De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Waar komen al die muggen zo laat in het jaar vandaan?

Het Belang van Limburg

27/11/2020 - 20:26

Misschien zag jij ook al ergens een mug in een hoekje van het plafond zitten. Of hoorde je ze nog zoemen tijdens een anders zo rustige novembernacht. Een achtergrondgeluid dat je vooral met juli en augustus associeert. Wat doen ze hier toch, in deze tijd van het jaar? En waarom heeft het volgens experts zo weinig zin hen dood te slaan?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Uitzonderlijk veel klaprozen dit jaar, maar waar komen die vandaan? (07/06/2021 - VRT NWS)
  Weilanden, bermen en akkerranden kleuren opvallend rood op dit moment: de klaproos staat volop in bloei. En er lijken er dit jaar opvallend meer te groeien. Hoe komt dat en waar komen al die bloemen plots vandaan? We trokken de natuur in met een plantendeskundige.
  [naar artikel]
 2. Waar komen neutrino's vandaan? Wetenschappers hebben het voor het eerst uitgerekend (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een van grote mysteries van de natuur: waar komen de mysterieuze neutrino's vandaan? Het zijn fundamentele deeltjes in het heelal, maar...
  [naar artikel]
 3. Kaneelbroodjes: waar komen ze vandaan, waar vind je de lekkerste en hoe maak je ze zelf? (27/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een vleugje kaneel. Misschien wel dé geur om helemaal in feeststemming te komen. En waarom dan niet in de vorm van kaneelbroodjes of cinnamon rolls. Maar waar komt de lekkernij vandaan? En waar vind je de lekkerste kaneelbroodjes? Wij zochten het uit.
  [naar artikel]
 4. Waar komen mysterieuze sneeuwballen op dit veld in Tsjechië vandaan? (05/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dit raadsel houdt de inwoners van het Tsjechische Chrudimsko in de ban: waar komen deze sneeuwballen vandaan? Plots werd dit veld overspoeld door
  [naar artikel]
 5. Waar komen de kerstboom en andere kersttradities vandaan? (25/12/2017 - VRT NWS)
  Kerstbomen, kerstliedjes, kerstmannen, pakjes onder de boom, je kan er dezer dagen niet omheen. Maar waar komen al die kersttradities vandaan? "Karrewiet"-reporter Kato vroeg het aan bezoekers van de kerstmarkt in Antwerpen en aan theoloog Hans Geybels. 
  [naar artikel]
 6. Ruiken stille scheten sterker dan luide? En waar komt die geur dan vandaan? (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Scheten: in heel wat huishoudens woeden er hevige discussies over. We laten er dan ook zo’n tien per dag. Ben jij iemand die luide maar geurloze scheten laat, of zijn het eerder stille stinkende? Maar waar komen die stille killers en trompetters vandaan? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
  [naar artikel]
 7. Wetenschappers hebben nieuwe theorie over waar stenen Stonehenge vandaan komen (21/02/2019 - De Morgen)
  Een team van Britse archeologen heeft naar eigen zeggen achterhaald waar een aantal van de massieve stenen vandaan komen waaruit Stonehenge is opgebouwd, een van de bekendste monumenten van Groot-Brittannië. Dat staat deze week te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift Antiquity.
  [naar artikel]
 8. Nog altijd last van muggen? Dat kan perfect, al speelt niet enkel het zachte en vochtige weer een rol (20/10/2022 - VRT NWS)
  Er zijn nog altijd veel muggen, zeker voor deze tijd van het jaar. Dat heeft alles te maken met de zachte temperaturen zo laat op het seizoen. Die zorgen ervoor dat muggen actiever zijn dan normaal in deze periode, al is het blijkbaar wel een lokaal verschijnsel.
  [naar artikel]
 9. Dus daar komen die witte vlekjes op je nagels vandaan (21/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Enig idee waar die vreemde witte plekjes op je vingernagels vandaan komen? Heeft het iets te maken met een calciumtekort, zoals sommigen weleens fluisteren? De wetenschap zocht het voor je uit.
