In coronatijden is het belangrijk om de lokale handelaars te steunen. De stad Geel heeft een Britse kunstenares gevraagd om de handelaars een gezicht te geven, ook als de meeste winkels momenteel gesloten zijn. Ze maakte 18 portretjes die je aan de gevel van de handelszaken vindt. [naar artikel]
Chloë en Magali, de winnaars van 'Mijn Pop-uprestaurant' vorig jaar, hebben een kookboek ut. 'Bowl Food', heet het boek. Zestig eenvoudige gerechten in een kommetje. Siciliaanse gerechten die ze in hun pop-up geserveerd hebben, maar ook nieuwe gerechten en tips om er zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Het provinciebestuur wil de lokale handelaars ondersteunen. De provincie lanceert daarvoor de website www.ikkooplokaalinvlaamsbrabant.be. [naar artikel]
Na Flemish Foodie-collega Kobe Desramaults heeft ook Jason Blanckaert van het Gentse restaurant J.E.F. binnenkort met 'Aroy Aroy' een kookboek in de winkelrekken liggen. Geen plaats voor Vlaamse kost in dit keer, maar wel voor Thaise gerechten met een eigen twist. [naar artikel]
Lio Westhovens uit Geel is de eerste Kempense baby van het nieuwe jaar. Met maar liefst zeven nieuwjaarsbaby’s was de eerste nacht van 2020 heel vruchtbaar voor de Kempense kraamafdelingen. In Geel ging het om vier geboortes die nacht. [naar artikel]
Op actrice Joke Sluydts (35) kleeft duidelijk een Kempense stempel. Geboren in Mol, haar kinderjaren doorgebracht in Dessel en daarna weer naar Mol verhuisd. Sinds kort is Joke vanuit Antwerpen in Geel neergestreken. Logisch dat haar favoriete plekken een tocht door de Zuiderkempen vormen. [naar artikel]
Soms moet het snel gaan, maar heb je wel zin in iets origineels. De chefs achter maaltijdbox Foodbag delen hun recepten voor deze momenten in Heerlijk simpel, de lekkerste gerechten voor elke dag. Met combinaties van lokale ingrediënten en variaties op klassiekers. Snel en eenvoudig. [naar artikel]
Nu we écht niet meer om het herfstweer kunnen, halen onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman de kookpotten boven om ons nieuwe inspiratie te serveren. Een salade om op voorhand klaar te maken, een soep om je aan op te warmen of een Griekse schotel om van te blijven eten: het zit allemaal in het HLN-weekmenu voor maar 16 euro. [naar artikel]
Funshoppen wordt runshoppen. Tijdens de start van de zomerkoopjes, wanneer veel winkels ook op zondag open zijn, mogen we niet samen gaan winkelen en moet het doelgericht gebeuren, want we mogen maar maximaal dertig minuten in de winkel blijven. Wat verwachten de Kempense handelaars? [naar artikel]
Johanna Govaerts en Barbara Serulus zijn culinaire journalistes. Samen met Tine Lejeune, die een ontbijt- en lunchzaak heeft, brachten ze een kookboek uit met de recepten van de gerechten die ze een jaar lang serveerden tijdens etentjes voor familie en vrienden. [naar artikel]
11:22 Apicbase, een start-up die professionele chefs gerechten helpt fotograferen en archiveren, haalt 700.000 euro op. Het geld komt van Vlaamse business angels en van Vlaio, een agentschap van de Vlaamse ... [naar artikel]
Volgens de Britse krant The Guardian verkopen steeds meer bars en restaurants mode-items als bijverdienste, van totebags tot T-shirts. En sinds corona is het dragen van die zogenaamde ‘hospobilia’ ook echt een modestatement, omdat je ermee duidelijk maakt dat je lokale handelaars steunt. Inmiddels zijn ‘hospobilia’ zelfs aan het uitgroeien tot een heus statussymbool. [naar artikel]
Elke week legt Check een kookboek op de rooster. Deze week lezen we in een nieuwe bijbel en bereiden 2 van de 250 koolhydraat-arme gerechten. [naar artikel]
De stad Lier gaat fietskoeriers inzetten om pakjes van lokale handelaars aan huis te laten bezorgen. Op die manier wil ze de handelaars steunen in deze coronatijden. Het gaat om een proefproject met 2 koeriers dat later uitgebreid kan worden als het goed onthaald wordt. [naar artikel]
In Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse en Vosselaar kan je pakjes of eten van lokale handelaars gratis thuis laten leveren. “Zo kunnen onze lokale handelaars concurreren met grote organisaties die online hun diensten aanbieden”, klink het. [naar artikel]
HASSELTDe voorbije maanden hebben de medewerkers van vzw Bij Ons Thuis hard gewerkt aan een boek over vluchtelingen. “Samen aan tafel”, zo klinkt de titel, is een kookboek waarin 21 vluchtelingen vanuit Tibet tot Venezuela hun levensverhaal vertellen, over hun moeilijk verleden en een hoopvolle toekomst. Na hun verhaal schenkt elk van hen drie tot vier fijne recepten uit hun eigen keuken. [naar artikel]
Eind vorig jaar werd in Maasmechelen Village brasserie Le Petit Belge geopend. Chefs Filip Biesmans en Yanaïka Skryszkowiak serveren er Belgische gerechten, zoals stoofvlees en mosselen. [naar artikel]
KVV Vosselaar zegt het nationale voetbal vaarwel. ASV Geel duikt in een financiële crisis. Het is niet nieuw in de Kempense voetbalwereld. Rust in vrede KFC Tielen, KFC Herentals en te veel andere clubs. Heerst in het Kempense voetbal blinde ambitie? Sporteconoom Trudo Dejonghe antwoordt. [naar artikel]
Enkele lokale handelaars in Hasselt willen wat meer beleving rond Sinterklaas in de binnenstad integreren. Nu staat de stad al helemaal in het teken van kerstmis. Daarom slaan enkele lokale handelaars de handen in elkaar. De Sint krijgt er zelfs zijn eigen parkeerplaats. [naar artikel]
Vanaf januari zullen in de dorpskernen in Heusden-Zolder, waar geen lokale handelaars gevestigd zijn, mini-markten worden georganiseerd. Het gaat om maximaal vier marktkramen tegelijkertijd. [naar artikel]
World Vegan Day is meteen het startschot van ‘Try Vegan’, een uitdaging om de hele maand november zo veel mogelijk veganistische gerechten op tafel te toveren. Gerenommeerde chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman delen alvast enkele recepten om je op weg te helpen. [naar artikel]
Drie lokale ondernemers uit Nazareth brengen met het platform lokaalonline.be lokale handelaars samen in één gebundelde webshop. Het platform heeft intussen interesse uit Gent, Waregem, Grimbergen en Hasselt. [naar artikel]
Potterheads opgelet, met het kookboek De kookschool voor Potterheads tover je de lekkerste gerechten op tafel. Een Schots eitje, strooptaart of uiensoep à la Dobby. Koken is geen heksentoer. Zeker niet met deze magische recepten. [naar artikel]
De scholengemeenschap VIIO Tongeren-Borgloon schenkt haar voltallig personeel een 'Lokaaltje' of producten van bij handelaars en producenten uit Haspengouw, die samen verpakt zijn als een lokaal geschenkje. Met de aankoop van 350 pakketjes als eindejaarsgeschenk voor het personeel steekt VIIO de lokale economie een hart onder de riem. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.