande liveblog. [naar artikel]
Lotte Kopecky verschijnt vandaag aan de start van de heuvelachtige Italiaanse klassieker Trofeo Alfredo Binda. Normaal zou de wereldkampioene dit weekend deelnemen aan de Nations Cup baanwielrennen in Hongkong, maar ze skipte die wedstrijd. Volg de koers in onderstaande liveblog. [naar artikel]
Jij bent al overtuigd van de lichtere en gezondere keuken, maar je gezelschap hinkt nog achterop? Met deze tips krijg je ze aan boord zonder dat ze... [naar artikel]
In het Italiaanse hotel dat woensdagavond werd bedolven door een lawine, is vrijdag een tiental overlevenden ontdekt. Ze zaten vast in een keuken. [naar artikel]
Met haar Napolitaanse romans over de bijzondere, levenslange vriendschap tussen twee Italiaanse meisjes wist Elena Ferrante het hart van miljoenen... [naar artikel]
Lotte Kopecky verschijnt vandaag aan de start van de heuvelachtige Italiaanse klassieker Trofeo Alfredo Binda. Normaal zou de wereldkampioene dit weekend deelnemen aan de Nations Cup baanwielrennen in Hongkong, maar ze skipte die wedstrijd. Volg de koers in onderstaande liveblog. [naar artikel]
Er bestaan heel wat trucjes om je te helpen tijdens het koken of om gerechten beter tot hun recht te laten komen. Zo zouden champignons hun smaak verliezen als je ze wast. En een sappige steak krijg je door het vlees van bij de start dicht te schroeien. Maar klopt dat ook? We nemen tien keukenmythes onder de loep, die zelfs de beste hobbykoks wel eens verkeerd doen in de keuken. Van Sergio Herman tot Roger Van Damme: 10 experts delen hun ultieme tips. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.