  [naar artikel]
 10. Dus daar komen die witte vlekjes op je nagels vandaan (21/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Enig idee waar die vreemde witte plekjes op je vingernagels vandaan komen? Heeft het iets te maken met een calciumtekort, zoals sommigen weleens fluisteren? De wetenschap zocht het voor je uit.
  [naar artikel]
 11. Niemand weet waar die 2.100 besmettingen per dag vandaan komen: “Nieuws over vaccin heeft mogelijk pervers effect” (08/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Cafés en restaurants zijn nog altijd dicht, de fitnesslokalen ook. Alle winkels zijn weer open, maar de drukte daar lijkt al bij al nog mee te vallen, op een wilde koopzondag na. En toch zijn er nog elke dag meer dan tweeduizend nieuwe coronabesmettingen. Waar komen die dan in godsnaam vandaan?
  [naar artikel]
 12. Archeologen ontdekken eindelijk waar Stonehenge vandaan komt (12/02/2021 - Express)
  Vijfduizend jaar nadat Stonehenge werd gebouwd, hebben archeologen eindelijk precies kunnen vaststellen waar de stenen van het beroemde neolithische monument vandaan komen. Archeologen hebben in Wales, meer bepaald in de heuvels van Preseli in Pembrokshire, overblijfselen van een uitgestrekte steencirkel ontdekt die door onze neolithische voorouders is gemaakt en met een diameter van 110 meter identiek […] The post Archeologen ontdekken eindelijk waar Stonehenge vandaan komt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Ook zo genoten van de mooie nazomer? Over de gevolgen zal u minder enthousiast zijn (12/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Ook zo veel muggen in huis, nog zo laat op het jaar? Het ­Koninklijk Instituut voor Natuurkunde wordt overspoeld met ­vragen. “Door de lange nazomer komen de muggen nu pas bij u thuis een overwinterplekje zoeken”, zegt entomoloog Wouter De­koninck. Diezelfde mooie na­zomer die er trouwens voor gezorgd heeft dat er zo weinig zwammen in de bossen staan.
  [naar artikel]
 14. ZOMERCHECK. ‘Worden muggen aangetrokken door licht?’ (31/07/2019 - De Standaard)
  Muggen. We kennen allemaal het zoemende geluid dat ons ’s nachts wakker maakt en de jeukende steken die we eraan overhouden. Veel mensen sluiten dan de ramen en deuren omdat ze denken dat muggen naar het licht komen. Maar is dat wel zo?
  [naar artikel]
 15. Wetenschappers hebben ontdekt waar stenen Stonehenge vandaan komen (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een team van Britse archeologen heeft achterhaald waar een aantal van de massieve stenen vandaan komt waaruit Stonehenge is opgebouwd, een van de...
  [naar artikel]
 16. “Een motmug legt tot wel 100 eitjes per keer. Ze groeien dus snel uit tot een plaag”: waar komen motmuggen vandaan en hoe raak je ervan verlost? (16/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nog nooit van motmuggen gehoord? Misschien klinken de meer courant gebruikte bijnamen ‘rioolvliegjes’ of ‘aalputmotjes’ je wel bekend in de oren. De beestjes lijken op hele kleine vlinders (vandaar: mot), maar vlinders zijn het niet. Het zijn muggen. Alleen zijn het muggen die niet kunnen steken. Wat doen ze dan wél, en waarom zitten ze soms in je huis? Bioloog Remco Daalder legt uit: “Ze houden van slecht functionerende riolen, verstopte wc’s, goten of gewoon vuiligheid.”
  [naar artikel]
 17. NINA tipt: muggen- en zonnebescherming in één (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vakantie! Zon! Zee! Zwemmen! En helaas ook... muggen die aan het water vervelend om je oren komen zoemen. Geen zin om én de muggenspray én de
  [naar artikel]
 18. Waar komen die prachtige herfstkleuren vandaan? (08/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De intrede van de herfst kondigt niet enkel ontberingen aan voor het dieren- en plantenrijk, maar ook de komst van een adembenemende kleurenpracht. Maar waar komt dit wonderlijke schouwspel van warme kleuren vandaan? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters gaat op zoek naar het antwoord.
