Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

RECEPT. Spicy zalm, paprikasaus en pestopatatjes

02/12/2020 - 12:14
"Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: spicy zalm, paprikasaus en pestopatatjes."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof (06/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: spicy pad thai met kip en witloof. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


2. RECEPT Spicy piri-piri chicken traybake (07/05/2023 - Gezond.be)

Gisteren was het Internationale Anti-dieetdag. Volgens onderzoek van HelloFresh zouden twee op drie Vlamingen in 2023 gezonder willen eten, maar zonder een strikt dieet te volgen. Hiermee lijkt de nieuwste foodtrend van 2023 ‘Yang Shen’ ook naar Vlaanderen over te waaien. Daarbij gaat het niet enkel om gezond eten, maar ook om goed voor jezelf […] Het bericht RECEPT Spicy piri-piri chicken traybake verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


3. Tikka masala combineren met zalm doe je zo (23/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Kip tikka masala is een klassieker uit de Indische keuken, in dit recept ontdek je de yummy combi met zalm. De basis voor de marinade is garam... [naar artikel]


4. Verrassend: ovengebakken zalm met korstje van feta (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zalm is gemakkelijk te bereiden én past perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Bij een frisse salade wordt deze zalm met fetakaas een [naar artikel]


5. Aprilvis op je bord: zalm met kruidenkorst (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g [naar artikel]


6. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


7. Voedingsreeks | Zalm gekweekt met soldatenvliegen (24/04/2018 - De Tijd)

01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’ [naar artikel]


8. Atlantische zalm krijgt er een soortgenoot bij: er zwemt nu ook bultrugzalm in de Maas (30/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Er zwemmen twee soorten zalm in de Maas. Naast de inheemse, opnieuw uitgezette Atlantische zalm zijn er nu ook sporen van een neef: de Amerikaanse bultrugzalm, bekend van documentaires. Modern eDNA-onderzoek heeft de vis gedetecteerd. [naar artikel]


9. gerookte zalm op het menu? Peter Goossens proeft in welke supermarkt je de beste koopt (23/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]


10. Zalm niet langer zo gezond als gedacht (08/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm. [naar artikel]


11. Foie gras en zalm fors duurder in kerstperiode (05/12/2016 - De Tijd)

19:45 Vogelgriep en een mislukte visvangst zorgen overvoor dat de prijzen van ganzenlever en zalm stijgen. [naar artikel]


12. Zalm: 'Bankier heeft geen bonus nodig' (26/12/2016 - De Tijd)

12:11 Gerrit Zalm, vertrekkend CEO van de Nederlandse bank ABN Amro, gaf in twee afscheidsinterviews zijn mening over de verloning van ministers en managers. [naar artikel]


13. Nederland brengt eerste ‘zalm’ van soja op de markt (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het Nederlandse bedrijf SoFine claimt een 100 procent plantaardige filet te hebben ontwikkeld die lijkt op zalm. De visvervanger is vanaf morgen te... [naar artikel]


14. Boomplanting moet Schotse zalm redden (05/02/2022 - Express)

De aanplanting van miljoenen bomen langsheen de meest afgelegen rivieren en beken van Schotland moet de wilde zalm tegen de ergste effecten van de klimaatverandering beschermen. Dat hebben een aantal natuurorganisaties gezegd. Daarbij wordt opgemerkt dat de rivieren in de Schotse hooglanden tijdens de zomer al te warm zijn geworden voor de wilde Atlantische zalm […] [naar artikel]


15. Wat is spicy rosé, het bijzondere drankje dat deze zomer razend populair is? (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De zomer associëren we unaniem met een lekker glas rosé. Deze wijn past perfect bij een spontane picknick, een avond op een terras of een barbecue onder vrienden. En tegenwoordig is een variant op deze drank ontzettend populair. Het gaat om spicy rosé, en ja, dat is exàct wat je denkt dat het is. “Een fruitige rosé zal de pittige smaak lekker uitbalanceren.” [naar artikel]


16. Het kweken van zalm is pak schadelijker dan we dachten, kost miljarden elk jaar aan maatschappij (11/02/2021 - Express)

Het kweken van zalm is nog een pak desastreuzer voor mariene ecosystemen dan we dachten, blijkt uit een nieuwe evaluatie. Het kweken van zalm zorgt voor vervuiling, parasieten en hoge vissterftecijfers die voor miljarden euros schade toebrengen. Alles bij elkaar bedroeg de schade tussen 2013 en 2019 wereldwijd ongeveer 40 miljard euro volgens een nieuw […] The post Het kweken van zalm is pak schadelijker dan we dachten, kost miljarden elk jaar aan maatschappij appeared first on Business AM. [naar artikel]


17. Prijs van zalm schiet pijlsnel de hoogte in (26/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie wat zalm uit de supermarkt of viswinkel wil, heeft het allicht ook opgemerkt: voor een kilo betaal je al snel 25 euro. De prijs is de laatste... [naar artikel]


18. "Zalm geven aan een van de beste viskoks in België" (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

De recensenten bestellen de zalm als voorgerecht. Dat zorgt voor extra spanning in de keuken. Want er zit een visexpert aan tafel. [naar artikel]


19. "Een van de betere stukken zalm die ik ooit gegeten heb" (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Luc laat de ribbetjes bij TJOP'S liever aan zich voorbij gaan. Maar over de zalm kan hij geen slecht woord zeggen. [naar artikel]


20. Jeroen Meus maakt spinazierösti met gerookte zalm (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gerookte zalm is altijd een beetje feest, en het past geweldig bij spinazie. Verras je tafelgenoten of gasten met een onvervalste 'groene' rösti [naar artikel]


21. Popeye-powerlasagne met spinazie, zalm en zoete aardappel (21/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het geheim van gezonde voeding? Gevarieerd eten. Dus vergeet even je klassiek lasagnerecept en probeer deze versie met zalm (omega 3!), spinazie... [naar artikel]


22. Nederlands bedrijf brengt eerste ‘zalm’ van soja op de markt (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het Nederlandse bedrijf SoFine claimt een 100 procent plantaardige filet te hebben ontwikkeld die lijkt op zalm. De visvervanger is vanaf morgen te... [naar artikel]


23. Vrijdag visdag! Loïc maakt pasta met zalm (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij penne met zalm. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!