Omdat uit eten gaan nu even niet kan, tonen chef-koks hun keukengeheimen. Zelf pasta maken? Peppe Giacomazza, chef van La Botte en Peppe’s in Genk en tv-chef op kookkanaal Njam!, maakt er graag tijd voor. Want pasta, dat is Italië. En voor Italië is er altijd tijd. [naar artikel]
In zijn gastronomisch restaurant La Botte in Genk ontvangt de Italiaanse njam!-chef Peppe Giacomazza (44) al meer dan twintig jaar nationale en internationale gasten. Zijn bistro Peppe’s, die hij runt samen met zijn vrouw Inez, serveert net als zijn nieuwste kookboek Peppe’s Giro d’Italia eenvoudige Italiaanse gerechten. “Ik ben heel trots op ons succes, maar ik zal nooit vergeten vanwaar ik kom”, vertelt hij aan ‘Story’. [naar artikel]
Een trio van topchefs - Roger van Damme, Peppe Giacomazza en Dominique Persoone - trok voor de derde keer op kookweekend om de njam!-kijkers kilo’s inspiratie te bezorgen voor de eindejaarsfeesten. [naar artikel]
“Ik ben 117 naar 104 kilo gegaan”. Bij de voorstelling van z’n nieuwe kookboek ‘Identità’ pakt Njam!-chef Peppe Giacomazza (45) uit met zijn opmerkelijke transformatie. “Ik heb een turbulent jaar achter de rug. En op zo’n moment besef je meer dan ooit dat familie het allerbelangrijkste in het leven is”, vertelt hij aan ‘Primo’. En hij verklapt ook hoe hij erin slaagde zoveel kilo’s kwijt te spelen. [naar artikel]
“Ik ben van 117 naar 104 kilo gegaan”. Na een ernstige medische aandoening in de familie besefte Njam!-chef Peppe Giacomazza (45) dat hij dringend zijn levensstijl moest aanpassen. “Ik heb een turbulent jaar achter de rug. En op zo’n moment besef je meer dan ooit dat familie het allerbelangrijkste is”, klinkt het in ‘Primo. Een gesprek over de keerzijde van zijn horecasucces, hoe hij de kilo’s kwijtraakte en de eis die hij stelde bij Gert Verhulst. [naar artikel]
Wie van koken en eten houdt, kent ongetwijfeld Peppe Giacomazza. De Genkenaar is tv-chef op Njam en baat met La Botte en Peppe’s twee gerenommeerde restaurants uit. Maar vroeger was hij ook een begenadigd voetballer. “Met Bregel heb ik zelfs ooit tegen Andriy Shevchenko gespeeld.” [naar artikel]
Gisteravond hebben ruim 200 kleine en grote Opitternaren kunnen smullen van een gratis pastafestijn, bereid door Njam-chef Peppe Giacomazza uit Genk. Normaal zou ook Studio 100-baas Hans Bourlon een handje komen toesteken, maar die moest afzeggen wegens rugpijn. [naar artikel]
Peppe Giacomazza (39) - uitbater van de Genkse restaurants Peppe’s en La Botte, en schermgezicht bij Njam! - heeft de balans gevonden tussen leven en werk. Daarvoor moest hij wel eerst door een leerperiode: “In 2013 nam ik te veel werk aan en mijn vader werd ziek”, vertelt hij. “Als ik mijn papa toen had verloren, was ik zeker in een depressie beland.” Maar het tij keerde, Peppe kreeg meer grip op zijn agenda en nu is hij klaar voor nog minstens tien jaar hard werken: “La Botte is zes weken op voorhand volgeboekt, Peppe’s doet het goed, we zijn van plan om een tv-studio in Genk te bouwen én ik heb mijn contract met Njam! verlengd tot 2017. Ik ben een gelukkig man.” [naar artikel]
Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Peppe Giacomazza tipt een atypische pizza. [naar artikel]
Een artisjok ziet er met zijn stugge groene of paarse blaadjes en schubben best mysterieus uit. Toch is de groente de moeite waard om eens mee naar huis te nemen. “Artisjok uit blik geeft een totaal fout beeld van de smaak", vindt chef Peppe Giacomazza. Hoe maak je de geschubde groente makkelijk zelf vers? En in welke gerechten is die het lekkerst? Peppe tipt meerdere bereidingen én deelt een exclusief recept. [naar artikel]
Peppe Giacomazza ken je niet alleen van La Botte en Peppe’s in Genk, de sympathieke chef maakt er ook een lekker potje van op tv. Op Njamtv start trouwens eind november een gloednieuw programma met chef Peppe. Natuurlijk gaat hij ook zelf graag eens lekker eten. Op deze adresjes geniet hij van een snelle hap in Limburg. [naar artikel]
De sint heeft nog maar net zijn rug gekeerd of de feestdagen zijn al begonnen voor chefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza . Voor het nieuwe Njam!-programma ‘De Chalet’ logeerden ze vijf dagen in de Belgische Ardennen en maakten ze hun fijnste gerechten klaar. Wij schotelden de drie chefs onze eindejaarsvraagjes voor. Vandaag: Peppe Giacomazza. [naar artikel]
Peppe Giacomazza, de Genkse chef van de restaurants La Botte en Peppe's brengt een nieuw boek uit: Identità. Het boek is een reis door Italië langs mensen en recepten die hem mee gevormd hebben. De zeven hoofdstukken van het boek zijn telkens opgebouwd als een menu. [naar artikel]
Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. “Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt. [naar artikel]
Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. “Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt. [naar artikel]
Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. De chef tipt hoé je juist met die blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. “Het begint al bij de juiste soort kiezen in de supermarkt.” [naar artikel]
Op zaterdag 15 september organiseert Golazo sports een nieuw belevingsevenement in Genk. ‘Wandeltaferelen’ combineert sportief wandelen en gezellig tafelen. Njam!-chef Peppe Giacomazza zorgt voor het culinaire aspect. [naar artikel]
Hij runt z’n gastronomisch restaurant La Botte, de foodstore Peppe’s, maakt televisie, ontwikkelt nieuwe producten en schrijft tussendoor nog aan een boek. Toch maakt de Italiaanse chef Peppe Giacomazza elke dag om halfvijf in de namiddag tijd om met z’n gezin te eten. “Zo vind je altijd wel vis, vlees, verse groenen en beleg in de koelkast”, zegt hij. [naar artikel]
Chef Peppe Giacomazza is niet mals voor de te harde lange vingers die hij krijgt voorgeschoteld. “Er is maar één merk dat écht smaakt zoals het hoort”, zegt hij. Lekker krokant en toch mals, dat is wat chef Peppe van een goeie lange vinger verwacht. [naar artikel]
De Siciliaanse chef Peppe Giacomazza en televisiezender njam! openen binnenkort een pop-uprestaurant voor het geode doel. De opbrengst gaat integraal naar het Italiaanse Rode Kruis om toekomstige hulpacties in Amatrice, dat deze zomer zwaar werd getroffen door een aardbeving, te helpen financieren. [naar artikel]
Vanavond komt Njam!-chef Steffi Vertriest in het Kaffee van Antwerpen praten over gezonde voeding. In een Facebook live interview zal ze ook uw vragen over gezond eten beantwoorden. Stel alvast uw vraag via onze Facebookpagina. [naar artikel]
Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers! [naar artikel]
Tomatenpassata staat standaard in ieders voorraadkast om te gebruiken in tal van gerechten: van pastasaus tot soep of op een zelfgemaakte pizza. Welke passata is geschikt voor welke soort maaltijd? En welke soort uit de supermarkt is je geld écht waard? Chef Peppe Giacomazza test er 10, beoordeelt ze op smaak en bruikbaarheid, én deelt een exclusief recept om thuis zelf een verse tomatenpassata te maken. “Voor een lekkere passata is het belangrijk om goed gerijpte tomaten te gebruiken.” [naar artikel]
Niet vreemd opkijken als Dries Mertens na een eventueel doelpunt op het veld van KRC Genk doet alsof hij door een ketel pasta roert. “Om te plagen heeft hij gezegd dat hij me gaat imiteren”, zegt de Genkse chef Peppe, een goeie vriend van Mertens. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.