Dat groenten gezond zijn, is geen geheim maar vaak is het moeilijk om er extra aan je menu toe te voegen. Beperk je niet tot de lunch en het avondeten: begin er de dag mee. Vier makkelijke en snelle recepten om groenten toe te voegen aan je ontbijt. [naar artikel]
Met flink wat groene groenten en knapperige gebakken blokjes ham als toemaatje is deze volkorencapellini echte powerpasta. En omdat smeuïg lekker [naar artikel]
300 gram groenten per dag eten: we weten dat het wordt aangeraden, maar toch lukt het velen onder ons niet. “Nochtans kan je in heel wat basisgerechten extra groenten verstoppen”, weet HLN-chef Sandra Bekkari. Van witloofrolletjes met hesp tot frieten en lasagne: met zeven tips en drie recepten van Sandra raak jij zonder moeite aan die aanbevolen hoeveelheid. “Je spijsvertering zal even moeten wennen aan die hoeveelheid vezels.” [naar artikel]
Dan heb je het moestuinieren ontdekt of krijg je plots een bulk producten van familie en vrienden, zit je in deze oogsttijd met massa’s groenten en fruit. Wat te doen? En hoe het dan zit met de voedingswaarde? [naar artikel]
Kerstmis, dat is gezellig samen aan tafel met familie of vrienden… maar vaak ook met een portie stress in de keuken. Niets voor jou? Volg dan deze drie simpele tips en laat je inspireren door eenvoudige maar heerlijke kerstrecepten. TIP 1: PLAN TOT IN DE PUNTJES Zorg ervoor dat je op tijd weet wat je wil […] Het bericht 3 tips voor een geslaagd kerstfeest verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! [naar artikel]
Van aardappel tot zuurkool: boerin en kookboekenschrijfster Mari Maris weet echt met elke groente raad. Groentenkoningin of de Nederlandse Ottolenghi wordt ze dan ook soms genoemd. Uit haar nieuwste boek selecteerde ze enkele favorieten – natuurlijk! – tjokvol groenten. [naar artikel]
Nu westerse spullen worden geweerd in Rusland, krijgen lokale producten een kans. Oude gerechten komen terug op het menu van hippe restaurants. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Doorbreek deze week de winterse sleur met een paar verrassingen op tafel. Wat dacht je van een groene omelet, extra gezond dankzij de jonge bladspinazie? Een soep van de vergeten groente aardpeer? Of noedels met typisch Oosterse hoisinsaus? Onze HLN-chefs schotelen 5 creatieve én budgetvriendelijke recepten voor. [naar artikel]
“Als je groot wil worden, moet je veel groenten en fruit eten”. Welk kind kreeg die levenswijsheid niet mee? En toch, zo blijkt nu, mogen we van bepaalde groenten ook niet te veel eten. En mogen we vooral niet van de bladeren eten. Omdat ze toxische stoffen bevatten. [naar artikel]
Niets zo lekker als verse groenten uit de tuin. Maar zelfs met restjes of afval zet je een origineel menu op tafel. Of hoe klinkt pesto van wortelloof en dressing van komkommerschil? [naar artikel]
Vanaf woensdag 1 maart kan je in het station van Sint-Niklaas groenten en fruit uit een automaat halen. De NMBS start dan in 10 stations in ons land een project waarbij je pakketten met verse groenten en fruit en andere lokale producten kan afhalen. De NMBS werkt daarvoor samen met lokale producenten. In Sint-Niklaas is dat met het bedrijf "Eigen Bodem". [naar artikel]
Ben jij een echte dummy in de keuken en lijkt alles mis te lopen zodra er kookpotten bij komen kijken? Dan heeft IKEA de oplossing: recepten in [naar artikel]
17:25 Een onverwoestbare Amerikaanse consument en een uitverkochte Elon Musk zijn op Wall Street de recepten voor een groene kerst. [naar artikel]
Jullie stemden foodie Karolien Olaerts (36) van Karola’s Kitchen op nummer vijf in onze top twintig van 2020. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken met haar favoriete recepten. Die bevatten veel groenten, zijn goed gekruid en bijna allemaal vegetarisch. “Ik let erop dat alles beschikbaar is in de betere supermarkt zoals dat dan heet omdat ik nogal snel afhaak bij een recept waarvoor ik naar verschillende winkels moet hollen.” [naar artikel]
Recepten waarbij je tijdens het koken niets hoeft weg te gooien? Het kan. Met het kookboek No waste groenten verwerk je bloemkoolbladeren, -stengels en -schillen in je gerecht, én staat de smaak van de groenten centraal. Gezond, verrassend en zero waste koken, doe je met Sophie Gordon. [naar artikel]
Elk jaar een echte kerstboom of een kunstboom voor het leven? Wil jij deze kerstperiode je woonkamer versieren met een prachtige kerstboom, maar wil je dat zo duurzaam mogelijk doen? Dan hebben wij enkele tips. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Staat er bij u tomaat, paprika, komkommer of bloemkool op het menu? Weet dan dat er momenteel in heel Europa een tekort is aan deze verse groenten. Dreigt een tekort aan verse groenten in de winkels? En wat betekent dit voor de prijs? [naar artikel]
De jury was tijdens hun laatste bezoek niet laaiend enthousiast over de selectie groenten van Het Vijfde Element. Hebben Bo en Emily hun menu [naar artikel]
Als lekkere lunch, picknickgerecht of bijgerecht bij de barbecue: deze zomerpasta met groene groenten en pecorino smaakt bij élke zonnige gelegenheid. Proef zelf maar! [naar artikel]
Wie korting krijgt op gezonde producten, koopt méér fruit en groenten, en minder snacks dan wie de volle pot betaalt. Dat concludeert Delhaize na een experiment bij 11.000 mensen. Uit ander onderzoek blijkt dan weer dat de hogere prijs veel jongeren weghoudt van gezonde producten. [naar artikel]
Drie gangen, drie recepten, drie soorten wijn: hier het menu dat we Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans voorschotelden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.