  [naar artikel]
 19. Venetië installeert ‘controletoren’ om te weten waar toeristen vandaan komen (17/01/2021 - Express)
  In Venetië wonen 50.000 mensen, maar de Serene Stad krijgt jaarlijks tot 300 miljoen bezoekers over de vloer. Om de massa in goede banen te leiden, opende er een controlekamer die precies moet ontfutselen wie zich waar bevindt. Struinen in de steegjes van Venetië of een gondelritje maken op een van de drukke kanalen van […] The post Venetië installeert ‘controletoren’ om te weten waar toeristen vandaan komen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Astronomen weten eindelijk waar mysterieuze radioflitsen vandaan komen (05/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ze werden zo’n tien jaar geleden voor het eerst opgemerkt, maar tot nu wist niemand waar ‘Fast Radio Bursts’ precies vandaan kwamen. Tot nu, want astronomen zijn erin geslaagd om de herkomst van de mysterieuze radiogolven te bepalen. Het antwoord: een dwergstelsel op ruim drie miljard lichtjaar afstand van onze aarde. Naar de oorzaak van de golven blijft het nog gissen.
  [naar artikel]
 21. Waar komen ringen van Saturnus vandaan? Misschien wel het resultaat van een vermiste maan (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Saturnus, de zesde planeet in ons zonnestelsel, staat vooral bekend om zijn opvallende ringen. Waar deze ringen precies vandaan komen, is echter lange tijd een mysterie geweest. Nu denken wetenschappers het mysterie opgelost te hebben. In het vaktijdschrift Science schrijven ze over een ijsmaan waarvan de overblijfselen tot ringen zijn herleid.
  [naar artikel]
 22. Van 20 °C naar sneeuw: onze wetenschapsexpert legt uit waar aprilse grillen vandaan komen (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een bekend gezegde: ‘april doet wat hij wil’. De start van de nieuwe maand bevestigt nu nog maar eens deze weerspreuk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk, vriestemperaturen en winterse buien na al die mooie dagen die we achter de rug hebben? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit waar die aprilse grillen vandaan komen.
  [naar artikel]
 23. Vanwaar komen de "vreemde trillingen" in Affligem? Burgemeester laat een onderzoek uitvoeren (20/08/2019 - VRT NWS)
  Verschillende bewoners van Teralfene, een deelgemeente van Affligem, klagen al een tiental dagen van de trillingen die ramen en deuren doen trillen. Volgens sommigen klinkt het alsof er een helikopter overvliegt. Burgemeester Walter De Donder laat nu onderzoeken waar de trillingen vandaan komen.
  [naar artikel]
 24. Wat is midzomer en waar komt het vandaan? Theoloog: “Een typisch voorbeeld van een uitgevonden traditie” (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Overal ter wereld wordt vandaag midzomer gevierd. Een feest dat ons terugbrengt naar de cultuur van de Kelten en Germanen. Althans, dat denken we. Theoloog Hans Geybels legt uit waar midzomerfeesten vandaan komen, wat Shakespeare ermee te maken heeft en waarom het nog altijd zo’n magische gebeurtenis is. “Wil je echtgenoot doorheen het jaar niet met je vrijen? Leg dan op midzomernacht een notenblad in diens schoen.”
  [naar artikel]
 25. Wie zijn de taliban, de gewelddadige islamitische beweging die Afghanistan in sneltempo verovert, en waar komen ze vandaan? (15/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wie zijn de taliban, de gewelddadige islamitische beweging die Afghanistan in sneltempo verovert, en waar komen ze vandaan? De taliban zijn zondag de Afghaanse hoofdstad Kabul binnengetrokken. Het was het laatste stukje grondgebied dat in handen was van de Afghaanse regering na een week van snelle territoriale overwinningen van de islamitische militante groep. We vatten enkele belangrijke feiten samen over de taliban: Taliban, het meervoud van talib, betekent “studenten” in het Pasjtoe (een […] Lees dit artikel: Wie zijn de taliban, de gewelddadige islamitische beweging die Afghanistan in sneltempo verovert, en waar komen ze vandaan?
