De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De Croo drukt Rutte op het hart: “Nederlandse funshopper niet welkom in België”

Het Laatste Nieuws

15/12/2020 - 13:39

Premier Alexander De Croo heeft dinsdagochtend gebeld met de Nederlandse minister-president Mark Rutte over de coronasituatie. De eerste minister heeft eraan herinnerd dat ‘funshoppen’ in België verboden is, tweet hij. In Nederland zijn de niet-essentiële winkels sinds vandaag/dinsdag gesloten, waardoor de vrees bestaat dat Nederlanders over de grens zullen komen winkelen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Croo drukt Rutte op het hart: ‘Nederlandse funshopper niet welkom in België’ (15/12/2020 - De Morgen)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft vanochtend gebeld met de Nederlandse minister-president Mark Rutte over de coronasituatie. De eerste minister heeft eraan herinnerd dat ‘funshoppen’ in België verboden is, tweet hij. In Nederland zijn de niet-essentiële winkels sinds vandaag gesloten, waardoor de vrees bestaat dat Nederlanders over de grens zullen komen winkelen.
  [naar artikel]
 2. Premier De Croo: “Als de situatie in onze steden uit de hand loopt, zullen we drastische maatregelen nemen zoals filtercontroles aan de grenzen" (15/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) benadrukte eerder al dat de Nederlandse funshopper niet welkom is in België. “Als we zien dat het in onze steden uit de hand loopt, zullen we drastische maatregelen nemen zoals filtercontroles aan de grenzen”, zo benadrukt hij ook bij VTM NIEUWS. Daarnaast waarschuwt De Croo ook de eigen bevolking, want “de cijfers moeten omlaag”.
  [naar artikel]
 3. Premier De Croo: “Als de situatie in onze steden uit de hand loopt, zullen we drastische maatregelen nemen zoals filtercontroles aan de grenzen" (15/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) benadrukte eerder al dat de Nederlandse funshopper niet welkom is in België. “Als we zien dat het in onze steden uit de hand loopt, zullen we drastische maatregelen nemen zoals filtercontroles aan de grenzen”, zo benadrukt hij ook bij VTM NIEUWS. Daarnaast waarschuwt De Croo ook de eigen bevolking, want “de cijfers moeten omlaag”.
  [naar artikel]
 4. Premier De Croo: ‘Als situatie in onze steden uit de hand loopt, zullen we drastische maatregelen nemen zoals filtercontroles aan grenzen’ (15/12/2020 - De Morgen)
  De Nederlandse funshopper is niet welkom in België, zo benadrukte premier De Croo eerder al. ‘Als we zien dat het in onze steden uit de hand loopt, zullen we drastische maatregelen nemen zoals filtercontroles aan de grenzen’, zegt hij ook bij VTM NIEUWS. Daarnaast waarschuwt de premier ook de eigen bevolking, want ‘de cijfers moeten omlaag’.
  [naar artikel]
 5. Nederlandse premier Rutte wil "niet eindigen zoals België" (11/11/2017 - VRT NWS)
  In Nederland trekt de oppositie van leer tegen het plan van premier Rutte om de dividendbelasting af te schaffen. Dat kost de Nederlandse belastingbetaler elk jaar 1,4 miljard euro. Maar Rutte verdedigt zich en verwijst in zijn argumentatie ook naar België.
  [naar artikel]
 6. Rutte over uithaal naar België: "Ik had die opmerking zo niet zo hoeven maken" (15/11/2017 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte erkent dat hij ons land onnodig heeft geschoffeerd. Vorige week had Rutte de beslissing van de Nederlandse regering om de dividendbelasting af te schaffen verdedigd door te verwijzen naar België, dat volgens hem een slecht voorbeeld is. Vandaag gaf de Nederlandse premier toe dat hij misschien wel wat onhandig is geweest.
  [naar artikel]
 7. De Croo moet invallen voor Rutte op Europese top (14/12/2021 - De Standaard)
  Premier Alexander De Croo vertegenwoordigt Mark Rutte woensdag en donderdag in Brussel op de top van het Oostelijk Partnerschap en de Europese top. De Nederlandse premier is verhinderd door het debat in de Tweede Kamer over de regeringsvorming. Daardoor zal De Croo optreden als vertengwoordiger van de Benelux.
