In deze decembermaand gingen we op zoek naar traiteurs in de Antwerpse regio, waar u met een gerust hart een feestmenu kan bestellen. We lijsten zeven adressen op: [naar artikel]
Kent de pizzakoerier jouw vaste bestelling al en begroet de man van het frituur je bij voornaam? Dan staat "meer zelf koken" misschien wel op je... [naar artikel]
Hoe bereid je zelf een feestmaal en hou je het toch budgetvriendelijk? Met die vraag stapten we naar vijf chefs, die samen een diner uitwerkten dat niet al te moeilijk na te maken is en vooral niet te duur. Budgetproof met maximaal effect dus. [naar artikel]
Het is voor velen onder u ongetwijfeld al een heel drukke ochtend geweest. Ofwel bent u volop bezig geweest om de feestmaaltijd klaar te maken, ofwel bent u uw menu ergens gaan afhalen. Bij zowat alle slagerijen en traiteurs was het dan ook de drukste voormiddag van het jaar. [naar artikel]
Heb je geen zin om met de feestdagen zelf te koken? Bij deze vijf adresjes bestel je een afhaal kerst- of eindejaarsmenu dat net een tikkeltje anders is. [naar artikel]
Ben jij deze feestdagen chef van dienst? Dan kijk je misschien weer aan tegen uren in de keuken staan, stress voor de baktijd, mislukte kroketten... Waarom maak je het jezelf dit jaar niet eens wat makkelijker, en bestel je een indrukwekkend feestmaal bij een professional? Wij selecteerden 10 toptraiteurs in de provincie die tal van feestformules aanbieden, naar ieders smaak en budget. [naar artikel]
Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]
Het aantal coronabesmettingen stijgt in West-Vlaanderen en dat voelen de traiteurs ook op hun feesten. Verschillende steden en gemeenten lassen evenementen af en vragen om voorzichtig te zijn. Voorlopig zien de traiteurs nog geen annuleringen van de evenementen, maar gemiddeld laat een kwart van de gasten het afweten. [naar artikel]
Voor de traiteurs is de eindejaarsperiode de drukste tijd van het jaar. Ze zitten niet alleen tot over de oren in het werk, ze moeten ook met almaar meer zaken rekening houden: de logistieke organisatie, de moeilijkheden om hulp te vinden, en vooral de steeds groter wordende groep van mensen met voedselintoleranties. Dat maakt het voor de traiteurs allemaal nog wat ingewikkelder dan het al is. [naar artikel]
Voor u vanavond die kalkoenrollade of dat kreeftenbuffet aanvalt, trakteer misschien eerst de traiteurs op een smakelijk applaus. Want dat u straks alweer van zo’n heerlijk kerstmaal kan genieten, dankt u in de eerste plaats aan hùn slapeloze nachten en 28.000 stappen per dag. Verslag van de laatste sprint richting feesttafel: “Op kerstavond ben ik zodanig pompaf dat ik al van bij het begin van ‘Home Alone’ in slaap val.” [naar artikel]
Alarmerende cijfers uit een nieuwe studie: naar schatting 15.000 kinderen in ons land zouden astmasymptomen hebben gekregen door koken op gas. Is de schadelijke uitstoot een mogelijke oorzaak voor de klachten van jouw kind of van jezelf? Dan willen we graag jouw verhaal optekenen: contacteer onze journaliste op [email protected]. [naar artikel]
Overleef je de blokperiode op frieten en pizza omdat je geen tijd hebt om te koken op kot? Slecht excuus, want groentjes klaarmaken hoeft niet veel tijd te kosten. Wij vroegen ‘Rookie Cook’ Loïc van Impe, auteur van een boek vol recepten voor op kot, naar zijn twee snelste favorieten. [naar artikel]
Geen zin meer in kramp in de arm omdat je een eiwit moet opkloppen of omdat je een berg groenten moet snijden? Dan is een keukenrobot waarschijnlijk jouw heilige graal: hij zou alles kunnen, van deeg kneden tot rijst koken, en doet het in jouw plaats. Omdat het prijskaartje aan de hoge kant is, zoekt onze culinair journaliste voor jou uit of het de investering waard is, welke alternatieven er zijn en wat je allemaal écht kunt met zo’n keukenrobot. “In plaats van verschillende keukentools te gebruiken om soep te koken, doe je ze allemaal met deze machine.” [naar artikel]
Slager-traiteurs te lande hebben deze periode opnieuw de handen vol met de bereiding van vleesgerechten voor op de feestdis. De sector kreunt echter onder een steeds groter wordend tekort aan slagers. Jobat.be klopte aan bij Ivan Claeys, voorzitter van de koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Wat zijn de troeven van een baan als beenhouwer? Hoeveel verdien je? En hoe kun je de carrièreswitch richting het vak maken? [naar artikel]
Wie dit jaar een stukje wild of fondueschotel wil bestellen met kerst en nieuw, riskeert zelf achter de potten te belanden. Traiteurs komen tijdens de drukste periode van het jaar handen tekort en beperken noodgedwongen hun aanbod. Er zijn er die zelfs helemaal niet meer mee doen. Slagerij Finesse in Zwevezele en twee slagerijen in Hasselt en Gent kunnen ervan meespreken. En ze zijn niet alleen, het aantal vacatures in de voedingssector dat niet ingevuld geraakt, was nog nooit zo groot. “Zelfs klanten helpen zoeken naar werkvolk, maar niemand is komen solliciteren.” [naar artikel]
Studenten krijgen het hard te verduren tijdens deze coronacrisis. Geen cantussen, geen kotfeestjes, zelfs niet eens fysieke lessen. Eerstejaarsstudenten leren amper nieuwe vrienden kennen, anderen zitten al weken opgesloten op hun kot. Gelukkig staan tal van jongeren klaar om elkaar te helpen. Sommigen organiseren een stadsspel, koken voor elkaar of organiseren wandeldates met onbekenden om medestudenten te leren kennen. [naar artikel]
Uren zweten in de keuken? Als het van Virginie Schoelinck en Silke Van Engeland afhangt, is dat verleden tijd. Deze twee besties benadrukken in hun kookboek Onweerstaanbaar, kant-en-klaar dat bereide gerechten uit de supermarkt er net zo heerlijk kunnen uitzien én smaken als wanneer je zelf aan de slag gaat. Speciaal voor ons maakten ze een feestmenu met vijf klassiekers uit het warenhuis. [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
Traiteurs en slagers vrezen voor een kerst- en eindejaarsperiode in mineur. “Zullen de mensen thuis grote feesten kunnen geven?”, vraagt Ivan Claeys van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België zich af. “Ik zie het niet positief in.” [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
Of ze nu in het buitenland zitten, koken, aftellen, vooruitkijken of terugblikken... deze bekende Vlamingen zijn op de laatste dag van 2016 duidelijk helemaal klaar voor een fijn feestje en een nieuw jaar. [naar artikel]
Met verspakketten proberen de supermarkten ons leven makkelijker te maken. Ze bevatten bijna alle ingrediënten om een specifiek gerecht klaar te maken. Handig voor wie geen inspiratie heeft om te koken, of geen tijd vindt om uitgebreid boodschappen te doen. Maar zijn deze verspakketten een gezonde keuze? En is het niet goedkoper om alle ingrediënten apart te kopen? Diëtiste Sanne Mouha neemt de proef op de som. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.