Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips. [naar artikel]
Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]
Het is hoogtijd om kerstkleur te bekennen! Welke trends vallen bij jou in de smaak en welke tinten passen het beste bij je interieur? Je ontdekt... [naar artikel]
Onze zoektocht naar de ‘Beste bakker van Vlaanderen’ draait op volle toeren, en van al dat zoeken krijgt een mens wel eens honger. En zin in een koffiekoek. Maar welke kies je als je dat hele aanbod voro je ziet? Speel hieronder onze koffiekoekentinder en ontdek welke koffiekoek het populairst is in Vlaanderen. (En voor welke koffiekoek je dus vroeger moet opstaan op zondag, al had je dat misschien al gemerkt.) [naar artikel]
Een portie krokant gebakken frietjes met een goede klodder mayonaise: velen onder ons zetten het weekend zo met veel plezier in. Nu er nog geen écht tekort aan frietjes is, profiteren we best zoveel mogelijk van die hemels Belgische combinatie. Maar welke mayonaise is dan het gezondste: de gewone of de lightversie? En vooral: welke is het lekkerst? Diëtiste Sanne Mouha proeft 12 soorten uit de supermarkt binnen die twee categorieën. “Deze heeft een laag vetpercentage en bevat nog steeds voldoende smaak.” [naar artikel]
Niets zo lekker als verse kruiden uit eigen tuin. Met het boek ‘Kruiden Kweken Koken’ willen Lode Claus en Michiel Van Colenberghe inspireren om zelf aan de slag te gaan met tuinkruiden. “Ook in het najaar kan je aan een kruidentuin beginnen", vertellen Lode en Michiel. Welke kruiden oogst en verwerk je dan best in het najaar? Ze zetten tips op een rijtje en delen twee recepten. “Gebruik nooit een bot mes om kruiden mee te snijden, dan gaat de smaak verloren!” [naar artikel]
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave legt het uit. “Het meest bepalend voor de smaak van de olie is de bereidingswijze ervan.” [naar artikel]
Kies ik voor een school met veel structuur of veel vrijheid voor de leerlingen? En hoe goed zal de school zorgen voor mijn kind met een leerprobleem? Duizenden ouders staan de komende weken voor de moeilijke opdracht om een middelbare school te kiezen voor hun dierbare kroost. Vijf tips om een slimme schoolkeuze te maken. [naar artikel]
Wie sinds maart boodschappen doet, botst regelmatig op lege schappen zonnebloemolie in de winkel. Welke alternatieven gebruiken frituristen ondertussen, waarmee je thuis ook frieten kan bakken? En wat betekent het tekort voor de prijs van een pakje friet? Roel Dekelver van Delhaize en Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van frituristen leggen uit. “Op een jaar tijd is de olieprijs verdubbeld.” [naar artikel]
Kris Vanhaerents van De Blauwe Frituur in Kortrijk - verkozen tot beste friturist van het land - is dé geknipte man om na te gaan welke mayonaise... [naar artikel]
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave legt het uit. “Het meest bepalend voor de smaak van de olie is de bereidingswijze ervan.” [naar artikel]
40 procent van de Vlamingen bestelt bij een doorsnee frituurbezoek twee frituursnacks bij de frietjes. Van een frikandel of een viandel heb je ongetwijfeld al gehoord, maar ken je ook de fricabel? En wat kan je verwachten van een ragouzi of een loempidel? Hieronder vind je een handig frituursnackoverzicht zodat je vanaf nu altijd weet welke lekkernij achter welke naam verborgen zit én welke tien snacks de populairste in Vlaanderen zijn. [naar artikel]
Welke bekende mannen en vrouwen vallen in de smaak bij de vrijgezellen en welke totaal niet? Ontdek het in deze video. [naar artikel]
Het aanbod aan airfryers is vandaag gigantisch: van kleine modellen tot XXL-versies met allerlei snufjes. Consumentenorganisatie ‘Which?’ testte er 56: wij lichten 7 populaire toestellen uit. Welke aankoop maak je in een wip schoon? Welke bakt de krokantste gezonde frietjes? Welke doet méér dan dat, maar voor een zacht prijsje? “Sommige frietjes zijn verbrand, andere nog niet eens gaar.” [naar artikel]
Waarom smaakt die cocktail thuis niet zoals in de cocktailbar? Wat doe ik verkeerd? Wij vroegen de beste bartenders van de stad om uitleg. In deze video toont Yuni Herremans van Smokey Jo’s Cantina hoe u een mojito smaak kan geven en welke fouten er vaak gemaakt worden. [naar artikel]
Het internet staat vol met tips en levenswijsheden. Maar welk raad is de moeite waard om op te volgen? Wij vroegen aan experts en ervaringsdeskundigen naar het beste advies ooit. Eén dat hun leven veranderde en dat ze met iedereen willen delen. Dat binnen vijf thema’s. Vandaag: fit en gezond. [naar artikel]
In de lente krijgen onze planten frisse, groene bladeren en zie je overal de bloesems opduiken. Het is nu dan ook hét ideale moment om na te denken over welke haagplanten het beste bij je tuin passen. Maar hoe kies je uit die eindeloze lijst met soorten? En hoe voel je dat dan in je portemonnee? Bouwsite Livios vroeg tuinaannemer Jeamie Hendrickx naar zijn beste tips. [naar artikel]
Een nieuw schooljaar betekent voor veel kinderen een nieuwe schooltas. Maar welke kies je dan uit? «Een rugzak is ergonomisch de beste keuze, maar... [naar artikel]
Niets zo erg als dénken dat je een heerlijk paaseitje met melksmaak gekozen hebt om op te eten, om vervolgens je tanden in een puur eitje met karamelsmaak te zetten. De papiertjes rond paaseitjes zien er misschien leuk uit, maar ze zijn vooral misleidend. Om te vermijden dat je niet weet welke smaak er onder het papiertje verborgen zit, vind je hieronder een overzicht van een selectie uit de supermarkt. Alleen maar lekkere paaseitjes vanaf nu! [naar artikel]
Wanneer je start met beleggen, kom je meteen voor een dilemma te staan: welke broker kies je? Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen in welke producten je wenst te beleggen en hoe groot je investeringskapitaal is. Het is niet eenvoudig om te bepalen welke broker het best […] [naar artikel]
Niets zo erg als dénken dat je een heerlijk paaseitje met melksmaak gekozen hebt om op te eten en vervolgens je tanden in een wit eitje met banaansmaak zetten. De papiertjes rond paaseitjes zien er leuk uit, maar ze zijn vooral misleidend. Om te vermijden dat je niet weet welke smaak je in je mond steekt, vind je hieronder een overzicht van een selectie chocolade uit de supermarkt. Alleen maar lekkere paaseitjes vanaf nu! [naar artikel]
Wie sinds maart boodschappen doet, botst regelmatig op lege schappen zonnebloemolie in de winkel. Welke alternatieven gebruiken frituristen ondertussen, waarmee je thuis ook frieten kan bakken? En wat betekent het tekort voor de prijs van een pakje friet? Roel Dekelver van Delhaize en Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van frituristen leggen uit. “Op een jaar tijd is de olieprijs verdubbeld.” [naar artikel]
Het is herfst, en dus liggen de winkels vol met pompoenen. Maar de ene pompoen is de andere niet. Welke soort kies je best voor welk gerecht? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.