  [naar artikel]
 26. Virussen veranderen je geur om je aantrekkelijker te maken voor muggen blijkt nu (04/07/2022 - Express)
  Muggen zijn ’s werelds dodelijkste dier. Meer dan 1 miljoen sterfgevallen per jaar worden toegeschreven aan door muggen overgedragen ziekten, waaronder malaria, gele koorts, knokkelkoorts, zika en chikungunya-koorts. De nieuwe ontdekking dat virussen je geur veranderen om je aantrekkelijker te maken voor muggen, is dan ook niet meteen goed nieuws. Hoe muggen hun gastheren opzoeken […]
  [naar artikel]
 27. Weer warmterecord, maar ’s nachts temperaturen rond het vriespunt: waar komen die verschillen vandaan? (26/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het is abnormaal warm weer voor februari. Zowel maandag als vandaag sneuvelden de dagrecords. Afgelopen nacht zakte het kwik dan weer richting het vriespunt. Een schommeling van ruim 15 graden. Waar komt dat vandaan?
  [naar artikel]
 28. Warmterecord overdag, maar ’s nachts temperaturen richting het vriespunt: waar komen die verschillen vandaan? (26/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het is abnormaal warm weer voor februari. Maandag sneuvelde zelfs het warmterecord. In de nacht zakte het kwik dan weer richting het vriespunt. Een schommeling van ruim 15 graden. Waar komt dat vandaan?
  [naar artikel]
 29. Waarom er nog steeds muggen zijn in januari (04/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Als u vannacht een vervelend gezoem hoorde, was u wellicht niet aan het dromen. Er zitten namelijk nog steeds muggen. En ze kunnen ook nog steken. Volgens entomoloog Peter Berx is het niet abnormaal dat we in deze tijd van het jaar nog muggen zien.
  [naar artikel]
 30. Onze reporter geraakt virusgebied Wuhan binnen: ‘Een stad in de ban van angst’ (25/01/2020 - De Morgen)
  Langs de Huanan Zeevruchtenmarkt van Wuhan rijden, waar het nieuwe coronavirus ontstond? Of langs het Wuhan Union Hospital, waar de meeste zieken zijn opgenomen? Taxichauffeur Liu (35) peinst er niet over. ‘Dat is het epicentrum van de ramp’, protesteert hij. ‘Bijna alle zieken komen daar vandaan. Ik wil daar niet in de buurt komen. Ik blijf minstens 300 meter van alle ziekenhuizen vandaan.’
  [naar artikel]
 31. In quarantaine voor China en de wereld: ‘We willen niet dat Wuhan dit virus verspreidt’ (24/01/2020 - De Morgen)
  Langs de Huanan Zeevruchtenmarkt van Wuhan rijden, waar het nieuwe coronavirus ontstond? Of langs het Wuhan Union Hospital, waar de meeste zieken zijn opgenomen? Taxichauffeur Liu (35) peinst er niet over. ‘Dat is het epicentrum van de ramp’, protesteert hij. ‘Bijna alle zieken komen daar vandaan. Ik wil daar niet in de buurt komen. Ik blijf minstens 300 meter van alle ziekenhuizen vandaan.’
  [naar artikel]
 32. Van Arlene tot Whitney, hoe komen stormen en orkanen aan hun naam? (05/09/2017 - VRT NWS)
  Orkaan Harvey is nog maar net voorbijgeraasd en daar komt de volgende storm al aan. Orkaan Irma rukt op naar de Nederlandse Antillen en wordt daar tegen dinsdagavond laat verwacht. Maar wie kiest die namen? En waar komen ze vandaan?
  [naar artikel]
 33. Aziatische lieveheersbeestjes kruipen in grote zwermen naar binnen voor hun winterslaap: waar komen ze vandaan en wat kan je doen? (25/10/2022 - VRT NWS)
  Het is jou misschien ook opgevallen: de voorbije dagen en weken leken opvallend meer lieveheersbeestjes rond te kruipen dan anders, zelfs binnen. Het blijkt vooral om Aziatische lieveheersbeestjes te gaan, een uitheemse soort die typisch rond deze tijd van het jaar een plekje zoekt om te overwinteren. Om het gezellig te maken, doen ze dat graag in grote groepen. Waar komen al die lieveheersbeestjes vandaan? Zijn ze echt met steeds meer en wat kan je doen als ze beslissen om met honderden op jouw zolder te overwinteren?
