Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

RECEPT. Witloof met hesp in kaassaus

30/11/2020 - 13:20
"Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu: witloof met hesp in kaassaus."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof (02/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: tajine van kip en witloof. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


2. RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof (06/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: spicy pad thai met kip en witloof. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


3. RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel (08/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: visfilet met witloof en appel. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


4. RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas (05/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: plaattaart met witloof, ham en verse kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


5. RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek (01/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


6. RECEPT Week van het Witloof: witloofkroketjes (05/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofkroketjes. Benodigdheden voor vier personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofkroketjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


7. RECEPT Week van het Witloof: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas (03/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


8. FOODVIDEO. Zo maak je witloof in hespenrolletjes volgens het recept van Piet Huysentruyt (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de feestdagen weer achter de rug zijn, kunnen we ons hoofd opnieuw beginnen breken over wat we normaal op tafel zetten tijdens de week. Deze witloof in hespenrolletjes van Piet Huysentruyt kan je ongetwijfeld wel bekoren. Witloof smaakte nog nooit zo goed! Met een laagje kaas erover, het ideale gerecht om een lange werkdag comfortabel af te sluiten. [naar artikel]


9. Deze Vlaamse streekproducten zijn ook gecontesteerd: ‘Hoe wit en bevoorrecht kan je een gerecht als witloof met hesp maken?’ (07/04/2023 - Humo)

[naar artikel]


10. DE GROTE TEST. Frederic Van Tricht test gemalen emmentaler: “Dit ruikt én smaakt naar niets” (07/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Na het chic eten van de eindejaarsfeesten is het opnieuw tijd voor gewone klassieke winterkost: aardappelgratin, witloof in hesp of bloemkool in kaassaus. En daar past altijd wel een gemalen emmentaler in. Kaasaffineur Frederic Van Tricht opende én proefde zeventien pakjes uit de supermarkt, had bij momenten goesting om het zakje volledig leeg te sneukelen, maar wist soms ook met moeite wat hij at. “Dit ruikt én smaakt naar niets.” [naar artikel]


11. RECEPT Romige orzo met witloof (05/01/2023 - Gezond.be)

Zelfs de kleinste aanpassingen kunnen het verschil maken om goede voornemens dit jaar wél vol te houden. Voeding speelt hierin een belangrijke rol: gezond eten geeft je een fitter gevoel, en samen lekker eten zorgt er ook voor dat je tot rust komt. Laat je de komende weken inspireren door HelloFresh om vast te houden aan je […] Het bericht RECEPT Romige orzo met witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


12. Consumenten kopen minder witloof: VLAM lanceert tweede Week van het Witloof (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft woensdag voor de tweede keer de Week van het Witloof gelanceerd. Met de Week van het Witloof wil de VLAM de groente en al haar mogelijkheden in de kijker zetten. En dat is nodig volgens de organisatie, want het verbruik van witloof gaat achteruit, zij het lichtjes. [naar artikel]


13. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]


14. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “dit is het geheim voor het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]


15. Gentse onderzoekers vinden het gen dat witloof bitter maakt en ze kunnen het ook uitschakelen (27/01/2022 - VRT NWS)

Onderzoekers zijn er in Gent in geslaagd om witloof en cichorei te telen die nauwelijks nog bittere stoffen bevat. Dat deden ze door in een specifiek gen het DNA aan te passen, dat het witloof bitter maakt. Minder bitter witloof valt bij jonge consumenten meer in de smaak. De ontdekking betekent niet dat het minder bittere witloof al snel op de markt komt. [naar artikel]


16. Witloof moet ademen: zo blijft je witloof wit én houd je de stronken langer knapperig vers (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud wordt witloof wel eens genoemd. Om de delicate smaak en crunch goed te bewaren, hou je best rekening met deze tips. [naar artikel]


17. Jill heeft een fobie voor eten: "Van een sneetje hesp of kaas kan ik al een paniekaanval krijgen" (02/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Spruitjes, witloof, mosselen,... Iedereen heeft wel een gerecht dat hij/zij absoluut niet lust. Maar wat als je fysiek onwel zou worden van... [naar artikel]


18. Colombia stuurt vijftig ton hesp naar Venezuela (31/12/2017 - VRT NWS)

Colombia heeft vijftig ton hesp gestuurd naar Venezuela. In het land, dat het voorbije jaar al kampte met verschillende tekorten, was onvrede ontstaan omdat nu ook hesp niet meer voldoende voorradig was, een populaire feestdis tijdens de eindejaarsperiode. [naar artikel]


19. Hoe maak je witloof écht lekker klaar? “Gebruik geen suiker om de bittere smaak te verbergen” (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als er één groente uit ons land is waar we voor gekend staan in het buitenland, dan is het wel ons witloof. De gewone variant viel lichtjes terug in verkoop (-3% in volume), terwijl grondwitloof fors in verkoop groeide (+81%). Van 1 tot 7 februari zet VLAM witloof extra in de kijker tijdens de Week van het Witloof. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan”, legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe maak je de groente lekker klaar? [naar artikel]


20. “Witloof stomen of koken is de beste manier om de smaak te verpesten”: hoe maak je de groente wél lekker klaar? (01/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

We zijn tot in het buitenland bekend voor ons witloof, en toch valt de bittere groente niet bij iédereen in de smaak. Van 1 tot 7 februari zet VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) witloof extra in de kijker tijdens de ‘Week van het Witloof’. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan", legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe kan je iedereen verleiden met de groente? Hij deelt wat je best wel én niet doet in de keuken. [naar artikel]


21. Smaakt het witloof op jouw bord straks anders? (31/01/2022 - Het Nieuwsblad)

Velen vinden het lekker, anderen halen er dan weer hun neus voor op, en vooral kinderen lusten het vaak niet: witloof. Maar zal het witloof op jouw bord binnenkort anders smaken? Dankzij een Vlaamse biotechnologe misschien wel. [naar artikel]


22. Een stevige lunch op een simpele ciabatta: zo pak je het slim aan (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Niks mis met een traditioneel smoske kaas en hesp, maar soms mag het wat avontuurlijker. Dit recept heeft alle troeven om een simpele ciabatta om... [naar artikel]


23. Oer-Belgisch, maar we lusten het niet meer: deze groenten boeten in aan populariteit (13/01/2022 - Het Nieuwsblad)

In een slaatje, met kaassaus of gewoon gestoofd. Witloof is een Belgisch erfgoed, maar we eten er alsmaar minder van. Jaar na jaar krimpt de populariteit van de ietwat bittere stronkjes en zeker bij jongeren, zo blijkt uit onderzoek van GFK Belgium. En het is niet de enige groente waarvoor onze passie daalt. Een nieuwe campagne – met topchef – moet daar verandering in brengen. [naar artikel]


24. Smaakt witloof straks anders? ‘Niet iedereen is fan van de bittere smaak’ (02/02/2022 - De Morgen)

Voor het eerst zijn Belgische onderzoekers erin geslaagd om het ‘bittergen’ van witloof en cichorei uit te schakelen. Al is het nog even wachten voor we een minder bittere witloof in de winkel kunnen kopen, zegt doctoraatsstudent Charlotte De Bruyn (UGent/ILVO). ‘De Europese wetgeving maakt het lastig.’ [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!