De Congolese topchef Dieuveil Malonga (32) van restaurant Meza Malonga in Rwanda komt tijdens het paasweekend speciaal overgevlogen naar ons land. Hij komt drie dagen koken in grillrestaurant Ember in Mechelen, waar hij samen met de Mechelse chef Zino Jacobs een tiengangenmenu zal maken waarin hij de gasten zal verwennen met zijn unieke Afrikaanse fusionkeuken. Chef Malonga is één van de absolute culinaire sterren van het zwarte continent, maar voor hij beroemd werd, ontving hij een levensbelangrijk geschenk uit Mechelen. En dat is hij duidelijk niet vergeten. [naar artikel]
Achter restaurant Modest in Opglabbeek zijn gisteren 1.000 wijnranken geplant. Over een viertal jaar wil chef-kok Sander Spreeuwers als eerste Limburgse restaurant zijn eigen mousserende wijn schenken. “De wijngaard is jaarlijks goed voor 1.000 flessen wijn”, rekent Spreeuwers. [naar artikel]
Japans restaurant Kobe in de binnenstad van Sittard, in Nederlands-Limburg, dat vorige maand definitief op slot ging wegens gebrek aan geschikt personeel, krijgt verrassend snel een opvolger. De talentvolle chef-kok Glenn Heijlands (32) uit Maaseik opent er in april zijn eerste eigen restaurant. [naar artikel]
Peter Deruyter (55) uit Berchem is terminaal ziek en zoekt daarom een nieuwe thuis voor zijn hond Zino. Vorig jaar in november deed hij eenzelfde oproep voor de broer van Zino, Macho. “Hij leidt nu een fantastisch leven in Tongerlo. Hopelijk vind ik voor Zino dezelfde ‘perfect match’.” [naar artikel]
Peter Deruyter (55) uit Berchem is terminaal ziek en zoekt daarom een nieuwe thuis voor zijn hond Zino. Vorig jaar in november deed hij eenzelfde oproep voor de broer van Zino, Macho. “Hij leidt nu een fantastisch leven in Tongerlo. Hopelijk vind ik voor Zino dezelfde ‘perfect match’.” [naar artikel]
Chef-kok Frederik Cornelis (33) van het Haspengouwse restaurant Marsnil in Batsheers blijft niet bij de pakken zitten. Zijn restaurant is dan wel gesloten door de coronamaatregelen, maar vanaf zaterdag opent hij wel een hoevewinkel waar lokale streekproducten centraal staan. [naar artikel]
Chef-kok Gilbert von Berg verruilt het bekende restaurant Château Neercanne voor een eigen zaak. Michelinster? “Die ambitie zal ik nooit hardop uitspreken. Maar eten op hoog niveau hoeft niet stijf te zijn.” [naar artikel]
Restaurant Signatuur verhuist naar het Antwerpse Zuid. De voorbije jaren deed de zaak het goed in Hoogstraten, maar nu zetten chef Bart Gils en zijn partner sommelier Sally Lauwers hun verhaal verder in Antwerpen. “Hier kunnen we de handrem loslaten”, zegt chef Bart. [naar artikel]
Minder dan een jaar nadat hij in de Franse hoofdstad Parijs zijn eigen restaurant heeft geopend, mag de Belgische chef-kok Mallory Gabsi een eerste Michelinster op de gevel spijkeren. Dat is maandag gebleken bij de bekendmaking van de nieuwe editie van de Michelingids. Hij werd er ook uitgeroepen tot “jonge chef van het jaar”. [naar artikel]
Volgens de website van Michelin worden sterren toegekend aan het restaurant, niet aan de chef. Maar in de praktijk verliest een restaurant meestal zijn ster(ren) als de chef vertrekt of verandert. Daardoor wordt de indruk gewekt dat de ster(ren) eigenlijk toch toebehoren aan de chef. [naar artikel]
15:01 De 26-jarige Mallory Gabsi, die amper een jaar geleden zijn eigen restaurant in Parijs heeft geopend, verovert zijn eerste Michelinster. Hij krijgt ook de titel Jonge Chef van het Jaar. [naar artikel]
Nadat hij zijn carrière was begonnen bij gerenommeerde zaken als Pastorale, L’Épicerie du Cirque en La Rosa, start voor de piepjonge chef-kok Matthijs Mannaerts (25) in september een nieuw avontuur. In zijn eigen restaurant Hemmat in Kapellen focust hij samen met zijn vrouw op interactie met de klant en pure no-nonsense gerechten. [naar artikel]
Een zeug met drie biggen heeft donderdagavond een man en zijn hond aangevallen in hun eigen tuin in Godsheide. “Papa is er met de schrik vanaf gekomen, maar onze hond is ernstig gewond geraakt”, vertelt dochter Steffi. De familie wil dat er snel iets gedaan wordt aan de groeiende populatie everzwijnen in Hasselt. “Zino had drie ernstige bijtwonden, maar stel je voor dat het een kind was die in de tuin aan het spelen was? Dat zou nog zoveel erger zijn.” [naar artikel]
De terminaal zieke Peter Deruyter (55) uit Berchem ontving al 220 mails van kandidaten die zijn hond Zino willen adopteren of hem een hart onder de riem willen steken. “Toen ik vorig jaar voor Zino’s broer Macho eenzelfde oproep deed, kreeg ik tweeduizend reacties. Het zijn er nu dus wel veel minder, maar eigenlijk interessantere.” [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
32 jaar is hij, de beste Jonge Chef van het Jaar volgens Gault&Millau. Davy Devlieghere startte vier jaar geleden met bistro – ondertussen restaurant - Julien in Lievegem, scoort een mooie 15,5/20 in de Gault&Millau en mag nu vooral pronken met zijn nieuwe titel. Wie is de jonge chef? En wat kan je verwachten in zijn restaurant? [naar artikel]
Het nieuwe Marriott hotel krijgt tweesterrenchef Bart De Pooter van restaurant De Pastorale in Reet als chef. In twee restaurants, Wild|n en Plant|n, introduceert hij een plant based keuken. “Er zijn al veel plantaardige restaurants, maar niet op top-gastronomisch niveau”, zegt de chef. “Antwerpen is er, na Amerikaanse en Nederlandse voorbeelden, zeker klaar voor.” [naar artikel]
Het Borgerhoutse restaurant Vina Clara heeft een nieuwe chef, Amber De Wispeleir. [naar artikel]
De terminaal zieke Peter Deruyter (55) uit Berchem ontving al 220 mails van kandidaten die zijn hond Zino willen adopteren of hem een hart onder de riem willen steken. “Toen ik vorig jaar voor Zino’s broer Macho eenzelfde oproep deed, kreeg ik tweeduizend reacties. Het zijn er nu dus wel veel minder, maar ze zijn wel interessanter.” [naar artikel]
Het Borgerhoutse restaurant Vina Clara heeft een nieuwe chef aangesteld, het gaat om Amber De Wispeleir. De jonge vrouw is gekend als winnares [naar artikel]
Groot culinair nieuws: topchef Kobe Desramaults opent een restaurant op Sicilië. De chef landt begint mei op het eiland, de opening is voorzien voor begin juni. Dat betekent dat de chef naar Italië verhuist. “Zeker tot eind oktober”, zegt hij. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerd chef en [naar artikel]
Een nieuwe fase in Mijn Keuken Mijn Restaurant. In de battles worden de kandidaten door enkele topchefs beoordeeld. “Het was uit mijn comfortzone, maar ze mogen me zeker opnieuw vragen”, zegt de Hasseltse chef Anne-Sophie Breysem van restaurant Ansoler. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.