  [naar artikel]
 34. Muggen, muggen, muggen, ze zijn met uitzonderlijk veel dit jaar: “Ik word óók zot van hun gezoem” (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn met gi-gan-tisch veel dit jaar, de kleinste vliegers die lijf en leden terroriseren met hun eindeloos gezoem en geprik. Insectenkenner - entomoloog in het jargon - Peter Berx had het drie weken geleden nog voorzichtig voorspeld, en kijk: “We krijgen de volle laag.” En dat zolang dit kwakkelweer aanhoudt. “Ja, ik word er óók zot van.”
  [naar artikel]
 35. Limburgers veroveren TikTok: waar komt dat succes vandaan? (05/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twee videoclipjes van Limburgse makelij haalden deze week in een mum van tijd enorm veel views op de populaire app TikTok. Allebei werden ze al meer dan een miljoen keer bekeken, daarmee komen ze vlot in de buurt van de populairste TikTokkers van België en scoren ze ook stevig internationaal. Waar komt dat plotse succes vandaan?
  [naar artikel]
 36. Google laat 20 miljoen muggen los in VS (maar heeft daar een heel goede reden voor) (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  20 miljoen besmette muggen zullen binnenkort de Amerikaanse stad Fresno onveilig maken. De wetenschappers van Alphabet, een zusterbedrijf van
  [naar artikel]
 37. Google laat 20 miljoen muggen los in VS (maar heeft daar heel goede reden voor) (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  20 miljoen besmette muggen zullen binnenkort de Amerikaanse stad Fresno onveilig maken. De wetenschappers van Alphabet, een zusterbedrijf van
  [naar artikel]
 38. [VIDEO] - Google laat 20 miljoen muggen los om besmettelijke ziekten te bestrijden (17/07/2017 - De Redactie)
  Internetgigant Google gaat 20 miljoen muggen loslaten in de buurt van Fresno in Californië. Een dochteronderneming van Google wil zo de strijd aangaan met besmettelijke ziekten zoals zika en dengue. "Terzake" zoekt uit wat er zo speciaal is aan deze muggen en deze bijzondere methode.
  [naar artikel]
 39. Januari en toch nog muggen in huis: hoe kan dat? (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Muggen in januari, het lijkt vreemd, maar ze zijn er wel degelijk. En ze steken. Door het warmere klimaat zullen zoemende muggen in de winter...
  [naar artikel]
 40. Weg met muggen: deze planten houden muggen op afstand (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Bzzzzzz". Na het streepje zon van gisteren, is de kans groot dat jij vannacht uit je bed gezoemd werd. Wil je die vervelende muggen vanavond wél
  [naar artikel]
 41. Negatieve stroomprijs afgelopen weekend: waar komt die vandaan en hoe kan ik er zelf van profiteren? (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De elektriciteitsprijs op de groothandelsmarkt ging dit weekend urenlang onder nul. Dat betekent dat (groot)verbruikers op dat moment betaald kregen om stroom af te nemen. Een fenomeen dat in de toekomst steeds vaker voor zal komen. Waar komt die negatieve stroomprijs vandaan? Hoe uitzonderlijke is die? En hoe kan ik er als particulier van profiteren?
  [naar artikel]
 42. Muggen gaan de strijd aan tegen … muggen (21/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Florida gaan lokale autoriteiten 750 miljoen muggen loslaten. Het gaat wel over genetisch gemanipuleerde exemplaren die andere muggensoorten moeten verdringen.