  [naar artikel]
 8. Waarom viseert Nederlandse premier Rutte ons land? (11/11/2017 - VRT NWS)
  De Nederlandse oppositie is er niet over te spreken dat premier Rutte de dividendbelasting wil afschaffen. Opvallend: in de NOS-studio verdedigt Rutte zijn plan door naar België te wijzen. Wat bedoelt hij daar juist mee?
  [naar artikel]
 9. Comeos: “Nederlanders zijn van harte welkom om in België te komen winkelen” (18/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nederlanders zijn van harte welkom om in België te komen winkelen, zegt de Belgische handelsorganisatie Comeos. Premier Alexander De Croo en minister-president Mark Rutte liepen eerder gezamenlijk op om niet de grens over te steken om te winkelen.
  [naar artikel]
 10. Alexander De Croo en Mark Rutte overleggen over funshoppen over de grens (15/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo heeft dinsdagochtend gebeld met de Nederlandse minister-president Mark Rutte over de coronasituatie. De eerste minister heeft eraan herinnerd dat ‘funshoppen’ in België verboden is, tweet hij. In Nederland zijn de niet-essentiële winkels sinds vandaag gesloten, waardoor de vrees bestaat dat Nederlanders over de grens zullen komen winkelen.
  [naar artikel]
 11. Rutte: “Opmerking over België hoefde niet, maar klopte inhoudelijk” (15/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft woensdag tegen Nederlandse journalisten gezegd dat hij zich niet laatdunkend had hoeven uit te laten over het fiscale klimaat in België. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op zijn website. “Ik had de opmerking misschien niet zo hoeven maken, maar inhoudelijk vrees ik dat het feit klopte”, aldus Rutte.
  [naar artikel]
 12. “Zelfs hun vlag correct hangen lukt niet”: Nederlandse vlag op z'n kop tijdens bezoek Rutte aan premier De Croo (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een gênant foutje, zo kan je het wel noemen. Tijdens het werkbezoek van de Nederlandse premier Mark Rutte aan ons land hing de Nederlandse vlag op z’n kop. De blunder werd gisteren (onbedoeld) verspreid na tweets van beide premiers. Hoewel De Croo de fout inmiddels heeft rechtgezet, lokt het de nodige reacties uit op sociale media. “Pijnlijk”, luidt het.
  [naar artikel]
 13. Van Overtveldt reageert op Rutte: 'België afschilderen als economische woestijn is enkele bruggen te ver' (11/11/2017 - Knack)
  De Nederlandse premier Mark Rutte 'wil België niet achterna'. Dat heeft hij gezegd op zijn wekelijkse persconferentie, waar hij zijn plan om de dividendbelasting af te schaffen moest verdedigen. Johan Van Overtveldt is het niet eens met het beeld dat Rutte schetst.
  [naar artikel]
 14. Oeps: Nederlandse vlag hangt omgekeerd bij bezoek Rutte aan premier De Croo (25/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft een werkbezoek gebracht aan het kabinet van premier Alexander De Croo. Bij de foto’s van dat bezoek valt een pijnlijk foutje op: de vlag van Nederland hangt omgekeerd.
  [naar artikel]
 15. Oeps: Nederlandse vlag hangt omgekeerd bij bezoek Rutte aan premier De Croo (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft een werkbezoek gebracht aan het kabinet van premier Alexander De Croo. Bij de foto’s van dat bezoek valt een pijnlijk foutje op: de vlag van Nederland hangt omgekeerd.
  [naar artikel]
 16. BELUISTER - Nederlandse premier Mark Rutte aan VRT NWS: "Alexander De Croo had mijn broer kunnen zijn" (16/03/2021 - VRT NWS)
  Morgen weet de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte of hij zich mag opmaken voor een verlengd verblijf in Het Torentje, zoals het kantoor van de Nederlandse minister-president wordt genoemd. De peilingen wijzen op winst voor zijn rechts-liberale regeringspartij VVD. Maar de race is nog niet gelopen, zegt Rutte in een interview met VRT NWS. "In Nederland kan er op het laatste moment nog veel verschuiven."
