Marcelo Ballardin is chef van de Gentse sterrenzaak Oak en van Door 73. Hij won dit jaar Snackmasters en nam deel aan De Slimste Mens Ter Wereld. Hoe kijkt hij terug op 2021? [naar artikel]
Een kerstdiner voor zij die hun smaak hebben verloren door COVID-19? De Gentse sterrenchef Marcelo Ballardin ontwikkelde samen met een Nederlandse ervaringsdeskundige in geur- en smaakverlies een eindejaarsrecept voor personen die het coronavirus opliepen. Het feestelijk gerecht focust op ingrediënten en texturen die je toch nog enig culinair genot kunnen schenken als je je geur […] Het bericht Sterrenchef Marcelo Ballardin ontwikkelt kerstrecept voor coronapatiënten die smaak verloren (video) verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Van een huis op de rand van de jungle in Brazilië naar de Hoogstraat in Gent. De opmerkelijkste verhuizing van dit jaar is die van Roberto (69) en Adna (74) Ballardin. Ze zijn de ouders van Marcelo Ballardin, de sterrenchef van restaurant Oak. “Door hen opnieuw dicht bij me te hebben, besef ik pas hoe hard ik mijn familie heb gemist.” [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]
Niet alleen Sergio Herman (49) mag de hobbykoks beoordelen in het nieuwe VTM-programma Mijn keuken mijn restaurant. Hij krijgt topchef Marcelo Ballardin (39) naast zich, van de Gentse sterrenzaak OAK. “Elke dag als ik wakker word, wil ik beter doen dan de dag ervoor.” [naar artikel]
Na een spannende strijd mag Marcelo Ballardin (39) zich de eerste finalist van het tweede seizoen van ‘Snackmasters’ noemen. De sterrenchef kon het best de Lotus frangipane nabootsen en won de uitdaging nipt van Loïc Van Impe (28). [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Op 15 december zal chef Marcelo Ballardin (42) zijn laatste service draaien in zijn restaurant Oak in de Hoogstraat in Gent. Dat bleek geen eenvoudige beslissing, want achter huisnummer 167 begon het tien jaar geleden met een droom en veel passie. “We verhuizen zowel om praktische als om creatieve redenen”, klinkt het. Voor zijn nieuwe spannende avontuur trekt hij gelukkig niet ver weg. [naar artikel]
Het lijkt de makkelijkste opdracht in 'Snackmasters', maar sterrenchefs Marcelo Ballardin (39) en Roger Van Damme (49) bijten hun tanden stuk op de... [naar artikel]
Als een haat-liefdeverhouding, zo omschrijft sterrenchef en tv-figuur Marcelo Ballardin (41) zijn relatie met zijn Gentse restaurant Oak, waarover hij nu een kookboek uitbrengt. Maar van opgeven is geen sprake. “Ik ben de hundred percent guy. Ik ga voluit, altijd”, vertelt hij aan ‘De Morgen’. Een gesprek over de liefde voor koken, de stress van zijn eigen restaurant en de stage bij Hertog Jan die hem gevormd heeft. “Met sommige van die gasten praat ik nog altijd niet.” [naar artikel]
Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]
Met zijn vlijmscherpe commentaren zorgt Marcelo Ballardin (38) voor de perfecte kruiding in Mijn Keuken Mijn Restaurant. In NINA vertelt de topchef... [naar artikel]
Bij welke vernieuwende chefs wil chef Marcelo Ballardin (42) van restaurant Oak (*) vandaag zelf graag gaan eten? Wat zijn de favoriete producten van de chef? En als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? Wekelijks gaan we op zoek naar de foodie achter de chef. Dee week schotelen we Marcelo onze ‘10 vragen aan een sterrenchef’ voor. “Ik dacht dat ik nooit een goede chef zou worden.” [naar artikel]
Het lijkt de makkelijkste opdracht in 'Snackmasters', maar sterrenchefs Marcelo Ballardin (39) en Roger Van Damme (49) bijten hun tanden stuk op de... [naar artikel]
Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]
Loïc Van Impe neemt het vanavond op tegen Marcelo Ballardin in de eerste halve finale van ‘Snackmasters’. Doel: een perfecte kopie maken van de Lotus frangipane, het gebakje met abrikozenconfituur. En dat blijkt niet erg in de smaak te vallen bij Marcelo. Loïc is gelukkig iets enthousiaster. “Dat is echt kei lekker”, klinkt het onder meer. Waar Loïc Van Impe nog blij mee is, is zijn tegenstander. In een preview voor de aflevering liet de tv-kok weten dat hij het heel goed kan vinden met Marcelo Ballardin. “Dat is echt een topkerel. Maar wel heel gedreven.” [naar artikel]
Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Marcelo Ballardin van restaurant Oak (*). [naar artikel]
“Noem het gerust een vroege midlifecrisis.” De één koopt dan een Harley-Davidson, de andere wil gitarist worden. Dat laatste had Marcelo Ballardin... [naar artikel]
‘Holland Boven’ in de zeventiende aflevering van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Straffe kandidate Merol en nieuwkomer Arjen Lubach draaiden simpelweg en genadeloos de Braziliaanse Vlaming en topchef Marcelo Ballardin tot fijn gehakt. Ballardin, die een avond eerder nog glorieerde, ging er zonder meer kansloos uit. [naar artikel]
Waarom iemand voor een leven als chef-kok kiest? Wie doorvraagt, komt bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, groot- of schoonmoeder. In deze reeks brengen wij de chef en zijn inspiratiebron samen. Deze week: chefkok Marcelo Ballardin, die nu al uitkijkt naar het stoofvlees dat zijn schoonmoeder binnenkort met Kerstmis klaarmaakt. [naar artikel]
Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]
In ‘Marble Mania’ staan de zenuwen strak gespannen. Marcelo Ballardin doet het ‘te goed’ waardoor zijn knikker telkens terug in het spel komt. Kürt Rogiers probeert hem te kalmeren, maar vervolgens daagt Marcelo de presentator uit om het zelf eens te proberen... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.