Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Inspiratie nodig voor de feesten? Chef Peppe tipt favoriete njam!-recept

17/12/2020 - 15:09
"Een annus horribilis? Niet voor Peppe Giacomazza. Tien jaar njam!-chef, een nieuwe lijn van Italiaanse delicatessen, 16 op 20 voor La Botte in de Gault&Millau, een take-away die draait als een tierelier. “Ik knijp mezelf wel eens in de arm.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kook thuis mee met Peppe: tagliatelle al ragù (08/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Omdat uit eten gaan nu even niet kan, tonen chef-koks hun keukengeheimen. Zelf pasta maken? Peppe Giacomazza, chef van La Botte en Peppe’s in Genk en tv-chef op kookkanaal Njam!, maakt er graag tijd voor. Want pasta, dat is Italië. En voor Italië is er altijd tijd. [naar artikel]


2. "Toen ik begon te zweven, heeft hij me teruggefloten": Gert Verhulst houdt Njam!-chef Peppe Giacomazza met beide benen op de grond (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

In zijn gastronomisch restaurant La Botte in Genk ontvangt de Italiaanse njam!-chef Peppe Giacomazza (44) al meer dan twintig jaar nationale en internationale gasten. Zijn bistro Peppe’s, die hij runt samen met zijn vrouw Inez, serveert net als zijn nieuwste kookboek Peppe’s Giro d’Italia eenvoudige Italiaanse gerechten. “Ik ben heel trots op ons succes, maar ik zal nooit vergeten vanwaar ik kom”, vertelt hij aan ‘Story’. [naar artikel]


3. Peppe en co serveren kooktips aan zee (30/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Een trio van topchefs - Roger van Damme, Peppe Giacomazza en Dominique Persoone - trok voor de derde keer op kookweekend om de njam!-kijkers kilo’s inspiratie te bezorgen voor de eindejaarsfeesten. [naar artikel]


4. Njam!-chef Peppe Giacomazza is 13 kilo vermagerd: “Papa’s zwakke gezondheid zette me aan het denken” (07/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ben 117 naar 104 kilo gegaan”. Bij de voorstelling van z’n nieuwe kookboek ‘Identità’ pakt Njam!-chef Peppe Giacomazza (45) uit met zijn opmerkelijke transformatie. “Ik heb een turbulent jaar achter de rug. En op zo’n moment besef je meer dan ooit dat familie het allerbelangrijkste in het leven is”, vertelt hij aan ‘Primo’. En hij verklapt ook hoe hij erin slaagde zoveel kilo’s kwijt te spelen. [naar artikel]


5. Njam!-chef Peppe Giacomazza verloor 13 kilo: “Papa moest zijn been laten amputeren. Ik besefte dat ik mijn levensstijl moest aanpassen” (07/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ben van 117 naar 104 kilo gegaan”. Na een ernstige medische aandoening in de familie besefte Njam!-chef Peppe Giacomazza (45) dat hij dringend zijn levensstijl moest aanpassen. “Ik heb een turbulent jaar achter de rug. En op zo’n moment besef je meer dan ooit dat familie het allerbelangrijkste is”, klinkt het in ‘Primo. Een gesprek over de keerzijde van zijn horecasucces, hoe hij de kilo’s kwijtraakte en de eis die hij stelde bij Gert Verhulst. [naar artikel]


6. Het voetbalverleden van topchef Peppe Giacomazza: “Nog ooit tegen Shevchenko gespeeld” (30/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Wie van koken en eten houdt, kent ongetwijfeld Peppe Giacomazza. De Genkenaar is tv-chef op Njam en baat met La Botte en Peppe’s twee gerenommeerde restaurants uit. Maar vroeger was hij ook een begenadigd voetballer. “Met Bregel heb ik zelfs ooit tegen Andriy Shevchenko gespeeld.” [naar artikel]


