Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

We wandelen meer dan ooit dankzij corona, maar blijven we dat ook doen? “Als de horeca weer opent, gaan we op restaurant, hoor”

20/12/2020 - 18:30
"Als de Vlaming één les heeft geleerd in deze tweede lockdown, dan is het wel dat wandelen een uitstekende manier is om elkaar nog te ontmoeten. Dat blijkt uit onderzoek van sportsocioloog Jeroen Scheerder, maar ook uit de explosieve groei van gebruikers van de app wandelknooppunten.be. Vier vrienden vertellen hoe ze de charme van het wandelen herontdekten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)

16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]


3. Pintje op café en steak op restaurant worden duurder: meer dan de helft horecazaken verhoogt prijzen na corona (18/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als we straks weer wat langer kunnen blijven hangen op café of restaurant, zullen we in de meeste zaken méér geld moeten neertellen voor een pintje of een steak. Horeca Vlaanderen schat dat iets meer dan de helft van de uitbaters de prijzen zal verhogen. Noodgedwongen na corona, luidt het. In sommige zaken gaat het om prijsstijgingen van 5 tot 10%. “We moeten het hoofd toch boven water houden.” [naar artikel]


4. Eindelijk weer een terrasje doen of eens lekker gaan eten (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Vanaf maandag mogen we met zijn allen weer een frisse pint gaan drinken of een biefstuk-friet verorberen. De horeca opent dan weer de deuren, maar het zal allemaal nog wel even wennen zijn. [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg’ (24/05/2020 - De Morgen)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. ‘Het moet écht deze week’, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.’ [naar artikel]


6. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]


7. Mag je wandelen met de gasten die kwamen eten? De ‘regel van 4’ in 20 vragen (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Vrijdag gaan de nieuwe coronamaatregelen al van start, maar er zijn nog enkele onduidelijkheden. Hoezo, nauwe contacten beperk je straks tot drie maar je kan nog met tien op restaurant? Mag een café dat snacks serveert, zich een restaurant noemen en dus langer openblijven? En kan je nog met het hele gezin gaan wandelen als er meer dan vier gezinsleden zijn? Hier alvast een richtingaanwijzer langs een rits praktische lezersvragen. [naar artikel]


8. Horeca Vlaanderen: coronapas is kleine inspanning voor geslaagd najaar in de horeca (27/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]


9. Mag je wandelen met de gasten die kwamen eten? Wat met dat communiefeest of dat vakantiehuisje in de herfstvakantie? De ‘regel van 4’ in 20 vragen (07/10/2020 - Het Nieuwsblad)

Vrijdag gaan de nieuwe coronamaatregelen al van start, maar er zijn nog enkele onduidelijkheden. Hoezo, nauwe contacten beperk je straks tot drie maar je kan nog met tien op restaurant? Mag een café dat snacks serveert, zich een restaurant noemen en dus langer openblijven? En kan je nog met het hele gezin gaan wandelen als er meer dan vier gezinsleden zijn? Hier alvast een richtingaanwijzer langs een rits praktische lezersvragen. [naar artikel]


10. Marc Van Ranst: “Als je zo’n epidemie haar gang laat gaan, gaan de winkels en ons welzijn ook niet bloeien, hoor” (04/03/2021 - Het Nieuwsblad)

U denkt aan het overlegcomité dat er zit aan te komen, en u hebt het gevoel dat het nu écht wel tijd is voor versoepelingen? Marc Van Ranst voelt het ook. “Maar het voelen en eraan toegeven is twee. Ik voel haast elke dag goesting in frieten, maar het is dom om daaraan toe te geven. Ik wil óók van die akelige maatregelen af. Ik wil op restaurant, want ik ben het beu om de afwas te doen. Maar volgende week de horeca opendoen? Sorry, maar dat gaat niet.” [naar artikel]


11. Pintje op café wordt duurder: meer dan de helft horecazaken verhoogt prijzen na corona (19/06/2021 - De Morgen)

Als we straks weer wat langer kunnen blijven hangen op café of restaurant, zullen we in de meeste zaken meer geld moeten neertellen voor een pintje of een steak. Horeca Vlaanderen schat dat iets meer dan de helft van de uitbaters de prijzen zal verhogen. Noodgedwongen na corona, luidt het. In sommige zaken gaat het om prijsstijgingen van 5 tot 10 procent. ‘We moeten het hoofd toch boven water houden.’ [naar artikel]


12. Pintje op café wordt duurder: meer dan helft horecazaken verhoogt prijzen na corona (19/06/2021 - De Morgen)

Als we straks weer wat langer kunnen blijven hangen op café of restaurant, zullen we in de meeste zaken meer geld moeten neertellen voor een pintje of een steak. Horeca Vlaanderen schat dat iets meer dan de helft van de uitbaters de prijzen zal verhogen. Noodgedwongen na corona, luidt het. In sommige zaken gaat het om prijsstijgingen van 5 tot 10 procent. ‘We moeten het hoofd toch boven water houden.’ [naar artikel]


13. Hasselaar opent Frans-Belgisch-Marokkaans pop-up restaurant nadat restaurant in Marrakesh door corona dicht moest (17/09/2020 - VRT NWS)

Hasselaar Carlo Simons opent op 1 november zijn Belgisch-Frans-Marokkaans pop-up restaurant DAR SIMONS in de Kapelstraat in Hasselt. Door de coronacrisis heeft hij zijn restaurant in Marrakesh moeten sluiten. Het pop-up restaurant in Hasselt is open van november tot januari. Daarna hoopt hij weer vlakbij de Medina van Marrakesh te kunnen koken. [naar artikel]


14. VIDEO. Restaurant van familie Dembelé opent opnieuw de deuren (11/10/2019 - Het Nieuwsblad)

The Gilded, het restaurant in het hotel van Mousa Dembélé, opent volgende maand opnieuw de deuren. In juni vertrok chek-kok Nick De Backer er, en het restaurant sloot enkele maanden de deuren. Maar nu heeft de familie Dembélé een nieuw team klaar om het restaurant in hotel De Gulde Schoen te runnen. En je hoeft maar 1 ding te doen in dat restaurant: je eten delen. [naar artikel]


15. Restaurant ‘Le Petit Belge’ opent in Maasmechelen (06/02/2018 - Het Belang van Limburg)

HASSELTHet Hasseltse interieurontwerp- en branding agency Creneau opent haar eerste eigen restaurant in België. Eén van hun horeca-concepten ‘Le Petit Belge’ is na het succes in Dubai nu ook terug te vinden in Maasmechelen Village. “Le Petit Belge wordt onze showcase voor het eigen land. De uitbating van horeca is een nieuwe poot van onze groep, naast het ontwerp en de bouw van interieurs”, zegt CEO Bart Canini van Creneau. [naar artikel]


16. Vlaamse sterrenchef opent restaurant naast Grotten van Han (26/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Benoit Dewitte opent samen met broer Bernard een gloednieuw restaurant in Han-sur-Lesse, vlakbij de bekende toeristische trekpleister de Grotten van Han. “De streek ligt mij na aan het hart”, zegt de sterrenchef in een persbericht. “Ik heb er zelf ooit nog stage gelopen in een restaurant.” [naar artikel]


17. Horeca Vlaanderen wil kwaliteitsbewaking voor restaurant met gediplomeerde kok (22/09/2017 - Knack)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ­ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. 'Op 1 januari vervalt de vestigingswet en kan iedereen die dat wil een restaurant beginnen. Wij willen het onderscheid blijven tonen', zegt afgevaardigd bestuurder Danny Van Assche aan Het Nieuwsblad. [naar artikel]


18. Horeca Vlaanderen wil “kwaliteitsbewaking” voor restaurant met echte chef (22/09/2017 - Metro)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ­ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. “Op 1 januari vervalt de vestigingswet en kan iedereen die dat wil een restaurant beginnen. Wij willen het onderscheid blijven tonen”, zegt afgevaardigd […] [naar artikel]


19. “Nu de lockdown voorbij is wil restaurant de vouchers van Social Deal niet meer” (29/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Bij SocialDeal.be kunt u vouchers kopen die recht geven op een arrangement in de horeca. Veel mensen kochten op de webshop een voucher, maar konden die door de lockdown niet gebruiken. En nu de deuren van de horeca weer opengaan, willen nogal wat horeca uitbaters blijkbaar niet meer van de voucher weten [naar artikel]


20. “Slag in gezicht” en “regering begeeft zich op glad ijs”: horeca ontevreden over beslissingen Overlegcomité” (14/04/2021 - Het Nieuwsblad)

De horeca had meer gehoopt en is ontgoocheld. De terrassen mogen open op 8 mei, maar pinten drinken in het café of op restaurant gaan is pas voor juni. Sectorfederatie FedCaf heeft het over discriminatie. [naar artikel]


21. De ‘regel van 4’ in 20 vragen: wat met dat communiefeest of dat vakantiehuisje? (07/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Vrijdag gaan de nieuwe coronamaatregelen al van start, maar er zijn nog enkele onduidelijkheden. Hoezo, nauwe contacten beperk je straks tot drie maar je kan nog met tien op restaurant? Mag een café dat snacks serveert, zich een restaurant noemen en dus langer openblijven? En kan je nog met het hele gezin gaan wandelen als er meer dan vier gezinsleden zijn? Hier alvast een richtingaanwijzer langs een rits praktische lezersvragen. [naar artikel]


22. Horeca terug open op 8 juni? Heel wat uitbaters staan niet te springen: “We zijn <I>gejost</I>” (01/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Ze zijn al meer dan twee maanden verplicht gesloten maar nu de heropening eindelijk in zicht is, twijfelen veel horeca-uitbaters toch of ze wel willen openen. “De voorwaarden zijn veel te streng en te complex. Op restaurant gaan dat is lekker eten, maar ook sfeer en gezelligheid. Maar hoe kan dat als er plexiglas staat”, klinkt het. De cafébazen hebben dan weer vooral moeite met het vroege sluitingsuur. [naar artikel]


23. DISCUSSIE. Geef jij nog fooi op café of restaurant? En doe je dat via bancontact of cash? (02/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Corona zorgde er al voor dat we meer cash- en contactloos gingen betalen en sinds 1 juli moeten alle ondernemingen minstens één elektronisch betaalmiddel aanbieden. Dat lijkt alweer een streep door de rekening van de horeca, waar cash fooien al tijden schering en inslag zijn. Weer een dreun voor het personeel in de horeca, of toch niet? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!