  [naar artikel]
 43. Waar komt Kerstmis vandaan? “De geboortedag van Jezus Christus was eigenlijk de Romeinse feestdag van de zon” (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het midwinter: de langste nacht van het jaar. Een gebeurtenis die al eeuwenlang wordt gevierd door verschillende culturen. Dat kerst maar een paar dagen later valt, is dan ook geen toeval. Wat hebben de twee met elkaar te maken? En waar komen Kerstmis, kerstbomen en -ballen precies vandaan? Auteur Luk Machiels geeft een lesje geschiedenis. “De versieringen in onze kerstboom hebben zowel een christelijke als heidense oorsprong.”
  [naar artikel]
 44. Met deze 5 planten houd je muggen weg (29/07/2020 - Metro)
  Naast corona hebben veel mensen deze zomer ook last van muggen. Of het nu een beet of het het gezoem is, vervelend is het sowieso. Volgens RTL heb je geen stinkende spray nodig om muggen te bestrijden, enkele plantjes kunnen de job ook doen. 1. Lavendel Muggen vinden de geur van lavendel verschrikkelijk, schrijft de nieuwssite. Dat komt goed uit, want mensen houden er juist wel van. 2 Kattenkruid Kattenkruid zou vijf keer effectiever zijn dan DEET in de strijd tegen de mug. 3. Citroengras Voor wie de citronellakaars een tikje overdreven vindt: je kunt ook een paar stengels citroengras in een potje op je nachtkastje zetten. 4. Basilicum Nog zo’n plantje dat de mens een groot plezier doet, maar waar muggen een hekel aan hebben. 5. Munt Lekker in een mojito of als thee, maar ook om de muggen op afstand te houden. Lees ook: Verwarring over sociale bubbel: hoe zit het nu? Het bericht Met deze 5 planten houd je muggen weg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Er zijn uitzonderlijk veel muggen dit jaar. Hoe komt dat? En hoe krijg je ze weg? (28/07/2021 - De Morgen)
  Ze zijn met gigantisch veel dit jaar, de muggen die lijf en leden terroriseren met hun eindeloos gezoem en geprik. De volle laag die we nu krijgen had insectenkenner - entomoloog in het jargon - Peter Berx weken geleden al voorspeld. Hij deelt nu de kneepjes van zijn vak. Wat is de oorzaak van deze plaag? Zijn sommige muggen agressiever dan andere? En hoe maak je je huis nu in hemelsnaam muggenvrij?
  [naar artikel]
 46. Voorschotfacturen tot 1.000 euro, waar komen die bedragen vandaan? Kan dat zomaar? En wat als ik mijn energie niet meer kan betalen? (11/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende klanten van energieleverancier Mega verslikten zich vorig weekend in hun koffie. Een maandelijks voorschot dat van zo’n 300 euro verdubbelt naar meer dan 600 euro. Of nog straffer: van 340 euro naar ruim 1.000 euro. Waar komen die hallucinante bedragen vandaan? Mag een energieleverancier dat zomaar doen? Hoe pakken andere spelers het aan? En wat als je je rekening niet meer kan betalen?
  [naar artikel]
 47. Waar komen wratten vandaan en hoe raak je ervan verlost? Dermatoloog legt uit: "Pruts of krab er niet aan, wratten zijn besmettelijk" (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wratten: we hebben er haast allemaal wel eens mee te kampen gekregen. Vlamingen googelen de zoekterm maar liefst 6.500 keer per maand. Waar komen deze ongenodigde gasten vandaan en vooral: hoe kunnen we hun verspreiding voor onszelf en anderen een halt toeroepen? Samen met dermatoloog Reinhard Speeckaert (UZ Gent) nemen we deze vervelende kwaal onder de loep. “Heb je een wrat aangeraakt, was dan goed je handen.”
  [naar artikel]
 48. Waar komen kippen vandaan? En hoe kwamen mensen ertoe om ze te gaan houden en op te eten? (26/06/2022 - Express)
  Er zijn meer kippen dan enige andere vogelsoort op aarde. Er lopen drie kippen voor elke mens rond op onze planeet, en die zijn als basisvoedsel onmisbaar geworden. Maar de vraag waar kippen vandaan komen en hoe mensen ertoe kwamen om kippen te gaan houden en eten, is ons tot nu toe ontgaan. Maar nu […]
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy