In Knokke is sterrenchef Guy Van Cauteren op 70-jarige leeftijd overleden, zo wordt bevestigd in familiale kringen. Van Cauteren stond aan de wieg van ‘t Laurierblad, een restaurant dat in de jaren 80 twee Michelinsterren veroverde, en kreeg bekendheid bij het grote publiek als een van de eerste televisiekoks van Vlaanderen. Hij kampte al een tijdje met medische problemen en werd in zijn laatste dagen ook gediagnosticeerd met een asymptomatische vorm van COVID-19. [naar artikel]
Guy Van Cauteren uit Berlare is op 70-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang chef in sterrenrestaurant ’t Laurierblad en werd bij het grote publiek bekend als tv-kok. Sinds begin dit jaar had de kok hartproblemen en hij liep ook een coronabesmetting op. Van Cauteren overleed in zijn woonplaats in Knokke. [naar artikel]
Berlaars sterrenchef Guy Van Cauteren (70) is woensdag overleden na een lange strijd tegen het coronavirus. De voormalige kok hield jarenlang het bekende restaurant 't Laurierblad in Berlare open en behaalde twee sterren voor zijn zaak. [naar artikel]
Berlaars sterrenchef Guy Van Cauteren (70) is woensdag overleden na een lange strijd tegen het coronavirus. De voormalige kok hield jarenlang het bekende restaurant 't Laurierblad in Berlare open en behaalde twee sterren voor zijn zaak. [naar artikel]
Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren (70) van het gekende restaurant 't Laurierblad is overleden. Hij was al even opgenomen in het ziekenhuis waar hij vocht tegen een slepende ziekte en daar kreeg hij nog eens corona bovenop. [naar artikel]
Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren. [naar artikel]
Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren. [naar artikel]
Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren. [naar artikel]
De voormalige topchef en tv-kok Guy Van Cauteren (70) van Het Laurierblad is woensdag overleden aan de gevolgen van corona. “Ik surf nu nog mee op wat hij ooit in gang stak”, reageert Jeroen Meus. Veel andere chefs en vrienden roemen hem ook voor zijn topgerechten én zijn al even smakelijke verhalen. “Zoals dat van de koningin Máxima die bij hem op vrijgezellenweekend kwam.” [naar artikel]
De Franse sterrenchef Joël Robuchon is vandaag op 73-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de krant Le Figaro op zijn website. [naar artikel]
De Franse sterrenchef Joël Robuchon is vandaag op 73-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de krant Le Figaro op zijn website. De 'beroemdste Franse chef' wordt beschreven als een visionair die de regels van de haute cuisine overhoop gooide. [naar artikel]
Philippe Van Cauteren (47) bracht de afgelopen weken niet door in zijn S.M.A.K., maar in Nepal. Daar cureerde hij de eerste Triënnale Kathmandu. 'Sluit mij op in het museum, en het is na drie maanden gedaan.' Dat hij na twaalf jaar nog steeds in Gent vertoeft, heeft alles te maken met dit: Van Cauteren heeft grootse plannen met het S.M.A.K. BEN VAN ALBOOM [naar artikel]
In Gent loopt er een onderzoek naar de toekomst van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.). Artistiek directeur Philippe Van Cauteren wil graag meer werken kunnen tonen in de best mogelijke omstandigheden, bij voorkeur in een nieuw museumgebouw. [naar artikel]
Tijdens zijn lange wandelingen verzamelt hij grillige stokken, en ook met de tapir voelt hij enige verwantschap. Philippe Van Cauteren, directeur van het Gentse S.M.A.K., over de dood van zijn vader, de psychische kwetsbaarheid van zijn vrouw en de spanning tussen kunst en realiteit. [naar artikel]
Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst SMAK in Gent bestaat twintig jaar en viert dat met de expo Highlights for a Future: een greep van meer dan tweehonderd werken uit de collectie. Artistiek directeur Philippe Van Cauteren blikt terug en vooral vooruit. [naar artikel]
De keuze van de Franse Gemeenschap om 2 Vlaamse kunstenaars naar de Biënnale van Venetië te sturen is een signaal dat de andere kant van de taalgrens een gedegen cultuurbeleid ontbeert. Dat zegt artistiek directeur Philippe Van Cauteren van het SMAK op Radio 1. [naar artikel]
SMAK-directeur Philippe Van Cauteren heeft in Irak de tentoonstelling Invisible Beauty geopend, in aanwezigheid van premier Barzani van de Koerdische autonome regio. De expo was al in Venetië en het SMAK zelf te zien. “Mosul ligt 50 km verder, daar woedt de oorlog, maar hier is het relatief veilig”, zegt Van Cauteren. [naar artikel]
Het SMAK zet de samenwerking met de klimaatactivisten van Extinction Rebellion stop. Dat bevestigt museumdirecteur Philippe Van Cauteren. Een rel over het afsluiten van de Gentse ring bleek de druppel. “Dit voelde niet goed meer aan”, zegt Van Cauteren. [naar artikel]
Sterrenchef Benoit Dewitte opent samen met broer Bernard een gloednieuw restaurant in Han-sur-Lesse, vlakbij de bekende toeristische trekpleister de Grotten van Han. “De streek ligt mij na aan het hart”, zegt de sterrenchef in een persbericht. “Ik heb er zelf ooit nog stage gelopen in een restaurant.” [naar artikel]
Katrien R. (36) riskeert 26 jaar als opdrachtgeefster voor de moord op haar man Wim Van Cauteren (39) in 2014 in Lebbeke. Voor de schutter zelf werd 24 jaar cel geëist. Van Cauteren werd in zijn bed vermoord met een kogel in het gezicht en het hart. [naar artikel]
Philippe Van Cauteren is niet enthousiast over het nieuwe Louvre Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Een gemiste kans, zegt hij, er zijn andere noden in de regio. De Franse president Macron opende het prestigieuze nieuwe museum. Het is dan ook een staatszaak, voor Frankrijk, en voor Abu Dhabi dat meer toeristen en investeerders wil. Daar dient kunst niet voor, vindt Van Cauteren. [naar artikel]
12:18 De Franse sterrenchef overleed vandaag op 73-jarige leeftijd in Genève, zo meldt Le Figaro. [naar artikel]
In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ schoven we dit weekend aan bij Dirk Van Cauteren (66) uit Liedekerke. Dirk en zijn vrouw Magda (65) omringen zich graag met positieve mensen. Toen hun twee kinderen nog klein waren was hun garage in Dilbeek de speelclub van de buurt. Later werd het een clubhuis met kickertafel en frigo met een poster van Naomi Campbell. “Wij werden ook uitgenodigd op de trouwfeesten van de vriendjes van onze kinderen”. [naar artikel]
Sterrenchef Roger Van Damme (50), bekend van tv-zender Njam! en z’n restaurant Het Gebaar in Antwerpen, heeft afscheid moeten nemen van z’n vader. “Vriendje, wat gaan we jou missen”, schrijft hij op Instagram. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.