Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 August 2021
23:11 uur

Ethiopische leger lanceert "laatste fase" van offensief in de provincie Tigray

VRT NWS

26/11/2020 - 12:03

De Ethiopische premier Abiy Ahmed heeft de "laatste fase" van zijn offensief tegen de provincie Tigray aangekondigd. Eerder had de lokale overheid van Tigray geweigerd om zich over te geven. Een ultimatum van de Ethiopische regering is nu afgelopen en er wordt gevreesd voor veel burgerdoden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ethiopische troepen poseren in "bevrijde hoofdstad van Tigray", maar situatie blijft er wel erg grimmig (03/12/2020 - VRT NWS)
  Het Ethiopische leger zegt dat het Mekelle, de hoofdstad van de provincie Tigray, stevig in handen heeft. Tegelijk is er evenwel een groot tekort aan voedsel en medisch materiaal. Ethiopië zou nu wel toelaten dat de Verenigde Naties humanitaire hulp naar de door oorlog getroffen provincie Tigray stuurt.
  [naar artikel]
 2. Ethiopisch premier geeft Tigray 72 uur om zich over te geven: “Grijp de laatste kans" (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Ethiopische eerste minister Abiy Ahmed stelt de bestuurders in de dissidente regio Tigray voor een ultimatum van 72 uur om de rebellie op te geven. Dat laat de regering weten in een persbericht. "Het conflict gaat zijn laatste fase in."
  [naar artikel]
 3. "Ethiopische leiders willen inwoners van Tigray wegvagen", zegt EU-gezant en Fins minister Pekka Haavisto (18/06/2021 - VRT NWS)
  De leiders van Ethiopië zijn van plan om de inwoners van de provincie Tigray "voor de volgende 100 jaar weg te vagen". Dat zouden ze in februari hebben gezegd aan EU-gezant en Fins minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto. Dat heeft de minister gezegd in een commissie van het Europees Parlement. Het Ethiopische leger is in november vorig jaar Tigray binnengevallen en daar zou nu een grote hongersnood dreigen.
  [naar artikel]
 4. VN: "Gedwongen terugkeer van Eritrese vluchtelingen in Ethiopië is zware inbreuk op internationaal recht" (12/12/2020 - VRT NWS)
  De Verenigde Naties willen een onderzoek naar berichten als zou Ethiopië vluchtelingen uit Eritrea dwingen om massaal terug te keren. De Verenigde Staten beschuldigen Eritrea er dan weer van dat het troepen heeft in de Ethiopische provincie Tigray die betrokken zijn bij de oorlog daar. Eritrea steunt tenminste politiek het Ethiopische offensief tegen Tigray.
  [naar artikel]
 5. BEKIJK: "Vijf soldaten hebben mij om beurt verkracht": Harde getuigenissen uit Ethiopische regio Tigray (27/03/2021 - VRT NWS)
  Eritrea gaat zijn leger terugtrekken uit Ethiopië. Dat heeft de Ethiopische premier Abiy Ahmed gezegd na een ontmoeting met de president van Eritrea. Eerder deze week had hij voor het eerst toegegeven dat Eritrese militairen al maandenlang meevechten met het Ethiopische leger in de Ethiopische regio Tigray. Er komen meer en meer harde getuigenissen binnen van de oorlogsmisdaden waarvan de bevolking het slachtoffer is geworden.
  [naar artikel]
 6. Ethiopische regering kondigt “definitief” offensief aan in Tigray (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Ethiopische regeringstroepen gaan een “definitief en cruciaal” offensief opstarten in de opstandige regio Tigray. Dat heeft eerste minister Abiy Ahmed dinsdag aangekondigd. De regionale strijdkrachten hebben de deadline voor een overgave laten verstrijken, zo klinkt het.
  [naar artikel]
 7. Ethiopië kondigt eindoffensief af in regio Tigray (17/11/2020 - VRT NWS)
  In Ethiopië gaat het regeringsleger een "definitief en cruciaal" offensief starten tegen de opstandige noordelijke regio Tigray, dat heeft de Ethiopische premier Abiy Ahmed aangekondigd. De premier waarschuwt dat de deadline is verstreken voor de lokale troepen om de wapens neer te leggen. Met dit laatste offensief wil hij een einde maken aan een conflict dat al twee weken de Hoorn van Afrika destabiliseert en waardoor duizenden Ethiopiërs op de vlucht zijn geslagen.
  [naar artikel]
 8. Ethiopische troepen verliezen controle over hoofdstad Tigray (28/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ethiopische regeringstroepen zijn de controle over de hoofdstad van de opstandige regio Tigray kwijtgeraakt. Strijders van het Tigray Volksbevrijdingsfront (TPLF) kwamen vandaag Mek’ele binnen, terwijl regeringsfunctionarissen de vlucht namen. Getuigen maken melding van feestvierende mensen in de stad. "Iedereen is buiten aan het dansen."
  [naar artikel]
 9. Eritrea geeft toe dat het troepen heeft in Ethiopische provincie Tigray, maar ontkent berichten over wreedheden (17/04/2021 - VRT NWS)
  Voor het eerst heeft het Oost-Afrikaanse land Eritrea toegegeven dat militairen over de grens actief zijn in de Ethiopische provincie Tigray. Eritrea belooft dat het die troepen gaat terugtrekken. Eerder waren er berichten dat Eritrese en Ethiopische troepen zich in Tigray op grote schaal schuldig maken aan plunderingen, moorden en verkrachtingen.
  [naar artikel]
 10. VN sluit akkoord met Ethiopische regering over humanitaire hulp in Tigray (02/12/2020 - VRT NWS)
  Hulporganisaties krijgen "onbelemmerde" toegang tot de Ethiopische deelstaat Tigray, waar al een maand een gewapend conflict aan de gang is tussen lokale machthebbers en de Ethiopische regering. Dat zijn de Verenigde Naties en de Ethiopische overheid overeengekomen. Tot nu toe was de regio volledig afgesloten van de buitenwereld en maakten hulporganisaties zich grote zorgen over de lokale bevolking.
  [naar artikel]
 11. Lokale troepen in Tigray nemen nu ook tweede stad Shire in en rukken verder op (30/06/2021 - VRT NWS)
  In Tigray zetten de strijders van het lokale TPLF-front hun opmars voort, ondanks het "humanitaire bestand" dat de Ethiopische regering heeft afgekondigd. Enkele dagen na de lokale hoofdstad Mekele hebben ze nu ook Shire in het noordwesten van Tigray heroverd. De Ethiopische en Eritrese troepen zouden op terugtocht zijn. Ethiopië spreekt over een "aanval van buitenaf".
  [naar artikel]
 12. Verenigde Naties bezorgd over seksueel geweld in Ethiopische regio Tigray: "Gedwongen seks in ruil voor voedsel" (22/01/2021 - VRT NWS)
  De Verenigde Naties vrezen dat er tijdens het conflict van de voorbije maanden in de Ethiopische regio Tigray veel seksueel geweld is gepleegd. Uit "verontrustende" rapporten die de VN heeft ontvangen, blijkt dat burgers uit Tigray leden van hun gezin moesten verkrachten en dat vrouwen gedwongen werden tot seks in ruil voor voedsel. De humanitaire situatie in Tigray blijft ook zorgwekkend, met miljoenen mensen die hulp nodig hebben.
  [naar artikel]
 13. Syrische leger lanceert offensief op laatste rebellengebied (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De grondtroepen van het Syrische leger hebben in het zuiden van de provincie Idlib een offensief gelanceerd op het laatste grote gebied dat nog in...
  [naar artikel]
 14. Gevechten verhinderen humanitaire hulp van de Verenigde Naties in de Ethiopische provincie Tigray (04/12/2020 - VRT NWS)
  Enkele dagen geleden had de Ethiopische premier Abiy Ahmed de overwinning uitgeroepen in de strijd in de provincie Tigray. Hij heeft toen het licht op groen gezet voor internationale hulpverlening, maar volgens de Verenigde Naties kan dat niet omdat er op veel plaatsen nog altijd gevochten wordt.
  [naar artikel]
 15. VRT NWS als eerste in noorden van Tigray in Ethiopië: "Geweld houdt aan, er zijn zeker veel burgers gedood" (20/12/2020 - VRT NWS)
  De voorbije weken heeft het leger van Ethiopië een bloedig offensief gevoerd tegen plaatselijke troepen in de provincie Tigray. Er was geen internet en niemand mocht het gebied binnen. Nu worden in sommige door het regeringsleger gecontroleerde gebieden hulpverleners toegelaten en journalisten. Onze VRT NWS-ploeg kon voor het eerst naar het gebied waar nog niemand eerder kwam.
  [naar artikel]
 16. Schokkende beelden tonen massa-executie in Tigray-regio en doen vermoeden van oorlogsmisdaden toenemen (03/04/2021 - VRT NWS)
  Er zijn gruwelijke beelden opgedoken uit de noordelijke regio Tigray in Ethiopië, die een massamoord tonen op ongewapende Ethiopische mannen. De beelden werden geverifieerd door BBC, CNN en Amnesty International. Het videomateriaal is "bijzonder alarmerend" volgens Human Rights Watch en doet het vermoeden van oorlogsmisdaden door het Ethiopishe leger tijdens het conflict in Tigray toenemen.
  [naar artikel]
 17. Ethiopische premier Abiy: "Geen doden bij verovering van Mekelle", TPLF kondigt herovering keizersstad Axum aan (30/11/2020 - VRT NWS)
  Volgens de Ethiopische premier Abiy Ahmed zijn er bij de verovering van Mekelle, de hoofdstad van de provincie Tigray, geen burgerdoden gevallen. Zijn vijanden van het Tigrese front TPLF zeggen dan weer dat ze de oude keizerlijke hoofdstad Axum heroverd hebben op het leger van Abiy Ahmed.
  [naar artikel]
 18. VN waarschuwt voor dreigende hongersnood in Ethiopische regio Tigray (29/05/2021 - VRT NWS)
  De Verenigde Naties maken zich ernstige zorgen over de mensen in de Tigray-regio in het noorden van Ethiopië. Bijna zeven maanden geleden brak daar een oorlog uit tussen het Ethiopische regeringsleger en Tigrese milities. Op dit moment zitten miljoenen mensen in een voedselcrisis. Volgens de VN is de kans groot dat er in de regio een echte hongersnood uitbreekt. Bekijk hierboven de reportage van "Het journaal".
  [naar artikel]
 19. ‘IJzingwekkende’ bevindingen in Amnesty-rapport: massagraven en oorlogsmisdaden in strijd om Ethiopische regio Tigray (26/02/2021 - De Morgen)
  Soldaten uit Ethiopië en Eritrea hebben oorlogsmisdaden gepleegd tijdens hun offensief in de Ethiopische regio Tigray. Tot die conclusie komt Amnesty International in een nieuw onderzoeksrapport. Volgens de mensenrechtenorganisatie lijken de soldaten uit Eritrea zich bovendien schuldig te hebben gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid.
  [naar artikel]
 20. Burgeroorlog Ethiopië: 'Tigray uithongeren is de nieuwe strategie van Abiy' (10/07/2021 - Knack)
  Het Ethiopische leger is uit Tigray weggejaagd. Of heeft het zich om humanitaire redenen teruggetrokken, zoals premier Abiy Ahmed beweert?
  [naar artikel]
 21. Strijd in het Ethiopische Tigray is een regelrechte wraakoefening die steeds gruwelijker wordt (31/01/2021 - De Morgen)
  Moord, verkrachting, plundering, uithongering: de oorlog in de Ethiopische regio Tigray, al bijna drie maanden aan de gang, wordt steeds gruwelijker. De Ethiopische regering mag dan beweren dat ‘de situatie weer normaal is’: het tegenovergestelde is waar, zegt de leider van de Tigreeërs.
  [naar artikel]
 22. Ethiopische premier geeft aanwezigheid toe van soldaten uit Eritrea bij conflict in regio Tigray (23/03/2021 - VRT NWS)
  De Ethiopische premier Abiy Ahmed heeft voor het eerst de aanwezigheid toegegeven van soldaten uit buurland Eritrea tijdens het conflict in de provincie Tigray. Volgens de premier hebben de Eritreeërs daar geweld gepleegd dat onaanvaardbaar is en zullen ze daarvoor worden gestraft.
  [naar artikel]
 23. Rusland bevestigt: Syrisch leger staat paraat voor Idlib-offensief (04/09/2018 - De Morgen)
  Het offensief van Syrisch president Bashar al-Assad tegen het laatste rebellenbolwerk Idlib lijkt te beginnen. Het Syrisch leger maakt zich volgens Rusland klaar "om het probleem van het terrorisme in de provincie idlib te regelen". Dat laat de woordvoerder van het Kremlin Dmitry Peskov weten. Ondertussen zouden de eerste Syrische en Russische luchtaanvallen begonnen zijn.
  [naar artikel]
 24. VN waarschuwt opnieuw voor “ernstig risico op hongersnood" in Ethiopische Tigray (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Er bestaat een ernstig risico op hongersnood als er niet meer hulp komt in de komende twee maanden" in Tigray in Ethiopië. Die waarschuwing heeft een hoge VN-functionaris gisteren gegeven in een nota aan de Veiligheidsraad die het Franse persagentschap AFP kon inkijken.
  [naar artikel]
 25. ‘Alles is weer normaal’, zegt Ethiopische regering. Maar uit Tigray komen steeds gruwelijker verhalen (31/01/2021 - De Morgen)
  Moord, verkrachting, plundering, uithongering: de oorlog in de Ethiopische regio Tigray, al bijna drie maanden aan de gang, wordt steeds gruwelijker. De Ethiopische regering mag dan beweren dat de situatie weer normaal is, volgens de leider van de Tigreeërs is het tegenovergestelde waar.
  [naar artikel]
 26. Ethiopische regering en VN bereiken akkoord over humanitaire hulp in Tigray (07/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Ethiopische regering en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN hebben een akkoord bereikt om de humanitaire toegang tot de regio Tigray in het noorden van het land te verbeteren. Dat maakt WFP-directeur David Beasley bekend op Twitter.
  [naar artikel]
 27. Irak lanceert offensief op laatste bolwerken IS (26/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraakse strijdkrachten hebben vandaag een offensief gelanceerd op de plaatsen al-Qaim and Rawa (provincie Al-Anbar), de laatste bastions van...
  [naar artikel]
 28. Meer dan 400.000 mensen lijden honger door oorlogsgeweld in Ethiopische regio Tigray  (03/07/2021 - VRT NWS)
  De Verenigde Naties klagen aan dat 400.000 inwoners van de opstandige Ethiopische deelstaat Tigray honger lijden. Nog eens 1,8 miljoen mensen lopen gevaar over afzienbare tijd ondervoed te raken. De oorzaak is het oorlogsgeweld.
  [naar artikel]
 29. Ethiopië start offensief tegen hoofdstad van opstandige regio Tigray: "Stad wordt zwaar gebombardeerd" (28/11/2020 - VRT NWS)
  In Ethiopië is het regeringsleger een offensief gestart tegen de hoofdstad van de opstandige regio Tigray in het noorden van het land. De stad wordt "zwaar gebombardeerd", dat hebben humanitaire werkers en de lokale televisie gemeld. Het conflict tussen het regeringsleger en de lokale opstandige milities is begin november gestart. Er zouden al duizenden mensen omgekomen zijn sinds de start van het conflict.
  [naar artikel]
 30. VN wil onderzoek naar oorlogsmisdaden in Ethiopische regio Tigray (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Michelle Bachelet, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, wil dat er een “objectief en onafhankelijk onderzoek” komt naar mogelijke oorlogsmisdaden en schendingen van de mensenrechten in de Ethiopische regio Tigray.
  [naar artikel]
 31. Ethiopische regering kondigt controle over op een na grootste stad in Tigray aan (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Ethiopische regering heeft de op een na grootste stad in de afvallige regio Tigray onder controle. Dat heeft het kabinet van premier Abiy Ahmed vandaag aangekondigd op de staatstelevisie.
  [naar artikel]
 32. Ethiopische regering kondigt controle over op een na grootste stad in Tigray aan (21/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Ethiopische regering heeft de op een na grootste stad in de afvallige regio Tigray onder controle. Dat heeft het kabinet van premier Abiy Ahmed zaterdag aangekondigd op de staatstelevisie.
  [naar artikel]
 33. Drie medewerkers Artsen zonder Grenzen gedood in Ethiopië (25/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Ethiopische conflictregio Tigray zijn vandaag drie medewerkers van Artsen zonder Grenzen dood gevonden. Het gaat om een Spaanse noodhulpcoördinator en haar Ethiopische assistent en chauffeur. "Wij veroordelen deze gewelddadige aanval en zijn bijzonder geschokt, verontwaardigd en verdrietig", meldt de hulporganisatie.
  [naar artikel]
 34. VN-baas Guterres waarschuwt voor "bloedbad" in Idlib (12/09/2018 - De Morgen)
  De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres waarschuwt voor een "bloedbad" in de Syrische provincie Idlib. Het laatste bolwerk van de rebellen kan binnenkort een offensief van het Syrische leger van Assad verwachten.
  [naar artikel]
 35. Raketten uit Tigray slaan in op luchthavens in nabijgelegen deelstaat Amhara in Ethiopië (14/11/2020 - VRT NWS)
  Vannacht zijn een aantal raketten ingeslagen op de luchthavens van Gondar en Bahir Dar. Die twee steden liggen in Amhara, een Ethiopische provincie die grenst aan Tigray waar sinds vorige week gevochten wordt tussen de lokale overheid en de federale troepen van Ethiopië.
  [naar artikel]
 36. Tientallen burgers brutaal vermoord in noorden Ethiopië: regering en lokale overheid van Tigray geven elkaar de schuld (13/11/2020 - VRT NWS)
  De oorlog in de noordelijke Ethiopische provincie Tigray heeft geleid tot een bloedbad onder burgers. Tientallen mensen zouden neergehakt zijn met machetes en messen. Amnesty International bevestigt dat, maar blijft voorzichtig over wie de moordpartij begaan heeft.
  [naar artikel]
 37. Egyptische leger start met offensief na bloedige aanslag: "Alle medeplichtigen elimineren" (25/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de zware aanslag van gisteren in een moskee in de Sinaï is het Egyptische leger begonnen met een offensief tegen terroristen op het...
  [naar artikel]
 38. Regeringsleger Ethiopië dreigt met ‘genadeloze’ aanval: half miljoen burgers in vuurlinie (26/11/2020 - De Morgen)
  Honderdduizenden stadsbewoners in de Ethiopische regio Tigray dreigen klem te komen zitten tussen de twee strijdende partijen in het gebied, sinds woensdagavond een ultimatum van het regeringsleger is verstreken. Het leger heeft in de afgelopen dagen gewaarschuwd voor een frontale aanval op de plaats Mekelle, waar behalve het afvallige, gevechtsklare bestuur van Tigray ook een half miljoen onschuldige burgers zitten. De leider van Tigray zegt dat zijn mensen ‘bereid zijn om te sterven’.
  [naar artikel]
 39. Libische regeringstroepen starten "ultieme veldslag" tegen IS in Sirte (28/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De troepen van de Libische regering van nationale eenheid hebben vandaag "de laatste fase" aangevat van het offensief tegen stellingen die
  [naar artikel]
 40. Al 260 strijders "geneutraliseerd" bij Turks offensief (24/01/2018 - VRT NWS)
  Het Turkse leger heeft naar eigen zeggen al 260 "leden van terroristische organisaties" bij het offensief in het noorden van Syrië "geneutraliseerd". Doorgaans gebruikt Turkije de term om het aantal doden aan te geven, maar hij zou ook naar gewonde en gevangengenomen strijders kunnen verwijzen.
  [naar artikel]
 41. Ruim 350.000 mensen in Tigray lijden honger (11/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ruim 350.000 mensen in Tigray lijden honger Meer dan 350.000 in mensen in de Ethiopische regio Tigray worden geconfronteerd met hongersnood en nog eens miljoenen anderen lopen gevaar door voedseltekorten. De Verenigde Naties trekken aan de alarmbel.  ‘De harde realiteit voor onze medewerkers in Tigray is dat voor elk gezin dat we met levensreddend voedsel bereiken, er talloze andere zijn, vooral in […] Lees dit artikel: Ruim 350.000 mensen in Tigray lijden honger
  [naar artikel]
 42. Rapport Amnesty International bloedbad in Ethiopië: “Naar schatting honderden burgers gedood” (26/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het leger van Eritrea heeft honderden burgers gedood in de Ethiopische stad Axum, stelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Het bloedbad in het Noord-Ethiopische conflictgebied Tigray zou hebben plaatsgevonden in november.
  [naar artikel]
 43. Ethiopische troepen verliezen controle over hoofdstad Tigray - onmiddellijk staakt-het-vuren afgekondigd (28/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na een maandenlange strijd in de opstandige regio Tigray heeft de Ethiopische regering vanavond een onmiddellijk staakt-het-vuren aangekondigd. De aankondiging komt er nadat rebellen Mek’ele, de hoofdstad van de noordelijke regio, heroverden op de interim-regering. Die riep vervolgens op tot een staakt-het-vuren.
  [naar artikel]
 44. ‘Bij een blokkade stevenen we in Tigray af op een regelrechte humanitaire ramp’ (02/07/2021 - De Tijd)
  12:27 Totaal onverwacht heeft de Ethiopische regering deze week haar troepen teruggetrokken uit de opstandige regio Tigray. Na de aanvankelijke verrassing wordt gevreesd voor een bewuste strategie om de hon...
  [naar artikel]
 45. In Tigray is verkrachting een oorlogswapen (09/04/2021 - De Tijd)
  17:05 Vijf maanden nadat de Ethiopische premier Abiy Ahmed zijn 'korte veldslag' tegen de noordelijke regio Tigray begonnen is, komen steeds meer getuigenissen over extreem seksueel geweld naar buiten.
  [naar artikel]
 46. Ethiopië laat VN-hulp toe in conflictregio Tigray (02/12/2020 - De Tijd)
  19:57 De Verenigde Naties mogen weer noodhulp leveren aan de Ethiopische conflictregio Tigray. Ondanks zegeberichten van Ethiopië dreigt er een guerrillaoorlog.
  [naar artikel]
 47. Al 6 weken geen elektriciteit en stromend water, onze ploeg schetst schrijnend portret vanuit Ethiopische hoofdstad (16/12/2020 - VRT NWS)
  De Europese Unie stelt budgettaire steun aan Ethiopië uit, vanwege de oorlog in Tigray. Het gaat om 88,5 miljoen euro. Eén van de voorwaarden om het bedrag toch uit te betalen is het herstel van de communicatie-lijnen in de Tigray-regio. De Ethiopische regering voert daar nu al meer dan zes weken oorlog tegen de regionale strijdkrachten. Telefoonlijnen en internet bleven al die tijd afgesloten. En dat is ook nu nog het geval, zoals u in bovenstaande video kunt bekijken.
  [naar artikel]
 48. VN "extreem bezorgd" over lot bevolking tijdens offensief Mosul (17/10/2016 - De Redactie)
  De Verenigde Naties hebben hun "extreme bezorgdheid" uitgedrukt rond de veiligheid van de bevolking van de Iraakse stad Mosul na de lancering door het Iraakse leger van het offensief om de stad te heroveren op terreurgroep IS.
  [naar artikel]
 49. Ethiopische regering kondigt eenzijdig staakt-het-vuren af in Tigray: zware klap voor premier Abiy Ahmed (28/06/2021 - VRT NWS)
  De centrale regering van Ethiopië heeft een onmiddellijk en eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd in de opstandige regio Tigray. De interim-regering in Tigray, die er was aangesteld door de centrale regering, is weggetrokken uit de regio.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.