  [naar artikel]
 17. Rutte wil 'België niet achterna': 'Zeer onhandige reactie', vindt Michel (11/11/2017 - Knack)
  De Nederlandse premier Mark Rutte 'wil België niet achterna'. Dat heeft hij gezegd op zijn wekelijkse persconferentie, waar hij zijn plan om de dividendbelasting af te schaffen moest verdedigen. De Belgische premier Charles Michel is het niet eens met het beeld dat Rutte schetst.
  [naar artikel]
 18. Nederlandse vlag ondersteboven tijdens werkbezoek Rutte aan kabinet De Croo (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een gênant foutje, zo kan je het wel noemen. Tijdens het werkbezoek van de Nederlandse premier Mark Rutte aan Wetstraat 16 dinsdag, hing de Nederlandse vlag immers ondersteboven.
  [naar artikel]
 19. De Croo, Rutte en Laschet lanceren gezamenlijke videoboodschap: ‘Blijf thuis!’ (17/12/2020 - De Standaard)
  Premier Alexander De Croo, de Nederlandse premier Mark Rutte en minister-president Armin Laschet van de aangrenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben samen een videoboodschap gelanceerd. In het filmpje roepen ze hun burgers op om met z’n allen thuis te blijven, in eigen land.
  [naar artikel]
 20. BEKIJK - "België en Nederland hebben een mooi verhaal": Premier De Croo ontvangt Nederlandse collega Rutte in Gent (19/04/2022 - VRT NWS)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft zijn Nederlandse collega Mark Rutte ontvangen in Gent. Ze hadden het onder meer over een intensere Europese samenwerking op het vlak van defensie, zeker nu, met de oorlog in Oekraïne. En hoe dat moet, kan Europa volgens hen leren van België en Nederland.
  [naar artikel]
 21. Rutte (recht uit het hart): "Michel is een van de beste premiers van Europa" (13/12/2018 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte weet wat het is om een minderheidsregering te leiden. Dat deed hij in zijn eerste kabinet (2010-2012), toen hij moest rekenen op de gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders. Onze reporter Rob Heirbaut vroeg Rutte of hij tips had voor zijn Belgische collega Charles Michel, die na het vertrek van de N-VA uit de regering in hetzelfde schuitje zit. "Ik ga geen adviezen geven, dat zou arrogant zijn", antwoordde Rutte. De Nederlandse premier had wel woorden van lof voor zijn Belgische collega en noemde Michel "een van de beste premiers, en dat zeg ik recht uit het hart, die Europa op dit moment heeft."
  [naar artikel]
 22. Nederlands premier Rutte: 'Had opmerking niet hoeven maken, maar inhoudelijk klopt het wel' (15/11/2017 - Knack)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft woensdag tegen Nederlandse journalisten gezegd dat hij zich niet laatdunkend had hoeven uit te laten over het fiscale klimaat in België. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op zijn website. 'Ik had de opmerking misschien niet zo hoeven maken, maar inhoudelijk vrees ik dat het feit klopte', aldus Rutte.
  [naar artikel]
 23. Premier De Croo schrijft open brief aan slachtoffers van watersnood: “We laten jullie niet in de steek” (20/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo drukt de gezinnen en gemeenschappen die zwaar getroffen zijn door de watersnood op het hart dat de regering hen niet in de steek zal laten. Dat verzekert hij hen in een open brief.
  [naar artikel]
 24. "Willen België niet achterna": Nederlandse premier Rutte verdedigt zich voor afschaffing dividendbelasting (11/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland schreeuwt de oppositie moord en brand over het plan van premier Rutte over het afschaffen van de dividendbelasting. Rutte verdedigt...
  [naar artikel]
 25. Wat Alexander De Croo kan leren uit de zege van Mark Rutte (20/03/2021 - De Morgen)
  Of je de Open Vld nu met de VVD dan wel met de links-liberale D66 vergelijkt, voor de ­partij van premier Alexander De Croo tonen de Nederlandse verkiezingen een hoopvol resultaat. Wat kan De Croo van zijn zegevierende ambts- en geestesgenoot in Den Haag leren?
  [naar artikel]
 26. Rutte over uithaal naar België: "Had die opmerking niet hoeven maken" (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse minister-president Mark Rutte heeft voor de Nederlandse pers verklaard dat hij de felbekritiseerde opmerking over ons land "niet had...
  [naar artikel]
 27. ‘De populariteit van Rutte gaat zich ooit wreken’ (16/03/2021 - De Tijd)
  01:55 De Nederlandse premier Mark Rutte stevent af op een vierde ambtstermijn. ‘We leven in een onzekere wereld maar bij Rutte zie je geen problemen, alleen een vrolijke man’, zegt de Nederlandse schrijver ...
  [naar artikel]
 28. Ondanks oproep van premier De Croo zegt Comeos: “Nederlanders van harte welkom in Belgische winkelsteden” (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De oproep van premier Alexander De Croo aan de Nederlandse bevolking om vooral niet in ons land te komen shoppen, lijkt bij handelsorganisatie Comeos in dovemansoren te vallen. “Nederlanders zijn van harte welkom om in België te komen winkelen. Als mensen de coronaregels respecteren hebben wij daar geen probleem mee. Of het nu om Nederlanders, Duitsers, Chinezen of Japanners gaat, het kan veilig”, zegt Hans Cardyn van Comeos tegen persbureau ANP.
  [naar artikel]
 29. "Hangt de Nederlandse vlag nou op z’n kop?" Pijnlijke misser bij bezoek van Nederlandse premier in de Wetstraat (25/01/2023 - VRT NWS)
  Foto's van een ondersteboven gehangen Nederlandse vlag in de Wetstraat 16 zijn een eigen leven beginnen te leiden op het internet. De nogal gênante misser werd onbedoeld verspreid na tweets van premier Alexander De Croo (Open VLD) en zijn Nederlandse collega Mark Rutte zelf. De Croo heeft het euvel intussen rechtgezet in een video, maar het is niet de eerste keer dat de Nederlandse vlag bij een bezoek van een Nederlands politicus verkeerd wordt opgehangen.
  [naar artikel]
 30. Nederlandse premier Rutte "wil België niet achterna" met dividendbelasting (11/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte "wil België niet achterna". Dat heeft hij gezegd op zijn wekelijkse persconferentie, waar hij zijn plan om de...
  [naar artikel]
 31. Nederlandse premier Rutte “wil België niet achterna” (11/11/2017 - Metro)
  De Nederlandse premier Mark Rutte “wil België niet achterna”. Dat heeft hij gezegd op zijn wekelijkse persconferentie, waar hij zijn plan om de dividendbelasting af te schaffen moest verdedigen. “België heeft nog maar één internationaal opererend bedrijf over: InBev. Verder niets meer.” Premier Rutte is van plan om de dividendbelasting in Nederland in 2019 af te schaffen. Bedrijven betalen er nu 15 procent belastingen op het dividend dat ze uitkeren aan aandeelhouders, maar om “rijk en succesvol” te blijven is het volgens het kabinet-Rutte cruciaal om de dividendtaks af te schaffen. De oppositie trekt echter fel van leer tegen die plannen. De afschaffing zou de Nederlandse schatkist elk jaar 1,4 miljard euro kosten, zeggen zij. Bovendien is het een “cadeau aan multinationals”. Maar premier Rutte weerlegt die kritiek. “Als Nederland de belasting niet afschaft, gaat het België achterna. We zien in België wat er gebeurt als je de bakens niet op tijd verzet”, klonk het op zijn wekelijkse persconferentie. “België heeft nog maar één internationaal opererend bedrijf over: InBev. De rest is weg. En ze hadden er heel veel.” Rutte wilde geen namen noemen van grote bedrijven die Nederland zouden willen verlaten. Maar volgens het Financieel Dagblad gaat het onder meer om oliereus Shell en Unilever. De Nederlandse premier had deze week nog een ontmoeting met zijn Belgische ambtgenoot Charles Michel (MR) in het kader van de Benelux-Top. bron: Belga
  [naar artikel]
 32. Premier Michel: 'Onhandige reactie van premier Rutte' (11/11/2017 - De Tijd)
  15:25 De uitspraken van de Nederlandse premier over ons land - Mark Rutte wil 'België niet achterna' - tonen vooral aan dat hij 'heel slecht is geïnformeerd'. Dat valt te horen op het kabinet van premier Ch...
  [naar artikel]
 33. Leiders België, Nederland en Noordrijn-Westfalen roepen gezamenlijk op om thuis te blijven (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische premier Alexander De Croo, zijn Nederlandse ambtgenoot Mark Rutte en minister-president Armin Laschet van de aangrenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben in een gezamenlijke video hun burgers opgeroepen om de komende weken de grens zo min mogelijk over te steken. "Dit is de enige manier om het virus te verslaan", zegt De Croo.
  [naar artikel]
 34. Uitspraak Rutte over België “zeer onhandige reactie” (11/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De uitspraken van de Nederlandse premier over ons land - Mark Rutte wil “België niet achterna” - tonen vooral aan dat hij “heel slecht geïnformeerd” is. Dat valt te horen op het kabinet van premier Charles Michel. “Dit is een zeer onhandige reactie in een moeilijk debat in Nederland. Maar ook niet verwonderlijk gezien zijn zeer krappe meerderheid.”
  [naar artikel]
 35. Uitspraak Rutte over België “zeer onhandige reactie” (11/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De uitspraken van de Nederlandse premier over ons land - Mark Rutte wil “België niet achterna” - tonen vooral aan dat hij “heel slecht geïnformeerd” is. Dat valt te horen op het kabinet van premier Charles Michel. “Dit is een zeer onhandige reactie in een moeilijk debat in Nederland. Maar ook niet verwonderlijk gezien zijn zeer krappe meerderheid.”
  [naar artikel]
 36. Uitspraak Rutte over België – Rutte: “Had opmerking niet hoeven maken, maar inhoudelijk klopt het” (15/11/2017 - Metro)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft vandaag tegen Nederlandse journalisten gezegd dat hij zich niet laatdunkend had hoeven uit te laten over het fiscale klimaat in België. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op zijn website. “Ik had de opmerking misschien niet zo hoeven maken, maar inhoudelijk vrees ik dat het feit klopte”, aldus Rutte. De Nederlandse premier zei woensdagnamiddag inmiddels een Belgische collega gesproken te hebben over de kwestie. En excuses aanbieden over zijn uitspraak was volgens Rutte “niet aan de orde”. Mark Rutte ligt in eigen land onder vuur voor zijn plannen om de dividendbelasting af te schaffen. Op zijn wekelijkse persconferentie en in een interview op de NOS verdedigde hij zich eind vorige week met een verwijzing naar ons land: “Als Nederland de belasting niet afschaft, gaat het België achterna. We zien in België wat er gebeurt als je de bakens niet op tijd verzet”, zei hij. “België heeft nog maar één internationaal opererend bedrijf over: InBev. De rest is weg. En ze hadden er heel veel.” Zijn uitspraken zorgden voor de nodige ergernis bij de Belgische federale regering. “Ze tonen vooral aan dat hij heel slecht geïnformeerd is”, klonk de reactie op het kabinet van premier Charles Michel. “België afschilderen als een economische woestijn, is enkele bruggen te ver”, reageerde Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). CD&V-vicepremier Kris Peeters vond Rutte’s uithaal “onaanvaardbaar” en “gevaarlijk”. bron: Belga
  [naar artikel]
 37. Uitspraak Mark Rutte in supermarkt hit op sociale media: “Er is genoeg wc-papier. We kunnen tien jaar poepen” (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft donderdag medewerkers van een supermarkt van Albert Heijn in Den Haag een hart onder de riem gestoken naar...
  [naar artikel]
 38. De Croo: 'Overheid komt niet tussen bij Bpost' (16/11/2016 - De Tijd)
  19:08 Minister van Post Alexander De Croo ontmoette zijn Nederlandse collega Henk Kamp over het bod van Bpost op PostNL. Concrete resultaten waren er niet, De Croo benadrukte vooral dat België zich niet bem...
  [naar artikel]
 39. Een turbulent jaar na de val van Rutte III heeft de Nederlandse regering-Rutte IV de eed afgelegd (10/01/2022 - De Morgen)
  Het vierde kabinet van de Nederlandse premier Mark Rutte is een feit. Rond 11.15 uur waren alle ministers en staatssecretarissen beëdigd door koning Willem-Alexander. Daarmee is de Nederlandse regeringsvorming, bijna tien maanden na de verkiezingen en een jaar na de val van de vorige regering, rond.
