Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Van vluchteling tot chef-kok in Antwerpen: Hashmath kookt elke dag 400 maaltijden voor buurtrestaurants

24/12/2020 - 17:28
"Ook de keukens van de buurtrestaurants van Sense in Antwerpen draaien volop op afhaalmenu’s. De komende tien dagen zijn dat feestelijke maaltijden, daarvoor hebben sponsors gezorgd. Voor chef-kok Hashmath, die hier in 2008 als vluchteling belandde, is het dus alle hens aan dek."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 100.000 extra maaltijden per jaar in sociale buurtrestaurants in stad Antwerpen: "Vraag gestegen door crisis" (06/03/2023 - VRT NWS)

De stad Antwerpen gaat het aantal maaltijden in de sociale buurtrestaurants optrekken van 300.000 naar 400.000 per jaar. Steeds meer mensen die het niet breed hebben, komen er langs voor een betaalbare en gezonde maaltijd. De vraag is met zo'n 20 procent gestegen door de hogere prijzen van energie en in de winkel. [naar artikel]


2. ’t Bolderke kookt 175 maaltijden voor WZC Bocasa met een hartverwarmende boodschap (16/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Chef-kok Kris Marchal, zoon van Paul Marchal, is druk in de weer om in zijn restaurant ’t Bolderke in Bolderberg 175 maaltijden te koken voor het personeel en de bewoners van woonzorgcentrum Bocasa in Bolderberg. Zijn vriendin Ine helpt mee door de maaltijden te voorzien van een zelfgemaakt hartje met een speciale boodschap. Ze willen hiermee de bewoners en het personeel een hart onder de riem steken in deze moeilijke coronatijden. [naar artikel]


3. Nieuw buurtrestaurant in Merksem levert maaltijden aan huis (16/12/2020 - VRT NWS)

Vanaf woensdag heeft het district Merksem een buurtrestaurant. Dat is een plek waar ook mensen die het financieel moeilijk hebben een maaltijd tegen een voordelige prijs kunnen nuttigen. In tegenstelling tot andere buurtrestaurants, kan je hier koude maaltijden komen oppikken om thuis op te warmen. “In het district Merksem zullen we ook maaltijden aan huis leveren met de elektrische bakfiets”, klinkt het. [naar artikel]


4. Topchefs stellen feestmenu samen voor buurtrestaurants: “Een uitdaging om het betaalbaar te houden” (29/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

Iedereen verdient het om tijdens de feestdagen culinair in de watten te worden gelegd. Een handvol topchefs schaart zich daarom achter het initiatief Buurtopjebord. Elk voor hun provincie dachten ze een feestmenu uit voor de klanten van buurtrestaurants. Erwin Denys, chef van restaurant Rascasse in Kapellen, zakte gisteren af naar buurtrestaurant Kom.EET in Deurne om zijn gerechten aan te leren aan de keukenmedewerkers. [naar artikel]


5. Antwerpse chef (26) kookt Frans in Londens toprestaurant: “Terwijl ik net wou terugkeren naar Antwerpen” (14/03/2020 - Gazet van Antwerpen)

Wie dit weekend per se bij een Antwerpse chef wil gaan eten, moet de Eurostar naar Londen nemen. De jonge Victor Avonds is sinds enkele weken de chef van Frenchie Covent Garden, het Londense filiaal van de Franse sterrenchef Grégory Marchand. [naar artikel]


6. Deze single mama kookt 68 gezonde maaltijden in vier uur (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)

De 33-jarige Nikola Green is een single mama van een tweeling en dan kan het al eens een sleur worden om elke dag opnieuw te kiezen wat de pot schaft en te koken. Ze besloot zich daarom op 'meal prepping' te gooien waarbij maaltijden worden voorbereid en in bakjes worden ingevroren om zo de week door te komen. Stukken handiger en tijdbesparend, en bovendien verloor ze zo ook al ettelijke kilo's. [naar artikel]


7. Tiktokker deelt handige tips om te koken op hotel: steak bakken met strijkijzer en ribbetjes verwarmen met haardroger (15/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tiktokker Barfly is de meest populaire chef van het moment! Hij gaat viraal met zijn ‘signature’ recepten voor op hotel. Met behulp van alledaagse toestellen kookt hij verrukkelijke maaltijden. [naar artikel]


8. Tom kookt gratis maaltijden voor zorgverleners: “Ik ga op zoek naar overschotten en probeer die te pimpen tot een lekker gerecht” (02/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Traiteur Tom Herbosch wil het verplegend personeel van de drie Wommelgemse woon-zorgcentra een hart onder de riem steken door hen maaltijden te bezorgen. Woensdag deed hij dat voor het eerst in Hof Ten Dorpe. [naar artikel]


9. Stad Antwerpen investeert 40 miljoen in gezonde maaltijden op school (21/09/2020 - VRT NWS)

De Stad Antwerpen maakt de komende vier jaar 40 miljoen euro vrij voor gezonde maaltijden in het basisonderwijs. "We gaan niet terug naar de verplichte warme kost in de refter. Elke school kan zelf een keuze maken: denk aan een ontbijt, een tussendoortje of verse soep met brood ", zegt schepen Jinnih Beels (SP.A) op Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]


10. Buurtrestaurants houden kerstmenu’s betaalbaar (09/12/2020 - Metro)

Nu alle horecazaken vanwege het coronavirus dicht blijven, zijn afhaalmaaltijden enorm populair. Om daar op in te spelen, slaan 28 buurtrestaurants in Vlaanderen de handen in elkaar. Op buurtopjebord.be bundelen ze tijdens de feestdagen hun afhaalmaaltijden. Met het initiatief willen de buurtrestaurants klanten lekkere en betaalbare dagschotels en feestmenu’s aanbieden. Het Brugse sociaal buurtrestaurant Pas […] Het bericht Buurtrestaurants houden kerstmenu’s betaalbaar verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


11. Bij deze Limburgse buurtrestaurants kan je goedkope en lekkere feestmenu’s afhalen (30/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Wie tijdens de feesten een lekker, duurzaam en goedkoop menu wil afhalen, kan daarvoor terecht bij een aantal Limburgse buurtrestaurants. “Via buurtopjebord.be kan je voor 10 à 15 euro een feestmenu bestellen en daarmee meteen ook de sociale tewerkstelling steunen.” [naar artikel]


12. VIDEO. Lommelaar kookt naakt voor Jani (10/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Vroeger was Jamie Oliver ‘The Naked Chef’, maar die titel moest je niet al te letterlijk nemen. Anno 2017 heeft Limburg echter wel een echte naakte kok. De Lommelse Henny Seroeyen kookt namelijk naakt voor Jani Kazaltzis. [naar artikel]


13. Met nieuwe grootkeuken mikt Covida op dubbel zoveel maaltijden: “Ook koken voor partners” (01/12/2023 - Het Belang van Limburg)

De nieuwe centrale keuken van zorgorganisatie Covida bereidt elke dag 750 maaltijden, maar kan op termijn 1.200 maaltijden aan. “Al blijven maaltijden op maat van onze Covida-cliënten onze prioriteit”, benadrukt Covida-directeur Ann Willen. [naar artikel]


14. 3x jong, nieuw en eigenzinnig: maak kennis met deze Antwerpse buurtrestaurants 2.0 (19/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het traditionele patroon in een restaurant –­­man achter het fornuis en vrouw in de zaal – is al een tijdje voorbijgestreefd. In deze drie nieuwe zaakjes slaan telkens twee jonge mannen de handen in elkaar. Wat hen bindt? Ze willen gasten het gevoel geven bij hen thuis te eten. Ontmoet de buurtrestaurants 2.0. [naar artikel]


15. Seppe Nobels van Graanmarkt 13 kookt met Syriërs op de vlucht (10/02/2017 - De Morgen)

Wie op de vlucht is, wordt gereduceerd tot ‘vluchteling’.?Terwijl het natuurlijk ook gewoon mensen zijn, vaak zelfs mensen met keukenskills om u tegen te zeggen.?Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) nodigde drie nationaliteiten uit in zijn keuken, om aan de slag te gaan met ingrediënten van bij ons. Deze week, deel 1: de Syrische keuken. [naar artikel]


16. Vrouwenwerking moskee kookt en verdeelt duizenden maaltijden, ook tijdens ramadan (23/04/2020 - Gazet van Antwerpen)

Haar geloof zegt dat ze moet schenken, dus kroop Fatma Kaya de afgelopen weken met een handvol andere vrouwen van de vrouwenwerking van de Berchemse moskee Selimiye achter de kookpotten. De dames bereidden 3.700 maaltijden mét dessert. “En ook tijdens de ramadan zullen we voedsel blijven uitdelen.” [naar artikel]


17. Betaalbaar en u steunt sociale tewerkstelling: buurtrestaurants organiseren afhaalmaaltijden (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Ook de buurtrestaurants springen op de kar van de afhaalmaaltijden. Op buurtopjebord.be kunt u bij hen een feestmenu bestellen. Betaalbaar, lekker en u steunt ook nog eens de sociale tewerkstelling. [naar artikel]


18. De heetste chef van Nederland kookt net over de grens in Thorn (22/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Eigenlijk is hij niet eens zo’n ‘pittige’ eter. Desondanks won Martijn Jansen (38) uit Thorn onlangs de kookwedstrijd van pepersausfabrikant Tabasco en mag hij zich nu Hottest Chef 2020 noemen. [naar artikel]


19. Afghaanse vluchteling aangehouden voor aanranding huisgenote in Antwerps cohousingproject (06/07/2017 - Het Nieuwsblad)

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een Afghaanse vluchteling aangehouden op verdenking van aanranding van de eerbaarheid. Dat zegt het Antwerpse parket. Het slachtoffer is de huisgenote van de vluchteling. [naar artikel]


20. Bekende Japanse chef die al 36 jaar kookt op de Ossenmarkt gaat met pensioen: “Wat een fantastische klanten heb ik hier toch gehad” (18/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

De laatste sashimi, de laatste sushi, de laatste sake. Op het einde van de maand sluit chef Kenji Kurasawa (67) definitief de deuren van zijn Japans restaurant Yamayu Santatsu. Daarmee wordt een punt gezet achter de zaak die 36 jaar geleden de authentieke Japanse keuken op de kaart zette in Antwerpen. [naar artikel]


21. Puur Personal Cooking: deze kok kookt en dient zelf ook op (10/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

In een verre hoek van het Zuid heeft chef-kok Steven De Smedt restaurant Puur Personal Cooking. Dat wil gewoon zeggen dat hij zijn pure en seizoensgebonden gerechten zelf kookt en zelf opdient met de hulp van een gezellig fornuis. [naar artikel]


22. Deze winter serveert Spullenhulp meer dan 22.000 maaltijden (08/11/2017 - Het Nieuwsblad)

Spullenhulp zal tijdens het komende Brusselse winterplan, van 13 november tot 16 maart, daklozen en hulpbehoeftigen meer dan 22.000 warme maaltijden aanbieden. Aan het hoofd van de keuken staat Eldy Rosso, een chef-kok die vroeger zelf dakloos was. [naar artikel]


23. Takeaway tip: weinig tijd? Bocholtse kookt gezonde, verse maaltijden voor de drukke werkdagen (02/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Druk met het werk, late vergaderingen, eigen hobby’s of die van de kinderen? Dan schiet er ’s avonds nog weinig tijd over om lekker en gezond te koken. Daar wil Deborah van By Bora Food in Bocholt graag op inspelen. Elke dinsdag kan je er terecht voor afhaalmaaltijden op bestelling. [naar artikel]


24. Daar zijn de asperges: onze chef geeft je tips over hoe je ze het best kookt (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]


25. Persoonlijke chef van de Britse Queen klapt uit de biecht (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Queen Elizabeth blijkt een snoeper van formaat te zijn. Volgens Darren McGrady, de chef-kok die 15 jaar lang haar maaltijden bereidde, is de koningin namelijk dol op taart. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!