7. Pastafestijn in Opitter: Peppe kookt voor heel het dorp (02/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Gisteravond hebben ruim 200 kleine en grote Opitternaren kunnen smullen van een gratis pastafestijn, bereid door Njam-chef Peppe Giacomazza uit Genk. Normaal zou ook Studio 100-baas Hans Bourlon een handje komen toesteken, maar die moest afzeggen wegens rugpijn. [naar artikel]


8. “Limburg is mijn New York” (05/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Peppe Giacomazza (39) - uitbater van de Genkse restaurants Peppe’s en La Botte, en schermgezicht bij Njam! - heeft de balans gevonden tussen leven en werk. Daarvoor moest hij wel eerst door een leerperiode: “In 2013 nam ik te veel werk aan en mijn vader werd ziek”, vertelt hij. “Als ik mijn papa toen had verloren, was ik zeker in een depressie beland.” Maar het tij keerde, Peppe kreeg meer grip op zijn agenda en nu is hij klaar voor nog minstens tien jaar hard werken: “La Botte is zes weken op voorhand volgeboekt, Peppe’s doet het goed, we zijn van plan om een tv-studio in Genk te bouwen én ik heb mijn contract met Njam! verlengd tot 2017. Ik ben een gelukkig man.” [naar artikel]


9. Zomerrecept: Peppe Giacomazza maakt pizza bianca met salsiccia (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Peppe Giacomazza tipt een atypische pizza. [naar artikel]


10. Wat staat er op het seizoensmenu? Artisjok: “Met verse tomaten en burrata is het een echte delicatesse” (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een artisjok ziet er met zijn stugge groene of paarse blaadjes en schubben best mysterieus uit. Toch is de groente de moeite waard om eens mee naar huis te nemen. “Artisjok uit blik geeft een totaal fout beeld van de smaak", vindt chef Peppe Giacomazza. Hoe maak je de geschubde groente makkelijk zelf vers? En in welke gerechten is die het lekkerst? Peppe tipt meerdere bereidingen én deelt een exclusief recept. [naar artikel]


11. Waar eet .... Peppe Giacomazza? “Ik houd van een lekkere, snelle hap op zondagavond” (16/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Peppe Giacomazza ken je niet alleen van La Botte en Peppe’s in Genk, de sympathieke chef maakt er ook een lekker potje van op tv. Op Njamtv start trouwens eind november een gloednieuw programma met chef Peppe. Natuurlijk gaat hij ook zelf graag eens lekker eten. Op deze adresjes geniet hij van een snelle hap in Limburg. [naar artikel]


12. Kerstkoken met Peppe Giacomazza: “Overdrijf niet, hou het simpel” (11/12/2017 - Het Belang van Limburg)

De sint heeft nog maar net zijn rug gekeerd of de feestdagen zijn al begonnen voor chefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza . Voor het nieuwe Njam!-programma ‘De Chalet’ logeerden ze vijf dagen in de Belgische Ardennen en maakten ze hun fijnste gerechten klaar. Wij schotelden de drie chefs onze eindejaarsvraagjes voor. Vandaag: Peppe Giacomazza. [naar artikel]


13. Chef Peppe gaat op zoek naar identiteit in nieuw boek: "Haal mij uit Genk en ik functioneer niet meer goed" (25/10/2023 - VRT NWS)

Peppe Giacomazza, de Genkse chef van de restaurants La Botte en Peppe's brengt een nieuw boek uit: Identità. Het boek is een reis door Italië langs mensen en recepten die hem mee gevormd hebben. De zeven hoofdstukken van het boek zijn telkens opgebouwd als een menu. [naar artikel]


14. Nog veel tomaten uit blik in de voorradkast staan? Chef Peppe Giacomazza tipt 7 manieren om ze eindelijk te gebruiken (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. “Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt. [naar artikel]


15. Nog veel tomaten uit blik in de voorraadkast staan? Chef Peppe Giacomazza tipt 7 manieren om ze eindelijk te gebruiken (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. “Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt. [naar artikel]


16. "Goedkoper dan vlees en klaar op amper 7 minuten": chef Viviane Van Dyck tipt hoe je tofoe écht lekker kan klaarmaken (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. De chef tipt hoé je juist met die blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. “Het begint al bij de juiste soort kiezen in de supermarkt.” [naar artikel]


17. Nieuw belevingsevenement ‘Wandeltaferelen’ in Genkse C-mine (29/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Op zaterdag 15 september organiseert Golazo sports een nieuw belevingsevenement in Genk. ‘Wandeltaferelen’ combineert sportief wandelen en gezellig tafelen. Njam!-chef Peppe Giacomazza zorgt voor het culinaire aspect. [naar artikel]


18. “Appelmoes, dat begrijpen wij Italianen niet”: een blik in de koelkast van chef Peppe Giacomazza (22/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Hij runt z’n gastronomisch restaurant La Botte, de foodstore Peppe’s, maakt televisie, ontwikkelt nieuwe producten en schrijft tussendoor nog aan een boek. Toch maakt de Italiaanse chef Peppe Giacomazza elke dag om halfvijf in de namiddag tijd om met z’n gezin te eten. “Zo vind je altijd wel vis, vlees, verse groenen en beleg in de koelkast”, zegt hij. [naar artikel]


19. Chef Peppe Giacomazza proeft 9 soorten lange vingers: “Slechts één merk smaakt zoals het hoort” (30/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Chef Peppe Giacomazza is niet mals voor de te harde lange vingers die hij krijgt voorgeschoteld. “Er is maar één merk dat écht smaakt zoals het hoort”, zegt hij. Lekker krokant en toch mals, dat is wat chef Peppe van een goeie lange vinger verwacht. [naar artikel]


20. Televisiekok opent restaurant ten voordele van Amatrice (26/09/2016 - Het Belang van Limburg)

De Siciliaanse chef Peppe Giacomazza en televisiezender njam! openen binnenkort een pop-uprestaurant voor het geode doel. De opbrengst gaat integraal naar het Italiaanse Rode Kruis om toekomstige hulpacties in Amatrice, dat deze zomer zwaar werd getroffen door een aardbeving, te helpen financieren. [naar artikel]


21. Njam!-chef beantwoordt uw vragen over gezonde voeding (23/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Vanavond komt Njam!-chef Steffi Vertriest in het Kaffee van Antwerpen praten over gezonde voeding. In een Facebook live interview zal ze ook uw vragen over gezond eten beantwoorden. Stel alvast uw vraag via onze Facebookpagina. [naar artikel]


22. Voormalige chef-kok verklapt het recept van de favoriete zomercocktail van de Queen. Zo maak je hem zelf (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers! [naar artikel]


23. Italiaanse chef Peppe Giacomazza proeft 10 soorten tomatenpassata en deelt één 9/10 uit: “Zoals een passata moet zijn, wat een heerlijke smaak!” (08/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tomatenpassata staat standaard in ieders voorraadkast om te gebruiken in tal van gerechten: van pastasaus tot soep of op een zelfgemaakte pizza. Welke passata is geschikt voor welke soort maaltijd? En welke soort uit de supermarkt is je geld écht waard? Chef Peppe Giacomazza test er 10, beoordeelt ze op smaak en bruikbaarheid, én deelt een exclusief recept om thuis zelf een verse tomatenpassata te maken. “Voor een lekkere passata is het belangrijk om goed gerijpte tomaten te gebruiken.” [naar artikel]


24. Dries Mertens belooft chef Peppe te imiteren als hij scoort (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Niet vreemd opkijken als Dries Mertens na een eventueel doelpunt op het veld van KRC Genk doet alsof hij door een ketel pasta roert. “Om te plagen heeft hij gezegd dat hij me gaat imiteren”, zegt de Genkse chef Peppe, een goeie vriend van Mertens. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!