  [naar artikel]
 40. Nederlandse premier Rutte: 'Europa kan zich niet zelf verdedigen' (16/11/2018 - Knack)
  De Nederlandse premier Mark Rutte voelt niets voor een Europees leger.
  [naar artikel]
 41. Premier Rutte niet opgezet met Turkse campagne in Nederland (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse publieke ruimte is niet de plek voor politieke campagnes van andere landen, aldus de Nederlandse premier Mark Rutte. Daarom heeft
  [naar artikel]
 42. Rutte: “Ik denk niet aan excuses” (12/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse regering heeft voortdurend geprobeerd de gemoederen in de diplomatieke aanvaring met Turkije tot bedaren te brengen, zei de Nederlandse premier Mark Rutte zondag in een interview met de talkshow WNL op Zondag. “Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders en ik zijn vanaf begin vorige week constant bezig geweest om te de-escaleren”, zei Rutte. De Nederlandse premier zei zijn Turkse ambtgenoot de afgelopen dagen acht keer te hebben gesproken. Aan excuses denkt de premier niet.
  [naar artikel]
 43. Rutte: “Ik denk niet aan excuses” (12/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse regering heeft voortdurend geprobeerd de gemoederen in de diplomatieke aanvaring met Turkije tot bedaren te brengen, zei de Nederlandse premier Mark Rutte zondag in een interview met de talkshow WNL op Zondag. “Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders en ik zijn vanaf begin vorige week constant bezig geweest om te de-escaleren”, zei Rutte. De Nederlandse premier zei zijn Turkse ambtgenoot de afgelopen dagen acht keer te hebben gesproken. Aan excuses denkt de premier niet.
  [naar artikel]
 44. Nederlandse premier: “Kijk wat gebeurt in België” (11/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse premier Mark Rutte verdedigt de afschaffing van de dividendbelasting met een verwijzing naar België.
  [naar artikel]
 45. Nederlandse premier: “Kijk wat gebeurt in België” (11/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse premier Mark Rutte verdedigt de afschaffing van de dividendbelasting met een verwijzing naar België.
  [naar artikel]
 46. Rutte vindt “Belgisch-Nederlands recept” het juiste voor de eurozone (14/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische regering “is bezig met de staatsschuld naar beneden te brengen en de economische groei aan te wakkeren, en dat moeten landen in heel Europa doen”. De Nederlandse premier Mark Rutte spaarde de complimenten voor de ploeg van zijn Belgische collega Charles Michel niet bij zijn aankomst op de EU-top in Brussel. Het compliment is best opvallend, want vorige maand schoffeerde Rutte de Belgen nog door te zeggen dat Nederland zeker niet “als België mag eindigen”.
  [naar artikel]
 47. Rutte: “VVD gaat zeker niet in zee met PVV” (15/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De kans dat de Nederlandse liberale partij VVD van premier Mark Rutte gaat regeren met de rechts-populistische PVV van de omstreden Geert Wilders is nul. Dat heeft premier Rutte zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof.
  [naar artikel]
 48. Sophie Wilmès en Mark Rutte ontmoeten elkaar in Den Haag (03/02/2020 - Knack)
  In het Catshuis in Den Haag heeft de Nederlandse premier, Mark Rutte, de Belgische eerste minister, Sophie Wilmès, ontvangen. De bilaterale betrekkingen tussen Nederland en België en de samenwerking binnen de Benelux en de Europese Unie kwamen ter sprake in de gesprekken tussen Rutte en Wilmès.
  [naar artikel]
 49. Nederlandse premier Rutte moet vechten voor zijn politiek overleven (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse eerste minister Mark Rutte (VVD) raakt donderdagnamiddag steeds meer geïsoleerd, nu duidelijk is dat hij tijdens de verkenning over de positie van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft gesproken. Ook de leiders van de coalitiepartners D66 en CDA staan tijdens een debat in de Tweede Kamer kritisch tegenover Rutte.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy