Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.” [naar artikel]
Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.” [naar artikel]
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. [naar artikel]
Een medewerkster bij de kookrubriek van de Amerikaanse krant The New York Times heeft in Italië voor heel wat controverse gezorgd. Ze postte een recept voor spaghetti carbonara, waarin ze tomaten gebruikte. “Het is zoals een cappuccino met salami”, reageert een topchef. [naar artikel]
Gaat jouw pizza-oven in de tuin al generaties lang mee? Kocht je speciaal een exemplaar in Italië of heb je er zelf eentje gebouwd? Liet je speciaal een houtoven in de keuken installeren omdat de traditie dat voorschrijft? Of gebruik jij het pizza-recept van je oma nog zoals het geschreven staat in een oud schriftje? Laat het ons weten! Wij zoeken authentieke en gezellige verhalen die naar basilicum en oregano ruiken! [naar artikel]
De Italiaanse keuken is online met voorsprong het populairst bij Europeanen. Vooral de Montenegrijnen zijn verlekkerd op pasta en pizza. [naar artikel]
Smullen van een rijkelijk belegde pizza zonder knoeien? Dankzij de tip van Brits recensent Daniel Young hoef je voortaan niet meer te vrezen voor vlekken op je bloes. “Vouw je pizza op als een portemonnee. Zo voorkom je niet alleen vlekken maar eet je het Italiaanse lekkernij ook op zoals het hoort.” [naar artikel]
Spaghetti bolognese: bijna elk gezin heeft zijn eigen recept en het gerecht prijkt op elke restaurantmenukaart. Wij lieten tien bolognesesauzen uit de supermarkt, kant-en-klaar in bokalen, proeven door Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs van restaurantketen Mister Spaghetti. “Zelfs al is de nutri-score - doorgaans B - best oké, te veel bewaarmiddelen zijn op de lange termijn niet goed voor je gezondheidâ€, zeggen ze. Na de test verklappen ze ook hét beste recept om zelf bolognesesaus te maken. [naar artikel]
Less is more, maar mag het eens wat meer zijn dan een pizza margherita? Wij tippen meer dan tien favoriete toppings van Limburgse pizzabakkers. Van een Pizza Salsiccia tot een Pizza Au Tunno. [naar artikel]
Voortaan hoef je geen pizza meer te bestellen aan het zwembad, je kan gewoon je bikini opeten. De pizza bikini is een stunt van een Amerikaanse pizza-keten op nationale bikini-dag. De 'Pizza-Kini' wordt op maat gemaakt, kan je helemaal opeten en wordt verkocht voor zo'n 8000 euro. [naar artikel]
We houden allemaal van pizza. Niets beter dan een lekker krokant exemplaar vol zongerijpte tomaten en buffelmozzarella op een terrasje in Italië. Al kan een diepvriesexemplaar op vrijdagavond ook smaken. Het enige nadeel? Gezond zijn ze niet bepaald. Als je let op wat je eet, behoort een pizza dan ook niet tot de opties. Tenzij […] Het bericht RECEPT. Deze pizza telt slechts 50 calorieën verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Deze week lanceert Domino’s Pizza het leveren van pizza’s via robots in de Texaanse stad Houston. Komt er daarmee een einde aan het bestaan van de Amerikaanse ‘pizza guys’? Klanten kunnen (voorlopig) nog kiezen of hun gerecht wordt geleverd door een koerier van vlees en bloed of een van metaal. De robots die vanaf nu […] The post Robots leveren vanaf nu pizza aan huis appeared first on Business AM. [naar artikel]
Weinig gerechten ter wereld zijn universeler dan een bord dampende spaghetti met een diepe dikke saus op basis van tomaat en vlees. Een beetje geraspte Parmezaanse kaas erover en het feest voor jong en oud kan beginnen. De bekendste is ongetwijfeld de bolognese die een heel eigen leven is gaan leiden, en als een soort van merknaam gebruikt wordt wanneer men het over een spaghetti met vleessaus heeft. Het recept uit Bologna is natuurlijk niet zo goed als dat uit Milaan of Rome, en in Italië bestaan er duizend-en-een verschillende variaties. Waar vind je opmerkelijke spagbols of bolo’s in Antwerpen? [naar artikel]
Dan ben je blind getrouwd, leef je al weken samen en plots breekt ze spaghetti in twee vooraleer die in de pot gaat. Onze reporter Jan Claeys – bourgondiër én Italofiel – wist niet wat hij zag in ‘Blind getrouwd’. En na een ander pasta-incident eerder deze week is hij stellig: tijd voor een lesje spaghetti-etiquette! [naar artikel]
Geen ketchup bij de pasta doen, je spaghetti niet snijden… De Italiaanse keuken heeft een aantal regels waar nu eenmaal niet aan geraakt mag worden. Ook bij het zien van ananas op pizza rollen Italianen met de ogen. Een pizza Hawaï zal u dan ook niet meteen in Italië op de menukaart zien staan. In de Ronde van Spanje kreeg Filippo Ganna er wel mee te maken. [naar artikel]
De pizza Tosun, een pizza met stoofvlees. Een vreemde combinatie voor de meesten onder ons, maar bij Foodfellaz in Genk kan je het proberen. “Het recept gaat al zeven generaties mee.” [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: niet één maar twebladerdeegpizza’s… een hartig exemplaar en een pizza met chocolade. [naar artikel]
De beste pizzabakkers van de wereld verzamelden zich in Napels voor het wereldkampioenschap Napolitaanse pizza. Kwam als winnaar uit de bus: Giuseppe Cutraro. De Italiaan is echter aan de slag bij de Franse keten Big Mamma en dus hoef je helemaal niet zo ver te lopen om van zijn creaties te proeven. [naar artikel]
Dit is er eentje om de dag perfect mee af te sluiten. Je gooit hem zo in elkaar en omdat het een recept is in drie dezelfde delen hoef je daar zelfs niet zo pietje-precies in te zijn. Heerlijk verfrissend op ijs, maar je kan die stap perfect overslaan en hem maken als super-de-luxe slaapmuts. Sweet dreams! [naar artikel]
De favoriete pizza van koningin Margherita, met mozzarella, tomaten en basilicum, veroverde vanuit Napels de hele wereld. En via ‘De Zilveren Lepel’, dé Italiaanse kookbijbel, nu ook jouw keuken. [naar artikel]
Voor Italianen is het heiligschennis, maar wij durven onze droge spaghetti al eens in tweeën breken voor we hem in de pot doen. Alleen vliegen de stukjes spaghetti ons dan om de oren. Waarom lukt het niet altijd om spaghetti in twee helften te breken? [naar artikel]
Een wilde gok: een pizza napolitana, een margherita, een pizza met vier kazen en een funghi? Een koerier van bestelsite pizza.be - dat trouwens [naar artikel]
Het recept van de traditionele Italiaanse pizza wordt overal ter wereld gretig gekopieerd en nagemaakt. Mét resultaat, want bij de uitreiking van de nieuwste World 50 Top Pizza Awards krijgt geen Italiaanse, maar wel een Engelse chef de ultieme titel van beste pizzachef toebedeeld dit jaar. Vanuit eigen land vinden we dan weer twee pizzazaken terug in de top 100. Waar maak je op vakantie graag een omweg voor een pizza? En waar boek je in eigen land graag een tafel? [naar artikel]
Een oproep van de burgemeester van Bologna om alle bastaardvarianten van Spaghetti Bolognese te melden, is massaal beantwoord. Bologna wil niets te maken hebben met het populaire recept. “Dit soort gerechten is de reden waardoor Italianen in het buitenland nog liever naar een sushirestaurant gaan”, zegt chef-kok Pepe Giacomazza. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.