Wie bakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Rocco Cagliostro kunnen zijn, de pizzaiolo die er als kind al van droomde om pizzabakker te worden. “Ooit wil ik het wereldkampioenschap pizza bakken winnen.” [naar artikel]
Als de Lierse pizzabakker Djeez Louise zijn mobiele houtoven heet stookt, kan je er maar beter snel bij zijn. Wij gingen proeven, op zoek naar het geheime ingrediënt van zijn succesrecept. [naar artikel]
Consternatie in culinair Italië. Gino Sorbillo, uitbater van een bekend pizzarestaurant in Napels, heeft een pizza met ananas op de menukaart gezet. “De ultieme culinaire misdaad”, volgens het Italiaanse persbureau Ansa. Maar de pizzabakker verdedigt zich. [naar artikel]
Nadat Pizza Aversa op kerstavond vorig jaar 200 pizza’s wegschonk aan Tieltse gezinnen, bakt Jaspreet Singh er dit jaar 300. Hij wil ook evenveel drankjes uitdelen. Een dessert van Stanish by Kelly maakt het feestmaal compleet. [naar artikel]
Creatieveling Karl Copmans (38) uit Lille heeft een nieuw opmerkelijk project klaar. Met Den Pizza Trakteur bouwde hij een authentieke pizzaoven in leem die hij op een kar achter een tractor heeft geplaatst. De dertiger wil met zijn mobiele oven pizza’s gaan bakken op buurtfeestjes. [naar artikel]
“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]
Luc Goderis (51) uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) kocht een jaar geleden zijn eerste foodtruck. Hij schuimde vervolgens het hele land af en serveerde pizza’s en andere Italiaanse gerechten op trouwfeesten en andere evenementen. Toch verloochende hij de herkomst van zijn topproduct – de pizza – niet. Van het Napolitaanse instituut Gruppo La Piccola Napoli kreeg hij nu als vierde Belg ooit de hoogste erkenning van meester-pizzabakker. [naar artikel]
“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]
Pizza Aversa uit Tielt verkeert in een wel erg gulle bui. De uitbaters schenken op kerstavond 200 pizza’s weg aan kansarme gezinnen uit de stad. “Nog nooit zal ik met zo veel voldoening kerst gevierd hebben”, zegt Jaspreet Singh. [naar artikel]
Niet alleen mensen lusten pizza, ook beren kunnen genieten van de Italiaanse lekkernij. Klanten van Howard’s Steakhouse in de Amerikaanse staat... [naar artikel]
Voor de beste pizza’s van ons land moet je blijkbaar in Brussel zijn. Of dat is toch de mening van de Italiaanse website 50toppizza. Zowel La Pizza è Bella als La Piola Pizza haalt die ranglijst. [naar artikel]
Omdat Vlaanderen amper geschoolde pizzabakkers telt, biedt Syntra-Limburg deze week een opleiding tot professioneel ‘pizzaiolo’ aan. “Broodnodig, want in België is het vaak tevergeefs zoeken naar een fatsoenlijke pizza”, zegt docent en pizzabakker Aroldo Lacomellia van het Maasmechelse restaurant Il Destino. Samen met de Italiaanse pizzalegende Massimo Quondamatteo toont hij ons hoe je de perfecte pizza bakt. [naar artikel]
Met straten vol Italiaanse marktkraampjes, animatie en muziek veranderde het kerkdorp Hees afgelopen zondag in een authentiek stukje Italië. Bezoekers op Vespa’s en gendaremrietypes van de carabinieri, alles ademde een Toscaanse sfeer. “Naast het rondtrekkend straattheater is er tijdens Festa Italiana veel animatie voor groot en klein en staat er een babbelhut opgesteld”, verduidelijkt Francois Nelissen van de plaatselijke Gezinsbond. De vele lekkernijen zoals Italiaanse ijsjes, prosecco en pizza werden gesmaakt aan de gezellige terrasjes midden op de straten. “We bakken de pizza’s hier in een houtoven. Vooral de parma en pizza pepperoni zijn zeer geliefd”, lacht pizzabakker Ronny Verelst. (joge) [naar artikel]
Een pizzabakker uit Lyon heeft 1.001 kazen op één pizza verzameld, goed voor een plaats in het Guinness Book of World Records. De chef bracht daarvoor een bezoek aan verschillende kaasmakerijen in Frankrijk en selecteerde telkens een specialiteit. [naar artikel]
Deze week test onze mystery man Pizza-Hut uit. Hij deelt hier zijn wedervaren. [naar artikel]
Jarenlang regelden pizzabakker Marcello N. (56) en zijn broer Giuseppe N. (49) uit Genk grote bestellingen drugs via de Antwerpse haven voor de Italiaanse maffia. Terwijl de twee kopstukken in het vizier kwamen van de Limburgse politie, wonnen de broers met hun verfijnde pizza’s zoveel sympathie in de streek dat hun pizzeria zelfs bekendheden lokte. “Het verbaast ons zéér dat hij verwikkeld is geraakt in de maffia.” [naar artikel]
De Genkse pizzabakker, Rocco Cagliostro, gaat in april deelnemen aan het wereldkampioenschap pizzabakken in de Italiaanse stad Parma. 800 pizzabakkers nemen het daar tegen elkaar op. Eerder won hij al de prijs voor de beste pizzabakker van de Benelux. Hij hoopt om wereldkampioen te worden om zo zijn overleden tante te eren. [naar artikel]
Zagros Jaff mag zich opnieuw de snelste Europese pizzabakker noemen van de Amerikaanse keten Domino’s. Hij bereidde de perfecte pizza in slechts 27 seconden. Dat komt neer op zo’n 133 (!) pizza’s per uur. De perfecte pizza maken is geen simpel klusje. Thuis doe je er misschien minuten over om alle ingrediënten meticuleus te plaatsen, […] Het bericht Domino’s-medewerker maakt de perfecte pizza… in slechts 27 seconden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een goede pizza is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van zuurdesempizza’s tot pizza met pulled chicken: hier worden al je pizzacravings gestild. [naar artikel]
Een wilde gok: een pizza napolitana, een margherita, een pizza met vier kazen en een funghi? Een koerier van bestelsite pizza.be - dat trouwens [naar artikel]
In het kielzog van andere fastfoodrestaurants heeft nu ook Pizza Hut een veganistische optie op het menu gezet. Het gaat daarvoor een samenwerking aan met Beyond Meat, een producent van plantaardige vleesalternatieven. Het resultaat? De Beyond Pizza. [naar artikel]
Een beetje peper op zijn pizza lustte een klant van New York Pizza in Houthalen-Helchteren wel. Maar hij kreeg zoveel peper dat de pizza oneetbaar werd. [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Bij Pink Pizza in Genk kan je terecht voor een pizza ‘Wa Make’, ‘Nie geflipt doen’, ‘Anders da gaat nie’, of een pizza ‘Die beweegt niet meer’. Dat zijn junkpizza’s oftewel pizza’s met junkfood erop. “Mensen zijn er gek op.” [naar artikel]
Flankaanvaller, tweede spits, 'valse 9' en nu ook pizzabakker. We hebben het over Dries Mertens die dit seizoen bijzonder hoge toppen scheert bij [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.